World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Alien69
A T150-bõl acél falat csináltál? 13 lövés, ha jól látom. <#ravasz1>
Amúgy gratt, én útálom a panthert (lõni nem). <#vigyor>

úgy különben csalódtam a Pantherbe...😊
Alien69
Há de bakker! UGYAN EZ VAN ARTYVAL IS! Ja, nem lehet lerusholni azonnal?
YAY, ez tééényleg bosszantó. <#nevetes2> De csak akkor, ha az idióta scouth nem nyírja ki, vagy, esetleg a saját artynk. <#vigyor3>

Ezért nem értem mi a problémájuk a TD-vel. Egy TD leginkább addig jó amíg hagyják dolgozni. Meg igazából csak oda kell figyelni csata közben. Már az elején látod hogy mi van az ellenségnek, ha látod hogy van pl egy ISU, akkor a rutinod alapján tudod hogy kb hol lesz. Plusz figyelni kell csata közben milyen tankok hol spottolódnak. Aztán ha ez megvan, akkor csak el kell kerülni azt a részt ahová a TD lát.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A teóriádra 1 példa:Hónapokkal ezelõtt Live Oak-on farkasszemet néztem Amx 1390-el T95 ellen.Menetbõl nekimentem,természetesen meglõtt kb 80-90%ot le is vett,közben én mögé kerültem.Anno még nem volt új fizika(ma már eltolna)és mögé kerülve 6-os tárat rálõttem hátulról,kilõttem.Nem gyõztek gratulálni a csapatból..

Epherandes
Igen használtam, csak gondoltam kérek róla véleményt, mert az itt mindenkinek van. (igaz, hogy nem írtam bele az arty szót, biztos többen írnának) Sajnos bosszantó lesz T10-ben szívni, de KV-3-al mentem már. (még az MM rendezés elõtt) Nem volt vicces, bár KV-3-al Löwékre vadásztam még anno. <#eplus2>
Ez igaz,1 idõ után erre rájönnek az emberkék..Elvileg.Ha nem akkor sry,de sokszor pont a monster lövését kell nézned.Ha tudod mikorra tölt újra nyert ügyed van.Erre a kisebb pl a KV1s,ha jól mondom 175pen 390dmg,viszont 14-15sec töltési ideje van(Is-s is valahogy így tölt),ezt sebzésbõl ki lehet figyelni.Lövés után kell rámenni+lehetõleg oldalba kapni,s máris ki van iktatva idõnként a top tank,mint kv1-s.
Ez már némi fifikát követel,de messze nem lehetetlen megcsinálni.A med-ekkel is szerintem hasonlóan kell figyelni.

Alien69
IS-n használtad! Ha ott bejött, akkor IS3-on sincs másképpen. Kérdés, adott szituban mire lesz elég. <#vigyor> Sokan megcsinálták elõtted is már, nem para csõ.<#vigyor1>

Epherandes
Valaki meg tudná mondani, hogy IS-3 mennyire szívós D-25-T-vel? Sajnos nincs 44k free xp-m, csak 11k, úgyhogy kell még vele szenvedni.

A pontatlan orosz ágyúkhoz csak annyit mondok, hogy volt már 4 egymás utáni találatom D-25-T-vel (hûû de pontos, azannyát) egy 500 m-re levõ JagdTiger oldalába, és még túlzok ha azt mondom, hogy a felét láttam neki. <#banplz><#banplz>
hawken
Na mai dühöngõ.
A nyamvadt stugommal feltartottam három támadó tigrist minesen. Amíg én csikicsukizva bosszantottam õket a távolból a JPantherünk szétszedte kettejüket. Végül az utolsó tiger eliszkolt a Jagdpanther felé, ekkor már csak 2% életereje volt. Gondoltam hátulról adok neki egyet, utánaeredtem és ekkor derült égbõl villámcsapásként telibevert a saját artynk, tankom kampec a tigris meg majdnem kinyírja a Jpanthert, de szerencsére nem sikerül neki. Mondom az artynak közösben hogy "köszke igazán ügyes vagy" erre megkaptam hogy én meg núb vagyok. Hát LOL

Hát de bakker, a logikádból kiindulva a TD egy statikus valami, ellövi magát , 15 sec reload. Ez pont arra jó hogy új, kedvezõbb pozíciót vegyél fel, esetleg ha közel van akkor spottold, vagy végezz vele. Nem hátul kell rettegni, miközben azt mondogatod hogy "jaj mi lesz, itt van egy ISU".

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Ha valaki bemegy egy olyan részre ahol tudja kempelnek az már az õ saját hülyesége. Egy pályán van több útvonal is meg ez a flanknek nevezhetõ dolog ami segít rajtad ilyen szituációkban.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Alien69
Ok, mondom, I GA ZA TOK VAN!!!
SOKKAL szarabb, ha egy arty lenulláz, mint egy másik tank!
Bár, engem sokkal jobban zavar a sok agyhalott, akik a pályán vannak, csak minek? Azok ellen se lehet semmit se tenni. Ide nem kell jogsit letenni. Semmi nem kell hozzá. <#zavart1>

Hi.Az ISU is kb 15sec alatt betölt..ne 30sec-ben gondolkodj(bl 10)

Hypo
hát a KV-1s csöve messzire mint a faxom... nem egy sniper tank nem is arra valo

Amennyiben az ISU nem mozdul, fél percig fog tölteni, ez alatt simán felderítik, szétlövik. Ha mozdul, hogy fedezékbe menjen tölteni, már megint könnyebben spottolható, és elárulja a pozicióját. Plusz ha mondjuk van a közelben gyors tank, elég lényeges különbség, hogy az elõtted elterülõ 300 métert kell átszelnie, ami mondjuk 5-10 másodperc, vagy az egész mapot át kell kutatnia az arty után, ami közben ráadásul nagyobb eséllyel lövik szarrá hatszor.
Alien69
SÕT! Vissza lövök egy bokornak, mert ott van két nyúlfül, meg egy tüskés hát!
<#nyes>

Alien69
Sajna, csak SU-m van, meg BL9 IS3-on (pontosabban, a garázsban már ott áll az ISU). A SU-val (122) is elég jól lehet lövöldözni. Mellé is, persze. <#zavart1> Nem panaszkodok én, inkább bénázgatok. Mivel NEM tudok változtatni rajta, legyen-e arty, vagy ne. De, az SU152-vel túl jó a win ratióm (111 csata, 59%). Már, szerintem. <#eplus2> Fõleg a troll csõvel volt kimagaslóan nagy, bõven 70% feletti (sõt, eleinte 80% feletti win ratio). Igaz, nem messzirõl lõttem az ellenfeleimet, azaz, nem bíztam a véletlenre. <#ravasz1>

Ja, biztos azon fogok elmélkedni, hogy vajon melyik bokorból basztak belém 800-at ahelyett, hogy gyorsan elhúznék onnan. Az ISU meg hülye lesz megmozdulni.

Látom neked mindegy...áh hagyjuk kár ebbe a vitába belemenni. Akkor te rettegj csak az ISU-tól. Én meg igyekszem visszalõni, nem mindig sikerül, van amikor igen. De csak rettegj tõle. <#wow3>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Ha jól látom, az ISU top ágyúja ,39-,41 pontosságú, az IS-4-esemen az ágyú, 0,38-as. Hm...hát igen, mozgó célpontot, fél pályáról ilyen ágyúval...hát hogyne. Lehetséges nem mondom, hogy nem az. Csak nem egyszerû.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Alien69
Olyan MINDEN sniper csõvel elõfordul. Panther szívószála is, hiába megy át többnyire, de nem MINDIG, és ráadásul mellé is tud menni. De, aránytalan pl a KV troll ágyújával szemben, ami relative, de arányaiban nézve PONTOSABB (nagyon erõs túlzással persze). <#hehe> olyan, mint egy pisztollyal lövöldözni 200 méterre, amikor azzal már 50 méterre is kész csoda, ha a táblát el találod. De bezzeg a troll csõ! Azzal minden 5. max, ami betalálhatna. De ez nem így van. <#awink>

Egy ISU meglehetõsen érdekesen talál el félpályáról. Mennyi neked az a fél pálya? Mondjuk 500 méter? Tehát épp látóhatárról ? Melyik pályán van olyan, hogy az egész pálya teljesen sík, se görbület, se akadály nincs rajta és akadálytalanul lehet fél pályáról lövöldözni? Rádásul mind ezt a híresen pontatlan orosz ágyúval?

Nem mondom, meg történhet. Lehet olyan, hogy egy hegyoldalról jó messzirõl 200 méter felett telibe kap egy ISU.
De mozgó célpontot eltrafálni orosz csõvel, nagyon messzirõl...az nem olyan egyszerû ám , mint ary-zni.

Amúgy van ISU-od, vagy bármi orosz magas tierû tankod? Csak hogy ismered-e az orosz ágyúkat, mégis milyen velük nagy távolságra célba lõni?

Oké, te kõkemény vagy, én azért engedelmeddel továbbra is attól az ellenségtõl félek jobban, aki egy ütéssel elintéz, és nem tudok neki visszaütni <#papakacsint>
vinki1
zelem!
Csata: Fjords 2012. október 23. 21:30:01
Jármû: PzKpfw IV
Szerzett tapasztalat: 1 123
Szerzett kredit: 54 988
Csatában elért Achievement: Védõ

Erre gondoltam én is. Hülyét kaptam néha az orosz ágyúktól, olyanokat lehet velük mellé lõni.

Mondjuk úgy hogy 50 méterrõl mellé lõ egy álló Masunak a BL10 😄.

Alien69
Ok, vissza vonom amit írtam. TUTI igazatok van, csak engem nem érint, SORRY. Én jobban félek egy ISU csövétõl, ami NEM 200 méterrõl lõ, hanem a fél pályáról is, akár. De, mondhatnám a KV1S csövét is, meg van jó pár.
Ti meg rettegjetek az artyktól. <#eplus2>

A BL10 mennyit ver beléd? 750-et átlagban. Egy 8-as arty? Ki se merem mondani. Egy BL10 lövés viszi mindkét láncot, a modulok és legénység felét? Ha nem vagy fokozhatatlanul balszerencsés, nem. Illetve az ISU mondjuk 300 méterre kempel tõled, az arty meg adott esetben a map túlsó végében. Amint nem vagy egyedül, az ISU-nak annyi, mert ha nem totál töketlenek a társaid (persze sokszor azok), akkor valami kisebb, gyorsabb tank megindul a TD felé és 2 másodperc múlva felderíti, akkor meg cafattá lesz lõve egy pillanat alatt. Ehhez képest egy nagyobb arty a térkép bármely pontján kushadhat, és mégis képes lesz belõni annak minimum a 80%-át.
Ja, és nincs ISU-m, csak orosz tankjaim vannak, de gondolom hasonlóan pontos, hát izé...szóval na.

Egy kis logika ember. Mivel egy tank egyenes vonalból lõ, lehetõvé teszi hogy vissza tudjál lõni neki. Egy arty meg ívben lõ, szóval emiatt egy tank nem tud vissza lõni. Másik, a TD se lát túl jól a nagy távból, neki is kell scout. Viszont ha nektek jobb a scoutotok, akkor már felderíti a rejtõzködõ TD-t, amit jóval egyszerûbb mint egy a sarokban kempelõ artyt.

Na ezt megnézném ahogy figyelgeted a lövésket amit egy BL10 küld.
A harmadikat biztos nem látod már sniper nézetbõl.

Ja, és mellesleg, én nem vagyok egy jó játékos csak közepes, de nem egyszer és nem kétszer sikerült vak lövéssel kiszedni ellenfelet. Csak sejtettem hogy ott van, és bumm. Persze ehhez oltári mázli is kell, szó se róla.

De az arty-nak nem lehet vissza lõni a pálya túlsó felére.

Nem. Az arty-nak nem lõhetsz vissza ezzel a logikával sem, és más logikával sem.

Ugyanis, az ISU tegyük fel, olyan 200-250 méterrõl , bokrok mögül telibe lõ. Nem látom, de észlem merrõl lõtt, vissza lõhetek, sõt ha az ISU meg mozdul látni fogom, és ki is lõhetem, sõt a játék láthatatlansági rendszere miatt, az is lehet, hogy akkor is meglátom ha nem csinál semmit.

Ám ha, az arty lõ: nem 250 méterrõl fog lõni, hanem a pálya másik végébõl, úgy hogy van köztünk három hegy! Fizikailag képtelenség vissza lõni neki.

Világos-e?

Sniper nézetben figyeled melyik bokorból jönnek a lövések esetleg?
Alien69
Akkor ezzel a lógikával az ARTYNAK is vissza lõhetsz. Hogy a francba lõsz vissza egy TD-nek, ha heawyvel vagy? Kétszer messzebbrõl észre vesz, mert kempel az 5. bokor mögött. Persze, ha beépített jósnõt is használsz 100% skillel, még igazad is lehet. <#hehe><#ravasz1>

Most nem azért, de meglehetõsen sok tank rendelkezik az ISU camo értékével, nem csak TD-k. Meg ezeknek vissza lehet lõni, meg nem lõnek be fedezék mögé stb, szóval van egy kis különbség.

Alien69
<#eljen>

De, vissza lehet, mert ki lehet találni merrõl lõhetett, és ha mozognia kell akkor már nem lesz láthatatlan, és akkor már vissza is lehet lõni.

Szóval öcsém...ezt elbasztad már bocs.

505thZajcev[PT]
Nekem ma lett meg az amx50b, es azt kell mondjam eloszor szenvedes volt az 50-100, foleg hogy elegge minuszos volt az agyuja miatt. Az 50-120 viszont mar sokkal jobb, gyorsabb, es a tier10-es agyu miatt elvezheto. Most csak 4 csatam van meg az amx50b-vel, de latszik hogy picit gyorsabb, tobb hp-ja van mint az 50-120-nak, es ami a legfontosabb az agyu negativ kiterithetosege miatt jobban lehet vele hulldown-olni.
Heavy tankok, de nem szabad rajuk ugy gondolni hogy heavyk ,mert semmi panceljuk nincs. Support tank, hatulrol csipegetni, es a megsebzett vadat elejteni egy gyors tamadassal tipusu tankok. En az 50-120-nal mar fejlesztettem a controlled impactet is, es a 60 tonnajaval gyonyorueket lehet rammelni, ami kelleni is fog, mivel eleg egy lepattano, vagy 0 dmges hit, es mar nem tudod megolni a tankot akire tamadsz, es mig toltesz addig szetszed...

A láthatatlanul lövöldözõ ISU-152-nek sem lehet visszalõni. De az sokak szerint rendben van.

Eagle16
Én még mindig nem látom értelmét a francia heavy ágnak, a mediumok ugyanazt tudják, csak azok valóban gyorsak is.

A plusz átütésért cserébe nem éri meg az, hogy kétszer akkora célpontot nyújtanak és fele olyan gyorsak.

Az AMX M4 1945-nél álltam meg, azt már meg sem vettem.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

I.C.ram
A francia heavík milyenek most a legújabb patch óta? Ahogy látom eléggé olyanok, mint egy medium tank, csak sok HP-val, meg kicsit jobb páncéllal. Viszont régen sokan mondták, hogy a med ág sokkal jobb a franciáknál, viszont azóta állítólag erõsítettek a heavyken.
Alien69
Így van, pontosan! Sajna, a sok-sok light láma csak annyira képes, hogy berongyoljon az enemy felé, és megdegeljen. Ahelyett, hogy végig játsszák a játékot, nem, inkább rohannak megdegelni! Ha nem a spottolásért kapnának sok-sok pontot, hanem azért, hogy az által mennyi sebzést osztanak ki, illetve, Õk mennyi ARTYT (mondjuk vérdíjnak) lõnek ki, máris fele ennyien artyznának.<#ravasz1>

505thZajcev[PT]
Gyonyoru 😊

Eagle16

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Solten
Jaja, nem kell sopankodni, be kell pattani a lightba es irtani oket <#nezze>

link

Saor Alba

Solten
😄 Hihetetlen de realis, szerintem mar az alfa ota tolja, nagyon sokat kockul a jatekkal Sele, egy elo legenda... 😄 Ha belepek, tuti fennt van, lazan kepes ejszakakat vegigjatszani.

Saor Alba

Amint mondtam: tenni úgysem lehet ellenük, akkor szidni legalább hadd szidjuk <#puszi>