World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Láttam, csak azt hittem az ilyen bugyuta beszélgetés 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

igyál egy kv-t :-)

nézd a chatet, trollkodott :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

És itt mit kéne nézni?
Meg látom már van wz-120, hogy tetszik?

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Én rammer, venti, stab kombót használtam. Mert ezeket úgyis tovább lehet vinni T10ig.

ezt nagyon eszik

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Most lett meg a tier7es britt heavy, a black prince. raktam ra ventillatort, meg szereloladat, de a haramdikkal bajba vagyok. valahogy mar a churchillen sem talaltam meg mi lenne a legjobb ra.

gondolkodtam toltes vagy celzasgyorsiton, de az agyut eleg gyorsnak talaltam meg a churchill7esen. stabilizatoron gondolkodtam meg, mert ezen mar lehet, de ennel a sebessegnel, nem hiszem h sokat szamitana.

valaki, aki regota gyuri, tudna tanacsot adni?
Biztos, hogy full hp-s volt a Cromwell? Mert akkor az a SU-5 tényleg hatalmas máker. 😊

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

nem szoktam visszajátszárt nézni de ezt megnéztem... beszarás! mennyi balfasz idióta van!!!
2 napja volt hogy a mi csapatunkban a cromwell egyedül maradt és foglalta a bázist... PORT-on a vasúti kocsi mögött... ellene 3 tank, egy T29 meg egy kv-1 a pálya másik végén meg egy su-5 valahol... valami 90 pontál tarottt a cap-ban a cromwell amikor feltûnt az arty a kocsi mögött... szóval nem tudott neki ártani... mit csinál ez az istenbaszása gyökér??? 99!!!! 99-nél kitolat a kocsi mögül és az arty kilövi full HP-rõl azt az idiótát!!!!!!!!! azt hittem agyfaszt kapok!
Elõszöris próbáld már megtanulni a válasz menü használatát, mert baromi idegesítõ, hogy úgy kell kibogarászni kinek is írsz éppen.

Ez az átlagdemage és a killek száma is sok mindentõl függ
Így van. Tudd mikor merre érdemes lenned, kit hol lõj, használd ki az adott pályán a tankod adottságait ésatöbbi. Ennyitõl függ ki mennyit sebez mennyit lõ ki. Nem kell ezt túlmisztifikálni csak meg kéne tanulni és következetesen megcsinálni.
Na a következetesség még nálam sem százas mert akkor jóval több sebzést osztanék ki körönként.
A gyõzelmek aránya ezeknek egyenes következménye mert ha te vagy a barátod jól teljesít akkor még a lista aljáról is lehettek befolyással egy kör végeredményére, ami adja a jó statisztikát.
És igen ha nem lenne 2 fölött a cap pontja igencsak 1k alatt lenne az effi-je de érdemes megnézni a WN6 érékét.

Most már én is elmondhatom, hogy részese lehettem egy ilyen csodás sorsolásnak😊.

hahahaha <#hehe><#hehe><#hehe>
valóban az :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Frosty komolyan elvert? Ez gyalázat.

Húha akkor nem is olyan könnyû egy bizonyos szint fölé jutni mint hittem😊
Hmm favágás,én is ilyen családban vagyok ahol szokás egész nap erõdeket nyesni(legálisan) nincs is annál jobb,pálinka sör!ennél csak egy jó kis retró disznóvágás nagyobb felüdülés!évente csak sajna 1-2-t ejtünk,de annak botrány részegség a vége<#eplus2><#eplus2><#eplus2><#mf1><#mf1><#mf1><#taps><#taps>
Sippie
Ha pl minden nap 1200-as effivel tolod, akkor mitõl nõjön? Annak mennyi az átlaga?
hát! reggel 10kor arra kelek hogy menjek segíteni fátvágni meg hordani.... naná hogy megyek 😄 ingyen sör meg pálinka 😄 délután hazaértem úgy 3fele... a f****m se nyomja a wot-ot.... csak felbasz agyilag.... nemsokára meg megyek kocsmába 😊
de amúgy már kezdek rájönni hogy a wot-ot így kell kezelni! ha felbasz akkor nem kell nyomni! 😄
Nem értem, napok óta nem nõ az effem. Nem csinálok semmit vagy mi?😊 Ez ugy mûködik h ha átlagos teljesítményt nyújtok akkor stagnál?
Megin ISzÓÓ bazdmeg <#mf1><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias>
Sippie
nyilván a két gombócos fagyi is jó, még ha szar ízû is ugyebár.
de jó ma még 1csatát sem nyomtam le és nem vagyok idegbeteg 😄
szerintem próbáljátok ki kockák xD
igaz lenyomtam pár sört és pár felest... de tényleg akit csak felbasz a sok hülye annak csak tanácsolni tudom hogy tartson 1-2 nap pihenõt!!! 😊
Szerintem ezzel le is zárhatjuk az offoloást és visszatérhetünk a virtuális faszlengetéshez 😄.

Ha már papírzacskós leányzóról van szó akkor ott mindegy hogy mekkora 😄. Szerintem õ is örül hogy kap valamit ami nem mûanyagból van, szóval biztos nem fog válogatni 😄.

itt mindenki hülye?<#mf1>
Akkor rezeg-e a papírzacskó a kuncogástól.

És ha nem látni a papírzacskó miatt?

Ezért kell az arckifejezésüket figyelni amikor lekerül a ruha 😄.

Nem fért be az elefántokkal a kapun, értem én.

505thZajcev[PT]
Tudod vannak oszinte lanyok, es nem oszintek 😄

Tudtam én, hogy lammaer is plagizál... 😄

Nem hallotta senki mit mondott, mert a buli helyett a kapuban álldogált.

Emlékszem, ki is rakott magáról utána egy hipster instás képet a fácséra.

QuentinT
Na akkor csak a példa kedvéért, ugyan próbáld már meg kitalálni mi lesz az eredménye egy olyan csatának, ahol a bátran elõretörõ, de a "mikropárharcokat megnyerõ" (alacsony effis) játékosokból álló csapat, megküzd a háttérben lapuló, camper goldnoob, "mikropárharcokat elvesztõ" (magas effis) játékosokból álló csapattal!
Hidd el, nem az utóbbiak szoktak sebzés - sõt, néha lövés nélkül - elhullani a csata elsõ harmadában. Míg az elõbbiek egy része pedig úgy tekint a térképre is, hogy csak valami zavaró feature lehet, aminek a "pingetésével" pusztán õket idegesítik a goldnoobok.
Ez volt az utolsó hozzászólásom a témában. Többet nem foglak ilyesmivel zaklatni.

és mit mondana erre Hannibál? az is érdekelne😊

és végül Szun-Ce:

"eff是helyzetfelismerésbõl的meglepetésbõl,fedezékhasználatból,耐心,pályaismeretbõl,célpontmegválasztásból好,成熟的战术的应用"
Na meg Napoleon:

"eff est le helyzetfelismerésbõl la patience meglepetésbõl, fedezékhasználatból,, pályaismeretbõl, célpontmegválasztásból bonnes tactiques éprouvées provient de l'application de la"
<#falbav><#eplus2>
Caesar is ezt mondta a Rubicon-nál, idézem:

"EFf est helyzetfelismerésbõl in meglepetésbõl, in fedezékhasználatból, patientiam, pályaismeretbõl, célpontmegválasztásból bonum probatisque tactics venit ex applicatione"
Mondjuk úgy hogy õket is megosztja a téma 😄.

Hát akkor, ha így van, akkor tényleg nincs más csak a <#pias>
Ha végig hátul kempelnének és csak a fraget gyûjtenék be abból nem lenne kb semmit sebzés csata végén. Adjál már egy ingame nicket, érdekelne hogy mit tudsz felmutatni a velõs véleményed mellé.

505thZajcev[PT]
A noknek mas a velemenyuk 😉

Egyáltalán honnan kellene nekünk tudni, hogy az a barátod valóban az a barátod-e akié az account?😉 Mindenféle rossz szándékot félretéve csupán érdeklõdöm..

Egy híres tábornok mondta egyszer:

"az eff a helyzetfelismerésbõl, a meglepetésbõl, fedezékhasználatból, türelembõl, pályaismeretbõl, a helyes célpontmegválasztásból, bevált taktikák alkalmazásából jön."

(Remélem a tábornok úr is hamarosan csatlakozik majd a vitához 😄)

"Nem a méret a lényeg hanem, hogy játékos legyen" 😄

Amúgy ez az effi becsmérlés a low effis játékosok részérõl engem egy IRL jelenségre emlékeztet. A kis farkú férfiak is mindig azt mondják hogy a nagy fasz felesleges, meg jó a kicsi ha játékos stb <#nevetes1>.

Ez az átlagdemage és a killek száma is sok mindentõl függ. Egyrészt anélkül hogy Petert bántanám, úgy tekintem a példát mint egy tipikus magas statú nicket, maga a statja egy tipikus arany lõszeres, stat vadász játékosra vall. Úgy értem a legtöbbje ilyen, aki nem vesz részt a csata azon mikropárharcaiban melyben végül eldõl, hogy melyik csapat kerül fölénybe és amiben könnyû elhúllani, végül pedig elõtõr és ledarálja a maradákot.

Másrészt pedig, a Wargaming nagyon markánsan beleszól a csaták végkimenetelébe. Nem szükséges a vesztes (szívó)ág fogalmát bemutatnom amikor 10-es tierrel sem lövöd át a Löwét ott ahol át kellene vinnie, egy nyolcas ágyúnak is, ellenben õ bárhól átvisz. A bevitt sebzései is ilyenkor jóval csekélyebbek mint általában. Sajnos ezekbõl már igen régen kijut nekünk 😞

"Az eff rating jól bevált rendszer"

A WG-nek hogy beszédtéma legyen a játék :-).

"Ja értem! Akkor az csak merõ véletlen hogy amikor a saját csapatomban van kábé 10piros siemka és nagyjából 3-percen belül ledarálják õket?"

A többi is ugyanúgy elhullik ! A higheffes szintén. azért érzed ezt, mert tudatosúlt benned az, hogy a pirosak rosszak, így ha azok hullanak el, megerõsítést kapsz, hogy így van és ez az emlék erõsebb, elnyomja a többi túlnyomó élményt, amikor más színeket is beaprítják.

"Kellene egy kábé 10-15 körös csata, egy kicsi és egy magas effis játékos között. Abból már le lehetne vonni a konzekvenciát"

Nem állunk ellent, a barátom kész rá.

"Szerinted mindent jól csinál a csatákban? Az efficiency-je is csak azért annyi amennyi mert magas a cap pontja."

ezzel azt akarod mondani, hogy az effjénél a valóságban még gyengébb játékos lenne ? Láttad a csatákat amit Péter feltõltött ?

Egyébként el kívánom mondani, hogy most nem kifejezetten Péter ellen kívántam szólni, mert nagyon következetesen tudtunk szót érteni, pusztán maga a vita a hangsúlyos a statisztikai szûrõk realitásáa és annak marketinges szerepe között.

1x itt valaki jól megfogalmazta az arty kérdést,amikor én is intenzíven keseregtem miatta,hogy egy T9 jármûbõl ehy lövésbõl kicsomagol egy T6 arty is! ezeket a szavakat írta (ami teljesen igaz is) :
T8-TÓL MÁR NE ERÖLKÖDJ AZ AZ ARTYK JÁTSZÓTERE!ajánlom fogadd el te is <#mf1><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#pias>
Látom nem sikerült felfogni, amit leírtam, szóval olvasd még el párszor, hátha van remény.

Egyébként hamár a példálózásnál vagyunk:

Szerintem (kis túlzással) a teszt, amit elvégeztetek olyan volt, mintha a Barcelona és a Fradi csapataiból kiválasztottak volna 1-1 játékost és elküldték volna õket elõször csocsózni, majd gombfocizni. Majd 3-3 lejátszott meccs után eldöntötték: nem jelent semmit a fociban, hogy melyik játékosnak vannak jobb elért eredményei, ugyanolyan szintû játékosok.

srárcok, mondtam TS-en, hogy nem jó irány szerintem az effit ledegradálni, mondtam azt is, hogy hoszútávon nem lesz jó az effid, ha csak a háttérben kempelsz (már mint nem a tiétek, hanem a birka A1-be megyünk sírni majmoknak). Annak igazat adtam, hogy ha valaki csak goldammo-t használ, akkor jobb lesz az effije, a prém acc a játék legelején segített, illetve t7-8 felett segít megint.

Olyan apróságok segítenek, a jó effi felé vezetõ úton, amiket próbáltam mondani TS-en (bár a nagy részét vágtátok). Az általam felrakott replayekben nagyon jól látszik miket hibáztam.

Azt se felejtsd el, hogy a HUNS klán ESL csapatát hoztam fel példának, akik a HUNS SS-e (jááj ezért mit kapok majd) 😊
Nagyon ügyes játékosok, ezért jól szerepelnek az EU bajnokságokon aminek a fokmérõje az effi. Ez azért szikla szilárd érv, ha megnézed, kik szoktak döntõket vívni. Természetesen ez sokkal kevésbé látszik, ha 14 randompugot kapsz magad mellé.