World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én sokszor látok ott sertepertélni embert, nyilván csak akkor mûködik ha neki spottolnak, és az ellenfélnek nem.

Általában ha az ott kempelõ illetõt észreveszik, seperc alatt le szokták lõni (fõleg 2 high tier artynál). Neki sztem most szerencséje volt, hogy a te véreden hízott. Én egy medtõl azt várnám el, hogy igenis menjen le a völgybe, eliminálja az ottani elenséges scoutokat meg medeket, majd a szerpentinen menjen fel.

Természetesen a gyõzelem minden taktikát beválttá teszt, jelen esetben végülis nyertetek illetve a szituáció is kedvezõ volt.

Mostanában többektõl hallottam és magam is kezdem osztani azt a nézetet, hogy akkor nullszaldós valaki egy csatában (értds, teljesíti a minimumot) hogyha annyit sebez amennyi az õ HPja.

Ha valaki ennél kevesebbet tesz hozzá (spotterek és artik kivételek, itt most a harcoló damagedealer tankokról van szó), akkor rosszul teljesített, ha ennél többet akkor jól.

Erre van pont aktuális kérdésem. Fõleg az igazán magas effeseket kérdezném, hogy ez bevett szokás ilyen profi szinten vagy egyéni ötlet?

El Halluf T-54 taktika

diegho klántársa volt az illetõ (UNICA), gondoltam lejön velem a völgybe. Én is T-54-el voltam. Szemben látható négy áldozat az én mûködésem következménye. Felmentem a kaptatóra és arty illetve az õ és mások segítségével kiszedtük azt a négy ellent, de én közben meghaltam. Ha jön velem szerintem túléltem volna bõven. A végén megnyertük a csatát és õ fejezte be a legtöbb sebzéssel. Nem néztem végig, biztos a végén õ is lejött végül onnan, de nekem ez meglepõ taktikának tûnik meddel. Tulajdonképpen bejött neki, de ha én nem megyek le és a T62 se jött le (szegény maga tartotta a fõ ütközési ponton a másik oldalt), akkor azért nehezebb lett volna megnyerni. Szóval a profiktól kérdezem ez tényleg bevált hely meddel?

Igazad van, Is7-re irtam.
Is-re tényleg jó.
Bocsika, ezért utálok mobilról netezni.

wot nick: PsychoTrooper

Lehet én néztem be valamit, de nem IS-t kérdezte? Az meg T7-es tank, ott azért az annyira nem rossz átlagban.
Szerintem 1800 körüli átlag sebzés T8-ban jó, T9-ben elmegy. Ez a saját mércém és nekem is van hova fejlõdni.

Szerinted elég 4-5 lövés csatánként?
IS4-el 2600 körül is kevésnek tartom a saJátom.

Szerintetek SU-100-nál melyik út a jobb? A Object-es erõsebb ágyús, vagy a pontosabb kicsit erõsebb páncélozott SU -vonal tovább?

fsb1000
Nekem is vannak nyerõ és vereség szériáim.
Ha azt gondolnám, hogy van valamilyen rendszer amelynek következménye a jól látható a periodicíás a win%-ban, akkor nem abban hinnék hogy agyatlanokkal sorsol össze az MM, hanem abban hogy olyanokkal, akik velem együtt szopóágon vannak valamiért, és minden csapattag randomfaktora kicsit le van tekerve.

popey8
Nem azt mondtam, h mindig az én csapatomba vannak, de pl. 3 napon keresztül is 20-7, 18-6, 18-7 volt a gyõzelmi arányom. Érdekes módon karácsony elõtt mindig meg volt legalább az 50%-os napi WR.

marchizor: mennék én platoonban nagyon szívesen, h ne szopjak annyit - hidd el nem szeretek - de itthon már az egész ház alszik és esélytelen a TS, mert nem egy üres szobában vagyok. Ki menne velem így platoonban egyrészt, másrészt hallgatózni tudok, az ok, de ha nekem írogatnom kell csata közben, akkor nem tudok normálisan odafigyelni és értelemszerûen rosszabb lesz a teljesítményem is. Ez van sajnos. Amíg el nem költözünk az asszonnyal (az még kb. fél v 1 év), addig esélytelen a külön szoba.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Ezek mellett legalább nem kellett tüzet gyújtani télen, hogy beinduljanak 😄

Solten
Az orosz / szovjet katonai doktrina mindig is a mennyisegre alapult, nem a minosegre... 😊

(T-34/76)

Saor Alba

fsb1000
Kétlem...

mondjuk igaz, h legtöbbször én is egyedül játszok, de én legalább nem panaszkodok! 😛

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

a másik meg h mindenkit itt látok klánts-en platoonozni, hogy ne legyen akkora szívás a game, de popey inkább egyedül nyomul, szeret szopni 😄
jó playerek platoonba = nagyobb WR = több xp

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

1800 eff fölött nehezít a MM 😊

fsb1000
És arra van valami értelmes magyarázatod, hogy az agyhalottak miért mindig a te csapatodban vannak, az ellenél meg olyanok akik nyerni képesek?

mégse
így talán jobb!
<iframe width="420" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Bk3Jy-iAgEI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
popey8
Ez hihetetlen. Ennyi agyhalott szobanövényt még sosem láttam a WoT-ban, mint most az ünnepek alatt. Alig lehetett leduplázni vmit. Úgy látszik még nem ért véget a noob áradat. Most mentem az E50-el és érdemes megnézni, h én kb. 4x annyit sebeztem, mint a 2. a sorban. Ha én nem vagyok vagy bénázok ezek úgy elvesztik a csatát, mint a sicc.

Itt a replay is, ha esetleg vki kíváncsi a csatára.

5 pont vajon elég lenne az 50-be kerüléshez a BSTS contesten? Jó kérdés😊

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Most nem tudom ki beszélt a VH stratégiájáról, ezt már csak annak tudom felfogni hogy kifogtál az "értelmes" mondanivalóból. Mellesleg megjegyezném hogy a kegyetlensége ellenére mégis eredményesnek bizonyult.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Na itt van tessék ebben minden benne van a dicsõ szovjet hadsereg stratégiájáról!!!
nagyon idevág!!4
http://www.youtube.com/watch?v=Bk3Jy-iAgEI
Nem vagyok se szovjet, se német, se ugandai stb párti. Csak zavar ha valaki ekkora badarságokat hord össze.
"a szovjet hadsereg úgy nyerte meg a háborút, hogy folyamatosan vereséget szenvedett"
Most csak én nem értem ezt? Egy hadsereg vagy gyõz vagy veszít. Háborút pedig csak gyõzelmekbõl lehet megnyerni. Meg mi ez a folyamatosan vereséget szenvedett? Ez kb a Moszkvai csatáig volt igaz, onnantól kezdve képes volt nagy gyõzelmeket aratni. Tanulmányoz már át az olyan elnevezéseket mint pl: Moszkva, Sztálingrád, Berlin, Budapest, mondanám hogy Kursz, de ugye azt nem ismered el. De számos sikeres hadmûvelet is megemlíthetõ. Kurszk után a németet mást se csináltak csak visszavonultak, egészen Berlinig, meg próbálták betömni a réseket a fronton, mégis miféle gyõzelmet arattak ha erre kényszerültek?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Jó volt ez a Sand River ;D

Egyébként francia heavykrõl vélemények? Van valaki aki végigvitte a tree-t?

és mûködött?

Nem fogok vitatkozni veled. Nem sértésként mondom de a neved alapján erõsen szovjet vagy legalább is orosz párti vagy.Specnaz ugye az orosz elit különleges osztag. Javíts ki ha tévedek. Nehéz lenne téged bármirõl is meggyõzni ami valaha is negatívan érintené a nagy hõs szovjet hadsereget és annak tevékenységét.
Bár ha abból indulok ki amit írtál. Idézlek:"nem tudom miféle gyõzelem az ahol az adott fél nem teljesíti a kitûzött stratégiai terveket, meg visszavonul. Nekem errõl mindig a vereség szó ugrik be."
Nos akkor a szovjet hadsereg úgy nyerte meg a háborút, hogy folyamatosan vereséget szenvedett, mert nem volt olyan kitûzött stratégia tervük ami valaha sikerült is volna.
Ja de volt egy ez így hangzott: Ti ott 500.000-en ELÕRE!!!! következõ 500.000 FELKÉSZÜLNI!!!!
fsb1000
Erre szokták mondani az okoskák, hogy a németeknek nem volt technikai fõlényük.

fsb1000
Ilyen a mesében sincs.... El Hallufon Hetzerrel voltam, és senki nem ment le a völgybe, hiába kértem a medeket köztük egy Pz3-at.
Végül én mentem le TD-vel spottolni.
Erre el kezdtek hátulról lõdözgetni 141 HP-t le lõtt rólam a PZ3.
Pedig akkor még nem is idiótáztam le csak a csõve elé kerültem.
Ezen a pontom már majdnem feladtam, mert az ellen artyjai is lõttek, kb 10 HP-m maradt.
Aztán felmentem a túloldalon és végül 8 killem lett mire kilöttek.
Ekkor már vezettünk: 6/3 az élõ tankpk aránya, de mindenki a bázison kempelt, pedig gyak megnyertem a csatát nekik.
Hiába kértem semmi sem történt.
Aztán egy arty átjött foglalni meg spottolni. Egy ellen elbóklászott a másik kettõ meg nem bírta leszedni az artynkat. Épp behúzta a zászlót.
Hihetetlen... nyert csatánál nem mozdulnak el a bázisról.

jutalom a nap végére!
IS-el 1700-2000 körüli átlagsebzés meccsenként nagyon kevés?

Tanulmányozd már át a német pc.hadosztályok hadrendjét, meg fogsz lepõdni, mert alig volt Tigris, Párduc. Másrészt nem tudom miféle gyõzelem az ahol az adott fél nem teljesíti a kitûzött stratégiai terveket, meg visszavonul. Nekem errõl mindig a vereség szó ugrik be. Következõ alkalomra várom mondjuk a berlini csata kimosdatását.

patchaou
Szerintem meg teljesen mindegy, hogy ki mit/kinek hisz. Mit változtat az, ha meggyõzitek a másikat az általatok valósnak vélt eredményrõl? Elárulom, semmit.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

WoT-ban egy szovjet vs német prokhorovka tankcsata úgy kéne kinézzem, hogy 15 db tiger p vs 60db T-28. Kíváncsi lennék rá.
Nem említettem egy hsz.ben sem ki nyert,csupán mi volt a helyzet!MEg nekem aztán teljesen mindegy ki nyert,de talán jobb is ,hogy nem az õrölt osztrák nyerte a 2.vh-t 😄
Nem ez a lényeg. Igen a németek el bukták a háborút, DE kursk-nál NEM az orszok nyertek. Ezt vesézgetjük egy ideje. Az nem gyõzelem egy csatában, hogy azt mondom én nyertem mert majd több tankot tudok gyártani késõbb.
Kurszknál a németek bele sétáltak egy szép csapdába. A ruszkiknak meg tök mindegy volt mennyi embert, tankot, ágyút vesztenek, ugyanis a német támadó erõk felszámolása volt a céljuk vele. IGEN, a szovjetek nyertek, mert elérték, hogy a németek olyan súlyos veszteségeket szenvedjenek, hogy képtelenek legyenek folytatni a támadást anélkül, hogy a maradék erõiket fel ne emésztenék... A ruszkik tudták pótolni a veszteségeiket a németek nem, tehát a szovjetek elérték a céljukat a németek nem ----> német vereség.
Ez pedig az erõsítés!!!!!!!!!!!
A csata 1943. július 12-én, a Szovjetunió kurszki területén (ma: Oroszország), Prohorovka falu közelében zajlott le, ahol a déli irányból támadó, Erich von Manstein parancsnoksága alatt lévõ Dél Hadseregcsoport 4. páncéloshadseregének Hermann Hoth-vezette II. SS-páncéloshadteste ütközött meg a szovjet sztyeppi front 5. gárda-harckocsihadsereg alakulataival P. A. Rotmisztrov vezetésével. Az ütközet során a túlerõben lévõ szovjet egységek óriási vereséget szenvedtek, harckocsijaik több mint felét elvesztették. Az ütközetbeni német veszteségek csekélyek voltak, így a köztudatban elterjedthez képest a csatát nem a szovjetek nyerték, mivel a németek megtartották állásaikat, sõt az este folyamán még elõre is nyomultak.
Egyéb iránt ha már Wiki!!!
A kurszki csata a második világháború egyik legjelentõsebb ütközetsorozata volt, amely az 1943. július 4-tõl július 13-ig tartó, német részrõl offenzív Zitadelle hadmûvelet és az azt megállító szovjet ellenlökések sorozatából állt. A németek célként az 1943 nyár elejére kialakult kurszki kiszögellés felszámolását tûzték ki. 1991-ig ez volt a világtörténet legnagyobb erõkkel vívott páncéloscsatája: összesen 6000 darab harckocsi és önjáró löveg vett részt benne. Ezt negyvennyolc évvel késõbb az Öbölháborúban bevetett páncélos csapatok létszáma múlta felül.

A csata során a szovjet fél a német veszteségek többszörösét szenvedte el (jellemzõen három–nyolcszoros veszteséget), de Adolf Hitler a sikeresen induló német támadást megállította a támadás 9. napján. A Wehrmacht kivonta a térségbõl erõi egy részét, ezután a szovjetek a kiindulási állásukig vetették vissza a németeket. Hitler parancsában feltehetõleg szerepet játszott az ebben az idõben végrehajtott szicíliai partraszállás is. Taktikailag a szovjetek sokkal nagyobb vereséget szenvedtek el, de a stratégiai gyõzelem az övék lett: ezután a Wehrmacht a kezdeményezést többé már nem tudta átvenni a keleti fronton.
Ez azért beszédes adat az erõviszonyokról.
Természetesen nem azt mondom ,hogy van 10 történész vagy akárki,és tíz külön vélemény,én csak azt akartam írni ,hogy amelyik oldal írja az a hõs,és ha veszített is az nem az önnön hibából hanem ...sötöbö MELYIK FÉL ÍRÓJA PUBLIKÁL,csak ennyi
Solten
Erdekes adatra bukkantam, vesztesegek, Kurszki csata, german vs szovjet:

203,000 eloero - 863,303
720 tank & TD - 6064
681 repulo - 1626
? agyu - 5244

Saor Alba

De, ha 10-bõl 8 ugyanazt írja abban azért csak van valami. 😊

Azzal ,hogy ahány iró annyi vélemény,én az összképre gondoltam nem pont Kurszkra!de az biztos ,hogy ott a T34-es orosz tankok(amennyiben tévedek visítás nélkül javítsatok)elég nagy veszteségeket szenvedtek.mondom lehet tévedek!
Földi Pálnak van könyve kursk-ról. Abban a végén fel van sorolva a forrás amibõl írnak. Az pedig bizony fennmaradt század és ezrednaplókból van merítve amikkel nem nagyon lehet vitatkozni. Csak Wittmann a legnagyobb tank ász 30 tankot és 28 löveget lött ki kursk-nál. És ez csak 1 tigris volt. Ott pedig volt párszáz.
DE a spektrum vagy a natgeo, meg az efféle kocáknak való "dokumentumanyag" azért már csak nem az NKVDtõl való félelem miatt nem német gyõzelemnek mondja kurszkot, vagy igen?

Vagy ha csak úgy találomra megnéz az ember egy ausztráliai könyvismertetõt kurszkról, ami azt írja hogy "Kursk was a fatal blow from which Germany was never to recover.", az se nagyon valószinû hogy valami ex szovjet emigráns írta.

Éppen errõl írtam,minden egyes író történész(mindenféle képpen oldal/beállítottság)másként írja meg!
Érdekes egyébként elolvasni pár történész véleményét is Kurszkról. Olvastam párat most egész érdekeseket írnak.

Arra fele jah 😄 mondjuk akkor már nem volt oly erõs mint apáinknál,de érezhetõ volt,azok az anyagok még nem frissítettek voltak hanem a könyvtári 1972 + sötöbö bélyegzõsök álltak benne,azokból a nagy és gardag (mindíg igazságos)rendszer oldaláról vagy nézõpontjából olvashattad a történelem eme részét!
Nem szóltam <#vigyor2>