World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ROMOTO
Ha kihúzod az FV-t akkor decemberben kapsz egy + td-t az új peccsben, szerintem innentől el van döntve. 8k sebzést attól még tényleg csak a mázli dönti el, az E4-ről pont 1 hete mondta egy streamben Crespiks hogy a legjobb td, persze attól még Platának is igaza van...
Kösz.

joe662
H477YH0UR2017
Bonuszkod,5db 5x xp-t ad a győztes csatára.

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

Szerintem Fos vagy Fv esetleg Strv,grille max akkor ha sosem spotolnak fel.
Szerintem td-k közül most a grille a legkönnyebben kinyírható.
T110e4 olyan lassan tölt hogy borzalom,sima lőszere meg képes pattanni a friss kutyaszarról is.

Menő?
Ez az orosz vacak?
Jót röhögtem rajta a mikor a nagy orosz felvonuláson lerohadtak.<#vigyor>
Ennek a tanknak a magyar bece neve a szarmata.<#buck>
Utoljára szerkesztette: Plata, 2017.11.12. 13:16:06

Azt nem mondták, hogy a friend list bugot melyik évben javítják?
joe662
Én úgy tudom a másodlagost is kell hozzá,hogy visszaadja,a 4tokent.
De majd valaki nálam okosabb megmondja biztosra.

Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"

tigrincses
Igen, gondoltam . A kérdés csak az hogy te miért feltételezted rólam hogy ezt nem tudtam? Ettől független nagyon menő.
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2017.11.12. 12:06:12

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ »» "Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni, a célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség." «« ( matyashun ) ®

Még1 kérdés. Ha a játék kötvényből kiváltotta nekem a T28 arty 15-ös küldetést és azt most megcsinálom akár csak primary-val, akkor visszakapom a 4 kötvényt és kiválthatom vele a 260-as TD 15-öt?
Melyik TD-vel a legkönnyebb, most kimagaslót sebezni? (8k+) A gyors csaták miatt az E4-el (egyetlen T10 TD-m) hatalmas mázli kell hozzá (vagy nem kellett volna 7200 sebzéssel pattanni a Bat-ről...), mivel nincs dpm-je és lassú. 3+1 gondolatom van. FV4005 hesh-el és csak bead 4 hesh átütőt és egy simát valamikor, a gun depression miatt lehet vele okosban is játszani. FochB, 4 kitárazás és meg is van. Strv legnagyobb dpm és gyorsan megy a lövedék. Grille, csak azért opció, mert van SkorpioG-m. Amúgy is van 360k free xp-m, valamit kellene csinálni vele és mivel már csak a TD 15 hiányzik a 260-hoz, ezért gondoltam elköltöm valamire és indulok T8-tól.
Ez nincs a játékban valójában,csak valami ratyi skin amit max te látsz.

tigrincses
Zsír mi . Szovjetek már a spájzban vannak, fenét , a lengyelek saját tervezésű tankja már a WoT- ban van! 😄 😄

MOST találtam.

World of Tanks PL-01 Concept (reskin for T-100 LT by _RazNaRok_) 1565 EXP - Winter Himmelsdorf
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2017.11.12. 09:35:36

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮ »» "Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni, a célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség." «« ( matyashun ) ®

Az nem elég!<#puszis>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A 101-es szobába!<#gonosz3>Meg kell gyógyulnia.<#eplus2>

angelus1991ster.blogspot.hu

joe662
Ha jól láttam akkor kirakták megint<#hehe>
Most mi jön? Acc reset,vagy vesz egy újat<#fejvakaras><#banplz>

Hát persze, hogy csalt. A neve kötelezte.<#eplus2>

angelus1991ster.blogspot.hu

Jaj, jaj és megint jaj... 😄
ROMOTO
Vihar a biliben, azt a hopka szintű kommunikációt hallgatva a bejátszásban lassan kezdek élni a gyanúperrel hogy kb. funkcionális analfabéták hazája lettünk.
Ezeknek van kinn a tábla Bécsben: "Magyar, ne LOPJ!"
De persze lopnak.
Szimpla magyar mentalitás + matematika 😊
joe662
Mondtam hogy egy névváltoztatás megoldja a problémát:-(
Utoljára szerkesztette: joe662, 2017.11.12. 00:28:55

Sherman0070
WT GF-be akart volna menni csak már nem tudtam törölni. 😄

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Sherman0070
realisztikus célkereszt?

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

Köszönöm szépen ! Én meg annak örülök, hogy van olyan ember, aki szakmailag felkészült, és a WG anyázása nélkül objektíven megmagyarázza a dolgokat. Ezek fényében sok minden világos lett. Feltettem egy olyan modot, ami a garázsban mutatja a bekapott és adott sebzéseket. Szinte minden esetben picit máshova megy a lövedék, mint amit a játékban látni, és ezek a lövésnyomok sok mindent megmagyaráznak. Az biztos, hogy a tracer késik a lövedékhez képest. Ajánlom a használatát, elemzését. link
Most játékmechanikai dologról volt szó. Nem értem, miben befolyásolja a másik 29 ember, hogy miként fog átütni/sebezni egy löveg, de szívesen meghallgatom, ha kifejted. Maga a játék pedig, mint számítógépes program, igen is tiszta matek, hiszen annak az elvén működik.
Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2017.11.10. 22:17:03

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

Nincs ilyen, ezért 3 dolog magyarázhatja az eltérést a két löveg sebzésében:
- az egyik a 300-zal nagyobb alapsebzésű prémiumlőszerrel lőtt
- nem ugyanolyan páncélzatú pontján találta el a két lőszer a célpontot
- a néhány megfigyelt esetnél az egyik löveg esetén a random többször sebzett a +25%-os tartományban, mint a másik lövegnél

Ezt gyakorlóban egyébként le is lehet tesztelni. Azért örülök, hogy van még olyan ember, aki nem nyélből utasítja el a dolgokat, amiket nem ért vagy nem tud megmagyarázni, hanem megpróbálja megérteni. És érdemes megérteni, mert ezeket könnyen ki lehet használni az olyanokkal szemben, akik nem értik. 😊

Még egy dolog. Az emberi tapasztalat nagyon szubjektív dolog, mert egyrészt nem jegyzel meg mindent, másrészt pedig az ember nagyon sokszor az érzelmeire hagyatkozik. Pl. én is megfigyeltem már többször, hogy ha nem megy úgy a játék, mert nem tudok úgy koncentrálni valami miatt vagy fáradtabb vagyok és gyengébb köröket megyek, akkor hajlamos vagyok még a győztes csatákat is vesztesként elkönyvelni. Majd megyek egymás után 3-4 vesztes kört és utána szitkozódom, hogy mindig csak bukok, majd visszanézem és egyébként még mindig több meccset nyertem, mint vesztettem. Pedig nem úgy tűnt... 😊

Köszönöm szépen, tartalmas és hasznos volt, respect. Azonban nem magyarázza meg a Type 4 vs Type 5 problematikát, miszerint tapasztalataim szerint a Type5 azonos ágyúja rendszerint nagyobbat sebez. Esetleg van egy korrigáló és nem publikus tényező a Tier nagyság ?
Az biztos, hogy az érvelésed valami briliáns.
MEdievil
Gondoltam nem tudod megállni <#eplus2>

F

Idézem még egyszer. Látom szövegértési gondjaid vannak.
"Tiszta matek, ahogy az EGÉSZ JÁTÉK "
Várj, segítek: rajtad kívül van még pl. 29 játékos/szubjektum randomban.
Például itt lentebb az a borulás is matek igaz?

Utoljára szerkesztette: Still_I_Rise, 2017.11.10. 16:02:39
Sherman0070
HD kép 110 frontjáról, ingyenes Defender lesz belőlle? 😄

MEdievil
Azt leszámítva hogy csak trollkodni jársz ide, szerinted az RNG mi ha nem tiszta matematika?

F

Ha borulás, akkor az LTTB-t lehetetlen űberelni. Gyakorlatilag sima, vízszintes úton is fel tud borulni kanyarodáskor...
Az speciel a Chaffee-val sikerült, de ezt már mindegyik light-al leműveltem, ahogy száguldozok velük, nem csoda 😄

De volt már fejtetőn fordulás is, aztán vissza lánctalpra, de szerintem ezek nem újak senkinek, igazából az ilyen dolgok feldobják az olyan napokat amikor semmi sem jön össze a többi tankkal... 😊

Már csak ezért is folytatom a light-os karrieremet.
Utoljára szerkesztette: pett3rson, 2017.11.10. 10:13:40

The Matrix has you...

joe662
Azokkal nem nagy művészet<#hehe>
Tegnap a fiammal sírva néztük végig<#eplus2>

Sherman0070
Francia lightok? 😄

Lehet elkezdem felvenni a játékokat vagy kiszedem a legviccesebb részeket a visszajátszásokból, mert néha eszméletlen milyen borulásokat csinálok 😄
Nem veszem észre a bukkanókat meg ilyesmi, aztán csak azt látom, hogy az oldalán áll a tankocska...

The Matrix has you...

Hurráááá....

Bár egy személyes tartalék bónusz hétvége most jobban jönne <#zavart1>

Amúgy a BC-12t is akciós volt még én meg gyorsan meg is vettem, de azért meghagytam az AMX 13-75-öt is. Ez a felderítős rohangászós cucc egyre jobban tetszik 😊

The Matrix has you...

joe662

'Tiszta matek, ahogy az egész játék"
Vinnyogva röhögök...
"Másrészt a 200 a lövedék átütése, a kalibere 138 mm." Hol állítottam mást ? ---> (200:40=5!)

"Az O-HO 150 mm-es ágyúja 950 alapsebzéssel miért sebez mindenbe 2-300 -at minimum, és ez lehet IS7 torony, míg a Conway 200mm átütésű 750 alapsebzésű ágyúja a keményekbe 60-70-et ?"

Tiszta matek, ahogy az egész játék. Mint mondtam, a robbanólőszer átütése lényegtelen a sebzése szempontjából, amennyiben nem üti át a páncélt. Itt a formula a wiki-ből, hogy miként számol a játék: sebzés = 0,5 * alapsebzés * (1 - becsapódási távolság / robbanási sugár) - 1,1 * páncélvastagság * repeszpáncél együtthatója

Példa: Közvetlenül telibe lövöd (becsapódási távolság = 0) a repeszpáncél nélküli (repeszpáncél együtthatója = 1) IS-7 tornyát szemből a löveg mellett, ahol 240 mm a vastagsága (nem a lövegpáncélt, mert ott még spaced armor is van!).
O-Ho: 0,5 * 950 - 1,1 * 240 = 211 ---> 158 és 264 között fog sebezni
Conway: 0,5 * 770 - 1,1 * 240 = 121 ---> 90 és 152 között fog sebezni

Ugyanez a 270 mm vastagságú részre:
O-Ho: 0,5 * 950 - 1,1 * 270 = 178 ---> 133 és 223 között fog sebezni
Conway: 0,5 * 770 - 1,1 * 270 = 88 ---> 66 és 110 között fog sebezni

Szóval nagyon nem mindegy, hogy éppen hol találsz el valamit. Látható, hogy minél páncélozottabb pontot találsz el két különböző sebzésű HE-lőszerrel, annál nagyobb lesz a különbség a leadott sebzésükben is. A képet pedig még tovább árnyalhatja, ha spaced armor-t (rétegelt páncélt) vagy külső modult találsz el valamin, mert akkor már a becsapódási távolság sem lesz 0 és még kisebb lesz a sebzés.

"A lepattanó (ricochet; geller) egy olyan eltérített lövés, mely nagyon meredek szögben találja el a páncélt. A WoT esetében ez azt jelenti, hogy ha egy AP vagy (kaliber alatti) APCR lövedék 70°-os szög fölött találja el a páncélt, akkor automatikusan lepattan, azaz bármilyen károkozás nélkül irányt vált a páncélon. A HEAT lövedékeknél ez a határszög 80°. A HE és HESH lőszerek viszont soha nem pattannak le. "

Ez így van. Az AP és APCR lőszerek 70°-nál nagyobb szögnél lepattannak kivéve, ha érvényesül a 3x kaliber szabály (overmatch)*, a HEAT lőszerekkel is ugyanez történik csak 80°-os becsapódási szögnél. A HE és HESH lőszerek viszont nem fognak lepattanni, de ez nem jelenti azt, hogy át is fognak ütni, hanem csak annyit, hogy sebzést fognak okozni. Átütni akkor fognak, ha az átütésük nagyobb, mint az adott pont effektív páncélja (páncélvastagság / becsapódási szög koszinusza) és ekkor a névleges sebzést adják le +-25%-os tartományon belül. Ha nincs átütés, akkor pedig a fenti képlet szerint számolt sebzést fogják leadni (ami akár nulla is lehet!).

*Létezik még 2x kaliber szabály is, de ezt még bonyolultabb lenne elmagyarázni. A wikiben le van írva.

Nem kioktatásból mondom, de annyi ilyen értetlenséget meg lehetne spórolni, ha az emberek elolvasnák a wiki-t, hogy valójában hogyan is működik a játék, amivel játszanak. Gondolom társasjátékozni sem ül le valaki, mielőtt elolvasná a leírását. Tudom, angol nyelvű és ez sokaknak problémát okoz, de azért ideteszem: Páncélátütés működése, Sebzés működése

"A lepattanó (ricochet; geller) egy olyan eltérített lövés, mely nagyon meredek szögben találja el a páncélt. A WoT esetében ez azt jelenti, hogy ha egy AP vagy (kaliber alatti) APCR lövedék 70°-os szög fölött találja el a páncélt, akkor automatikusan lepattan, azaz bármilyen károkozás nélkül irányt vált a páncélon. A HEAT lövedékeknél ez a határszög 80°. A HE és HESH lőszerek viszont soha nem pattannak le. " Akkor ez hogy is van ?
"Másrészt a 200 a lövedék átütése, a kalibere 138 mm." Hol állítottam mást ? Akkor még egyszer : Az O-HO 150 mm-es ágyúja 950 alapsebzéssel miért sebez mindenbe 2-300 -at minimum, és ez lehet IS7 torony, míg a Conway 200mm átütésű 750 alapsebzésű ágyúja a keményekbe 60-70-et ? Ha az O-HO -val meglegyintek egy Strv és társai tankot az biztos, hogy komoly sebzést kap, míg a 200mm átütésű Conway ágyú csak karcolgat. Oké az Oho sebzésének fele 475, de a Conway sebzésének a fele is 375 - nem pedig 60-70-. Továbbra sem értem. Nem is beszélve a Type5 Heavy ágyújáról, ami ugyanaz mint a Type4 ágyúja, mégis előszeretettel ver a Mausok-ba 500 körül, szintén 75 mm átütéssel. Szeretnék tisztán látni. Köszi.
Nem átütő találatnál a HE lőszer sebzése legjobb esetben is a névleges sebzés fele lehet. Mivel a két löveg névleges sebzésének különbsége 150, nem átütő találatnál ez már csak 75 HP-t jelent.
Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2017.11.09. 23:00:13

Két helyen is. Egyrészt a 3x kaliber szabály csak AP és APCR lövedékekre vonatkozik. Másrészt a 200 a lövedék átütése, a kalibere 138 mm.
Utoljára szerkesztette: TiborTamas, 2017.11.09. 22:53:59

Teljesen mindegy mekkora egy robbanó lövedék átütése, ha nem üti át a páncélt és a tanktesten robban. Akkor már csak a lövedék alapsebzése számít, illetve a célpont páncélvastagsága a találat helyén.

Utolsó nyűgöm : Van ez a 3-as kaliber szabály, ami szerint a 3x-os kalibernél nincs lepattanó szög. Menetrend szerint az strv és testvéreibe a 200-as átütésű robbanó lövedék (200:40=5!) 70-80 jó esetben 200-at sebez. Hol tévedek ?
Következő anomália : O-HO troll ágyú 75mm/950HP 0.54m pontosság 3.3 sec szűkülés 7-es szint. Type4 Hevy troll ágyú 75/1100 0.52 pontosság, 3.2 sec szűkülés 120 000 XP 10-es szint. AZ előbb egymás mellett álltunk és lőttünk egy IS7 tankot. Semmivel sem sebzett többet sőt ! a Heavy 4 , mint én. Lehet O-HO-nál meg is állok.
Sherman0070
O-ho 15cm-es löveg, nagyobb alap sebzés.
Britbe milyen lőszer van? Sima HE, vagy valami más?

Szeretnék magyarázatot a következőre : Mindkét esetben Type4 Heavy-t lövünk. 1. eset : Conway 138 mm ágyú 200mm átütés 750 HP, 3x találtam el szemből 3*60-70 HP sebzés, vicc. O-HO 75 ! mm átütés 950 HP, legalább 200-300 HP mínusz /találat. Hogy is van ez ?
Conway lóbaszó ágyúja only gold : 1. lövés 13-90 : -920HP majd leég oszt párolog. Őszinte volt a hangos visításom ! Amikor meglátják a - 600-800
-akat mindjárt nyugalom van. Csak a kredit ...