World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ilyen azért nem lesz, mert akkor kb. a pályák felét ki lehetne venni a játékból. Plusz nõne a várakozási idõ is.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Én csak egy valamit szeretnék a WGtõl.Lehessen választani ,hogy éppen melyik mapon szeretnék játszani.Nem érdekel ,hogy milyen a team vagy ,hogy hova tûnt néhány lövésem.De baromi frusztráló olyan mapon játszani amit zsigerbõl utálok.Pláne ,hogy 1-2 kedvenc mapomra 100ból 1 alkalommal kerülök.

"úgy haltam meg hogy az ellenségtõl egy találatot se kaptam"

Ezt most hogy?

ez a sok kisiskolás kikészít. M6-al akartam volna duplázni de a csapattársaim közül a legjobbnak is csak 800 effije volt. Cikázott körülöttem egy elc és úgy haltam meg hogy az ellenségtõl egy találatot se kaptam.
van pontos info arra, hogy a DB-be mennyi free kell, vagy csak sac?

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ez így van. Egy jól páncélozott német tankkal vétek hátul maradni. De ha megnézed, nem is a szokásos kevesebbet sebzõ, de pontosabb ágyút rakták az E50-re. Sokat sebzõ, pontos ágyúja van. Ha nagyon kell, lehet vele sniperkedni. Randomban elég valószínûtlen, de ha van bõven spotter, talán el sem kell másznod az ellenfélig, hogy arathass vele.
Csak azt akarom mondani, hogy elég elenyészõ esélyt látok rá, hogy értelme is legyen, de lehet vele sniperkedni, ellentétben mondjuk a T-54-gyel.

Na ugyanoda jutottál mint én: a frontpáncél a mérvadó, nem az ágyú.

Ezért nem JÁTÉKOSOK közt hasonlítunk, hanem ugyanazon játékosnál nézzük a különbözõ TANKOKAT.

Akikkel eddig platoonban mentem, kevés kivételtõl eltekintve nem nagyon tûnt fel hogy egy német vagy egy orosz heavyt nagyon máshogy használnának. Tanktipusok közt (TD, med, light, heavy) van csak szignifikáns különbség...

Nem feltétlen, mert egy Tiger II vagy E-75 arra is használható, hogy menj vele, míg egy gyérül frontpáncélozott Löwe inkább másodvonalbeli támogató járgány. Ezt egyensúlyozza a pontos löveg. Egy IS-3 vagy IS-7 daráló tartály, inkább érzed magad jobban vele a frontvonalon.

(Sorsolás és egyéb random dolgokkal most ne számoljunk mert természetesen minden MM és pályafüggõ, de szerintem a legtöbb esetben megállja a helyét ez a felállás)

((a német tankok folyamatos visszavonulásban jeleskednek amíg ki nem fogy a benzin))
Ebben igazad van. Szerintem viszont a távolság tartás a type-panther példában inkább a törékenységbõl adódik, nem az ágyúból: a type frontjával sok dolgot fel lehet vállalni, míg ugye a panther frontja - hagyjuk.

Biztos vagyok benne, hogy ha a panthernak olyan frontja lenne mint egy typenak, nem álldogállnának vele az emberek hátul.

És voilá, van is ilyen tank: az E50. Érdekes módon azzal nemhogy hátul vannak az emberek, hanem testközelbe jönnek mert még rammolni is akarnak. És megteheti, mert az E50nek VAN frontja, amellett hogy elvben OP német ágyúja is van.

Ez oké, de a statisztika sem jelent sokat, mert attól, hogy belinkelik a tankról a találati arányt abból még nem fog kiderülni, hogy a lövéseket milyen távolságból adta le. Játékosonként változik a tankhasználat. Lehet az egyik közelre lövöldöz csak vele, a másik meg sniperkedik. A találati arány valószínûleg más-más lesz és nincs értelme összehasonlítani.
Ne sarkítsunk, ne sarkítsunk... <#action>

Statisztikailag értettem, nem egyedi esetekre. A panterral is közelharcolsz ha nagyon muszáj, de jobb hátul maradni vele. Egy type-ban viszont eleve botor dolog hátsó bokrokból lövöldözni.
Tény, hogy én is jobban szeretek a sûrûjében, mint hátul álldogálni. Ott álldogáljon a TD és mentse meg a seggem, ha lerohannának. 😊

Magyarul: német tankkal nem támadunk hanem hátul figyelünk?

Eleve nem megy közel Löwe-vel ha nem muszáj. Mást "kell" egy IS-3-al és mást egy Löwe-vel játszani.
Sajnos csak arról beszélhetünk amirõl van statisztika....

Weakspotot az ultrapontos panther ágyúval sem fogsz eltalálni, ha a tank akkora hogy éppencsak kitölti a célkört.

Random_
Köszi a tanácsokat, akkor haladok tovább T-44-ig legalább.
A T-34-85 -öt lehet megtartom funolásra, de nem tuti. A KV-1S -t eladom, úgyis csak feszültséglevezetésnek használtam a trollgun miatt. 😊

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Miért, ha a lõwédhez közel bukkan fel valami, akkor hátratolatsz hogy sniperkedhess? 😊

Biztos vagyok benne - mivel látom hogy mindenki ezt csinálja - ha meglátsz egy pirosat ami a fedezéken kívül van, akkor egybõl célzol és lõsz. Mindegy hogy közelharcos vagy távolharcos tankban ülsz.

Csak én érzem azt, hogy felesleges ennyit vitatkozni a találati arányról? 100% találati arány sem garantálja, hogy pontos az ágyú.
Ha én a weakspotot célzom de 10/6x mást talál el helyette hiába 100%os a találat nem fogom rámondani, hogy pontos.
Pont azt néztem, hogy az IS-sel és a Löwével pont ugyanaz a találati arányom. Csak épp a távolságok másak. 😊

Nem használom másként az országok tankjait. Ha távol van az ellen rálövök, ha közel van akkor is. E75-el ugyanúgy belemászok az ellenfél szájába mint IS8-al, mert az minden tanknak jó ha közelebb van az ellen.

Én speciel eléggé nem csípem a "sniper" játékstílust, mert szerintem az csak rizsa, valójában arról szól hogy más vérzik hogy én lõhessek.

Én szeretek lehetõségekhez képest közel menni, a fedezék ott is mûködik.

Másolt be úgy ahogy én csináltam, szépen manuálisan 😊.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Én csak azt nem értem, hogy nem az almát hasonlítjátok a körtével? Leegyszerûsítve, a ruszkik közelharcosok, a németek sniperek. Közelrõl persze, hogy magas a találati arány. Mi lenne, ha az IS sorozatot is úgy használnánk mint a Panther/Tiger vonalat?

Mydgard
Gondolom a játékban a statisztikából ez kivehetõ. Na majd csinálok képet.

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Mydgard
Fogalmam sincs hogy tudom bemásolni a találati arányaimat. 😄 Talán úgy módosítanám a meglátásomat, hogy a "lövések minél nagyobb távolságra", úgy javul a német találati arány a szovjethez képest.

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Akkor a teljesség igénye nélkül nézzük miket produkálok a szovjet&kínai(elvégre ugyan az a kettõ) lövegekkel és a német lövegekkel.

IS7:84%/113:87% vs E100:83%
Obj704:79% vs JT:79%
WZ-111:86%/IS8:85% vs E75:85%
WZ-120:80% vs E50:83%
IS3:87% vs KT:85%
IS2:83% vs TigerP:86%
KV1S:82%

Próbáltam olyan tankokat választani amikkel már akkor játszottam amikor jobban belejöttem a játékba. Szerintem látható hogy nincsen szignifikáns különbség a német/szovjet lövegek pontossága között.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

ximix
Én is így vagyok vele érezze az ellen a törõdést nehogy azt mondja smucig vagyok még az ólmot is sajnálom.
Lövök mindenre, ami mozog arra kétszer 😊
Hát ha szerinted pontatlan a Párduc ágyúja akkor nem tudom, mi számít neked pontosnak😊

Mit mondanak a számok/eredmények? (van kedved esetleg bedobni a találati arányaidat az azonos tierû orosz/német tankokkal?)

Az érzés csalóka lehet 😉

Mydgard
Ezt én is érzem, a szovjet lövegek pontossága meg sem közelíti a németekét. A Tiger 2 top csöve és a Pz 4S csöve brilliáns. Még egy megjegyzés, hogy T5-ös T14-es prémium igazi kis konzerv, de a csöve ritka szar Kv1-essel szemben esélytelen.

És ha már a hülyék szóba kerültek.
Srác megtalálta a legjobb sniper helyet.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Nekem az a nagy kedvencem, amikor valami prüntyögõvel elkezdesz házat bontani, a csókám meg azt sem tudja merre meneküljön.

ajjh, hogy én nem vagyok ilyen aljas😞

Én a typeot mondtam volna neki, hadd keresse és kapjon agybajt hogy neki miért nem látszik a shopban 😊

Jaja.. KV1S "shotgunjával" néha olyan pixellövéseket lehet mûvelni, hogy még én is megdöbbenek 😊

Valószínüleg azért emlékezetesek ezek, mert itt állandóan belémbeszélik hogy milyen pontatlan a cucc... a végeredmény meg az hogy nem is.

Pedig én aztán mindenre lövök amire rálátok, távolság nem számít - sõt újabban elkezdtem akkor is lövöldözni, amikor egy fedezékben álló célpontra nem villan fel a körvonal - és nem egyszer talál. Lehet persze hogy csak nem "tapogattam" gondosan körbe hogy hol lóg ki, de randomisten megtalálja nekem ha akarja.

Most, hogy mondod.
Nem emlékszem a nevére. <#schmoll2>

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

IS-6-t kellett volna mondanod.. Írj rá in-game, lehet még nem késõ😄

Ma 1 játékos, aki kevesebb, mint 1 hete regisztrált, de már SP-ben ült megkérdezte melyik a legjobb tank.
A válaszom egyértelmû volt: Löwe!
Vegye meg azt is a marha!<#falbav>

Mit is jelent hogy baromi pontatlan 😊

Néha érdemes a számok mögé nézni... 😊

ximix
Fõleg csatában jó amikor melletted áll egy ilyen "pontatlan" és a 3 találatot viszi be ugyanannak a 400 méterre levõ célnak amit én elsõre el sem találok majd másodikra talál harmadikra meg lepattanót lövök rá olyankor én is érzem a német technikai fölényem Panterban 😊
Dehogy😄
Jó példát hoztál, IS gunja baromi erõs de baromi pontatlan a tierjében, lásd a szám adataidat.

T43: 70% Panther: 73% T20: 73%
Párduc top gunja sztem az eddig általam ismert gunok közül az egyik vagy akár a legesleg pontosabb😊T20 is jó, de Pantheré jobb.
T44nél is van azért különbség.

IS3an top Is gunom van, úgyhogy arról nem tudok véleményt mondani.Azt meg egy szóval sem mondtam ,hogy németek a legpontosabbak.Eddig a legtöbb kedvenc tankom az amcsiknál volt/van..

Egyébként amit abban a régebbi kommentedben írsz, hogy az amcsi tankokkal a legjobb a pontosságod, meglepõ mert ez nálam is így van. Német lövegeknél 75% körüli a pontosság. Amcsiknál pedig 82-83%.

Mi bajod van az orosz heavyk pontosságával?

Ez is csak egy rossz beidegzõdés, áldozz a randomistennek, mert õ dönt hogy talász e vagy sem 😊

de ha a tank kvalitásait nézed nem is kell sniper csõ rá,nem arra való egyik sem!!!
Eztet azért nem tudom, mert orosz heavym csak tier6-ig van jelenleg. A többi meg rég volt. Nem német ágyú az szent, de nem annyira rosszak. 😊

T-54ig meg se állj, T-62 az már opcionális.

Kiírja mindegyiknél.
Pontosabb, mint az orosz heavy ág. sokkal.

Mennyire pontatlanok a top ágyúi ezeknek a tankoknak, ill. T44nek?Mint a hvynek?

Az pont 1el tobb arty mint kellene! 😊

A TD nek meg az e5nek szep eredmeny, de kar volt elrontani artistaval. Sorry. 😛

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer