World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha a 7:00 - 7:30as leállást veszed elsõnek akkor csak 1 szerverhiba volt, mivel a reggeli az tényleg tervezett és már régóta akkor van újraindítás.

WoT: Nishizumi77

Solten
A kommunikacios PR team 3 evesekbol all?

link

Talan a Szovjetunioban ez megszokott.

Saor Alba

szabii98
Karbantartás..reggel is volt..biztos nerfeltek reggel és rájöttek hogy kell még

I met God. She's black

A mai nap folyamán ez már a második szerverhiba.😞
Master91
Ja, megint tervezett karbantartás van? 😄
Nem jo a szerver.
Tegnap is ezt jatszottak.
<#boxer>
Most nerfelik a német tankokat

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Trucker39
A szerver nincs mostanában a helyzet magaslatán. Csata végén kidobott.

patchaou
Sokra nem menne vele, nem hiszem van benne súly 😊

Kicsit lemaradtam, mi ez a karbantartás és meddig tart?

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Ekkora sebességgel egy maust is lerammol.
Na jönnek az új artyk .Tessék. A csata indulása után 3 másodperccel már foglal. A franciák elbújhatnak. 😊

patchaou
Akit zavar a franciák revolvertára az kezdjen el E8-al játszani 😊 Amikor a franciából kifogy a skuló még akkor is ~3 másodpercenként lövöldöz 😄 Jó pár francia csodafegyvert beszopattam már vele.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Random work
A 3601 számomra egy rakás hulladék, hiába a 88-as alig volt vele sikerem. A 3001H már okés azt imádtam. A 3001P kínszenvedés, de azért vannak vele jó pillanatok.

Ha a csiki-csuki és nagyot harapás kell, akkor nekem a favorit a KV-1S. Mozgékonyabb mint a KV-3 és ugyanazt a 122-es ágyút rápakolhatod. Sajnos mostanság szopóágra pakol a gép és ritkán pakol városi pályára, pedig ott lehet igazán szopatni vele.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Szerintem hiába írod, úgy is csak az lesz hogy "jaj, revolvertáruk van uramisten, kilõhetetlenek!" 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Az ha 1v1-ben nem bírsz velük az egyéni szocprobléma. Szóval csak egy dolgot kérdeznék. Kilõhetõek? Elpusztíthatóak? Mert szerintem igen. Az a 40mm-es furnér lemez ami páncél helyett van rajtuk, nem véd semmi ellen. Még csak bujkálni se szoktak különösebben, hogy ezt megnehezítsék. Amint kitáraznak nekik annyi, utánuk mennek és kitapossák belõlük a híg fost is. Másrészt gondolom sose figyelsz oda hogy mi hol helyezkedik, ha olyan jól meg tudnak lepni. Mert egy felkészült tank ellen kb semmit se tudnak elérni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Sõt, ha lenne duda a játékba még rád is dudálna kettõt miután kilõtt, hogy bi-bip. :-DDD
Ugyan gyerekek, tessék leszokni a forever alone harcmodorról és nem fog szopatni egy francia sem. Némelyik nem is tud hatot lõni, pl. AMX-50-120 top ágyúval vagy AMX-50B 1 vs 1-ben mindig alul marad egy azonos szintû heavyvel szemben a vacak kis 4 lövésével, amibõl az már sikerélmény, ha kettõ sebez is.

Engem sokkal jobban idegesít ha egy francia lõ ki mint egy arty. Ha az arty kilõ oké nem látod. Ha egy francia akkor azt még mutatja is neked, ráadásul úgy néz ki a tornyuk mintha még vigyorognának is. 😊
Arty ellen vagy a bujkálás segít, vagy ha valaki megszabadít a jelenlététõl.

Egyébként kell nekem ilyen pisztolyhõs francia tank nekem is, már csak a próba kedvéért is lesz.

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

Még mindig nem világos, hogy a francia miért nem ölhet meg engem, ha egyedül maradok ellene a végén. 😊

Igaz, hogy gyorsabb, mint a többi med?

És igen, tényleg nem próbáltam, de ellenük játszottam nem 1x és nem 1x lõttek ki azért, mert neki 6 lõszer volt betárazva, míg nekem a német tankommal csak 1.

Fair ez így? Sokak szerint az, szerintem nem. Érdekes lett volna ha egy párbajban ez egyik lõhetett volna hagyományos egylövetû pisztollyal a másik meg kapott volna egy forgótáras Colt-ot 6 db lõszerrel töltve.

Lehet, hogy nehéz velük játszani, de 1v1-ben iszonyat elõnnyel indulnak, ezt azért szerintem te sem vitatod. És hiába vagytok 3-an ellene, ha õ fedezék mögül kioszt 1-1 találat senki nem fog kapásból utánarohanni, hanem visszavonul, ergó megint csak elõnye van....

Oscar Wilde: Az egyszer? gyönyörök a bonyolult ember utolsó menedéke. Eredeti Bölcs: Légy rossz, a jókkal úgyis mindig csak kibaxnak.

1v1-be igen is le lehet nyomni egy franciát, engem nagyon ritkán szednek kis, sokkal ritkában mint a nagy artyk splas-bõl...

De mit kezdesz egy atombombát köpködõ döggel aki a pálya másik végébõl lõ rád, te persze egy hegy, meg ház, meg minden mögött vagy, de Õ mögéd lõ vagy 8 méterrel és neked repül vagy 800 HP plusza legénység fele meg vagy 3 kritikus modul. Na ezzel mit kezdesz, semmit. Mert egy type-e vagy egy T-92 elõl szinte nincs fedezék a splas miatt. De az object212, vagy a GW tiger, és az amerikai 7-es sem sokkal jobb.

Azt meg nekem ne mondja senki, hogy könnyebb egy papír franciával kilõni valakit, mint "orr turkálva" mellé lõni egy tanknak egy atombombával. Egy idióta is életveszélyes egy t7-8-as artyban Sõt abba veszélyes igazán csak, mert az még sajátra is rálõ gondolkodás nélkül. Míg egy béna franciát kilõsz simán. Egy szobanövény viszont nagy artyban simán kilõ csapatársként egy 200HP-s tank kilövésért, persze splas-bõl...

Idegesítõ faktorban az arty-at semmi nem übereli.
A Francia revolveresek pont olyan férgek mint az artyk. Én artyzok és franciát is akarok. Miért? 😊
Igaz, hogy 6-ot lõ, míg én egyet vagy nem?

Szoktál te is 1vs1-et vívni wotban szerintem... Kihal mellõled az összes társ vagy tudom is én. 1000 féle verzió létezik.

Oké.

*tier 6, helyett tier 7.

Hát én ezzel már nem szállok vitába. Imádom hogy mindig azok virnyognak a francia tankok miatt akik egy kört se mentek velük. Kb fogalmuk sincs hogy mennyire nem egyszerû játszani velük. Nem véletlen hogy kevés 600 effis Bat szaladgál.

De a sniperkedés nem az én asztalom (volt pár német Td-m, de valahogy nem volt az igazi számomra: Hetzer, Stug-ig). Sokkal jobban szeretem a csiki-csuki helyzeteket és a bekerítést. Nekem sunyigenyó tank kell, ami nagyot harap utána viszonylag hamar el tud tûnni (ez a med dolga egyébként is nem?)

VK 3600 a kedvencem 65 % fölötti gyõzelmem van vele és magasan a leghatásosabb tankom. Ha egy tierû vagyok a top tankkal, akkor 3-4 kill tuti. Tier 6-osok ellen is igen kellemetlen tudok lenni.

1-2 hete a VK 3001 nem volt a szívem csücske, de azóta azzal is igen nagy hatékonysággal játszom.

Egyébként másik örök favorit mióta megvan az a sima m4 (E2-t is próbáltam az annyira nem jön be).

Ami még egyre jobban tetszik az a KV3, fõleg, amikor 1-2 Löwe is áldozatul esik a 122-esnek...<#eplus2>

Kb. majd egy hét múlva meginterjúvollak egy taktikai útmutatóért. Másnak nincs meg ez a vas.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Victory!
Battle: Prokhorovka 2012. augusztus 6. 14:05:09
Vehicle: T110E3
Experience received: 1 339 (fine for causing damage to allies: 96)
Credits received: 2 077 (fine for causing damage to allies: 40 890; compensation for damage caused by allies: 1 385)

Hát igen, szeretem az ilyen meccseket.

Amint elfoglaltam a helyemet, begurul mellém a 600 effis T32. Látom hogy nagyon forgatja rám a tornyát, ilyenkor már tudom hogy probléma lesz. Nem is kellett csalódnom, belém is lõtt egyet. Persze azonnal fordultam és kapott egy 900at, csak hogy észhez térjen.
Ezután 1 percig nyugiban elvolt, majd látom hogy siet be mögém, hiába írtam neki hogy ne próbálkozzon, csak belém lõtt megint. Ezután már kénytelen voltam végezni vele.
Mi a faszért nem csinál ezekkel valamit a WG? Én fizethetem a sok pénzt, mert valami kretén szórakoztatónak találja hogy a csapattársát lövöldözi.

Ezt hogy kell elképzelni? Mész egy szûk sikátorban a tankoddal, majd egyszer csak mögéd kerül egy francia tank, és sehol senki, aki támogathatna, majd kivégez még mielõtt bármit csinálhatnál? 😊

tudtam, hogy eleve téged kellett volna kérdezni 😄

Toby0501
A WoT logger talán olyan, ami neked megfelelhet. Link.

Én se szeretem sem az arty-t, sem a francia op revolvertárat.

Arty-k messzirõl biztonságból kiszednek, ami nem is lenne gond, de miért pont mindig engem pécéznek ki azt nem értem.

Franciák engem jobban idegesítenek: Mész egy tankban egy azonos tier-û francia pisztolyhõs ellen. Igaz, hogy te lõsz 1-et, amivel lemegy az életerejet 50 %-ra ( Mert papírnak tény, hogy papír!)vagy még lentebb, de hogy míg újratöltesz kivégez a 6 db lövedékével az biztos. És fõleg ezért op a francia, mert 1v1-ben esélytelen vagy ellene konkréten (le is láncolhatod, de akkor se tudod kilõni, mert õ gyorsabb). Jah és ráadásul még gyorsak is, köszi.

Nagy tudás kell 6x lenyomni a bal egérgombot, míg a másik gyakorlatilag védtelen (és még elbújni se tud elõled, mert rakéta van a seggedbe szerelve.)

Az meg nem érv, hogy el kell találni a franciával az ellent, mert a hasonló tier-û tankkal is el kell találni és arra még sincs sorozatlövõ szerelve. Amúgy is a francia med-ek kedvenc taktikája, hogy körbeautózom a célpontot, akkor meg milyen eltalálásról beszéltek?

Random work
Mindig a távolságot kell tartani a pantherrel, mert hiába van 1200 HP-d, ha az ellen azt gyorsan lemorzsolja.

Minden pályán lehet szép helyeket találni sniperkedésre. A 88-ast szerintem vétek rárakni.

A VK-k szerintem gyötrelmesek. Örültem mire átverekedtem magam rajtuk. Pantherrel olyan szépen lehet idegesíteni az ellent. Csipkeded és lehet nem te leszel a top gun, de szárnysegéd lehetsz. Nekem a két kedvenc tankom a Panther és a KV-1S. Teljesen ellentétes játékstílust igényelnek, mert az egyik sniper a másik meg trollgun, de simán élvezem és tudok azonosulni mindkét stílussal.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

van olyan program amivel a statomat részletesebben tudom követni, olyasmi összesítõ adatokra gondolok, mint a planetwot-on, mennyi csatát mentem ma, sebzés, xp, stb...

Nem, csak kicseréltem azokat azokat a Paintes vackokat. Tanulgatom a PS-t.

Érvek igazak, de ha bedobnak egy 2 tierrel föntebbi csatába semmit nem tudsz csinálni, ráadásul városban kb. felesleges a sniper gun, mert oda minél nagyobb sebzés kell. Ellenben, ha rajta van a 88, azért van némi esélyed.

És bocsássatok meg, de én 1200 hp-vel nem a bokorban csücsülnék a kis med-emmel. Med nem arra való.

Egyébként ez lehet, hogy az én perverzióm, de én inkább lövök ritkábban, de sebzek többet. Nem tudom EU szerveren mi van, de US-en egy találat után már spuriznak az ellenek, mozgó célpontot amúgy is nehezebb eltalálni.

Ez utóbbinak mondjuk ellent mond, hogy KV-2-n meg a 107 mm-est szeretem (152-es kínosan lassú, hiába bivaly, 122-es meg valahogy nem használom) a pontossága miatt.

Na arty vs francia ki a genyább témához. Lehet a francia revolvertáras prücskök idegesítõek, de közelébe sem érnek az atombombával lövöldözõ dögöknek.

Az a probléma, hogy a nyomorult franciával el is kell ám találni az ellent. A 7-8-as artyval, meg jobb ha el sem találod, mert akkor sokkal több kárt okozol. Ha nem lenne az artynak splas sebzése, vagy a mostani 10% és nulla modul/ember sérülés maximum láncolás, akkor mindenki nyugodt lenne. Mert nem azzal van bajom, hogy telibe ver az atombombával, hanem azzal, hogy a fedezékem mögé lõ és én gyakorlatilag ki vagyok nullázva, holott a tölcsér vagy 8m-re van tõlem. Ezért ki merem jelenteni, egy 7-8-as artyval egy csimpánz is képes átlagos szinten játszani, mivel szinte mindegy hova lõ tuti sebez, tuti pusztít. Tisztelet a kivételnek azon arty(k) akinek nincs óriási splas-e. De az meg revolver tárral és forma-1-es autó sebességével közlekedik.

Az e-100 páncélját meg agyon buffolhatják, az a tank szar marad amíg az ágyúját nem teszik rendbe. Rendben dobják ki az ágyút ami rajta, ne azt buffolják fel. De legalább egy s-70-es szintû puskát igazán adhatnának rá.

Az e50M meg nekem nem tetszik. Nem mondom, hogy szar, mert jobban fordul mint az sima e50. De az ágyú lõszerköltsége és a javítás miatt, még ha sebzek is 2000-et prémium mellet akkor is képes veszteséges lenni. (A vesztesség meg nem néhány ezer, hanem néhány 10 ezer, egy-egy rosszabb kör után) Hiába a 270-es pen, ez az ágyú is lepattan, sebez 0 hites kritikált ami ugye -1200 / lövés. Ergo mozgás közben pufogtatni egy kész anyagi csõd. Felderíteni szar, mint elõdje, ergo nálam csak porosodni fog, mert én nem fogok farmolni, hogy toljam vele. Mikor a t10 heavy tankokkal simám pluszba vagyok prémiumba, addig ezzel a szarral nem, sõt még null szaldós sem.
Változott rajta valami a patch után?

Master91
Pedig nekem is azt mondták, ha akarom a Panthert, akkor a jobbik 75-öst rakjam rá. Gyorsan lõ, nagy átütés, kicsi damage, de legalább sebzel. És pontos.
Nekem ajánlották a jobbik 75 mm-est a Pantherhez itt többen. Hát nem nagyon vagyok tõle elájulva, inkább visszaraktam a 88-ast, de így meg még a vk-k is jobban használhatóak számomra. Azok legalább kisebbek, mozgékonyabbak és számomra használhatóbbak is.

Lehet Panther átalakul szépen egy francia TD-vé.

Ha nem akarsz róla beszélni, akkor ne hozd fel! 😊 Ellenben legyen, ahogy akarod.

Master91
Nincs egyeduralom, szó se volt róla!
Csak rühellem mikor a semmibõl bekapok 3-4 lövést és valamimet még el is lövi....
Rühellem, hogy én az orosszal 1 lövésbõl nem csapok bele annyit, mint õ azonos tieren a 4-5-6 lövésével belém.
Meg rühellem hogy mindig le van fikázva az ember ha az artyról szót mer szólni.
De lépjünk már túl a témáról, mert megint le leszek fikázva.
Francia témához.
Patch elõtt, mondta haver, hogy húzzuk ki az amx12t, mert ingyen garázsslot, és még keresi is lehet majd a dolgon. Mondom ok.
Német fan vagyok, persze, próbáltam mást is, de végül visszatértem a némethez, és csak német tankom van(kivétel type59).
Aztán meglett amx12t platonban toljuk, hol 2-en hol 3-an. ÉS akkora fun, hogy nem hiszem el😄
Persze ez attól is függ, hogy ki melyik oldalán van a WC-nek. Nyilván én is basztam már fel magam ezen, mikor E75-ben ülve, bepofátlankodnak a seggembe.. De akkor is. Nagyon nagy élmény, mikor elkaptok pl egy T95-öt, vagy menekülsz nagy geronimo kiáltásokkal mikor töltesz! 😄
Ki kell próbálni. Elõször én is idegenkedtem tõle, de mikor E100bõl one shootol egy Type-E, na akkor elõ az amx-et és bosszú!!<#gonosz2>
Mostanra megváltoztak az erõviszonyok az új tier X tankok miatt.

#157431: Utálhatod õket, de nem értem, hogy miért várod el, hogy mindenki egyetértsen veled? Az amerikai forgótornyos-TD ágat fejlesztem, jelenleg tier 7-nél tartok, és egyelõre nem érzem a francia tankok egyeduralmát a mezõnyben, de lehet, hogy látom rosszul.

Konkrétan a Batchat 25t rosszabb az E-50M-nél ebben a felsorolásban, nehogymár. A 7.2-es nerf óta én kifejezetten nem érzem azt a tankot, de még így is 250 csatából (amibõl a 70%-át 7.2 után toltam és csak kb. 5-6 csatát t10-ként) is 67% a win ratiom, az igazán penge Bat játékosok 70% feletti win rate-et kihoznak belõle, fõleg ha sokat tolják companyban, itt meg 50.25% az átlag, uram atyám. Eszerint vannak akik 40%-os win rate-et mennek vele több száz csatából is akár, úgy megnézném az ilyen fazonokat, vajon írni-olvasni tudnak-e? A T-62A-n is rohadtul meglepõdök, hogy csak ennyi, a Patton III és T110-ek nem lepnek meg, azok tényleg nagyon jók.

crappanzer E-100 látványosan alul teljesít.
E-50M se sokkal jobb, úgy néz ki a németeknek nem lehet jó tankjuk T10ben.

Data for EU RU and US servers
E-50 Ausf.M 50.29 % 51.82 % 49.84 %
JagdPz E-100 48.1 % 48.38 % 48.35 %
M48A1 52.82 % 55.94 % 51.02 %
T110E3 53.99 % 52.42 % 53.55 %
T110E4 54.19 % 55.14 % 52.92 %
T-62A 51.76 % 51.14 % 51.46 %
Object 268 52.71 % 51.5 % 52.07 %
Bat Chatillon 25 t 50.25 % 50.27 % 50.34 %
AMX-50 Foch (155) 54.17 % 54.76 % 52.58 %

WoT: Nishizumi77