World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

patchaou
Szerintem amíg 8-as tankot nyûvi az ember fia, simán összejön annyi free, hogy pár modult kifejlesszen a 9-esen. Ehhez még váltani sem kell. Annyi a trükk, hogy nem kell minden kis tier szarba elkótyavetyélni a free-t.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

köszi az infót 😊
nagyrészt AP, én mindig viszek magammal pár HE-t, ha becsicskul a kurva random, és nem akar sebezni ott ahol kéne. volt h 3 szor lõttem meg E-75 hull armort, 0 sebzés, akkor jött elõ a HE.. szépeket bont az is
I.C.ram
Komolyan nem értem ezt a fos prototypeot...

1620-as effim volt, mielõtt elkezdtem volna húzni, most 1590 körül van. 55%-os globál winem volt, most 52%. Protoval 40% a winratem kb 100 csata után. NEVETSÉGES! soha semmilyen tankkal nem voltam még ilyen szar. De igazából nem is én vagyok a szar, mert mindig van jó sok sebzésem, hanem az a fos MM. Rendszeresen hulladék szar csapatokba rak be.
Hi"A probléma ott van, hogy ma, amikor az ember örül, ha napi 10 órában kidolgozhatja a belét a melóban, mert legalább van meló, nem sok ember ad ki pénzt olyasmiért, amiért nem kap a kezébe tulajdonképpen semmit. És én is azon a véleményen vagyok, hogy ha egy alapvetõen ingyenes játékban valakire csúnyán néznek azért, mert nem ad ki rá pénzt, akkor nem az illetõ van eltévedve."
Idézd,hol/mikor írtam,h küldj pénzt a wg-nek. Azt is hol írtam,h nem vagy ember amiért nem vettél aranyat.

A FAQ vonatkozó részét olvadsd el, ott van a banner(nagy World of Tanksos Tigerises kép a topik tetején <#smile>).

Röviden: A prémum tankok pénzkeresésre valók, nem élvezkedésre(legtöbbel nem is túl élvezetes menni), erre pedig a Tier5-ig bezárólag a prémium tankok alkalmatlanok. Szóval egyiket se ajánlom megvételre.

BL-10-re HE v AP v mind2 ? (ISU-152-re)
Ammo rack.
fsb1000
Ott tévedsz hatalmasat, hogy a WoT-ot nem kizárólag magyarok játsszák, ezért aztán a gold vásárlási szokások is más dimenzióba kerülnek.
Ott tévedsz még nagyobbat, hogy vannak olyanok akik a fejlesztést is a játék részének tartják, és nem feltétlen a pénzszûke miatt nem költenek Free XP váltásra.

Az sem teljesen ok, hogy elmondod a véleményed (szerintem eléggé vitatható), aztán kijelented úgysem reagálsz rá ha valaki nem értene egyet. Akkor minek írod le?

Egyébként kiváncsi vagyok hány garázshelyed van. És abban hány t10-es parkol. A csataszám függvényében jól behatárolható mennyi XP-t váltottál.

hawken
az normális hogy a fullos stugot szembõl egy lövéssel kivégzi a churchill?

A holnap reggelig akciós kis prémium tankok közül melyiket ajánljátok? melyik nyújt nagyobb kikapcsolódást?

wot név: _bitang

A probléma ott van, hogy ma, amikor az ember örül, ha napi 10 órában kidolgozhatja a belét a melóban, mert legalább van meló, nem sok ember ad ki pénzt olyasmiért, amiért nem kap a kezébe tulajdonképpen semmit. És én is azon a véleményen vagyok, hogy ha egy alapvetõen ingyenes játékban valakire csúnyán néznek azért, mert nem ad ki rá pénzt, akkor nem az illetõ van eltévedve. Emellett nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a játéknak ugyanúgy a velejárója a gyengébb tankokkal/modulokkal való szop@s, mint a fullosokkal való játék. Ha mindenki fullos tankkal kezdené a játékot, akkor miért lenne érdemes tekerni? Én személy szerint hiányolnám az érzést, hogy mikor teszem azt az IS-re egy-két hét szenvedés után a 85-ös helyett ráteszem a 122-es ágyút, beledurrantok valakibe, és elégedetten hümmögök, hogy igen, ezért megérte nyüglõdni. És ha ezért valaki csúnyán néz rám, akkor már elnézést, de gebedjen meg. Ez egy játék, amivel játszani kell, és aminek ráadásul a folyamatos fejlõdés szerves része, így ugyanannyit, ha nem többet kell stock tankkal menni, mint fullossal. A free xp-s "fullosítással" pont a fejlõdés érzetének jelentõs része veszik el.
Na most erre mit írjak ami megállja a helyét és téged sem bántsalak meg úgy,h innentõl kezdve én/te úgy kezdjük egymás hsz-ét olvasni,h ne legyen alapból"Faxságot írsz".
" A többi csapattárs meg fogja érteni, mert mindenki úgy kezdte mikor frissen megvette a tankot".
Valóban senki nem fog megváltást várni,de mindenkit demoralizal,amikor ilyet olvas,feltéve,h olvassa.
Biztos én vok a hülye és még itt a WOT-ban is maximalista vok,nyerni akarok,még akkor is ha -2 killel kezdünk,mert vki vkinek neki ment és emiatt elkezdik lõni egymást.(Engem zavar ha a top tank sry i am stock-al nyit,mint ahogy az is,h 30csatás emberke type59 top tank)
Vagy ha vki nagy tier-ben traktort hoz platoon társnak.
Hiába sry,gyakorlatilag -1 el kezd a csapat.Nem véletlen örül az ellen,h gg"keep going""Just like that""dont stop"stb.
Úgy "ILLIK"?Ezt nem én találtam ki,nekem is írták(itt a fórumon),olyanok akik szavára adok.Név nélkül..(Stock-al mentem anno 6-7 hónapja és valóban szenvedés volt)
Most belemehetnénk-nem érdekel és nem szállok vitába veled,mással sem-hogy mennyi is a doboz bagó?Fõleg napi szinten?+A napi sör/bor/tömény?
Persze elég sok korosztály van itt,de nálam fejben tier 9ben nem a 8-9 évesek vannak,tehát azok akiknek tellne rá,de saját magától is sajnálja.
"Megjegyezmény csendben azt is, hogy szerintem totál életszerûtlen ostobaság ma magyarországon elvárni valakitõl hogy kiváltson az E-75ön lánctalpra+toronyra+legnagyobb ágyúra több mint 110.000 (Száztízezer) XP-t aranyért tehát valódi pénzért. Mennyi pénz is az? 4400 arany. Mivel 4400 aranyat nem lehet venni, 5000 arany vásárlása a legközelebbi tétel, hatezer forintért. Hát nagyon életszerû, mondhatom."
Ez nálam a vicc szint.Persze vannak gyerekek stb,de a többi?Ne emögé bújjunk már..Annyira nem vunk szegények(az ország sem)..
Nézhetünk csoki/ropi/chips/nyalóka gyerek szint(ahol apa-anya hamarabb küldd eurot)+nézhetünk napi szintû bagót/sör/bor/tömény/disco belépõt/taxi menetlevelet.Hány ilyen van?Nem csak itt a való életben..Párizsit eszik,de a bagó a szájában lóg..(Biztos én vok a hülye,de ezeket n(s)em fogom sajnálni)
Ugye nem akarsz meggyõzni,h valóban nincs pénzünk 10 eurót elküldeni havonta,HA AKARNÁNK?HA AKARNÁNK..
Most nehogy betámadjon senki a hülyeségével,h stb stb,mert nem érdekel...
(Hány ember van aki úgymond szegény,de a sör,cigi napi szinten megy,de ha rászólsz egybõl:Há nehogymáááá ennyi az örömöm..Na ugye.😊 )
Én mindössze annyira világítottam rá,h az E75-el a szenvedés+más tankkal is a (több napi)szenvedés elkerülhetõ,ha a esetleg erre is áldoz.Hisz a saját szórakozásáról van szó.Nem rám költi és nem másra(nem rád),hanem saját magára.Ehhez képest még szép dolog,h a WOT ingyenes,lehetne akár WOW szintû havi díj is.(még ez is lehet elõbb-utóbb)
Halkan jegyzem meg(de ez én vagyok),h havi szinten ezreket utalok különbözõ gyermekklinikáknak.(Heim PÁl gyermekkórház,Együtt a leukémiás gyermekekért,Virgonc alapítvány,de ha kell sorolok még,csak most õk 3an voltak észben).De ez én vagyok.
Nem kell reakció meg semmi,mert nem fogok válaszolni,nem is akartam nagyképûsködni és bele menni sem a témába,de hangsúlyozni akartam,h ha magunkra nincs pénzünk/sajnáljuk magunktól(nem muszály csak írtam,h jobb egybõl"e75-t szintre hozni",mint szenvedni.)akkor mirõl beszélünk?

Ezek után persze hogy az lett!!😊 Pedig már majdnem eladtam 😊
Zegi Norbi HUN
Jézus!😮 Ez nagyon szép😊 Gondolom neked is a kedvenced lett a T62😄

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

AFK-t nagyon kéne büntetni.
fsb1000
Miért kéne beírni?
Én úgy saccolom a csatákban használt tankok 80-90%-a nem fullos.
Elég megnézni a csataszámokat és az átlag XP-t tankonként.
Szóval én azt gondolom az a természetes állapot, ha nem fullos tankkal játszunk, és a fullos + felszerelt + képzett legénység jelent elõnyt a többiekkel szemben.

Jaj, ne mondj már neki ilyen butaságokat!
Nem kell pénzt/aranyat/freeXP-t áldozni rá, el kell fogadni hogy az új Tier9 tank az elsõ 100-150 csatában nem lesz annyira hatékony. A többi csapattárs meg fogja érteni, mert mindenki úgy kezdte mikor frissen megvette a tankot. Annyit érdemes megtenni, hogy amíg a top ágyút ki nem fejlesztette, be kell írni minden meccs elején hogy "Sorry, stock tank". Ennyi. Mindenki érteni fogja mirõl van szó, és senki se fog világmegváltást várni tõle.

Megjegyezmény csendben azt is, hogy szerintem totál életszerûtlen ostobaság ma magyarországon elvárni valakitõl hogy kiváltson az E-75ön lánctalpra+toronyra+legnagyobb ágyúra több mint 110.000 (Száztízezer) XP-t aranyért tehát valódi pénzért. Mennyi pénz is az? 4400 arany. Mivel 4400 aranyat nem lehet venni, 5000 arany vásárlása a legközelebbi tétel, hatezer forintért. Hát nagyon életszerû, mondhatom.

Úgy ILLIK, mi? Ekkora marhaságot.

Egyébként aki pénzes, repeszpáncélt kapásból dobja rá, én 270 csata után fullosan is azért adtam el, mert az artyk kiidegeltek a világból. Meg ugye elég veszteséges is volt prém nélkül.
NagyiBMX
Rendben, köszi megfogadom! 😄

ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz

Nekem is volt E75-öm, 270 csatát mentem vele, abból minimum az elsõ 100-150 nagyágyú és top motor nélkül. Nem éreztem vele szinte soha, hogy ballaszt lennék a csapatnak, csak nem a támadást kell vezetni vele amíg stock. Ami zavart az az, hogy az alap (vagyis a KT top) motorral tényleg csigalassú jószág, szigorúan motort fejleszteni rá elsõnek. Az alap tornyot is szokni kell, mivel vékony (nem egyszer lõtték át ruszki tankok D25-tel a frontlemezét), de a 105-ös löveggel szvsz jól el lehet bohóckodni, amíg meglesz a 128-as. Meg ugye a stock E75 még jobban jár, mint a stock tankok többsége, mivel alapból ott van neki a baromi erõs frontja.
Hi.Van német stugIII-d vagy orosz su85 például?
Vagy tier 5-s tankod más nemzettõl?Õk hozzák a pénzt prem nélkül?
Nekem volt francia S35 ca td-m is,az is jól keres.
Egyébként nem javaslom,h beleugorj az E 75be csak úgy.
Miért:Anno 6-7 hónapja ezt csináltam(te ne tedd)meglett az E75,pénz is volt dögivel nálam..
Ahogy olvaslak közel stock tankod lesz.RGO a KT motorja ide már kevés.A KT 60t volt?Ez a tank kb 90t,vagyis nem lesz mobil,sõt alig fog menni.(Mihelyt spottol 1 kis tank a bokorból ingyen frag leszel az artyknak,elhiheted)
A Kt top ágyúja,ha jól emlékszem vmi 223mm pen és a sebzése is kevés.Ami a lényeg,h te sokszor leszel top tank(randomban kevés támogatással med-ek,td-k által),viszont a penetration-od(KT ágyúja) Tier 9ben már vajmi elég.Ha találatod is lesz a sebzésed vicc.
Összegezve:A KT-ról hozott ágyú és annak sebzése kevés lesz,mivel nagyokkal fogsz találkozni(Veled egyenrangúak többnyire persze).
Vagyis nem leszel hatékony,sõt mintha 1el kevesebben lennétek a csapatban(random)miattad.Holott tõled mindenki elvárja,h a csapat fõ támadója legyél.
Én 70csatát szenvedtem vele anno(6-7hónapja)aztán itt írták,h free xp-bõl ILLIK megoldani a nagyágyút ás a nagy motort,h mobil is legyen.
Ha veszel aranyat és azt átváltod fre xp-re akkor semmi gond,egyébként meg fogod utálni,holott sok okos emberke szerint(kifejlesztve,top motor és ágyú)talán a legjobb tier 9es heavy tank.
Tanulj az én hibámból(E75 volt/van a legrosszabb arányom a leírtak miatt,a többivel átlag 50-55%felet)és ne kövesd el.

Nekem most össz egy Sherman, meg egy KV3 áll a garázsban (azt is el fogom adni, ha a KV1S akciós lesz, át akarok menni arra az ágra), mivel egyfolytában le vagyok égve. A Sherman nekem átlagban 10-15k-t hoz nyertes kör után. Nem fogod szénné keresni vele magad, de a WG-nek hála prém nélkül semmivel.
NagyiBMX
Hát most kivan fejlesztve az E-75, már csak a pénz kell rá és az összes tankom ami van az KV-2 és egy S-51, gondolkozom hogy eladom az S-51-et mert eddig eléggé csak nyelte a pénzt😄 Nem tudom mit csináljak hogy pénzt keressek :\ Csomo fúrumon az M4 Shermant mondják a legjobb credit farmoló non premium tanknak

ASUS H87M-E | intel Core i7 4771 @3.5GHz | ASUS nVidia GeForce GTX650 Ti Boost | 8GB Corsair DDR3 1600MHz

Hi.A válasz tõled függ.Az AMX Elc tipikus scout tank.Az a kérdés mennyire látsz a pályán fõleg rohanás mellet mennyire látod a kis térképet.
Hétvégén 7órát rohangáltunk platoonban ELC Amx-el,(igaz pályabejárás volt a cél=új spot/lövõ helyek keresése).Prem nélkül 800k kredit volt a hozam,de akkor 2x szorzó volt a kreditre,holnap reggelig még él).Vagyis 400k volt a normál hozam prém nélkül.
Alapvetõen nem kredit gyûjtésre való,de lehet vele keresni,ha szeretsz szaladgálni/hergelni az ellent.
A 1375 már komolyabb,vele már a kisebb tankokat ölni kell/arty-t védeni.
A 1390 már gyilkos,õ már nem kredit keresésre való(170pen,240dmg+revorvertár=6lövés),bár ha jól bánsz velük(1375,1390)akkor kredit is sikerül velük.
Ha farmolni akarsz prem nélkül:StugIII/Su 85(td)VK3601 esetleg.(Nálam.)

Igen 5 arty volt kicsit felidegesítettek az elõzõ körbe de visszakapták 😊
fsb1000
A hosszú hétvégén egy kísérletet végeztem. Nem grindeltem, nem néztem a statom, csak funnyból játszottam a kedvenc 12 tankommal.
Kb. 160 csatában vettem részt ami 1%-a az összes csatámnak. Szerencsém volt és nem tapasztaltam durva vereség vagy nyerõ szériát. A tankszint átlaga 7,5, ami azt jelenti hogy fõleg t10-ekkel mentem, de volt bõven alacsony tierû csatám is.
Ma megnéztem hogy változtak az eredményeim (normalizálva a 160 csatára):
Winratio: +0,1%
Avg kill: -0,1%
Avg demage: -1,0%
Avg Spotted: -0,2%
Avg defense: +1,0%
Avg captured: -0,2%
Eff rating: +2%
------------------
Ezek rendkívül kicsi változások. Az eff érték is gyak azért növekedett, mert alacsony a defense értékem, és véletlenül sikerült egy-két reset a hétvégén.
Én úgy látom eredményességben alig van különbség, ha görcsösen hajtok a sebzésre és eff növelõ akciókra, mintha lazán játszom.

Az pedig külön dicséretes, hogy az áldozataid közül legalább 5 arty volt, ha jól látom a Bruda kitüntetésbõl 😊

NagyiBMX
Az ELC AMX egyébként jól hozza a pénzt ? Gondolok itt a 75 és 90-re is

Sunsetjoy
Az nem gyenge! És még Amerikát is újra felfedezted 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Na😊Megnéztelek végre.
Valóban nem is néztem,csak klikk és go..A ytube-n.
Így azért más.De a véleményem nem változott..Ütõs kis tank az E50.
Az különösen feltûnt,h az amx-t simán rammoltad,bár ha azt vesszük,h 60t a súlya az E50nek nem meglepõ.
Az IS7 valóban kemény lett volna szembõl😊
De akkor is felmerül a kérdés:Ha te"középre" mentél a házakhoz,rgo közép és széle spot-olva,akkor a többiek?A városban elhulltak?
Az pedig,h bár nem mentél vissza védeni(ytube),hanem sérülten is mentél tovább,szép erény.

Sziasztok minden nap olvasom a fórumot de csak most írok mert elképesztõ dolog történt!!😊😊 t62-vel 11kill 😊
Tuvok
Köszönöm ennek a "Szabbancs" nevû egyénnek, hogy lejelszavazta a hun csatit, és hogy ha már így tett, nem a hun jelszót adta meg . Ha valaki tudja ki ez, légyszi:
1. kérje el a jelszót
2. húzza karóba
Köszi .

Na haza értek a agyhalott idióták az iskolából.... ennyit a WOT-ról mára...

Gyanús volt, hogy õ mást nézett, de voltak egyezések, úgyhogy nem szóltam! 😄
bujcsik555
Ember, az E-50 replayt töltsd le azt inditsd el, ne a youtube hirdetés videot nézzed 😄

//bocsi 😄//

Sánta kutyának híg a leve. Néma gyereknek anyja se látja a fától az erd?t. Most ugrik a majom elásva.

Nem tudom pontosan,nekem elég gyatra minõségben adta le,idõnként azt sem tudtam,h nagy tankot lõsz vagy kicsit.Idõnként az ellen tankjait néztem jobb szélen(tudod fentrõl lefelé)és a tank formáját akit lõttél,ebbõl következtettem,h kit lõttél.
Pl a bázison amikor a láncát lõtted az 1 szem tanknak(td?),nekem e100 beütése volt,pláne,h nem tudott rád fordulni.(+nekem kb 2-3x volt a lejátszás sebessége.)
Az érdemeidbõl semmit nem von le<#alien2>.A mozgásodra voltam kíváncsi.<#alien2>
Az,h 3-6nál visszamentél védeni már mindent elmondott,az,h sikerült is meg pláne.+láttam,h nagyon pontosan lõttél(lehet mind talált),ez azért már nem csak löveg pontosság,ide már játékos képessége is kellett.<#hamm>

mínuszt sebeztél rajta, tehát healelted😊

Ammorack-ot kapott és felrobbant! 😄
Hypo
meghaltal😊

1-et. <#nevetes1>

tegnap IS-el nekimentem egy 2 roncs közé beszorult type-nak 10km/h-val!
lehet tippelni mennyit sebeztem rá! aki kb. eltalálja kap egy virtuális sört 😄
Az E-50-nel én mindennek nekimegyek, ami kevesebbet nyom nálam, (meg ha nem figyelek, akkor tereptárgyaknak is) a repeszpáncél jól jön olyankor. 😊

Ha már a nagy medek a téma, akkor én is kérdezek 😊

E-50-et a "klasszikus" venti + stab + töltésgyorsító kombóval vittem végig, ma pedig megvettem az utódját. Fontolgatom, hogy a venti helyére feltehetnék egy repeszpáncélt vagy egy szerszámos ládát.
Szerintetek megérné-e lecsrélni a ventit, és ha igen, melyikre az említettek közül?

A legénység 3. skill 60% körül jár. BiA és fullos javítás mellett is általában kénytelen vagyok a javítócsomagot a láncra elvesztegetni, ami jól jöhetne a késõbbiekben is. Ez szólna a szerszámos láda mellett.
A repeszpáncél mellett pedig, hogy a 3. skill 60% miatt még jó darabig nem tudom elkérni 4. skillnek az irányított ütközést. És a repeszpáncél is csökkenti az ütközéskor elszenvedett sebzéseket, illetve talán az át nem ütõ arty lövéseket is olcsóbban megúsznám...

Vélemény, javaslat, hozzáfûznivaló? 😊

Hát köszönöm szépen! 😄
De nem teljesen értem, hogy miért volt rossz a minõség. Ez egy replay file volt, az meg mindenkinél egyforma vagy nem?
Csapattársak meg feltartották az ellent, míg visszaértem! 😄
+ azért mint mondtam, az arty is megmentetett attól az Is7tõl, szerintem nem tudtam volna mit kezdeni vele...:\
Közben gondolkodtam magamban és arra jutottam, hogy meg fogom próbálni a mozgás közbeni lõdözést, tegnap többször sikerült középtávon így találni. Ahhoz meg jól jön a vertikális stabilizátor. Úgy vettem észre, - mondjuk eddig 2 meccset mentem, szóval nem a tapasztalat beszél, - hogy mivel bármi átüti, vagy sniperkedni kell vele, vagy meg sem állni. Bújkálós egymásralövöldözésnél minden ellenséges lövés sebez.

Sosem tölt semmi elég gyorsan, a pontosságra ugyanez vonatkozik, a T-62A-val rohadt jó érzés menet közben 200+ méterekre osztogatni a sebzéseket, úgy hogy rammer, stab.

A töltésgyorsítóhoz, hogy felrakjad-e vagy sem. Én úgy vagyok vele, hogy amelyik tankon a töltésgyorsító 5tized vagy annál több másodpercet tud javítani a töltési idõn arra mindenképpen felrakom. Plusz elég sokszor van olyan helyzet, hogy na kinek tölt be elõbb az ágyúja és ki lövi ki elõbb a másikat és ha véletlen az ellenfél tud lõni elõbb akkor meg megy a szentségelés, hogy ha fent lett volna az a töltésgyorsító😊. Én pont emiatt húztam meg a határt 5tizednél. Az az alatti régió már nem annyira számít, ott már erõsen beleszól a reakcióidõ is stb.

Viszont lenne kérdésem. Tegnap összegyûlt a lóvé végre a T-62A-ra. Csak nem tudom mit rakjak rá. 😊 Gyorsan tölt, gyorsan szûkül, nem biztos, hogy a töltõ és a stabi lenne a legjobb rá. Egy ventit felpakoltam rá, az volt raktáron. De mi legyen a másik kettõ?

Hát szóval...a "farok" ezen oldalán ritkán szoktam szerepelni😄

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"