World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”
Ezzel szemben a Skyrim/Oblivion/Stalker CoP/Fallout New Vegas típusú játékok beszippantanak a világukba és minden velük töltött perc élmény és szórakozás.
Játékélményben össze se lehet hasonlítani õket. És a beléjük feccölt pénz tekintetében sem. A WoT-nál a belefeccölt temérdek pénzért nagyon kevés jó játékélményt és szórakozást kapunk.
Csata: Erlenberg 2012. október 11. 10:48:35
Jármû: T49
Szerzett tapasztalat: 1 091
Szerzett kredit: 25 558
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: "Tank ász"
ez is durva O.o
Abban igazad van, hogy a random anomáliák mindenkit sújtanak, vagy épp jutalmaznak. Csak nagyon dühítõ, amikor egy ilyen miatt megy el a meccs.
A manipulálás alatt pedig inkább azt értettem, hogy amíg a 300 effes vegetáló egyedek gyõzelmi aránya sem tud 40% alá csökkenni (az 1-2 legkirívóbb esettõl eltekintve), addig a legprofibb, 2000 eff felettiek sem igazán tudnak 60% fölötti eredményt elérni randomban. Ergo hiába van 7-800% különbség az egyéni teljesítményeik között, ez mégis csak 20% különbséget generál a statisztikákban. Tudom, ez jórészt a random beli csapatoknak tudható be, mindenesetre elég dühítõ és igazságtalan is.
Az ilyen -a belinkeltekhez hasonló- körökben sem az dühít, hogy kikapunk (vagy épp nyerünk), hanem az, hogy olyan gyorsan és akkora különbséggel, hogy teljesen súlytalannak érzem magam. Egy vereség is lehet szép, ha legalább van idõm kiosztani pár sebzést, és szoros küzdelemben alulmaradunk a végén. De mikor ennyire hamar elhullik mindenki, szinte lõni sincs ideje az embernek. De az ilyen gyõzelmeknél is majdnem ugyanez a helyzet.
Hiányolom a régebbi, szoros csatákat, ahol éreztem, hogy ezt a kört azért nyertük, mert jó voltam, vagy épp azért buktunk, mert elszúrtam valamit. De mostanában nálam sokkal gyakoribbnak tûnnek az ilyen leradírozás típusú körök játszott tiertõl függetlenül.
Szívjóságból senki nem fog neked profi játékot fejleszteni , böszme nagy szerverek villanyszámláit fizetni etc. Az egy üzleti model, hogy nem kell 15k+ HUF-ot, meg havi 3500 HUF-ot kipengetni ahhoz, hogy játsz, de ez egy üzlet, aminek hasznot kell termelnie.
Én még nem láttam mondjuk Coca-Cola reklámokat a tankok oldalán, tehát marad az a bevétel, amit a játékosok csengetnek. Azok meg azért csengetnek, ha van valami elõnyük a pénzükért. Én is. Te is.
Ha nincs pénzed, akkor csendben örülj, hogy az MMO – piac oda fejlõdött, hogy életképes ez az üzleti model. Amúgy járhatnál a taurira WoW-ozni. De folyamatosan fikázni egy céget, ami teszi a dolgát, szimplán ostobaság. Az MMO-khoz való hozzáférés még nem alkotmányos alapjog.
Ha nem tetszik egy játék, ne játsz vele, de szidni és játszani az olyan…gyerekesen szánalmas. Sírni meg felesleges a random factor miatt. Nem sikerült, mi van akkor? Mész egy másik kört, akkor meg te leszel a nyerõ szériában. Egyébként a kegtöbb esetben, ha látszólag random hülység miatt kilõnek, késõbb rájövök, hol rontottam el. Ha meg szar a csapat, hát szar a csapat. Legközelebb jobb lesz. Én csak arra figyelek, hogy éna lehetõ legtöbbet hozzam ki a játékból.
A statisztikát nézni meg felesleges, lévén zömmel nem az egyéni képességeken áll vagy bukik egy mecs, hanem, hogy képes – e valami minimális kooperációra a társaság, vagy sem.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Több ilyen játék kéne.
Hogyan kell ezt?
Fent a bannerban ott van az online tech tree. Ott belemész a Tigerbe. Majd ráviszed az egeret a tank képére bal fölül, és erre kiír majd egy csomó adatot. Na neked a Weight/Load limit kell, ott van a tank súlya/alap lánctalp teherbíró képessége. Ezek után már csak megnézed hogy mennyivel nehezebb a nagyobb torony a kisebbnél, és a hosszú 88-as az alap lövegnél, ezt a két számot összeadod és hozzáadod a jármû súlyához. Ha ez a szám, ami kijött, kissebb mint az alap lánctalp teherbíró képessége, akkor igen, fel lehet rakni rá a top löveget nagyobb lánc nélkül, ha nagyobb, akkor nem.
Ugye, nem is volt olyan nehéz?
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
A Survivarium pedig lehet hogy szintén orosz lesz, de a Stalker Call of Pripyat óta tudjuk, hogy az oroszok is tudnak áll-leejtõs, profi játékot csinálni, aminek a hangulata hetekre beszippantja az embert. És ugye ugyanazok a fejlesztõk készítik a Survivariumot is. Várós játék, bár egy Stalker 2-nek sokkal jobban örültem volna.
Mordawn:
Igen, egy konkurens játék hasonló tartalommal szerintem is helyre tenné az agyukat kicsit.
Amíg az emberek meglepõdnek azon, hogy a Superpershing hasát lõve 0 dmg-es lövéseket kapnak, addig nincs ebben semmi furcsa.
Én is lõttem már lepattanót artyra, de láttam, hogy a lövegét lõttem, vagy az oldalát. Ez van.
A felderítõkben sem látok semmi gondot, mozgás közben is maxos az álcájuk, és gecigyorsak, azaz még ha 50m a minimum távolság is, kb 10 métert akkor is megtesznek a két spotcheck közt (0,1sec). 150 méter felett ez már 0,5 sec, azalatt 50m-t tesznek meg. Ha meg spotolva volt, hát elõremegyek, azért eléggé tisztában vagyok a spotrendszerrel. És mielõtt a tesztszerós Obj263 buggal jönnél... Az bug volt, mint a nevében is benne van.
"Vagy amikor a low hp-s tankokat lõve "véletlenül" rendszeresen a minimum sebzést adja be, hogy az még 2 hp-n túlélje és beleverhessen egyet. De mondhatnám például azt is, amikor a sokkal jobb játékosokból álló, szignifikánsan magasabb gyõzelmi eséllyel rendelkezõ csapat valami orbitális zakót kap a gyökerektõl, pedig még a helyezkedésükkel sem volt gond, csak egyszerûen sorra lõtte abból a csapatból mindenki a lepattanókat meg a minimumsebzéseket."
Amíg én is túlélem pár HP-val az enemy lövését, hogy kilõhessem, elmenekülhessek vagy belelõjek egyet halál elõtt, addig ebben sincs semmi furcsa. Oda-vissza mûködik ez is. Ahogyan az is, hogy egyszer mi nyerünk 15-5re, máskor meg õk. Én ezt veled ellentétben pont annak a bizonyítékának látom, hogy egyáltalán nincs az nézve, hogy egy játékos milyen játéktudással rendelkezik, csak a tankok vannak nézve a matchmakingnél.
A lepattanókról már szóltam... A sok "gyökér" meg nyílvánvalóan nem tudja, hogy hol vannak a weak spotok a szembenálló tankon, ergó nyilván le fognak pattanni. Érdekes, nekem általában 4-5 át nem ütõ lövésem van csatánként (ha sokat lövök), azok is fõleg a távoli lövésekbõl, ahol nem tudok rendesen célozni (pl. egy superpershingnek csak a sziluettjét látom bokorból 2-300m-rõl). De ilyenkor tisztában vagyok vele, hogy valószínûleg nem fogok nagyon átütni, és inkább annak örülök, ha mégis sikerül.
"Boldog ember lehetsz, ha neked ebbõl a tömegével elõforduló anomáliatengerbõl semmi sem tûnt fel..."
Nem vagyok boldog, amikor fasz a csapat, vagy 3v1-et nem hoz le a csapatom, vagy kritikus pillanatban mellélövök, vagy amikor 8-9. alkalomra sikerül ledupláznom egy tankot (már 3-4-5-nél is ideges vagyok)... Sõt, csak egyre idegesebb leszek, emiatt pedig még inkább hibázni fogok. Tudom, hogy ilyenkor kellene 5 perc szünet, és menne a dolog.
De ezeket nem tartom olyan anomáliáknak, amik bármilyen machinációkra utalnának. Pontosabban nem tartom valószínûbbnek, hogy direkt machinálásról van szó, mint azt, hogy csak véletlen. Ettõl persze mindkettõ lehet. De mivel egyikrõl sem tudok megbizonyosodni, ezért egyszerûen leszarom, és játszom.
Azt azért halkan megjegyzem, hogy ez egy orosz játék, és az orosz "játékosok" elég skillesek a játékok kódjának ripityára szedésében, vagy épp a szervereket is szépen meg szokták "találni" az okosságaikkal. Tudnánk róla, ha valami okosság lenne.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Nem olyan egészségtelen, mint a dohányzás, és kevesebbe is kerül, de attól még sajnos ez is egy függõség 😊
De CW-n, egy mondhatni állandó csapattal is szoktak érdekességek elõfordulni.
Ennek ellenére mégis játszunk ezzel a játékkal, mert nincs konkurenciája. A baj az, hogy sok esetben nem kikapcsolódást nyújt, hanem felidegesít. Mint fél órája engem, úgyhogy most ki is léptem. Majd késõbb duplázgatok.
ugyan az a fejlesztõ csapat fogja csinálni! MMOFPS lesz... ja és ingyenes!
Jól optimaliztált szép játék lesz, a hangulatról meg nem kell beszélni, aki valaha is játszott Stalkerrel... mondjuk CS, vagy COP résszel
Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"
Igen, ott még feltûnõbb a dolog. És attól sem vagyok sokkal boldogabb, mikor a mi javunkra történik ugyanez. Demoralizáló, mikor az ember csaták során át azt érzi, hogy nincs ráhatása a végkimenetelre, az az egyéni teljesítményétõl függetlenül bárhogy alakulhat a "szerencse" függvényében.
Foxbat:
Meglestem ezt a Survariumot. Nem tûnik rossznak, bár ahogy látom, ez is ruszki lesz... 😄
nem tudok írni se korán reggel 😄
Szeretnék egy olyan játékot, ahol ha le van írva, hogy az én ágyúm átüt 280 mm páncélt, akkor ne pattanjon már le mégis egy 20 mm-es kis vacakról. Ugyanúgy, ha az átlag sebzésem lövésenként mondjuk 400, akkor 10 átütõ találatból ne csak 6 okozzon sebzést. Cserébe szívesen lemondanék arról is, hogy az én javamra történjenek hasonlóan paradox és elõreláthatatlan dolgok.
Egyszerûen csak azt szeretném, ha kicsit nagyobb szerepe lehetne az elõre tervezhetõ dolgoknak, és kisebb a vakszerencsének.
Tudom, hogy ezek a dolgok mindenkit sújtanak, csak úgy látszik mások kevésbé húzzák fel magukat rajta. Ez a játék pedig sajnos ilyen, bár szerintem sokan lennénk, akik szívesebben játszanánk egy ugyanilyen játékkal, amiben kisebb szerepe lenne az ilyen idegborzoló furcsaságoknak 😊
nincs olyan meccs hogy csak 1-2 tank különbséggel nyerünk! vagy 15-2 vagy 15-5 vagy e között kapunk ki mindig 😄
A napszakokkal kapcsolatban eddig csak annyit figyeltem meg, hogy érdemes délelõttönként játszani, gyorsan le lehet duplázni a gépeket, és valamiért akkor alig vannak Tier10-esek.
És valóban ad plusz HP-t is.
Vagy amikor a low hp-s tankokat lõve "véletlenül" rendszeresen a minimum sebzést adja be, hogy az még 2 hp-n túlélje és beleverhessen egyet. De mondhatnám például azt is, amikor a sokkal jobb játékosokból álló, szignifikánsan magasabb gyõzelmi eséllyel rendelkezõ csapat valami orbitális zakót kap a gyökerektõl, pedig még a helyezkedésükkel sem volt gond, csak egyszerûen sorra lõtte abból a csapatból mindenki a lepattanókat meg a minimumsebzéseket.
Boldog ember lehetsz, ha neked ebbõl a tömegével elõforduló anomáliatengerbõl semmi sem tûnt fel...
Közvetlen ezutáni csata:
Tényleg napról napra egyre nagyobb okádék ez a játék... Ebben csak az a szomorú, hogy nem kéne annak lennie. Mert az elején nem volt ilyen. Aztán peccsrõl peccsre egyre jobban elszarják tudatosan a lehetetlen baromságaikkal, mert egyre durvább belenyúlást igényel, hogy a gyõzelmi arányokat erõszakkal 50% környékén tartsák...
És nem, nem örülök akkor sem, ha épp a másik csapatot szivatja meg ennyire a játék, mert ebben semmi élvezet nincs, és egyre jobban függetlenednek a csaták végkimenetelei a játékosok egyéni teljesítményétõl.