World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Sok dologban egyet érték veled, de a tier eloszlás matematikailag nem jön ki. Nem lehet mindig alul lenni, mert akkor más mindig felül van.
Egyébként ez a T10 tank elõnye... már nincs feletted senki, csak a túl tápolt arty.
Kb nem lenne értelme fejlõdni. Végig ugyanaz lenne a játékélmény.
A II. VH-ban is voltak páncélos elhárító lövegek, és ahogy írtam, én páncélelhárító ezredben voltam sorkatona. A kiskunhalasi MH 36. Gábor Áron Páncéltörõ Tüzérezredet gyengítettem jó ideig.
Jó magaviseletemért 3 hadgyakorlaton is voltam, ahol konkrétan tank "makettek" voltak a célpontok.
Tehát nem valakitõl hallottam, vagy olvastam róla, hanem kinn voltam a helyszínen és a saját szemmel láttam. És másfél évig próbáltak tanítani/idomítani ez ügyben.
Ha nem is értek el telitalálatot, a kísérõ gyalogságot le tudták választani, lehetetlenné tették a feltöltést, rákényszerítették, hogy begombolkozzanak, stb.
WoT-ban az az abszurd, hogy a megfigyelõ halála után is fennmarad a spirituális kapcsolat a tüzérséggel, és 5-6 mp-ig tovább látszanak a tankok.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Ami szomorú, hogy késõbbiekben sokszor kerülsz erõs tankok közé. Azt kell mondjam az ember zömében kénytelen erõsebb tankok ellen menni. Ezt szerintem a játékkészítõk direk állították ilyenre. Ha érvényesülni akarsz muszáj elõbbre menned minél gyorsabban, meglegyen a legjobb tank a vonalon amin mész. Ehhez meg ugye gold kell amit pézért kell venni. Ez szín tiszta pszichológia. Ha mindig azonos tier szintû tanok csatáznának egymással nem szenvednél erõs tankok ellen, ergo jól éreznéd magad egy darabig azon a szinten ahol éppen vagy és nem lenne érdeked, hogy gyorsan fejlõdj. De nem ez van amíg el nem éred a 8-9-es tankokat nem könnyû az élet.
Õszintén szólva, nekem más információim vannak errõl, fõleg a háború második vége felé. Pl Kurszkról olvastam sokszor, hogy az volt azon RITKA csaták esete, ahol tényleg az történt amit írsz, hogy a tankok mint a középkori lovagok átvágtattak egymás vonalain.
Más esetekben - fõleg a németek - kerülték ezt és távolról intézték az ahol érvényesült a jobb optika, jobb ágyú és magasabban képzett legénység. Az oroszok próbálták erõltetni hogy rammolják a német tankokat, meg muszáj volt közel kerülni hogy legyen esélyük átütni.
- a valós tankcsaták akár 1000, sét 2000 méteres távolságról is zajolhattak, a távolságok itt mesterségesen vannak lekicsinyítve.
- a valóságban az arty(önjáró tüzérség) a büdös életben nem lõtt tankokra.
Hanem eleve a frontvonaltól és a csatától 5-10 kilométerre vett fel tüzelési pozíciót, és a rádión kapott koordinátákra lõtt, majd továbbált.
Ha egy tank olyan közel jutott az önjáró tüzérséghez, hogy rá tudott lõni, akkor ott már régen rossz volt, valaki valamit komolyan elhibázott. Végsõ elkeseredésében persze lõhetett közvetlen irányzással az önjáró löveg a harckocsira, de akkor már igazából mindegy volt.
A WoT beli tüzérség ábrázolása teljesen a fantázia szüleménye. A megvalósításuk pedig (magas tierû csatánál teljesen game breaker) pocsék.
De én tankozni szeretnék, nem pedig minden 3. csatában az artyk elõl bújva 10 percig kempelni.
---
Azt hozzáteszem, hogy itt a WoT-ban is volt részem "igazi" tankcsata feelingben. Vagy ahogy én elképzelem egy játékban. T10 század és CW rush akciói vagy párszor elõfordult, hogy T10 században a nyilt terepen csaptunk össze mikor nem volt arty. (általában utolsó csata: na még egy rusht, de arty nélkül)
Igen... ezek nagyon jók voltak... szinte mint a filmekben.
Per Aspera Ad Inferi.
Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.
a végén 5v1, 3 artyval...
Per Aspera Ad Inferi.
Tegnap 4 csata, ma 1 csata ..... unalmas már!
War Thunder here i come!!!!!! 😄
A másik dolog a tankcsatákról. Michael Wittmann szerintem sírva forogna a sírjában amikor azt látná, hogy a harckocsik valami sarok szerû kanyarulatban a falhoz szorulva elõre hátra gurulgatva durrogtatnak egymásra és egymás seggében meg egymás mögül kikukucskálva lõdözgetnek az ellenfél kikukucskáló részeire. Szánalom az egész. Márpedig itt ez van. Én ezt látom majdnem minden csatában. Igazából ez miatt sír az összes tankos mert nem tudja játszani ezt a nyomorult elõre hátra gurulgatok taktikát, mert ha az arty bepozíciónálja magát akkor oda tud lõni ahol gurigázol a tankoddal. Megnézném ki artyzna ha a tankcsaták úgy mennének ahogy tényleg mentek régen. Beverettek egymás közé és közelharc volt menet közben. Csak tüzelni álltak meg.
Szóval kár sírni azért mert az arty belõ oda is ahova más nem tud, mert itt nagyjából ki is merült minden elõnye.

Acer Aspire E5-571G (I3-4030U, 12GB RAM, Nvidia GT 840M)
A World of Warplanes ehhez képest egy DOS-os játék 😄.
\"Ibolya csavargyár 4 per 4 alosztály dátum két fél kevert.\" Wot nick:Gvozgyika[-HOT-] War Thunder nick:Warlock93
A többire meg majd ráérzel tudni fogod ha egy objekt lõ beléd vagy egy T-28.
Engem átcsesztek a h?t?mágnessel! Beletettem a pohárba, de a sör ugyanolyan meleg maradt!

Eredményes támadó ék lenne. Egyébként 90%-ban támadok és megyek elõl vele. Azóta javult a statja, hogy nem kempekedek ezel a tankkal, vagyis nem hagyományos TD játékot nyomok, hanem mintha HT lenne.
Ma már vagy ötödször fordul elõ hogy kb 4 lepattanó, meg egy nulla damage.
Okés hogy prémtank, de azért az M6 alap ágyúja is kétszer vastagabbat üt át alapból mint a BP páncélja.
Ha még egyszer átfutod amit írtam értelmezõ olvasással, akkor talán megérted, hogy fõleg az istennézettel van a gondom.
Igen, ívesen lõnek az artyk a relatíve alacsony torkolati sebesség miatt, de a hegyen át lövés nem ezért irreális, hanem mert nem látja a célt. A hegyen nem lehet átlátni....
Nem tudja becélozni. Lehetetlenség, hacsak nincs valami folyamatos lézeres/egyebes célpozició meghatározás (felderítõ által) és teljesen automata tûzvezetés az önjárólövegen.
Ha (ahogy tegnapelõtt megkaptam) az nem bug hanem feature, hogy a másik tank átdugja rajtad a lövegcsövet, ami túllóg a tankon két métert, de ki tud vele lõni, akkor miért pont az a baj hogy az artyk olyan pontosak mintha lézeres célmegjelölés lenne?
50 csata után után 1400 volt az átlag sebzésem és 42% a winratiom.
Nagyon büszke vagyok, hogy 400 csata után már elértem a 48%-ot és a 2200 átlag dmg-t.
-----
Egyébként jó vele menni... már csak minden 4-dik csatában fordul elõ, hogy sebzésem sincs, és minden lepattan, vagy hogy a fedezékig nem jutok el és szétlõnek. Ezekért kárpótol mikor 1300-as sebzéseket viszek be, vagy sorra robbanak fel a célpontjaim.
A célom a 2500 dmg és az 50% winrátió.
Jelentõsen rontja a globál statom, de hát mégis csak erre vártunk hónapokon át... a német csodatank.
Ha lõ még 1-et lehet megkapja a tank ászt? 😄
Legalábbis szerintem.
Megyek alacsony tierben is, de ott inkább a killeket szaporítom.
mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor
És az a Csörcsi mire kaphatott 604 XP-t abban a csatában ? Se nem scout, se nem sebez nagyot. Vagy elég ha már egy T10 közelébe ér és kapja az XP-t?
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú