World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszi hogy írtál, majdnem elküldtem nekik egy üzenetet fórumra. De akkor is, ami valós az valós. Lehetne velük vitatkozni olyanról is hogy pl az orosz BL10 miért pontosabb a 152mm ével Object 704 ben mint egy 130mm es löveg IS7 en ami jellemzõen a legszarabb pontosságban.
Igazából egy dologra világítanék rá. A szovjetek jóval több harckocsit gyártottak mint a németek, ezért nagyobb a veszteség is. De nem hiszem hogy arányaiban kevesebb lenne a német harckocsi veszteség.
Másrészt mi a francért kell ilyen rendszerben hasonlítani a veszteségeket? A két hadsereg két teljesen eltérõ doktrínával dolgozott. A németeknek fontos volt hogy megõrizzék a tankjaikat, a szovjeteknek pedig nem. Ugyan ez vonatkozik az élõerõre. Még jó hogy nagy veszteségeket fog eredményezni az ha ész nélkül hajtják a jól kiépített állások ellen a gyengén kiképzett katonákat. Addig amíg egy Tiger személyzete a lehetõ legjobb kiképzést kapta, egy T34-be pár órás gyorstalpaló után ültették be a kolhozparasztot.
Tegyük fel hogy felcserélnénk a dolgokat és a németek használtak volna T34-et, a ruszkik meg Tigrist, vajon hogy alakultak volna az arányok?
Aláírom hogy 1v1ben erõsebb volt. De egy háborút nem az 1v1 küzdelmek döntik el.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A kiképzés minõsége a háború elsõ felében volt magas szintû, majd késõbb, ahogy nõttek a veszteségek, egyre rosszabb minõségû lett, egyre kevesebb gyakorlattal küldték a katonákat a vágóhídra. Mondjuk a szovjeteknél sem vitték túlzásba, de ott eleve nagy bátorságott adott az iszonyú mennyiségû élõ utánpótlás, no és a vodka.

Eagle16
Szerinted nem tudnak róla hogy (állítólag) 60km / órát tudott?

Többször is mondták hogy a balansz miatt van 50-re csökkentve a top sebessége, amit amúgy sem ér el soha, maximum ha valami magas helyrõl jön lefelé.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Az Mk. II-nél ha jól rémlik, a Stromberg féle subleres megoldást alkalmazták, de ez sem szüntette meg ezt a hátrányt. Az E sorozatnál viszont nem volt gond a negatív G-s dolgokkal, a Bf109C-nél volt még probléma, amit aztán az E-nél a módosított tüzelõanyagszivattyúval orvosoltak.

A megbízhatóság is lényegtelen volt a háborús körülmények között. Ha elérte a x repült órát, akármilyen állapotban is volt a motor, kuka. De általában hamarabb lelõtték.

A Me 262 terén nem értek egyet az írásoddal teljesen. Maga a gép egy nagyszerû konstrukció volt. Igazából csak egy nagy problémája volt, mégpedig a sugárhajtómû gyengesége, amit nem tudtak fixálni a háború végéig. A szövetségesek hiába csináltak a németekkel egy idõben ilyen gépeket, nekik nem jutott eszébe a nyilazott szárny fontossága. Másrészt a háború után aerodinamikai téren tényleg a németektõl merítettek rengeteget a tervezõk. Sugárhajtómû tervezésben viszont az angolok voltak az ászok, az õ motorjaik másolatai hajtották a koreai háború csúcs gépeit.

Tengerészeti téren is részben helytálló amit mondasz. Bár itt mindig megvolt az hogy ha a németek elõrukkoltak valamivel, akkor jött a szövi válasz. A XXI-es osztály ami csak 1x futott ki, az nagyon sok fejtörést tudott volna okozni ha nagy számban kerül gyártásra, kár hogy ezt nem említetted meg.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Istenem...áh. Utoljára. Mi lenne ha bele gondolnál abba is, hogy a német katonák jobb kiképzést kaptak, a német tisztek felkészültebbek a németek jól alkalmazták a különféle haderõnemeket, és a Tigrisek sokáig nem harcoltak nehéz tankok ellen.

Mindegy, ne vitatkozzunk errõl...legalábbis itt ne. Azért mégicsak WoT topic ez.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

De fajin hogy az öregek már megint vitatkoznak egy olyan dolgon ami nem is a fórum témája.

Hogy témánál maradjunk, észrevettem hogy az IS7 specifikációi alapján ami a játékban van csak 50Km/h val megy. 2 oldal is van ahol ezt cáfolják.A valóságban 60Km/h val ment.

IS7 1.

Finally, the modified ship engine was installed with the respective changes to the design of the hull. Having 1050 HP, the engine allowed the tank to move with the speed of 60 km/h. The tank was said to be as easy in driving as a car due to the numerous hydraulic power drives.

IS7 2.

Rychlost - maximální (km/h) 60

Írni kéne a fejlesztõknek nézzenek rá!

Nem vagyok németgyûlölõ. Egy szóval soha életemben nem szidtam a németeket.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

mijki
Srácok szerintem inkább ezt olvassátok:
Panzerkampfwagen VI Tiger
Panzerkampfwagen V Panther
Panzerkampfwagen IV

A Tigris pedig igenis jó harckocsi volt. Nézzétek meg ezeket a statisztikákat, magukért beszélnek.

A Tigris-sel felszerelt egységek statisztikája:

Forrás

Itt van listázva a német páncélosok darabszáma, ami összesen 41151, ami kevesebb mint a szovjetek vesztesége, csak a T-34-es harckocsiból!!!!
Itt van a lista:
Tank and SPG losses to all causes:

- 1.235 IS
- 3.755 KV
- 41.971 T-34
- 370 T-28
- 7.124 BT
- 9.097 T-26
- 10.881 T-60/70
- 2.675 amphibian.
- 176 Mk-4
- 1.804 M-4A2
- 696 M3 Stuart
- 783 MK-1/2/3/5/7
- 2.301 Mk-9/-11
- 691 M3 Lee
- 1.671 otros
Total: 83.560 tanks

- 507 SU-122
- 409 SU-152
- 672 ISU-122
- 734 ISU-152
- 1853 SU-85
- 381 SU-100
- 196 SU-57
- 6.452 SU-76
- 1.807 foreign SPGs
Total: 13.011 SPGs
Forrás

Ez pedig az összesített statisztika a veszteségek arányáról.

Az elõbbi statisztikákon láthatók, hogy a németek szinte mindig jobbak voltak, kevesebb veszteséggel vészelték át a csatatereket, mint a szovjetek.

Achtungpanzer statistics

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Szerintem is vicc kategória, mint egy objektív elemzés. "~Fujj, németek... fujj!".
Elemzésbe nem is érdemes belemenni, mert egyszerûen a legtöbb következtetés hibás, egyes típusok hátrányait messze eltúlozod... na mindegy, nem akarok belemenni, mert a megrögzött németgyûlölõkre úgysem lehet észérvekkel hatni, csakúgy mint a német fanatikusokra sem. 😉

Csak a mk I-re volt jellemzõ, mivel ott úszóporlasztós megoldást alkalmaztak. A mk II-nél, ha jól emlékszem már sikerült kiküszöbõlni a tervezõknek ezt a hátrányt.

Ha mégsem, akkor se szenvedett hátrányt. Mivel az angliai csata kezdetén standartnak számító E-4-es messzer szintén nem kapott negatív gyorsulás közben üzemanyagot és ha jól emlékszem, ez az egész emil szériára igaz volt, csak a picit késõbbi Friedrich szériánál oldották meg.

\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs ლ(ಠ益ಠლ

Van már valami infó 8.0 ban mit buffolnak IS7 en?
Nem fogok veled vitatkozni, és látom hogy értõ olvasás nem megy.

Sippie
úgy értettem hogy a "németek mindennél jobbak voltak" írásokat figurázod-e ki. Megmondom õszintén nem tudom mitõl jobb mint az a verzió, a tied szimplán egy libsi ponyvatörténész írásnak tûnik.

"Abba viszont megint nem megyek bele, hogy von Braun, mint ember milyen lehetett, hiszen kiszolgálta a náci rendszert, a gyárakban ahol az általa tervezett fegyverek készültek, elhurcolt ártatlanok dolgoztak rabszolgaként…"
Ez aztán bele illik egy technikai összehasonlító írásba, persze még szerencse hogy nem mentél bele 😛

Az is érdekes hogy lehet összehasonlítani az 500+ légigyõzelmet elérõ Me-262-est a harci körülmények között be sem vetett angol és amerikai típusokkal <#nemtudom>
Van még benne egy két érdekes dolog, de végülis ellenoldalnak tökéletes, ha ettõl neked jobb, de komolyan venni ugyanúgy nem lehet 😛
Ja. Meg van az IS4. Prém nélkül eljutottam ideáig. Ügyi vagyok?

Szarkasztikus. A németek mind zseniálisak, legyõzhetetlenek, csodálatosak, magasan fejlettek, tökéletesek, mindenek felett állók voltak. A németek már akkor ûrhajóval jártak amikor az oroszok még szekérrel. <#crazya>

Szerintem a legenda terjesztésében a szövetségesek is nagy szerepet vállaltak, mondván: " A német Tigrisek legyõzhetetlenek, de mi mégis legyõztük õket!"-(mert mi vagyunk az amerikai eksön híró)
1 hete sikerrel elvonón a wot-tól, azért ide még be-be nézek
Sippie
ez egyébként szarkasztikus írás akar lenni, vagy teljesen komoly?
Sok mindent kihagytam, hisz könyvtárakat lehet ezzel kapcsolatban megtölteni. Mindössze csak a legendáktól függetlenül akartam írni. Egyébként már hónapokkal ezelõtt megírtam, csak az eredeti helyén töröltem az írást, de valaki mondta tartsam meg, így átköltöztettem, és akkor egye-fene megmutatom itt is.

Grat, jó írás, de ettõl még német fun vagyok.😊
2 találat a t-92-tõl 😄
Hát valahol itt is az van, mint a Fardinand bácsinál. Más a papír, és más a valóság. Én mostanában nem is nagyon megyek a T-25-el, mert csak kínlódás a KV-k ellen.

..a sebessege jo, eleg gyors, de nem fordulekony. illetve a pancelja csak disz. hiaba dontott latvanyosan, semmi nem pattan rola.
A t-25-é tényleg nem egy nagy durranás, átlagban 90-100 körül sebez, és szeret pattogni. Az MM általában az alsó harmadba pakol, nem valami élvezetes a játék vele.

T-25 ágyúját nem mondanám borzasztó gyengének, 116 pen az teljesen korrekt, a panzer 3/4nek és T-34nek kisebb az átütése.

WoT: Nishizumi77

Valamint ott vannak a különbözõ magassági teljesítménynövelõ eszközök (GM-1, stb.). A Bf109 E7/Z-ben már volt GM-1, ha jól emlékszem valamikor '40 telén jött ki ez az alváltozat.

Ezzel a holnapi akcióval sikerült kísértésbe ejteniük.

Eljátszottam a gondolattal, hogy vehetnék egy T-25-öt, vagy egy Matildát. De az ágyúja borzasztó gyengének tûnik mindkettõnek. Fõleg, hogy tier7-ig mennek.
Aki játszott valamelyikkel mostanság, a 7.5-ös patch óta, elmondaná, hogy mennyire kegyes velük az MM? Illetve, hogy a gyakorlatban is olyan gyenge az ágyújuk, mint amennyire annak tûnik az adatok alapján?

Más:
Ezt a kérdést tegnap tettem fel, de azóta nem érkezett még rá válasz. Megpróbálkozok vele ismét, hátha ezúttal nagyobb sikerrel járok 😊

Szerintetek az mennyire vehetõ biztosra, hogy az ARL-nél fog kettéválni a francia heavy ág, illetve hogy az AMX 40-bõl fog indulni a 2. med ág?
Arra gondoltam, hogy elõre dolgozok kicsit, és nekiállok xp-t gyûjteni velük, de feleslegesen nem szívesen tenném...
Azt lehet tudni, hogy ezeknek a tankoknak várhatóan hány fõs lesz majd a személyzete?

A Bf109E-Spitfire Mk. II összehasonlításból kihagytál valamit, ha már szóba hoztad a motorokat. A keverékképzés kimaradt, márpedig ez elég lényeges dolog. A DB motoroknál mechanikus befecskendezés volt, míg az RR-nél karburátor (még a kései, háború végi példányoknál is). A karburátoros gépekkel bizonyos, negatív G terheléssel járó manõvereket nem volt olyan egyszerû kivitelezni, mert a nehézségi gyorsulás az úszóházból kiszorította abenzint, és leállt a motor. Ebbõl a szempontból a német hagyományos repülõgépmotor ipar fejlettebb volt.

Mivel idõrõl idõre felmerül hogy -de a németek a valóságban sokkal fejlettebbek voltak mint a játékban mert a legyõzhetetlen tigris meg a sugárhajtású repülõ- téma ezért hát van itt egy kis írás, ez ügyben.

De rerum Natura

Saját szerzemény, nem vagyok szakértõ, tehát a tévedés jogát fenntartom, ha tévedtem tessék elnézni. Csak áldozni akartam pár betût a -de a németek a valóságban sokkal feljettebbek voltak minta ...- dolognak.

450 tonna acél 😊
Ez csak szerintem megint egy tök értelmetlen lépés? Ha nem a D54 elé rakják hagy szíjjon a júzer még többet.
A D54 egy elég jó ágyú lenne ha... kicsit pontosabb lenne és gyorsabban célozna. Az átütése jó, a sebzése elfogadható.
Olyan lesz mint az ISU-n a BL-9C, ott van de ember nem fejleszti ki meg nem használja.

az biztos 😄
De azt nem írta hogy elveszik a jelenlegit, mert azt mondja hogy teljesen új ágyú amit ki kell fejleszteni szóval lehet egy alternatíva lesz.

szabii98
tuvok hogy fog örülni 😄😄

I met God. She's black

mijki
A következõ eventet kihasználva vennék pár modult. Valaki elmondani hogy mi az ajánlott felszerelés:
1, E-75-re?
2, Jagdpanther-re?
3, AMX 13/75-re?
4, SU-85-re?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Hat, csak nekem jott be a 8as 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

T-54 kap egy új ágyút:

Hi Overlord,

in 8.0 T-54 should get a new gun:
1) it will replace current top gun - 100 mm D-54?
2) what characteristics of gun will be modified?

It's going to be D-10Т2S if I remeber right, totally new gun that will have to unlocked.

De jó hogy nem vettem meg a rammert meg célzásgyorsítót su-100ba meg ARL V39be még. Most nyugodtan megvehetem és ha eladom õket majd késõbb vételáron adom el úgyhogy holnap bevásárolok 😄

Epherandes
Úgy néz ki az Opera nem akart megbékülni a linkkel, mert letiltotta a francba. Nem baj, csak egy kis szenvedér és hányinger az IE-tõl és lent is van már. Azért köszönöm.
Jeee 50% off a felszerelésekbõl!

eott
Na végre!

spec

From 17th August at 07:30 CEST (05:30 GMT) until 21st August at 7:00 CEST (05:00 GMT), you will be able to enjoy the following bonuses in the game:
50% discount on purchase of the following German SPGs:
Tier II Wespe
Tier II Sturmpanzer I Bison
Tier III Sturmpanzer II
Tier IV Grille
Tier V Hummel
Tier VI GW Panther

gamescom is in Germany, so celebrate everything German by raining death from afar!
150% credit income with the following tanks:
French tier V heavy tank BDR G1B
German tier VII heavy tank PzKpfw VI Tiger
French tier VII heavy tank AMX M4 (1945)
American tier VII medium tank T20
Soviet tier VII heavy tank IS

Trying to save up enough credits to advance to tier VIII? Here’s your chance!
50% discount on premium consumables

Treat your crew to chocolate and coffee for less!
50% discount on purchase of the following premium vehicles:
German tier V medium tank T-25
Soviet tier V medium tank Matilda

Start earning credits at a faster rate with these premium vehicles.
x3 experience in the first victory of the day

We know you always love this bonus! Can you beat your personal high score?
50% on all equipment!

Van magyar felirat.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Serb-ék mennek bulizni egy UAZ-zal, vagy valami tankkal 😄 orosz gyökerek 😄
Na megint lelettem noob-ozva. Most azért, mert sérült t6-os francia TD-vel nem támadtam meg egymagam egy 100%-on lévõ tier 6-os med-et.

Az nem baj, hogy jó esetben egyszer tudok rálõni, és aztán körbe táncol, és esélyem nincs utána forogni...de akkor is. Támadjam meg...

Persze olyan noob-oz le, aki egy kört sem ment TD-vel, és 635 eff-el rendelkezik...de miért nem.

A második letöltõ link az simán megy.
De itt van, hogy ne kelljen keresgélned.

Így mulat egy magyar.. .. izé.. belorusz úr!

Epherandes
Nem teljesen így gondoltam. Csak megkérdeztem, hogy van-e itt valaki aki ismeri ezt a célkeresztet konkrétan, esetleg tud hozzá rendes linket. (7.2-es peccsel játszottam már 6.4-re szerkesztett célkereszttel)
Egyértelmû hogy a 6-os <#nevetes1>
Oddball: Látom neked is kedvenceid a Tom Clancy könyvek. A Hunt for the Red October nekem is a kedvencem filmben és könyvben is. A Red Storm Rising dettó, még mindig reménykedek benne hogy 1x készül belõle film, vagy legalább egy 10 részes sorozat (olyan Band of Brothers mintára) 😄.

Amúgy erre megy el a prémiumosok pénze.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!