World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

QuentinT
fene a szerkesztés hiányába...
Szóval: ... miért lehet valaki jó egy az egy ellen, és még sincs kiemelkedõ hatékonysága a csatákban. Ott ugye már az is kell, hogy alkalmasint megtaláld a megfelelõ helyet, hogy fedezékben legyél a tüzérektõl, úgy forgasd a tankod, hogy az aktuális ellenfeled mellett, még mások is lõnek rád. Ráadásul figyeld a térképet, mikor, hol kell esetleg súlypontot áthelyezni.

igaz

Az E-75 kellet hozzá, hogy megértsem miért megy az állandó arty rinya itt.
Teljes kiszolgáltatottság, ha megmozdulsz és észrevesznek: vége. Azt meg nehezen viselem, hogy állandóan fedezékbe kushadjak.
Most néztem vissza a régi kommenteket, mert ismerõs volt nekem Mausbattle. És Õ az apokalipszis hírnöke, aki megjósolta hogy ki kell majd kukázni a T110E5-el az élen minden heavy tankot, a T10 heavyk és TD-k miatt 😄. Szóval szerintem kár vitázni vele, úgyse fogja megérteni hogy mit mondtok neki.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

QuentinT
Egy picit gondolkodjál már el légy szíves, ne csak szajkózd a hülyeségeket! Egy 15 vs 15 csatában nem csak egyetlen ellenfélre kell figyelni! Itt már bõven kijön az, hogy miért lehet valaki egy az egy ellen és még sincs kiemelkedõ hatékonysága a csatákban.

Van nekik annál sokkal jobb. Sokkal több adatból tudnak dolgozni, mint az eff...

Nézzük a két ember statját eff nélkül. Szerintem a számok magukért beszélnek.

Peter_Waffen:
Winrate: 58%
Average destroyed in the battle: 1.53
Average damage in the battle: 1200
Average spotted in the battle: 1.54

Frosty24:
Winrate: 46%
Average destroyed in the battle: 0.72
Average damage in the battle: 633
Average spotted in the battle: 0.69

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Megnéztem a haverod statját játékban.
Rettentõen kevés az átlagsebzése, még hozzám képest is nemhogy egy magas effi értékû játékoshoz képest.
Hogy értsd egy-két példa

T-44 mindkettõnknek 400 köre van vele
virkir: 1225 avgdmg 58% win
frosty24: 825 avgdamg 50% win

T29 nekem 100 neki 500 köre van
virkir: 1427 avgdmg 55% win
frosty24: 844 avgdamg 48% win

IS-4 nekem 193 neki 241 köre van
virkir: 2273 avgdmg 56% win
frosty24: 1493 avgdamg 41% win

Szerinted mindent jól csinál a csatákban? Az efficiency-je is csak azért annyi amennyi mert magas a cap pontja.

Az eff rating jól bevált rendszer, csodálkoznék ha a Wargaming nem használná fel, vagy így, vagy úgy. A játékrendszer, játékesélyek kiegyenlítésére tökéletes.
© TiborTamas az egy demagógia, hogy 1vs1-nél az ilyen statisztikai szûrõk objektívabbak ! A csatában is ugyanazzal a tankkal mész ugyanolyan ellen. Ha egy Mclaren leelõz egy az egy ellen egy Ferrarit, a versenyen is megfogja elõzni :-). Felesleges a belemagyarázás ! Jöhet más High Effes is, aki formában van.

Most hogy kitõl származik az eff és más statisztikai szûrõk és abba milyen szinten hatott a Wargaming, akár MM, akár más szinten az más kérdés, de a lényeg az, hogy azon kívûl hogy állandóan topon maradjon a játék ez tökéletesen alkalmas, másra nem, ezek szerint :S.

Az elõzõ elméletem, egy kiváló elképzelés a játékról és nem tõlem, hanem barátomtól Frostítól származik. Nem sok közöm van hozzá.

Na akkor elmondanám hogy ezelõtt jóideig csökkent az effim mert több ágat húztam alacsonyabb tierben. Jó voltam én ott meg minden, hoztam a formámat amennyire lehet, de az átlagsebzés döntõen befolyásolja az effit és ez miatt csökkent le!<#smile> Pár napja kedvem támadt ujra nagy vasakkal menni többször és ujra elindult fölfelé az effi! Az a baj hogy nemtom hány naponként frissül az adat és nem veszed észre egybõl a változást! Tier 10-es tankkal megyek mondjuk egy héten 50-kört az már láthatóan befolyásolja az effit. De ugye mástól is függ az effi nemcsak az átlagsebzéstõl<#vigyor3>
Elárulok egy titkot, de ne mondd el senkinek! Az efficiency ratinget nem a Wargaming találta ki, hanem a játékosok és nem statisztikai generátor, hanem a játékban elért eredményeid által egy elõre meghatározott képlet alapján számolt HATÉKONYSÁGmérõ.

PS: Ez a konteó még gyengébb, mint anno a Tier X-es medek és TD-k bejövetelénél felállított világvége elméleted... 😊

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

ozzz
Van amikor már majdnem mind1 helyzet van, ilyenkor én is még 1-2 utolsót próbálok sebezni mielõtt a túlerõ ledarál.

ozzz
Gondolom erre valók a klánok, ott figyelnek egymásra meg megbeszélik a dolgokat elõre is. Nem véletlen, hogy a legmagasabb win rate-esek azok mind a jobb klánokból vannak szinte.

természetesen, sõt.. naná😄 és egész véletlen esetemben azért nõl napról napra az eff mert egy szerencsés kiválasztott vagyok egy marketingfogásban, egy büdös vasat nem költöttem már jóideje a játékra... véletlen se azért nõl nálam az eff mert az össz átlagsebzésem nõl, véletlen sem azért mert a winrate nõl, véletlen sem azért mert több a Kill/match ratio.. Dehogyis ezek hülyeségek😊..

ozzz
Szerintem ezek azok akik nem tudnak játszani csapatban. De azért ennyire nem jellemzõ ez hogy a többség kb a fele max, mert akiknek jobbak az eredményeik azok jól tudnak összejátszani is.
Én még mindig azt mondom viszont, hogy a gyõzelem 60-70%ban legalább azon múlik milyen csapatba kerülsz, pont emiatt is, fõleg eleinte.

Kellene egy kábé 10-15 körös csata, egy kicsi és egy magas effis játékos között. Abból már le lehetne vonni a konzekvenciát.
Nem a franckarikát nincs nincs különbség. Hogyne volna már. Nieme is lehetne úgy tippre mondjuk 150-200-alé magasabb értékem,ha nem követnék egy bizonyos hibákat amiket idõrõl idõre elkövetek.

Például ha hülye a csapat, olyan mérges leszek ,hogy ész nélkül dúlva-fúlva neki rontok egyedül az ellenségnek...ami egy faszság, tudom. Vagy nem felszállok a lemming vonatra, hanem egyedül akarok tartani egy oldalt hatszoros túlerõvel szemben.

Remélem ezt te sem gondoltad komolyan... 😊

Én úgy tudom Peter_Waffen csak mostanában kezdett el újra játszani (fél-1 év kihagyás után?), úgyhogy szerintem leginkább ennek köszönhetõ be a legtöbb hibája a meccseken.

De ettõl függetlenül: a játék nem 1vs1, hanem 15vs15 és szerintem az efficiency (ami eleve hatékonyságot jelent) éppen azt mutatja meg, hogy mennyi beleszólásod van általában a 15vs15 meccsekbe, mennyire tudsz csapatban játszani és nem azt, hogy 1vs1-ben mennyire vagy király. Teljesen más a két csata, úgyhogy arról ki a jobb játékos éppen az 1vs1 eredményekkel érvelni nem releváns (esetleg nagyszámú statisztikai minta alapján). Így viszont csak azt erõsítették meg a meccsek, amit az ESL 1vs1 funcupok is: ilyen módban bárki verhetõ és nem mindig a legnagyobb effis játékos fog gyõzni.

ÓÓÓ máj gád!!!<#nevetes1> Ez a te elméleted? Érdekes!
© Szpecnyaz, most ne gyere már azzal, hogy jajj nem figyelt oda és minden meccset lehozott volna mert high effes 😄. Megvolt a felkérés, azt mondta Peter barátunk hogy neki jó az az idõpont. Felkináltunk más napot is. Akkor minden jó volt. Lejátszottuk több tanktípussal és több tankcsatában is. Peter nagyon korrekt volt végig. Fel is tette a videokat. Semmilyen különbség sincsen a játéktudásban az eff alapján.

"és akkor szerinted mi adja az 1040effet a barátodnak?"

Egy olyan statisztikai generátor, ami arra vajaz, hogy a játékosok közösségében versengés alakúljon ki és ez újjabb csatákat és játékot eredményezzen, mely végülis anyagi bevételhez juttatja a wargaminget. Ezzel nincsen baj, ezt hívjuk marketingnek.

Ja értem!<#nevetes1> Akkor az csak merõ véletlen hogy amikor a saját csapatomban van kábé 10piros siemka és nagyjából 3-percen belül ledarálják õket? Nameg beáll szembõl a jagdpanzer E-100-at lõni tigrissel? És még lehetne sorolni napestig a példákat. Sokan tudnának játszani rendesen de leszarják az egészet amúgy!
voivod32
A játékosok túlnyomó többsége, ostoba önzõ, buta fasz, akik nem hogy segítenék egymást, de még szándékosan, vagy egyszerûen ostobaságból feltartják a másikat, vagy eleven pajzsként használják õket. A végkifejlet nem lehet kérdéses...

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

ximix
és akkor szerinted mi adja az 1040effet a barátodnak?

Bírom hogy mindig ezt mondják az alacsony effis játékosok 😊. Azért Renegade még a saját beismerése szerint is szarul játszott, ha jobban odafigyel akkor simán lehoz minden csatát.

Na ezt ebbõl levezetni kábé olyan, mintha azt mondanám, hogy minden festõ ki akarja írtani a zsidókat, mert Hitler festett.

Konkúzióként levona : Peter_Waffen vs. Frosty csatájából, hogy a magass effes játékos és az alacsony effes játékos között nincsen játéktudásbeli különbség ! Semmilyen szignifikáns különbséget nem lehet találni a csaták eredményei között.

Az eff is és más statisztikai függvény is amolyan játékkedv keltõ kreálmány, hogy bizonyos tankokkal való játékot elõsegítsenek és többet játszon a delikvens, de ezzel érvelni hogy valaki jó vagy rossz játékos nem releváns.

Maala
Te jó ég, mik vannak a 2. videóban :o

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

ximix
Azért annyira nem, a bõkezûséget gondolom valamilyen eseményhez próbálják kötni (Sztalingrád,SuperBowl) a hétvégén túl,ami most Európában gondolom késõbb lesz legalábbis remélem😊

Addig is movi

Kimaradt, hogy a miénk ráadásul diabetikus is. Ettõl függetlenül még mindig áll a népi igazság: ajándék lónak, ne nézd a fogát.. 😊

popey8
Az ilyen szopatást annyira utálom. Ilyenkor tudnám megfojtani a programozókat.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Szerintem kezdjünk el irigykedni és sírni, mert a másik három gombócos fagyit kapott, de mi csak kettõt ehetünk. <#rinya>

ximix
Már csak a Koreai maradt.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ximix
Meg nézzük az Ázsiai szerót is .

Gondoltam egyértelmû, hogy gondoltam.. de ezentúl majd pontosan fogalmazok, hogy mindenkinek megfeleljen...😛
Nem belekötöttem,hanem helyreigazítottam.Kettõ között van különbség.
kötekedõ 😊

ximix
Ha már megnéztük az amcsi event-et megnézzük az oroszt is.
Az elenyészõ apróság , hogy 2 event is van egy hétvégén. <#idiota>

Maala
Randomisten akaratával nem vetekedhetsz, nyomorult földi halandó. 😊

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

A harmadik lövés után kíváncsi lettem, vajon hagyja-e a random...

Maala
Heh... Ilyen hülyeségbe belekötni. A heavyn is van 212-es meg 165-ös, a kettõ csak pár betûben tér el egymástól...

Én a 165penessel használom mert nem vagyok hajlandó 2,9secet várni az összeszûkülésre, fõleg úgy, hogy ez a tank nem ismeri azt a szót, hogy ágyúkitéríthetõség.. Még így is szar.. Átlagon alul teljesítek vele.. Gyûlölöm..

Nem hiszem,h használhattad azt az ágyút a heavyn mert nem kompatibilis rá.
212 pen ágyú csak a Td-re jó.

Hali skacok!

Valaki elmagyarázná hogyan tudom megváltoztatni a wot-ban a jelszavamat? Köszi!<#smile>
Mekkora egy faszom noob vagyok! o.O

Arl Td-t eddig a 165pen-es 300-at odabaszó gun-nal használtam, de utálom, mert semmit nem talál el, so csatánként az átlag sebzés ilyen 5-600 dmg! Gondoltam egyet és lecseréltem a 212-es re (A heavy ARL-en utáltam, azért is használtam eddig a másikat).. hát bazd, elsõ csata 2,3k dmg... fuck...
Koridor
Más is tapasztalt olyat hogy a ping hirtelen 999-let? Ma 2x meghaltam miatta, direkt megnéztem nem fut más progi a gépen.

Igen, nálam is nagyjából ez volt a forgatókönyv, csak kíváncsi voltam más alternatívára is. Mondjuk engem nem érdekel a lóri, 13 90 sem jött be annyira, nem is használom, inkább visszavettem az ELC-t. Nagyságrendileg szórakoztatóbb, most hétvégén különösen.
Sippie
na elmehetnek az anyjukba. Én is nézem a superbowlt, én is ilyen akciót akarok 😄
Maala
Álcázás, átképezve bia, újra álcázás. Mire lórihoz érsz, repair 3-nak.

Ha már ELC, vajon melyiknek érdemes nagyobb prioritást adni a legénységnél: az álcázásnak, az offroad/kuplungcsúsztatás vagy felderítés/helyzetfelismerés skillnek?
ximix
Jaj ezen ne bánkódj amerikaiak sem jártak jobban a semmirekellõ eventjükkel, biztos szívják a fogukat miatta <#zavart1>