World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
angelus1991ster.blogspot.hu
Teljesen igazad van, csak ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ezt vagy elfogadod, mert úgysem tudod megváltoztatni a többi idióta mentalitását illetve játékbeli tudását vagy fogod magad, uninstall és eladod az accod..még hasznod is lesz belőle.
Annak viszont nincs értelme, hogy emiatt vitázzunk szerintem, legalábbis a jövőben jó lenne mellőzni, mert már mindenki unos-untalanig tudja, hogy mi a szar és mit kellene javítani rajta...de nem tudjuk, hogy lesz-e változás ha lesz egyáltalán ebben az életben...
The Matrix has you...
Szóval két külön dologról beszélünk.
Te arról beszélsz, hogy mindent meg kell tenni az embernek egy adott csatában egy adott tankkal, hogy jó eredménye legyen és akkor, ha vereség is, jó érzéssel zárod a meccset, tudván, hogy nem rajtad múlt a dolog. Ezzel maximálisan egyet értek, én is így állok hozzá. Sőt nincs is jobb érzés, mint amikor az ember "odateszi a vasat" és akár egy bukó meccset is megfordíthat egyedül.
A problémám az, amikor a játék már a visszaszámláláskor eldönti, hogy melyik csapat lesz a nyerő(vagy legalábbis jóval nagyobb az esélye)
és hiába játszik jól az ember, amikor azt látom, hogy mondjuk Pilsen pályán a te általad gold ammoval simán levadászhatónak titulált Objekt 268 4 egyedül megzabál 2 tier 10 meg 2 tier 9 tankot és lehoz egy oldalt mert a mi oldalunkon a papír FV4005 elhullott 1 perc alatt. Ne érts félre, nem az Objekt a fő problémám, csak az egy nagyon jó példa erre az egészre.
És hát valljuk meg őszintén, ez egy játék, amiben mindenki nyerni szeret(nem mellesleg több XP-és kredit) és az nagyon elveszi a kedvem a játéktól, amikor azt látom, hogy esély sincs nyerni(vagy legalábbis nagyon kicsi), nem azért mert bénák a játékosok(fogalmam nincs, ki milyen, nem használok XVM-et), hanem azért, mert 30k meccsel(bétával) a hátam mögött a töltőképernyőről 70%-ban megmondom a csata végeredményét, anélkül, hogy egyet is lőtt volna valaki.
Persze ha megtesz mindent az ember és mondjuk egy tier 8 tankkal lövök 2000-et tier 9-10-ek ellen, de bukó a meccs, nyilván nem bánkódok, de amikor 10 meccsből 8-at 2:15-re veszítünk, az nem tesz jót a morálnak.
Akárhogy is mondod, régen nem volt ennyi gyors lefolyású meccs, ez az utóbbi 2 évnek a "termése" és mivel a játékos állomány nem változik(régen is voltak jó és rossz játékosok), ezért nyilván a játék okozza ezt, és abban egyetérthetünk, hogy az új MM csak ront ezen.
(27 csata alatt lett meg 3x az ír küldi)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.03.18. 04:17:08
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.
A különbség csak az, hogy a többi meccsben, ahol nincs ez, ott az elit réteg hozza a formáját. Azért is 60% a wr-jük és nem 100%
Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA
Ezért mondom, hogy NEM a másik játékát kell figyelned, hanem csak azokkal kell foglalkoznod, amit TE tudsz befolyásolni. Azzal kell foglalkozni, hogy jól fel tudd mérni az első 30 mp-ben, hová akarsz menni. Hogy figyeld, hogy ki megy veled, és ha senki, akkor visszafordulj. :-D Hogy az ellenféltől ki jöhet/jön veled szemben. És ilyen szarságok. Kezdetnek.
Aztán igen, figyelni kell, hogy az ellen tudja-e használni a tankját, tudni kell fejből, hogy milyen tank milyen ágyúval mekkora pennel és milyen újratöltéssel van. :-D Azt nem mondom a dinamikus átütésmérők idejében, hogy azt is tudni kell, TE mit tudsz penelni, mert kb odahúzod, és kijelzi (erre sajnos most már én is rászoktam, tök feleslegesnek érzem, hogy kipróbáltam 360+ tankot ebben a szarban)...
Szerintem ezeket kell elsődlegesen észben tartani, és akkor függetlenül attól, hogy win-e, vagy lose, elégedett érzéssel mész vissza a hangárba. "Kiosztottam itt is, amit tudtam." "Kár, hogy lőttek, különben kinyirtam volna mindet"... és hasonló megjegyzésekkel, boldogan füttyögve magadban.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.03.17. 23:20:36
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
A) Nem lehet minden csatát megnyerni, ezért winrate szart sem ér ennek mérése... Tök felesleges. Egyedül tankgrind és Xszerező esetén számit, pl aki prémtankoknál nézi a winratet, az egyenesen egy barom (7k kredit egy 100-150k-s körnél, hagyjál már). De egy játékosnak, akinek x% a 40k csata alatt a winrate-je, annak adott tankkal is x% (jó, plusz-minusz pár %) lesz. Nem adott napot, hanem a tank élettartamát kell nézni, ezért ilyen kiragadott példákkal CSAK magadat (és esetleg a fórumos társakat) ingerled. Haszna nincs, igy el kell dobni.
😎 A csatában - számomra - nem az MM a legnagyobb gátló tényező, hanem azok a dolgok, amik a fentebb említett sebzés kiosztásában megakadályoznak.
És ez még csak nem is az ellenséges, akarom mondani saját csapat. Név szerint 2 dolog van, ami miatt a falra tudok mászni, az a random (átütésben, szórásban, és -tankok kivégzésének elmaradása eseténi alacsony rollból fakadóan néha, hogy a k...a anyját- sebzésben), valamint újabban a pingben-packetlossban bővelkedő szerver(park). Mind a kettő a WG hibája szerintem (ranked előtt legalábbis nem nagyon volt ilyen gond, csak azóta, de még a ranked vége óta is fennmaradt...).
(Azt meg, hogy miért tudod tiertől függetlenül kiosztani ugyanazt a sebzést, előző hsz-ben leirtam. Sok tanknak TX ágyúja van már T8-ban is.)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.03.17. 23:12:59
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Szimpla csalás.
Értem, hogy arra akarsz utalni, hogy mivel "csak" 3 v 5 T10 lehet a csatában, igy felerősödik a szerepük... De tényleg csak ennyi, felerősödik a szerepük. Ha a régi MM-en belül történik meg ugyanez, ugyanúgy van egy tanknyi HP előny. A régi MM-ben ugyanúgy balfaszok voltak a játékosok.
Egyébként az a T10 tanknyi HP előny, ha figyeled a csata elején a Team HP barokat, nem nagyon szokott érvényesülni, mert általában akkor a csapat többi része puhább lesz (jó, egy olyan 5-800 HP-nyi eltérés néha van, de ez még mindig a harmada a Maus hp-jának) , a másik csapat alsóbb tagozata meg több HP-val rendelkezik. És értem én, hogy azt akarod sugallni, hogy T8-T9 életképtelen T10 páncélozott tankok ellen, de azért ha szétnézel, a legtöbb T9, és a T8-ak nagy része már TX gunokkal mászkál, nagyon sok ugyanazzal, mint a fejlettebb T10es társaik. Szóval nálam, amiben más egy T10 tank egy (elit) T9-től, az az alakja, meg a HP-ja.
És az a mágikus O 268 4 is egyre kevésbé tud érvényesülni a goldammo áradat közepette...
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.03.17. 22:54:21
Én nem tudom hol voltál,csak írtad hogy biztonságban hazaértél a két gyerekhez.
Ezért kérdeztem meg hol voltál,bár gondolom az a Diszlexia veszélyes hely lehet,vagy felétek is esik az ónos eső?<#idiota>#idiota>
Hanem ott a baj, hogy a rossz MM miatt sokszor már a visszaszámláláskor eldől a meccs függetlenül a játékosok minőségétől és ez nem jó.
Múltkor Himmelsdorfon T10-el csak úgy tudtam sebezni az ellen 705-ét hogy T10-HEAT-jét spammeltem a parancsnoki nyílásra, néz csak meg mekkora, mire kinyírtam (és a banán utcát ezzel bevédtem) elhullott a csapat.
Utoljára szerkesztette: xotyi, 2018.03.17. 19:05:58
Trance&Friends nothing more..
Az MM biztatja a hulyeket, hogy light-tal meg kell halni az elso percben?
Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.
25. meccs után elkezdtem írni a meccsek elején a winrate-et a csapattársaknak és mindig azt kaptam, hogy játsszak jobban
Nem vagyok egy paradicsom, de egyszerűen azzal nem lehet mit csinálni, hogy 40 mp-el a meccs kezdete után a 3 scoutnak vége, másfél perc múlva meg már 1:6-ra vezet az ellen és 4 perc múlva vége a meccsnek,hát hogy lehet így "jól" játszani.
És ez nem a játékosokon múlik nagy részben, hanem az MM-en, mert ha a játékosokon múlna, akkor kiegyenlítettebb lenne a dolog szerintem, mert akkor 20-30 meccsen vegyesen lenne jó és rossz csapatársad, viszont ha szar az MM(lásd azonos tierben balanszolatlan tankok), akkor akár 40-50 meccset is lehet zsinórban veszteni elméletben, mert a rosszabb játékos az erősebb tankkal leverheti a jobb játékost a gyenge tankban. Persze ez nyilván csak elméletileg van így, mert sok minden befolyásolja még a meccset, csak az baj, hogy aminek legkevésbé kellene befolyásolni(MM), az befolyásolja legjobban most.
Bocs a regényért.
Abban igazad van, hogy kiegyenlítettebb az MM, tehát egyenlő részben osztja a heavy, light stb tankokat, csak 2 nagy probléma van.
A sokat taglalt 3-5-7 leosztás, ahol a 3 top tier tank dönti el a meccset. Ha a 3-ból 2 nem olyan jó játékos(nem béna, csak átlagos), akkor azok kifinganak gyorsan és az ellen 3 top tier játékosa legyalulja a pályát.
De sokkal nagyobb probléma a tankok kiegyensúlyozatlansága, tehát a saját tierben is iszonyatos különbségek vannak.
A legjobb példa erre az Obj 268 v4. Gyakorlatilag, ha egy kicsit is jobb játékos játszik vele, akkor egyedül képes megnyerni egy meccset és mit rak az MM vele szembe?Mondjuk egy Grille 15-öt.
Vagy a kedvenc leosztásom, amikor egy városi pályán(Kharkov, Himmelsdorf) egyik oldalra berak egy Maus platoont, meg egy JPZ E100-at, a másik oldalra meg mondjuk egy T57 platoon meg egy STRV 103B-t. Tier 10 mind? Persze. Papíron nyerhető a meccs? Persze, csak 10-ből 8 szor a páncélozott szörnyek felszántják a várost és vége a meccsnek, mert arty támogatás nélkül nem lehet őket legyőzni, már csak azért sem, mert ennek a három tanknak összesen majd egy tier 10 tanknak megfelelő HP-val van több.
Persze lehet majd írni, hogy minden tank kilőhető, csak okosan kell játszani bla-bla, csak ez nem így működik random meccsen.
Szóval ezért szar a mostani MM és ezért egyre gyakoribb a 15-1,2,3-as vereségek vagy győzelmek. Pont nemrég írta valaki, hogy még 2-3 éve is rácsodálkoztunk, ha ilyen meccsek voltak, most már arra csodálkozok, ha nem ez van.(a tegnapi 6win/32 meccsemből is kb a 80 % volt ilyen meccs)
De az ilyen csőszar városi pályákon talán csak az ormótlan titán tankoknak.
angelus1991ster.blogspot.hu
Majd azzal zarod hogy azert ulyen a statom mert vettem az accot, juj es kozben en konteozom, na hagyjuk tenyleg kezd eros lenni😊
Utoljára szerkesztette: xotyi, 2018.03.17. 15:04:25
Bár a statisztikád alapján inkább tűnsz egy csalódót account vásárlónak<#wilting>#wilting>
De részemről is itt a vége,további jó konteozást,néhanapján Lengy...<#banplz>#banplz><#hehe>#hehe>
Nem is csodálom, hogy tiszta ideg vagy. A sok damage panel kitakarja az egész játékod. "By:Sherman0070"
The Matrix has you...
Most azért vesztettünk mert valaki megkérdezte csata elején hogy cz/sk van-e,erre valaki benyögte hogy reméli nincs mert azok retardáltak,erre egyből -2 lett.<#idiota>#idiota>
Eléggé felkapták a vizet,mongoloztak polákoztak,satubbi.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.03.17. 13:11:48
Pl. nem nagyon láttam med falkákat vs tdhordát, a legdurvább, amibe belefutottam, hogy egyik csapatnak nem volt LT-je mondjuk Prochon. Helyette Bc-je volt, aki elfelejtette, hogy lehet azzal is spotolni. :-)
Nem lehet nyerni,mit csináljak ha mindenki,medek heavyk td-k a bázison maradnak kempelni?
Én előre mentem,a jutalmam az volt hogy csapattárs seggbe lőtt.Meg megint körbe vett legalább 7-8 tank.
Az egyik csapattag ráadásul vízbe is fulladt,asszem T9 td.
Négy lövésre volt időm.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Utoljára szerkesztette: Plata, 2018.03.17. 13:03:17
Prem meg alapvetoen olcso csak keveset ad adjon +100-at ugy jo lenne.
Nem úgy, mint egyes statpadder pedotankozók T67-el a 3. MoE nyomában.:-P Egyébként én is azt csinálom, de csak a Superpershinggel és az Strv S1-el, meg a T10 tankokkal. Szerintem kevés mod volt olyan jó hatással a játékomra - és a kredittermelésemre -, mint ez az ingame MoE kijelző mod. Grat annak, aki kitalálta.
Őszintén, kiszámoltam, hogy napi egy +50%-os kreditezőt letolnék (2 óra, 3 óra a maradék ágak duplázásával), akkor a következő T10 leárazáskor megvehetném az összeset a garázsba... De nem visz rá a lélek, most is megvettem Nier:Automatat, és 3 napja be sem jelentkeztem WoT-ba. :-D
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.03.17. 12:57:00
Aztán ki tudja, lehet, hogy már itt jársz, és a 4/20 a befolyásolt eredmény, ami eredetileg 2/20 lenne. :-) Mindig lehet csiszolni a képességeken.
Kicsit olyan a kacsat akarjatok megtanitani uszni a tortenet, leszarom kinek mennyi/milyen statja van de 35e(betaval) csata utan 2400- as wn8-al, platoon minden nelkul 55% winrettel tudok kanyarodni a tankal😊)) meg annyit hogy nem kihuztam egy tankot aztan statpadderkedtem vele hanem 1xe xsata alatt csak kihuztam 12 10-est amik a garazsban is alnak.. De itt a lenyeg 2-3 ember mindenkit beoltson barmi aron..
Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA
Itt irja lentebb Plata 1 perc utan 10 korbe vettek, mert nem nyert a nyomorult😊)))))))
Szal, ha ilyen tipikus "azért sem adok pénzt a fasiszta fajtádnak" hozzáállás a WG-vel szemben, ők miért álljanak máshogy a játékoshoz?
Viszonyitásképp prémmel a T9 tankok nagyon nyereségesek (grind alatt simán behozza a T10 árát), és a 3x-os első szorzós hétvégenként a T10-ek leduplázása is +~500k kredit. (az, hogy miért éri meg ~25 tankkal 7 órán át szopni, arra a válasz a crew- és free xp, utóbbiból azért 100-250 jön egy nyertes csatából, egy ilyen 3 napos event alatt ~30k)
Utoljára szerkesztette: Maala, 2018.03.17. 12:42:32
Szerintem legalább is bot volt,nem tudott belőni arannyal,pedig belém nyomott közel 4 tárat.
Sokáig nem is láttam honnan lő,csak gyűlt a lepattanó.

De még mindig nem tudjuk mennyi volt az átlag sebzés és kill amit beraktál képet.
Utoljára szerkesztette: Lokker, 2018.03.17. 12:31:43
Na bakker.
Most voltam egy ultra rövid csatán,én tudom hogy a kamikaze poén.
De ha az egész csapat kamikaze az nem poén.
Egy percen belül körbevett vagy 10 tank.