World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bár így jobban belegondolva lehet hogy a hold vonzását, meg a levegõ páratartalmát is számolniuk kéne artyzás közben, nem? 😄

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

patchaou
Sok emberrel játszottam már együtt és rá kellett jönnöm, hogy nem feltétlenül kiskölyök az akinek fingja sincs mit kéne csinálni.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Menedzsernek tökéletes leszel. Azt a semmitmondó dolgot, hogy beállok a pálya egyik szélére, amit lõni akarok, majd odahúzom az egeret és klikkelek, mikor elég kicsi a célkor, ilyen körülményesen leírni... <#szomoru2>

Más téma:

Vajon milyen a korcsoportos megoszlás? Rendre az az érzésem, hogy gyerekekkel játszom (12 év alatt), nem érti a helyzetet, nem reagál a jelzésekre...
Toby0501
Azt már magában foglalja a lövedék esési szögének ismerete. Nyilván tudja, hogy az elejét erõsebben húzza a gravitáció, mint a hátulját, máskülönben felfelé esne a skuló, az meg ugye hülyeség.

Szórakoztató milyen gyerekesen reagáljátok le a dolgokat.

Meg kiszámolni hogy a gravitáció mennyire húzza a lövedéket 😄. Még a végén kiderül hogy az artysok fejbenszámoló zsenik 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

patchaou
Van akinek ez is megerõltetõ, ezért tartja hatalmas tudásnak amit mûvel.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Toby0501
LOL 😊
Majd még találjátok ki azt is, hogy a fizika behozatala óta a széliránnyal is számolni kell.<#banplz>

Igazából ez csak rutin kérdése, nem pedig ügyesség. Majd ha az artyval is rohangálni kell a heavy tankok között, vagy a falhoz lapulni és fedezékrõl fedezékre kúszni, akkor jelentkezz újra. Mert ez eddig csak easy mód.

patchaou
Nyilván mázli is kell hozzá. Az elsõ pár lövést legtöbbször úgy kapják be, hogy fel sem figyelnek rá. Mire komolyan vesznek és rádfordulnak, addigra már késõ 😊

pointer4
Akinek a havas garázs, túl zord volt, annak itt egy forróbb megoldás 😄

link

Az igen😊 Néha belefut az ember egy KV-ba mondjuk szembõl, kicsit befordítva, amit szinte képtelenség vele megsebezni, ami azért idegesítõ tud lenni. Persze egészen más a helyzet, ha az oldalát látod és tudod trackelni, akkor kb fél perce van és bumm😊

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

- Számolsz a lövedék esési szögével.
- Kívülrõl ismered a célzókör formáit mikor fog olyan helyen becsapódni amit valóban be is akarsz lõni.
- Kiszámolod a célpont mozgásának a helyét hol fog megállni.
- Kiszámolod a lövedék röppályájának hosszát ehhez igazítod a célzást.
- Figyeled sõt tudod minden pályán a heavyk taktikailag fontos helyeit hogy legyen hasznod a csatában.
- Kívülrõl tudod az összes pálya helyeit hogy hol vannak az arty helyek ha counterezni akarsz, több mint 30 pálya.

Lehet kihagytam egy két dolgot.

pointer4
Deee, annak egész jól le lehet engedni a csövét, a t92-nek nem lehet egyáltalán 😄
Mivel nem látok esélyt arra, hogy valaha közelebb kerüljenek az álláspontok, ezért én részemrõl befejeztem az artyval kapcsolatos eszmecserét. Semmi értelme a parttalan vitának.

WoT account: cpt_Hungarian

patchaou
Ebbõl is volt már külön vita 😊 Írkáljanak csak nyugodtan, senkinek sem lehet meftiltani hogy artys eredményeket másoljon be stb... de akkor azok is reagálni fognak akiknek az nem tetszik.

Más játékokban is vannak olyan dolgok, amit a játékosok jó része nem szívlel. De dedikált szervereken ezeket ki lehet kapcsolni, vagy le lehet tiltani, esetleg ki lehet bannolni azt aki nem ért a szép szóból és használja. Itt erre nincs lehetõség és ez a gond.

Roger6
Mondjuk az nem normális, hogy valakinek le kéne tagadnia, hogy mivel játszik játékon belül, mert pár embert idegesít ez. És ráadásul ugye ahogy nézem a legtöbb arty gyûlölõ nem is ült nagy Tier-es arty-ban, pedig ott aztán van visszatöltési idõ, nem kevés.

De mindegy, részemrõl lezárom ezt a szart, gondolom holnap úgyis kezdõdik minden elölrõl.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A találati arány és a sebzést okozó lövések aránya közötti összefüggésrõl volt szó, amit talán nem kéne csupán az 5-ös artik esetére redukálni.

Védekezni egy lassan forgó TD-vel sem tudsz, ráadásul, ha ezt kombináljuk papír páncéllal (ISU és egyéb), akkor bizony elég sebezhetõek. És azért gyakrabban spotolnak, ha TD-ben ülsz, mivel nem ülhetsz végig a pálya sarkában.

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Oké, az artysták nem propagálják, hogy azok, és béke száll a fórumra...
Pár napja platoonoztunk, Kickgunner hozta a Conquerorját, én meg valami medet. Amint spottolták a Conquerort, egybõl kapott 2 lövést és meg is halt, megjegyzem hogy mind a kettõ T5 arty volt. Na akkor hogy is van ez a kicsi sebzés? Nehogy már 2 T5 arty lövés meg tudjon ölni egy T9 heavyt.

Nem, de nem szeretem egyik esetben se a nyilvános hõbörgést, mindenki tartsa meg magának a devianciáját 😊.

Roger6
Okés, akkor elnézést. Sokan az arty gyûlölettõl nem látnak.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Kolléga, homofób vagy?
Igen egy 5-ös artynál hatalmas splash damage van. 😊

patchaou
Hol sírdogáltam Én? Én már rég nem sírok az artyk miatt, csak gyûlölöm õket mint a szart. Annyit mondtam, hogy ha senki nem menne artyval, akkor nem lenne velük probléma. Ez nem sírás.

Nem lehetetlen artyval védekezni, de nem is olyan egyszerû, az M40/M43-as lövegét nem lehet annyira letenni, hogy közvetlen lövéssel jó legyél, rendre a közeli ellenség felett húz el a lövés...
Na, hát valahogy így szoktak kinézni a sok artys csaták 😄.

Roger6
Én rinyálok? Én? Kettõnk közül ki sírdogál már hétfõ reggel óta az artyk miatt? El vagy tévedve, kettõnk közül nekem nincs bajom a játékkal.

"(nem is tudsz védekezni vele szinte)"

Adjak replayt hogy csap ki az arty az alábbi esetekben?

- cikázó T50-2 vagyok
- teljes gözzel repesztõ VK2801 vagyok
(mindkét fenti esetben amikor megláttam még oldalt álltak nekem, ezután lazán megfordultak és kb 2 másodpercnyi szûkülés elegendõ volt ahhoz hogy kisplasholjanak a picsába)

- IS8 vagyok, amivel szépen kivártam amíg a GWTiger elbüffenti magát, ezután 3 lövéssel nem bírtam kinyírni (1 sebzõ, 2x 0 damage), mire betöltött és kinyírt

Artival akkor nem lehetne védekezni ha mondjuk 100-200 méteren belülre egyszerûen nem tudna lõni. Ehhez még tedd hozzá, hogy a legkisebbcsenevész bokorban is úgy rejtõznek mint egy fullosan felupgradelt camós scout.

Tényleg nem lehet artival védekezni.

Attól, hogy a találati aránya 40%, attól még nyugodtan sebezhet a lövéseinek akár 80%-a is à là splash... Ha figyelembe vesszük a lepattanókat, és a 0 sebzéseket, akkor a tankoknál ez az arány ennél sokkal rosszabb is lehet.

Mondjuk, hogy mozgásban van a tank, 2,25 mp a lövés betalálása, és kb 33 mp az újratöltési idõd és a célkör a német és orosz artyknál szinte minden mozdulatra szétesik.
Az artyhoz türelem kell, nem kevés, ami ezen a fórumon viszont nem jellemzõ...
Az tök mind1. Hummelel 169 csata után 35%-os találati aránnyal 221 killel fejeztem be a játékot. Ilyen találati arány mellett egy medium tankkal mennyi kill lenne 20?
Sajnos nem tudom kitörölni a statisztikámból hogy artyztam valaha, kezdõként.
Bár tehetném!
Mondjuk úgy hogy egészséges hozzáállása van a dologhoz.

patchaou
Ha nem is mindig, de amikor éppen azzal, akkor igen 😄

És nyilván az jobb hozzáállás, hogy aki artyval játszik az buzi.

Végül is rendkívül sok skillt igényel az hogy mûhold nézetben ráviszed a célkeresztet egy tankra, aztán tüzelsz. Utána meg elõre vagy hátra mozogsz. Valaki elmondhatná hogy ehhez miféle tehetség kell. Nem véletlen hogy a vérvörös noobok egy része átnyergel artyra.

Tedd hozzá, hogy csak átütõ találatnál és szökõ évente egyszer...
És mennyi is egy artys emberkének a találati aránya? 40%?

Ha tankban ülne, a többségüknek valóban nem lenne esélye sem kilõni.

Azzal a hozzáállással meg le kéne állni, hogy az csak "sírás" lehet, ha valakinek nem tetszik egy nyilvánvalóan balanszolatlan dolog. Sírni az artisták szoktak, mikor a csapatból valaki épp nem akarja feláldozni magát értük...

patchaou
blablabla... Az, hogy szerinted nem könnyebb, csak a Te tudásod minõsíti.
Ha meg nem tetszik amit irkálok, akkor szépen át lehet ugrani rajta. Attól, hogy ez miatt rinyálsz, nem fogok megváltozni.

Aki szerint normális dolog, hogy már egy 5-ös arty is kétszer akkorát sebez, mint egy 10-es tank, és ez így tisztességes, annak valami el van kattanva az agyában.

Meg lehet nézni Foox nevû játékost pl, hogy mit teljesít artyval, és mit tankkal.

Roger6
Limitálni valóban kéne a számukat.

Te észnél vagy ember? Mi az hogy nem lehet velük védekezni? Ha több van belõlük egy helyen, még egy batcsettel is alig van esélyed ellenük. Nagyobb tankkal meg kb esélytelen vagy, mert ki TD-znek a szarba.

patchaou
Én olyankor szépen kivárom amíg elfogynak. Ha meg ez nem történik meg, akkor minden mindegy alapon megindulok 😊

A kedvenc érvem az, amikor azt mondják hogy az artyk miatt nincs kemp 😄. Meg csak bõvítik a taktikai lehetõségeket 😄.

Roger6
Ha eltalál, akkor nem õ lowfos. Attól, hogy nem tudsz úszni, nem a víz a hülye.

- Könnyebb vele játszani? Egyszerûbb, de nem könnyebb (nem is tudsz védekezni vele szinte)
- Ki fogják venni a játékból? Nem.
- Ha itt rinyáltok, fog változni valami? Nem.

Nem itt kell ezt hétrõl hétre felhozni, ezzel csak egymást fogjátok marni.

Hát ez az amirõl írok ember! Nem kell hozzá semmi tehetség.
És jól el is basszák az összes taktikai lehetõséget ha 5-6 db van bent oldalanként.
Nem ritkán van hogy a kis 500 effis noob lõ belém 500-1000 közötti sebzéseket a kis fos artyjával. Ez a játékos egyéb tankkal kb megkarcolni se tudna, mert fogalmuk sincs a weak spotokról, meg egyéb dolgokról, röhögve szoktam kivégezni õket. Meg ne mondd már hogy nem egyszerûbb egy bokorban kempelni és mûholdnézetben nyomogatni a bal egér gombot, mint pl játszani egy med tankkal?

Úgy tûnik, pedig pofonegyszerû az egész. <#confused>