World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Folyamatos prém a béta után... ez bizony nem 1,5x gyorsabb fejlõdést biztosít hanem 3x-et. (ha valaki kéri levezetem)
Viszont a prémeseket ellenszenv övezi... pedig lehet a nem prémesek többet elvernek cigire sörre, stb.
A dolog odáig fajult hogy új nicket nyitottam és azon tartom a prémtankokat.
A fõ nickemen csak a Type59 van meg néhány kicsi.
Viszonyításképp: ebben az évben bringázásra többet költöttem mint WoT-ra. Pedig nem vagyok se fiatal, se TOP maneger multinál. Miért kéne szégyelnem a prém acc-ot meg a prém tankokat... ehhh.... szar ezt a világ. Többet évet dolgoztam már mint sok okoska Wot-os.
Röhej mikor piszkálnak a Gold miatt.
config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU
prem tankok a garazsban:Lowe ,Type-59,Dickermax, t-14,t-25, matilda, churchill, pzkfw735,
Bar annyit megjegyeznem hogy az 5-os premeket sporolasbol vettem <#banplz>#banplz> mivel ha ujra megveszed oket a gift shopbol megkapod az arat+garazshelyet+aranyat (ha akcios meg creweket is) es igy 20% al olcsobban jon ki az arany
config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU
Bánni nem bánom, mert tényleg sok szopástól megkímélt😊 de értelme sincs az biztos😊
De az is hozzá tartozik hogy mondjuk az 5500 gold pack 2 óra munkámba kerül kb.. el kell dönteni 2 óra meló😊 vagy 10 óra grind.. ami nem szórakoztató😊
(amugy kozben megtoldottam ket mondattal a felreertesek elkerulese vegett)
Saor Alba
Egyébként meg leírtam, hogy amit te tapasztalsz az egy kis számú mintavétel a tengernyi csatából. Rád és ebben az idõszeletkében igaz, de nem alkalmas általánosításra.
A tapasztalásod nem vitatom, csak azt a következtetést amit levontál belõle.
Az utolsó mondatodra inkább nem reagálok, mert vagy félreírtad, vagy olyan káoszt sejtet, amivel érdemben nem kell és nem lehet vitába szállni.
"Egyes játékosok tekintetében pedig a lejátszott csataszámtól függõen szintén közelíteni kell az 50-50%-hoz."
Ez az hogy qrvara nem kozelitek, egyszeruen tobbet rak a veletlen sorsolas tamadonak. A nagy szamok torvenye alapjan az 50-50-nek akkor lenne realitasa ha csak assault mod lenne, semmi standard meg encounter (btw ezt most irom le harmadjara szvsz).
Bar teljesen felesleges ezen lovagolnunk, a statisztika mutatja hogy a mod teljesen rossz ugy ahogy van, a ket oldal egyenlotlen eselyekkel indul. Ezt mar a tesztszerveren le lehetett szurni, bar a WG mentalitasa miatt nem csodalkozom hogy beraktak ezt az idetlenseget.
Saor Alba
mostanában meg mindig védõbe tesz, fõleg malinovkán...... hülye ez az MM....
Sac/kb legalább 1000 csata kéne ebben a játékmódban.
Ha neked van igazad, akkor az MM ez alapján is manipulál: Túl jó a winrátiód? Akkor mész támadónak....
Gyakorlatban sem. T1-T10 agyhalott platoon problemat mar tobbszor jeleztek a WG-nek, nagy ivben tojnak ra, egyeb opcio hijan onbiraskodni kell. Lovedeket kar pazarolni, rammolni kell a kis szutykot 😄 Alig varom a 8.0-t (vizbelokes, le a sziklarol stb...) 😊
Bar az ilyenek szama megritkult, bevalt a neveloi modszer.
Saor Alba
Hovatovabb gondolkodoba estem a premium szamlaval kapcsolatban, £8-9/ho, az egy mozijegy, nem halnek bele...
Saor Alba
Nem, nem szivatom magam, beikszelem, a problemat szepen mutatja a tablazat, alkalmatlanok a palyak ehhez a modhoz.
Saor Alba
Ma estére végre meglesz a pénz a T110E5-re, aztán most egy ideig nem akarok a T34-el menni. 😊
prémet sose vettem
Amúgy ha nem töröltem ki egy paypal-os értesítõt sem, akkor összesen 30k körül ment el a játékra ~ 15 hónap alatt. Ebben benne van egy 2011 júniusában vásárolt Löwe is, ami 7500 gold volt.
Szerintem van olyan aki havi szinte is elkölt a játékra ennyit.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Csakhogy... a nem hívõk matematikai tudása csekély - vagy nem használják amit középiskolában megtanultak - és azt nem értik meg, hogy "természetes" leosztásnál nem változhatna ciklikusan egy-egy játékos eredménye. (lásd planetwot napi stat)
------
Akik ezt legjobban megérzik a napi statjukban azok az átlagnál jobb játékosok és legalább 30-40 csatát menek naponta. Õk már képesek csatákat átlátni és befolyásolni is.
A kezdõ nem érti vagy természetesnek veszi, hogy egyik nap sokat veszít másnap meg keveset mert, a csaták nem rajta múlnak... olyan mint az idõjárás.
A TOP játékos megint nem érzi annyira a hatást, mert akkor is képes befolyással lenni a csatákra, leadja a sebzést és a killt, ha kapott egy kis negatív randomfaktort.
A lényegen sokat nem változtat hiszünk vagy nem a WG-s MM manipulációban, mert több ezer csata átlagában a winrátió kiegyenlítõdik és egész jól jelzi, hogy a játékos mire képes.
53% és felette már nincsenek gyenge játékosok.
45% és alatta már nincsenek jó játékosok.
A kettõ között lehet rugózni azon hogy van-e szopóág és az mennyire befolyásolja a statot. (szerintem minimálisan, de nagyon bosszantó)
Megint mások szerintem már több száz eurót beleöltek ebbe a játékba. Személy szerint kíváncsi lennék rá, hogy eddig ki költött a legtöbbet erre a játékra, és mennyi az annyi. 😊
Prémium számla nélkül sajnos még T34el is csak csordogál a lé, Tier10-esek(és kilencesek is, mióta a legutóbbi peccsben megdrágultak egy jó félmillióval) megszerzéséhez bizony kell a prém számla is a Tier8 prémtank mellé. Jól ki vagyunk facsarva, na.
Valaki írta itt néhány napja, hogy a World of Tanks egy fizetõs játék, amit ingyen kipróbálhatsz. Hát nem is lehetne jobban megfogalmazni. Csak annyi hogy itt az elsõ nyolc Tier a demó verzió. 😄
Ravaszul megalkotott valami ez az ingyenesen játszható/mikrotranzakciós üzleti modell. Annyira ingyenes hogy itt sokan már több vadiúj AAA kategóriás játék árát is elköltötték rá.
De legalább a tartalom nincs fizikailag is elzárva az ingyenesen játszók elõl, tehát elméletileg lehetséges ingyen játszva Tier10ig eljutni és azt üzemeltetni. Más MMO-kban még ez sincs meg. Például a Lord of the rings Onlineban egész területekre, vidékekre nem teheti be a lábát az ingyenes játékos. Azért ez itt a WoTban mégiscsak kultúráltabban van megoldva.
Szóval nem kell itt összesküvés elméleteket gyártani,egyszerûen nem mindig van az embernek szerencséje az MM-el.Hosszú távon viszont egy átlagos játékos winrateje 50% körül van,tehát ha vannak bukó sorozatai akkor kell lennie nyerõ szériáknak is,csak arra az ember nem nagyon figyel oda.
Az meg hogy valakit szándékosan szívat a WG,na az már a vicc kategóriába tartozik.(nem egyszer olvastam itt ilyen hsz-eket is)
A játékot vedd komolyan,az életet lazán!
Az egyetlen, amirõl tudom, hogy mûködik, hogy ha alufóliából csákót csinálsz és úgy játszol, hogy az a fejeden van, nem talál el az arty. 😊
Csak azért hoztam hoztam fel példának, mert én nem "hiszek" benne (sem tapasztalati, sem matematikai aspektusból) épp ezért el kell fogadjam, hogy a fórumozó játékosok egy része épp így nem hiszi el, sõt elutasítja hogy léteznek olyan gyõzelmi és vereség szériák amelyek bekövetkezésének valószínûsége közelít a zéróhoz. (ezek a sorozatok függetlenek attól kinek milyen a winratiója)
Én ettõl hivatalosabb és részletesebb leírást nem ismerek, ezért amit ott közölnek a "Battle_Mechanics" fejezetben azt mérvadónak tartom.
--
Azzal kiegészítve ezt a témát, hogy én is azon játékosok közé tartozom akik valamilyen szinten hisznek abban a babonában, hogy az MM nem csak a leírtak alapján sorsol, hanem:
- elsõ 10 csata a tankkal
- fullos / nem fullos tank
- játékos statisztikai adatai
- játékos elõzõ idõszakban vagy X csatában elért gyõzelmi aránya.
De ezekre tényleg nincs semmilyen forrás, és lehet épp olyan babona minthogy többet kerülünk támadó oldalra mint védõnek.
Régebben még a tier5 tankokkal egész jól lehetett farmolni de szép csendben annyira visszavették a keresetüket,illetve elbaszták a farmolásra legalkalmasabb nagy alfa sebzésû ágyúval rendelkezõ tankokat(kv1,su85)hogy már nem lehet velük eltartani a top tankokat.
Én 15K csata után vettem az elsõ prém tankot,egy dMax Td-t de sajnos az sem keres jól,így karácsonyra meglepem magam valami 8-assal.Igaz hogy megfogadtam hogy ezeknek a vodkavedelõknek nem adok egy vasat sem de miután a játékot szeretem,így arra jutottam hogy megér kb. 10 ezer forintot hogy a jövõben ne kelljen idegeskednem a kredithiány miatt.
Persze 1.0 után nem zárják be az irodát, folytatódik az event gyár, grafikai javítások, de a tankok piszkálgatása feltételezhetõen már kismértékû lesz 2099 tájékán 😊
Rohadjon meg az összes ilyen buzi aki szándékosan hátrányba hozza a csapatát!
A WG meg soha nem mondott ilyet, azt mondta Overlord is hogy a balanszolásnak soha nem lesz vége, nem lesz olyan hogy akkor 1.0-tól minden stat végleges.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Az meg hogy spotolhat, vagy más módon hasznos is lehetne... elméletben. De szerinted mennyire szeretne hasznos lenni, mennyire vezeti jó szándék az olyat, aki kis szutykokat hord be tier10-be?
Én pedig teljes mértékben megértem, ha valaki kilövi õket, és magam is megtettem már nem egyszer. Az ilyen játsszon azzal, amivel egyidõs, és ne a többi 10+ ember szórakozását tegye tönkre szándékosan a kreténségével.
Itt most nem arra gondolok, hogy egy scout besorolású behoz magával egy hasonló tierbelit, mert nem ismeri az MM mûködését. De 8-9 tierrel kisebb tankot nem jó szándékból hoznak magukkal, fõleg nem 2-t is egyszerre.
Az ilyen simán megérdemelne 1 hónapos bant is, aztán legközelebb kétszer is meggondolná, hogy mennyire is vicces direkt kiszúrni másokkal.
Egyébként meg nagyon egyszerûen megoldható lenne a dolog, platoonnal csatába lépéshez is be kéne vezetni a +/-2 tieres szûrõt, és amíg nem ennek megfelelõen readyznek, addig nem mehetnek csatába, kész. Scout persze nyilván kivétel, meg ezzel sem lehetne mindent kiszûrni, de így talán mégis kevésbé szórakozna jól a sok debil...
Így azért nem.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
A töltögetõk tábora meg nyilván nem reprezentatív minta, mert nem a passzív nagy többségbõl kerülnek ki.
Nem mondom hogy ez egy nyerõ stratégia, de van valószínûsége annak, hogy a leosztás kedvezõbb lesz így.
Egyébként egy t2 tank képes lehet felderítésre is. Akár beáldozható egy arty spotért. Ezért tartom meggondolatlan és mindenképp büntetendõ viselkedésnek, ha valaki kilövi a csata elején a csapatában lévõ alacsony tierû tankot.
Én jóval nagyobb gyökérnek tartom ezeket a TK-zókat mint akik felemás szakasszal jönnek csatába.
---
Számtalanszor tapasztaltam, hogy Pz38na behozta a T3-as haverját és helybõl kilõtték.
Valószínûleg szegényeknek fogalmuk sem volt a csatabesorolás mechanizmusáról, és nem értették miért kerültek t8 tankok közé.
Sajnos egyre többször rájövök hogy hogy az ilyen dolgok már csak filmeken léteznek!
Oké! Téma lezárva, bocs a lehangoló hozzászólásomért!<#wink>#wink>
Csak mérgelõdök a szokásos hétvégi looser noob áradat miatt is! Csomóan bejönnek a játékba és ott hagyják a tankot, fasza! Ma már 3 ilyennel találkoztam egy órán belül!