418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Maala
    A hülyeségek írása és a mártírkodás azért még megy a régi szinten, ha már a WoT nem is a régi.

De jó tudni, legalább megtudtam, hogy az első párezer (asszem 8ezer) csatám során vett T34 és prémhónapok elegendőek voltak, hogy a következő 25ezer (33ezer csatáig) F2P játékához megszerezzem a jó rng-t, és száguldjak egészen 2500 WN7-el, majd később 3300 WN8-al. Persze volt prémem közben, hisz jó klánban (legjobb magyarban, mindig, persze ez relatív, én most csak CW eredményesség alapján állítom ezt, objektíven), ahonnan jött a havi gold.

Véletlenül sem arról van szó, hogy ahogy máig emlékszem, még MS-1el, BT-2-vel, T-26al is alig tudtam kilőni ellenséges tankokat (mivel mindmáig alig mentem velük, szerintem a statom még mindig bőven piros szinten van velük, így lecsekkolhatóak), aztán egyre jobban kezdtem ráérezni a játékra, és egyre inkább közelítettem az akkori "sárga" szinthez.

Ez mind az WG által módosított RNG-nek köszönhető, közel sem annak, hogy egyetemista lévén rohadt sok szabadidőm volt, hogy az épp aktuális trendeket - először EFF, majd WN6, WN7, WN8 - követve tudatosan fejlesztettem a játékomat a megfelelő irányba. (eff idején még ugye cap-decap is számított, aztán már csak decap, majd már az sem, csak a kill és a damage)

Abban az egyben igazad van, hogy anno még harsogták a "történelmi hűséget", azaz nem játékként (balanceparaméterként) tekintettek a páncélra, a becsapódási szögkorrekcióra, így voltak könnyebben és nehezebben játszható tankok - bár mivel egyszerre húztam minden ágat, ez szerintem sosem érintett. :-)

Szóval jah, számomra-számunkra (pl. joe), aki tudatosan építette fel a játékát, amíg komolyan játszott, nem ilyen langyi szinten, mint manapság, kb. hatalmas faszság és humbug az egész mondandód apró részigazságokkal (de véletlenül sem a teljes sztorival), egyfajta "önvállonveregetés", hogy "ma ezért voltam tök láma, de nem az én hibám, hanem a WG-é!".

Persze én is egyre többször kiáltok fel kocajátékosként a WG anyját kiáltva, amikor zsinórban 5x lövök mellé, de mélyen legbelül magamnak se bevallva azért tudom, hogy közel sem játszom már olyan türelmesen és megfontoltan, mint 3 éve. :-)

És nem is akarok. Kereső ember lévén inkább veszem a prémet, meg a prémtankokat, aztán majd a WG úgyis ideadja nekem a jó randomot, nemde? :-D LOL. Bár látnék belőle én is valamit.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.10.11. 13:15:46
  • Ryleh
    Nagyon erteto, koszi.✋
  • Plata
    Most jöttem rá nekem a garázsban 2 garázs menü is van.
    Készítettem egy képet,hát nekem most nem sok eladható modulom van,rendszeresen kitakarítok.
  • Maala
    Apróság, de majd ha nem csak 2 ágat húzol, hanem többet, akkor rádiónál és motornál érdemes előre megnézni a következő tankot is, hogy nem-e használja ugyanazt a motort/rádiót fejlesztésben, ilyenkor ugyanis valamivel jobban jársz anyagilag, ha nem adod el az "alap" rádiót, csak felrakod rá a fejlesztettet, aztán mikor túlvagy a tankon, visszarakod rá az alap cuccot, és a kövi tankra meg mehet egyből, amit levettél.

Nem tudom, érthető volt--e. :-D

Ágyúnál is van ilyen nagy ritkán, pl. kínai nehéz ágon az IS-2 kifejlesztése után a T-34-1 nagyágyúját is kifejleszted automatikusan, aztán ha IS-2-vel meglesz a 122mm-es, akkor van egy 100mm-es ágyúd ingyen, amit rárakhatsz a T-34-1re (nyilván a toroy kifejlesztése után, mert miért ne. :-))
  • Plata
    Bocsi valamiért vacakol az SG fórum és nem engedi elküldeni a választ.
    Ha a tornyot le akarod cserélni akkor a tankodon egyszerűen lecserélheted.
    A régi tornyot meg ne felejtsd el eladni,a raktárban ott van az összes nem használt régi modulod lőszered,időnként passzold el őket.
  • Ryleh
    Oke, rajottem
  • Ryleh
    Jarmumoduloknal, veletlen raklikk egy toronyra ami gyengebb mint ami volt. Hogyan lehet eltavolitani, leszerellni? Minden modul ki lett huzva. T28 tank T28 iii. Szintu torony, t 28cylindrical neven. Ezt lehet kukazni?
  • Plata
    Nézd a baj az hogy vannak olyan játékosok akik nem veszik észre hogy nem tudnak játszani,de nem veszik észre hogy a hiba bennük van,inkább kitalálnak mindenféle idióta hülyeséget.
    Ha nem görcsölnél hanem odafigyelnél és nyugisan játszanál valószínűleg jobb lennél.
    Engem nem érdekel hogy jobb legyek én azért játszom hogy szórakozzak.
    Tojok rá hogy mennyi a wn8-am meg a winratam,nálam az elsődleges célpont a buliiii.
    Élvezem a játékot,szerintem ez a cél,te csak görcsölsz.
    Ha lazábbra vennéd magad vagy kicsit odafigyelnél esetleg nem lenne annyi mellé lövésed.
    Ha a WoT-ot is úgy játszod mint STO-t nem csodálom hogy nincs sikerélményed.
    Neked STO-ban Mk15 Epic gear és fölöslegesen drága konzolokkal is szenvedés a játék,miközben nekem egy szedett vedett mk11-12 rare very rare gearben móka.
    Amíg neked mk15 epic fullos fegyver sem elég a boldoguláshoz addig én elvagyok az exen kapható legolcsóbb M12 very rare fegyverekkel.
    Bár biztos ez azért van mert én VIP vagyok STO-ban is és a hajóm látványától behal az ellenség.
  • joe662
    Bocsi ha megbántottalak,igazad van mindenben
    Utoljára szerkesztette: joe662, 2018.10.11. 10:32:41
  • Kotomicuki
    Többször leírtam már, csak valamiért sosem vették jónéven az eredményeiket pénzért vásárlók, hogy anno az 57-58%-os wintate-ért küzdöttem és csak azért volt 77%-os a találati arányom, mert a házakat is rombolni kellett pár pályán, hogy jobb kilövési szögem lehessen. A napi 1-2 "M", "sniper" (>90% találati arány, minimum 10 lövés és 1k sebzés mellett) és top gun (6 kill) medál megvolt és élvezet volt majd minden meccs - az arty one shoot azért akkor sem, de nem is volt akkora tragédia, mint manapság: gratuláltam a tüzérnek, ahogy az még szokásban volt anno és beléptem egy másik csatába egy másik gépel...
    Akkoriban ez a zöld, átlagos szintet jelentette - igaz, annak a jobbik felét!
    Akkor is voltak már VIP acc'-ok, amiket oda-oda adtak újságíróknak és ezen gépek közel sebezhetetlenek voltak, miközben menet közben lőtték a több kritikus is okozó sebzéseket, sz'al, nagyon elütöttek az átlagtól és ezt nem lehetett nem észrevenni -> annak a rendszernek a finomított változata megy most a wot címén/helyett...

Ma uú f2p vagyok (vettem egy SP-t, de azt vissza is adtam, amikor szétbarmolta a wg - akkor még a nerf-ért kifizette az egész árát, aranyban a tanknak... ), de a fönti eredményeknek közelébe sem juthatok, pedig nem tört ki rajtam a demencia, amivel ezt indokolni lehetne a wg üzletpolitikájának jelentős megváltozása mellett/helyett!
    El kell tudnunk fogadni, hogy a wot már régen nem az, mint a kezdetekkor volt!
    Ma már, ha nem fizetsz (eleget), akkor eredményeid sem lehetnek benne: a f2p legfeljebb csak a magatehetetlen célpontot "játszhatja" el benne a fizetőképes kereslet szórakoztatására, akiknek fel sem tűnik, hogy nem ők a "skill-esek", hanem az ellenfeleik a túlszedáltak...
    Amúgy, köszönöm neked is a látatlanban kiosztott, "megtisztelő" címeket, amit csak azért kapok, mert nem egyezik a véleményünk..., régen ez a módi nem volt "divat" a wot-ban (sem)!

Plata!
    Köszönöm, hogy nem egyből a lehülyézésemmel nyitottál, mint régebben mindig...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.10.11. 10:18:43
  • Plata
    Úúú még semmit sem hallottál.
    Iszonyúan elmebeteg hülyeségeket szokott mondani.
    De nagyon jókat lehet rajta mosolyogni.
    Remélem csak troll és poénból nyomja ezeket a dumákat.
    Nem hinném hogy komolyan gondolja,ekkora elmeroggyant hülyeséget nem gondolhat komolyan,épeszű ember nem gondolná komolyan,szerintem profi troll.
  • viper07
    Kifejezetten jót tett az MM-es tankok buffolása, tele van a csatamező velük, és végre egymás ellen lehet T8 ban harcolni. Remélem még marad egy ideig. A T34-3 jó lett :).
  • joe662
    Már bocs de te nagyon beteg vagy ennyi baromságot már régen olvastam
    Szerinted van személyre szóló MM+Wr progress?
    Erre van valami bizonyítékod?
    De ne a Skorpios idiótasággal,mert megvan nekem is a kezdetektől,és már akkor is lőtte a homályokat.
  • Kotomicuki
    Karácsony környékén néztem egy streammer-t - nekem ez a horrorfilm - és ott jött ki, hogy amint a ládából hulló skorpió G-k elkezdték ellepni a csatatereket, egyből elkezdtek "észrevehetően" mellé lőni, még prémium dolgokkal is, amikkel annak előtte azért még találni szoktak - anélkül már akkor sem - , majd, amikor elmúlt a "láz" és megfogyatkoztak, úgy került vissza a régi rendszer rájuk...
    ...és amilyen életutat a wg befutott az "internetes játékok megváltója" címtől a mostani "legsötétebb, legaljasabb lehúzó"-ig, abba ez bőven belefér, a saját tapasztalataimmal együtt, amik a föntieket cáfolni nem tudják, sőt...
    Az, hogy te kiemelt VIP vagy náluk (is) és emiatt neked másként lejt a wot, mint a többségnek, vagy urambocsá a f2p-eknek, az a te szerencséd, de nem mindenkinek jutott ki ebből a jóból - tudod: "mos' má' a Bugattik mindenek felett" !
  • asolyom
    Gondolom, hogy a kis ágyúra gondolsz, nem? Az ugyanaz, mint a Mauson. Egyébként az E100-nak ugyanaz a baja, mint a Mausnak, az ágyú mellett ott van az az alig döntött, majdnem sima lemez, csak a hülye nem lövi be.
  • Plata
    Ciki,de nekem egyikben sincs.
    Mauerben van 10 gold.
    Meg asszem T14-ben van.
    Stug küldiben használtam lepattanós sebzős HT küldikhez.
    Mivel azzal a lepattanós küldik röhej egyszerűek voltak.
  • asolyom
    Voltaképpen szerintem nem nagyon van olyan T10 tank, amit arannyal ne lehetne szétcincálni, és ahogy látom az alapelv is az, hogy az emberek jó sok prémium lőszert használjanak a T10-es tankokban, már amennyiben sebezni szeretnének.
  • Plata
    Egyébként én is megszívtam.
    Mauer miatt elindultam az E100 felé,azt hittem jó lesz majd.
    Hisz a Mauer-t nagyon szeretem.
    Nagy nehezen ki grindoltam a E100-at.
    Kb napi 1 csatával.
    Erre kiderült hogy egy rakás fostalicska.
    Ahol a Mauer ágyúja átüt ott az E100 max aszondja hogy lepattanó,de inkább csak azt mondja haggyá békén fáradt vagyok.
    Vicc de E100 kevésbé pattan mint Mauer,az ágyúja szarabb.
    Szerintem még a friss teveszarról is lepattan.
  • Plata
    Tudom,de azok is fognak szembe jönni.
    Másik meg az hogy Is7-el én kicsit agresszívabban játszom.
    Már ha egyáltalán játszom.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.10.11. 08:49:18
  • asolyom
    Az Obj. 705A, meg az Obj. 268 az nem 8-as tank. :-P Egyébként az tiszta sor, hogy T10-ben HT-ra (de talán nem csak arra) tuti, hogy arannyal lő. Szóval ilyen alapon semmilyen T10 tankkal nem játszana az ember. A Type 5-re, meg a Mausra is simán szórják a goldot. Éppen csak annyi a difi, hogy a Type 5-ön szinte semmi döntés nincs, így a gold könnyebben beviszi, és a Maus ágyúja melletti rész is csak 260 mm effektív, tehát ha ráfordulsz az ellenfélre, akkor tuti, hogy ott kapod be a lövést. Ezzel szemben az IS-7 tornya ballisztikai szempontból sokkal jobb, több lepattanót eredményezhet, ráadásul a parancsnoki kupola is jól el van rejtve. Persze ez csak az én véleményem.
  • Plata
    Sajna nem csak ott,már minden vacak golddal lő.
    Type meg simán szétlő célzás nélkül.
    Obj705A meg arannyal keresztbe hugyozza.Kb.
    Obj268 meg mégrosszabb.
  • Plata
    Jézus Koto,ne etesd már a süket konteókkal,szegény srác még most kezdte,de ha rád hallgat holnap már ki sem mer lépni a házból mert fél hogy E.T. kiszívja a az agyát halálsugárral ha megmoccan.
    Ha rád hallgat tele lesz minden féle istenverte félelemmel,mert annyi baromságot hordasz össze hogy fingani sem mer,nehogy agyrákot kapjon tőle.
    Ha megtanulnál végre célozni is nem csak vaktában lövöldözni akkor nem lenne annyi mellé lövésed.
    De azt hittem már rég nem játszol a játékkal.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.10.11. 08:28:19
  • asolyom
    Ha T8 belövi, akkor gyanítom, hogy a hasát, mert a tornyot szerintem kizárt, de még az UFP is. Ahogy nézem a torony a leggyengébb részen is 330-360 mm effektív értékkel bír, és ahol csak 250 mm az szinte pixelnyi. Az UFP is 300 mm körüli effektívet ad, ezt T8 még golddal sem lövi be.
  • Plata
    Az a baj már t8-asok belövik.
    Nem rossz most sem,néha jó csatákat lehet vele menni.
    De már nagyon nem a régi.
  • Kotomicuki
    "időlimites prémiumtank, mint nyeremény" - hová nem tudnak még süllyedni a wg-nél...

asolyom:
    Ebben a "játékban" bármikor, bármelyik tank kerülhet a mérleg bármely serpenyőjébe, akár úgy is, hogy egy árva sort sem írnak róla wg-ék, de egyszer csak elkezd (nem)találni, (nem)kigyulladni, stb...
    Utoljára szerkesztette: Kotomicuki, 2018.10.11. 08:06:43
  • asolyom
    Csak azért kérdem, mert annak idején a Mausszal megégettem magam. Korábban jó volt, aztán mire odaértem, addigra megkapta a nerfet. Mostanában egyébként viszonylag kevés Maust, és Type 5-öt látni.
  • Plata
    Személyes küldetéseket el tudod érni a garázsban a kampányok menüben.

Az első 4 nyeremény tankhoz 5x15 küldetés tartozik.
    Light,med,td,heavy és arty kategóriában.
    Küldikért pénzt,felszerelést,prémiumot és női legénységet kapsz.

A női legénység nagyon jó,alapból 2 skillesek a lányok,ha jólemlékszem.

De most van új event.
    Golden joystick,ma három csatát kell menni és kapsz 6 emblémát meg 50 ezer pénzt.
  • asolyom
    Az IS-7 mennyire életképes a mai metában? Hol áll kb. a többi T10 HT között?
  • Plata
    Ha már van Tier 4 tankod tolhatod a személyes küldetéseket.
    Először tier 5 tankot lehet szerezni vele.Kapsz vele garázshelyet is.De pénzt és felszerelést is adnak úgy emlékszem.
    Bár a küldikhez kell light,med,td,heavy és arty is.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.10.11. 06:49:32
  • asolyom
    Na igen, én is hasonló módon belefutottam egy 0-15-be, de legalább lőni sikerült. A csata 2.5 percig tartott. :)
  • Ryleh
    Koszonom avalaszokat, probalok csak olyat kerdezni ami logikus. Es mivel csak 2naciot huzok, ezek ma t5 re lesznek huzva, innentol ugyis belassul, kevesebb kezdeti kerdesem lesz.
  • yossarianHUN
    Igen, prém járgányba bármilyen azonos osztályú és nemzetiségű tank személyzetét berakhatod büntetés nélkül. A prém tankok egyik fő profilja a legénységhúzás. Vannak időnként olyan küldik, amik garázshelyet adnak. Ünnepekkor szoktak kis lowtier vacak tankokat is adni ingyen, ezeket érdemes eladni a francba, és már van is egy új garázshelyed. A kevesebb lőszer tudtommal nem csökkenti a berobbanás esélyét, ugyanakkor egy kifogyott lőszerű tank nem robban.
  • Ryleh
    Ill meg egy:erdemes nem full rakasz ammot vinni, a berobbanas miatt? (talalat eseten), ezt azert kerdem mert a wt bol jottem.
  • Ryleh
    Akkor, ha nem ertem felre,,,,,
    -egy prem vas nem csak konvertalhato xp re jo, hanem trenirozni is szemelyzetet, amit mas vasba rakok kesobb?..
    -masik kerdes:van olyan quest reward ami jarmu slotot ad, vagy ez csak goldbol novelhet?
  • Lucifer001
    Nem illan el. A legényeket ugyan úgy viheted tovább az adott nemzet adott tank osztályában. De jobb ha a prémtankban úgy használod őket , hogy át vannak képezve olyan orosz MED tankra amit éppen "húzol" . ( Gondolom T34/85M )
  • Ryleh
    10napra egy t34 t6os, 100%as legenyseggel... Kuldi adta
  • lammaer
    Mi az az időlimites prémtank?
  • Ryleh
    Az idolimites premium tank szemelyzetet le lehet nyulni, vagy elillan a jarmuvel egyutt?
  • Ryleh
    A megoldas, lanctalp, es mar szerelheto a felszereles
  • robogo81 #404644
    Vagy a fejlesztett felfüggesztés,vagy addig míg kifejleszted,addig a erősített rugó a felszereléseknél.
    opsz,lekéstem.
    Utoljára szerkesztette: robogo81, 2018.10.10. 19:04:12