World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Ketoldalu a dolog. Egyreszt jo hogy pl a T14-el megfutamitok egy 6-os VK-t (2mp-kent pumpalod bele a lovedeket a frontjan keresztul, eddig mindegyik menekulore fogta inkabb), korabban ingyenfrag voltam neki. Masreszt az nem jo hogy a 600 effes zoldseg Type-ja 200 meterrol atuti az IS-3-am frontjat (Igaz 8 lovesebol kb 3 😄). Szvsz ez a gold loszer kreditert ujabb fail a WG-tol, a hulye jatekmodjaik utan.

(Nazarov77 gondolatmenetere)

Saor Alba

A heavy fegyvere nagyobbat sebez, na bumm, a medé cserébe gyorsabban tölt, ergo nagyobb rá az esély, hogy elõbb-utóbb criticalt lõ a heavyn. A HP-ja több, ok, tegyük fel ennek köszönhetõen mégis õ jön ki jól a szituból, mondjuk egyharmad HP-val, és ekkor találja szembe magát az ellenség heavyjeivel, akiknek így lesérülve már csak ágyútöltelék lesz, ergo szinte hasztalanul (egy magánál kisebb szintû medskalppal) hullik el, anélkül hogy megfelelõen fel tudott volna lépni azok ellen a tankok ellen, akiknek a kilövése eleve a feladata lett volna, plusz kevés xp-t is kap a csata végén.
Azért a több HP, a (DMP-ben bizonyosan) jobb fegyver még mindig a heavy elõnye, a páncélján kívül. Ekkor random mellett ennek elégnek kéne lennie.
Ha valóban meg volna kötve az MM "keze" és nem tehetne 8-10 heavy közé 2-3 medet és 3-4 tüzért, akkor elfogadnám az álláspontodat -> bármerre flank-elnél egy heavy frontjával kell farkasszemet nézned.

Nazarov77 példája is elõfordul a "természetben" és nem csak a kezdõkör közelében, ahol elég, ha egyszer MEGSEBZI a nehézfiút a kisebb és így már teljesítette a "küldetését", mert a legtöbbször ennyi nem elégséges a "sikerhez" és nem minden találkozásra, nem minden tankra lehet ráhúzni a Cromwell-Löwe, fix 1-0 szituációt.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Az angol tankok ellen nagyon hamar megtanulja az ember, hogy ugyanúgy, mint a franciskáknál, nem állunk le velük csapkodni szemtõl-szemben, ha nem muszáj. 😊

Na igen kicsit rossz érzés volt, mikor stock churchillemet letámadta nagy arccal egy KV-1 én meg APCRrel rommá lõttem, igaz alig maradt HPm.
De mégse, jó érzés volt, azok után amit gusztustalankodott 107el a KV tier 5ben több mint 1 évig, pusztuljon a férgese! 😄

WoT: Nishizumi77

Jó ez extrém példa volt, de ezen keresztül szemléltettem a gondolatmenetemet. Ahelyett hogy a teljes esélytelenség érzésével és elkönyvelt halállal mész, van esélyed tenni valamit, persze kilõhetnek simán de legalább úgy hogy 5bõl 3x megsebezted nem 5bõl 5x pattantál.
De most már kajás vagyok és eleget írtam, elmondtam a véleményemet szerintem ez egy jó ötlet volt WGtõl és támogatom.

Most tényleg azt várjuk minden tanktól, hogy szembõl tudjon sebezni nála magasabb szintû heavyket? Már nem azért, de ez egyszerûen csacskaság. A medek például mire voltak mindig is kitalálva, ha nem flankelésre? Ez a feladatkörük, ezért gyorsabbak mint a heavyk, és ezért NEM tudják azokat átlõni szembõl. Egy jól átgondolt, mûködõ egyenlet, ami kapsból borul, amint a med átlövi a heavyt szembõl, ami ezáltal elveszti egyetlen elõnyét a meddel szemben.
Igen, csak azt már a cheat kategóriának érzem. 😊

Ó tegyed csak A13ba, elég jó volt 😄
Zömében APval lõttem de KVkat mindig megsoroztam APCRel, az szembõl is viszi 121 pennel.
Meg abba 800ba kerül 1 lõszer, nem vészes. Churchillen is használtam de mihelyst meglett a 75ös oda már nem vettem mert alapból jó a penje, viszont 75ösbe már 2k 1 lõszer és 110 meg 130 sebzést nagyon nem ér meg.

Az ilyen szitut nem is várom el, hogy egy két szinttel kisebb közepes tank megoldjon. Miért kellene neki? Egyáltalán miért grindeljek akkor feljebb?

A röhejesen kevés helyzetek egyike, amikor egy nehéztank még történetesen elõnyben van és számíthat lepattanóra is.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

A type-ba én is raktam pár darabot. Eddig sima AP volt mind. Hosszabb csatákban hajlamos volt kifogyni, HE-t nem érte meg, pont ezért. Az a pár darab meg pont jó lesz, ha valami szörny jön szembe.

Az A13-on gondolkodtam, hogy telerakom golddal, de azt nagy genyóságnak érzem. 😊

Egyébként pont a IS-3, amit még rövid 88-assal is át lehet lõni szembõl, ha nem ficánkol..

Nem az a lényeg.
Ha pl nyílt a bázis és nincs fedezék azt lespottol 150 méterrõl akkor kapáltak, nincs idõd trackelni meg mellé menni és még belelõni kettõt.
Viszont maradva az eredeti vk és is-3 példánál, betöltöd 75 L/70be az APCRt annak akkor a pene kb mint az 75mm L/100nak. Szép kényelmesen megállsz, jó beléd lõ és megfelez de míg újra tölt te kettõt-hármat belé tudsz lõni és akkor neki harangoztak.

Egy ilyen és hasonló szituációkban gold ammoval idõt takarítasz meg és ez a legfontosabb, nincs annyi idõd hogy 3x körbeszaladj körülötte és becélozd a cm nagyságú gyenge pontokat mert 2 lövésbõl lerendez.

#192956-192958:

Márpedig a mindenki szembõl szereti... ha oldalba tudsz kapni vkit, akkor az nem rád figyel, de ez sem általános jelenség, tehát, igen, azt értem eredményesség alatt, hogy ha nem tud elfutni a kisebb, akkor szembõl - oldalról, mert gyakran ez sem teljesülhet (+2 ellenében) - tudjon kárt okozni az ellenfelének (a lánclevétel nem mindig jó megoldás erre). Itt jönne még az, hogy egyszerûen nem is óhajtja eltalálni a célpontot a kisebb, és ezért ált. pontatlanabb ágyúja, nem hogy még az egyre vastagabb és pattogósabb páncélt leküzdve, ne 0-közeli sebzéseket produkáljon.

Az eredeti formájában erõsen rétegjátékot próbálják az egységsugarú, szélesebb tömegeknek is élvezhetõvé finomítani a WG-sek, hogy bevételt növeljenek. Szerintem volna még mit tenniük, de lehet, hogy csak én vagyok telhetetlen - és elkeseredett, mert 10-es szériákban lövik a melléket a gépeim, ha a random úgy akarja, ami kissé nonszensz, érzésem szerint (100% legénység, álló cél, teljesen beszûkült célkereszt, 0,39-0,41 pontosság mellett is)...

Lehet, hogy már az is "megoldás" volna, ha eff.-érték szerint mehetne mindenki a saját +1-2-3-4-es csatájába?!
Ne abból induljunk ki, hogy a Wot-játékosnak min. 1400 eff-el kell rendelkeznie, mert ehhez 3-4x annyi - és éppen ezért - kevesebbet elérõ játékos kell, hogy legyen min.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Gyakorlatban ez nálam így néz ki. Elsõ kettõ találat pattan olyan tankoktól olyan helyzetben ami várható is. Aztán jön a harmadik sortûz és ugyanazok az ellenfelek ugyanonnan egyszer csak elkezdenek átlõni. Már meg se próbálnak manõverezni és máshonnan próbálkozni.

Ja, pl typeban van 6db APCRem de idáig 1 kezemen meg tudom számolni hányszor töltöttem be. Tegnap használtam egy KV-4en mert a pofámba mászott, és még a vezetõ ablakáról és a géppuskájáról is lepattant a sima AP. Más eset nem rémlik mikor használtam.

De mondom én nem találkoztam még nagyon extrém helyzetekkel, hogy rámondjam fú hát ez 100% hogy golddal lõ. Kiíéve a rövid csövû ágyúk, azoknál egyértelmûen látszik, de pl megyek typeal vagy akármelyik magasabb tierû tankkal, semmi változást se érzek, ugyanúgy átütnek, és ugyanúgy lepattanhatnak mint régen, szóval nem teszi tönkre a játékot és a taktikázást.

Mindig lehet trackelni elõször, menetbõl is, alap. A userek elõször játszani tanuljanak meg. A random az bootcamp a cw-hez, ott semmi keresnivalója a prémium lõszernek.

Nomeg szerintem azért nem teng túl azoknak a száma, akik végig golddal lõnek. Oké, viszel pár darabot a miheztartás végett, de nem fogsz folyamatosan azzal lõdözni, mert az kész anyagi csõd.

Nem arra gondoltam hogy muszáj kilõnie meg leállni harcolni vele, de sok esetben elkerülhetetlen a harc és nem írhatom be neki hogy bocsi ne lõj rám és engedd meg hogy elmenjek melletted mert nekem kicsikkel kell harcolnom.
De itt egy szituációs példa, maradsz te egy kis tankkal 100%on egyedül, és az ellenségnél van egy bika heavy kb 20-30%on aki már foglalja a bázist, fölösleges neked is elkezdeni foglalni mert az bukta, visszamész na de nem tudsz vele mit kezdeni és röhögve szanaszét lõ.
Pl a foglaló egy IS-3, te meg egy VK3001P vagy. Szembõl esélytelen, oldalról ott a spaced armor, és nincs arra idõ hogy szépen becélozd az alatta lévõ és a lánctalp fölött lévõ kis helyet ahol át lehet ütni, hanem mozognod kell, és feltételezzük hogy az ellenség se egy idióta és forog utánad a tankkal, így már teljesen esélytelen, ráadásul õ 2x meglõ és véged.
Viszont van credites gold ammo, rövid 88 171es penjével van esély átütni, ha meg 75 L/70 van rajta még jobb az esély, mert nagyobbat üt át.

Röviden összefoglalva arra célzok hogy a credites gold ammo hasznos mert ilyen szituációkban élet és csata mentõ lehet. Zömében low és mid tierben hasznosak. Meg a német T10 heavyknek. Ez egy jó ötlet a fejlesztõktõl, igaz õk azért csinálták, hogy többet kaszáljanak de belegondolva csökkenti a pay2wint mert így azok is vehetnek akik semmit se költenek, igaz hogy sokat kell grindelni mert kevés pénz jön de akkor is megteheti.
Jó persze akinek van T8 prém tankja meg prém acca annak könnyû dolga van de hát ez egy ingyenes játék és nyilván kell valami bónusz hogy fizessenek. Lehet szõrszálat hasogatni hogy fú hát így még pay2winesebb de régen meg az volt a probléma hogy a fizetõsök vehettek goldért prém ammot. Semmi se jó? 😊

Minden tierben vannak olyan tankok, amik a szintjükön egyértelmûen jobbak hasonszõrû társaiknál. A teljesség igénye nélkül ilyen például a T1 Cunningham, Tetrach, BT-2, SU-26, KV-1S, IS-3, Centurion Mk.7 stb.

A kreditért vehetõ prémium lõszer miatt pedig még könnyebb érvényesülni a kisebb tankokkal.

Érdemes ha sokszor elõfordul veled.

Az nem robban, csak ég. Inkább vizes lõszertartót tegyél rá, a lõszere gyakran robban.
patchaou
Azért zavar, mert nem megy el a kedvük a gyökereknek a játéktól.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

IS-be érdemes rakni CO2-t, hogy kevésbé robbanjon az üzemanyag?

The Matrix has you...

De azt, aki addig +3 ellen is ász volt, azt miért zavarná, hogy most csak +2 ellen királykodhat? Az eredményességén nem változtat, elméletileg, nem?!

Igen, talán az volt a cél, hogy a kevésbé taktikusok is élvezhessék a játékot, kicsit nagyobb legyen a bevétel.

patchaou
Én már csak azért szenvedek egyáltalán randomba, hogy a cw-re legyen minél több vasam 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

"Eredményesnek lenni valami ellen" alatt ne azt értsük már, hogy átlõni a frontját.
Tehát azt akarod mondani, hogy most pl. mikor a VK3601H-nak van egy 150mm pent tudó ágyúja és max T8ig rak be, most kevésbé tudsz vele érvényesülni mint mikor 138pen volt a max és T9-be is berakott.

Ez hülyeség. Melyik az a 6-os. ami nem tud eredményes lenni 8-asok ellen is prémium lõszer nélkül?

Értem én, de akkor mi a repedt herének grindeljek ezek után hevit?

Igen, de azóta kiegyensúlyozták a tiereket és alig van olyan egység (pl. KV-1S), ami eredményes lehet, kettõvel feljebb is. Amíg +/- 3 volt az MM, addig több olyan gép volt, amivel az akár +3-makat, eredményesen meg lehetett lepni.

Lehet, hogy vannak, akik játszani is szeretnének, és nem 6 körbõl 5-öt lapulni...

patchaou
De hát pont ez a lényeg, hogy azok is tudjanak érvényesülni, akik amúgy kevesek lennének hozzá. Minden játékot így csesznek el. Ennek csak a wg örül és az a nagy többség amelyik eddig nem tudott érvényesülni.

Az MM csak az egyik(?) módja az emberek minél magasabb tier-be terelésének, hogy lássák, mindig van náluk erõsebb, akik ellen esélye sincs, csak, ha õ is legalább ua-ra tankban ül - ekkor az annál nagyobb fogja ue-t a hatás kelteni, míg végül jönnek az artik... 😊)
Lehet, hogy voltak olyan emberek is, akik nem csak szóban adták fel a szélmalomharcot, hanem tettekben is, és ez feltûnhetett a Bugatti-gyûjtõéknek is, hogy fogy a fizetõképes állomány és ezért léptek - szerintem még nem eléggé, de ezt mindenki másképp látja: van akinek a -2 tier-esek legyilkolása dicsõség pl.

Túl nagy teljesítménykényszer nem volt olyankor az emberen, az tuti. 😊

Akkora nagy probléma lett, hogy mi van ha egy T6-os egy T8-assal kerül össze vagy T7-es T-9-essel és így tovább, vajon mit kezd vele.. Én emlékszek arra még mikor a Pz4-et meg a stugot stb. szó nélkül bevágta T9-be az MM. Akkor is feltalálta magát az ember, most is. Sõt.. Azóta jócskán javultak a kicsi tieresek esélyei. Én már csak tudom.. Az egész játékot T5-T6-ban nyúzom.

Ez az érvelés még talán megállta volna a helyét, amikor +/-3 volt az MM. De amióta +/-2, azóta az a top tier-2, aki nem találja meg a helyét és az ellenfelét bármelyik random csatában prémium lõszer nélkül, az ne hagyja el a 8-ik osztályt.

Romlik az MM? Hát egy fél éve a 6-os tankok még 10-bõl hatszor 9-es csatákba kerültek. Ez a közelmúlt nagy vívmánya, hogy max 2 szinttel nagyobbakkal fut össze az ember. És akkor depiztek a kedvezõtlen MM-el megáldott tankokat vezetõ playerek, hogy nekik itt semmi sikerélményük? Ugyan már. Megtalálták a módját az érvényesülésnek. Aztán jött a gold ammo.
Alapból nem tudom mire vélni ezt az álláspontot, hogy "ez jó taktikai lehetõség, mert a kicsi is el tudja lõni a nagyot". A kicsinek soha nem volt feladata, hogy a nagyokkal pofozkodjon, ennek a játéknak mindig is az volt az egyik kulcsmomentuma, hogy az volt sikeres, aki ügyesebben módolta ki, hogy vele közel egy szintûeknek kelljen nekimennie, ne 2 Tierrel nagyobbakkal (és mellesleg nem volt teljesen fakezû). Hacsak nem kiemelkedõen jóképességû játékos vezette, a nagyobbnak nekirontó kisebb tank menthetetlenül elhalálozott, és ez így van rendjén, ahogy az állatvilágban is széttépi a farkas a menyétet, ha az odafut és bokán harapja. Ez olyan mintha egy zöldfülû bokszoló kiállna a világbajnok ellen, majd a második percben elõhúzna a zsebébõl két boxert, képen törölné a veteránt, a közönség meg ujjong, hogy jajj de jó, megvan az esélyegyenlõség. Ez nem támogatja a taktikázást, hanem épphogy kiöli a játékból. Mindenki a saját súlycsoportjával foglalkozzon, ha meg nagyok közé kerül, scoutoljon, flankeljen, találja fel magát, ahogy eddig. Eddig is megoldotta mindenki.
Ja, igen a "De miért is kellene mindennek minden lehetséges ellenféllel, minden helyzetben felvennie a harcot?"-re:

Mert az MM miatt kénytelen nála erõsebb és számára leküzdhetetlen falatokba is beleharapni az egyén, hátha...
<-Aztán, mond fiam,( Serb,) vallásosak már az emberek tifelétek?
-Igen, Szentatyám. Áldásos tevékenységünknek hála, már csak a Jóistenben bízhatnak...>-Igen, Szentatyám. Áldásos tevékenységünknek hála, már csak a Jóistenben bízhatnak...>

Mivel az utóbbi patch-ekben egyre inkább láthatóvá válik, hogy csoportosítja a tier-ekhez az erõviszonyokat a WG (OP fegyverek elvétele a "kicsiktõl"; ha más nem, akkor a látótáv, páncél megnövelése a "nagyoknál"), így egy +2-vel találkozva már esélye sincs a kicsinek. Se elfutni, mert az apróbbak lassabbak is a nagyobb megfelelõiknél, ált. Vagy egyszerûen - jobb esetben csak - RoF-ban, de inkább DPM-ben simán lenyomja a kicsit a nagyobb, mire az apróbb odébbállhatna.
A taktika, mint olyan, a random-ban ritkán létezik, így nem várhat a nagyobb társakra a kicsi, hogy az adott térképen az adott stratégiai pontot minél elõbb elfoglalják: meg kell indulni, mert ha a nagyobbra vár, akkor biztos a vereség, míg, ha legalább õ mozdul, még van némi remény a sikerre.
Tehát a "kisebbel mindig maradj a nagyok mögött", random-ban, nem mindig kivitelezhetõ dolog, ezért találkozik és kell felvennie a harcot a kisebbnek a nagyobbal.

<#taps>

WOT nick: tepi1

Látom azért fejlõdünk... a 400-600 effes zöldségek megtalálták a fórumot😊

A mobil számomat hogyan kell megadni az összekapcsoláshoz?

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Hát õszintén szólva azt te kefélted el. M7-nek 1v1-ben 57-essel bekapott találat nélkül illik legyaláznia egy KV-t, ha van helye manõverezni. Oda nem prémium lõszer kell, hanem egyszerûen jól választott taktika és skill.

Még szembõl is simán át lehet lõni a megfelelõ helyeken.

Ezzel kapcsolatban van egy friss élmény ma délutánról :
M7-el)fullos) szó szerint körbe lõttem egy kv1-et ( nem úgy körbe hogy mellé)...mentem körbe rajta,oldalba hátba és sikerült kb. 10-bõl 2x átütni és az is 0 lett...
Nem is foglalkozott velem... rendesen megalázó volt 😞

Nem kínzom, elkerülöm az olyan napszakokat, ahol jellemzõen több a prémium lõszer, mert sietnek a népek, és azonnal odacsapnak a 2-esre, ha keményebb ellenfelet látnak. Legtöbbször meg se próbálnak már mozogni, csak leállnak és lõnek. Tier6-os Tier8-ast, agyrém.

Aki szerint ez elõrelépés, az egyszerûen hülye.

<#circling><#taps> Hát az egyszer talán, nem túl jó statisztika.

Biztos volt már róla szó, de az xvm-ben a pre-vehicle mit takar?

The Matrix has you...

Ha számítana a WG-k a taktika, mint élménynövelõ - amit az átlagjátékosok többsége(?) nem is ismer (fel, hogy lehetne ám úgy is) - , akkor a random-faktort kéne kisebbre venni, hogy valóban azt érezhesse az egységsugarú, hogy igenis az õ döntése, ügyessége az, ami számít és nem a gép által dobott eredmények döntik el, hogy ki él-hal, gyõz-veszít, ebben a játékban.
Ebbõl kevesebb pénze volna a fejlesztõknek, mert a gold sem lehetne annyival erõsebb, hogy borítsa az egyensúlyt, amire szintén tesz a WG, mert különben már régen volna, vagy választható lenne a tier-mecss (+/- 1-2-3; extra jutalmakért, ha erõsebb ellen is vállalod pl.).

Még szinte stock, csak a moci van benne, úgyhogy nem igazán tudok véleményt alkotni róla. Úgy rémlik, hogy egyszer talán a toronyról pattant valami, de nem jellemzõ hogy bármi is lecsúszna.