World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mert amikor átképzel egy embert, tíz százalékot veszít a képességébõl. Ezért a legénységed tagjának minium 86%-osnak kell lennie, hogy az átképzés után nagyobb, (76%) legyen a képzettsége, mintha újonnan toboroznád, amikor is ugye 75% képzetttséggel jön.

Ha pedig másik tankosztályba képezteted át az emberedet, már 20% a levonás. Tehát ha egy 100%-os heavy tank lövészt átképztetsz kreitért TD lövésznek, akkor 80% lesz csak a képzettsége.

Ezért az egyik legértékesebb dolog a játékban a 100%-os legénység. Kiszámoltam, kb 30.000 XP hogy 90%-ról 100%-ra fejlõdjön a legénység.

Ezért aztán amikor van akciósan féláron legénység kiképzés, nagyon megéri legalább egy lövészt, sorfõrt és töltõt(ezek a legénység legfontosabb tagjai, ebben a sorrendben) aranyért 100%-re kiképeztetni ahhoz a vonalhoz, amit éppen húz az ember. Pl:amcsi medium tank vonalhoz lövészt, sorfõrt és töltõt.

EZ a legénység átültetése hogy is van mert a StugIII-ból átrakom a jagIV-be akkor azt írja ki nekem hogy a legénység nem fog fejlõdni mivel nincs kiképezve.
A kiképzésnél viszont ugyanaz a három opcio van mintha vennék bele egy új legénységet.

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Szerintem te sem.

Az az 5% pont annyir javít a löveged célzási idejeén és pontosságán, hogy érdemes legyen felrakni. Szerintem kötelezõ mindenre, amire rá lehet rakni.

Axon
Nekem is nyomott a latba az, hogy a motorok ki voltak fejlesztve. Na így se gyorsul valami szélvész módjára. Mindenesetre amíg nem lesz meg hozzá a nagy ágyú addig nem véleményezem. Igazából voltak vele így is jó köreim (az elsõ például 4 kill-es lett), de a rosszabb körök is sokkal jobbak lettek volna ha rajta van a nagyobb ágyú. Rengetegszer pattantam már másokról közvetlen csatákban, amelyek ha betalálnak akkor másabb lett volna a végkimenetel. Éppen ezért a véleménnyel várok a teljes kifejlesztésig és még akkor is menni akarok vele legalább 100 kört mielõtt ítéletet mondok 😊

Én egyébként a 88-as ágyúval használom. A 105-ös tölténye 1000 kreditbe kerül és a penje még kisebb is, márpedig nekem elsõsorban pont a pen-el van bajom nem a sebzéssel.

Axon
Sokat vitatkoztak már errõl, hogy jó-e a venti a tankokra td-kre. Nekem minden jármûvömön van. Szerintem érezhetõ a különbség, már csak ha a töltési idõt nézem akkor is.
A legénység az átültetett, de persze ez azt jelentette, hogy lement 90%os szintre, de már 93%-nál járok velük. A legénységnek az 1. kill-hez még csak 40% jött össze, szóval még nincs semmilyen tulajdonságuk, bár egyiknél sem a javítás lett kiválasztva.
Van az egyik jármûvömön javító doboz, lehet, hogy átteszem erre, bár már javasolták a periszkópot 3. felszerelésnek. Sajnos még nincs meg a nagy ágyú rá (eddig 30 ezer xp-m van, ami a fele a szükségesnek), ezért még csak óvatoskodom vele, szóval most még lehet, hogy jól jön a periszkóp. Ha meglesz a nagy ágyú, akkor jóval agresszívebb taktikát képzelek el, amolyan szemétkedõs hátbatámadós, majd elszaladósat. Persze nem tudom, hogy mûködni fog-e, ha nem akkor majd még csiszolok rajta.

Az öt százalék sajnos nagyon sokat ér. Nem a javítóval vetném össze, hiszen az tagadhatatlanul az egyik legtöbbet érõ dolog. Viszont a ventillátor meg mindenre dob. Töltésre, fordulásra, de még látásra is. Ezért inkább venti, mint látcsõ szerintem.

Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka

Axon
Most pont egy távcsõ van feltéve harmadiknak, mert abból éppen volt raktáron, na meg szabadon cserélgethetõ.

Igen, a láthatatlan tankok nagy szopkodás. Pár napja Steppesen T-50 tankocskámmal szó szerint nekimentem egy tigrisnek. Egyszercsak úgy ott termett. Hát, kibírtam röhögés nélül, amit utánna kaptam...
platoonban szokkott lenni:
társam benyögi h hol az ellen.. én nem látom. eltelik 2 másodperc: megjelenik nekem is a minimapon 😄
mondjuk ez fõleg artynál szopás kategória (tudom,tudom.. de akkor is)
Ez emre007-nek ment volna csak elbasztam.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.

En meg akkor kifejlesztettem a Ferdit amikor nem volt a Jagdpanther II, de csak most vettem meg. Haaat ennyire szar td-vel meg nem talalkoztam mint a stock ferdinand. Ha nincs hozza felesleges 100 ezer free exp-d akkor nagyon sokat fogsz szopni vele mert iszonyat lomha es alig fordul. Az artyk elsoszamu celpontja. Raadasul mindent ki kell fejleszteni mer semmivel nem kompatibilisek a modulok csak az lovegek. El is adtam mert en nem szenvedek vele.
A Jagdpanther annyival jobb vetel, hogy a motorokkal mar nem kell foglalozzak mivel ki vannak fejlesztve mert a tankokkal kompatibilis. Igy lesz majd egy mozgekonyabb td-m szar pancellal, de meg mindig jobban szeretem az olyat mint a lomhasagot.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.

darki81
tudtok valami jó oldalt ahol sok jó cucc van?
ennél mindég erõlködik a vírusirtó, nem engedi a letöltést. (kikapcsolni meg nem szeretném)
ennél meg hiába kattintok valamire, mindég ugyan ezt a hangár témát dobja be 😄
ez viszont jó is, és magyar is, csak itt kevés az új cucc :/

★ d λ r k i Steam http://steamcommunity.com/id/darki81 ★

Legkomolyabb még mindig ebben a foshalomban hogy én állok egy bokorban, de engem lõnek a puszta közepérõl😄DDDDDD megkérdezném hogy jött oda?

Tehát én állok, õ jön a nyílt terepen de õ lát meg😊 természetesen rám lõ én még mindig nem látom😊 és ezt nevezik spotting systemnek... én inkább egy raklap foshoz tudnám hasonlítani😊 1 hét szünet megint ON....

Egyébként ezt nem kell meg magyarázni mert nem lehet.. ez fos... azzal is össze függésben van hogy ha reggel bemegyek 25-ös pingem van jönnek a playerek fölmegy 50-70-re.. ha már behúzzák a kikúrt sok pénzt talán vasat is kéne ez a szar alá tenni....

Forolto
Azt nem írtad,hogy milyen a legénység.Alap,vagy átültetett.

Nekem alapból számít,milyen a repair képessége,ha mindenkinek 100%os akkor talán elhagynám a repair box-ot addig viszont kötelezõ darab.Egyébként Ventillátor miért olyan nagy dolog?Töltésgyorsító+javitókészlet+távcsõ nekem a felszerelésem,majd a javitó helyére mehet egy álcaháló esetleg a ventillátor.Addig tök felesleges az az 5% plusz.Javitókészlettel több mint 1 secel hamarabb rakod fel a láncot.Iszonyat sok idõ az 1 sec,fõleg td-vel.

Én meg egyszer nem venném meg😊

távcsõ jól jöhet.
Forolto
Sokkal nagyobb a játékosállománya és biztosan ott is ment a reklám rendesen.Azért ez még egy pecsni a játékon.Sokat számít.

Egyébként,ha nem hirdetik ezt a golden pálcát nem is tudom,hogy szavazni kell.

A többi játék nem lengetett be semmit?

mert wot-ban senki se szavazott volna ha nem mondják hogy cserébe kapunk akcijót ha win 😄
f* tudja!
LOL-ban is kapnak vmi bónuszt ha nyernek? 😄
Forolto
Hétvégén pont errõl beszélgettünk és szerintem ezt akkor is meghúzzák,ha nem nyernek.Egyébként kevés esélye van a LoL mellett.

Voting for the Golden Joystick Awards has NOW CLOSED.
Winners will be announced on Friday, 26th October from 17:00 CEST (15:00 GMT) onwards, during the Golden Joystick Awards ceremony.

nah kíváncsian vírom! 😊 jól jönne ez az akcijó 😄
Forolto
De gonosz vagy.<#hehe>

Már letöltötted... 400 eff...

bocs a kerdesert honnan lehet magyar nyelvu valtozatot letolteni

Solten
Jagdp2 papir. Cserebe camoja sincs eleg fail tank szvsz.

Saor Alba

Szerintetek melyik lenne a jobb választás jgpantherII vagy a ferdinánd? elsõre ahogy néztem a ferdinándnak erõsebb a páncélja jgpanther meg gyorsabb valamennyivel
Axon
Tanácsot kérnék. Jagdpanther 2-re harmadik felszerelést szeretnék választani a venti+töltésgyorsító mellé. Nincs ötletem, de hátha másnak van tapasztalata ezzel a járgánnyal.

Solten
Tudod hogy messzirol sz@rt se er 8-asok ellen. Kozelrol meg siman atlovod vele a gyenge pontokat. Nagy alfa miatt szerettem, de az IS3-on 2 csata utan kivaltottam a BL-9-et.

Saor Alba

A hétvégi Counter Attack event vajon mit takarhat?
Remélem nem arty kedvezmények, mert a Grille/Hummel/Gaywagon hadosztályokból nekem is kezd elegem lenni.

de igy van ahogy az elõttem szólók is már irták....az arty a játék része!!!!ha szidod hanem ....persze hogy idegesítõõ...pl..kezdõn valahogy kivillansz..de fene se tudja hogy a 5-10 mp elteltével miért is villanhatsz ki az arty szeme elõtt..és belédver egyet...de ez van...ha meg te érsz oda ahol ott lapulnak egy bozótban 3 -an...akkk egy rakat frag....de mondjuk az sem mindig tuti...mert valamikor már vár egy T7T8 -as arty ahogy odaérsz 50-100 méterre és õ is láthatóvá válik akkor belédrottyant egy akkorát hogy ami modulod van az mindegyik kigyullad ..tönkre megy ...a speaker meg 20mp-ig sorolja mit baszott szét az állatja...
Két csata egy-egy TK (mindkétszer saját tankunkat lövöldözgetõ lowtier gyökér).
Azon kívül, hogy kék név a garázsban más retorzióra számíthatok?

Pales27
Én minden tierben játszom és t9 de legfõképp t10ben jön elõ az arty probléma, ha lemegyek tier 6-7be ott engem se zavarnak. 8.0 óta elég sokat mentem T-62A-val, átlagos az oldalankénti 4 t7-8 arty. Többször elõfordult, hogy 50el kanyarodva 1500+ dmget lõttek belém. Vagy épp olyan hogy házak között rohantam és oneshot.
Aztán ebben a tierben már vannak rafkósabb artyk is amik, ha a csata úgy alakul nem ülnek hátul, hanem (ahogy minden artynak kéne) átmennek olyan helyekre ahonnan belõni a fedezék mögé.
Tier 9 alatti heavybõl még soha nem oneshotolt arty, T62 IS4(tier 9esként) IS7-bõl már igen.

üdv:
a pontosságról szólva,,,most épp a francia ágat húzom..de csak T7-ben heavy!kifejezetten vicces néha...vannak akkora vak lövések hogy csoda ..beszûkülve is !!menet közben (nem sniper mod)nem is lehet..ha kicsit huplis az ut már lelösz egy ceppelint..vagy egy varjú csapatra hozol frászt....de mentem német heavy-ben Tigris 2-ig...kifejezetten jók voltam ..menet közben 5-bõl 4 x biztos találtál ..és komolyabb távolságból is ..tehát ha menekültél akkor is oda tudtál sózni...most patt vagy sem...de odakúrtál 1-et.....de mondjuk ez nem a 8.0 verzóban....sztem a német kifejezetten sniper tankok....T5-T6-ban már...persze T5 ben nem a 105 ágyúval.....káposzta fõzõ fazék van a tornyon!!
Olvasgattam itt visszamenõleg, hogy az orosz ágyúk milyen pontatlanok. Õszintén szólva szerintem nem annyira. Kicsit pontatlanabbak. Anno a bétában a bl-9-es nekem nagyon is pontatlan volt a d25-ök után, de a kt 105-éhez képest is. Most meg a 107-es 122-es ruszki ágyúk is jók. A párduc 75 L/100-sa hihetetlen mellé lövésekre volt képes beszûkült célkereszt mellett is.

Szerintem csalnak ,tegnap minden lövésem penetration volt 0 damagevel ,eltünnek a tankok elõlem pedig 50 méterre egymástól harcolunk .
Sok a gyerekhiba a játékban ha nem csalás ,én semmi segédletet nem használok, páncélátütés jelzéseket ,de lehet lassan elkezdem én is.
Amit itt az onnline tech tree-ben megnéztem ahol elvileg egy tank sebezhetõ
hiába oda lövök vagy ezret állandóan penetration de semmi damage .
Na de hülye vagyok mert ha minden meccsen aranylõszerrel mennék ,meg ugye pótellátmánnyal akkor szerintem rabul ejtene e játék fantasztikus varázsa kivan ez találva.

Én értem az arty-s problémát, de ezen leírás bármely másik tankra ugyanúgy igaz lesz, azaz Alien teóriája is megállja a helyét. A másik, hogy hiába játszok már béta óta, kisebb-nagyobb szünetekkel, most is csak KV-3 és tegnapelõtt óta az IS a legnagyobb tankom, de a többi sem rendelkezik 2-3x-os tapasztalati legénységgel, mint itt többeknek.
Viszont ismerem már annyira a pályákat és a csapatban valamint magamban rejlõ lehetõségeket, hogy xvm nélkül is tudjam mire számítsak. Ennek ellenére is ér sokszor meglepetés, de azt hiszem éppen ezért nézem a focit is, mert nem mindig jön be a papírforma 😊
Ja, biztos szar lehet mikor belédbasz egy arty - persze nekem is volt már ilyen -, de sokkal több bajom van a többi tankkal meg TD-vel. Igen, csaló az arty, de ez a játék ilyen, próbáljunk meg együtt-élni ezzel...
Szerintem ennek a játéknak ez az egyik szegmense, úgy játszani, hogy mindenféle enemy-t képes legyél kiiktatni és az arty-t csak bújkálással tudod - már ha erre megfelelõ a pálya és nincs jó scout a csapatban.

The Matrix has you...

És még én voltam a noob.
Adhatná mindig így 😊
Szerintem nem kell bokorra lõnni, észreveszed😊 én akárhogy álcáznám a su-152-et képtelenség vele láthatatlan maradni lövés után, gondolom az ISU is hasonló gondokkal küzd

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Kellemes kis esti derpelés FatOPard-módra😊
Alien69
Igen, leírtad, köszi. Majd, ha tudom, alkalmazom is persze. Bár, én is szoktam rá menni TD-kre, és melléjük menni. Ma is volt ilyen, pont egy ISU volt az áldozat. <#vigyor> CSak, én is megfelelõ tankkal voltam ehhez, és az illetõnek valszeg nem a BL10 volt fenn, mert bekaptam kb 3 találatot tõle, mire mellé értem, és táncikáltam vele egy kicsit. <#buck>

Lent leírtam mi a teendõ, nem azt mondtam hogy vaktában kell bokrokra lövöldözni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Egyetértek azzal amit írtál..Van aki 3-500 csata után elfogadja amit a rutinosabb ír,van aki xy tank/td miatt "sír",mint most is,max 2-3k csata után jön rá,h nem hülyeséget mondott az"öreg".
Közhely de meg kell tanulni melyik tank mennyit sebez,milyen gyorsan tölt újra.Ha ez megvan akkor már fél siker.

Alien69
Nem kell kételkedned, csökkent képességû vagyok, sorry. Mások a tapasztalataim, ez van. Én nem lövök vakon bokorra. Kivéve, ha szinte tuti kizárható, hogy máshonnan lõne, és marad idõm befarolni még fedezékbe is. Mert persze, ilyenkor nem számítok arra, hogy az arty is oda pöttyent. <#vigyor5>

XVM törölve lófaszt nem ér szerintem.

Pont ezért írtam le hogy mi a teendõ ha valami olyan TD van a pályán amitõl félnek. De egyszerûbb sírni amiatt hogy kilövi õket egy ISU, mert kirohangálnak a fészke elé, mint megfogadni a tapasztaltabb játékosok tanácsát.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Hi.Miért?Mit nem kaptál meg a Panterrel és mire számítottál?Nagyon jó kis tank,belépõ szint szemétkedésre,körbetáncold vele az ellenséget és úgy lõdd,30-50m-rõl.Remélem nem 3-400m-rõl operáltál vele,mert akkor tényleg rossz.

Most már komolyan kételkedek az értelmi képességeidben. Vagy netán nem érzékeled azt hogy a TD jó pár száz méterrel elõrébb helyezkedik el csata közben, általában a 2. vonalban, nem pedig a legnehezebben megközelíthetõ sarokban? De gondolom az se esett még le hogy a TD számára tiszta, egyenes tûzvonal szükséges a tüzeléshez. Meg nem tud splashbõl se 700-at sebezni fedezék mögé. De hajtogasd csak a hülyeséged.

Ez már tényleg összetett dolog.Ami neked tök egyértelmû,vagy nekem,az másnak nem biztos.😊Kell hozzá némi csata szám..
Én alapvetõen a legrosszabbal számolok..Mit jelent?Bármilyen ágyúm van,máris a -25%al dolgozom fejben,kb.(Tiger/Kt ne harcoljon a Masuval pl,még akkor is ha elvileg át tudja ütni).A bl-10 minimuma pl kb 213mm(Isu/object)ezek szerint nézem,h hova lõjek,messze nem számolok azzal,h elvileg xy tornyát is átlövöm,ha meg nem lövöm át,cserébe felfedem magam,de ez bármilyen tankra,ágyúra igaz nálam.
A sebzéseimnél is a minimumot számolom.
Így csak pozitívum,ha pl Elc amx 300at sebez😊De anno a bl10-el is(Isu/object)csak 500 dmg-vel számoltam.