World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

LSSAHPAUL
😄 jó szöveg, eredeti, vagy hallottad már valahol?

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Jobb is, nem szeretek fegyvertelennel szellemi párbajt vívni.
<#nyes>
Na én itt befejeztem zöldmoszat....

Hiába személyeskedsz folyamatosan pajtás, attól még te ontod magadból folyamatosan az ostobaságokat.
"a lefegyverzés az úgy szokott mûködni ahogy írtad." - Akkor meg?

"Az meg egyenesen hihetetlen, hogy képtelen vagy felfogni, hogy mindig!! vannak akik trükközni próbálnak" - Akkor? Két amcsi eldugta az inge alá a Coltot? Tényleg azt hiszed, hogy a németek ilyen hülyék/gyakorlatlanok voltak?
És még ha sikerült is volna - " jópáran közülük kihasználva, hogy lanyhul a német õrök figyelme elkezdték magukat felfegyverezni " - Ez nagyon nem áll összhangban azzal, amit most írsz.

Arcoskodás, meg anyázás helyett gondolnád inkább végig, mielõtt leírsz valami hülyeséget.
De ez önálló dandár, nem pedig hadosztály-alárendelt. Ilyen volt páncélosban több is.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Ez mondjuk azért az amerikati szerveren nem kis segítség, hogy egy hét késéssel kapják az európai 20-20-20-at. Nyilván, ha én egy hétig tudom, hogy mi lesz akcióban megszerzem azt a tankot, ha nincs is meg.
(akkora player viszont nem vagyok, hogy 1 nap alatt meg tudjak két 5-ös tankot csinálni nulláról).

És ez már a múlt héten is így volt, akkor is az európai akció ment nekik egy héttel késõbb 😞
Ez a hadrend 1944-re már régen semmis. Az Ardennekben ilyen régi kocka formációt már nem találsz.

Ez egyébként jó anyag, innen (is) puskáztam:
A Waffen SS Magyarországon
pointer4
Tegnap esti arty mák XD
Ha edösanyám ezt látta volna ... <#nevetes1>

És végre sikerült este, a sok kis szar kihúzásának ellenére megcsípni az 1800-as átlagsebzést 😊 Irány az 1900!!! 😊
"Dirlewanger" rohamdandár, 1944, 2 ezreddel:
– dandártörzs;
– 1. SS-ezred: I-III. rohamzászlóalj;
– 2. SS-ezred: I-III. rohamzászlóalj;
– SS-lövészzászlóalj;
– SS-híradószázad;
– SS-egészségügyi század;
– SS-gazdasági század;
– SS-pótszázad.
Ezt játszották be nekik:
Hát te hülye vagy csak nem pörögsz...
Az átvizsgálást azt már csak miattad írtam és nem kijelentõ módban, mert annyira értetlen vagy mint egy marék döglött molylepke. Mindenesetre a lefegyverzés az úgy szokott mûködni ahogy írtad. Az meg egyenesen hihetetlen, hogy képtelen vagy felfogni, hogy mindig!! vannak akik trükközni próbálnak. Valamint azt is írtam, hogy több elképzelés is van mi is történt ott valójában, ez az egyik, szökés a másik, dühöngés a harmadik, megtervezett akció a németek részérõl és így tovább, de én befejeztem ennek semmi értelme... Mintha egy zöldmoszattal próbálnék kommunikálni... nagyon fárasztó.

Nem egészen.

Fall Weiss hadmûvelet:

10. pc. ho. részei: 4. pc. dandár és 10. gépesített dandár
3. pc. ho. részei: 3. pc. dandár és 3. gépesített dandár
"Lötzen" gyalogdandár részei: 161. és 162. Landswehr gyalogezred
stb...
A páncéloshadosztályok ez idõben (1939) jellemzõen egy páncélosdandárból és egy gépesített dandárból álltak. A dandárok pedig jellemzõen két ezredbõl. A könnyûhadosztályok egy dandárból és egy ezredbõl. És ez már rég nem az elsõ világháború.
pointer4
Bagoly mondja, azt mindig "Jacktor szeretünk cuki fiú", meg "szia Jacktor, emlékszel rám, én töltöttem le délután a packodat" szöveg fogad randomban XD
Ez most komoly? Komolyan azt képzeled, hogy egy csapat (lett légyen az 5, vagy 50 fõs) foglyul ejtése után nem az elsõ dolguk a foglyul ejtõknek lefegyverezni a fiúkat? Kérlek felállt egy dobozra egy angolul beszélõ német katona, és közölte, hogy oda dobjátok szépen a fegyvereket, de üstöllést. Semmi átvizsgálás, meg vacakolás nem volt, aki problémázott, az kapta a golyót a seggébe.
Az egyik ott lévõ német katona visszaemlékezése szerint az amik bedühödtek valamin, ellökték az egyik õrt és ezután alakult ki az ami történt.
Ember, te tudod mi volt ott? Egyáltalán tudod mirõl beszélünk?
Akkor egy kis háttérinfo: Egy viszonylag nagy létszámú "csapat" ami nem sokkal elõtte adta meg magát volt ott. Szóval szerinted a németek annyira precízek voltak, hogy néhány perc leforgása alatt több mint 100 katonát át tudtak vizsgálni maximális hatékonysággal? Na ne röhögtess már...

És nem voltak elvéve a fegyvereik/lõszerük... Ezt komolyan mondod? Vagy felkapdosták a lapátokat a földrõl, és azzal készültek kitörési kísérletre? Esetleg pusztakézzel rontottak a fritzeknek, és tõlük vették el a fegyvereket? Ugyan kérem. Komolyan gondolod, hogy a hadifoglyoknál lehet fegyver?
Nem figyelnek annyira. Mit nem lehet ezen érteni? Ha neked is 1-2 órát kellene ugyanazon a helyen állnod, biztos te is a végefelé már csak néznél ki a fejedbõl... az unalom már csak ilyen.

Hadosztály két kétezredes dandárból, ez elsõ világháborús " kocka" lövészhadosztály...

Én ugyan nem, tudok mindegyikre példát hozni.

Ott nem Panzergruppe a terminológia?

Dandár két ezredbõl az jellemzõen lovassági formáció. Nem hiszem, hogy ez a németeknél megmaradt volna.

"kihasználva, hogy lanyhul a német õrök figyelme elkezdték magukat felfegyverezni" - Ezt hogy kéne érteni?
Szerintem te keversz valamit, de nagyon 😊
Itt vannak példák is:
http://en.wikipedia.org/wiki/Kampfgruppe

Ezzel a témát részemrõl lezártam, mert ez nem az a topik.
Lényeg a lényeg, a dandár méretét tekintve az ezred és a hadosztály között foglalt helyet. Volt olyan dandár, ami tulajdonképpen egy megerõsített ezred volt, pl. a gránátos-dandárok. De volt dandár két ezredbõl is.

Hadtest szintû kamfgruppe: pl. Magyarországon a Breith páncéloscsoport, ami már-már hadsereg szintû volt, hiszen a német 3. pc. hadtestet és a magyar 7. hadtestet foglalta magában.
Ehhh, nem. Egy KG volt ez effektív harcoló alakulat egy hadosztályon belül védelemben és támadásban is, amit a különbözõ fegyvernemekbõl álló ezredednek és alárendelt támogató zászlóaljaknak a komponenseibõl raktak össze, míg egy Brigade lehetett átmeneti, és homogén, alakulat is, mert nem tudtak idõre mellé mást felállítani. Ilyenkor egy Brigade tartalékot jelentett, amit egészében vagy részében lehetett hadosztályok támogatására felhasználni, vagy magában bevetni. Páncélosoknál, rohamlövegeknél ugyanaz.

Jó, jó ne szaporítsuk a szót, szerintem félreérhetõ volt, nem érdekes ez annyira.

Nincs bizonyíték rá hogy történt, de abban azért mindenki egyetért , hogy megtörtént... Több forgatókönyv is elképzelhetõ: Egyszerûen a németek agyonlõttek mindenkit, mert éppen egy nagy horderejû támadást hajtottak végre és nem tudtak, de az is lehet, hogy nem akartak a fogjaikkal bajlódni, ezért a tisztek kiadták a parancsot. De ugyanakkor olyan szóbeszédek is keringenek, hogy az amerikaiak akik megadták magukat össze voltak terelve, de jópáran közülük kihasználva, hogy lanyhul a német õrök figyelme elkezdték magukat felfegyverezni, ekkor befutott a keresztezõdésbe más irányból egy másik német csapat, akik a fegyveres ellenségeket látták maguk elõtt aztán tüzet nyitottak. Szerintem mind2 szituáció elképzelhetõ, mindenesetre az amcsi propagandának nagyon jól jött ez a hír és terjesztették is széltében hosszában a katonáik között, hogy mi vár azokra akik megadják magukat...

Kevered a britekkel sztem, ott álltak a hadosztályok dandárokból.

Németeknél én még nem láttam hadosztályszint felett kampfgruppe-t. Folyton hadtesteket látok a feladatoknál emlegetni.

Egy ezredes meg nehogy már egy két szervezeti szinttel nagyobb magasabbegységet vezessen.

Koridor
Amig tier limites volt addig egész türhetö volt.

Pontosan. De egy KG korántsem volt mindig dandár méretû, ahogy írtam.
Sajna igen... Ráadásul egy csatában kell legalább 5-öt kilõnöd, hogy meglegyen a küldi. A leírás szerint legalábbis.
Ha nem úgy történt meg, ahogy elõadták, akkor kitaláció, ferdítés. Tíz-tizenöt szökevény lelövése nem "mészárlás" (legjobb esetben ugyanis ez történt). A katyni, na az mészárlás volt.
Nem. A kampfgruppe egy adott cél elérésére hirtelenjében létrehozott, általában kombinált fegyvernemekbõl álló harccsoport volt. Század szinttõl hadtest szintig bármekkora lehetett a mérete, dandár méretû IS.

A dandár erõssége egy hadosztály erejének a felét jelentette a legtöbb hadseregben. Azt hiszem, az amerikaiak hoztak létre megerõsített hadosztályokat 3 dandárból, ami így elméleti létszámban felülmúlta a német hadosztályokat.
Tudom, mit jelentenek. Épp ez az, hogy nem tudni, Hessler dandárt vagy hadtestet kapott-e a filmben, pedig nagyon nem ugyanaz. Elvileg Peiperrõl mintázták, aki ezredes volt, és az Ardennekben ezredet vezetett (tehát nem dandárt és nem hadtestet).

Oké, a Führer Begleit pc. dandár mondjuk pont harcolt az Ardennekben. De a németek inkább ezredekbe, hadosztályokba, hadtestekbe, hadseregekbe, hadseregcsoportokba rendezték a szárazföldi csapataikat, ebben a sorrendben kategorizálva. Meg voltak külön kb. hadtest vagy hadsereg szintû harccsoportok is, mindenféle egységbõl. A dandár viszont viszonylag ritka volt.
Is. De ezredet legfeljebb a gyalogságnál alkalmaztak mûveleti egységként, de sosem magában (regimental combat team), viszont páncéloshadosztályoknál dandárparancsnokság alá szervezõdtek a vegyes harci csoportok (tankok+gépesített lövészek, tüzérosztály, stb). Ezred az itt általában homogén, és kisebb is.

Tüzérségnél ez megint más. Ott a dandárparancsnokság a hadtest-alárendelt tüzérzászlóaljak többé-kevésbé állandó csoportosítását jelentette, koordinált harcfeladatokra is. Magyarán egyszerre logisztikai és taktikai formáció. De bizonyos feladatokra a hadosztályok alá átmenetileg rendelt tüzérosztályok ki-be járkálása a dandárokba elég gyakori volt.

Németeknél hadosztályon belül a négy tüzérosztály (zászlóalj) alkotott egy tüzérezredet, de ugyanilyen erõ az amcsiknál lazább szervezet lévén dandárként funkcionált szóval tökugyanaz. Az a gyanúm, a fõ különbséget az irányítás centralizációja jelentette a németeknél.Hadosztályszinten felül viszont õk is dandárokat szerveztek, amiket aztán átneveztek 44 végén népi tüzérhadtestnek, mert az jobban hangzik. Hosszú.

A videó nem bizonyított volna semmit önmagában, hisz azt a videót rakhatnám fel, amelyik épp azt a nevet dobja ki. Itt a lényeg (a videóval támogatva persze) a 7. rendezésen van, azaz betöltöm a listát és 7x rányomok a randomizálásra. Ez megkeveri a listát, majd az így kapottat még egyszer és ezt folytatja... Ezt az oldal is számolja/kezeli (a többszörit), épp erre találták ki. Na ezt már igen körülményes lenne manipulálni, azaz hogy ugyanazon lista 7. rendezése mikorra dob ki egy adott nevet...

Úgyhogy a manipulációval vádaskodók bõ nyállal... 😊

https://wotinfo.hu

Eh, így elcseszni egy csatát. Nem igaz. El haluf encounter. Na, 14:10 állás, vezetünk, 3 és flé perc, egy T32 maradt náluk, és mindenki azt keresi, idõ lejár, vége, rábasztunk, hiába írja az ember, cap cap, lejár az idõ, ne keressétek, húzni kell a zászlót...jól van, így kell nyerõ helyzetbõl elcseszni. Szép volt fiúk.

Maala
Jéé, tényleg... És az Su-8, meg az S-51 is le lesz árazva. Orosz mechanic, here i come.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Roger6
Hmmm... Az nem jó, pont arra akartam venni. Akkor hagyom. Köszönöm.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

A vezetõket sokszor tették úgy egy egység élére a trténelem folyamán, hogy éppen kit találtak xd.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Én inkább a jellegükben látom a különbséget.
Egy KG általában csak idõlegesen lett létrehozva. Mondjuk egy szükséghelyzetben, szétesett egységekbõl összedobtak egyet aztán odaküldték ahol szükség volt rájuk hirtelen a fronton. Vagy csak egy hadjáratra hozták õket létre (pl: KG Peiper)
A dandárok sokkal inkább állandóbb egységek a hadsereg szervezetén belül.
Bár mintha rémlene, hogy dandárokat is dobáltak így össze ad hoc módon.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

popey8
Azt jól értem a hétvégi special mission részében, h az 5 killt csak az ákcijós jármûvekkel számolja?😊

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Történelmi hadrendekben sokszor lehet találkozni olyan dandárral (Brigade) amit ezredes vezetett, és olyan ezredet, amit dandártábornok, szóval ez oda-vissza ment. Nyugodtan lehet õket szinonimnak tekinteni.

Maala
Nagyon, csak sajnos nem legénységképzésre van kitalálva alapból.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Végül is hasonlóak.

Roger6
SU-122-44 mennyire használható?

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Igen, ezt én is így tudom, de te azt írtad ,hogy kitaláció. Megtörtént, ami a kérdéses, hogy szándékos volt-e vagy sem. Ezt úgy lehetett érteni, hogy nem is történt egyáltalán semmi.

Egy kampfgruppe az effektíve dandárparancsnokság, mint a combat command