World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Objektív történész? Ilyen létezik? Hiszen mindenki elfogult a saját hazájával szemben. De ez már tényleg túlmutat a topic keretein.

Hm. A jó szakirodalom nem elfogult. Ha elfogult, akkor már nem jó. Persze, emberek vagyunk, senki sem lehet teljesen objektív. De ettõl még ,az elfogultság nem megengedett. Egy jó történész sem lehet elfogult.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Igazából a P51nek nem volt szüksége számbeli fölényre. Magában is kiváló gép volt.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Amúgy meg nem voltunk ott, egyik típust sem repültük-vezettük, csak a szakirodalmakból tájékozódunk, amik talán soha nem objektívek, hanem az egyik irányba némileg elfogultak... Úgyhogy soha nem fogjuk megtudni, hogy mondjuk a Bf109K-4, vagy a P51H volt a jobb.

...ami azzal kezdett rohamos versenybe, hogy egy Junkers gép (ami a legmodernebb német radart hordozta) véletlenül Skóciában szállt le...

- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!

Ez a rasartéma, illetve a rádiós navigáció és célmegjelölés is érdekes téma lenne mindkét oldalról.

Azokra nem Typhoon-okkal vadásztak? Az is egy izgalmas megoldás a H16-os motorjával.

Említettem az angliai csata kapcsán bármilyen számbeli fölényt? Azt az amerikaiakra írtam. A radarrendszer csak közvetetten kapcsolódik a repülõgépek mûszaki színvonalához. A dugattyús repülõgépmotorokban pedig a németek elõrébb jártak valamivel. Benzinbefecskendezés, különbözõ feltöltési megoldások, a nagy magasságban fellépõ teljesítményveszteség kiküszöbölése, stb., valamint az elmebeteg, de ennek ellenére megbízható megoldások (Jumo ellendugattyús dízel, Do335). A sárkényszerkezet az más kérdés, és itt is beleszól, hogy a németek a háború vége ismét a fa felé fordultak (ami nem feltétlenül hátrány).

A P-51 tipikus esete a sok lúd disznót gyõz mondásnak. Lehet egy Fw190, Bf109, vagy Ta152 akármilyen kiváló kontstrukció, ha egyszerre 8 ellenséges gép esik rá. A P-38-at meg a német pilóták ingyen frag-nek tekintették, ha épp az utóbbi nem számbeli fölényben. A P-38 igazi élettere a Csendes Óceán volt.

Meg talán V1-esekre is is vadásztak velük.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Be is vetették, de csak földi célok ellen, mert attól féltek, hogy a 262-re emlékzetetõ sziluett miatt a sajátok fognak nekik odapörkölni.

mondjuk a radarra pont nem, azt hitték szart se ér, aztán jól megszívták
Nohab
Az angoloknak volt radarjuk, így koncentráltabban rá tudták küldeni a kisebb létszámú erõiket. Valamint sokat segített nekik Göring fasságai, és az, hogy a saját területeik felett dúlt a harcok nagy része.
Hmmm a technikai folennyel kapcsolatban azert megjegyeznem az angolok radar rendszeret... esetleg nehany szovetseges repulot P-38/P-51/P-61/ Supermarine Spitfire...(a teljesseg igenye nelkul) ezekre azert a nemetek is csak csodalkozva neztek.
A szambeli folennyel kapcsolatban azert utana nezhetnel az "angliai csatanak"

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Szerintem Hitler emellett kimondottan vonzódott a nagy tankokhoz, meg csoda-repülõkhöz és minden csodafegyerhez akár ész szerû volt, akár nem az adott cucc.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Valahol azt olvastam, hogy az angolok nagyon gondolkodtak a Meteor bevestésén, de aztán úgymond kicsúsztak az idõbõl.

inkább funolni akarok,meg élvezni a játékot.Viszont,ha eladnék egy két T6os tankot(M6,T-34-85,Jgpanzer4),amin már túlléptem,akkor meglenne a zsozsó a T29 is.De annyira a szívemhez nõttek.Vagy ne sajnáljam õket? :S
E50 és E75 nincs ugyan, de ellenfélként nem érzem olyan nagyon leküzdhetetlennek. Tiger(P) volt már, szerintem nem kifejezetten OP. Pattogós, ha arandomisten úgy akarja, de nem nyeli el a lövedékeket, mint egy szovjet csodák.

Ja, vagy a TigerP. Ami még mindig meglehetõsen OP a tierjén belül?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Mondjuk olyat mint az E50 vagy az E75?<#nevetes1>

Mondhatjuk, csak éppen nem volt bevethetõ állapotban. A németeknek sietniük kellett, mert az anyaország felett is elveszítették a légifölényt, a többieknek nem. Ennyire egyszerû.

Ja, adnak mondjuk 50 HP pluszt. De majd elválik, kíváncsi leszek én arra a német buffra. Azért azt Te is tudod, hogy a WG soha nem fog túl OP német cuccot kiadni a kezei közül.

Ezt is most láttam elõször:

[HUN]Kami*, kiskami*

Oké, de állítólag lesz E100 TD buff nem? Lehet hogy CW-re is jó lesz utána. Vagy lehet naív vagyok

akkor lehet az lesz,mert ugyis kezdtem megszeretni a jgpanzer4-et.
Kezdem a német TD ágat tényleg élvezni.De az orosz ággal vhogy sehogy sem megy.Átrakom a bakákat a jgpantherba,így legalább nem teljesen stockként indulok😊
Nem arról van szó hogy hosszabb, hanem hogy az amcsinak használható CW tank van a végén, a németnek meg nem.

Miért? Hosszabb táv van a JP-nél is. Ott a E100TD...ami nagyon OP...vagy nem is. Nagyon szar...áh, mittudoménmár<#idiota>

Most nyilván attól függ hogy melyik ágat szeretnéd inkább húzni. Ha hosszabb távlatban gondolkozol akkor inkább a T29, mert annak a végén van a legjobb CW tank. Viszont csak úgy randomba mindkét ág elég fun. Anyagilag viszont a TD ág jobb, mert könnyebben eltartható. A T29 és a JP is jó tankok a saját tierjükben, szóval attól függ hogy heavyzni vagy TD-zni szeretsz e jobban.

Mindenesetre érdekes, hogy akkor is ment a fúj rohadt nácik duma, de ha valami nagy koponya akadt a horogra, nem estek morális problémába a "gyõztesek".

Nohab
Szerintem a Jpanthert kezd el elõször. A hosszú 88-al elég jól használható, és még pénzt is lehet vele szerezni. A láncot se kell kifejleszteni, talán csak a 105-ös elõtt. A T29 igazán a 105-ös ágyúval élvezhetõ, aminél 1000 ezüstbe kerül egy lövés.
Egyes források szerint 1944 Július 26-án volt az elsõ gyõzelme tehát mondhatjuk, hogy harcolt 44-ben, míg a de Havilland Vampire csak valamikor 45 végén állt szolgálatba.

Szerintem egypáran egypárszor már megfogadtátok,hogy nem beszéltek a melyik volt a legjobb tank a IIvh-ban,nem? 😊
Más:
Sikerült kifejlesztenem a jgpanthert meg a T29-et,de csak jelenleg egyre van zsozsóm.Melyiket válasszam,melyik nem annyira ráfizetõs.
Ne fanatikus írjon,hanem olyan akinek mind a kettõ volt,és lenyomott velük pár száz kört,ha lehet.
A 262-es 44-ben még bajosan harcoló, az Erprobungskommando Nowotny-n kívül komoly alakulat nem repülte. Gyakorlatilag még prototípus stádiumban voltak, veszélyesebbek voltak saját pilótákra mint az ellenségre.

Onnantól kezdve hogy liberálisozol, nem érdekelsz.

Senkire se mondtam hogy szarházi.

Amit von Braun-rõl írtam az igaz, semmi valótlan nincs benne. Minden ember a saját értékítélete alapján döntse el hogy mit gondol. Én nem írtam le,hogy mi véleményem.

,,Ami szerintem lényeg az egészben, hogy egyik nemzet se tudott abszolút technikai fölényre szert tenni. És emllet kissé unalmas szerintem hogy mindig csak német repülõk német tankok , német hajók, német mérnökök...mintha máshol nem terveztek volna repülõket, hajókat, tankokat, stb. "

Csak annyit fûznék az egészhez ha már publikálsz akkor legalább nézd át mert bõven van benne név elírás.
Arra meg igazán nincs mit mondani, hogy egy 44-ben harcoló gépet szembeállítasz egy amerikai csak prototípusként létezõ repülõvel meg egy olyan angol géppel ami 45-be a háború után állt hadrendbe és éles körülmények között talán nem is harcolt soha.

Sippie
Nem az én bajom ha nem bírod a kritikát, de akármennyire is azt hiszed hogy ez az írás a "majdénmegmondomhogymivoltajó" ugyanolyan részrehajló mint akiket te fikázol. Onnantól kezdve meg hogy véleményezel egy embert hogy milyen szarházi hogy a hazáját szolgálta az egész írást hiteltelenné teszi, most a saját véleményed írod le, vagy tényeket szeretnél közölni? De persze ne vitatkozzunk itt a fórumon errõl, hiszen te sem ide másoltad be... ja de, mégis <#zavart1>
Ez igaz, persze. A veszteségek miatt írtam, a Vörös Légierõ nagy veszteségebe bele kell számolni hogy sok gép a földön semmisült meg.

De azért elég szépen újra építették a késõbbiek során. Kiképzésben és technikai téren is sokat javult.

De utána ontották az új gépeket, meg pilótákat. Ott is az volt, hogy hiába lõtt le a német egy bevetés alatt három gépet, nem volt veszteség a szovjeteknek. Ellenben a német hadiipar nagyon megérezte a veszteséget, fõleg a háború második felére jelentkezõ nyersanyaghiány miatt.

Pedig ráférne egy kis buff pontosságban. Valami 47-48% a win rateje, NEm lenne tõle egybõl op. Mindegy nem sírok mert itt nem lesz gyümölcse. Szarjon gecit a WG azt kész! <#vigyor1><#gunyos1><#banplz><#hehe><#gonosz2><#wilting><#duhos2>
A HJ igaz, de azért a '44-ben és a '39-ben kiképzett Wehrmact katona között van bõven különbség. A szovjeteknél meg lányegében mindegy volt a kiképzés, mert ha egy katona meghalt, jött helyébe 10, így lényegében az URRá-zást tanulták csak a kiképzésen. <#eplus2> Aztán aki túlélte, és volt benne némi ügyeszség, tapasztalat, ment a gárdahadseregbe.

A Vörös légierõ nagy része a Barbarossa idején a földön megsemmisült.

Most az a 0,01 nem hiszem hogy releváns lenne. Én mindig is jobbnak éreztem az S70et, bár az se pontos, de még mindig jobbnak érzem.

Pedig repülõgépekben volt némi technikai fölény, és most ne beszéljünk a sugárhajtómûrõl. Plusz ez még társult a háború elején a rendkívül magas színvonalú pilótaképzéssel. Az angliai csatát is azért vesztették el a németek, mert idétlenül cserélgették a fõ célpontokat ott fent. Aztán a gyakorlott pilóták sorra meghaltak, és az újoncok majd nem tudtak mit kezdeni az iszonyú számbeli fölénnyel repkedõ amerikaiakkal, hiába a technikai fölény.

A szovjet légierõ meg szintén a vágóhidas megoldást választotta.

De még úgyis jóval magasabb volt a képzés színvonala mint a ruszkiknál. Másrészt ne felejtsük el, hogy a háború vége felé besorozott fiatalok már évek óta kapták a katonai kiképzést a Hitlerjugendben, így eleve kevesebb idõt kellett rájuk fordítani.

Van object 704 em és jobb vele távolra lõni mint ISU 152 bem. Ez pedig azért van mert 0.39 es a pontossága BL10 nek. 122 mm M62-T2 nek 122mm el 0,38, S-70 nek 130 mm el 0,40. Nem függ össze. Vagy ez a löveg sajátossága?
Eagle16
Szerintem mindkettõ egyformán szar löveg 😄

Mondjuk a Bl-10 legalább nagyot üt ha talál és épp nem 0-t sebez.

De ennyi erõvel akkor a Tigris I és II csúcssebességét is meg lehetne változtatni...errõl is oldalakon át folyt a vita, de abban maradtak hogy a balansz miatt ennyi és kész.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Németeké romlott, Vörös hadseregé javult...

Szerintem nagyszerû konstrukció...lehetett volna pár év múlva belõle. Elkapkodott típusnak tartom. Ami persze nem jelenti azt hogy rossz, és kukába való. Ami szerintem lényeg az egészben, hogy egyik nemzet se tudott abszolút technikai fölényre szert tenni. És emllet kissé unalmas szerintem hogy mindig csak német repülõk német tankok , német hajók, német mérnökök...mintha máshol nem terveztek volna repülõket, hajókat, tankokat, stb.

Hát a BL-10 szerintem minden csak nem pontosabb mint az S-70. De szerintem ezt nem csak én érzem így.