World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eagle16
A lövegpajzsa 130mm, és mögötte 80%-ban nincs semmi lényegében, ezért lövi át szinte minden.

A Panther II menet közben pontosabb, ezért tart kevesebb ideig a célzás, az IP-n nagyon szétesik a célkör, pedig még azt se mondhatni hogy sokkal gyorsabb és ezért...még megérteném ha átlag 60-al menne.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Én gûlöltem a proto-t, és én is úgy voltam hogy ehhez képest a t-30 egy istenkirály tank lesz, de aztán páran elkezdték mondani, hogy vissza fogom sírni a t28-at a t-30 után és sajnos igazuk lett. A t-30 egy zéró páncélzatú, átlag 630 sebzésû, 17 sec loading time-al rendelkezõ valami...

T25/2 -tõl ne félj, a hellcat méltó nagy tesója, gyors, mozgékony, az ágyú megfelelõ, a trükk az hogy med-et kell vele játszani, nekem annyira bejött hogy máig megtartottam, és ha 7-es gép kell, sokszor azt viszem.

Eagle16
Szóval a töltésgyorsítót és a ventit kukáztad?

Célzásgyorsítót használni venti helyett olyan, mintha levágnád a lábad hogy megmentsd a karod, nem? 😊

Valamire 10%, vagy mindenre 5%...én nem mertem bevállalni. És rammer nélkül így akkor 15%-kal lassabban töltesz. De te tudod, ha bevált...

T28 Pro vs. T30 vitához: nem egy tier ugyan ,de a T28 P nekem nem jött be, átlagon alul teljesített nálam, míg a T30-as korrekt, randomcsata-nyerõ szerkezet. Az ágyúja csinál néha hülyeségeket az igaz, de a nagy alfa és a torony miatt még így is kiváló TD / hulldown nehéztank.

Indien panzer jó gép? Tornya pattog? Nekem valami gyári hibás mert jellemzõen a gun mantle-t is átlövik. A célzási idõ meg teljesen tönkreteszi, ha szenvedni akarok ott a t34. Amit nem értek a panther 2 ágyújára is 2,9 aimtime van pedig sokkal jobban szûkül.

Viszont most jövök rá eddig lehet rosszul játszottam. Én jellemzõen csak teljesen becélzott lövéseket adok le, viszont az elmúlt pár hétben folyamatosan kikapnak e75, löwe, t34 és társaik kapáslövésbõl bárhogy száguldok. Komolyan 300 méter épp csak rám fordul aztán bumm.

nekem is nagyon bejött teszt szerón a proto 😊

Sunsetjoy: nekem is van T25 AT-m 😄
kurva jóóó rajta az a bazi nagy lövegpajzs! még a BL-10et is képes benyelni 😊

protora meg ráfogok menni csak kurvára félek T25/2-tõl!
igaz anno mégjobban fostam a JPz4-tõl aztán ez lett belõle:
58% WR / 125 csata / 210 kill / 1195 avg damage / 1898 WN6vagy7 nemtom mit mutat a játék ingame
Thx! Még megvárom mi lesz a hétvégi event, aztán szerintem megveszem ha ennyire jó véleménnyel vagy róla 😊.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A T25AT nekem kedvenc TD-m marad. Azt bírtam benne, hogy gyors is volt, legyorsultam vele Med tankokat...csak...anno még a régi MM idején elõszeretettel vágott be tier X-es csatákba, és akkor elegem lett belõle.

akkor jól mellé fogsz nyúlni, a proto egy isten a t30-hoz képest!!!
jobb ha erre készülsz.
proto full random:61%, t30 (10-15 szakasz többi random):50%

mindenki lehúzza a protot, pedig a proto az egyik legkellemesebb TD, ha jól választod meg az oldalt, akkor ott brutális pusztítást tudsz végezni, az az ágyú nagyon erõs tier8-ban, hatalmas ROF és Pen és Alfa.

lehet jönni a lassúságával, meg hogy könnyû arty célpont meg ilyenek, ezt én is tudom, de az eredmények furcsán mást mutatnak.

Eagle16
Nekem van, 50k xp van benne eddig, az elitté fejlesztésen kívül.

70% gyõzelmi arány eddig 73 csata után, csak ennyire jó 😊

A páncélzata addig jó amíg nem lövik a kupolát, mert akkor még Tier 8-as tankok is pattannak róla (nem TD-k). Sajnos mindeinki tudja hová kell lõni, annyira nyilvánvaló, viszont rengetek HP-ja van és ez valamennyire kompenzálja ezt a hátrányát.

A használhatóságát korlátozza az ágyú kitérítése, ami minden irányban borzalmas, szóval az elsõ szabály hogy nem megyünk le vele völgybe, soha. Lehet trükközni hogy ráhajtasz valamire és akkor magasabbra tudsz lõni, de nem mindig lehet találni ilyen kis roncsokat meg kavicsokat.

Az ágyúja menti meg az egészet, mert az valami borzasztóan jó, nagyon pontos, gyorsan céloz, gyorsan lõ, az átütés meg még sok is szinte.

Én nagyon elvagyok vele, random csatákban pusztító szerkezet fullosan.

Sunsetjoy
Ó, én anno eljutottam amcsi td-kel mindkét sávon a t28 páros kigrindeléséig. És véleményem szerint a T25 AT egy bölény, azzal a koponyával, míg a T25/2 inkább max. egy szürkemarha 😄

T25 AT-vel ott forogtam szinte a elsõ-második támadósorban, míg a t25/2-vel másodiknál elõrébb soha - mintha egy Hellcat lenne feljebbemelve - ami a mozgékonyságot illeti kb.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Elég érdekes ez a prototype amúgy, hihetetlenül lassú, a csaták többségében nem érsz oda idõben, hogy sebzést ossz ki, a másik felében pedig mire odaérsz már kb 10en rontanak rád minden irányból. Nem egy csatamegfordító tank, a játékélmény is nagyjából egy 24 órás hello kitty kalandjait játékmaratont karcolgatja csak. A frontpáncélja meg elég érdekes, néha mindenki átlövi olyanok is akiknek még goldal sem lenne szabad, nem weakspotokat lõnek!!, néha meg mindent lepattint, szóval ilyen tök kiszámíthatatlan az egész, mondjuk az egész wot az, de ez a tank különösen. Amikor nekem volt mindig bajban voltam vele, hogy hogyan védjem magam, de ellenfélként is utálom, mert néha még a weakspotokhoz sem elég a 10-es ágyú sem.
Az amerikai tornyos td ág játékélménye nálam a hellcat-nél véget ért. Az e4-et nem vettem meg a t30 elvette a kedvem az egésztõl.

16 csata van benne eddig, szóval a randomisten is lehetett. Közelrõl semmit nem nyelt be a tornya, de ha egy kicsit messzebb voltak az ellenfelek, akkor iszonyat csörömpöléssel ugyan, de szinte mindig nullákat lõttek. Lehet a random, egyelõre tesztelés alatt van a járgány. Mindenesetre eddig bejön. A célzási idõn tényleg kell javítani, raktam is rá célzásgyorsítót is, meg vertikális stabot. Ami engem jobban zavar, hogy hamar spottolják. Fel is tettem rá coated opticsot, így legalább néha én is észreveszem azt aki spottol. 😊

Van itt olyan akinek van AT 7? Érdekelne hogy kinek mik a tapasztalatai vele. Már vagy 2 hete ki van fejlesztve, de eddig még nem vettem meg, viszont freebõl szépen kifejlesztgettem fullosra ez alatt az idõ alatt.
Fõleg az érdekelne hogy mennyire golyóálló, meg a használhatósága.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Si vis pacem, para bellum!

Reaper
Amúgy szép ez a videó, de ehhez kellettek a lámák is, akik nem tudják, hogy hol kell lõni a frontját..😊

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

T34 egy T95 ágyúval gyakorlatilag a T30.

Reaper
Jó persze, az ember játékstílusától is függ, hogy egy-egy tank mennyire jön be valakinek. Amúgy jaja a T30 tartja bennem a lelket ennél a Protonál, mert különben eladtam volna már a 'csába😊

Ez vonatkozik bármelyik tankra itt a world of artys-ban. De csak a megfelelõ szögbe kell beállni és nem fognak átütni olyan könnyen. én szerettem a Protot a 25/2 csak szívás volt. A T30 meg egy állat lesz majd, Az E4 meg istenkirály. :-D

Reaper
A hoki tankok bemennek a fedezéked mögé is😊

Solten
Meg mayer vagy ha ekozben fedezeket olelgetsz... <#alien>

Saor Alba

Reaper
Addig vagy mayer, amíg nem spotolnak fel..😊

Ezért teszi a prem T34-et sokszor tizesek közé.

Persze, leesett, a másik fórumneve alapján, tényleg.

Solten
Ja hat a Proto egy lassan gurulo AGYU, de egy T10-et is szetlosz vele 400m-rol, nekem bejott 😊

Saor Alba

Ezért megyek én is csak a T25-2-ig. Az megvan, szépen kigrindelem vele a T28 protot, aztán lesz egy szabad garázshelyem.

Nem nekem valóak a lassú tankok.

Reaper
T25/2-t szerettem a top ágyúval. Kellemes kis cucc, ellenben a T28 proto nem a szívem csücske még a top ágyúval sem. Olyan mobil, mint egy hajó a sivatag közepén. 18km/h (mindent lekésel vele kb.), bazi lassú torony hátrafelé ~60 fok holt térrel, minden idióta átlövi már a frontját, körbetrollkodni nem nagy kihívás, cserébe viszont a "kurva arty" is elõszeretettel utazik rá helybõl és ugyebár a nyitott torony nem egy életbiztosítás ilyenkor...

Én úgy tudom szakesz Budapest21-re változtatta a nevét 😊

Amúgy az underdogsos videókban a hangja alapján én Miszter Sef-t (nemtom hogy írja pontosan) véltem szakesz hangjának 😄

Bocs a kérdésért, lehet nem voltam itt, de te vagy Szakesz? Láttam, hogy eltûnt a játékból is, gondolom nevet változtatott.

Az Indien stockon katasztrófa, de ahogy fejleszti az ember tényleg jó eredményeket produkál, pedig értékei alapján nem ezt várná az ember. A Centurion még nincs meg, ahogy a Panther II se, de kíváncsi leszek nekem játékélményben melyik fog ezek közül a legjobban tetszeni.

Eagle16
A Centurion csak testlövéstõl kap ammo racket, azt meg alap hogy elrejtem mert olyan mint egy amerikai tank. Nem mindig megoldható ez igaz, de ha törekszik rá az ember hogy mindenhol a dombos terepet keresse, akkor duplán nyer, mert a tornyát alig tudják átlõni és az ammo rack is biztonságban lesz.

Én nem értem mit lehet szeretni az IP-ben azzal a borzalmas célzási idõvel és nem létezõ páncélzattal, de el tudom képzelni végülis hogy van, akinek tetszik...láttam már embereket több száz csatát menni T95-tel is 😄 Amivel akkor se játszanék többet ha kényszerítenének.

stoppos: épp ez az hogy nekem a tornya se nyelt be semmit, max. a rövid 88-ast és társait. Ha lenne legalább a lövegpajzsa mögött páncélzata akkor azt mondom ok, de 80%-ban csak egy 0mm lyuk van mögötte, és csak legfelül és legalul van egy olyan rész ami viszonylag jól véd, de kicsi az esélye hogy ott találják el.

Sokszor félig célzott lövéseket kell leadnom, mert a tornyát átlövik simán, a célzási idõ meg akkora hogy egy szovjet nehéztank is becéloz mire én becélzom.

Centurionnal ez úgy néz ki hogy 2.3-as célzási idõ miatt már visszafelé tolatok mire engem becéloznak, de akár kint is hagyhatnám a fejét, mert Tier 10-es ágyúkon kívül nem viszi át semmi, max. ha mázlis lövéssel eltalálják a torony külsõ szélét.

Elég sok meccsen kellet középtávról lövöldözni egymásra. El tudtam rejteni a testét,a feje meg abból a távból mindent benyel szinte. Cserébe viszont én átviszem õket, pedig ez még nem is a legnagyobb ágyú. Pláne, hogy a legtöbb ellenfélnek ki kellett rakni a teljes tartályt, ha rám akartak lõni, nekem megy ugye csak a fejet. Mondjuk tényleg szûkülhetne gyorsabban, de akkor már op lenne a cucc. Párat lõttem kidug-nemvár módon is, azt még nézegetni kell, nem tudom mennyire pontos.

Ez a szép(?) ebben a játékban, hogy én meg teljesen az ellenkezõjét tapasztaltam 😄

Indiántól nem voltam épp elájulva játékélmény terén, de nagyon meggyõzõ eredményeket produkált, és kifejezetten élveztem, hogy van egy hulldown képes német tankom. A grind végét nagyon elrontottam, de még így is a legmagasabb átlagsebzéssel zártam a többi 8-as medhez képest.

Míg a Centurionnál rendszeresen az 1. lövéstõl elszállt az ammo, akár szembõl, akár oldalról kaptam, kb 500-zal kevesebb volt vele az átlagsebzésem, mint Winnetou-val, és annyira utáltam, hogy el is adtam, mielõtt kihúztam volna belõle a 9-est... 😄

Eagle16
Nekem van az IP mellett Centurion I.-esem is, és az a durva hogy szinte mindenben jobb mint az IP...sebesség kb. megegyezik, hull-down képesség egyforma, a ROF picit kisebb, cserébe viszont 226-os átütéssel mindent átvisz. Közel ugyanolyan pontos és gyorsabban is céloz ráadásul.
Ja és még páncélzata is van, a tornyán nem sok minden megy át, mert jó nagy a lövegpajzsa.

Nem látom az IP elõnyét semmilyen téren, nekem csak szenvedés a Centurion mellett.

Nekem nem megy vele, pedig már fullos (rémálom lesz kigrindelni a Leo P-t). A PII-t sokkal jobban tudom használni, agilisebb, érzésre jobban szûkül, a pen is elég.
na akkor majd felteszem rá a derp-et egy kicsit 😊
sosem mentem még azzal
Elkezdtem köszörülni az indien panzert tegnap. Nem kicsit király tank, még így félig stock állapotban is. Ha ez fullos lesz, azzal a pennel, a heavyken ott hajtogatok pinát, ahol akarok. 😊

Platoontársak...

Hát na,Kv-1S hozza platoonba a D2-õt(90 csata 8 kill<#rolleyes>),de ne noobozza õket az ember...még akkor sem,ha mennek K1-be bujkálni!XD
Killek miatt az a legfajsúlyosabb a wn6-ban és a winratiora is ad, mig az eff nem és majd fele annyit számít a kill.

Tényleg nem könnyû vele, de ahogy a többiek írták neked kell bemenni a sûrûjébe és reménykedni, hogy az ellen nem hozott gold ammot. Nekem így lett meg. Egymás után minden csatában mentem elõre, amiben csak T5 tank volt és egyszer bejött, senki nem ütött át, pedig nem is nagyon mozgattam. 1009 xp-re, 2345 sebzésre kaptam meg.
Nem nehéz meglátni, hogy azokkal a tankokkal a legnehezebb a tank ász megszerzése, amelyeken van derp ágyú és elég gyenge a sima ágyújuk. Ilyen az pl. AT2, a VK 3002 DB is. Ezeket a tankokat fõleg a pro játékosok csak arannyal és derppel használják jogosan mondjuk és lényegesen több sebzést ki lehet velük osztani, mint a normál ágyújaikkal.

A stat javítására van recept: gyakorlatilag az összes troll ágyú gold lõszerrel terminátort csinál a tankból (KV-1, PzIV, Hetzer, M4, Wolverine, stb.). Ide tartozik még T2-ben az amerikai páncélvadász, ebbe gold sem kell. De mégsem ajánlanám, hogy ezzel húzz statot. Ugyanis hiába sebzel és ölsz sokat, nem leszel jobb játékos. Alacsony tierben látni néhány lila játékost 2000 körüli effel, de ha megnézed az adatlapjukat, akkor láthatod, hogy 3-4 ezer csatát mennek egy adott alacsony tierû tankkal. Ha egy ilyen betéved T7-be vagy T8-ba, pillanatok alatt kicsontozzák a közepes képességû játékosok is.
Javasolnám az IS-t és a T29-et T7-ben illetve 0T3P kolléga hozzászólását megfogadni. 😊
Napi hirdetés az immár 40 fõsre duzzadt HPTS-be

A HPTS egy nagy múltra visszatekintõ klán, mely nemrégiben újraalakult, hogy elfoglalja megérdemelt helyét a CW térképen.

Ehhez a Te segítségedre is szükségünk van! Állj be sorainkba és éld át az élményt, amikor szabályok nélkül fosztogatunk és eltiporjuk, ki utunkba áll!

Klánunkban jó hangulatban telnek az esték, csak pár egyszerû szabály van, ami inkább ajánlás, mintsem kõbevésett törvény:

-Betöltött 16 életév (gyermekek nem állhatnak kalóznak...)
-TS3 használat
-Legalább T8 tank az esti századokra
-T10 tank a CW-re, mert fosztogatni csak T10 tankkal lehet

Állj közénk cimbora, utunkat borgõzös kikötõk, szajhák és rengeteg halott szegélyezi.
JELENTKEZÉS ITT

A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Erre itt egy jó példa, tegnap mentem 5kört, t5-t6 medekkel, szerencsém volt, mert nem pakolt high tierû csatába, de látszik mekkora különbség lehet a sima eff és a wn6 között (csak 1 foglalási pont van).
Wn6 76%-át a kill és a sebzés adja, effben ez 55% ott a capture 21%, a többi a saláta ez a fõ csapás😊 Kill/damage

patchaou
A statodon olyan tankkal tudsz javítani amivel jó vagy és amivel jóval több dmg-t ki tudsz osztani mint az azonos tierû és típusú tankokkal 😊 Az enyémet 14k csata után elkezdte felhúzni a 110, plusz dobott egy lapáttal rajta az is, hogy újra elõvettem a T29-et. Tierjében mindkettõ brutálisan jó cucc. Az eff/wn6 növelésére legbiztosabb módszer a sok sebzés. Nem tudom milyen arányban, de ez hozzájárul a nyerésekhez is, minnél több tankot fosztasz meg minél több hp-tól, annál nagyobb eséllyel nyertek. Varázsszer nem igazán van. Jónak kell lenni és akkor elkezdenek növekedni a számok 😊
DE, ne akard szándékosan manipulálni a statisztikád, inkább csak méregesd magad, hogy megtudd miben kell javulnod.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

az esélynél az exp ahogy figyeltem az a csata folyásával változik

a win6 hogy mitõl nõ azt ne kérdezd, nekem az is lenne még kérdésem hogy mikor frissít?

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Hello,
nekem is lenne pár kérdésem:
-az XVM stat-ok között van az esélylatolgatós mutató, ahol az általános nyerési esélyek és a tank életben maradási esélyei után következik egy EXP: felirat után két szám, ami nagyrészt hasonló a nyerési esélyekkel. De ezek mit mutatnak?
-az EFF (vagy a wn6) statok akkor indulnak javulásnak, ha a megnyert csaták 50% fölé mennek?
-a staton milyen tierrel érdemes javítani és milyennel nem?

Már jó régen játszom de csak mostanában tettem fel modokat meg az xvm-et is.

In a world without fences and walls - who needs windows and gates ?

A Big and Heavy az nem,az Interactive special a szavazós.
kínai heavy nem lenne rossz, de sajna még a t58 sincs meg 😄

amúgy nem szavazásos alapon megY? 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873