World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez repülni is tudott? <#idiota>

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

hirtelen elavult UFO-t olvastam... utánna elgondolkodtam hogy milyen egy modern UFO.... majd jót mosolyogtam 😄DDD
Azért az az Object 279 baromi elborult egy UFO. Vicces lenne a játékban.
Met
Khm...vicces

Grafikából már nem tudok visszavenni mert így is minimal. Bírna többet a gépem csak nem érdekel, úgy se azt nézem hogy milyenek a fûszálak.
De ha nem valami beállítási hiba és másnál nincs ilyen akkor tényleg a gép nem bírja.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Napi wot hírek:

K.: Láttor rá esélyt, hogy az Object 279-es bekerüljön a játékba, mint 10-es tieres nehéz harckocsi?

V.: Hehe, nos bárhogyis nézzük, a páncéldöntésének elképesztõ szögei az biztos, hogy azonnal az amerikai tankok riválisaivá tenné lövedék-lepattintásban. Viszont egyre inkább érik bennünk is a dolog, hogy igen, akár, szinte semmi akadálya. Viszont ha közelebbrõl vizsgáljuk a dolgot, rögtön kiderül, hogy de bizony - van. Az elsõ ilyen a négysoros lánctalp. A T-95-ön ezek gyakorlatilag két normál sornak minõsülnek, viszont ennél a jármûnél ezek sokkal távolabb esnek egymástól. De még ha ezeket a T-95-höz hasonlóan kezelné a rendszer, ott az üzemanyagtartály kérdése, ami a két sor között, belül foglal helyet... Mert nem lesz az a frontpáncél, vagy lövegpajzs-vastagság ami bármit is érne, amikor szinte minden egyes becsapódó lövés lángra lobbantja majd a jóformán totál védtelen üzemanyagtankokat. Így viszont bármilyen megoldást is találnák a harckocsi játékba passzírozására, mindegyik roppant kényszeredett lenne, akárcsak anno az IS-7. Viszont, amióta SerB meggyõzõdhetett róla, hogy az IS-7 élete egy nagy tévedése volt, én bizakodó típus vagyok - szerintem bele fogunk még futni ebbe az Object 279-es témába...

K.: Mondanál néhány szót a T-32-rõl? {megj: ez a szovjet-féle T-32 - a ford.} Úgy tudom, néhány darab belõlük még harcolt a spanyol polgárháború végnapjaiban, viszont az akkori tervezett megbukott - a kettõs meghajtásrendszer miatt.

V.: A T-32 (vagy ahogy többen ismerik: A-32) a Koshkin ATG rezisztáns program részeként, a projekt egy kései vadhajtása volt. A kormány egy olyan harckocsit akart, ami elég páncélzattal bírt az akkori elhárítófegyverek kivédésére, viszont a BT-7M mozgékonyságával és sebességével bírt. Ennek az eredményeként született meg az A-20. Azonban Koshkin a saját szakállára folytatta a teszteket, és nemsokára eljött egy normál meghajtású tankkal, ami viszont erõsebb páncélzattal és fegyverzettel bírt. A második prototípust 24 tonnára szabályozták (míg az eredeti 19-et nyomott), hogy minden összetevõjét alaposan letesztelhessék. A sikeres vizsgálatok után pedig egy olyan harckocsit kaptak, ami már 76,2mm-es fõlöveggel, valamint 45mm, nagy döntésszögû frontpáncélzattal rendelkezett. Ez a végkifejlet volt az A-34, vagyis a közismertebb nevén - a legendás T-34.
Ami az A-32-es spanyol polgárháborús bevetéseit illeti, nem kecsegtetett túl sok sikerrel. Mindössze csupán kettõ darab épült belõle, 1939 tavaszán és nyarán, viszont Spanyolországban ekkorra már annyira rossz volt az akkori helyzet, hogy a pártvezetés ezeket automatikusan, elõzetes tesztelések nélkül küldte el a szövetségesei megsegítésére - mint vadonatúj tankokat.

K.: És mi a helyzet a BT-IS-sel? Az "IS" tényleg "Joszif Sztálin"-ra utal?

V.: Pontosan, viszont a BT-IS harckocsik idõben jócskán, bõ tíz évvel elõzték meg a hasonló nevû nehéz tankokat. Az elsõ példányok ezekbõl a BT-2-IS-ek voltak, az igen sérülékeny BT-2-es tankok továbbfejlesztett változatai, amit 1934-ben fejlesztettek ki. A prototípusnak nem csupán kettõ - mind a hat pár kerékgörgõje hajtott volt lánctalp nélküli üzemmódban, a vázát pedig átalakították, hogy nagyobb üzemanyagtartállyal láthassák el. Az így kapott tank ezek által jóval mozgékonyabb volt terepen mint a BT-2, viszont a meghajtott kerekek folyamatosan fennálló szinkronizációs problémái miatt a projektet késõbb törölték.
Egy ehhez hasonló projekt része volt a BT-5-IS 1936-ban. A jármû ugyancsak jobb terepbíró tulajdonságokkal büszkélkedhetett mint az eredeti BT-5, és több pótüzemanyag-tartállyal is ellátták. Viszont a legnagyobb újítás az volt, hogy úgy lehetett - mindössze 15 perc alatt - lánctalapas üzemmódból közvetlen kerekes-meghajtásra váltani, hogy ahhoz ki sem kellett szállni a tankból. Sajnálatos, hogy mindössze 10 darab épült ebbõl a remek jármûbõl.

Viszont a BT-5-IS projekt tovább csiszolta a harckocsi képességeit. A páncélzatát ferdén megdöntötték, azonban vastag is volt - ami kissé a fogyasztás rovására ment. A BT-IS-t sem gyártották nagy darabszámban, viszont az innen nyert tapasztalatok a késõbbiekben a BT-7 és BT-7M kifejlesztésénél tettek jó szolgálatot.

K.:Igaz, hogy az eredeti V-2-es motorok valójában repülõgépek számára készültek? Tudnál mesélni errõl egy kicsit? Van emiatt bármiféle hátránya ennek?

V.: Ezt a többcélú dízelmotort eredetileg a Harkovi Mozdonygyár építette (és nehézbombázó repülõkbe szánták, viszont túl gyengének bizonyult ahhoz). A háború elején öt különféle típusa létezett: V-2 (a BT-7M-nek), V-2-34 (a T-34-nek), V-2K (a KV-1 és KV-2-nek), V-2V (a Vorozsilov-traktorok számára), valamint volt egy kísérleti fél-modifikált V-4-es változat a T-50-es harckocsi számára. A késõbbi években a motorból még több lóerõt tudtak kisajtolni, akárcsak a V-2SF ls V-2SN típusoknál, hála a repülõgépekbõl származó centrifugális kompresszoroknak. Mindezek után a V-2-eseket továbbra fejlesztették - elsõdlegesen a szovjet nehéz harckocsik számára. Bizonyos variánsait viszont szinte azóta is ugyanabban az állapotban gyártják (viszonylag kevés változtatással) traktorok, hajók, kötöttpályás jármûvek, légpárnások, és egyéb ipari nehézgépek számára.
A motor hátrányai viszont a nagy olajfogyasztás, a hangos mûködés, és az olyan összetevõk használata, amiket a mai, modern ipar sokkalta hatékonyabb formában is le tudna gyártani. A repülõgépekre visszavezethetõ kronológiai gyökerek miatt ebben a motortípusban relatíve sok a használt alumínium, amit más anyagokkal kellett helyettesíteni, mikor is hiánycikknek minõsült még a második világháború évei alatt.

K.: Leningrád ostroma idején a Kirov és a bolsevik gyárak által elõállított harckocsikhoz nem volt elegendõ nyersanyagutánpótlás. Meg tudnál említeni a gyártás fenntarthatósága érdekében vett néhány improvizált megoldást?

V.: Olvastam róla, hogy voltak olyan T-34-esek és KV-1-esek, amik sima gázolajos motorral épültek, amikor épp hiány volt a V-2-es befecskendezõs turbinákból. Tervbe volt véve a T-34-esek 45mm-es ágyúkkal történõ szerelése a 76,2mm-es lövegek hiányakor, ám ezekbõl egyetlen egy sem készült végül. Illetõleg a kísérleti harcjármûvek, mint a T-50, vagy a KV-220 ugyanúgy részt vettek a védekezésben, mint a reguláris társaik.
Hehhehe😄 Nagyon szép játék volt.
Khm... arra akartam célozni, hogy nálam pl semmi gond nem volt soha se xvm-el se replay-el, mert néha az is felmerül.
Gyenge lehet a géped vagy a grafikából vegyél vissza vagy ne használd az xvm-et.

Met
Igen, xvm nélkül nem szaggat.

Kicsit azt érzem mint aki itt nemrég 9k dmg-vel vereséget szenvedett.. csak kicsiben😄😞..

Örök igazság, sokan régóta mondják és már én is megtanultam, hogy a lemming trainre, ha elindul, fel kell ülni. Egyedül csak meghalni lehet.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

De most tényleg, sok sebzés? Mi számít soknak? Mert az átlag tier7-8-as tank, úgy 300-400-at sebez, az 500 már jobb eredmény. Legalábbis átalában ilyen embereket látok a játékban. Szóval hogy lehet sokat sebezni kérdésre...nem tier függõ ezek szerint , mert hiba a magas tier.

Hát de legalább sebeztél jó sokat. Az is valami. De a másik csapat se volt a helyzet magaslatán, ott is vannak nullások, meg alig sebzõk.

hasonló a képedhez, de annyi különbséggel, h én lemmingbe futottam bele, nem mentem velük....vszínû rosszul tettem :/ (enemy lemmingjével összefutottam, tartottam amíg bírtam, de ilyenkor mégis mit tegyek, ha lógó belû enemy tankokat a saját fullos társaim nem képesek megsebezni se szinte, nem hogy megölni....)

Legközelebb mit tegyek?😊
Master91
heheheee 😄
Eagle16
Hát értelemszerûen magas tierben többet lehet sebezni, ott vannak a nagy ágyúk meg a sok HP-s tankok.
Persze hogy direkt keressük, ez lenne a játék lényege vagy mi 😄

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Mármint mennyit? Mennyi az a sok?

Imádom a klánom. Kis szaros klán és mégis néha úgy picsázzuk el a nagyokat CW-n, hogy levegõt sem kapnak 😄 ( Igaz néha mi sem )

Aki akar az jöhet!

Halihó! most van egy kis idõm, és nem tudok csak laptopozni így jövök hülye kérdéseket feltenni:
Hogy a vérbe lehet ennyit sebezni? 😄 vagy csak t7+ba létezik ilyen?
IS-el 122-es van benne, egyszerûen lehetõségem sincs ennyi emberre lõni, hogy kijöjjön ilyen magas sebzés... direkt keresitek a sok ellenfelet?
Ott maradt,a T34 leszedte mielõtt átbillent volna.
Eagle16
Jah most olvasom hogy 110-et írtál, nem T10-et. De ugyanaz érvényes rá. Az orrát át lehet lõni, mint az Is-7-nek. De a frontja keményebb mint az Is-3-nak, jóval keményebb, fõleg akkor ha teljesen szemben áll veled. Azt mondják elég jó tank.

Pont úgy, amilyen sorrendben írtad. Te aztán embere válogatja. De számomra M6 a best T6 jármû eddig.
Mind3 jól megy, persze mindegyik más milyen stílus kell ezt is tudom! De mivel nincs sok garázshelyem ezért nem tudok dönteni! :S

Azon lepõdtem meg . hogy ugyanúgy lõttem rá mint egy IS3-ra, de így pattogott. Akárhányszor találkoztam vele, azt látom áll szemben, és senki nem lövi át. Azért sikerült átlõni is, de nehéz volt.

voivod32
Egy hónapja nem játszottam...kíváncsi leszek!

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Eagle16
Az, de dombos terepen meghal, mert nincs löveg kitérítése lefelé. Vagy legalábbis nagyon kevés.

voivod32
M6! Egyik kedvenc heavy-m volt!

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

amelyikkel jobban megy a játék,jobb a gyõzelmiarány,jobb az átlagos sebzés,amivel szeretsz menni,amelyik több kreditet ad ,és ennyi,amugy t150 tuti nem,m6 vagy arl
m6-ot ne 😄

The Stronger you become the Weaker you really are! "egy aggro warrior amúgy kinéz, tojás-grim rá a ww-fegyó :D meg inner fire " Switch friend code: SW-4792-5729-8873

Melyik tier 6 heavy a jobb hosszútávon (M6,T-150,Arl44) hosszútávon?

Szerintetek stock Tiger stug top gunnal?
Ez a kínai 110 tank tényleg ennyire kemény? Elég nehéz átlõni.

A játékosállományt ismerve jó esély van rá 😄 Bár én sem szólhatok egy szót se, ami 100-150 xp-s köröket futok most a stock SU-100-zal <#szomoru2>
Menjél ki a friss levegõre.
Miert? Szaggat?

Ha legalább eltalálnának valakit...de az se megy. És amúgy ma csak háromszor küldtek el a francba, hogy noob meg uninstall...ha én noob...meg uninstall...akkor ezek? Õk mik?

Eagle16
Szerintem elé esett és megdöglött 😄

Met
Miért szaggat a játék ha xvm-el indítom?

Na ebbõl mi lett?
T95 ugrásra készen.

patchaou
Ja, a kapott xp-jük elé be kellene vágni egy - elõjelet. Sok probléma megoldódna 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

patchaou
Õk azok akik "élvezik" a játékot. Már annak is örülnek amikor eltalálnak valakit...

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Nem...nem panaszkodom. De mit lehet ilyenkor tenni? Valami varázsige? Tanács ? Bármi? Az ilyen csatát nem lehet megfordítani és megnyerni. Vagyis nekem nem megy.

Most kaptam 1 komplett 8.6os mappát,sok mindennel(hang,skin,prém garázs stb stb,nagyon sok minden)+elõtte szereztem 1 új xvm file-t.
Elvileg jó lett de,h melyik miatt(xvm,8.6 file)
Én az xvm config file-ra tippelek.
Thx.

Valaki találkozott már olyan buggal, hogy kilõnek egy tankot, és jobb oldalt nem írja ki?
😄DDD szánalom😄

Ha valaki unja még rajtam kívül Wlanseraf offolását, akkor az írjon már be a modi topikba, hogy kezdjenek vele valamit.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Én a játékhoz szóltam hozzá te meg mentõautót linkelgetsz nem tudom melyik az off😊))))))))))))))))

Befejezhetnéd a sírást Wlanseraf. Ha nem tetszenek az itteni moderálási elvek, akkor keress másik fórumot ahol kedvedre offolhatsz.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Akkor én lépek is.. <#duhos2>

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Na igen, megesik hogy erre jársz és lerontod a színvonalat, de egyébként nem szoktak különösebb gondok lenni.