World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Beásott/statikus tankra lõttek minden további nélkül, mint pontcélra. De persze ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy szóló ágyú próbál bûvészkedni, hanem egy egész osztály (12-18 löveg) lõtt átlag két sortüzet célonként, aztán vagy volt "bracketing" elõtte, vagy nem, nem mindig. Simán lõttel csak az OP által megadott lõelemek alapján is elõzetes bemérõ lövés nélkül, ha sietni kellett.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

fsb1000
Szerintem jópár pszichológust is foglalkoztat a cég.
Sok dologban egyet érték veled, de a tier eloszlás matematikailag nem jön ki. Nem lehet mindig alul lenni, mert akkor más mindig felül van.
Egyébként ez a T10 tank elõnye... már nincs feletted senki, csak a túl tápolt arty.

"Ha mindig azonos tier szintû tanok csatáznának"

Kb nem lenne értelme fejlõdni. Végig ugyanaz lenne a játékélmény.

fsb1000
Ne viccelj már!!! Hogyhogy nem lõttek artyra önjáró löveggel?

A II. VH-ban is voltak páncélos elhárító lövegek, és ahogy írtam, én páncélelhárító ezredben voltam sorkatona. A kiskunhalasi MH 36. Gábor Áron Páncéltörõ Tüzérezredet gyengítettem jó ideig.
Jó magaviseletemért 3 hadgyakorlaton is voltam, ahol konkrétan tank "makettek" voltak a célpontok.
Tehát nem valakitõl hallottam, vagy olvastam róla, hanem kinn voltam a helyszínen és a saját szemmel láttam. És másfél évig próbáltak tanítani/idomítani ez ügyben.

Már hogy ne lõttek volna a valóságban is tankokra. Jó megfigyelõ (földi-légi) és pontos, 1: 25 000-es térkép elõre regisztrált pontokkal a viszonyításhoz+háromszögelés kérdése az egész.

Ha nem is értek el telitalálatot, a kísérõ gyalogságot le tudták választani, lehetetlenné tették a feltöltést, rákényszerítették, hogy begombolkozzanak, stb.

WoT-ban az az abszurd, hogy a megfigyelõ halála után is fennmarad a spirituális kapcsolat a tüzérséggel, és 5-6 mp-ig tovább látszanak a tankok.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Én ezért játszom sokat kezdõ tankokkal ha nem artyzok. Ott igazi tank csata megy már amennyire ez a játékban lehetséges. Pörög a csata, kezdetben ugyan van campelés de ez pályafüggõ is. Többnyire jó kis csaták vannak.
Ami szomorú, hogy késõbbiekben sokszor kerülsz erõs tankok közé. Azt kell mondjam az ember zömében kénytelen erõsebb tankok ellen menni. Ezt szerintem a játékkészítõk direk állították ilyenre. Ha érvényesülni akarsz muszáj elõbbre menned minél gyorsabban, meglegyen a legjobb tank a vonalon amin mész. Ehhez meg ugye gold kell amit pézért kell venni. Ez szín tiszta pszichológia. Ha mindig azonos tier szintû tanok csatáznának egymással nem szenvednél erõs tankok ellen, ergo jól éreznéd magad egy darabig azon a szinten ahol éppen vagy és nem lenne érdeked, hogy gyorsan fejlõdj. De nem ez van amíg el nem éred a 8-9-es tankokat nem könnyû az élet.
"Beverettek egymás közé és közelharc volt menet közben. "

Õszintén szólva, nekem más információim vannak errõl, fõleg a háború második vége felé. Pl Kurszkról olvastam sokszor, hogy az volt azon RITKA csaták esete, ahol tényleg az történt amit írsz, hogy a tankok mint a középkori lovagok átvágtattak egymás vonalain.

Más esetekben - fõleg a németek - kerülték ezt és távolról intézték az ahol érvényesült a jobb optika, jobb ágyú és magasabban képzett legénység. Az oroszok próbálták erõltetni hogy rammolják a német tankokat, meg muszáj volt közel kerülni hogy legyen esélyük átütni.

Hát igen, a legjobb csata élmények az arty nélküli meccseken szoktak születni, nem véletlenül.

Két megjegyzés:
- a valós tankcsaták akár 1000, sét 2000 méteres távolságról is zajolhattak, a távolságok itt mesterségesen vannak lekicsinyítve.
- a valóságban az arty(önjáró tüzérség) a büdös életben nem lõtt tankokra.
Hanem eleve a frontvonaltól és a csatától 5-10 kilométerre vett fel tüzelési pozíciót, és a rádión kapott koordinátákra lõtt, majd továbbált.
Ha egy tank olyan közel jutott az önjáró tüzérséghez, hogy rá tudott lõni, akkor ott már régen rossz volt, valaki valamit komolyan elhibázott. Végsõ elkeseredésében persze lõhetett közvetlen irányzással az önjáró löveg a harckocsira, de akkor már igazából mindegy volt.

A WoT beli tüzérség ábrázolása teljesen a fantázia szüleménye. A megvalósításuk pedig (magas tierû csatánál teljesen game breaker) pocsék.

fsb1000
Igazad van.
De én tankozni szeretnék, nem pedig minden 3. csatában az artyk elõl bújva 10 percig kempelni.
---
Azt hozzáteszem, hogy itt a WoT-ban is volt részem "igazi" tankcsata feelingben. Vagy ahogy én elképzelem egy játékban. T10 század és CW rush akciói vagy párszor elõfordult, hogy T10 században a nyilt terepen csaptunk össze mikor nem volt arty. (általában utolsó csata: na még egy rusht, de arty nélkül)
Igen... ezek nagyon jók voltak... szinte mint a filmekben.

KV2-vel úgy buktuk el az assault kört, hogy lejárt az idõ, miközben 3 lövedék kondenzcsíkja repesztett a 20 HP-val rendelkezõ uccsó tigris2 felé. 😊

RatBaG
bétáztam, de mikor élesbe váltott, letettem a lantot. vagy 2-3 hete raktam fel megint, a youtube videóktól rám tört a nosztalgia. kár, hogy a játék ugyanolyan szar, idegronccsá tesz... 😄DD

Per Aspera Ad Inferi.

Grat, foleg mert kevesebb mint 500 csatad van eddig. Ha ez az elso accod nagyon hamar meglett a Kolobanov. Nem fogsz mostanaban ilyet kapni szerintem.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.

Ezzel szerintem nyertél volna 2000 aranyat az elõzõ contesten 😊

RatBaG
végre volt egy jó köröm ezzel csigával, visszatért a kedv.
a végén 5v1, 3 artyval...

Per Aspera Ad Inferi.

most már vagyok... asszem most már át kell szoknom oda és annyi a wot-nak 😊
Tegnap 4 csata, ma 1 csata ..... unalmas már!
War Thunder here i come!!!!!! 😄
Csak, hogy kicsit védjem az artystákat. Igazad van abban, hogy a WW2-ben nem volt ilyen tûzvezetõ rendszer mint amit a játék használ az artyk esetében de itt ez van ezt kell elfogadni. Abba azért belegondolnék a helyedben, hogy a te estedben vajon volt e olyan, hogy a 400m-re bokorban ücsörgõ tank egyszer csak vörösen kivilágított a tigris-ben ücsörgõ céloptikába belenézõ német katona szeme elõtt? Ugye nem volt? Nem látott az továbbra sem szart se a lencsében csak a kurva nagy erdõt. Te meg most simán odapörkölsz 400-re bokorba ülõ arty-ra aki ki mert onnan lõni, mert hallasz egy bazi nagy pittyegést és szépen vörösen kivilágít a sziluettje.
A másik dolog a tankcsatákról. Michael Wittmann szerintem sírva forogna a sírjában amikor azt látná, hogy a harckocsik valami sarok szerû kanyarulatban a falhoz szorulva elõre hátra gurulgatva durrogtatnak egymásra és egymás seggében meg egymás mögül kikukucskálva lõdözgetnek az ellenfél kikukucskáló részeire. Szánalom az egész. Márpedig itt ez van. Én ezt látom majdnem minden csatában. Igazából ez miatt sír az összes tankos mert nem tudja játszani ezt a nyomorult elõre hátra gurulgatok taktikát, mert ha az arty bepozíciónálja magát akkor oda tud lõni ahol gurigázol a tankoddal. Megnézném ki artyzna ha a tankcsaták úgy mennének ahogy tényleg mentek régen. Beverettek egymás közé és közelharc volt menet közben. Csak tüzelni álltak meg.
Szóval kár sírni azért mert az arty belõ oda is ahova más nem tud, mert itt nagyjából ki is merült minden elõnye.
Köszi az infót. Megvagyok nélküle, csak gondoltam, ha egyszerû beállítani, akkor használnám.

Nagyon sajnálom, hogy elveszítettük, mert nekem ez magasan verte az edigi damage rekordomat.Oké, szakesz, diegho, meg hasonlók tudnak biztos jobbat is, de ez a kör számomra nagyon durva volt😊

Acer Aspire E5-571G (I3-4030U, 12GB RAM, Nvidia GT 840M)

Trabant93
Kicsit off:Tegnap hajnalban leszedtem a WT-t és valami iszonyat fasza játék.Hajnali ötig fennmaradtam,mert izgatta a fantáziám eléggé 😊
A World of Warplanes ehhez képest egy DOS-os játék 😄.

\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93

Amúgy miért nem látni téged a WT topikban? TS szerónk is van, ahol tolni szoktuk.

Stuka kerülendõ a WT-ben. 😄

Képletesen képletesen😄

Azt soha nem a damage panel írta ki és kizárólag ha kritikus sérülés ért akkor írja ki ki volt aki okozta.
A többire meg majd ráérzel tudni fogod ha egy objekt lõ beléd vagy egy T-28.

Malarki ha még egyszer kilövöd a Stukámat War Thunderben!!!! Vagy bármimet!!!! <#gonosz3><#ejnye1>
fos? Az az egyik legjobb TD tier 9-en 😄

dante3
Miért fos? Én szeretem, bár az új szerelmem most a su100-as 122mm-el!<#love11>

Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Ez nem volt rossz pénz ettõl a fostól😊

Kicsit? Csak kicsit? Kicsit inkább nagyon.

😄 pedig láttalak a listában😄

Huh, de jó hogy még nem vagyok fenn, így nem kellett személyeskedésnek vennem 😊

Kicsit sok most a agyhalott faszfej a szerveren.......

fsb1000
Nekem csak egyszer sikerült ilyesmi. A japán pálya szélén be akartam valakit lökni a mélybe (az tényleg jó mély, lenn a tenger), sikerült is, de nem tudtam már megállni és utána zuhantam.

Egyszer volt velem olyan, hogy egy egyedül maradtam Murovankan H9 körül. Egy IS7 szembõl támadott egy másik IS7 beállt mögém. Az egyik nem tudott kilõni szembõl a másikat beletoltam a vízbe. Az volt az egyik ritka pillanat amikor szerettem ezt a tankot 😛

hawken
Irónia volt.

Én még akkor szoktam agyfaszt kapni amikor 800-at vagy 900-at sebzek. Vagy miss vagy ghost shell. Aztán várhatok 1 percet és újrapróbálkozom 😛 Nem szeretem azt a tankot. Túl lassú, túl nagy és túl random. 😞

fsb1000
Kétségtelen, hogy akkor a jön a legcsúnyább halál amikor egyedül marad a JagdPz E-100. Kéne mellé egy med meg egy kemény HT. (E100 + E50M)
Eredményes támadó ék lenne. Egyébként 90%-ban támadok és megyek elõl vele. Azóta javult a statja, hogy nem kempekedek ezel a tankkal, vagyis nem hagyományos TD játékot nyomok, hanem mintha HT lenne.

hawken
Meg még azt is elmondhatná valaki hogy a black prince-t mi a farokért nem tudja face to face kilõni az M6 ?
Ma már vagy ötödször fordul elõ hogy kb 4 lepattanó, meg egy nulla damage.
Okés hogy prémtank, de azért az M6 alap ágyúja is kétszer vastagabbat üt át alapból mint a BP páncélja.

fsb1000
Nem a pontosságukkal van a gond, az kb. közelíti a valóságot.
Ha még egyszer átfutod amit írtam értelmezõ olvasással, akkor talán megérted, hogy fõleg az istennézettel van a gondom.
Igen, ívesen lõnek az artyk a relatíve alacsony torkolati sebesség miatt, de a hegyen át lövés nem ezért irreális, hanem mert nem látja a célt. A hegyen nem lehet átlátni....
Nem tudja becélozni. Lehetetlenség, hacsak nincs valami folyamatos lézeres/egyebes célpozició meghatározás (felderítõ által) és teljesen automata tûzvezetés az önjárólövegen.

Nekem 200 csata után van vele 1500 átlagom. És úgy érzem magam amikor játszom vele, mintha seggbelõttek volna sörétessel. Szerintem ez a tank randomban halál. Annyira rá van szorulva a többiekre, mint talán egyik más tank sem.

hawken
Nem értem ez miért gond? 😄
Ha (ahogy tegnapelõtt megkaptam) az nem bug hanem feature, hogy a másik tank átdugja rajtad a lövegcsövet, ami túllóg a tankon két métert, de ki tud vele lõni, akkor miért pont az a baj hogy az artyk olyan pontosak mintha lézeres célmegjelölés lenne?

fsb1000
A JagPzE100 egy kihívás.
50 csata után után 1400 volt az átlag sebzésem és 42% a winratiom.
Nagyon büszke vagyok, hogy 400 csata után már elértem a 48%-ot és a 2200 átlag dmg-t.
-----
Egyébként jó vele menni... már csak minden 4-dik csatában fordul elõ, hogy sebzésem sincs, és minden lepattan, vagy hogy a fedezékig nem jutok el és szétlõnek. Ezekért kárpótol mikor 1300-as sebzéseket viszek be, vagy sorra robbanak fel a célpontjaim.

A célom a 2500 dmg és az 50% winrátió.
Jelentõsen rontja a globál statom, de hát mégis csak erre vártunk hónapokon át... a német csodatank.

Akkor így kell húzni low tier tankot, amihez nincs kedve az embernek (ti. magas besorolású scout tankkal platoon😊
Ha lõ még 1-et lehet megkapja a tank ászt? 😄

fsb1000
Jól gondolod, magas tierekben ritkábban lehet foglalni.
Legalábbis szerintem.
Megyek alacsony tierben is, de ott inkább a killeket szaporítom.

67 damagera kapta 😄 tényleg érdekes

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

van akinek semmi nem jo 😊)
WOW!
És az a Csörcsi mire kaphatott 604 XP-t abban a csatában ? Se nem scout, se nem sebez nagyot. Vagy elég ha már egy T10 közelébe ér és kapja az XP-t?

patchaou
Lehet hogy csak az embereket húzzák fel 100%-ra hogy tudjanak cw-re menni.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Amibõl csak az egyiken van torony.
És aki a legtöbbet licitál az kapja meg a 2 létezõ maus valamelyikét 😛