World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amit tudok azt pl pl netes forrásokból, "kommunista" dokumentumfilmekbõl meg némi olvasgatásból raktam össze. Tudod, már rég nem vasfüggöny mögött élünk.
Utóbbi esetben veheted fel a bukósisakot 😊
Ha pl csak annyit mondott volna a tábornokoknak, hogy itt van ennyi haderõ foglaljátok el szovjetúniót, rátok bízom ,hogy hogyan csináljátok. Akkor ma még horogkeresztes zászlók lobognának euróbában meg oroszországban. Nem lett volna szátlingrád aminek bevétele tök fölösleges lett volna és kurszknál sem állnak le a németek.
\"apparently Russian profanity filter has a bug, where \"Dragon\'s ridge\" is registered as a vulgar word\" MEDALZ! noobs ლ(ಠ益ಠლ
de viszont ha valami eredeti okmányokat dokumentumokat felhasználó.ill még elõ ,helyszíni beszámolók adatai alapján,saját önerõdbõl érdeklõdsz a téma iránt,nagyon sokban eltér az iskolai anyagtól!És ez vitathatatlan!
Szerintem is sokkal jobb lett így, 2 tier tényleg elviselhetõ.
ladista: idióta 😊
ja, ez olyan mint amikor vérzõ orral magyarázza vki hogy erkölcsileg akkor is övé a gyõzelem 😊
Ebben a játékban a kurski csata az oroszok oldalán úgy nézne ki, hogy 1 védd meg a bázist gamben a németek kilõnek 2 veszteséggel 14 orosz tankot majd amikor odaérnek a bázison egy bokorban rettegõ utolsó orosz tankhoz hirtelen megfordulnak és elmennek. Idõ lejár, WIN ruszkik
A kommunista wiki szerint:
"The German attack failed to break through the main Soviet defence zones, and stalled. The Soviet counter-offensive compelled Model to withdraw or risk the destruction of both German Armies."
Ez nekem nem tûnik komoly német gyõzelemnek...
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Hála istennek hogy nincs légierõ a játékban, na még csak az kéne... a BFben is utáltam, hogy az ember végre megszerezte a tankot, azt jött a vadászbombázó azt rámdobta az atomot 😊 Mert ugye a saját vadászgép meg az ellenséges tankok abajgatásával volt elfoglalva.
Nem összfegyvernemi játék, simán csak World of Tanks. Jó ez igy, casual tankos lövölde 😊
Ezt lehet úgy értelmezni, hogy sikeres volt a védekezés de nem ez az igazság. Ha a német haderõt nem vonják ki legázolják a ruszkikat.
Egyébként egész eddig pont ezért nem foglalkoztam ezzel a játékkal, mert nagyon "tankos játék", borzalmasan sok minden hiányzik belõle. Nincs gyalogság, géppuskás tankok lövik _egymást_, nincs légierõ, meg bélyegnyi a pálya.
Ezeken már túltettem magam, ezek után a legkevesebb, hogy az arty pszichikus és tankok ellen használjuk...
Gyakorlatilag kiirtották az elsõ-második védelmi vonalat ennyi löveggel. Ehhez képest nyugaton sose volt 40 ágyú/km-nél több.
"hummel nélkül a németek nem gyõztek volna a citadella hadmûveletben kursk"
Ööö... nem a szovjetek gyõztek?
"Klasszikus" páncéltörõ lövegek csakis közvetlen írányzással lõttek tankra, vagy a gyakorlótéren bármire.
Azaz kellet vizuális kapcsolat még a 80-as években is.
Olyan nincs hogy a löveg meg a cél között egy bazi nagy hegy van.
(lehet de az már nem páncéltörõ, hanem "mezei" tüzérség más célpontokkal)
És vicces, hogy egyazon klánból volt bent egy platoon, az egyiknek 1700 effje volt, a másiknak meg 800. Mindketten túl a 10k csatán.
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Aztán lehet hogy a hadtest/hadsereg-tartalék vontatott páncéltörõ tüzérezrednek megint más volt a hadrendje.
Egy VH-s üteg az 4-6 löveg, átlag három ilyen üteg alkotott egy tüzérzászlóaljat, amiket aztán hadosztályszinten vagy ezredbe szerveztek, vagy nem.
Az angolok persze különcködtek, náluk két négyágyús (kivéve 5.5 inch felett, ott 3x4 löveg egy alegység) szakasz alkotott egy üteget, három üteg egy tüzérezredet, három ezred volt egy hadosztálynak, stb.
Saor Alba
Ez van sajna ezt kell szeretni.
Tipikus ilyen mindenes fegyver volt a 76mm Zis-3, egyrészt hadosztály-tüzérségi alaptípus, másrészt páncéltörõ fegyver is. De a németek is elkezdtek ilyen magasabb csõemelést is lehetõvé tevõ lövegtalpakon elhelyezett kettõs rendeltetésû ágyúkban gondolkodni a háború végén. Szóval tüzér/páncéltörõ egyben.
Saor Alba
A páncéltörö lövegek alapegysége a raj (1 löveg + kezelõk) ezekbõl négy szervezõdik szakaszba és 3-4 szakasz alkot egy üteget, amely 12-16 löveggel rendelkezik.
Ez már komoly tûzerõ.
A zászlóalj szintû egységet szokták osztálynak becézni, ami biztosan több ütegbõl áll, akár lehet vegyesen is tüzérütegekkel. Szóval úgy gondolom egy osztályban biztos 20-nál több csõ van.
Na, ezeket gondolom én páncéltörõ tüzérségnek, nem azokat az önjáró lövegeket amik átlõnek a hegyen 😊
Hát még jó hogy a páncéltörõ tüzérezred az tankokra lõ, gondolom azért PÁNCÉLTÖRÕ 😊 Valahogy nekem errõl a közvetlen célzású lövegek jutnak eszembe (mint a német pak40 meg ilyenek), nem ballisztikus módon lövöldözõ szörnyek...