World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha a prokhorovkai erdõre gondolsz,akkor arra inkább a bug erdõ illik.Elc-vel volt már hogy akkor vett észre az ellenség ott mikor áthaladtam köztük.Meg olyan is volt hogy kurva nagy heavy tank 20 méterrõl eltûnt elõlem,mert közénk jött egy bokor.

A butaság különbözõ az iróniátol, ezt kéne észrevenned és akkor talán tudnál rendesen ironizálni.

Ha már használod a varázserdõ kifejezést... tudod miért hívják annak? Mert rohadtul kiszámíthatatlan, nem azért mert aki benne van annál van az elõny. Az a sok össze vissza elhelyezett bokor átláthatatlanná teszi, nem véletlen hogy pont ugyanolyan veszélyes arra aki támad mint arra aki benne van.

A spotting rendszer egy rengeteg változós történet. Honnan tudod hogy az ellennél volt e fenn távcsõ vagy nem, hogy az õ tankjának milyen a visibility faktora, hogy neki a legénysége vajon nem e volt 100% camora képezve.

Õrjöngeni nem szoktam, ami engem zavar az két dolog: az artik meg a rengeteg 0 damage. Ennyi.

Pales27
kb 25 fokban kell beforgatni a királytigrist. A hasa 120mm ami 45°-ban döntött.
120/cos45=170 az oldala 80mm tehát 170/cos25=188mm effektív 80/cos65=189mm effektív

Ott alant van a wg megmondó embere aki múltkor példálózott mekkora fejlesztéseket hajt végre a WG még kis listát is rittyentett😄DDDDDDD Sajna az irónia nem megy át itt a fórumon😊

Értem okoska😊)

Tehát spottol valaki úgy hogy én a varázserdõben állok... 250-300 méterre a faluban 1 enemy! mögötte 200 méterre egy domb mögött még 2 enemy! senki más nincs a pályán😄DDDDD de lehet hogy te még ott voltál mellettem spottolni😄DDDDDDDDDDDDDDD

Ja és elõfordulhat hogy és is spottoltam már pár meccse, de érdekes mintha téged láttalak volna a múlthéten õrjöngeni hogy ez szar az szar ebben a foshalomban😄DDD

Minimum képet, hogy hol álltál.
Az meg a másik fele, hol olvastál mostanság pöccsnoteszben olyat, hogy reszelik a spotting system-et?
Mert én csak olyanokra emlékszem, hogy fúúúúú megint egy tank ág, meg fúúúúúú most aztán kaptok 2 pályát, meg fúúúú változatunk a tank skineken.

Az meg a másik noob, amelyik nem tud olvasni! 😊
Egyébként attól varázserdõ, hogy cselesen végig van lukadva pár helyen talaj mentén. Replay?
Én vagyok az a valaki, és én általában az vagyok, aki spottol és röhög miközben te szopsz és a haverjaim rommá lõnek 500 méterrõl 😊

A legnagyobb fun az, amikor cseten a sok nobb írja hogy háde én nem látok semmit, miazhogy rám lõnek.

NOOOOB 😊

Na, itt van egy móricka rajz:

A bal oldali a beforgatás (tehát a frontodat lövik, ami igy effektive vastagabb lesz mint ami papíron írva van, de a hasad is lõhetik, és az oldalad NEM szabad kimutatni)

A jobb oldali a sidescraping, tehát a frontod elrejted és arra alapozol hogy az oldalpáncélzat a meredek szög miatt még vékonyan is pattinghat illetve a lánctalp találatok nem okoznak kárt. A front rejtve van, tehát a hasad is védett.
A rajz kicsit csal, ha ennyire kifordítod akkor az már szívás, szintemajdnem szembe kell állni az ellenféllel és úgy kitolatni.

Uram atyám mekkora szar ez a spotting system nek nevezett bughalom....

Teljesen hihetõ hogy én a varázserdõben vagyok õ a város közepén... 3 másik társa még messzebb a domb mögött és õ észre veszik az álló tankom ami elõtt egy komplett erdõ van 10 bokorral... lõ és meg sem jelenik😄DDDD de van aki azt mondja hogy a szarjankó wg ezt megcsinálta meg folyamatosan javítja a játékot😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Kétféle manõver van, sztem kevered a kettõt (sõt, inkább hármat):

A "beforgatás" az kb annyi, hogy a tank frontját nem 90-os szögben (azaz pontosan szemben állva az ellenfélel) hanem kicsit megdöntve (10-20 fok) mutatod, mivel ilyenkor a páncélzat vastagsága effektiven megnövekszik (kb ugyanaz a hatás, mint a függõlegesen döntött páncélzatnál). Amire figyelni kell, hogy ne forditsd el a tankodat annyira, hogy az ellenfél effektiven tudja lõni az oldalad, hiszen az mindíg gyengébb.
Bár ez nyilván a tank hasát is erõsíti, annyira nem hogy megérje mutatni.

A tank hasát elrejteni szoktuk, egy kisebb bucka/gödör/törmelékhalom mögé állva. Igy az ellenfél azt nem tudja lõni, csak a frontpáncél felsõ részét.
Természetesen ez kombinálható a beforgatással.

Végül a harmadik manõver a sidescraping, amikor azt használod ki, hogy a tank lánctalpa ha éles szögben (közel szembõl) lövik meg, maximum csak leesik, de sebzést nem kapsz be. Ilyenkor a tank frontját elrejted egy ház mögött, és éles szögben (majdnem szemben az ellenféllel) kitolatsz addig, amig lõni nem tudsz rá. Ha õ lõ, nagy esélyyel a láncodat lövi meg, de nem sebez, de meg lõheted.
Fontos, hogy ezt csak olyan tankkal lehet jól megcsinálni, aminek az oldala nagy része lánctalp: kv1s, IS3, T29-32-34. Olyan tankoknál nem annyira mûködik, akiknek magas az oldala (pl M6, Ferdi és kicsit a királytigris is ilyen), mivel az oldalpáncélzat max pattint, de a sebzést ha van, nem nyeli el úgy mint a lánctalp. Természetesen nem lehettlen ezekkel se, csak nehezebb megcsinálni (tegnap pl agyonlõttünk a haverral igy egy királytigrist, mert túlságosan kifordította az oldalát).

Lesznek kínai td-k?

Mindenki hülye csak én nem!

A modulok a luxus kategória - akkor költs rá, ha van felesleges pénzed. Nyilván többet ér egy tankot megvenni mint felcsicsázni 1.5 milla értékû modullal egy tankot.

A ventillátort azért szoktuk sokan favorizálni a TÖBBI MODULLAL SZEMBEN, mert 5%-ot ad, de MINDEN paraméterre ami a legénységtõl függ. Igy egymagában többet ér, mint mondjuk egy olyan modul ami 10%ot ad, de csak egy dologra.

Reggelente mennyivel jobban lehettet 5X-öket játszani.
Victory! Map: !
Map: Fjords
Date: 2013. április 16. 6:22:21
Vehicle: 110
Exp: 9 185 (Fine: 75; x5) + Credits: 69 608
csak pár példa a ventire + BIAra:

T29 105mm:
100% Crew reload time: 10.93sec
100% + venti: 10.7sec
100% + venti + BIA: 10.45sec

na mármost ha felteszel egy gyorsítót 100% crew mellé akkor az 10.93*0.9 = 9.8sec
ha teszel mellé ventit is akkor : 9.63sec
ha teszel még mellé BIA-t is akkor: 9.4sec

látható hogy a gyorsító nyomja a legtöbbet... venti + bia minimálisat nyújt töltésben, meg fordulásban meg mindenben 😊
Sunsetjoy
Azért mondtam hogy 'akár'.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Én is sokallom az árát, van más amire költenék.

Egy nagy kérdésem lenne még. Ugyebár német tankoknál ajánlatos ez a beforgatás nevû manõver, a "hasfal" védésére. Ezt hogy kellene a gyakorlatban kivitelezni? Nekem nem igazán megy :/ Vagy túl sokat mutatok elöl, vagy túl sokat oldalról. Mert gondolom nem a lánctalpamat kellene mutatni az ellennek, vagy rosszul gondolom?
BIA-t sem használok.... lófaszt gyorsít az is... nem 11.87sec alatt tölt a tank hanem 11.82 húha 😄 most azért a 0.05secért valóban megéri a BIA 😄
Sunsetjoy
Olyan mint a venti a gépedben van 5 cm, 8cm és 12cm 😄 De tény, hogy a 3. szintû irreálisan drága ahhoz képest, amit kisebb tankokon nyújt ugyanúgy, kevesebbért. Csak azért, mert nagy... amikorra nagyobb vasakhoz érsz, bõven jobb legényekkel rendelkezel (akár BiA is) hogy arra legyen szükséged.

(Igen, én is használok 1-2 heavy tankon, de azt még dzsentri koromban vettem, féláron😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

én csak kis tankokra teszek 😊 vagy amire valóban olcsó, amúgy nem használom 😄
minek kell az? annyira nem fontos...
álcaháló, töltésgyorsító, ammo védõ, távcsõ, periszkóp, sokkal fontosabb 😊
A szellõzést mindenki ajánlja, csak azt nem értem, hogy miért :/
88assal használni JP-t hülyeség szerintem.... olcsóbb de az alpha sebzése (1lövésalattbevittsebzés) rosszabb! ami sokszor nem mindegy, hogy 240et vagy 320at sebzel be egy sarkon kilesõ tankba....
KT-n meg ugyanez a helyzet, szerintem jó a gyengébbik 105ös is, nekem bejött mivel jó gyorsan tölt, utcai harcra tökéletes volt 😊

Szellõzés annyira nem fontos, az a +5% elég kevés... nem ettõl lesz valaki jó játékos 😊 de persze ha sok a credited akkor nyugodtan tegyél fel 😄 én csak akkor teszek fel ventit ha olcsó... mondjuk úgy 75k vagy 100k 😄 felette már nem, mégse vagyok rossz játékos 😛
Inkább arra érthette, hogy a Tiger II második csövét nem bizto, hogy érdemes felrakni, mert kisebb a ROF, pontatlanabb és kisebb az átütése. Én a legnagyobbat a 88-assal grindeltem ki, a középsõt nem is használtam. Jobban mondva kipróbáltam, de nem gyõzött meg. De a legjobb cs az nagyon ott van, megéri felrakni.

nah indulhat a mai siemawarrior a munka elõtt 😊

OFF: néztétek híreket? USA megint bebizonyította mire képes <#lookaround>
Értem, nagyon szépen köszönöm a válaszokat 😊
Az egész abból indult, hogy tegnap este beszélgettem egy sráccal meccs közben és õ mondta, hogy maradjon a 88-as, JgPantheren, és Tigris II-n is, mert x idõ alatt nagyobb sebzést tudok bevinni, olcsóbban.

Még egy nagy kérdés. A szellõzés ennyire fontos? Az a +5%?

Bónusz kérdés<#vigyor> Hogy tudnám megnézni az aktuális adatait a tankomnak? Értem ez alatt a tûzgyorsaságot, forgási sebességet, stb. A legénység képességei alapján javított értékeket.
Mindíg mindent a legjobb ágyúval célszerû használni. Ha nem engedheted meg magad inkább ne használd azt a tankot, mert ez kb olyan mintha egy robogót rollerként használnál. Lehet, csak minek?

Ahogy azt írták, Tier7-8 közt van a hirtelen és aránytalan ugrás a lõszerárban (az oroszoknál már Tier6-ban is van ezresekkel lövöldözõ tank), szóval ott egy kicsit össze kell kapnod magad hogy ne legyél nagyon minuszos. Biztos menni fog, ne rettentsen el (az elején én is mindíg dilemmáztam hogy vegyem-ne vegyem, aztán mindig feltettem és valahogy fenn is maradtak azok az ágyúk.)
Végeredményben ez nem monopoly, és amikor belevered a sebzést a célpontba, pont nem az ezres fog eszedbejutni 😊

"Tiger 2 is alapvetõen snipertank" - persze, azért van tierjében marhajó frontja (még be is forgatható), hogy hagyja vérezni a többieket és hátulról sniperkedjen.

Pontosabban itt a Tiger II elemzés: link

https://wotinfo.hu

https://wotinfo.hu

Sunsetjoy
Száguldó bikacsök kell, vagy cammogó vipera? 😄

DPM
D-25-44: 1220
D-10T: 1328
Pontosság
D-25-44: 0,43
D-10T: 0,35
Tudsz dönteni magad vagy segítsek még?

A tornyot cseréld le minél hamarabb, mert azt minden átlövi szembõl. A középsõ löveget megvenni sem érdemes, mert a pontatlansága miatt elég pattogós. A legjobb löveggel viszont nem lesz anyagilag gond, mert a drágább lõszer árát ellensúlyozza a nagyobb sebzés. Egyébként bár sokan bemennek vele verekedni a Tiger 2 is alapvetõen snipertank, viszont annak kíváló.
Ez sajnos egy ilyen játék. A magasabb tierû tankokat nem egyszerû fenntartani prémium számla, és/vagy prémium tank nélkül. Vagy nagyon sokat kell farmolni t5össel. De abba beleõszülsz. Ennyire free to play a játék, így van megszerkesztve.
Kérdés!
Most vettem meg T44-et, bár még messze van, de lehet trollkodni a 122-essel? 😄 Vagy teljesen használhatatlan?

Amúgy motor vagy torony?
Én vhogy így képzeltem el! Motor, torony(100mm Isrõl már meglenne)másik motor, puskák!
Pales27
Királytigrist csak a legjobb ágyúval használd!
Mindre tegyél ventit, és célzásgyorsítót, kivéve a királytigrist mert arra a célzásgyorsító helyett rámegy a vertikális stabilizátor.
Vadászpárducra esetleg tehetsz álcahálót célzásgyorsító helyett.

Sziasztok!
Fontos dologban kérném a segítségeteket. A 2 éves akciót kihasználva megvásároltam a régóta vágyott Királytigrisem, amivel gyorsan össze is szedtem annyi xp-t, hogy megnyithassam az elsõ 105-ös ágyút. Azonban elborzadva vettem észre, hogy 1000 kredit 1 lövedék. Ezt már nem vagyok képes fedezni, nem vagyok ahhoz elég jó játékos. Mit gondoltok, lehet eredményesen játszani 88-as löveggel mint Királytigris? Valamint JgPantheren is inkább a 88-assal játsszak a 105-ös helyett?
Valamint egy általános kérdés: milyen kiegészítõket ajánlotok Tigrishez, Párduchoz, Királytigrishez, Vadászpárduchoz? Jelenleg mindegyiken van töltésgyorsító, és ennyi.
Pales27
Nem feltétlen, 1-2 hete 9000 dmget tolt egyik t110ünk.

Mert a CW rontja a kill átlagot meg az átlagsebzést 😛
Pales27
Sokan vannak közülük, akik nem is akarnak cw-zni.
Amit mondjuk nem értem, hogy miért van, a csapatjáték színesíti a játékot.

Igen!A már régóta emlegetett okok miatt!
Nem az egyéni tehetségtelenség a fõ ok.😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Pales27
pár pont van 😄

Kizárt!
Ez csinálja valaki utánam: Jgtiger

Mint mondjuk te?😊
Azért vannak páran hidd el!Még ha nem is a te mércéd szerint mérve.Arra mindenképp alkalmasak lennének,hogy összeszedve,jó vezetés mellett a fél world mapot betolják.😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Pales27
A törökök meg Budán vannak 😄

Magyarok között alig van pár real unicum.
Cs-ben régen volt sok jó ázsiai csapat.
egyébként Lengyelország jó nagy része magyar kézben van <#idiota>

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor