World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

voivod32
Az egyik ilyen ok az , ami most is történt velem az elõbb, hogy TD-vel elbújok a kedvenc bokrom mögött, erre jön egy ilyen köcsög, és elkezd furakodni, lökdösni, amikor úgysem férünk el ketten. Nem elég , hogy szétbassza a célkeresztem, de , -mivel tol elõre, tehát mozgásba kerülök- de miatta még fel is spotolnak, és mindjárt két akkorát beszedtem, mint annak a rendje. Na ez az a pont, amikor a maradék HP-mat az õ kiirtásának szoktam szentelni.

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

voivod32
Vérmérséklet függvénye. Van amikor én is összeszorítoma fogam, de aztán csak belelövök egyet a rohadt buzeránsba. Aztán ,amikor visszaadja, akkor hagyom, hogy kivégezzen, hátha banolják érte, meg az a meccs részemrõl már úgyis úszott.

Én kifejezetten utálom, amikor valaki önbíráskodik egy játékban. Semmi joga hozzá. Maximum szólhat ha valakivel baja van, de sokszor egy-egy teamkill-el indul a saját csapat eróziója, aminek bukta a vége.

Vannak idétlenek, vannak éretlenek, vannak gyenge felfogásúak, vannak sajnos tudatosan rendbontóak is, de ez van. Egy ilyen netes játékban az ember nem válogathatja meg a csapattársait.

Pont tegnap írta itt valaki, hogy a hangmod csinálja és van hozzá valahol egy javítópatch.

Gnomefather Historical Sounds Mod okozza, töltsd le hozzá a javítást.
(TD csövek bugosak vele)

Mier van az hogy a Jagdpze100 korul forog a csove ? Jart valaki igy?
Pedig szinte biztos, hogy valamit állítanak rajta ("rebalance"), hiszen a következõ patchben a t4-7 artykat fogják buffolni.
És mint olashattad SerB nagyon elégedetlen volt a Bishoppal, abba is hagyta azt az ágat (15 meccsbõl 3-at nyert).
Márpedig ha valakinek akkor az õ szavának van némi súlya (lásd KV-1S top ágyújának -úgyahogy- megmentése a többi wargamingessel szemben).
Az igaz, hogy a 122-es ágyúval ezentúl lehet E-75, Foch, M103, WZ-120, ST-1 és társaik ellen harcolni, de akkor is megmarad.

A képeket sajnos nem látom, mert a céges proxy nem engedi át.

A VK3001H jó kis tank lett így T5 heavy-ként. :-)
Volt nekem is sok jó köröm vele.

Nekem is van ilyen néha néha 8.8-tól,én sem tudom a miértjét.

Origin:FLASHP0INTER WOT:flashpointer WT GF:flashpointer

Master91
Szólóban nyomom inkább és simán jó.

Elõre kell menni, mindig úgy használni hogy pont tud lõni az ellenfelet akikkel bunyóznak a támadióitok. Baromi gyors vagy, simán tudod váltani a pozíciódat bármikor.

Bebújik 1 tank a fedezékbe? Esetek 80%ba simán tudod lõni, mert nem a bázison mattyantasz mint a többi tüzér.

ízlések és pofonok, nekem tetszik az a szaros, meg is tartom.
Tono34
Túl akarta élni a csatát, kell neki a medál 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

A 8.6 nekem jól jött mert soha nem szerettem artyzni,így legalább sajnálat nélkül megszabadulhattam tõlük 😄.Ezt az accot csak az artyk megismerése miatt csináltam,hogy tankokkal jobban tudjak ellenük játszani.Aztán mikor a fõ accom némi TK miatt ki van(volt) tiltva,akkor játszom vele.Mivel nehezen viselem az idiotákat,a t10-be behozott t1-2 tankokat,a végig hátul kempelõ spottereket,azokat akik elém állnak,akik eltolnak,ha TD-vel pozícióban vagyok és egy heavy mögöttem tolatgat,aztán miután meglátták,én kapom a lövést,egyszóval minden idiotát,így elég gyakran kapok TK miatt bant. 😄 Így szépen fejlõdik ez a kis "nyomi" acc is 😊
JeffDunham
Nem nem nem. Ez a marha oda ment meccs elején, beakadt, és ott nézte végig ahogy ki kapunk (gyõztes állásról). A kérdésem arra irányult: mi a f@szért ment oda 20 másodperccel a játék indulása után? Mit akart ott? Vagy mi volt a terve? Elmenni oldalt és spottolni a kanyarban érkezõket? Akkor nem ment volna le a szikla peremére.

Amúgy ilyet láttatok már? Kidobott mint állat...

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

De nem jó, mert az egyik löveg bár átlövi a pályát, minimál sebzést produkál, a másik meg a pálya közepéig lõ max. Mehetek a fronttal, szakaszban még oké, mert ott spottol nekem valaki, de szólóban egy halál.
voivod32
Kár, hogy nincs Stug-om, szerintem hamar meglenne a 20 kill...[/url][/img]
[/url][/img]

Ott valamiért mostanság piszok sokan leesnek. Az oka számomra ismeretlen, szerintem régebben lehetett ott valami kiugró rész, ahonnan vissza is lehetett jönni, de már nem lehet. Volt olyan csatám, ahol hátrálásból 3 ellen is ott végezte, szépen lesodorták egymást <#nevetes1>

A táras franciskák sem használhatóak? Elég sokszor látom õket a sebzés tetején. Meg még az oroszt (de az neked nincs, kihúzni meg már nem akarod ezek szerint).

JeffDunham
Most komolyan... mi volt az elképzelés, mit akart ez a marha itt a pálya eleje óta?

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Master91
Most mondom hogy NEM tudok még egy olyan hatékony tüzért mondani mint õ!

talán a régi gw panther volt még ennyire hatékony.

(hatékony alatt értem: jó mozgás, jó szûkülés , viszonylag pontos, stb stb.)

azzal az fv-vel szerintem jobban tudsz támogatni 1 támadó éket mint bármi más artyval.
T6-ban? Mondjad
Master91
Pedig nem tudok még olyan hatékony artit mondani mint õ..
voivod32
Nem is négy, csak hérom kill volt! De attól még bosszantó!
[/url][/img]

Ajánlom szíves figyelmedbe a Tier 6-os FV304-est. Volt már pár arty a kezem alatt, de ennél használhatatlanabb szemét még nem.
voivod32
Sorry, természetesen pontosan ez történt!

Sunsetjoy
Okmyx: 1 milláért én sem vállaltam volna be a 3*20 killes eventet. De azthiszem kreditbónusz is volt talán rájuk. Plusz ugye a prémhét, meg a kb. 200k értékû prémfogyócikk, amit el is adtam. Plusz ugye még a 15 wines 250k. Így vettem belõlük 3 db tier 6-7 tankot, meg maradt még párszázezer aprópénz.

Amúgy jó lenne, ha tényleg olyanért adna pénzt, amiért nem elég csak beülni a csatákba, hogy majd win lesz. Sem pedig ellopkodni a frageket olyanoktól, akik kockáztatva ölik az ellent.

Úgy kéne jutalmazni, hogy pl. tiertõl függõ (részben pedig tankosztály-függõ) sebzés kiosztása, illetve és/vagy alapXP gyûjtése...

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Ha jobban megnéznéd a játékban fellelhetõ tankok adatlapjait, akkor láthatnád, hogy az összes ágyúra ki van írva: 40mm, 90mm, 128mm, 155mm stb, de a német 88-as löveg már csak 8.8 cm... Szóval a 8.8 az hivatalosan nem számít 88-nak. 😉

Egy VK3001H-val csináltam egy 135 sebzésû ágyúval.(egyébként ez a képekenn látszik 😊)
A 8.6 után eladtam az összes artymat és ezt az accot egy fun accnak tartottam meg,max. t6 tankokkal.
Ez csak akkor szebb, ha a gyík nyert meccs az xp duplázó.
voivod32
Mi a rákért van az, hogy amikor életem legjobb körét futom ezzel a hoki SomuaSau40-el,(1272 sebzés, 4 kill) akkor vereség, a következõ meccsen 243 sebzés, 1 kill akkor meg nyerünk?!
Persze ez nem csak ennek a jármûnek a specialitása!

Ha önjáró löveggel csináltad, akkor nem is olyan furcsa. :-)

Sokszor marad az Arty utolsónak, és még a kivégzésére érkezõ tankokba is bele tud lõni egy embereset mielõtt kimúlik.

9 killes v. 9+ killes lossokról várok képeket a kedves fórumtársaktól.
Nagyban segítene annak az érzésnek a leküzdésére, hogy csak velem toszik ki a játék.

Azért hogy egyedüli T5-ösként egy T7 csatában nekem kell a legtöbb sebzést kiosztani a csapatban,az mindent elmond a jelenlegi mezõnyrõl.

Srácok, valaki próbálta Nomax hangárzenéit 8.8 alatt? Mûködik?

Amúgy érdekes a mûhiszti a WG részrõl a 88 as szám alatt, de 8.8-as patch az van. Most akkor hogy is van ez? <#banplz>

Tono34
Ennek örömére megint megnéztem mit alakított a megnyitón. Kellõen fel is dobta a napom 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Ne az xvm-stat-tal indítsd a játékot, hanem a sima exe-vel. xvm-stat.exe törölhetõ is.

https://wotinfo.hu

Pedig nem olyan bonya artizni. <#nyes>

Van spot, nincs spot klasszikus példái az ilyen meccsek....

Én a játékot elég hektikusan játszom. Anno én is benne voltam már a bétában, aztán ahogy kijött élesben a játék, gyorsan elszaladtam az IS-7-es tankig. De ekkor besokkaltam és pihentettem a játékot kb. fél évig. Ekkor jött egy fellángolás, újabb pár hónap játék, a végén megint besokkaltam. Aztán megint fél év pihenõ. Azóta is így megy a játék: fél év pihenés - pár hónap aktív idõszak váltja egymást. Én így bírom ki a sok bénát 😊

Észrevételeddel kapcsolatosan igazad van, nekem az alábbiak a tapasztalataim / véleményem:
- alvó játékos: ha a csatát megnyeri a csapat, akkor is kapni fog 300-400 xp-t. Ha bukjátok a csatát, akkor persze semmit. Így sok játékos (pl. munkaidõben) csak belöki a tankját a csatába és 15 perc múlva újra belöki megint egybe. Így erõs AFK mellett is csurog valamennyi xp. Elvileg régen is volt ebbõl felháborodás és egy idõben lelkesen banolgatták pár napra az ilyen játékosokat. Ma nem tudom mi a hivatalos hozzáállás ehhez kapcsolódóan, de mondjuk én kb. minden 10-ik csatában találkozom csak alvó játékossal. Szóval én már hozzászoktam, nem idegelem magam ezen 😊

-anno régen simán 4-5 tankkal magasabb tankok közé is berakott a játék, manapság már sokkal jobb az arány, nem tesz be 2-vel nagyobbak közé (kivéve a light scout tankokat). Persze, ez is kõkemény szívás, de egy +2-es tank azért oldalról és hátulról azért lõhetõ. Ilyenkor jön a háttérben sunnyogás és a lehetõség keresése, hogy kit tudok oldalba/hátba kapni vagy megyek scout-olni a többieknek. Ilyenkor nincs fair play vagy 1vs1 elleni küzdelem, kellenek a többiek, hogy túléljem.

-csapatmunka: random csatákban ilyen ritkán van, elsõsorban Tier 9-10-ben tapasztalható csak. Tier 1-4-ben mindenki rohan és agyatlan agyaggalamb vadászat szokott lenni, Tier 5-6 pedig maga a megtestesült borzalom. Én a csata elején picit kivárok és megyek segíteni azt az oldalt, ahova kevesen mennek. Nem megyek soha a lemmingek után.

-10.000 csatával rendelkezõ játékos kis tankban nem biztos, hogy 100%-os legénységgel rendelkezik. Ha fun-ból jár vissza játszani, akkor biztosan 100%-os a legénysége, mert van egy régen meghagyott elite tankja erre a célra. Na ellenük ilyenkor szívás játszani, többen kell rámászni, nem egyedül.
Ha azonban az illetõ épp új tank ágat fejleszt, akkor valszeg max. 75%-os legénységre fog költeni, ilyenkor max a játékos rutinja segítheti ki. Ha jól játszik, akkor érdemes rájuk támaszkodni a csatában és kiegészíteni õt, hogy megnyerjétek a csatát.

-tüzér: kis Tier-ben a tüzérségi ágyúk lõtávja elég kicsi, maximum félpályát tud átlõni. Ha rossz pozíciót vesz fel a tüzér és nem is hajlandó mozogni csata közben, akkor valszeg semmire se fog lõni. Tier 4-5 környékétõl vannak csak pályát átlövõ tankok. Ráadásul a nagyobb tankok 20-40 másodpercenként tüzelnek, 3-4 másodperc a célzási fókusz, szóval rémálom light vagy medium tankokra tüzelni velük. Én speciel kerülöm az arty-t, nem tudok rendesen játszani vele 😊 A saját tüzér tankjaimal való játékok során legalább azt megtanultam, hogy melyik pályán kb. hova érdemes állni az arty-val és hol találok fedezékeket az arty-k elõl. Emiatt mondjuk érdemes egy kicsit arty-zni, jobban megérti az ember õket.

Final Fantasy XIV: Shionka Szilard (Omega server) Elder Scrolls Online: Shionka

Rögtön szolgálhatok is egy példával. Én sem remekeltem, de hogy a sok nullát sebzõ csapattársam mit csinált, az rejtély.

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

Megnéztem neked, csak ennyit tudni:

"Made in Germany.
Be ready to see the grey steel on the battlefields with this offer highlighting some German vehicles… as well as others!"

Tehát jó eséllyel német tankok lesznek akcióban, a többi mellett.

De ez is csak tipp.

1 millió credit nyereményért nem veszek 3 db tier 5 vagy nagyobb tierû tankot, mert a vételár, a felszerelés, a legénység képzése, stb. többbe kerül a végén, mint amit nyerni lehet az egésszel.
Persze meccs közben is kapsz kreditet, de mellé idegsokkot is, én pld. a hétvégén a Churchill 6 fontos pötyögtetõjével vért pisáltam mire meglett a 20 kill.
Az ilyen "Csinálj Amx 12t-vel 20 killt" szóba se jöhet.

Ezen mindannyian keresztülmegyünk. Meg lehet szokni, mert amúgy a játékélmény kárpótol azért a sok idétlenségért amit néha tapasztalsz.

Az ebben a struktúrában a jó, hogy mire elérsz a komolyabb tankokhoz, addigra a te gyakorlatod, pályaismereted, rutinod is felnõ arra a szintre.

És ott már több csatában látszik hogy gondolkodnak is a játékosok, és nem csak rohangálnak mint a veszett egér.

Persze akik egybõl Tier8-as prém tankokkal indítják a pályafutásukat, azok eléggé szarul érezhetik magukat azok között, akik sok ezer csatával érték el azt a szintet. :-)

Reaper
Nekem továbbra is az a kedvencem, amikor a scout tank elõrerohan és meghal 1 sec alatt, ezzel hatalmas hasznára válva a csapatnak...

Two tails, two engines! Nem szeretem őket, mert nincs miért...

toocha
Köszi.

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

patchaou
És az a szomorú, hogy ez már a top tierekben is így van.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Na ez kimaradt.A fedezék rendszert se használják rendesen.A fél tank elõl kilóg a bokorból de nem baj õ elbújt.Meg csata kezdetekor futnak a semmibe.
Menet közben lõnnek de egy se talál,talán ha megállna akkor sikerülne neki.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Eagle16
Amúgy WTF, a nyertes 3k xp-s alap kört ment prémium nélkül? Meg Tier 1-ben 2k alap xp? 😄 Éééérdekes eredmények.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

A legjobbat kihagytad, amikor ketten védtek egy oldalt legalább 10 tank ellen és egyszercsak azt veszed észre, hogy a hátad mögül kúr seggbe az enemy. Ez olyankor van, amikor a másik oldalon a többi 13 szépen felfordult a maradék 4-5 tank ellen <#hehe>

De jó,hogy írtad a kv-t 😊,iszok én is még 1-et meló elõtt.

&#8222;Ne vitatkozz idiótákkal, mert lehúznak a saját szintjükre, aztán legyőznek a rutinjukkal.&#8221; Woody Allen

Roger6
Akkor biztos KV elõtt voltam, nem rémlik. Ezek szerint mi meg buktuk. 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

"-minek ül valaki tûzérségi jármûben ha nem tudja hogy mi a dolga,persze ha én csatázok nem az lõ ki akivel közvetlen konfliktusba vagyok hanem a tûzérsége a pálya másik végébõl,a mienk mia f.szt csinál mikor kivilágítjuk neki az egész pályát."

Nem tud dönteni. Egyszerre csak egyet villants, különben összezavarodik pubi. <#vigyor2>