World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
(Nazarov77 gondolatmenetere)
Saor Alba
Ha valóban meg volna kötve az MM "keze" és nem tehetne 8-10 heavy közé 2-3 medet és 3-4 tüzért, akkor elfogadnám az álláspontodat -> bármerre flank-elnél egy heavy frontjával kell farkasszemet nézned.
Nazarov77 példája is elõfordul a "természetben" és nem csak a kezdõkör közelében, ahol elég, ha egyszer MEGSEBZI a nehézfiút a kisebb és így már teljesítette a "küldetését", mert a legtöbbször ennyi nem elégséges a "sikerhez" és nem minden találkozásra, nem minden tankra lehet ráhúzni a Cromwell-Löwe, fix 1-0 szituációt.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
De mégse, jó érzés volt, azok után amit gusztustalankodott 107el a KV tier 5ben több mint 1 évig, pusztuljon a férgese! 😄
WoT: Nishizumi77
De most már kajás vagyok és eleget írtam, elmondtam a véleményemet szerintem ez egy jó ötlet volt WGtõl és támogatom.
Zömében APval lõttem de KVkat mindig megsoroztam APCRel, az szembõl is viszi 121 pennel.
Meg abba 800ba kerül 1 lõszer, nem vészes. Churchillen is használtam de mihelyst meglett a 75ös oda már nem vettem mert alapból jó a penje, viszont 75ösbe már 2k 1 lõszer és 110 meg 130 sebzést nagyon nem ér meg.
A röhejesen kevés helyzetek egyike, amikor egy nehéztank még történetesen elõnyben van és számíthat lepattanóra is.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Az A13-on gondolkodtam, hogy telerakom golddal, de azt nagy genyóságnak érzem. 😊
Ha pl nyílt a bázis és nincs fedezék azt lespottol 150 méterrõl akkor kapáltak, nincs idõd trackelni meg mellé menni és még belelõni kettõt.
Viszont maradva az eredeti vk és is-3 példánál, betöltöd 75 L/70be az APCRt annak akkor a pene kb mint az 75mm L/100nak. Szép kényelmesen megállsz, jó beléd lõ és megfelez de míg újra tölt te kettõt-hármat belé tudsz lõni és akkor neki harangoztak.
Egy ilyen és hasonló szituációkban gold ammoval idõt takarítasz meg és ez a legfontosabb, nincs annyi idõd hogy 3x körbeszaladj körülötte és becélozd a cm nagyságú gyenge pontokat mert 2 lövésbõl lerendez.
Márpedig a mindenki szembõl szereti... ha oldalba tudsz kapni vkit, akkor az nem rád figyel, de ez sem általános jelenség, tehát, igen, azt értem eredményesség alatt, hogy ha nem tud elfutni a kisebb, akkor szembõl - oldalról, mert gyakran ez sem teljesülhet (+2 ellenében) - tudjon kárt okozni az ellenfelének (a lánclevétel nem mindig jó megoldás erre). Itt jönne még az, hogy egyszerûen nem is óhajtja eltalálni a célpontot a kisebb, és ezért ált. pontatlanabb ágyúja, nem hogy még az egyre vastagabb és pattogósabb páncélt leküzdve, ne 0-közeli sebzéseket produkáljon.
Az eredeti formájában erõsen rétegjátékot próbálják az egységsugarú, szélesebb tömegeknek is élvezhetõvé finomítani a WG-sek, hogy bevételt növeljenek. Szerintem volna még mit tenniük, de lehet, hogy csak én vagyok telhetetlen - és elkeseredett, mert 10-es szériákban lövik a melléket a gépeim, ha a random úgy akarja, ami kissé nonszensz, érzésem szerint (100% legénység, álló cél, teljesen beszûkült célkereszt, 0,39-0,41 pontosság mellett is)...
Lehet, hogy már az is "megoldás" volna, ha eff.-érték szerint mehetne mindenki a saját +1-2-3-4-es csatájába?!
Ne abból induljunk ki, hogy a Wot-játékosnak min. 1400 eff-el kell rendelkeznie, mert ehhez 3-4x annyi - és éppen ezért - kevesebbet elérõ játékos kell, hogy legyen min.
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
De itt egy szituációs példa, maradsz te egy kis tankkal 100%on egyedül, és az ellenségnél van egy bika heavy kb 20-30%on aki már foglalja a bázist, fölösleges neked is elkezdeni foglalni mert az bukta, visszamész na de nem tudsz vele mit kezdeni és röhögve szanaszét lõ.
Pl a foglaló egy IS-3, te meg egy VK3001P vagy. Szembõl esélytelen, oldalról ott a spaced armor, és nincs arra idõ hogy szépen becélozd az alatta lévõ és a lánctalp fölött lévõ kis helyet ahol át lehet ütni, hanem mozognod kell, és feltételezzük hogy az ellenség se egy idióta és forog utánad a tankkal, így már teljesen esélytelen, ráadásul õ 2x meglõ és véged.
Viszont van credites gold ammo, rövid 88 171es penjével van esély átütni, ha meg 75 L/70 van rajta még jobb az esély, mert nagyobbat üt át.
Röviden összefoglalva arra célzok hogy a credites gold ammo hasznos mert ilyen szituációkban élet és csata mentõ lehet. Zömében low és mid tierben hasznosak. Meg a német T10 heavyknek. Ez egy jó ötlet a fejlesztõktõl, igaz õk azért csinálták, hogy többet kaszáljanak de belegondolva csökkenti a pay2wint mert így azok is vehetnek akik semmit se költenek, igaz hogy sokat kell grindelni mert kevés pénz jön de akkor is megteheti.
Jó persze akinek van T8 prém tankja meg prém acca annak könnyû dolga van de hát ez egy ingyenes játék és nyilván kell valami bónusz hogy fizessenek. Lehet szõrszálat hasogatni hogy fú hát így még pay2winesebb de régen meg az volt a probléma hogy a fizetõsök vehettek goldért prém ammot. Semmi se jó? 😊
A kreditért vehetõ prémium lõszer miatt pedig még könnyebb érvényesülni a kisebb tankokkal.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
The Matrix has you...
Igen, talán az volt a cél, hogy a kevésbé taktikusok is élvezhessék a játékot, kicsit nagyobb legyen a bevétel.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Lehet, hogy vannak, akik játszani is szeretnének, és nem 6 körbõl 5-öt lapulni...
Lehet, hogy voltak olyan emberek is, akik nem csak szóban adták fel a szélmalomharcot, hanem tettekben is, és ez feltûnhetett a Bugatti-gyûjtõéknek is, hogy fogy a fizetõképes állomány és ezért léptek - szerintem még nem eléggé, de ezt mindenki másképp látja: van akinek a -2 tier-esek legyilkolása dicsõség pl.
Mert az MM miatt kénytelen nála erõsebb és számára leküzdhetetlen falatokba is beleharapni az egyén, hátha...
<-Aztán, mond fiam,( Serb,) vallásosak már az emberek tifelétek?
-Igen, Szentatyám. Áldásos tevékenységünknek hála, már csak a Jóistenben bízhatnak...>-Aztán, mond fiam,( Serb,) vallásosak már az emberek tifelétek?
-Igen, Szentatyám. Áldásos tevékenységünknek hála, már csak a Jóistenben bízhatnak...>
Mivel az utóbbi patch-ekben egyre inkább láthatóvá válik, hogy csoportosítja a tier-ekhez az erõviszonyokat a WG (OP fegyverek elvétele a "kicsiktõl"; ha más nem, akkor a látótáv, páncél megnövelése a "nagyoknál"), így egy +2-vel találkozva már esélye sincs a kicsinek. Se elfutni, mert az apróbbak lassabbak is a nagyobb megfelelõiknél, ált. Vagy egyszerûen - jobb esetben csak - RoF-ban, de inkább DPM-ben simán lenyomja a kicsit a nagyobb, mire az apróbb odébbállhatna.
A taktika, mint olyan, a random-ban ritkán létezik, így nem várhat a nagyobb társakra a kicsi, hogy az adott térképen az adott stratégiai pontot minél elõbb elfoglalják: meg kell indulni, mert ha a nagyobbra vár, akkor biztos a vereség, míg, ha legalább õ mozdul, még van némi remény a sikerre.
Tehát a "kisebbel mindig maradj a nagyok mögött", random-ban, nem mindig kivitelezhetõ dolog, ezért találkozik és kell felvennie a harcot a kisebbnek a nagyobbal.
WOT nick: tepi1
GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7
Még szembõl is simán át lehet lõni a megfelelõ helyeken.
M7-el)fullos) szó szerint körbe lõttem egy kv1-et ( nem úgy körbe hogy mellé)...mentem körbe rajta,oldalba hátba és sikerült kb. 10-bõl 2x átütni és az is 0 lett...
Nem is foglalkozott velem... rendesen megalázó volt 😞
Aki szerint ez elõrelépés, az egyszerûen hülye.
The Matrix has you...
Ebbõl kevesebb pénze volna a fejlesztõknek, mert a gold sem lehetne annyival erõsebb, hogy borítsa az egyensúlyt, amire szintén tesz a WG, mert különben már régen volna, vagy választható lenne a tier-mecss (+/- 1-2-3; extra jutalmakért, ha erõsebb ellen is vállalod pl.).