418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• joe662
    Kb valahogy ügy.
    Délelött néztem Skill4ltu-t,már a Chimera-nál tart.
    Kb 3 órán át próbálkozott a 7 killes küldivel 13-57 el csinálta,brutál amit művelt azzal a tankkal,de végül meglett.
    Majd jött a 10k kombináltas ,azt 2 óra után feladta.
  • Sherman0070
    2 év múlva 100 embernek jó ha meglesz. :D
  • joe662
    Betették,a személyes kampányba
  • Sherman0070
    Kampány tanknak betehették volna.
  • joe662
    Jó kép:-)
  • ROMOTO
    E-magon van komplett msi gép olcsóért 240 ropi+ win10, azon simán elfut a wot.
  • joe662
    Mondtam én,hogy melegxik:-DD
  • Maala
    Reggel 6 vagy reggel 7-kor nullázódik.
  • Ryleh
    A jarmueladasi idolimit 24ora?..kezdeti szinten hamar telelett, azaz a starter vasak is foglaltak a slotokat(max 2nemzetet sztnek huzni, tanullni)
  • Plata
    Nekem új gép kéne.
    De úgy hogy full összeszerelve és nekem csak be kelljen dugni és felrakni rá a fontosabb játékokat.
    Nem értek a gépekhez.
    Ha nekem bele kell nyúlni az gáz.
    Tudom használni de hozzá nem értek.
    Lényeg hogy WoT fullon menjen rajta meg egyebek.
    Jah meg még ki kell mentenem P3 mentéseimet.
  • Sherman0070
    Na meg lett nézve a gépem.
    Szoftver hibás volt, vagy micsoda + túlmelegedés miatt állt le.
    Nem tudom mit csinálhattak vele de meg lett javítva 8ezerért.
  • Plata
    Mert nem veszi észre.
    De most látja mit csinálok. XD
  • lammaer
    "egyik magas lóról a másikra való átmászás között "

Ezen beszartam. Akár igaz akár nem, gyöngyszem fogalmazás volt :)
  • ROMOTO
    Sok kímélőbb megoldást is be lehet dobni, pl. a +/- 1 tieres MM is ilyen, sokkal kiegyensúlyozottabb lenne a játék és sokaknak megjönne a kedve az alsóbb tierekhez, ez ugyanúgy lehúzná a meccsek átlag tierjét a felső harmadból, nem véletlen volt népszerű az a full tier 8 as csatamód sem...
  • lammaer
    Azé se szól semmit hogy munkaidőben WOTozol meg startrekezel :P
  • Plata
    Wt accom is van,de nem nagyon birom.
    Van hogy egy évig sem nézek rá.
    Wt-ben szar a tankok mozgása fizikája.
    De fullra véve a grafikát a környezet szép.
    Tavak meg erdők.
  • Plata
    Nem vagyok otthon.
    Netem sincs mindig mert a bunkerben nincs térerő.
    Oszt nem mászkálhatok ki csak azé hogy írjak.
    Mondom a főnöknek hogy kimegyek kicsir fórumozni.
    Képzelem mit szóna. XD
  • Ryleh
    Summe:tetszik a jatek... Viszont sztem nem szabad/lehet hasonlitani, ertekellni, lehuzni, vagy hajjjpollni a Wt hez... Mert teljesen mas... Annyi a kozos, hogy tank. Mindemesetre, merem mondani par ora utan, hogy kezdhettem volna korabban is ezt.✋
  • yossarianHUN
    "nem fogják annyian venni 6os prémet hogy összejöjjön a jó tier 8 MM, mert kb. 6x annyian kellene hogy vegyenek prém 6 ost, mint amennyien az elmúlt 8 év alatt 8 as prémet vettek" - Ez igaz, ugyanakkor úgy érzem, nem számolsz azokkal, akik letennék az eddig unalomig nyúzott T8-as prémüket, és átülnének egy hatosba. Ha tökéletesen nem is egyenlítődne ki, szerintem elég közel kerülne hozzá.

A rinyát és a vásárlói igényeket illetőleg: nem hiszem, hogy nagyobb rinya lenne, mint most. A T8 prémeket ugyanúgy megeszik reggelire a T10-ek, hacsak nem egy Skorpionról vagy Defenderről beszélünk, és egy T6 prém egy csatában max 3 T8-cal találkozna, ami azért nem a világvége, főleg, hogy a T7-ek általában simán belőhetők még egy T6-nak is. Szerintem túldimenzionálod ezt az egész balanszolási kérdést. Még ha igazad is van, és pokol lenne a hatos prémek élete, akkor is legrosszabb esetben fogja magát Józsika, és visszaül a nyolcas prém tankjába. Érted, a hatosok protezsálása a jelenlegi (T8 túlsúly) problémát biztos nem rontja tovább, legrosszabb esetben is csak nem segít rajta. Ha meg Józsika rájön, hogy nem jön be neki a hatos prém tank amit vett, hát evvan, Józsika a jelenlegi rendszerben sem gondolja meg a vásárlásait, és rakás olyan tankot vesz, amit aztán soha nem használ többet, mert nem tud vele játszani. Ez már a vevő felelőssége, nem a WG-é.

A tier limitesek buffolása és a limit elvétele tetszene, csak pont a fő problémát nem oldja meg. Szerintem az, hogy szar limites prémekkel játszani korántsem a legsúlyosabb gond jelenleg. A legsúlyosabb gond, hogy a játékosbázis 70%-a T8-10-ben koncentrálódik, így T6-tól felfelé az ember hozzászokhat, hogy T10-ig a csaták túlnyomó részében a lista alján fog csücsülni.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2018.10.09. 16:46:04
  • Maala
    Itt az alkalom bedobni pár képet a Mauseres csatáidről, amikben átlőttél 5x és van ~2,5k sebzésed. :-D

---

Témához, most tesztelik a megoldást, nyugi, hamarosan lesznek botok a lowtier meccsekben, aztán nem csak a SEA szerveren. :-P Már csak azt kell eldönteni, hogy 3-5-7 formátumban 0-2-3 legyen a botok max száma, vagy 0-1-2? És ez esetben még csak hozzá se kellene nyúlni a kreditszorzóhoz.

Hehe, úgysem lesz ilyen, mert egyszerűen nincs elég kredit sink a játékban ehhez. :-(
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.10.09. 16:39:33
  • ROMOTO
    Akkor magyarázom hogy értem, a wotban minden módosítás pro-kontra hat, úgy nem lehet belenyúlni egy szerves szisztémába hogy minden jól jöjjön ki belőle, ezért hívják balansznak. A te ötleted eléggé radikális ahhoz hogy ezt ne vegyük figyelembe több kárt okozhat ha eléri a célját mint amennyi a nyereség, a játékosok és a cég valós nyeresége.

Úgy gondolom hogy nem fogják annyian venni 6os prémet hogy összejöjjön a jó tier 8 MM, mert kb. 6x annyian kellene hogy vegyenek prém 6 ost, mint amennyien az elmúlt 8 év alatt 8 as prémet vettek, ez ugye eléggé képtelen téma, de akármennyien vesznek is 6os prémet az biztos hogy emiatt beindul a rinya hogy mennyire szar, nincs pen, szétlövik 1-2 lövésből, ráadásul ő ezért többet fizetett mint a régi vásárlók, stb. Maradnának a skilles goldammos 6os prémtulajok, a többinek meg reszeltek.
    .
    És igen, nem hiába példálózom hogy tier6-8 balansz problémákhoz vezetne, hiába mondod hogy most is az van, ettől még a fizető vásárló igényeit nem lehet figyelmen kívül hagyni, ha pl. a 6os prém nagyrészt csak arannyal viszi be majd a tier 7-8 ast akkor nem fog farmolni hogy még 1újat mondjak a többi ok mellé, sok problémát generál a kredithozam biztosítása hogy legyen megfelelő mennyiségű vásárló, ezért a fakezüeknek is biztosítani kell azt, hogy farmoljon az a tier6, kell a látótáv, pen, stb. ahhoz hogy működjön...egy újabb probléma halmaz az MM rendberakása miatt.

A tier 8 as prémek elértéktelenedése meg mélyítené az amúgy is lehetetlen különbségeket a kategóriában, csak kb tucat 8 as prém maradna a játékban, a többi ami ilyen-olyan értelemben szar 8as, amivel még immel-ámmal mentek, meg ott rohadna a playerek garázsában nem kis feszültséget okozva ezzel, a playerek egy része talán venne helyette 6ost aztán rájönne hogy ott még könnyebben elkenik a száját a tier 8 asok, mint tir8 ban op farmtankban ülve. A tierlimites szarakodás is eléggé megfeküdte a wg gyomrát, el tudom képzelni hogy ennél jóval nagyobb mennyiségű szar tier8 prémmennyiségnek mennyire örülnének.

Rengeteg tényező van amit még mellé lehetne rakni hogy miért szar megoldás, a fórumból is mindenki tudna írni pro-kontra érveket csak ugye teljesen felesleges szócséplés, mivel szerencsére soha nem lesz ilyen.
    A tök szimpla megoldás, hogy visszaadják a tierlimitesek árát vagy felbuffolják normál prémek közé nem szimpi?
  • Plata
    Na végre.
    A topic újra fellendül.
  • yossarianHUN
    Oké, most is ki fogok ragadni dolgokat, mert nehéz egy ekkora szövegtömbre részletesen válaszolni.

"mert a 6 os prémtankoktól várod hogy annyian fogják venni és farmolni vele hogy az a játékosszám elegendő lesz hogy beálljon az ideális leosztás felsőbb tierben" - Ez miért abszurd? Épp ezután írod, hogy a 8-as prémek létjogosultsága megszűnik, ami nyilván túlzás, ezzel szemben azt sejteti, hogy igenis fogják venni a 6-os prémeket. Akkor?

"a tier 8 asok egyrészt olyanná válnak a hatosoknak mint az eddigi tier 10 a nyolcasoknak" - Épp ez az, hogy már most is olyanok. Épp abból indult ki a vita, hogy a játékban nyüzsögnek a T8-ak, minden más tierrel szemben masszív túlsúlyban vannak. Ebből következőleg jelenleg a T6-ok folyamatosan a free food kategóriát adják a T8 meccsek alján. Én már csak tudom, T6 tankot húzok, T6-7 meccset szökőévente látok. A T6 player pool felhizlalása ezen (is) segítene, ha teljesen meg nem is oldaná. Ezen csak javítani lehet.

"itt is újra kellene balanszolni minden 8 járgányt mivel ugyanúgy előjönnek az átütés problémák a 6osoknál, beindúl a sírás hogy nem lövi át a nyolcast stb" - Még egyszer: amiről hipotézisként beszélsz, az a jelenlegi rögvalóság. Jelenleg a hatosok folyamatosan nyolcasok ellen mennek. Ez nem jelenti azt, hogy a nyolcasokat teljesen újra kéne balanszolni, mert azért körönként 3 nyolcas ellen még senkinek nem kell Dunának mennie hatos tankban ülve, de azért nyilván a hatos tankok tulajdonosai szívesen vennék, ha nem folyamatosan ők lennének a nagyfiúk bokszzsákjai. Megint csak erre lenne megoldás a több hatos tank.

"a prémek nem fognak megfelelően farmolni mivel nem lesz annyi lelőni való HP a meccsben" - Könyörgöm, eddig az volt a baj, hogy a limites T8-ak folyton T8 meg T9 ellen mennek, és ez milyen tré. Most, hogy felmerült, hogy többször lehessenek top tankok, az a baj, hogy nem lesz elég lelőhető HP. Döntsük el, mit akarunk.

Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2018.10.09. 15:15:22
  • ROMOTO
    Nem tudom miért veszed leereszkedőnek, nem szándékos, az ötleted meg abszurd, sem az MM et nem teszi jobbá (mert a 6 os prémtankoktól várod hogy annyian fogják venni és farmolni vele hogy az a játékosszám elegendő lesz hogy beálljon az ideális leosztás felsőbb tierben) sem a játék ekonómiai modelljét sem teszi értelmessé azaz felborítja (a tier8 as prém létjogosultsága megszűnik) nem számol a következményekkel ami abból fakad hogy ideális esetben valamennyire felgyűlik a tier 6 és emiatt a tier 8 asok egyrészt olyanná válnak a hatosoknak mint az eddigi tier 10 a nyolcasoknak, itt is újra kellene balanszolni minden 8 járgányt mivel ugyanúgy előjönnek az átütés problémák a 6osoknál, beindúl a sírás hogy nem lövi át a nyolcast stb. a tier 8asok, pl a prémek nem fognak megfelelően farmolni mivel nem lesz annyi lelőni való HP a meccsben, így kredit sem fog jönni, stb. stb. persze lehet mondogatni hogy milyen klassz ötlet, de kb. végiggondolva egy elvetélt dominóeffektus sajnos. Peace
  • Megamax
    Nincs más tankos játék ami ilyen HP és psotrendszer alkalmazna, ott van a War Thunder, tiszta kempfeszt az egész , 5 percig mész valamerre a lassú heavy tankodban majd valaki egylovésez és megint várhatsz perceket mire bedob. Az armored warfare meg tul modern tankokat használ ahhoz semmi kedvem. Amugy meg azért szeretnék megszabadulni az accountomtól mert egyszer már publikussá tettem a bejelentkezési adatokat hogy kényszeruen megszabaduljak tole de az illeto egyszeruen visszaadta. Nos most ugy csinállom hogy valamit cserébe én is kérek.
  • yossarianHUN
    Értem amit mondasz, de miért? A WG-t szerintem a végeredmény érdekli, meg a játékmechanizmusban elfoglalt hely, nem a többi hatoshoz képesti arányok. Nem hinném, hogy zavarná őket bármilyen szorzószám, amíg nettó bevételben a hatosok kb. hozzák a nyolcasok szintjét. Ahogy a játékost se érdekli a tankja kreditszorzószáma, csak hogy mennyi kreditet lát a csata végén.
  • ROMOTO
    Más tankos játékoknál sem tudták jobban megoldani a balanszt, többé-kevésbé még mindig a wot a piacvezető ebben a formátumban, ami valamit azért elmond erről a játékról, tehát vagy változtatsz a szemléleten és alkalmazkodsz, vagy ha felbasz minden és csak a rosszat látod akkor ideje abbahagyni.
  • yossarianHUN
    Most eltekintve attól, hogy nyomod a szokásos leereszkedő stílusod, csak szólok, hogy két, egyik magas lóról a másikra való átmászás között megpróbálhatnád értelmezni, amit két, igen, kettő hsz-ban leírtam már. Azaz hogy igen, ez bizony azzal járna, hogy jobban jártak azok, akik régebben vettek T6 tankot. Ahogy azt is elmagyaráztam már, hogy ezért a WG-nek kell felismernie, hogy ezzel - bár rövid távon rosszat tesznek maguknak - hosszú távon a saját malmukra hajtják a vizet, mivel kevesebb midtier játékos fogja letenni a játékot, miután elege lesz belőle, hogy a T6 tankjával folyamatosan T8 ellen kell mennie, ahogy kevesebb limites prém 8 vásárló is fog agyhúgykövet kapni attól, hogy folyamatosan szín T8 körökben játszik. Fel fogják ismerni? Valószínűleg nem, ugyanakkor pályán vannak már pár éve, hátha lett már ennyi üzleti intelligenciájuk.

Azt meg, hogy mi mennyibe került és kerül, mi mennyire fair, felejtsük el, mert senkit nem érdekel. Nagyon is csinált és csinál ilyeneket a játékipar a mai napig, én egy-két éve 110 euróért vettem meg a BF1 premium edísönt, most ingyen osztogatják az összes kiegészítőjét. Tetszik? Nem, de nem hisztizek miatta, mert nem vagyok híve a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" mentalitásnak. Arról nem is beszélve, hogy ebben az esetben csak a WG-t érné anyagi kár, úgyhogy nemtom milyen lázadásokról beszélsz. Aki mostantól T6 prémet vesz, többet fizet, cserébe többet is keres a tank, mint eddig. End of the story.
  • Sir Charles
    Az ötleted remek lenne amúgy, csak egy helyen vérzik el. Ahhoz, hogy egy 6-os prém ugyanannyit keressen, mint egy 8-as, ahhoz iszonyatosan aránytalanul el kellene tekerni a kreditszorzóját, 3-4-5 X nagyobb kellene hogy legyen, mint egy 8-as prém tankké, szimplán csak azért, mert a 8-as tankoknak jóval nagyobb a sebzése. Egy 3-4000 dmg és 2-3 kill egy 8-as prém TD-vel mondjuk nagyjából minden 3-4. meccsen lehet alakítani, ugyanennyi sebzést egy Cromwel B 135 dmg-es ágyújával 500 meccsenként egyszer, ha lehet. Tehát akkor lehetne egyforma a kreditbevétel, ha a Cromwel egy lövése(135 dmg) egyenértékű lenne mondjuk a Skorp G egy lövésével(560 dmg). Ami több mint 4X szorzó. Viszont a többi hatoshoz képest ez olyan aránytalan lenne, amit a WG nem engedne meg szerintem.
  • Megamax
    Ne légy hulye, azal van a bajom hogy míg egyik játékos ugyesen játszik addig a másik csak megnyom egy másik gombot és semmilyen féle tudással széttkapja a másikat. Tolem maradhat ez az idiota loszer elosztás csak akkor adjanak egy perket a commandernak amivel meg tudja állapítani hogy az ellenfél milyen loszert toltott be. Amugy megszabadulnák az accountomtól, aki térdekel az írjon rám.
  • ROMOTO
    Most eltekintve attól hogy az abszurd ötleteden vitatkozunk csak szólok, hogy nem ér feldarabolni a mondatokat mert elvész a kontextus "mit szólnak hozzá akiknek nincs és meg kell venni azok mellett akiknek már van és örömködnek", a fentiek alatt azt kell érteni hogy olcsó áron vett régi prém 6 vs ugyanaz a prém 6 (vagy új), de most már drágán vehető, aki régen vette anyagilag jobban járt, ilyen nem fer helyzetet a wg nem fog előidézni mivel egyből nekiesnek hogy mekkora genyóság, a tier 8 prém tankok eszkalálódása miatti szarlavináról nem is beszélve....
  • yossarianHUN
    "nonszensz tier8 as árban adni a tier 6 ost" - Miért is? Mert a T8 méretre nagyobb, "menőbben" néz ki? Mégis mennyi játékmenetbeli különbség van egy T6 és egy T8-as tank között, azon kívül, hogy T6-ban kevesebb power creepelt terminátor keseríti az életed? Tudtommal játékról beszélünk, akkor meg a játékmeneten legyen a hangsúly, és az alapján menjen a balansz, fenét se érdekel, milyen formájú pixeltankban furikázik az ember. A 8-as tankok vélt vagy valós presztízsbeli előnyét a hatosokkal szemben az adja, hogy több idő és munka kell a kihúzásukhoz, erről viszont eleve nincs értelme beszélni prém tankok esetében, amit akárki megvehet fél perc alatt, ha megvan rá a lóvé. A 200 csatás átlagjóskának is jót tenne, aki eddig megvette farmoláshoz a T8 prémet, oszt egyből dobálta be az FV TD-k meg táras artyk ellen.

"mit szólnak hozzá akiknek nincs és meg kell venni" - Mit? De tényleg, magyarázd el, mert nem értem. Ha nem tetszik neki, vesz nyolcast, ha meg olcsó, midtier prémtankra vágyik, még mindig ott egy rakás ötös.

"azok mellett akiknek már van és örömködnek" - Azok örömködjenek csak, örülök, ha örülnek. Vehetjük úgy, hogy ajándék a WG-től, amivel mindenki jól jár, mivel a WG feltehetőleg szeretne még pár évig jól élni a WoT bevételén, ami nehezen fog menni, ha a saját fejnehézsége nyírja ki a játékot. Te magad mondtad, hogy nem tudsz más megoldást erre a problémára, egyelőre úgy tűnik, hogy ők se. Akkor?

Az már más kérdés, hogy lenne-e bennük annyi józanság és önmérséklet, hogy hajlandóak legyenek ezt a rövid távú bevételt eldobni azért, hogy hosszú távon tovább fennmaradjon a játék.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2018.10.09. 13:11:37
  • ROMOTO
    Bocs, csak azért hagytam figyelmen kívül, mert nonszensz tier8 as árban adni a tier 6 ost, mit szólnak hozzá akiknek nincs és meg kell venni azok mellett akiknek már van és örömködnek, vagy a régi 6os prémek nem fognak jól farmolni, az újak meg igen? Ugyanabban a tierben lesz 2 kreditszorzós prém és ez simán átüthető a playereken? Ja, nagyon szuper ötlet...
  • yossarianHUN
    De igen, a limites 8-as prémek helyzetén is javítani, mert több 6-os lenne, így nem kéne szükségképpen folyamatosan 8-asok ellen menniük.

"fog menni az sírás hogy jó pénzért vett tierlimites 8 szart sem ér, bezzeg régen minden jobb volt, sőt mi az hogy az olcsóbb prém jobban farmol?" - Nem lennének olcsóbbak. Értő olvasás. Nyafogás meg minden változtatásánál volt, van és lesz, alapvető emberi természet. Evvan.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2018.10.09. 12:28:42
  • asolyom
    Nem igazán látom, hogy mi lenne a megoldás, de mióta ez a 3-5-7-es template van, azóta a T8 egy kínlódás. A T9 még egészen jó volt, amikor legutóbb játszottam. A T10 meg valahogy nagyon nem tud vonzani, mert az tuti, hogy szinte minden csata full T10, és kredit veszteség. Akkor meg mi értelme? Számomra kb. semmi.
  • ROMOTO
    Ha elkezdenek tier 6 al is farmolni attól a tierlimites prém 8 asok nem fognak jobban teljesíteni, az MM sem lesz jobb, ugyanúgy fog menni az sírás hogy jó pénzért vett tierlimites 8 szart sem ér, bezzeg régen minden jobb volt, sőt mi az hogy az olcsóbb prém jobban farmol? kb tökön szúrnák magukat vele a wgsek... egyébként belengették hogy ha minden kötél szakad a cég visszaveszi a tierlimites prémeket, ez mondjuk simán megoldja ezt a problémát, így is van ezer másik...
  • Userx2
    Gyere hozzánk klánba. Hátha a wargaminges logo szerencsét hoz. :) Nincsenek elvárások, hisz rajtam kívül nincs magyar játékos. Nem tudom hogy kerültem ide, pedig nem iszom.

• Ryleh
    Koszonom, eltem a meghivassal. Tulkeppen par ev wt, es wows utan probalom ezt,mivel annyi pro kontrat olvastam. Megeszer koszonom, s a forum/jatekistarsaknak is a segitseget, epito kritikakat
  • yossarianHUN
    Romotonak a negativitás a középső neve, ezzel együtt most igaza van. Irtó fejnehéz lett a játék. Ez minden hasonló, tieres játékmodellel dolgozó MMO átka; ha elég ideig sikeres, a játékosok felgyülemlenek a legfelső szinteken, az alacsonyabb tierek ezzel párhuzamosan alulreprezentálttá válnak. A végén mindenki rosszul jár, a T6-7-ek folyamatosan T8 ellen mennek, a T8-ak az idő nagy részében egymás, vagy T10-ek ellen. A limites prém járgányok csak az egyik kárvallottjai a dolognak.

Vészmegoldásként én még azt tartanám elképzelhetőnek, hogy a 6-os prémek kreditszorzóját (és árát) megemelik a 8-asok környékére. Valszleg még mindig a 8-asok lennek túlsúlyban, elvégre rengeteg 8-as prém van már körforgásban, de biztos lennének jó páran, akik átállnak T6-ra, elvégre ott kevesebb a gyilkos erejű arty és TD, nincs annyi táras tank, satöbbi. Más kérdés, hogy a WG-nek komoly anyagi kár lenne a mostanáig eladott, még olcsóér' vett T6 prémek okán, de ezt a békát le kell nyelniük, ha életben akarják tartani a játékot még pár évig.
  • asolyom
    Hát nem hoztad meg a kedvemet a játékoz. :-)