World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Solten
Azert jatszok szoloban foleg tier 9 alatt, tier 9-10-ben van a legtobb szobanoveny. 15-2 / 2-15-os meccsek / 8-10 SPG. Francnak se hianyzik ez.

Saor Alba

Boconadi
Én még jó hogy elõvettem a hûen szeretett IS7-esemet, az 56%-os nyerési arányomból sikerült csinálni az éjjszaka 51-et, de ha nem hagyom abba még lehet tovább esett volna. Az ilyet nemár
Ezek szerint kifogtam. A T-34-et talán egy kicsit jobban vitte, de engem pl simán kiszednek gépágyúval is, az ellen Bizon meg nem halt bele 2 találatba.

Ami meg a csalást illeti, emlékszem mikor az elsõ tier2-es körömben találkoztam egy T18-al és minden lövésem pattant róla, pedig nem volt nagyon messze. Nem sokkal késõbb én is mentem T18-al és valaki egy lövésbõl kikapott. Aztán valamelyik nap elõrerohantam dombozni és belefutottam egy scout-ba. Teljesen kitárazott rám, hallottam ahogy kopog a 20 milis a homlokpáncélon. Tárazás közben végre sikerült kilõnöm. Akkor jutott idõm a tankomra nézni, annyira meglepõdtem hogy semmit nem sebzett rajtam, pedig tényleg kitárazott, az kb 10-15 találat.
Solten
Visszavettem es kiprobalam a Hetzert a derppel (legelso vonal amit huztam a WOT-ban a german TD volt), nem is rossz moka... <#zavart1>

Victory!
Map: Mines
Date: 03 May 2013 01:39:00
Vehicle: Hetzer
Exp: 3,354 (x2) + Credits: 38,353
Achievements: : Sniper, Mastery Badge: "Ace Tanker"

Saor Alba

Nem nagy kaland... elõször jónak tûnik, de aztán megindul a leming train a kis szurdokban, és vége. Megjegyzem jogosan, mivel nincs értelme elkóricálni, csak elvétve megy ellenség a pálya nagyobb része felé. Szvsz ebben a formában így nem gut.
Nah én úgy gondolom hogy a scout vagy detect az amikor 1 tank felderíti a másik a meccsben és minden tankot csak 1x lehet felderíteni meccsenként. Ha már másodjára látod meg akkor már spottolod vagyis mutatod az ellenséget a csapattársaknak. Abba már bele se akarok menni hogy van álló spot meg mozgó spot! 😄

De jó lenne +1 órám lenne minden nap! Csak a fórumot olvasnám annyit lehet itt nevetni! 😄

Dragon Ridge helyett lett Pearl River, nem? Amit persze soha a büdös életben nem látok, esélyem sincs betanulni...
Bár szerintem ezt direkt csinálják, mivel nekem személy szerint mostanság nem megy jól a WoT. Viszont nagyon érdekelne ez a pálya, de háromszor(!) tett be 400(!) csatából. Úgyhiszem ez valami gombtekergetés, vagy nemtom mi. De nagyon kapják be a narancssárgám, játszani akarok azon a map-en.

Fasza, most adtam el a KV-4-et <#rinya>
Dragon's Ridge, Komarin, Swamp. Tud róluk valaki valamit? Az elsõ kettõt kifejezetten hiányolom, visszatérnek még valaha, vagy teljesen ki lettek véve?
- 0.8.6 will introduce a "hot feature" regarding game optimalisation
- in 8.6, heavily armored tanks in general will be changed (SS: as in buffed)
- in 8.6, "there will be changes in armor mechanics"
- 7 vs 7 battles will be implemented (SS: 7/42)
Hellcat azért nem egy teknõsbéka, ha megszorulsz bármikor eldöngethetsz vele az ellenkezõ irányba. Ha meg még totál sarokba vagy szorítva, akkor is próbálhatod más helyen lõni az ellent. 25 skuló ellövése közben legalábbis van idõ a kísérletezgetésre...
Igen, egyértelmû lenne, de nem volt más lehetõség. 😊 Illetve volt, egy AT8! 😄

A világért se kötekednék, de nem egyértelmû, hogy ha már a harmadik-negyedik nullást lövöd valamibe, akkor taktikát kéne váltani? Máshol lõni, megkerülni, hagyni a fenébe, valami?
Valaki nem rég szidta az AT szériát. 25 darab 90-es AP van a hellcatban, a készletet belelõttem egy AT2-be, nulla sebzéssel. El megy a faszomba már az egész...

Ó bazz az el is kerülte a figyelmemet 😄
Mind1 azt az acc-ot akár törölhetik is.

Amúgy miért húztad ki painttel a nevedet? (alsó képen középen amúgy nem húztad ki😄 még a végén azt hiszik te vagy Budape... azaz az akinek a nevét nem mondjuk ki)
Trentaro
Teljesen más téma, mostmár teljesen megértem ezt a forum fighting-ot, tényleg meg van a varázsa, de ehelyett húzhattam volna a tankjaimat miközben sörözök és az aktuális kedvenc sorozatomat nézem, teljesen megelégedve a világgal.

Igazából egyiknek sincs sok értelme, de ezek a virtuális írásbeli csaták...
Mindig is szerettem olvasni õket, de hogy most én voltam a sajt az egérketrecben, spirituálisan is felemelõ élmény volt...

Megyek is beleülni a legnagyobb artimba és hol az arti noobozást, hol a kiraly volt az artinkat olvasni...
fõleg a noobozást... 😊

Nem biztos, hogy nincs igazam...

második képen ott a neved😊
És kipróbáltam ezt a vitaindító valamit.
Vazze múködik.
De a tracer-en meg a majrélámpán kívül értelmét nem sokat látom szvsz az meg egy más kérdés, hogy ocsmány tõle az egész.

Jó lenne ha összekapnák a wg-s fiúk magukat.

Ember, nézd már meg játékon belül hogy hívják a jelölést, amit a "T"-vel kell elvégezni...

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Facepalm.
lol ...

tekerj 1 perchez ...

ne a bevándorlóktól tanuld az angolt. 😊

Meg vannak azok az álszentek, akik a leglényegtelenebb vacakra is ráhúzzák a "cheat" jelzõt, aztán elbüszkélkednek vele hogy õk nem használják <#kacsint>
Trentaro
Legalább Te segítesz, köszi!!! 😊

"Spotting Range is the maximum distance at which you will detect/spot an enemy tank if you have line of sight."

Felfedezheted/jelölheted

Ez kb mintha egy éti csigával folytatnék eszmecserét. De tudod mit találj egy mondatot is amiben azt írtam le hogy egyáltalán nem lehet full zoom nélkül belátni sarkok mögé? Ha találsz ilyet komolyan mondom meghajlok a hülyeséged elõtt...

Azért mert egyesek különféle okok miatt szeretnek csítelni, de vannak annyira álszentek, hogy ezt ne ismerjék be. Szerintem a legtisztább az lenne ha a legminimálisabb kliens oldali módosítást is bannal jutalmaznák, teszem azt valaki kicseréli a napot egy star warsos halálcsillagra, mert szerinte jól néz ki akkor az is kapja meg a legszigorúbb büntetést.

A jó játékhoz nem kell mod, bár arra jó hogy egyes lassú emberkéket olyan sok információval halmoz el, hogy szabad szemmel látható idõ nekik ezt megemészteni és azalatt az idõ alatt is könyebb õket kilõni amíg nem teljes a figyelme a harctérre... 😊

Úgy látom a tartalom megértéssel nálad vannak gondok, nem is kicsik. Egy rohadt szót se mondtam abból amit te itt leírtál. Ki mondta hogy lényegtelen hogy merre áll a csõ? Én azt mondtam, hogy nem kell kiszambázni az ellenség elé csak azért hogy megnézd merre néz, mert látni a sarok mögül is. Ugyanis arról volt szó hogy szerinted ezt csak a fullzoommal lehet megtenni.
Az utolsó bekezdés meg kb. teljes hülyeség. Ezt mod nélkül is lehet látni. Az ellenséges tankokat a minimapon is lehet látni, egy kis pályaismerettel meg meg lehet ítélni hogy ki hová tud lõni.

de legalább a névválasztásnál jól döntöttél.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Olvasd itt el a wot wikis cikk címét 😄
http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics#Spotting_Mechanics
De azért kiemelem neked: SPOTTING mechanics

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Akkor keríts egy igazi angolt, vagy egy szótárat.
Nem értem ezt a mod vitát. Minek ehhez a pofonegyszerû játékhoz zoom, hit zone, növényzet eltûntetõ stb mod? Xvm-rõl nem is beszélve.
Trentaro
Lehet, itt fõleg indiaikak, pakimakik meg mindenféle bevándorlók élnek, de most körberohantam a házat (3 litván, 1 német, 2 táj), és szerintük sem jelent a spot felfedezést, csak ilyen megjelölés és kihangsúlyozás válaszokat kaptam.

Jajj, ha a tartalom megértése gondokba ütközik akkor jön a szó szerinti értelmezés? ne már, ez annyira óvoda. Na de jó legyen, most ilyen magyarázó hangulatban vagyok.
Nyilván teljesen lényegtelen információ hogy ki merre néz éppen elvégre annyira igazságtalan meglõni valakit szembõl amikor az éppen egy másik irányba néz vagy éppen ellõtte magát és 10 másodpercig szabad préda. Teljesen értelemszerû, hogy ha kimész valaki elé azt csak azért teszed mert éppen meg akarod csodálni az ágyúcsövét aztán lövés nélkül visszahúzódsz, mert te csak körül akartál nézni. Elvégre ez nem egy lövöldözõs játék. 4000 csata alatt ahogy elézem ezt az egyet legalább megtanultad. grat hozzá 😉
Jah és ha nem látsz rá akkor az az ellenfél már egy másik dimenzióban van mi? Nem számít hogy ha látnád, hogy védtelenné válik a példaként fentebb említett okok miatt, akkor esetleg bevállalhatsz egy kisebb utat azért hogy jól belelõhess megzavarhasd stb, aztán ha ügyes vagy sértetlenül még vissza is navigálhatsz a helyedre, ha nem tudod megtartani az új pozíciód. Nyilván ha nem látod át a csatamezõt akkor egy ilyen manõver, akkor ez gyakorlatilag lutri...

Trentaro
Ezért is írtam, hogy nem arról van a vita, higy mi a cheat, csak az, hogy mi a még "elfogadható" cheat. 😊
Párat én is használok a listáról, de nekem például a weakspot skin már nem fér bele, nem is használom.
De ezt nyilván mindenki maga dönti el.

Olyan mod nincs véletlenül, amivel megdughatnám a pattonomat? Jó lenne, mert marhára belezúgtam! <#love11>
Ez vicces, akkor tudnod kéne, hogy mint mondtam, a spot szó az angolban szó szerint "meglát/észrevesz/észlel". Kérem.
Én értem, hogy mirõl beszélsz és megértem az álláspontodat. Személy szerint én használom a fullzoom modot már régóta, mást nem; ha ezért csaló vagyok, hát vállalom... de azt elég erõs túlzásnak érzem, hogy a zoom mod és az alant megemlített "mod" csomag bármelyike (hát még az egész) közé egyenlõségjelet húzzunk.

\"Mielőtt megszólalsz, gondold meg, hogy amit mondani akarsz, szebb-e, mint a csend, amit meg akarsz törni.\" WoT: Verghaust

Trentaro
Okés, feladtam..

tudok angolul, 6 éve angliában élek, játszok angol wotosokkal és még egyikük sem mondta, hogy az ellenség felderítése spot lett volna...
(persze lehet a Magyar nyelvben a spot mást jelent)

Amúgy sajnálom ha valaki a kedve ellenére lett volna kénytelen végigolvasni a "mi a spot" saga-t...

részemrõl abbahagyom, mert már kezd idegesíteni.. 😊

Trentaro
de hát ezt már leírtam!

Nem értjük mert olyan hülyeséget beszélsz hogy már fáj.
spot = felderíteni valamit
Akárhogy is magyarázod, már béta óta ezt a terminológiát használja a wot-os közösség.
A spotolás mechanimusáról pedig ITT van egy írás.
Elõbb olvasd el, aztán gyere vissza vitatkozni.

Most nem azért, de az mitõl olyan fene nagy dolog hogy rápittyegek egy ellenséges tankra? Semmi haszna, de még értelem se nagyon van.

A "spot" szó szerint "észrevesz"-t jelent, ezek után ne magyarázzuk már meg, hogy annak köze nincs a felderítéshez, hanem megjelölés.
Én a 8.4 óta használom a fullzoom módot, kb 500 csatája. Elõtte volt 3500 csatám nélküle, mégis, egyszer se mentem ki senki elé hogy megnézzem merre áll a csöve. A sarkon állva így is ki lehet rá látni. Ha meg terepakadály van köztünk úgyse tud rám lõni. De ezzel a moddal se azt nézem, aki a házsor másik oldalán áll, felesleges is, mert a házon úgyse tudok átlõni. Ezzel is csak a sarkon nézek ki, max annyit hogy merre megy az ellen a túloldalon, meg hogy mennyien és kik vannak ott.

Trentaro
Na jó, itt van, hogy mirõl beszéltem.

Nem tudom, hogy Ti milyen szótárt használtok, de a felderítésre használt szó a "scout", és nem a "spot", én sem a felderítés, sem a scout szót nem használtam.
Amit írtam az a spot, ami az angolban csak helymegjelölést takar, felderítést semmiképpen.

Az elején azt mondtam, hogy zoom móddal tudok olyan tankokat is spot-olni, amit zoom mód nélkül nem.

Azaz, a már felderített, mindenki minimapján látható tankot nem tudom spot-olni, mert zoom mód nélkül nem megy, de én látom, hogy remek lenne egy kis arti segítség mert az artinak pont jó szögben áll.

Vissza már nem olvasok, lehet, hogy valahol tényleg rosszul fogalmaztam, de a lényege a felvetésemnek az volt, hogy a zoom mód is elõnyhöz juttatja a használóját...
Mondjuk még vagy 5-öt felsoroltam, remélem azok rendben vannak mert a kötözködéstõl még sörözni is elfelejtettem...

béke

505thZajcev[PT]

Igen be lehet nézni korlátozott mértékben, de ahhoz ki kell állni teljesen a sarokra, vagy fedezék szélére és ha sok a növényzet vagy terepakadály közted és a célpont között akkor már nem is látsz rá. Tudom hiszen zoom nélkül játszok és majdnem minden pályán rengeted hely van ahol képtelenség rendesen rálátni a felspotolt ellenfélre.
Jah meg ha kint állsz a fedezék szélén akkor máris jönnek a laser guided missile launcherek és kisplashelnek a francba, míg zoom módban ez a rizikó sincs meg. ennyi😉

Fölösleges elefántot csinálni a bolhából, a srác rosszul használt egy kifejezést, némi értetlenkedés után tisztázva lett, ennyi. Ez a wallhack meg satöbbi meg megintcsak mûbalhé. Ha akartál eddig is be tudtál kukkolni a ház sarka mögé némi kamerabûvészkedéssel, csak macerás volt. Ez a mod csak könnyít egy keveset ezen, illetve átláthatóbbá teszi a tömegjeleneteket. Ha nagyon álszenteskedni akar valaki, mondhatja hogy cheat, de attól még minimális plusz elõnyt nyújt, a tracer modok, weak spot auto-aim és társaiktól mérföldekre van.
Avenger
Ja igen. A weak spot mutató mod mondjuk tényleg gusztustalan. Én mondjuk nem vagyok annyira függõ, hogy akár egy modot is felrakjak. 😊

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Avenger
Nekem még 2-300 csatával a hátam mögött is egyértelmû, hogy a spotolás az a "megpillantás". Te a tag-elésrõl beszélsz, aminek alapvetõen nem sok értelme van, mert ha valaki figyeli a minimapot, akkor úgyis látja, ha te felderítettél egy tankot(rádió távolságon belül). Az meg egyáltalán nem elõny, hogy rányomhatsz egy "T" betût az ellenséges tankra, ami ház mögött áll.

"Victorious warriors win first and then go to war, while defeated warriors go to war first and then seek to win." - Sun Tzu

Szerintem meg pontosan errõl van szó, csak ahogy elnézem kedves Trentaro barátunkon sikerült fogást találni valakiknek a nem megfelelõ szóhasználat miatt, habár a tartalom akár még jó is lehetne és most a delikvens ízekre szedése van éppen folyamatban...