418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Plata
    Én akkor is irigyellek.
    Nekem most még heti 13 csatára sem nagyon futja az időmből.
  • asolyom
    Már bocsi, de ez nem akart statisztika lenni, csak egyszerűen közöltem egy tényt. És ha ez nem is statisztika, azért a tendencia látszik. Továbbá nem én vagyok az egyetlen, aki ezt tapasztalja. És ezért nehogy már csak a tier limites tankok legyenek a felelősek. A WG nagyon jól tudja, hogy a MM hogy működik, és ez nekik nagyon megfelel.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2018.05.24. 11:26:09
  • joe662
    Màr bocsi,de 13 csatàból statisztikàt csinàlni.:-DDD
  • asolyom
    Félreértettél! Én nem várom el, hogy egy T8-ban egy az egyben menjek T10 ellen, és legyen esélyem. Viszont annyit lehetne javítani a MM-en, hogy ne én érezzem szinte állandóan a küszködést.

Éppen most járt le egy 2 órás boost, amiben a Caernarvont próbáltam húzni. Az MM besorolás az alábbi volt.

13 csata
    8x T10 (3-5-7)
    3x T9 (5-10)
    1x full T8
    1x T8 (3-5-7 top tier)

Akárki bizonygatja az ellenkezőjét, ez a MM bizony el van szúrva rendesen! A T8-as tankok élvezeti faktora (netán húzása) az átlag játékosok számára egyenlő a nullával. Ez van, pedig ezen lehetne javítani, ha a fejlesztő akarná, csak éppen szerintük a MM-el minden a legnagyobb rendben van, és azok a fránya tier limites tankok a hibásak. Na persze! Mindjárt el is hiszem.

Ha meg még összeesküvés elméletet is akarok gyártani, akkor az mondanám, hogy a fejlesztőknek nagyon is jó így, mert legalább a sok idióta, aki T8 tankok húzására adja a fejét, akkor kénytelen jó sok drága lőszert ellőni, ha szeretne sebezni, és xp-t szerezni. Persze lehet mondani, hogy flankelni kell, meg a gyenge pontokra lőni, csak éppen ez nem mindig kivitelezhető, főleg nem HT-kal.
  • Sherman0070
    3-5-7 azóta szar ami óta benntvan.
    Sosem leszel top tier normálisan, amíg abból lehet legkevesebb tank egy meccsben, addig talán 20%-ban leszel top ha csak nem tier X-ben tolod. Azokat érdekesen ez a szar mm lepakolja szinte mindig, közben lenne elég tierX egymásnak.
    7-5-3 meg a régi formulákkal talán lenne esély top tiernek lenni tier 8 és azalatt.
  • joe662
    Teljesen mindegy mert soha semmi sem jó egyeseknek.
    Mielött behozták volna ezt a rendszert,màr akkor mondtam,hogy ez se lesz jó.
    Vissza lehet keresni:-D
    Nem jó a a +2 tier,a full sajàt is sz@r,akkor mi legyen??
    Gondolom -2 akarnak :-DD
  • Maala
    Szerintem meg az a baj, hogy T8 tankként azt várod (várja el sok ember), hogy T10-es tankokat verj meg 1 az 1-ben. Emiatt van a power creep, és emiatt lettek egyes tankok teljesen használhatatlanok - állítólag, nekem érdekes módon működni szoktak. Esetleg taktikusan gondolkodni nem lehetne abban a T8 tankban? Kilőni annak a V4-nek a támogatását, aztán láncolni, és flankelni? Nem ez adja a legnagyobb játékélményt, amikor kijátszod a másikat?

De egyszerűbb sírni amiatt, hogy mennyire OP az a T10 tank, ha szembe jön veled; hogy milyen szar az MM, hogy egy Foch B-t rakott be ellene (ami a 6 lőszerével önmagában kb. fél percre ki tudná venni a játékból, lol.); és hogy miért is nincs skill alapú MM.

Ranked S1 jól megmutatta, mi történik, ha kizárólag értelmes játékosok kerülnek be csak egy csatába. A pályának csak és kizárólag egy adott része van használva, a csata pedig 95%-ban eldől azon, hogy kinek hal meg előbb 1 tankja, amiből hógolyó-effektus miatt még nagyobb előnye lesz a másik csapatnak. De igaz, artyval jó móka volt stunolgatni a játékosokat, meg egyszerre 5 tankot. :-)

Köszi, részemről inkább maradok a változatosabb játéknál, mind a játékosok, mind a tankok +2/-2 tier-je esetén.
  • Megamax
    Jól beszéltél.
  • asolyom
    Érdekes a WG legutóbbi irománya a tier limites tankokkal kapcsolatban. Ha jól értem ezeket a T8 gépeket okolják azért a panaszokért, hogy túl sokszor rakja a MM az embereket +2 tierbe. Nem vagyok ennek a szakértője, de ez nekem egy humbugnak tűnik. Egyrészt manapság szinte alig látni tier limites tankot, az emberek leszoktak a velük való játékról. Másrészt akkor a T6-osok miért kapnak aránytalanul sok T8-as csatát, vagy a T7-esek aránytalanul sok T9-et? Hm?

Nyilván a MM algoritmusa teljesen rendben van, csak azok a fránya tier limites tankok. Ez olyan, mint amit annak idején a nagyszerű Hofi Géza mondott; azért nem lett gól, mert szögletes volt a kapufa, és nem henger alakú.

Kíváncsi vagyok, hogy ha már nem lesz egy tier limites tank sem a játékban, akkor mire lehet majd fogni a hulladék MM-et. Habár nem úgy tűnik, hogy a tier limites tankok kivétele annyira villám tempóban történik meg.

Egyébként meg egyre inkább az az érzésem, hogy sok esetben nem is maga a +2 tier probléma (bár az arányaiban szerintem tényleg túl sok a +2 tieres meccs), hanem ahogy itt azt már többen írták a 3-5-7-es template esetén nagyon nagy baj, ha a top top tier tankokból 1 esetleg 2 "zokni". Ilyenkor tuti a bukta. Múltkor is egy 50 WN8-as IS-7-es a térkép sarkában kempelte végig a meccset. Csak azt nem tudom, hogy az ilyen embernek (ha egyáltalán ember volt) mi adja a játék élményt. Ez ugyebár azt jelenti, hogy az egyik csapat alapból egy tankkal kevesebbel indul. Ha ez történetesen egy top tank, akkor még súlyosabb probléma. Egy 5-10-es template, vagy full T8 esetén viszonylag kisebb problémát jelent, noha ott sem elhanyagolható.

Továbbra is úgy gondolom, hogy az általános játék élményt csak úgy lehetne javítani, ha a tier lépést egy bizonyos szintű játék tudáshoz kötnék, így aztán a bot programok létjogosultsága is megszűnne, és nem lennének T8-10-ben olyan játékosok, hogy "nyomom a W-t, lövök kettőt, aztán meghalok". És itt nem arra gondolok, hogy csak unikumok játszhassanak magasabb tierekben, de egy olyan szintet meg lehetnek húzni, amit egy átlagos képességű ember is el tud érni. Persze ez soha nem lesz így, mert a fejlesztőnek ez nem érdeke. Neki az nagyon jó, ha az 50 WN8-as valaki vesz egy prémium tankot, és azon 10k csata alatt összefarmol annyi xp-t, hogy megint csak pénzért free xp-vé alakítsa, és kihúzza az IS-7-et, amivel aztán a sarokban üldögélve pislog, mint hal a szatyorban.
    Utoljára szerkesztette: asolyom, 2018.05.24. 07:01:12
  • joe662
    A D bázis előtt levő tóban beültem a sunyásba,8k spotig jutottam mikor valakinek eszébe jutott hogy valami nem stimmel,mert mind 2 oldalon sz@rrálövik őket,és egy Buldoggal valaki beyolozot oda
    Amibe belepusztultam,de ö is
    Utoljára szerkesztette: joe662, 2018.05.23. 16:47:47
  • asolyom
    Majdnem ugyanez volt nekem is a Cérnával, csak Tundrán. Fogtam egy jó pozíciót, hogy csak a tornyom látszódott. Aztán elfogyott a Löwe türelme, és rám töltötte a goldot. Mondjuk addigra már 4000+-t pattintottam különféle tankoktól.
  • asolyom
    Tényleg, kevertem az egy bázisos móddal.
  • Maala
    Standard módban (és assault védőként) lényegtelen, hogy beállsz-e a saját bázisodra - mindig is az volt -, az a lényeg, hogy sebzést vagy modul sebzést okozz a benn álló tanknak.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.05.23. 14:21:52
  • asolyom
    Még magasabb tierben is elmegy, ott csak akkor van gond, ha a top tier tankokban ülők retardáltak (eléggé gyakran! ), mert akkor nyilván nem lehet vele lehozni a csatát, de ez nem a tank hibája.

Más, változtak valamit a szabályok? Mert most pl. Tundrán egy VK45.02B beállt foglalni a bázisunkra, és mikor a mi Progettonk is beállt, akkor nem állt meg a foglalás?
  • Maala
    Te a Löwe alatt voltál... Pontosan ezért nem tudtad átlőni a tornya melletti részt, csak 5ből 1x. :-o

Én úgy emlékszem, hogy a Löwe-nek APCR a goldja, szóval ebben a replayben lényegtelen, mivel szó sincs HEAT-ről. Már, ha nem akarunk a T-10-ről és a WZ 5-ről beszélni, de szerintem rájuk nem érdemes szót vesztegetni. :-)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.05.23. 14:20:14
  • Megamax
    na ezt most nem értem, mivel a cerna is meg a lowe is egyen ugyan azon a szinten volt semelyikonk sem volt sem magasabban sem alacsonyabban. A kulombség csak ott volt hogy o betoltotte a gold loszer én nem . Mind a két tank egyenlo eros, a cérna és alowe is nagyon jo hulldown ban, lowe lassabban tolt de pontosabb az ágyuja és nagyobbat is sebez, a cérna meg gyorsan tolt kicsivel pontatlanabb ágyuval és kissebb sebzéssel. A lowe játékos mégis a taktikázás helyett szimplánn betoltotte a gold loszert. Amugy meg nem mindegy mert ahol az AP/APCR nem megy be az nem feltétlenu az áttutés miatt van , lehet az is hogy 70 fok nál nagyobb szpogben csapodott be a lovedék és ezért lepattant még a HEAT csak 80 fok folott "pattan" le így a kijelentésed ebben a formában téves. "Ahol a golddal átlőtt, ott a simával is átlőtt volna, ahol a golddal nem, a simával sem."
  • Maala
    De övé volt a magaslati pozíció, még szép, hogy ő jön ki jobban, ha felülről néz rád. Gold, vagy nem gold, lényegtelen. Ahol a golddal átlőtt, ott a simával is átlőtt volna, ahol a golddal nem, a simával sem. Így még az SConq-ot is könnyű belőni a kupoláján. Ezért hülyeség, hogy mind a 3 pozíciót (alul, egyenlő szinten, és felül vagy a másik tankhoz képest) hulldownnak hívják.

Valahogy inkább így kellene: "Semmirevaló fos", "elmegy", és "az isteni" pozíció.

Részemről csak az utóbbi kettőt hívom hulldownnak.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.05.23. 13:47:46
  • Megamax
    Mindenképpen tartsd meg, egy álom az a tank , imádom vinni Frontline ra, rengeteg helyenn lehet használni foleg bázis védésnél B-C pontokat tokéletessen meg lehet vele védeni . Volt olyan meccsem ahol csak a cérnával mentem , egyszeruen nem tudták kiloni és az az ágyu mindent megér. Mikor jonnek a spagettók és permatrack en tartod oket az vicces tud lenni. (ritkánn jon ossze) Egyszeruen szuper az atank a saját tierjében.
  • asolyom
    Egyre inkább arra gondolok, hogy megtartom, csak nem tudom, hogy honnan lesz akkor legénységem a Conquerorba.
  • Megamax
    a link megint lemaradt youtube cerna
  • Megamax
    ezenn nem csodálkoznék brutális jó lett az a tank youtube
  • Simulacrum
    Egyszerűen nem hittem el, hogy nem lőtt oda H1-be egyik arty sem. Szinte minden ellenfelet sebeztél onnan, tehát bárki leadhatta volna a drótot, hogy ott ülsz H1-ben, amúgy is mindenki ismeri az a helyet. Ez az első csata mikor azt látom, hogy nem lő oda az arty. Hihetetlen. Amúgy meg gratula!

Én a gold lőszert nagyon egyszerűen kezelem, csak könnyű és közepes tankokkal játszom, azokba lőhetik. :) Amúgy is azokkal a legélvezetesebb a csata, a páncélra semmi szükségem.
    Régen egyáltalán, soha semmilyen tankban (még a T69-ben) sem használtam egyetlen gold lőszert se. De mióta Maala esete áll fent nálam is - nincs mire költenem a kreditet - elkezdtem használni. Semmivel se nőtt a wn8-am. Valamennyit biztos hozzáad egy unikum wn-jéhez, de szerintem elhanyagolhatót. Nem ezen múlik ki milyen jó játékos.
  • asolyom
    Nem gondoltam volna, hogy pont a Caernarvonnal csinálom meg a T28HTC HT-12 küldetést, hogy pattintsd az életerőd kétszeresét. Amúgy érdekes, hogy 5500 kombinált sebzés is csak 2. osztályt ért.
  • Maala
    Na, igy mar ertem! Mondhattad volna egybol, hogy a 10es TS agyuk atutesevel van a bajod!
  • Megamax
    aha taktika persze, lássuk Lowe vs Cérna O gold loszerrel lo tokéletes hulldown pozícióból (alap loszere 230 koruli pennel rendelkezik)
    én normál loszerrel lovok 220 as pennel szintén hulldown pozícióból, na szerinted ki jon ki jobban ? youtube replay
  • Megamax
    Egy dologrol viszont elfeledkezel, a prémium fogyocikk nem uti átt a páncélod egy gombnyomással, és ami a HEAT loszert illeti igaz az még jobb mivel már 80% os dontotségu páncélt is áttut és nem veszt az áttutésébol a távolsággal. Amugy meg T57 heavy vs én IS7 ben ahol rendessen el van rejtve a hasa az IS7 nek, T57 heavy leszarja mert alapbol HEAT van neki betoltve és szarrálovi az UFP et a tankonn. Szóval az ilyen esetben én nem tudok játszani és (a csapattársak szerint). A bondos cuccok sem olnének meg ha a játékos nem tudná áttutni a tankot . Szóval az ilyen prémium fogyóciccekkel való érvelést hadjuk , semmi értelme azokat felhozni. Nekem sem lennék ilyen ingerult ha lenne másik ilyen játék de nincs. Mennyek armored warfare-t játszani , nem érdekelnek a modern tankok, netánn mennyek War Thundert ott meg nem élvezet 5 perc utánn egylovéseztetni a tankod egy kempelo játékos miatt anélkul hogy bármit is tehetnél ellene. Ami meg a "nemtudom mire koltsem a kreditem" szindrómát illeti arra nem tudok mit mondani (illetve tudok de azt inkáb bnem írom le)
  • Maala
    AP->APCR esetében még igazad is van, viszont AP/APCR->HEAT esetében már nem nagyon. Mármint, hogy nincs hátránya, már hogyne lenne. :-)

De pont ez a baj a prémium fogyócikkekkel is! :-(:-(:-( Hogy képzelik, hogy gyorsabban töltenek, 10-20k kredit elköltésével, mint én a nehezen megszerzett BIAmmal?! Na meg a másik, amitől hányok, a BOND-os cuccok! Hogy mernek annyit játszani, hogy összejöjjön 5k bond, és sokkal jobban töltsenek, mint én?! Főleg, ha Type5-re, FV TD-re, V4-re rakják. T_T

Viccet félretéve, mindenkinek más az ingerküszöbe, régen én is ilyen kis görcsölős hörgős voltam, mint te, de hála égnek átmentem leszaromba, és inkább kitolom azt a dmg-et, még akkor is, ha nincs értelme. Főleg, amikor fullra szűkült puncinál is úgy adja az RNG, hogy a punci szélét lövöd... És akkor dobjak még egy ugyanilyen kockával a penre is? Kösz, nem. :-)

7 tank nincs kifejlesztve a játékban, ugyan mégis mi a szarra költeném a kreditemet, ha 1-2 hónapon belül azokat is kihúzom duplázgatókkal? Vegyek lőszert (szigorúan simát), és adjam el féláron? :-D
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.05.23. 09:21:58
  • joe662
    Ahogyan MrCiff esetében is történt semenyit.
    A 2es löszer nem helyettesiti,a taktikàt,a térkép értelmezését,a tankok paramétereinek az ismeretét,stb.

• Megamax
    itt nem a loszer tipusaval van baj hanem csak annyi hogy dragabb es ez az egyetlen hatranya, vagyis a csatateren semmilyen hatranyba nem utkozol ha csak premium loszerrel lovoldozol. Az hogy a csatán kivul mennyi kredited maradt az meg ugye senkit nem erdekel. Amugy kivancsi volnak az ilyen golspammer jatekosok ha nem lonenek goldal egy honapig es ugyan ugy jatszananak tovabb mennyit esne az ertekelesuk. ( ugyis arra izgulnak mivel mas okbol nem lenne ertelme gold loszert loni.
  • Maala
    Mindenki mással kapcsolatban... Részemről úgy vagyok vele, mindenki dögöljön meg, aki AP-t, APCR-t, vagy HEAT-et használ.

HE for life, HESHgasm for life!

A többi meg mind undorító ember. :-(

Na meg a prémium fogyócikk használók! Brr... :-D
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.05.23. 08:34:53
  • asolyom
    "Legalább nem bassza el az ilyen gerinctelen segg mások játékát."

Én valahogy tüzérekkel kapcsolatban is így érzek.
  • asolyom
    Igen csak felüdítő, amikor a csapatomból egy Skorpion G egyetlen átütő találatot tud felmutatni egy egész csata alatt....és ezt is az én tankomba helyezi el.
  • Megamax
    Nem nem mindegy mert mint mindig csak magatokra gondoltok. És mi van azzal a játékossal akire a gold lőszert lövik. Ez esetben top tier tank volt semmilyen formában nem volt indokolt az a lőszer. Ez amit csinált már egyenesen buzisag. Az ilyeneknek kellene olyan játék ahol kirakjak elé a tankokat aztán csak lőnie kelljen. Legalább nem bassza el az ilyen gerinctelen segg mások játékát.
  • joe662
    Most tényleg,nem mindegy?Úgyis elfogyott volna neki az alaplöszere
  • Megamax
    igen csak a régiekre vonatkozik, tul OP-k voltak ugy.
  • Pares
    Na jó van ez a frontvonal is addig volt élvezetes, amíg csak artyztam...
  • Maala
    Az újabb prém TD-knek is megvan még ez a tulajdonsága? Én úgy emlékszem, mintha már ők nem kapták volna meg ezt a képességet (pl. Stey, Scorp G, Scorp), csak a régiek tartották meg (E25, JT88).
  • Megamax
    Lovés utánn a prémium TD ken kívul minden TD elveszti az álcabonuszát, amugy lehet nem a tiger p spotol. Már sokadszorra el lett mondva Replay-t vagy felejtsd el.
  • Megamax
    Amíg van olyan loszer a játékban ami sokba kerul de nincs hátránya addig az ha torik ha szakad az akkoris GOLD loszer marad.
  • tutyimutyi2
    Hogy a faszomban tart spoton engem egy tigris p amikor obj 704-ben ülök 33%-os álcával úgy hogy nem volt leesve az álcám lövés miatt?