World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Pattanni meg minden ágyúval túl jól lehet mostanában, nemzettõl függetlenül... meg persze nullás kritikust lõni.
Tehát rám is áll a "agyhalott retardált faszkalap" de mégse állok be a sorba ugyanis az, hogy egy használhatatlan foschkupac az nem a júzerek hibája hanem a kretén WG-é. Ha véletlenül lesz félárú KT, vagy meglesz minden amit akarok majd visszaveszem aztán megy abba a jólképzett legénység.
Ez van ezzel kell együtt élni ebben a játékban, hogy sajnos randomra nem az a tank használható amit mi szeretnénk hanem amit a készítõk megengednek.
Míg a KT-val 79% a találati arányom, addig a szerinted ótvar orosz ágyúkkal például:
IS-3-mal 82%, tier9 IS-4-gyel szintén 82%, IS-7-tel 85% és tier10 IS-4-gyel 86%
Engedelmeddel megnéztem a te eredményeidet is, csak kíváncsiságból, hogy miért gondolod olyan pontosnak a német ágyúkat. És bizony a T32-vel sokkal jobb a találati arányod, mint a KT-val. Sõt, még a T-44-gyel is majdnem ugyan annyi 😊
A tier8 TD-krõl pedig szintén elég határozott a véleményed ahhoz képest, hogy egyik sem áll a garázsodban közülük 😊
Lehet én nem voltam elég figyelmes, mindenesetre nem vettem észre, hogy bármelyikkel is lenne közülük megtett csatád.
Ha lenne Ferdid, sajnos te is szembesülnél vele, hogy bizony nem sokat ér az a 200 mm páncél. Igen, nyilván az ISU-é még kevesebb, de attól nem is várná az ember, hogy erõs legyen. Míg a Ferditõl igen a statjai alapján, de ehhez képest röhögve lõdözi át már tier7-tõl kezdve minden, a nagyobbakról már nem is beszélve...
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Ha esetleg közben megváltozott volna a 7.5 szabályrendszere arra vonatkozóan, hogy az új 105-öst csak az kapja meg akinek fent van a 100-as légyszi írjátok meg<#vigyor>#vigyor>
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Egy IS-3at bármikor átlövod szembõl a pike orr alsó részén, akár 180-as penû ágyúval stabilan. Oldalról szintén. Egy megfelelõen beforgatott KT-t nehezen lõsz ki. Persze ott is ott van az elején a sérülékeny lower hull, de korántsem olyan nyilvánvaló és könnyen lõhetõ, mint az IS-3 gynege pontja. És ugye a pontos német ágyúkkal könnyû eltalálni a gyenge pontot, az ótvar pontatlan orosz ágyúkkal viszont könnyû mellélõni, és az újratöltés is sokáig tart. Német heavyk T7-T8-T9en jobbak mint az orosz ellenfeleik.
A Ferdi pedig jó szerkezet. ISU BL-10 lövege lassan céloz, lassan tölt és pontatlan mint a franc, jönnyû mellélõni vele. Ferdi 128-asával jobban jár az ember. 200 a frontpáncélja és mégis sérülékeny?
Hát mióta az újgenerációs heavyk bejöttek a maguk 270-es átütésû ágyúikkal, az erõs páncélzatra építõ tankok semmit nem érnek.(múltkor M103-assal három lövésbõl háromszor vittem át és sebeztem egy T28-ast, szembõl, nagy távolságról) A T10 medek megjelenésével még súlyosabb lesz a helyzet.
Ferdi meg jó szerkezet, a sok esetlen torony nélküli TD közül még az egyik legjobb. Jobb mint a pontatlan és lassan töltõ ISU, és jobb mint a csiga T28. Persze bármelyiket könnyedén taccsra teszi az ember ha gyorsan az oldalukba parkolsz egy medium tankal. Igazából a torony hiányát nemigen tudja kompenzálni egyik TD sem. Az amcsi tornyos TDk közül meg mindnek van valami súlyos kehéje.
Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1
Érdekes hogy német tankon a nagy DPM hátrány, szovjet tankon ez elõny 😄
A JGPZ E-100-nál is ez megy. Az Object 704 OP volt mert 750-et sebez, a JT meg csak 560-at, a DPM semmit nem ér, úgy is az elsõ lövés a fontos.
Kihozzák a JGPZ E-100-at 1050-es alfa sebzéssel. Éssss az Object 268 az OP megint mert nagyobb a DPM-je 😄 Így megy ez.
Amin nagyobb alfa sebzés van annak kisebb a DPM-je értelemszerûen. Ha mindkettõ nagy lenne akkor az OP lenne.
Minél kisebb a DPM, annál jobban zavaró egy mellément lövés. Ez nem az alfa sebzés függvénye.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Vereség
Csata: Province 2012. július 21. 16:59:23
Jármû: MS-1
Szerzett tapasztalat: 1 087
Szerzett kredit: 21 124
Csatában elért Achievement: Top Gun, Kiváló soför jelvény: "Tank ász"
8 kilõtt
10 felderített
12 megsebesített
Mivel én elég simán szétlövöm a ferdit szembõl így nem tekintem jónak és emiatt nem is tulajdonítok annak sokat h a sok autoaimos lepattan rólam..múltkor egy e-75 full életrõl nem tudott megölni face-to face a vk45a-ba mert minden lövése 0-at sebzett az auto aim miatt.
nekem meg 1k-val kevesebb hp-m volt és mégis én öltem meg.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
a dpm sajátossága h amint kap egy 0-at vagy lepattanót már dobhatod is ki a kukába az egész rendszert.
persze a nagy alpha kis rof-nál nagyon-nagyon fájó egy egy ilyen, de ott 1 lövéssel simán meglõheted azt amit a ferdi lõ kettõbõl a 128-al pl.
és így máris a nagy alpha hatásosabb.
ne érts félre én itt nem azt akarom bizonygatni h ez op erre nézve hanem h szimplán egy nagy kamu az egész dpm rendzser egy ilyen játékba ..
túl sok az a tényezõ ami pillanatok alatt szétcseszi az egészet és akkor teljesen eggyértelmû h a magas alpha számít mert amiatt több creditet kapsz,több xp-t...
pl jpz e-100-al az égvilágon senkit nem zavarna vagy érezné a lassú rof hátrányát ha lövésenként 1200-aakt tolat az ellenségbe és ha egy lövés nullát sebez sincs semmi mert következõ simán visszahozza ezt a luftot.
Csata: Fjords 2012. július 21. 16:47:17
Jármû: E-100
Szerzett tapasztalat: 3 486 (2x szorzó a nap elsõ gyõztes csatájáért)
Szerzett kredit: 74 719
Csatában elért Achievement: Acélfal
Nem nagyon szerettem meg az E-100-at, bár még csak 40 csatám van vele, így még csak ismerkedünk. De ez a kör kifejezetten bejött... igaz csak védekeztem, de ez a tank azt hiszem erre is való.
Replay
az hogy a tank legnagyobb esetbe szar az már nem a tank hanem a wot rendszerének kiforratlansága miatt van.
a t95 leginkább városi terepekre és sima talajra való nem hegyes-völgyes sivatagos pályákra.
az h randomba nincs választható map system ok de hogy a játék egy normális csatarendszerrel en rendelkezzen az szánalmas.
Mire gondolok?
clan war az lényegébe egy top tierre korlátozódott rendszer szerintme eléggé elcseszett, de rendbe..
a company meg megint egy igen elbaltázott vmi mert ott is csak az adott szint ami még ráadásul nem is foglalja magába az összeset legerõsebb tankjainak van hely.
Eleve nem lehet a tankok szerepköreit rendesen kihasználni mert túl nagy a randomizáció a map sorsolásnál.
a mapokra lehetne egy egy buildel felállni de úgy nem lehet h akkor egy városi mapra készülünk és lesz egy halom t95 és aztán meg egy sand river vagy hegyes mapot kapunk.
szóval a szerepkör szerinti felállás és ezek kihasználhatatlansága végett a legtöbb tank egyszerûen felesleges a játékba+van egy rakat olyan is ami meg amúgy semmire de semmire nem jó.(pl vk3001p azt semmire nem lehet alkalamzni mert se nem erõs, se nem gyors,hatalmas is,lövege se jó)
+eleve a classoknak is úgy lenne értelme ha ezt aktívan kihasználná a rendszer mert így h pl egy-egy comapnyba lehet full heavy sorral felálni az elég feleslegesség teszi azt h van ott még nemzetenként 2-3 med arra a szintre vagy hogy ott vannak a td-k stb.
randomba is kellene egy class szerinti balance ami azt jelenti, hogy fix heavy,med,spg,td,light szám egy-egy csatában.
egyedi módok ahol pl meg lehet választani mapot így lehet tervezni egy-egy tankal.
szeretnem kerdezni a WOT result tracker serverrel kapcsolatban, hogy ugye irjatok, hogy meg csak tesztuzem es torolve lesznek az adatok, es hogy mentsuk el az adatokat, de azt hogy tudom megcsinalni?
Van nagyon sok replays videom de ugye ott mar nincsenek a kert adatok....
A frontja mindenképpen erõsebb mint az ISUé, jelentõsen több a lepattanó aránya mint az ISUnál, ami kb a hpjából él.
Ferdinél konkrétan papíron van 200 páncélja elõl és cserébe lassabb meg nem fordul jól...
az ágyúja eggyáltalán nem egy olyan nagyon pontos dolog de ok mondjuk kap jobb dpm-et mint az isu.
Az egész lényege h az elõnyöket amik elvileg egy-egy tanknak tényleg az elõnyömre vállnak vagy csak szépségtapasz az egész.
a ferdinél ez már ott meg bukik, hogy valójában nincs jó frontpáncélja és igen egyszerû átütni cserébe lomha is és rosszabb a camoja.
a dpm-meg egyszerûen a legtöbb esetbe nem jön ki az idióta spotrendszer miatt, a látótávolság miatt,a pályák elrendezése miatt,a 0 sebzések miatt,a lepattanók miatt...
és igazán messzire eggyáltalán nem lehet pontosan lõni, célzol kb és most az h azt épp hol kapja el már csak a random isten dönti el.
pl egy kt-t sokkal egyszerûbb szembõl messzirõl sebezni mint egy is-3-at.
kialakításuk maitt és a lövedák random kitérései miatt.
Azt az agyontápolt 15 cm Kwk44-est nyomatták, ami így se valami kecsegtetõ alternatíva a többi tier 10-es löveg mellett. A fórumokon is mindig a 15 cm-es miatt vinnyognak, nemhogy a 12,8 cm Kwk44/2 L/61-et könyörögnék ki...
Én az E-100-al teljesen jól megvagyok, átlagsebzésem nagyobb vele mint Is-7-tel 😄 Az Is-7 sem rossz, de azzal támadni jó, E-100-al meg védekezni vagy fontos pontokat tartani.
A német tankok páncéljára kéne tenni egy 33-35%-os javulási tényezõt vagyis ezzel egy nagyon egyszerû lépéssel ki lehetne küszöbölni a nagy test gyengén páncélozott oldalak,tornyok,hatalmas méretû weakspotok és eggyáltalán nem tenne semmit túl erõssé.
a weakspotok ugyan úgy weakspotok maradnának, de legalább a magas penetration ellen egy kicsit szorosabbá tenné és nem biztos xp-ként lehetne a német tankokra tekinteni...
hp növelésnek semmi értelme azzal nem lesz semmi sem jobb mert az igazi bajuk az h hiába van papíron elég páncél de valójában a magas profil és rengeteg weakspot az egészet tönkre vágja és ennek a ráadása h eleve kicsi alphát kapnak, cserébe jobb az acc de high tierbe már ez is elvész a német ágon+ a t6-os heavy hiányába a t7 is igen nagy hátrányt szendved és t10-en meg kb 1 szintel rosszabb a top ágyú...és cserébe az ott elvileg magas páncél sem mûködik.
Bár szerintem top tier heavy tekintetében a franciáknak sem kedveztek különösebben a fejlesztõk, de most ugye nem róluk van szó.
Mindenesetre mindegyik nemzetnél vannak használhatatlan (toP) tankok, mint például franciáknál az AMX50B, amerikaiknál a T95 vagy az oroszoknál a KV-4, de a német tech tree hemzseg a használhatatlan vasaktól. A teljesség igénye nélkül ilyen a Tiger I, Jagdpanzer IV, E-100, Maus, Jagdtiger, Vk3001(H), Vk3001(P), Vk45 auf B stb.
ISU sebzése 560-938 közötti. Nem 700-900...
És igen, a Bl-10 is le tud pattanni, meg tud 0 sebzést csinálni...nem olyan hogy auto-aim mindenre és kész. Ami azt illeti a Bl-10 a legidegesítõbb ágyú ami tankon van, hihetetlen miket tud mûvelni...az Object 704-et is ezért adtam el, rögtön azután hogy 15m-rõl az Is-7 hátulját nem tudtam eltalálni, helyette benyelte a lánctalpa az egészet.
A Ferdinek meg igenis van páncélzata, 200mm az szerintem több mint 90.
Én csak StuG-ig játszottam német TD-vel, de azt tuti hogy te sem mentél még nagyobb szovjet TD-vel.
Vereség
Csata: Ensk 2012. július 21. 16:11:56
Jármû: KV-5
Szerzett tapasztalat: 1 794
Szerzett kredit: 164 520
Csatában elért Achievement: Boelter Kitüntetés, Top Gun
Lassú, nagy, ezzel nem lehet mit csinálni.
Mint mind a 3 T8 TD tulajdonosa, sztem ott a balanccal momentán ott semmi gond sincs.
Az ISu nagyot rúg de páncélzata nincs (és van reload ugye), a ferdi elég jól páncélozott szembõl (tierjéhez képest) és viszonylag jól mocorog, a T28 meg atompáncél szembõl de mozgékonyságról nem beszélhetünk.