World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maala
Az a röhej, hogy téged ennyire érdekel mások véleménye errõl. Ki nem tojja le, miért irigykednek rád mások?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

fsb1000
Egyetértek. Én csak a egy részét költöm a hobby pénzemnek WoT-ra.
Folyamatos prém a béta után... ez bizony nem 1,5x gyorsabb fejlõdést biztosít hanem 3x-et. (ha valaki kéri levezetem)
Viszont a prémeseket ellenszenv övezi... pedig lehet a nem prémesek többet elvernek cigire sörre, stb.
A dolog odáig fajult hogy új nicket nyitottam és azon tartom a prémtankokat.
A fõ nickemen csak a Type59 van meg néhány kicsi.
Viszonyításképp: ebben az évben bringázásra többet költöttem mint WoT-ra. Pedig nem vagyok se fiatal, se TOP maneger multinál. Miért kéne szégyelnem a prém acc-ot meg a prém tankokat... ehhh.... szar ezt a világ. Többet évet dolgoztam már mint sok okoska Wot-os.
Röhej mikor piszkálnak a Gold miatt.

hmmm 8 font koruli oraber , csak nem te is itt laksz valahol <#wave>

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

Csatlakozom en is ... asszem **va sokat <#falbav> ,de itt asszem nem csak a lustasag miatt 1xuen azert mert nincs eleg idom hogy masfelszer annyi ido alatt gyujtsem ossze az xp-t , a creditrol mar nem is beszelve ,masodsorban meg a sajat szorakozasomra altalaban nem sajnalom a penzt ( ok en konnyen beszelek mert kulfoldon elek)

prem tankok a garazsban:Lowe ,Type-59,Dickermax, t-14,t-25, matilda, churchill, pzkfw735,

Bar annyit megjegyeznem hogy az 5-os premeket sporolasbol vettem <#banplz> mivel ha ujra megveszed oket a gift shopbol megkapod az arat+garazshelyet+aranyat (ha akcios meg creweket is) es igy 20% al olcsobban jon ki az arany

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

annyira...
Nem annyira😊

jó az órabéred😛 😄
Én sokat mert lusta vagyok😊 egyszerûen nem szeretek szopni.. ez meg erre épül😄D
Bánni nem bánom, mert tényleg sok szopástól megkímélt😊 de értelme sincs az biztos😊

De az is hozzá tartozik hogy mondjuk az 5500 gold pack 2 óra munkámba kerül kb.. el kell dönteni 2 óra meló😊 vagy 10 óra grind.. ami nem szórakoztató😊

Solten
Ez mar kaoszelmelet 😊

(amugy kozben megtoldottam ket mondattal a felreertesek elkerulese vegett)

Saor Alba

fsb1000
Ja értem már.... de a matematika törvényeit (teóriáit) nem én találom ki.
Egyébként meg leírtam, hogy amit te tapasztalsz az egy kis számú mintavétel a tengernyi csatából. Rád és ebben az idõszeletkében igaz, de nem alkalmas általánosításra.
A tapasztalásod nem vitatom, csak azt a következtetést amit levontál belõle.
Az utolsó mondatodra inkább nem reagálok, mert vagy félreírtad, vagy olyan káoszt sejtet, amivel érdemben nem kell és nem lehet vitába szállni.

Solten
Nem nem, teoriad NEKED van, en leirom hogy mit tapasztalok. Osszeeskuves-elmeletet meg nem gyartok, nem tartom kepesnek a fejlesztobrigadot arra hogy x szazezer embernel egy algoritmussal manipulaljak ezt (egy egyszeru bug kiirtasara sem kepesek).

"Egyes játékosok tekintetében pedig a lejátszott csataszámtól függõen szintén közelíteni kell az 50-50%-hoz."

Ez az hogy qrvara nem kozelitek, egyszeruen tobbet rak a veletlen sorsolas tamadonak. A nagy szamok torvenye alapjan az 50-50-nek akkor lenne realitasa ha csak assault mod lenne, semmi standard meg encounter (btw ezt most irom le harmadjara szvsz).

Bar teljesen felesleges ezen lovagolnunk, a statisztika mutatja hogy a mod teljesen rossz ugy ahogy van, a ket oldal egyenlotlen eselyekkel indul. Ezt mar a tesztszerveren le lehetett szurni, bar a WG mentalitasa miatt nem csodalkozom hogy beraktak ezt az idetlenseget.

Saor Alba

engem amikor bejött az új módok, szinte mindik támadóba tett.... malinovkán 90%ban!
mostanában meg mindig védõbe tesz, fõleg malinovkán...... hülye ez az MM....
fsb1000
Javitok: túl gyakran rak TÁMADÓNAK

fsb1000
Én fordítva látom... neked van egy teóriád miszerint valamilyen oknál fogva gyakrabban rak védõnek az MM. Amirõl én beszélek az a nagyszámok törvénye, amely alapján nincs irányított szerencse és a teljes játékosállományra nézve 50-50% az eloszlás. Egyes játékosok tekintetében pedig a lejátszott csataszámtól függõen szintén közelíteni kell az 50-50%-hoz.
Sac/kb legalább 1000 csata kéne ebben a játékmódban.
Ha neked van igazad, akkor az MM ez alapján is manipulál: Túl jó a winrátiód? Akkor mész támadónak....

Solten
"Én hivatalos forrásból nem értesültem arról, hogy az MM bármit is kompenzálna ilyenkor."

Gyakorlatban sem. T1-T10 agyhalott platoon problemat mar tobbszor jeleztek a WG-nek, nagy ivben tojnak ra, egyeb opcio hijan onbiraskodni kell. Lovedeket kar pazarolni, rammolni kell a kis szutykot 😄 Alig varom a 8.0-t (vizbelokes, le a sziklarol stb...) 😊
Bar az ilyenek szama megritkult, bevalt a neveloi modszer.

Saor Alba

Solten
Eddig £40-et kb, Type, Churchill, T14, Matilda, meg egy ket kisebb premium amik fel aron voltak, dobozos verzio, nemi arany. Soha nem fizettem elo premiumra, akcios kodokbol volt par nap. Igy is pluszban tudok lenni a Batchattel, sokat kell sebezni... <#alien>
Hovatovabb gondolkodoba estem a premium szamlaval kapcsolatban, £8-9/ho, az egy mozijegy, nem halnek bele...

Saor Alba

Solten
Ennyi, 8.4k csataval ezt tapasztaltam, statisztikailag is a vedok nyernek tobbszor. A random dice engem tobbszor szivat azzal hogy tamadoba rak. De ki tudja, nem ikszelem ki a 8.0-bana lehetoseget lejatszok meg 100.000 csatat es fsb1000 kollega teoriaja bevalik, kiegyenlitodik a ratio 50-50%-ra... <#vigyor>

Nem, nem szivatom magam, beikszelem, a problemat szepen mutatja a tablazat, alkalmatlanok a palyak ehhez a modhoz.

Saor Alba

*vettem
nekem is van t-25 de az ajándék goldból, mondjuk én nem bántam meg, hogy megvetem, nagyon szeretem a mai napig
Én nekem eddig 3X1 hónap prémium volt, úgy összesen 9000Ft-ért, 2011 májusa óta. Szerencsére a T34 ingyen volt, csak a kifarmolásához kellett a prém számla. Igyekszem maximum félévente egyszer elsütni az egy hónapnyi prémvásárlást, és akkora idõzíteni a nagy grindeléseket.

Ma estére végre meglesz a pénz a T110E5-re, aztán most egy ideig nem akarok a T34-el menni. 😊

5000ft-ot kb.... vettem garázshelye meg Matildát (amit imádtam, hülye voltam h eladtam) meg vettem T-25-öt (amit nagyon megbántam...)
prémet sose vettem
én idáig kb 2000Ft-t költöttem a játékra, vettem a HACos sráctól két promó kódot. A többi mind ingyen arany volt amit kaptam😄 És mégis van ingyen t34em és lassan 9 tier10em 😄
Eagle16
Én nem sokat, májusban vettem utoljára prémiumot, június közepén lejárt, azóta csak az ingyenes gold-ból élek, amit adtak a gamescom-on 😊

Amúgy ha nem töröltem ki egy paypal-os értesítõt sem, akkor összesen 30k körül ment el a játékra ~ 15 hónap alatt. Ebben benne van egy 2011 júniusában vásárolt Löwe is, ami 7500 gold volt.

Szerintem van olyan aki havi szinte is elkölt a játékra ennyit.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

egy kérdés a szakikhoz! Pantherre tegyem majd vizes lõszertartót? vagy nem hajlamos ammo robbanás/ammo sérülésre??? 😊 köszi
fsb1000
Így van... a szerencsejátékosok általában nem tudják hogy a soron következõ esemény (pörgetés) független a megelõzõ eseményektõl. WoT-ra lefordítva is igaz, hogy a zsinórban 20 vereségnek épp annyi a valószínûsége mintha felváltva lenne vereség és gyõzelem.
Csakhogy... a nem hívõk matematikai tudása csekély - vagy nem használják amit középiskolában megtanultak - és azt nem értik meg, hogy "természetes" leosztásnál nem változhatna ciklikusan egy-egy játékos eredménye. (lásd planetwot napi stat)
------
Akik ezt legjobban megérzik a napi statjukban azok az átlagnál jobb játékosok és legalább 30-40 csatát menek naponta. Õk már képesek csatákat átlátni és befolyásolni is.
A kezdõ nem érti vagy természetesnek veszi, hogy egyik nap sokat veszít másnap meg keveset mert, a csaták nem rajta múlnak... olyan mint az idõjárás.
A TOP játékos megint nem érzi annyira a hatást, mert akkor is képes befolyással lenni a csatákra, leadja a sebzést és a killt, ha kapott egy kis negatív randomfaktort.

A lényegen sokat nem változtat hiszünk vagy nem a WG-s MM manipulációban, mert több ezer csata átlagában a winrátió kiegyenlítõdik és egész jól jelzi, hogy a játékos mire képes.
53% és felette már nincsenek gyenge játékosok.
45% és alatta már nincsenek jó játékosok.
A kettõ között lehet rugózni azon hogy van-e szopóág és az mennyire befolyásolja a statot. (szerintem minimálisan, de nagyon bosszantó)

"Annyira ingyenes hogy itt sokan már több vadiúj AAA kategóriás játék árát is elköltötték rá."

Megint mások szerintem már több száz eurót beleöltek ebbe a játékba. Személy szerint kíváncsi lennék rá, hogy eddig ki költött a legtöbbet erre a játékra, és mennyi az annyi. 😊

Hejj, én is pontosan ezt hittem és pontosan ez motivált, amikor annó nekikezdtem a T34 kifarmolásának, hogy ingyen megkaphassam. Nehéz menet lesz, gondoltam, de megéri, mert soha többet nem lesznek pénzproblémáim. Hát nem így lett. 😄

Prémium számla nélkül sajnos még T34el is csak csordogál a lé, Tier10-esek(és kilencesek is, mióta a legutóbbi peccsben megdrágultak egy jó félmillióval) megszerzéséhez bizony kell a prém számla is a Tier8 prémtank mellé. Jól ki vagyunk facsarva, na.

Valaki írta itt néhány napja, hogy a World of Tanks egy fizetõs játék, amit ingyen kipróbálhatsz. Hát nem is lehetne jobban megfogalmazni. Csak annyi hogy itt az elsõ nyolc Tier a demó verzió. 😄
Ravaszul megalkotott valami ez az ingyenesen játszható/mikrotranzakciós üzleti modell. Annyira ingyenes hogy itt sokan már több vadiúj AAA kategóriás játék árát is elköltötték rá.

De legalább a tartalom nincs fizikailag is elzárva az ingyenesen játszók elõl, tehát elméletileg lehetséges ingyen játszva Tier10ig eljutni és azt üzemeltetni. Más MMO-kban még ez sincs meg. Például a Lord of the rings Onlineban egész területekre, vidékekre nem teheti be a lábát az ingyenes játékos. Azért ez itt a WoTban mégiscsak kultúráltabban van megoldva.

ximix
Ehh kezdõ, a profik már így nyomják az arty lövedék lepereg róluk.😊

Gottfried
<#fejvakaras><#fejvakaras>

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Gottfried
Amíg valami a szerencsén múlik,bármilyen hosszú sorozatnak megvan az esélye,még ha csekély is.Én valamikor ruletteztem és élõben láttam(nem gépen) olyat hogy 24x !!! jött ki a fekete egymás után.Nem kell mondanom hogy a 10. fekete után egyre többen tettek a pirosra... 😄
Szóval nem kell itt összesküvés elméleteket gyártani,egyszerûen nem mindig van az embernek szerencséje az MM-el.Hosszú távon viszont egy átlagos játékos winrateje 50% körül van,tehát ha vannak bukó sorozatai akkor kell lennie nyerõ szériáknak is,csak arra az ember nem nagyon figyel oda.
Az meg hogy valakit szándékosan szívat a WG,na az már a vicc kategóriába tartozik.(nem egyszer olvastam itt ilyen hsz-eket is)

Egyetértek. Annyi random faktor raktak ebbe a játékba, hogy teljesen felesleges szerintem összeesküvés elméleteket gyártani. Az a random simán kipengeti magától a furcsábbnál furcsább eredményeket.

Az egyetlen, amirõl tudom, hogy mûködik, hogy ha alufóliából csákót csinálsz és úgy játszol, hogy az a fejeden van, nem talál el az arty. 😊

fsb1000
Szerintem is... de ma délelõtt ez volt a vita tárgya.
Csak azért hoztam hoztam fel példának, mert én nem "hiszek" benne (sem tapasztalati, sem matematikai aspektusból) épp ezért el kell fogadjam, hogy a fórumozó játékosok egy része épp így nem hiszi el, sõt elutasítja hogy léteznek olyan gyõzelmi és vereség szériák amelyek bekövetkezésének valószínûsége közelít a zéróhoz. (ezek a sorozatok függetlenek attól kinek milyen a winratiója)

A többet kerülsz támadó oldalra, mint védõre, az eléggé matematikai képtelenség. 😊

fsb1000
Hát... lehet hogy te még nem értesültél róla, vagy nem fogadod el "hivatalos" helynek a http://wiki.worldoftanks.com/ játékleíró weboldalt.
Én ettõl hivatalosabb és részletesebb leírást nem ismerek, ezért amit ott közölnek a "Battle_Mechanics" fejezetben azt mérvadónak tartom.
--
Azzal kiegészítve ezt a témát, hogy én is azon játékosok közé tartozom akik valamilyen szinten hisznek abban a babonában, hogy az MM nem csak a leírtak alapján sorsol, hanem:
- elsõ 10 csata a tankkal
- fullos / nem fullos tank
- játékos statisztikai adatai
- játékos elõzõ idõszakban vagy X csatában elért gyõzelmi aránya.

De ezekre tényleg nincs semmilyen forrás, és lehet épp olyan babona minthogy többet kerülünk támadó oldalra mint védõnek.

Gottfried
Ez már rég óta így van és bizony ha a nagyokkal akarsz menni akkor kell a prém tank vagy a prém számla.
Régebben még a tier5 tankokkal egész jól lehetett farmolni de szép csendben annyira visszavették a keresetüket,illetve elbaszták a farmolásra legalkalmasabb nagy alfa sebzésû ágyúval rendelkezõ tankokat(kv1,su85)hogy már nem lehet velük eltartani a top tankokat.
Én 15K csata után vettem az elsõ prém tankot,egy dMax Td-t de sajnos az sem keres jól,így karácsonyra meglepem magam valami 8-assal.Igaz hogy megfogadtam hogy ezeknek a vodkavedelõknek nem adok egy vasat sem de miután a játékot szeretem,így arra jutottam hogy megér kb. 10 ezer forintot hogy a jövõben ne kelljen idegeskednem a kredithiány miatt.

ximix
Jogos az észrevétel 😊 de hirtelen nem találtam meg a megfelelõ szót arra mikor elérik fejlesztõk az elsõdlegesen kitûzött célt.
Persze 1.0 után nem zárják be az irodát, folytatódik az event gyár, grafikai javítások, de a tankok piszkálgatása feltételezhetõen már kismértékû lesz 2099 tájékán 😊
Gottfried
Hogy a Pz38 behoz egy kisebbet,az még talán elnézhetõ mert lehet hogy nem tudja még hogy hogy mûködik az MM de mikor egy 9-10-es hoz be 6-8 tierrel kisebbet,akkor én nem csak a kicsit lövöm ki a picsába hanem a másikba is beleküldök egyet.
Rohadjon meg az összes ilyen buzi aki szándékosan hátrányba hozza a csapatát!

Eagle16
Soha nem lesz végleges kiadás, az 1.0 sem lesz végleges.

A WG meg soha nem mondott ilyet, azt mondta Overlord is hogy a balanszolásnak soha nem lesz vége, nem lesz olyan hogy akkor 1.0-tól minden stat végleges.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Egy év alatt jutottunk el 0.6.4-tõl 0.7.4-ig, szóval egy pár évet még le kell húzni ahhoz, hogy 1.0-ban legyünk. 😊

Én hivatalos forrásból nem értesültem arról, hogy az MM bármit is kompenzálna ilyenkor.
Az meg hogy spotolhat, vagy más módon hasznos is lehetne... elméletben. De szerinted mennyire szeretne hasznos lenni, mennyire vezeti jó szándék az olyat, aki kis szutykokat hord be tier10-be?
Én pedig teljes mértékben megértem, ha valaki kilövi õket, és magam is megtettem már nem egyszer. Az ilyen játsszon azzal, amivel egyidõs, és ne a többi 10+ ember szórakozását tegye tönkre szándékosan a kreténségével.

Itt most nem arra gondolok, hogy egy scout besorolású behoz magával egy hasonló tierbelit, mert nem ismeri az MM mûködését. De 8-9 tierrel kisebb tankot nem jó szándékból hoznak magukkal, fõleg nem 2-t is egyszerre.

Az ilyen simán megérdemelne 1 hónapos bant is, aztán legközelebb kétszer is meggondolná, hogy mennyire is vicces direkt kiszúrni másokkal.
Egyébként meg nagyon egyszerûen megoldható lenne a dolog, platoonnal csatába lépéshez is be kéne vezetni a +/-2 tieres szûrõt, és amíg nem ennek megfelelõen readyznek, addig nem mehetnek csatába, kész. Scout persze nyilván kivétel, meg ezzel sem lehetne mindent kiszûrni, de így talán mégis kevésbé szórakozna jól a sok debil...

ximix
A tankok csavargatása, sokaknak nem tetszik, de a WG válasza erre a játék még csak 0.7.5 azaz még nem végleges kiadás amolyan fizetõs teszterek vagyunk, a 1.0-ig ha megérjük még jó pár csavargatáson túl leszünk jönnek a Td ágak, angol, japán techfák....
Maala
Ha teljesen havibajos lenne a játék, akkor kellene is elvárásokat teljesíteni...

Így azért nem.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Én nem tudok pontos dátumról, de jövõ héten lesz egy event 8.0-val kapcsolatban, tehát elképzelhetõ, hogy jövõ héten pénteken vagy azutáni héten, október elsõ hetében várható.

Doc Hooliday
Skacok, pár napig nem voltam mert dolgoztam és nem nagyon volt idõm meg energiám napi szinten tájékozódni...szóval mikor jön ez a 8.0-ás csoda peccs?<#vigyor1>

fsb1000
Én is így gondolom... az nem jó statisztika amely csak a játékosok egy (netaktív) részének adatait dolgozza fel és azok közül is csak a túlélt csaták eredményeit. 30% alatt van az átlagos túlélési arány.
A töltögetõk tábora meg nyilván nem reprezentatív minta, mert nem a passzív nagy többségbõl kerülnek ki.

fsb1000
Ez megítélés kérdése menyire etikus szakasszal t1-t2-öt behozni magas tierû csatába. Az viszont tény, hogy az MM algoritmusa figyelembe veszi ezért ahol a t1-es van a maradék 14 tank átlag pontszáma(tankosztály súlyzókkal számítva) nagyobb lesz mint a túloldal 15 tankjának.
Nem mondom hogy ez egy nyerõ stratégia, de van valószínûsége annak, hogy a leosztás kedvezõbb lesz így.
Egyébként egy t2 tank képes lehet felderítésre is. Akár beáldozható egy arty spotért. Ezért tartom meggondolatlan és mindenképp büntetendõ viselkedésnek, ha valaki kilövi a csata elején a csapatában lévõ alacsony tierû tankot.
Én jóval nagyobb gyökérnek tartom ezeket a TK-zókat mint akik felemás szakasszal jönnek csatába.
---
Számtalanszor tapasztaltam, hogy Pz38na behozta a T3-as haverját és helybõl kilõtték.
Valószínûleg szegényeknek fogalmuk sem volt a csatabesorolás mechanizmusáról, és nem értették miért kerültek t8 tankok közé.

Doc Hooliday
Mindegy, nem akarok ügyet csinálni ebbõl de én még ilyen hülye naiv fasz vagyok, aki még hisz abban hogy létezik a világban korrektség!<#idiota>
Sajnos egyre többször rájövök hogy hogy az ilyen dolgok már csak filmeken léteznek!

Oké! Téma lezárva, bocs a lehangoló hozzászólásomért!<#wink>
Csak mérgelõdök a szokásos hétvégi looser noob áradat miatt is! Csomóan bejönnek a játékba és ott hagyják a tankot, fasza! Ma már 3 ilyennel találkoztam egy órán belül!

Egyrészt, másrészt a paraszt meg fogja venni a havi 2500 goldját, ha látja, hogy nem megy nélküle a játék. Eddig bejött a WG-nek amit csinált, szóval ezután miért ne jönne be neki? Gondolod a játékosok észhez térnek majd? Ugyan már! 😊

Már egy ideje látni, hogy a f2p játékoké illetve a mikrotranzakcióé a jövõ, nem lesz hülye áttérni a wargaming havi fizetõsre.

Doc Hooliday
Ez okés srácok, nekem is van csörcsillem mert enélkül egyszerûen nem lehetne pénzt gyûjteni! Node már a csörcsillt is nerfelték mert egy kis ideje feltûnt hogy nem hoz annyit mint azelõtt! Szóval álljunk már meg egy kicsit! nem szeretem az ilyen sunyi köcsög módszereket! Akkor mondják azt hogy...gyerekek, kell a pénz mert krisztus koporsóját sem vitték ugye ingyen, és ezért mindenki havonta utaljon 3-4-5000Ft ot és akkor nem fogunk titeket alattomos módon manipulálni mindenféle nerfekkel, meg mini átalakításokkal hogy kicsaljuk sunyi módon a pénzeteket! Más online fizetõs,vagy félig fizetõs játékok is vannak és máshol nem divat az ilyen szarrágóság csak a wot-ba!