World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem most úszott el a topgunom, pedig már a kezemben éreztem... zobjectel BL10el, az utolsó célpont egy cappelõ löwe volt, 4x HPval.

Löwehez méltón az oldalát mutatta. KÉTSZER lõttem bele, mindkétszer eltaláltam, de csak 0 hp villanó volt.

Nem jár érte semmi, de azért irritáló 😞

Ne bántsd õket!
Õket nem érdekli a winráta, a kilõtt tankok száma, sem az eff.
Csak szeretnek játszani, és élvezik a játékot.
Úgy mint az, akivel nekem kellett ma 1 csapatban lenni.

A 0 csatás IS6, SP, vagy Löwe már nem lep meg, de ezt...

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Nem jár érte semmi, csak kíváncsi voltam, mert úgy emlékeztem máskor ilyen helyzetben kaptam plecsnit.

Ja igen! És 16 garázshely!

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

Sziasztok!
Eladó lett szeretett accountom!
Benne található: IS4 (személyzet 285%) IS7 (személyzet 386%), Object 212, Su100, Su152, t50-2, t54 ( 60000 tp-vel), SuperPershing, Churchill III (prémium), a kis vakarcs karácsonyi ajándék t1e6. Ezen felül több mint 300 db elsõsegélycsomag, javítókészlet, tûzoltókészlet, 25 prémium fogyócikk. 53000 szabad tapasztalat, 100 arany, és számos tankokra felszerelt kiegészítõ. Ajánlatokat várok privátban!

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

patchaou
Jár most a spártai medálért valami? Mert ha nem akkor teljesen mindegy.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Nincs ripléj?

Hát a nyavaja tudja. Lepattanó volt-e vagy nem sebzõ. Mindegy, fura ez is.

patchaou
Talán a spaced armornál ha csak a külsõ réteget üti át akkor az nem pattan le, de nem is számít átütõnek.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Spartan kellett volna legyen...

Más is reportálta fórumon, hogy 10% alatt volt és amikor az ellen rálõtt, nem halt meg, mégsem kapta meg a medált.
Egy ötlete volt a fórumosoknak: a leírás szerint "ricochet or non penetration" lövésnek kell lennie (meg ne kérdezd mi a különbség, mert én nem tudom, talán a HE lehet olyan ami nem bounce de nem is penetration).
Elképzelhetõ hogyha valójában penneltek de 0 sebzés volt, akkor az nem felel meg ennek a követelménynek. Ezt ugye csak az tudná megmondani aki lõtt rád (fehéren villantál, bemonták hogy penetration de nem hp sebzés), mivel te nem tudod megitélni a bekapott lövésrõl hogy az most bounce volt vagy 0hp-s penetration.

Esetleg ha van fenn az ágyús hangmod, ott nagyon jól hallatszik ha bounceoltál vmit (olyan hangja van mintha egy üres hordóra rácsaptak volna kalapáccsal). Ha megvan a replay, szívesen megnézem ilyen hangot ad e.

Churchill egyébként rohadt sokszor el tud nyelni lövést, nem szeretek rá lövöldözni. 😊

A spartan járna. Csak akkor kapod meg a medált ha nem ütötték át sehol. Tehát a lövegpajzsot se és a lánctalpat se és a periszkópot se. Ha lánctalpat találták el az átütésnek számít, mert van neki páncélvastagsága amit át lehet ütni de ugye maga a harcjármû nem sérül mert a futómû HP-ja veszi fel a sebzést és elszakad a lánc, legalábbis van ilyen verzió is. A periskóp és a lövegpajzs is hasonlóan mûködik.
Emiatt van az a csata utáni elemzésnél, hogy például 9 átütés és 1600 sebzés egy tier 10-es 120 mm-es löveggel. Abból több mint a fele a futómûvet vagy lövegpajzsot találta el. De attól még ugyanúgy átütés, csak éppen azok HP-ja vette fel a sebzést nem a harckocsi-é.
Ezért elég nehéz megszerezni például a Cool-Headed medált (tíz egymás utáni lepattanó), leginkább ostoba és kitartó ellenfelek kellenek hozzá.
Akkor valami WG-anomália, idõnként képes fura dolgokra még az ilyen egyszerûnek tûnõ medálosztó rendszerük is.
Túl hát, még sebeztem is utána, de nem kaptam semmit.

Ha a csatát is túléled, igen.
Ezt nem értem. 4 hp-m volt csörcsillel, és utána még túl éltem vagy 5-6 lepattanó lövést. Erre jár valami plecsni nem? Vagy tévednék?

toocha
Felraktam a jimbo-t, a scope shadow removert - dupla óra lett a játékban... kivettem a debugpanel.swf-et, erre Ezt kee csináni-e?

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

toocha
wtf?
Ez mitõl lehet?

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

Én így állok.

Wins / Battles 7 / 8 87.5%
Avg. / Total Exp. 959 / 15 038
Credits total +192 084
17 csatából 4 gyõzelem! így aztán lehet ám rombolni a statisztikát 😄

Nekem ezt akkor csinálta, mikor egy újfajta hangár modot raktam fel. Ahogy tanácsolták töröld a mod könyvtárat, ha ez sem megy akkor újra raknám én is a játékot.

igen sztem is jobb lett volna az. Én sztem heavy ágon lehet csak tier8ig megyek. Ez a tier10 játékstílusra is-8ra hajaz, ami még nem is lenne gond, de hogy CW-re alkalmatlan lesz az tuti...
Na ja, elég csúnya gyenge pontok vannak rajta, a tornyomat szembõl simán átlõtte az IS-4, a lower hull meg egyértelmû gyenge pont, zömében ott ütöttek át.
Lehet hogy a régi T10es heavy 98%ban úgy nézett ki mint a T9es de legalább nem egy 20. type copy volt, az új egy felhizlalt Type 59, kinézetre sokban nem különbözik a med ágon lévõktõl.

WoT: Nishizumi77

A WOSST nevû klánról hallott valaki? 😊
Tegnap futottam bele ebbe a három csodába:

kiszedték a jó kis 10es tankot és betettek egy olyat ami kb annyira papír, mint volt anno a t30 heavyként (bár most is ugyanolyan papír) 😄
Rá vagy kényszerítve te is a goldra, csak így a hétvégén nem lesz credit farm. :p
hát, a KV-4emrõl ma még SENKI nem pattant .. gratulálok az eventhez WG .. ekkora szart.

Csak hogy örülj.
A hétvégén befejezem az IS-8-at aztán végre eladom és veszek 1000-1000 darabot az M4-be meg a PzIV-be 😄

De jó...
- there will be a second 0.8.3 test
Akkor nekünk leghamarabb jövõhét után jöhet ki, francért kell húzni már ezt a patchet ennyire, rengeteg idejük volt balanceolni elvégre ezért nem jöttek ki a kínaiak 8.2ben....

WoT: Nishizumi77

remek minden nerd geci goldozni fog, akinek még javítani sincs pénze még az a is...
igen jó ez a wot!
11 csatából csak 2 gyõztes 😉

Hétvégi event

Up to 50% discount on premium ammunition
With gold or credits, obtain better ammunition for less!

fsb1000
Érdekes... ma nem volt a szokásos szerverkarbantartás.
Folyamatosan játszom hajnal óta, gondolván majd 7-kor abbahagyom.
Egyszer csak olcsóbb lett a prémlõszer. Ki sem dobott a szerver.
Kb, 1,5 millát grindeltem össze pár óra alatt. VK2801-be és E100-ba veszek 1000-1000 prémlõszert. Kár hogy nem elõbb kezdtem gyûjtögetni, mert az IS4-et meg a JagPZ100-at is jó lett volna feltankolni

Tárazzatok be! 50%-os a prémlõszer a hétvégén.

fsb1000
Sebek nyalogatása....

Olyan deja-vu érzésem van hogy átolvastam az éjszaka történéseit. Fsb megint bekékült és nyafog ha úgy viselkednek vele ahogy õ tenné hasonlò helyzetben. Nos a széllel szemben való hugyozásnak minden esetben megvannak a nyilvánvaló következményei.

wot nick: PsychoTrooper

Solten
Jol indult az egyik csata, Lowenk vizbe vetette magat egybol 😊 A Panther II meg koszalt hatul, irtam neki hogy segitsen mar bal/jobbszarnyon. Valasz: o felderiti (exploring) a kornyeket aka korulnez mert ugyse tud sebezni (??) a sz@r tankjaval. Ment erre a reszemrol hogy jatsszal inkabb akkor a Dora the Explorer-el te idiota. A csatat megnyertuk btw valami csoda folytan. Meg nem kaptam chatbant tizenvalahanyezer csata alatt, erdekes.

Saor Alba

fsb1000
aha... nyilván azért van benne a 0.8.2 MM Chart.

Solten
Ez a wiki reszt (tobbszor elolvasott btw) valoszinuleg a 7.0 peccs ota nem frissitettek. 😊 En SOHA nem tapasztaltam hogy a MM balanszolta volna tobb magas tieru tankkal vagy alacsonyabb golyofogokkal (az meg kulon rab@aszas mert valoszinuleg scout tankok lennenek). Minden jatekszabalyra matyizo egyen tegyen be errol legyszives screenshotot. Sok sikert, working as intended by WG 😊

Saor Alba

fsb1000
Én úgy gondolom nem ez határozza meg a csaták kimenetelét.
A random faktornak lényegesen nagyobb szerepe van, meg 1-2 játékos egyéni teljesítményének.

Felõlem bárki kilõheti a kistieres platoonokat, csak tudni illene nincs racionális alapja a közutálatnak, meg a félelemnek hogy kárt okoznak.

Persze vicces lehet, ahogy a sok helikopter okoska gratulál és köszöngeti egymásnak, hogy végrehajtotta a nagy hõstettet, magát feláldozva a csapatért képes volt kilõni egy loltrakit a TOP tankjával.
És még büszke is magára. Beírja fórumra is.

A játék mechanikájának és szabályainak nem ismerete elég általános, mind az MM mind a TK mechanizmusa tekintetében. Feleslegesnek tartom bárkivel errõl vitatkozni.... úgy is csak az az 1 hülye lehetek többséggel szemben.

Jogos.
Bár én nem szoktam észlelni hogy ez megvalósul a gyakorlatban is.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

fsb1000
Aki esetleg nem olvasott még utána: http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics

A special case of this is when you see a top tier tank platooned with one or two tier 1 tank. This is sometimes done on purpose. If you look above, a tier 10 heavy tank weighs 145 points, whereas a tier 1 tank weighs only 2. Thus the platoon's team a priori has a massive point deficit, which the match-maker will balance out by either dragging more lower tier tanks into the enemy team or by dragging more high tier tanks into the platoon's team.

Várom róla a screent.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

fsb1000
Az MM mûködésébõl következik, nem kell oda külön kompenzáció.

A WG is mondta hogy semmiféle kompenzáció nincs arra ha valaki low tier cuccot visz be. Szóval csak szopás van belõle.

Solten
Ja es imadkozz hogy Greenscape baratommal ne kerulj egy csapatba 😊)

(remelem van ver a pucadban es bevallalod a Tier 1-2 szerepet)

Saor Alba

Solten
#196192: nem allitottam ilyet, ne beszelj melle. Nem allitottam soha hogy 1 TK-ert be lehet kekulni. Gy.k.: #196128

Nem kompenzalja. Kiserletezz valami platoontarsaddal hogy vegre megertsd, nem kompenzalja az MM. Anno lehet hogy igy volt, ma mar nem. Fogd mar fel vegre.

Saor Alba

fsb1000
Arról nem isbeszélve hogy az MM kompenzálja ha kistierest húznak be és gyakran elõnybe kerül az a csapat ahol a loltraki van, mert magas tierben erõfölény alakul ki.
Nem mindig, de elég jellemzõ.

fsb1000
Még mindig mellébeszélsz.
1 TK-ért nem lehet kékülni. (kezdõkörön kivül)
Azaz, kistieres platon legyilkolásáért nem lehjet kékülni.
Több kell ahhoz.

Solten
A noob platoon problemat (Tier X agyhalott behoz egy Tier I agyhalottat) tobbszor jeleztek a WG-nek, nem erdekli oket. Reszemrol a legnagyobb tisztelet jar azoknak akik "orvosoljak" a problemat a retorzioval sem torodve (esetleg bekekul). Sajnalatos modon neha akad egy-ket idiota a csapatbol aki levadassza ezek utan oket.

Saor Alba

patchaou
Csak az amit már más is mondott. Én újraraknám a játékot.

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1271188541&no=196153

valakinek esetleg valami ötlete?: /