418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Angelus1991ster #402921 Mlm-es lószar duma. -
Pares #402920 Na, mai utolsó frontvonalra ez is összejött (hála annak, hogy a csata végén a 3-as célpontot éppen lőni készülő Bulldogot fullhp-ról kilőttem a várfalról GWTigerP-vel XD)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
"Vezetőnek lenni nem azt jelenti, hogy osztod az észt, elvársz, dirigálsz, és kiéled a középszerűséged.
Vezetőnek lenni nem más, mint mikor elszakíthatatlan bizalom fűz össze azokkal, akik iránt felelősséggel tartozol. Akik kérdőjel nélkül követnek téged bárhová, mert látják, tudod merre mész. Vezetőként nem azért nézel hátra, hogy a "dicsőséges" múltadból meríts erőt, hanem mert vigyázó tekinteted van a csapatodra, hogy le ne maradjon senki.
A vezető példával vezet, de betartatja a szabályokat. A szabályok azért vannak, hogy a csapat egyben maradjon és egymást, együtt vigyék előbbre. Aki nem akar a csapat része lenni, azt magára hagyja vagy elzavarja, mert a csapat érdeke kívánja így, nem pedig a középszerű egója.
A vezetőt azért követik, mert valamikor ő is jó követő volt, és megtanulta milyen igazi csapattagnak lenni. Nem kérdés, hogy hisz abban amit csinál, tudja mit csinál, és tisztán látja hová tart.
A vezető a csapatért dolgozik." -
Pares #402918 Olyat láttatok már, hogy a támadó csapat elveszti a csatát úgy, hogy egyetlen bázist sem foglal el?
A B csapat konkrétan megszűnt létezni, a védők a spawn pontnál járőröztek, a matchmaking is meghülyült, mert a bázis közepébe spawnolt, ahol kb. 15 másodpercig éltem :D
-
de ,lehet, keress meg chaten, csinálhatunk gyakorlót, ott is verek mindenkit. -
Pares #402916 Meg lett volna a 10k is, csak nagyon előre mentem, így kénytelen voltam Indiennel beléjük nyomni a maradék 1200-at.. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Ên a bagettóval kezdek mindig,ha esetleg kiszednek és védünk akkor utàna S1.
Ha tàmadunk akkor Defi.
Eddig nem nagyon kellett 3.ik tank.
Az fl tankokkal mi,és hogyan lesz, arról fogalmam sincs. -
Tàbornok azt hiszem.De még olyan nem voltam,túl csökkent képességü vagyok hozzà:-DD -
asolyom #402913 Milyen tankokat érdemes FL-ba vinni? A másik dolog, ha én most a WG átlal adott FL tankokat felszerelem, akkor majd, ha a tankokat vissza kell adni, akkor a felszereléseket ingyen le lehet venni róluk? -
Oszt a "General"-t mire fordították, "Általános"-ra? :-D -
Plata #402911 Az már magas neki.
Javaslom magyarázd el neki mi az a spoiler és mikor kell használni. -
Én már nem rongálom az idegeimet randomban
helyette relaxálok egy másik módban
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
asolyom #402909 Eh, úgy látszik ma bevettem a cumi tablettát, kár erőlködni.
Tier 10-ben a Progettoval; xp-ben első, sebzésben is csak az IS-7 bírt megelőzni kemény 350-nel.
Ezen már tényleg csak jókat röhögök! 
-
asolyom #402908 Két csata, 6000+ WN8, két vereség.
Megyek vissza teniszt nézni, a WG meg tossza meg, de leginkább a sok retardált, akinek halvány segéd fogalma nincs erről a játékról.
Legalább az xp-t megkaptam a hősies védekezésért.
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2018.05.18. 13:59:01 -
Mester,valami f@szàntos 1v1 nem lesz mostanàban?
Igény volna rà.:-DDD -
-
Esetleg még a spoiler fogalmàt,és hasznàlatàt is tanulmànyozhatnàd. -
(És én mégis imádom a KIRÁLYTIGRIST! Jól is használom, többnyire! Hátrányból tudok előnyt kovácsolni.) 
K: Ha egy valamit megváltoztathatnál a játékban, mi lenne az?
V: Buffolnám a Tiger II-t. Az E-100-nak és E-75-nek jó a páncélzata, de a Tiger II-ről ez nem mondható el. Jelenleg nem tudja betölteni egy nehéz tank szerepét a játékban. A páncélzata történelmileg hiteles jelenleg, szóval drasztikus változtatások kivitelezése kemény dió lenne. Összességében azt mondhatom, hogy szinte az összes Tier VIII-X jármű versenyképes. Egy ilyen óriási játék kiegyensúlyozása nem kis időbe telik és nehéz is. Néha lehetetlennek tűnik a dolog, de megpróbáljuk a lehető legjobbat nyújtani. Ez vonatkozik a prémium lőszerekre is. Ha szimplán kivettük volna azokat a játékból, csak a sírás menne. Egy ekkora cég számára minden lépés veszélyes. Ennek köszönhető, hogy a globális változtatások jóval hosszabb ideig tartanak.
https://www.esport1.hu/news/2018/05/17/esport-scheff-wot-worldoftanks-murazor-interju-elemzes
Utoljára szerkesztette: tigrincses, 2018.05.18. 11:25:20 -
WoT rövidítések, szlengek jelentése :Alább összefoglalom a játékkal kapcsolatos vagy a játékban használt rövidítések jelentését, kezdő vagy még tapasztalatlan játékosoknak sokat segíthet az eligazodásban.
Hozzászólásban jöhetnek az esetleges plusz ötletek is és kiegészítem velük a cikkek.
1 shot: Akkor használják, amikor egy lövésből szednek ki valakit full, azaz teljes életerőről.
AFK: "Away From Keyboard", vagyis "Billentyűzettől távol", azaz nincs a számítógép mellett
Bot: Automata játékos, azaz egy program által irányított játékos.
noob / n00b: az angol newbie (eredetileg: new boy - újfiú, az angol katonai szlengből) szóból ered, jelentése kezdő. Nagyjából a magyar "láma" kifejezés kicsit erősebb változata.
Report: Egy játékos valamilyen okból történő feljelentése.
AP: Páncéltörő lövedék
Buffolás: Egy jármű valamelyik paraméterének erősítése.
Nerfelés: Egy jármű valamelyik paraméterének gyengítése.
OP: Over Powered, azaz Túlerősített. Olyan járművekre mondják, melyek túl erősek a többi járműhöz képest.
OMW: On my Way, azaz úton vagyok
Camo: Rejtőzködési képesség
Camper: Azokra a játékosokra használják, akik gyakorlatilag letáboroznak a pálya egy adott pontján és onnan lövöldöznek a csata végéig.
Cap: A Capture, azaz Foglalás szó rövidítése. Ha a chaten írja be valaki, akkor arra utal, hogy foglalni kellene az ellenséges bázist. Ellentéte a dont cap / no cap, mellyel arra utalnak hogy az épp foglalók szakítsák meg a foglalást.
Def: A Defend, azaz Védekezés, Védés szó rövidítése. A bázis védelmét jelenti.
Tracer (ejtsd: trészer): Arty felülnézetből látható a még fel nem derített járművek torkolattüze is (tanké és tankvadászé csak akkor, ha a járművünk látótávján belül van). Ennek segítségével képesek például a tüzérek kilőni egymást, mivel távolságtól függetlenül látják, hogy honnan tüzelt utoljára az ellenséges Arty. Ez a halvány "csík" csak kb. 1 másodpercig látszik és mindig a tüzelő Arty ágyúcsövének végénél kezdődik (tankoknál és tankvadászoknál ez a cső végétől kicsit messzebbről).
Counter Arty: Az ellenséges tüzér kilövése a tracer figyelésével (lásd előző pont), azaz anélkül, hogy azt felderítették volna. A counterezés gyakorlatilag abból áll, hogy a tüzérünkkel az ellenséges oldal tipikus tüzér pozícióit figyeljük és megpróbáljuk a tracer csíkok alapján kilőni az ellenséges Arty-kat.
gg: Good Game, azaz: Szép játék!
gl: Good Luck, azaz: Sok szerencsét!
gj: Good Job, azaz: Szép munka!
gs/ns: Good Shot/Nice Shot, azaz: Szép lövés!
hf: Have Fun, azaz: Jó szórakozást!
HT: Heavy Tank, azaz nehéz tank.
MED: Medium Tank, azaz közepes tank. Közepesen nehéz, közepes ágyú, közepes mozgékonyság.
LT: Light Tank, azaz könnyű tank
TD: Tank Destroyer, páncélvadász, a játékban is külön tankosztály.
Arty / SPG: Önjáró löveg, tüzér
Scouter: Felderítő jármű
Scout: Felderítés
Hull Down: Olyan pozíció, amiben a jármű hasa rejtve marad (nem lőhető). Jellemzően amerikai tankoknál használják, mivel a tornyuk szemből szinte átlőhetetlen.
Lemming train / Lemmings: A Lemming egy olyan rágcsáló, melynek legfurcsább tulajdonsága, hogy ha egy elindul a csapatból valamerre, az összes többi ész nélkül követi (akár egy szakadékba is). A játékban ugyanilyen esetekben használják ezt a kifejezést.
Kill / Frag: Egy jármű kilövése.
Kill Stealer / Frag Hunter: Egy kilövés ellopása (például 5%-ra lesebesítesz egy tankot, erre jön egy Frag Hunter és kilövi előled).
FFS: For Fucks Sake / a For God´s sake nyakatekert változata, jelentése nagyjából: Az Isten szerelmére!
Mod: A felhasználók által a játékhoz készített kiegészítések.
Pen: A Penetration, azaz Átütési képesség rövidítése.
Ammo rack: Lőszerrekesz.
Prem: Prémium előfizetés.
Rammer: Töltésgyorsító (kreditért a járműre rakható felszerelés).
Ramming / Rammolás: Egy másik jármű ütközéssel történő megsemmisítése.
Sidescrape: Egy sarkoknál, erre alkalmas fedezékeknél végrehajtható beállási manőver. Bővebben.
ROF: Rate Of Fire, azaz Tűzgyorsaság
DPM: Damage Per Minute, azaz egy jármű által kiosztható maximális Sebzés percenként
Rush: Összpontosított, adott irányban történő támadás, az ellenség lerohanása több (vagy az összes) járművel, bázis foglalási céllal
Skin: Jármű festés, kinézet, textúra.
Snipe / Sniper: Szó szerint Mesterlövész mód / Mesterlövész. Pontos ágyúval rendelkező (német) járművekkel lehetőség van arra, hogy a frontvonal mögül, jellemzően álló helyzetből és így pontos, célzott lövésekkel aprítsák az ellenséges járműveket anélkül, hogy felfednék pozíciójukat.
Spot: Azt hívjuk spotolásnak, amikor egy tank észrevesz egy ellenséges tankot és megfelelő rádiókapcsolat megléténél automatikusan jelzi a többi társának a Mini Map-on (kis térképen). Rendszerint jól rejtőzködő, kis méretű és fürge könnyű tankok a legalkalmasabbak ezen szerepkör betöltésére.
Spotter: Felderítő jármű, az a jármű, ami a spotolást végzi.
Flank: Oldal, szárny. WoT-ban annyit jelent, hogy egy tankot oldalról vagy hátulról támadnak meg és így a gyengébb pontjaira tüzelhetnek. Rendszerint ez a kisebb tankok taktikája a nagyobbak ellen, akikkel alapesetben szemtől szemben nem veszik fel a harcot.
TK: Team Killer, azaz Csapattárs Gyilkos. Arra használják, aki a saját csapattársát lövi ki.
Track / Tracked: Leláncolva, mozgásképtelenné téve. Akkor használják, ha egy járművet mozgásképtelenné tettek (például leláncolták).
lag / lagg: Ha az internet sávszélessége vagy a szerver erősen kihasznált, akkor a 'lag' fordulhat elő, tehát szaggat a játék, rövid időre megáll a kép.
kk: Ok, rendben.
BiA: Brother in Arms - azaz az Elit alakulat skill rövidítése
OMG: Oh My god, azaz Istenem!
WTF: What the Fuck, azaz - kicsit finomítva - Mi a fene?
North / South / West / East: Észak / Dél / Nyugat / Kelet (például a térkép északi része)
Left / Right: Bal / Jobb (oldal)
Dev / Devs: A játék fejlesztői
http://www.wotinfo.hu/index.php/gyik-faq/item/143-wot-roviditesek-szlengek-jelentese
-
Angelus1991ster #402902 Amit kitalálnak, ahhoz bármennyi lőszer adhatnak, olyan mint egy végtelen potméter. De a szittya szíriuszit azt, aztán precízen s pontosan kell megírni. Ott azoknál a történelmi hitelesség elsődleges volt. Igaz, hogy a kutatómunka kb. nulla volt és FTR-s cikkek ctrl+c ctrl+v-zése volt, de "precíz" munka az munka.
Szilárd erkölcsi alapelvek ezek.
A bélyeg ihlette tankoknál meg azt írnak bele amit nem szégyelnek.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2018.05.18. 11:21:40 -
Van is benne elég löszer:-DDD -
asolyom #402900 Talán túlélem.
-
Angelus1991ster #402899 Leülhedz edgyes.
-
asolyom #402898 Látszik, hogy mennyit értek a Warhammerhez. 
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2018.05.18. 09:21:18 -
Angelus1991ster #402897 Ez nem wh, hanyem wh40k-s tank.. bebee.. -
asolyom #402896 Most néztem rá egy "wotreplay" oldalon egy prémium KV-2-es csatára. A játékos 3100+ sebzést lőtt, és keresett vele nettó 60k kreditet. Ugyanennyi sebzéssel a Progetto nekem 79k-t hozott, ez több, mint 30% differencia. Csak azért hoztam fel újra a dolgot, mert ezért a KV-2-ért elkért 8k forint egy T8-as közepes tank ára. Jó, nyilván a BiA legénységet is meg kell fizetni. Persze aki gyűjtő, vagy WH fan az úgyis megveszi. 
Utoljára szerkesztette: asolyom, 2018.05.18. 08:22:32 -
Angelus1991ster #402895 Már rég bennt vannak az ausztrál tankok, kb két éve. T4-es Sentinel 1Ac és t6-os Exp IV típusok. Utóbbit jobban sikerült megírniuk.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Arra már kijózadodott a stat író. -
Angelus1991ster #402894 Remélem igazad van. Tanks.gg-n ennyi árat írt, ami egy prémium t8-as mednek sok. Még ha táras is. Legdrágább medek T-54 mod1 és Mutz is 8700 körül mozognak. -
Jah, elég brutális T8-as tankok húzására, sajnálom is, hogy nem most van 10+ T8 tankom "duplázásra", simán ki lennének húzva.
Progetton 2 nap alatt meglett a 150k xp. :-D Végre lehet kreditet farmolni... -
Pares #402892 Megtaláltam a kedvenc tankom frontlineba:
+55 ezer, még a nagy ágyú sincs meg és a legények se százasak (0 skill). Az elmúlt három csatát ezzel toltam le (kb. +150000). Az egyedüli hátránya, amikor 15km/h-val kell elcammognom az újratöltő állomásig mert kifogyott a lőszer
-
Drop nincs nálam se hanem néha darabol:( -
Nàlam érezhetöen javult a.helyzet.Màr nincsenek akkora FPS droppok,és a.tornyok környékén se esik le 45 alà.
Elötte ilyen 25-30 volt ott.
Igaz nekem is kellene drivert frissiteni,de majd ha hazamentem,akkor ejtem meg.
Mert ha eltolok vmit akor megint jàtszhatok Igp-n:-/ -
Ki hogy érzi nekem szarabbul fut a frontline a patch óta, talán új nvdriver is raktam fel, de kimondottan szarabb.. -
nem,ha az alap elérte megint a 100-at,akkor fejlődik tovább a skill (vagy 105-öt ventivel) -
pett3rson #402887 Hali,
Lehet, hogy már kérdeztem, de ezt egyszerűen nem tudom megjegyezni, de most már felírom valahova:
Ha egyik tankból átrakok egy másik tankba legénységet és csak 75%-ra tuningolom őket, akkor egyszerre fejlődik az alapképzésük és a már kifejlesztett képességek is? -
Tisztában vagyok vele,de ennek ellenére nem szórakoznak ezzel. -
Plata #402885 Nem is tud sebezni csapattárs.
Legalább is azt hiszem,süket spagettizabáló megszórta a tankom de semmi hatása nem volt.Szóval szerintem nincs csapat sebzés. -
Agyalok rajta én is,hogy megveszem,az uj orosz ht-ba jo lenne.
De szomorú leszek mikor vége lesz az Fl-nek
Komolyan nekem tiszta relax az a mod,nem tologatnak,nem lőnek seggbe,nem pittyegik széjjel a pozíciódat,ha nem tetszik valakinek,ahol éppen vagy.Nyugisan játszik mindenki,és még csapatmunkát is vélek néha felfedezni.
Fejre álltam,jöttek egyből visszaborítani,Stb.
Nekem egyenesen felüdülés a random után.
Kellene még 1-2 térkép+megcsinálhatnák még a 6os,és tier10 nek azt a randomot kidobhatnák a kukába
-
Plata #402883 Mi a szösz,jönnek az ausztrál tankok?
-
U.i.: 23 ojró, prém hozamú KV-2, amiben képezheted bármelyik orosz HT legénységét, PLUSZ egy 0. BIA skilles (6 tag) orosz legénység. Kb már csak a legénység miatt elég jó deal. Ja, és még kapsz egy egyedi skint. Ami, ha bárkinek nem tetszik, akkor ki lehet kapcsolni.
Következőnek jöhetne valami girlsundpanzeres Maus... Vagy rózsaszín G&Ps M4 Lee... :-(