World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Feltölteni meg a címsorban lévõ linken: "Ha képet akarsz....."
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Így kell vajon ?
Sok kijelentésed helyre tenné nálam, ha látnám a statod ezzel a tankkal és más tankkokal is.
Nem kevésbé vagyok kiváncsi az effratingedre is mert szerintem igen csak magas lehet.
Játékmenet kiegyensúllyozása a profit érdekében.
--
Ismétlem, én csak babonának tartom a tényszerûen létezõ vereség/gyõzelem sorozatok összefüggését a játéktervezõi akarattal.
Kérdés igazából, mi az elvárás. Hogy gyors legyen, jusson el idõben fontos helyekre, és ott gyõzze le az ellenség hasonló szintû közepes és könnyû tankjait. Ebben a DB a legjobb az összes többi T7-es közepes közül.
---
Ez a hétvégi termés, ez még nagyjából ok, ha csak 1 ilyen lenne:
Ez meg egy durvább kilengés mikor még csak 15K csatám volt.
Szerintem egyértelmû a véletlenek sorozata.....
Mert ha jól játszom akkor a vesztes csatában is megkapom a pénzem, tehát azzal nem rövidített meg engem. Ellenben egy gyengébb játékos még egy gyõztes csatában is tud szép mínuszos köröket menni, rajta ez sem fog segíteni. De ha már itt tartunk akkor valaki linkeljen egy olyan grafikont ahol látható valamiféle bizonyíték arra, hogy itt bizony csalás történik a WG részérõl.
Egyébként ha statisztikára hivatkozol, javaslom vess egy pillantást az EU hivatalos fórumon lévõ, havonta frissülõ statisztikákra! Valószínûleg ott sem véletlenül utolsó a VK DB a 7-es medek között az átlag gyõzelmi arány tekintetében.
Az XVM és az effrating nem bûvös számmisztika, hanem a mindenki által elérhetõ adatokból számol. A WG más metódust alkalmaz... ezért jött létre az effrating, mert valósabb képet ad egy játékosról, bár egy számmal nehezen jellemezhetõ bárki tudása.
Ajánlom a WoTLoggert és az utolsó 100 csata elemzését.
---
A nagy számok törvénye alapján, ha sok ezer csatát játszottál, akkor annak hogy 20 csatát elveszíts egymás után épp annyi a valószinûsége, minthogy felváltva legyen vereség és gyõzelem.
Ezzel nincs gond.. a periodikusság az ami problémás.
Mert annak viszont nagyon kicsi az esélye hogy 100-as mintákat vizsgálva, szinte mindben elõforduljon olyan "csomósódási" sorozat, ahol 30-40 csatán belûl lényegesen több a vereség vagy gyõzelem, mint az userre jellemzõ winratió átlag.
Most meg egyetlen T7-es mednek sincs igazából jobb penje vagy DPM-je. Amit nem lõssz át 132-vel azt 144-el se nagyon fogod. Kell hozzá smooth ride, lövegkitérítése meg csak a T20-nak van, a fizika meg hat az összesre.
Sebzése meg szintén csak a T20-nak van jobb ezen a szinte, de a DB hármat lõ, míg a T20 kettõt és minden átlövi, míg a 3002 160 átütésig jó eséllyel pattint.
Nem tudom, miért vitatkozom ezen, a statisztika ekkora mintával nem hazudik. Tudom, hogy igazam van.
Sõt, nem is nevezném XVM szerûnek sem, mivel úgy tünteti fel a dolgokat, hogy a játékosokat pénzköltésre ösztökélje.
A nyilvánosan hozzáférhetõ global rating lista nem veszi figyelembe az xp toplistán, hogy van-e prémium, vagy nincs, a kiosztott sebzésekkor pedig az átlag tiert. Szóval az alapján sokkal jobb játékosnak tûnik valaki, aki konstans prémiumozás mellett csupa nagy tankokkal középszerû teljesítményt nyújt, mint aki egyébként viszonylag jó eredmények felmutatása mellett sokat farmol kis tierben a tankjai fenntartására.
gondolom vettél pár prém tankot meg prémet 😉
Csak mert mikor sok-sok peccsel ezelõtt kihúztam belõle a Párducot, még stock állapotban sem tûnt olyan rossznak, mint most fullosan.
Tier7 tank létére a penje alulmúlja néhány tier5-ösét. Sebzése tier6 szint, sokáig céloz, menetbõl pontatlan. Negatív lövegkitérítése lényegében nincs. Top tankként még úgyahogy megállja a helyét, de nagyobbak között meg folyamatosan csak a pattanókat meg a 0 sebzéses kritikusokat lövöm.
Fizika óta szerintem lomhább is lett, de még ha be is kerülök valami oldalába/hátába, akkor meg a mögötte bujkáló camperek szednek szét, szóval nálam egy teljesen életképtelen valamiként szerepel körrõl körre.
"De mi lenne, ha nekik is lenne egy XVM mod szerû kis algoritmusuk?"
---
De hát van!!!! Ott van a WG oldalán. (csak õk global ratingnek nevezik vagy minek, és rangsorolják a játékosokat bizonyos adatok alapján)
Az XVM és eff rating kalkulátor is a nyilvános adatokból számol, ami userenként megtekinthetõ, sõt tankonként is lekérhetõ a WG oldaláról
Szerintem 2 dolog kell hozzá:
1. naponta legalább 40-60 csatát lejátszani
2. "Jó" játékos legyél. Se nem noob, se nem TOP
---
Természetesen nem úgy kell értelmezni, hogy a WG eleve eldönti, mi legyen egy-egy csata eredménye, hanem úgy hogy vannak olyan userek akik esetében a random faktor néha eltolódik pozitív vagy negatív irányba valamilyen okból. Ez nem egy-egy csatára vonatkozik, hanem tipikusan egy sorozatra... 10-20 csata... 1 nap... ki/be lépésig ... tankváltásig, stb... fene se tudja, de sokan érzékeljük ezt.
---
Nem kell ehhez nyilvántartani és kalkulálni minden játékossal.
Elegendõ ha van ilyenbõl 8-10 a várakozó listán (közeli tierben) és összerakja öket az MM. Ehhez sem kell nagy programozói tudás, csak egy +fleget kell figyelni, ami mondjuk csata indításkor (MM listára kerüléskor) beállítódik játékosonként.
Aztán már csak annyi kell, hogy az egyik csapat randomfaktárát pozitívbe a flegesekét meg nagatívba térítsék kicsit.
A szokásos +-25 helyett lesz lövésenként +15 és -35%, ennek semmi akadálya ha +-25-öt le tudták programozni...
...
Persze ez sem mindig tuti, mert a játékosok egyéni teljesítménye befolyásolja ahogy írod, de a napi 40 csata átlag winrátióját már képes eltolni.
A TOP játékosok azért nem érzékelik, mert õk eleve meghatározzák a csatákat és kicsit el van csúszva a randomfaktor talán meg sem érzik... kevesebb kill, kevesebb dmg, kicsit kibillen a gyõzelmi arány... de nincs jól mérhetõ hatás náluk.
...
És hogy miért van ez? Más játékokban is van kiegyenlítõ mechanizmus, hogy ne szakadjon szét a mezõny, ne legyenek ultra TOP játékosk meg full bénák. A stat adatokban most is nagy a szakadék.... valószínüleg játékos reg. és profit maximalizálás a célja...
Ha létezne ez a babona.
3 dolgot! elõször is pénzt! másodsorban pénzt! és harmadjára de nem utolsó sorban pénzt!
anno ARL-44-el indultam tier6 bajnokságon.... megnyertem de elég neccesen, mindössze 1 win elõnnyel... mindenki szinte KV-1S-el meg KV-3al jött.... páran E8 shermannel de azt gond nélkül vertem le annyira gyenge tank 1v1-re hvy ellen...
Pl. azt, hogy nem alakulnak ki akkora különbségek a játékosok gyõzelmi arányai között, amekkorát egyébként a képességeik közti differencia indokolttá tenne.
ezáltal a kevésbé skilleseknek sem megy el a kedvük, és õk is fizetõ közönség maradnak, mert megvan a sikerélményük. Míg a jobb játékosok meg dühöngnek ugyan miatta, de emiatt még a többségük nem fogja abbahagyni a játékot, amire ennyi idõt és pénzt áldozott már.
"WG nem fogja tudni megmondani, hogy a top tankok közül melyik fog a bázison kempelni, vagy melyik indul meg a nyílt mezõn"
Ez csak feltevés. De mi lenne, ha nekik is lenne egy XVM mod szerû kis algoritmusuk? A játékosokról gyûjtött korábbi adatok segítségével jó eséllyel meg lehetne tippelni, hogy ki fog így viselkedni. Nem kell, hogy mindig bejöjjön, de statisztikaiag nagy lenne a valószínûsége.
Amit pedig mi az MM hibáinak vélünk, mi a bizonyíték arra, hogy nem az valójában a rendeltetésszerû mûködése?
Elõfordulhat az is, hogy soha nem is volt céljuk egyenlõ erõsségû csapatokat szembeállítani. És amikor látunk egy-egy furcsa leosztást, akkor lehetséges, hogy az MM tökéletesen rakta össze a csapatokat azok alapján az általunk nem ismert szempontok alapján, amiknek a mérlegelésére íródott.
Természetesen az ilyen elméletekre sincs bizonyíték, de az esély megvan rá, hogy igazságot tartalmazzanak. Elvégre nem látunk bele az MM mûködésébe, viszont mûködésének furcsábbnál furcsább eredményeit csatáról csatára láthatjuk...
Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer
NegyBir - Eddig célzásgyorsító, töltésgyorsító és álcaháló volt rajta, de most hogy megvan a csõ a célzásgyorsítót le fogom venni és felteszem a periszkópot, hogy ne csak közelharcolnom kelljen vele 😊
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
A DB-vel meg aztán fogalmam nincs, hogy hol csúsztok folyton el. Nekem magasan a legeredményesebb 7-es közepesem volt.

Amikor pattognak rólad, akkor kb. milyen szögbe forgatod? Én azt vettem észre, hogy általában oldalról pattannak rólam, ami kicsit vicces tud lenni <#nevetes1>#nevetes1>.
Nálam ritka a TK, de szinte mindig úgy történik, hogy becélzok egy távoli tankot, várok.. várok hogy szûkköljön, és mikor lõnék, pont beleszalad a képbe egy kis scout vagy med.
Ha akarnám se tudnám eltalálni, de így biztos halál nekik.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú