World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Túl sokan rá vannak szakadva a C-re, szerintem azzal nehéz dolgunk lesz /kb ennyi egyelõre a max nekem is/, talán a G-vel és Pz.I-el könnyebben meglehet, pláne egy kis coated optics-al megtámogatva, így volt már 2000 spot damage is, ami T2-3-ban nem rossz azért. Ja igen, a G-n el kell felejteni szerintem a top ágyút.
Próbáltam utánanézni az elõzõ low tier event eredményeinek, de nem találom.
és az egész mehet a kukába, ha idiótákkal rak össze..

Ezeknek esküszöm nincs minimapjuk.. Teljes agyhalál. Egy irányba mindegyik, védõben elõre rohan aztán nyomkodja az F7 et...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Ez viszont csapatjátékot feltételez, amit randomban ritka kivételektõl eltekintve nem látok/tapasztalok. Tapasztalatom szerint a csapatjáték kimerül annyiban, hogy megpingelik a térképet vagy néhány önjelölt tábornok (99%-ban piros/narancs) kiosztja a feladatot. Várható kimenetel:
1. A lemming train elindul (pl. Himmelsdorf hegye tipikusan), nagy eséllyel bukó, ha a városba/halálútra senki sem megy
2. A tábornok elvtársra senki sem hallgatott, ezért mindenki noob, ezt elég hosszan ki szokta fejteni, hisz van ideje, mert általában elsõként füstöl
3. A lemming train nem a ping felé indul, így a szabadon maradt oldal miatt valószínûleg bukó
Mi az esélye annak, hogy ilyen csapattársakkal kivégzed az unikumokat? Neki egyébként az még jól is jön, ha több tank kerül az útjába: több sebzést tud bevinni. Mert persze nem várja be a csapat a lomhább tankokat, csak mennek elõre egyesével a darálóba.
Aki huzamosabb ideig akar ezzel játszani annak érdemes ezeket fejbõl vágnia. Ennek a tudásnak egy részét úgyis megszerzed a rutin miatt, csak azért mert játszol. Másrészt érdemes nézegetni a tech treet, olvasni az ezzel foglalkozó oldalakat. Csatákat dönthet el az hogy tudod hogy a veled szemben lévõ tankoknak mennyi a sebessége, milyen a fegyverzete, páncélzata.
Nézzünk egy példát. Mész az IS3al, találkozol egy KV4el és kezdõdik az 1v1. Tudnod kell hogy hol kell lõni, mert a nem kéne pattogni róla. Látásból fel kell ismerni hogy milyen löveg van rajta, mert az alapján tudod eldönteni hogy mennyit sebez, milyen gyorsan tölt újra, hogy érdemes forgatnod a tankodat. Nem árt ismerni a manõverezési képességeit se. Ezek mind olyan infók, amikre ott egy pillanat alatt fel kell építeni a taktikádat.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Hagyd õt a T29-el,még az alapokat sem tudja rendesen,nemhogy hull down-ban harcoljon...
Elõször kupálódjon ki valami alacsonyabb szintû op Ruszki fossal(mondjuk KV-1).Ha az már megy,akkor meg fog jönni a többi tudás magától is.
Rómát se 3 nap alatt építették ugye.😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

" ismernem kell a játék összes tankját, azok összes modulját, összes páncélvastagságát, az ágyúik átütõerejét, szintjüket, stb. Ti ezt mind fejbõl vágjátok, és ha Rommel felébreszt benneteket 20 percnyi mélyalvást követõen, akkor ötösre feleltek belõle?"

igen...<#sniffles>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Aláírom. De amikor eltalál, akkor bosszantóbb <#csodalk>

Persze, ha a találati arányuk ugyanaz lenne; de a 400-as valószínûleg kevesebb eséllyel talál el, mint a pro.
Ezt csak félmegoldásnak érzem. Ugyanis, ha csücsülök a kedvenc T62-es tartályomban, akkor olyan tankot szeretnék szembe, akinek sok HP-ja van, nem egy kétlövéses felderítõt. Ebbõl van az XP és a pénz.
A 400 effis siemka inkább üljön be egy T8-T9-es tankocskába és máris többet sebeztem mint egy felderítõre, vagy arty-ra lõttem volna. Az ellen csapatának meg egyik verzióban sem segít többet<#ravasz1>

De persze még mindig inkább ezerszer inkább az általad javasoltat, mint a mostanit<#nezze>

Pofon, az pofon. Mindegy, hogy 1200-as, vagy a 400 effis arty-tól kapod az 1100-as taslit.
Én szoktam nekik javasolni, hogy menjenek a clickclickclick.com -ra játszani és akkor legalább a többi tankozót megkímélik. És közben a szabad kezükkel is csinálhatják tovább, amit akarnak <#mf2>

Na ez volt az egyik megfejthetetlen rejtély. <#nemtudom><#hehe>
Nem tudtam rájönni, hogy hogyan dugjam ki az orrát a fedezékbõl.

Aztán fel is adtam a heavy vonalat, rá kellett jönnöm, hogy nem nekem való.

Nem az artykat kéne limitálni, a lightok/medek számát kéne növelni csatánként. Figyeld meg, ha egy scout túl közel megy az artyhoz az leszarja, hogy milyen egyéb tank van spotolva, félti az életét, hiszen többet tud sebezni, ha nem counterezik ki az elsõ percekben. Ha sokáig van spotolva hiába mozog jól, egyszer úgyis elkapja valami splash, meg ha látják hol van akkor az értelmesebbek tudnak úgy helyezkedni, hogy ne találja el õket.
Egyébként, ha már IS3-at szeretnéd nagyon, akkor itt van Diegho videója és elemzése róla.
IS3 harcmodor

épületek közt nagyon jó, ha úgy dugod ki az orrát hogy kb.120-130 fokot zár be a tank eleje az épülettel, majdnem minden lepattan róla.. Imádom 😄

Tudom, hogy nem változtatnak ezen, de mivel ez a játék nekem a szórakozásról szól, ezért megkímélem magam a hajtépéstõl.
Bár az még elfogadható lenne, ha mondjuk 5 arty lehetne oldalanként, de maximum 400-as WN6-os értékkel... Tisztára normandiai partraszállás feeling lenne a tankok mellett 10 méterre feltörõ földgejzír. <#vigyor>
Amit Veqtor is írt. Az IS3 tipikusan elsõ vonalbeli tank.
Hogy pontosan hogyan is kellene játszani vele, ha nem te vagy a csúcsragadozó azt nem tudom, nekem megfejthetetlen rejtély maradt az a tank és nem is tetszett annyira, hogy utána nézzek.

amúgy ha élvezetes csatákat szeretnél, akkor t29.

Baromi kemény a tornya, ha jól manõverezel, tehát csak a buksid dugod ki a tereptárgyak mögül, és nem a sor végére tesz mint engem szokott, tisztességesen lehet vele farmolni.

Amúgy most épp féláron van a heavy steel weekendben.

Ja, és ha már tigris... A géppityut kell lõni a frontján... <#buck>

Én nem tartozom akkor a mindenkibe, nem a tudása kéne ,hanem a szerencséje. 1500 eff felett már elsõdleges célpont vagy (random csatában legalábbis). Jó dolog gyengébbek ellen menni, de akinek van egy kis esze és rendelkezik XVM-el az egész ellenfél teamet ellened fordíthatja, bár ritkán látom, hogy megosztanák a csapattal ki az, akit muszáj megölni. Ez persze kétoldalú, ha mindenki téged akar megölni és jól tudsz menekülni meg tudod hol vagy fedezékben, akkor a csapatod könnyebben tud haladni. Ettõl eltekintve én nem szeretek a figyelem középpontjában lenni. Nem jó, ha minden arty téged akar megölni csak mert sokkal jobb vagy, mint a csapatod többi tagja. 😊
köszi! Hát akkor talán beleférek vele a 200-ba, bár nem fûzök hozzá sok reményt
a jelölõ beállításánál találod, alulról a második csúszka.

"armor penetration indicatort" - ez a játékban a Beállítások közt szerepel?

Heavy: általában lomha, nagyot üt, sok HP, emiatt általában elõre kell mennie a frontvonalba. Az IS-3 tipikusan ilyen tank.
Aki most kezdi és tényleg nem hallott sokat a játékról, az nem tudja, hogy T10-ben milyen szívás az arty. Amikor meg nézegeti a tech tree-t akkor csak megnézegeti a csúcsragadozókat.
Legalábbis én anno(igaz még csak két T10-es volt) a Maus-t nézegettem<#whatever>

Sajnos rossz hírem is van. Nem fogják 5-nél kevesebbre állítani az arty/oldal értéket.
Ha rajtam múlna, akkor beállíthatóvá tenném, hogy legyen/ne legyen.
De ha ez nem is, akkor kettõben maximalizálnám.

De kezem biliben. Viszont a csúcson lenni jó, ezért összeszorított fogakkal tûrök, és ha artyt lehet gyilkolni, akkor azt fülig érõ szájjal<#eplus2>

Szerintem mindenki szeretné az õ szintjén nyomni, de a legtöbb játékos nagyobb eséllyel nyer a lottón milliárdokat, minthogy beérje Szakeszt játéktudásban... <#idiota>
Minden bizonnyal keverem a "heavy" és a "tankdestroyer" fogalmát. Én azt hittem, hogy a heavy bírja az ütéseket és cserébe nagyokat osztogat, közben pedig viszonylag jól mozog. Ezért gondoltam, hogy bárhol jó helyen van a csatatéren.

Nem mindenki álmodik errõl kezdõként, én pl. T10-zel akkor fogok menni, ha az artyk számát maximalizálják mondjuk háromra (ez is sok) oldalanként. T8-cal sem élvezet, ha folyamatosan bújkálni kell az atombomba elõl, ami még splash-sel is kicsinálhat.
Ez csak a Tiger P-re igaz.

Természetesen az alap(nem kifejlesztett) jármûveknél még igaz, de ott meg nem csak a németek ilyenek.

Csak részben igaz, a német tankok tornya is elég erõs és pattogós tud lenni. A frontjuk valóban erõsebb, de ezért kaptak megemelt lower hullt.
Minden tank tornyát át lehet lõni, szerencse és tudás kérdése. De neki felesleges ezen is gondolkodni, nem hiszem, hogy Szakesz szinten akar játszani.
Ezt azért annyival kiegészíteném, hogy a német tankok tornya általában gyengébben páncélozott, mint a test, ezeknél a torony legyen a cél. Tévedek?
Azt, hogy tudni kell hol van a tankod helye és mi a szerepe. A Tank Destroyerek hátrébb vannak, õk látnak 5FTos nagyságú tankokat általában és nekik van elég penetration, hogy át is lõjjék õket ilyen távból. Heavy nem erre való, és rossz helyen vagy vele valószínûleg, ha ezt látod.
Most szépen összeszedték neked itt többen, hogy mi mindenre kell figyelni. Az érdekes az, hogy ezek egy jó részére már tapasztalati úton rá kellett volna jönnöd 2500 csata után. Ugye minél magasabb szintre kerül a tankod, annál nagyobb befolyásod lesz egy-egy csatára.
Ezért mondtuk azt, hogy ne erõltesd még a T8-at. Alap dolgok nincsenek meg.
WOT újoncként persze mindenki egy T10-es tankról álmodik. De ha egybõl oda kerül valaki az tragikus kimenettel jár, mert nem lesz lövése a dolgokról.

Hogy a kérdésedre is válaszoljak. Amikor messze van a célpont, akkor is igyekezni kell a célkereszt közepét a sejthetõ gyenge pontokra mutatni.
Amennyiben tüzelsz, a többi már csak a szerencsén múlik.

Köszi srácok!
stoppos: a 210933 mit jelent pontosan?

Nem kell mindenre lõni, csak azért mert látod. Csak pazarolod a lõszert. A távolsággal amúgy is csökken az átütés, szóval, ha alig látod ne próbálkozz, amíg nem ismered a tankokat annyira, hogy tudod biztosan átlövöd így is.
Minden ágyú másképp viselkedik.

A cromwell nagy távra nem jó, de közelre gyilkos a nagy tûzgyorsasággal. PL egy IS nekesélye sincs ha befogod és körözöl körülötte.

A panther ágyúja istencsászár messzirõl, nagyon pontos, kevesebbet sebezm de vastagabb páncélt üt át.

Az IS3 meg brutális erejû..

Fontos, h lehetõség szerint ne szembõl tüzelj, a tank közepétõl hátrafelé, vagy teljesen hátulról alsó részen mindig van sebzés, ha 1v1 ben úgy érzed h erõsebb az ellen, nem bírsz el vele, akkor lõdd láncon és vonulj vissza.

De ezt így nem lehet elmagyarázni, nyomjad és majd kitapasztalod.

BL9-el a 8as és annál kisebb szintûeket nagyobb gond nélkül átlövöd, csak ne a tornyukat lõdd. Használj játékban "armor penetration indicatort" , ha nem is sokat, de segít (a célzó kinézeténél állítod be). Ha zöld át tudod lõni, narancsot lehet, pirosat biztos nem. Persze ez nem veszi figyelembe, hogy a tank mennyire van beforgatva, csak az alap merõlegesre értelmezi, hogy átlõnéd-e. Ezekre már neked kell figyelni. Idõvel sejteni fogod melyiket hol kell átlõni. A videókból inkább azt tanuld meg merre érdemes menni heavy tankkal és ne felejtsd el, hogy a heavy általában frontvonalban van, nem a többiek mögött, ezt fogják elvárni a csapattársaid is (persze, ne ölesd meg magad az elsõ pár percben, keress olyan helyet ahol ki tudod használni a tank képességeit és a csapatot sem hátráltatod)
Ha ez a csata végén fordul elõ, akkor meg közelebb kell menni.
Ha a csata elején, akkor azon kell gondolkozni, hogy mit keres az IS3 a TD helyén? 😊

Legegyszerûbb.
Abban ugye egyet érthetünk, hogy minden tanknak az eleje a legpáncélozottabb.
Ha gyenge pontot keresel 1 tankon keress a felületén olyan dolgot, ami megtöri a felület egyenletességét.
Pl: géppuska, legénységi beszálló, parancsnoki kupola, kémlelõ.
Ezek általában gyenge pontok.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Nem kell tudni a tankokat, az analyze alatt azt érti, hogy mekkora arányban van könnyû, közepes, heavy, és hogy alsó, közép, vagy felsõmezõnybe tartozol abban a meccsben, azaz hogy tudd, hogy mi lesz kb. a feladatod és merre érdemes indulnod.

Ellenben T7-8 felé már weakspot ismeret nélkül kezd esélytelenbe fordulni, így a minimum neked a hitskin, IS-3 ebbõl a szempontból egyik legjobb tûrõképességû, mást addig ne erõltess fel eddig amíg nem leszel képben sztem.
Személy szerint nem.
A legfontosabbakat viszont igen.

Pláne tier 8-ban, ahol már vannak szörnyek, amiket nem fogsz csak úgy felaprítani.
Tier5-ben még nagyjából minden visz mindent, pár kivételtõl eltekintve.

Ezt fogtam!
De amikor a 24" monitoron az ellenfél olyan 5Ft-os nagyságú, akkor ezt hogy számoljátok?

minden lõszernek van leírása, ha ráviszed az egeret. Átütés, sebzés..

Vidd a páncéltörõt az a biztos, és célozz gondosan a gyenge pontokra...

popey8
Type59-nél igen. A lándzsa (v csuka) orrú tankoknál pont az ellenkezõjét éred el vele.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Leegyszerûsítheted a játékot azzal az alapgondolattal, hogy minden tank jobban sérül ott, ahol nincs döntve a páncél (a gyenge részeket érdemes lõni, általában a front alja, oldal, hátsó rész, persze ezeknél is érdemes figyelni a te tankod és az ellenfél által bezárt szögre, minél "távolabb" van a merõlegestõl annál nagyobb eséllyel pattan, vagy nem viszed át).
Elkezdtem nézni az ajánlott videót a yoututbe-on (WoT Tips #1), és az elsõ 30 másodpercben aszongya: "nézd meg a csapatod tankjait" - namost, én ismerem azt amelyikkel épp játszom, az összes többit nem.

Ha a statisztikára megyek rá, akkor gondolom ismernem kell a játék összes tankját, azok összes modulját, összes páncélvastagságát, az ágyúik átütõerejét, szintjüket, stb. Ti ezt mind fejbõl vágjátok, és ha Rommel felébreszt benneteket 20 percnyi mélyalvást követõen, akkor ötösre feleltek belõle?
Nem bántásként, csak kérdem! Engem ennyire nem érdekel a játék, ráadásul hetente egyszer-kétszer fél órát tudok vele játszani.

Elsõ köröm TigrisP-vel.
Teljesen stock.
Nem tudom örüljek, vagy ne.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

mivel legjobb tudomásom szerint kb. csak az IS-3, IS-7, type59-nél segít ez (javítsatok ki ha tévedek), a többinél pont szívás, lehet jobb is lett volna ha nem írom 😊
popey8
Vagy ha nagyon ügyes akarsz lenni, akkor 2 lövés közt kezdj el mocorogni, jobbra-balra mozgatni a testet (de csak kicsit), h az ellenfél nem tudjon a frontod gyenge pontjára lõni.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Az egyik fõ ok, amiért nem megy neked heavyvel, a videókból majd kiderül mi az.

De röviden: ha egy páncél 100mm vastag, és szögbõl lövöd meg, akkor sokkal vastagabb lesz az effektív értéke, tanktervezési alapelv is ugye. Namost ha van egy lapos orrú tankod (pl. Tiger az tipikusan ilyen), akkor úgy állítod szögbe, hogy ha már egyszer a gyenge páncélú aljából mutatni kell vmit rövid idõre azt legalább úgy tedd, hogy az erõsebb orra 30% körül ívelt, a gyenge oldala meg 60%-ban, így nagyjából egyformán erõsebbek lesznek mind ha kicsivel is, de lehet, hogy pont az hiányzik a lepattanóhoz. Nézd a videjót, meg a visszajátszásokat. Meg itt egy wikipédia oldal is hozzá
Igen már látom csak elõbb járt a szám mint az eszem😊. Elnézést.

popey8
Ne forgasd be, mert akkor a front lemez egyik oldalának csökken az effektív védelme. Mindig próbálj szemben állni az ellenféllel.