World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

2 nap alatt úgy értem elõbb elírtam XD

Egyet értek nekem 2 nam alatt romlott a win6 em 10% ot valami csoda folytán az rengeteg 12000 csata után.

Igen:)Õ pont arra akart kilyukadni,h ha kv1el összefut,akkor azt a 75 mm beforgatott armor-t a 116pen nem viszi át.Sajnos...
Nem tudom te milyen taktikával mész,de akkor lehet mi csináltuk bénán és mentünk elõre.Amúgy is szeretik látni,ha 1 jó játékos megy elõre,morálisan jól hat..Én is találkoztam kv1-el,és esélyem sem volt leforogni(lomha volt az a med).

Lehet azért találkoztunk kv1-el mert(én pl)mindig próbálom az ellenség jó játékosát keresni,vagy erõs tankját.Ahogy írtam a 2.csatámban már acélfal és tank ász voltam kv1-el.Semmi extrát nem csináltam,bementem a kicsik közé és kész,nem tudtak sebezni.

Mi ha baráti platoonba megyünk,mindig keressük az ellen jobb játékosait( ha 3 lila platoonban akkor kellemetlen:)

Ha levadászunk 8-10 piroskát,akkor mire eljutunk oda,h az ellen jó játékosaival találkozzunk addigra lehet,h 10-20%hp-n vagyok.Sanszos,a lose.Biztos,h mások is játszanak így,mert volt már példa rá,h rám jöttek 3-4en egyszerre,holott volt mellettem 1-2piros is.

Megyünk 1 irányba,persze aki jön szembe az kap.Felesleges csatározásokba nem megyünk bele...Ha jön a spot vagy lövünk,vagy nem,de pl nem áll meg senki,amíg el nem éri a kitûzött célt.:)

Láttam én már E100at T50-et kergetni..akkor még nem volt arty nerf...sírtunk és tudtok,h ennyi volt az a csata.

3-as platoon a legjobb ellenszer erre. Ha jól játszotok akkor minimum egy szoros meccs a végeredmén, ahogy már ki lehet kapni. A 15-0 bosszantó persze, de azért ha 3an vagyunk ilyen nem fordul elõ. Ha meg elcsesszük, akkor tudjuk, hogy mi voltunk a hülyék.
mostantól csatlakozom azokhoz, akik azt mondják, hogy belenyúl a wg a játékba...

Olyan nincs, hogy egyik napról a másikra elfelejtek játszani.

Olyan nincs, hogy ezeken a napokon többszöröse a lepattanó és a benyelt telitalálat.

Eddig 200 feletti effik voltak, most 1500??

Win rate 64% most 43%???

És semmit nem csinálok másként.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Még 11000 XP és megveszem a 121 es kinai tankot :P

Igen, a várakozási idõ az Achilles-sarok. Csak ötletelünk. <#smile>

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

A company csatákban mindenkinek lehetõsége adódik arra, hogy egy jó csapatba kerüljön, ha megvan hozzá a megfelelõ statisztikája és technikai felszereltsége. Ezekben a csatákban általában szintén jó csapatokkal sorsol össze a rendszer, ezért biztosan van benne kihívás és élvezet. Legalábbis a ti logikátok alapján lennie kell.

Mégis kevesen játsszák, mert sokat kell várni egy-egy csatára. Persze, ha most valaki feltenné a kérdést, hogy ha egy bármilyen mérõszámhoz kötött csatát játszhatna, akkor zavarná-e az, hogy az alacsonyabb játékosállomány miatt tovább kell a várakoznia, akkor a válasz az lenne rá; nem zavarna, ha ezzel élvezetesebb csatákat kapok.

A másik probléma, amit a company csaták kapcsán felvetnek az az, hogy keveset tud csak sebezni egy-egy játékos, ezért romlik a WN6 (akármilyen mérõszám) érték. Ennek pusztán az az oka, hogyha veled és ellened is tudásban azonos játékosok vannak, akkor a sebzés és a kilõtt tankok száma a csapattagok között arányosabban oszlik el, mint egyébként randomban.

A harmadik égetõ problémája a játékosoknak, hogy nem tudják azt a tankot bevinni, amit éppen húznak, ha a tier vagy a típus nem ideális a tankszázad számára, mert nyerni akarnak. Ezért nem engedik, hogy bevidd az M46 Patton tier 9 amerikai közepes tankod Absolute TC-be, mert csökken a csapat gyõzelmi esélye.

Ha azt vesszük, hogy egy WN6-hoz (akármilyen mérõszámhoz) kötött MM bevezetése a cél, amibe mondjuk az "Elite Battle" gomb léptetne be, akkor vajon mennyi az esélye, hogy lesz elegendõ játékos egy-egy csatára? Mennyi az esélye, hogy abból kevesebb, mint 10% jó játékosból pont elegendõ random csatázik? A délelõtti és kora délutáni órákban a többség dolgozik vagy tanul. Délután már kezdõdnek a company csaták, majd az esti órákban CW a program sokak számára. Éjszaka pedig az emberek többsége általában aludni szokott WoT helyett.
Egy Elite Battle olyan állapotokat idézni elé, ami még 2010 nyarán lehetett, amikor percekig kellett várakozni egy-egy csatára, mert egyszerûen nem volt elegendõ játékos, megfelelõ tanktípus, megfelelõ szint stb.

Belegondoltatok már ebbe?

Stream minden hétfõn és pénteken 18:00 órától! World of Tanks Random csata magyar kommentárral. Link: www.twitch.tv/mrscheff

Azért írtam, hogy nehéz párti, mert folyton a nehéz tankokkal érvelt, hogy de a KV-1 így meg úgy. Biztos játszott meddel, biztos többet mint én, és jobban is, jobb játékos mint én, az tuti. Csak nem értem mire ez a szarozás, meg fõleg a KV-1-el és egyéb nehéz tankokkal való egy-az-egyre való összehasonlítás. Ha ilyen szituációba kerülsz ezzel a tankkal, akkor vagy nincs szerencséd, vagy rosszul játszol vele. Mondhatnám én is, hogy KV-1 milyen szar már, Grille kiszedi 1-2 lövésbõl, csak hát ugye...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

"
Szerintem azok, akiket -én is- agyhalottnak meg idiótáknak titulálunk azok szerintem pusztán csak nem veszik még annyira sem komolyan a játékot, mint akár én a mûkedvelõ amatõr és ez a lazaság bosszantó."

Nekem volt aki csata közben leírta,h õt egyáltalán nem érdekli,h nyerünk,vagy veszítünk,bejött a csatába nyomkodni a gombokat.

Gondolom sokan vannak így.

Óvatos játékstílus??? Gondolom TD-vel tolod...Pont ezt utálom, hogy nem segítenek semmit az elején, és a végén kilövöldözik a leHPzott tankokat. Nekem sztem 35% sincs a túlélési rátám a wr meg 53%. Mondjuk én baromi agresszív stílust játszok, sokat mozgok, próbálok spottolni és a fronton harcolni.

És olyankor durran el az agyam, mikor mág kioszottam 4k dmg-t + még 1500 dmg spotolásért és valami vérpisti a szikla mögül belém ver egy 1000-st, úgy hogy gyakorlatilag semmit nem csinált addig...
Hi.A statját azért mondtam neked,mert azt írtad,h Fox tudjuk nem vagy medes...vagy vmi ilyesmit.Azért írtam be neked,h az 55-60% nem épp pancsert takar,pláne ha kb 10meddel is megcsinálja.Mindössze ezért írtam.
Szal tud õ meddel játszani,szerintem élvezetesebb,de ez szubjektív.
Én mikor megvettem,tavaly tavaly márciusban,nagy tré volt a t25,nem ment,nem fordult a torny,pénzt sem hozott(stug3al simán,de pz3/4el is).Aztán amikor 30-40%ban bepakolt tier 7be(nem 1-2 tier7 volt,hanem kb 7-8),akkor mondtam,h jó 8.
Nem téged kritizáltalak,lehet azóta feltekergették,de anno gyér volt

+írtam is neked,h örülök,h jól megy vele.
Ezt miért nem vetted észre(csak a "rosszat")?<#alien2>
Majd mondom az illetõnek,h írtál neki:)BB

Karácsonykor vagy újévkor, esetleg. Hamarabb nem nagyon várnám. Mire végeznek a big és heavy akcióval, szerintem utána jön a többi jármûcsoport és esetleg utána fordulnak újra nehéz tankok felé.

Evvan. Menni kell még pár kört a farmoló tankoddal.
Szia

"Nekem óvatos játékstílusom van, nem rohanok elõre soha és 60% túlélési rátám van, mert általában a bukó meccseimen az történik, hogy lassú nehéz tankkal vagyok és mire legyûröm a szárnyat és vissza tudok fordulni vagy esetleg odaérek, már befoglalták a bázist. Nem mindig ez van, de tipikus, mert vigyázok az életerõmre nagyon és igyekszem úgy osztani a sebzést, hogy ne kapjak be lehetõleg. Ezzel együtt is 51,3% a WR-em, úgyhogy nem az van, hogy nem veszem ki a részemet, de nem fogom az életerõmet ostobán elpocsékolni."

Itt sem mondja jó játékos,h rohanni kell.0T3P-et értettem mire írta,h megy:)De menjen is ne a bázison scan-eljen a top.

Nem mostanában. Nemrégiben volt -30%.

Eagle16
Nemrég volt, úgyhogy nem mostanában...

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

mijki
M103 leárazás nagyjából mikorra várható?

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Az eddigi legjobb, legélvezetesebb, legizgalmasabb csatám. Legalábbis számomra. <#nevetes1> Vicces mi minden pattog a t-54-rõl.

irgalmatlan mínusz volt a végén, de a szükség nagy úr. Na meg a kényelem. <#vigyor2>
http://wotreplays.com/site/253037#fjords-bangaro-t-54

Nem egyszer van olyan hogy 20%-os gyõzelmi esély ellenére is simán nyerünk...

Ez egyébként egy jó taktika. Sunyi befoglalás bitang erõs ellenféllel szemben.

Sztyeppén meg Himmelsdorfban van erre számtalan példa. Mennek a top játékosok a szokásos helyre a Szteppén, hogy majd ott harcolnak meg a hegyre Himmelsdorfban és közben a másik csapat sunyin befoglal.

Volt mikor 3-an voltun 9 ellen Himmelsdorfban a hegyen, de annyi ideig tudtuk tartani a helyet, hogy a csapat másik fele befoglalt. Volt olyan noobozás az ellenfél részérõl, amikor már látszott, hogy pár másodperc van hátra és a védelmi vonalunk miatt nem tudnak már mit csinálni :)

Az ellenkezõje viszont nagyon bosszant, mikor kevesen vagyunk sok ellen a hegyen és a csapat nagy része ott kempingel a foglalókör környékén és várják a sült galambot. Van mikor top szakasz csinálta mindezt ott, el is küldtem õket a noob mezõkre. Az ilyen csatákat persze menetrendszerûen elveszítjük.

A sunyi foglalás az egyik és talán a leghatékonyabb ellenszer, ha nagy a csapatok tudáskülönbsége.
A papírforma általában hozza magát, kivéve, amikor épp nem. És nem is kell hozzá a random sem, csak egy szar helyezkedés/oldalválasztás és mehet a fasza meccs a levesbe.

Igen, ilyenek elõfordulnak. Nekünk is volt olyan már olyan, hogy az ellennél egy 3-as min zöld heavy top tank platoon. Azon az oldalon mennek is át mint a fos, de az aljáról, tök esélytelenül becapelünk. Öröm is ilyenkor a gyõzelem. Mondjuk saját kárunkon tanultuk meg, hogy 3-as top platoonként nem mindig célszerû együtt maradni. :)
Esetleg lehetne egy "Elite Battle" gomb, és csak egy bizonyos szint felett lehetne belépni a csatába.

Azért annyit meg kell érteni, hogy valakinek fizetnie kell a játék fenntartását.

Pontosan a hívószó az, hogy egy olyan ember, aki nem akar elmélyülni a játék tecnikájában csak menni akar meg lõni a tankkal, az is megtalálja a számítását, igaz költenie kell rá.

Múltkor olyan jól ment is8-al, hogy még prém nélkül is hozta a kreditet és mondom, hogy igen, aki tényleg tud játszani, az akár még tier 9-10-ben sem szorul rá a prémiumra. Én nem ez a kategória vagyok és emiatt kell nekem a prémfiók, különben nagyon nem lenne egyszerû a dolgom, de megértem, hogy az emberek többsége nem akar többet a játéktól, mint egy kis szórakozást.

Szerintem azok, akiket -én is- agyhalottnak meg idiótáknak titulálunk azok szerintem pusztán csak nem veszik még annyira sem komolyan a játékot, mint akár én a mûkedvelõ amatõr és ez a lazaság bosszantó. Ezzel együtt nélkülük a játék sem lenne sehol, mint ahogy a Star Wars-t sem tudom megnézni a dzsadzsa nélkül, ami egyáltalán nem kéne bele, dehát benne van és vagy vele együtt nézem meg, vagy sehogy.
Nem értem mire akarsz kilyukadni ezzel a wr dologgal, hogy akkor neki meg neked igazabb igazatok van? Nekem is 55% környéki a wr ezekkel + tank ászok megvannak. T-25-el is megvan a tank ász, 85 csata 108 kilõtt, 75% találati arány, 51% wr. Attól hogy valakinek nincs türelme kitapasztalni a tankot, vagy nem tud vele játszani, még nem lesz szar egy tank, maximum az, aki vezeti. Különben meg, nem bántásból, de utálom a lenézõ stat buzikat.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ez a lényeg....

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Hát ez jó nagy hülyeség lenne... Meg a szinteket simán ki lehet farmolni ott is, de az effet nem igazán lehet...

<#nevetes1> Ez szerintem is használható lenne.

Kicsit visszakanyarodnék a WT-hez.
Ott úgy van ha jól tudom hogy szintekhez van kötve az hogy milyen tierhez tartozó repülõt vehetsz.
Ha nincs meg a szükséges tapasztalatod nem veheted meg hiába tudnád kifejleszteni....
Ezt megcsinálhatnák a WOTban is.
Akár eff-hez köthetõen:T I-3-ig nincs eff/ T3-300eff/T4-400eff stb....

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Múlt héten volt egy meccs, ami ránézésre full kettes lett volna. A másik oldalon egy hármas lila-zöld trió, meg sok-sok zöld, nálunk meg az átlag eff valahol Bivalyposnád alatt volt, ahol kezdõdik a legelõ.
Mines encounter. Csak valahogy a kis szigetet felejtették el védeni és így pillanatok alatt mögöttük voltunk. Úgy meg hiába lila valaki, ha közben három oldalról lövik.

M7-nél kevés szarabb tank van a játékban.
Erre is jó példa, hogy sokszor a full vörös csapat elintézi a zöldeket..

"Utálom azt, amikor a végére maradunk páran vagy akár egyedül és az ellenfélnél meg ott van 6-7-8 tank."

Ezen semmiféle eff alapú MM nem változtatna. Annyi egyéb faktor van egy meccsen, kezdve a randomtól (pontosság-átütés-sebzés), folytatva a helyezkedéssel (egyik oldalon túlerõ van, a másik oldalon meg szûk harctér). Akkor ott van még, hogy ki kit spottolt, arra is helyezkednek az értelmesebbek, miegymás.

A WG eff-et néz nem win6,win7-t, de van összefüggés persze

Lehetne kicsit variálni és jobban kiegyensúlyozni, mondjuk nem csak a tankot nézni, hanem megszorozni az eff-el, de le kellene alaposan tesztelni, hogy ne legyenek hosszú várakozások. Illetve azt lehetne csinálni, hogy max 1 perc várakozás, ha összejött a csapat, ok, ha nem, akkor meg azzal játszol, aki éppen rendelkezésre áll és kész.

A kiegyensúlyozottabb csaták valóban növelnék a játékélményt, úgyhogy szerintem fû alatt a WG is gondolkodik valamiben.

Utálom azt, amikor a végére maradunk páran vagy akár egyedül és az ellenfélnél meg ott van 6-7-8 tank. Nincs esélyem a bravúrra vagy nagyon kicsi csak és ez frusztráló.

Nekem óvatos játékstílusom van, nem rohanok elõre soha és 60% túlélési rátám van, mert általában a bukó meccseimen az történik, hogy lassú nehéz tankkal vagyok és mire legyûröm a szárnyat és vissza tudok fordulni vagy esetleg odaérek, már befoglalták a bázist. Nem mindig ez van, de tipikus, mert vigyázok az életerõmre nagyon és igyekszem úgy osztani a sebzést, hogy ne kapjak be lehetõleg. Ezzel együtt is 51,3% a WR-em, úgyhogy nem az van, hogy nem veszem ki a részemet, de nem fogom az életerõmet ostobán elpocsékolni.

Számomra, ezzel a játékstílussal rengeteg olyan helyzet adódott, ahol a végén megmaradtam és volt már, hogy full hp-val sem tudtam mit kezdeni a falkában rámrontó 5-6 tankkal. Egy kiegyenlítetteb csatában a végére nem maradhatna ennyi magas hp-s ellenfél és ilyen nagy számban, tehát az ember jobban tudná csiszolni a tudását több ellenfél elleni harcban, mert jelenleg esélytelen. Ahogy spotolnak a végén, rámront 5-6 tank és végem, csak akkor tudok bravúrt bemutatni, ha olyan buták, hogy egyesével támadnak.

Múltkor maradtam én T34-el, mert az ostoba csapatom bázisvédés során annyira elõre ment, hogy nem tudtam már lõtávolba kerülni, mert a bázis bal oldala teljesen védtelen maradt volna. Emiatt nem is nagyon tudtam õket támogatni pedig a T34-nek a tûzereje meglett volna. Top tier voltam és a végére maradtam én meg egy falka 5-6-7 szintû tank az ellenfélnél és jöttek rám, mint a japán bombázók Pearl Harborban. Kettõ, igen 2, ostoba kamikázét játszott, csakhogy feléjük fordítottam a tank elejét és szétporladtak. Mondom, hogy ennyi hülye nem lehet egy csapatban és még nyernek is. A végén olyan össztûz volt rajtam, hogy lelassult a játék 20fps-re és annyira nem tudták, hogy hol lõjenek, hogy közvetlen közelrõl is a 279-es páncélvastagságnál lõttek, de ezt az össztüzet nem sokáig bírtam, mert a 12,6 másodperces töltésidõvel nem tudok több ellenség ellen harcolni hatékonyan, nem is arra való az a tank. Így is ottmaradt a két szétporladt kamikázén kívül még 3, mert a kis hp-s tankokakat kiszedtem.

Egy kicsit kiegyenlítettebb tudású csapattal simán hozható lett volna ez a csata és ez csak egy kiragadott példa, ilyenhez hasonló csata szinte minden félórában történik.
Ja és jó az átütése is.

Mert, hogy? Szerintem kegyetlen jó tank, olyan mint egy T-34-es, gyorsan lõ, mozgékony és kicsi.

Akárcsak egy végbéltükrözés...

A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

Az M7 már jó lesz! :)

Sziasztok. Ez az M5 Stuart egy mekkora rakás f.s. Alig várom,hogy túl legyek rajta. Tisztára idegbeteget csinál az emberbõl.
Hi.Valami olyasmi jó lenne,ha mindkét csapat kapna 5-5-5 piros-sárga-zöld/tükiz/lila játékost.(Gondolom a tiert és a játékosokat így összehozni nem egyszerû)
Van amikor 1ik oldalt mki piros a másikon a fele zöld:)Na ilyenkor ozd ki a legtöbb sebzést és kész is vagy.<#alien2>

"Egyébként tényleg a verseny (WT?) oldja majd ezt meg"

Ennyi,aztán meglátjuk,kell is a konkurencia.

Annak viszont lenne értelme, hogy az ember választhasson olyan csatákat, ahol hozzám képest egy választható sávon belül van a játékosok eff-je, pl plusz mínusz 300.

Ha már nagyon unom az agyhalott csapattársakat, akkor átkapcsolnék ilyen módra, de azt garantálom, hogy komoly várakozási idõk lennének. A problémája pontosan az, hogy egy átlagos random csatában kapok könnyen legyõzhetõ és sokat hibázó ellenfelet, ha a szintemhez közel lennének az ellenfelek, akkor a dolgom is nehezebb lenne. Ezek a csaták tehát tanulásra igen, fejlesztésre nem lennének alkalmasak.

Illetve ott a további csavar, hogy jönnek az olyanok, akik terminátorkodtak mondjuk ezer csatát a T18-al és papíron nagyon szép a statjuk.
mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Nah ja, csak beszélgetünk :)

Egyébként tényleg a verseny (WT?) oldja majd ezt meg....egyébként az a véleményem, hogy a hibái ellenére jó játék a WOT, engem a QUAKE3 óta nem kötött le ennyire még játék (pedig az nem most volt....
Csak jönne már a World of WarShip......
Áh, gyenge ez a grafika, nem látom a hangyákat kefélni a Tigris 2. láncgörgõjének peremén...

Háháhá.. terjed a hitnézetem :)

"A koncepciómmal tényleg az a baj, hogy WG elveszítheti a gyenge játékosok zömét, ami bevételkiesést jelent.

Egyébként hosszú távon szerintem lépni fognak a bénák kiszûrésére, mert ha így marad, akkor a jobbak lépnek le, ami meg a promóciós oldalon fáj(hat) nekik."

Volt 1 régi stat,ami szerint az unicum,great és good playerek aránya csak 10%.Kb 1éve volt.Azóta tegnap láttam közel 9.7millió a total regisztráltak száma az eu szerveren és 920k az aktív játékos..Gondolom aki hetente belép.Szóval ez a 10% lehet mára már csak 3-4%.A maradék 96% hozza a pénzt.+1 jó játékos prém számla nélkül is elvan,max néha menni kell tier 5ben pár farmolós kört.Szóval ez az utolsó 5 játékos nem kap kreditet,xp-t sajnos nem fog menni.

Mint ahogy szájkarate volt csupán,h mindenki a saját szintjének megfelelõvel menjen.Lehet,h 5-10percet kéne várni 1 csatára:)A wg-t meg nem érdekli xy játékos statja,õket csak az érdekli,h üsd be a kártyaszámod a honlapon:)

Szal csak beszélgettünk:)

Na persze...t6 felett csak prémium fiókkal lehessen fenntartani? Aha. Sokaknak már most is szemét lehúzós cég a WG, erre most meg, hogy még t6-ban is kelljen a prémfiók? Egyre jobb ötleteket mondtok.

Hi.Ezt majd megbeszélitek,viszont most néztem a statját tier 4-5-6medek neki mind 55-60% winrate+tank ace.
Én is szidtam,megvettem és rosszul emlékeztem nem 43,hanem 83után adtam el...A karácsonyi 3as legénységszorzóban a pz3/4el jelképes 800 csatát mentem(legénységhúzás),már a fülembõl is folyt a vér,sírva mentem,de kellett a legénység:)
Én köztudottan med és light párti vagyok.
Én az vagyok,akinek a Panter is tetszett(ezzel még bujkáltam),ellenben a sok sírással,a P2 1 álom volt(vele már cápaként köröztem az ellen körül),az E50..Nos az "beteg".:)

Ettõl független a T25 xar.Örülök,h neked jól megy vele:)