World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nekem is ez a gyanúm.
Az "auto"bounce 20 fok, ez biztos - csak valójában nem minden esetben "auto" 😊

- Részleges overmatch: Ha a lövegkaliber legalább *kétszerese* az eltalált páncél vastagságának, a normalizáció megnõ. Ettõl függetlenül a 20 foknál alacsonyabb dõlésszögnél ez is automatikusan lepattan.

- Teljes overmatch: Ha a lövegkaliber legalább *háromszorosa* az eltalált páncél vastagságának, a 20 fokos autobounce nem számít, csakis az effektív páncélvastagság és a részleges overmatchnek megfelelõ megnövelt normalizáció. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha teljes overmatch van, szinte mindig átütöd a páncélt, legyen az akármilyen dõlésszögû.

Utóbbi miatt lehet szétszedni az IS-3-at a tetején. Az IS-3 alap tornyának (Kirovets-1) teteje 50mm, ehhez tehát minimum 150mm-es löveg kell(ene). Viszont a fejlesztett tornyának (IS-3) a teteje csak 30mm, ahhoz elég 90mm vagy nagyobb kaliberû löveg. 88-assal tehát ezt sem ütöd át, csak ha az IS-3 alattad van és ezzel megnõ a becsapódási szög; viszont egy 90 millissel már simán megy szembõl is, csak találd el azon a helyen.

Másik példa, Királytigris: a tornyának teteje 40mm, tehát ehhez minimum 120mm-es löveg kell. Például 122-essel átviszed a toronytetõt, legyen az akármilyen döntött.
A lánctalp és az elõtétpáncélzat számításához nem értek. Arra viszont emlékszek, hogy írtak olyat amely szerint a lövedék irányt változtathat a modulokon. Ha ez igaz akkor a lánctalpnak is tudnia kell ilyet.
Ha már átütési szisztéma. A rétegelt páncél (spaced armor) esetében ugyebár a lövedék eltalálja a rétegelt páncélt, itt kap egy normalizációt, és ha átüti, továbbhalad a normalizált irányba, eltalálja a sima páncélt, ott is kap egy normalizációt. Ergo a rétegelt páncél, ha a mögötte lévõ "sima" páncéllal egy dõlésszögben van, gyengébb, mint az azonos vastagságú sima páncél.
Namost...
Hogyan érvényesül ez a lánctalp esetében? Mert ugye az is rétegelt páncélnak számít.
Csak azért kérdem, mert volt már olyan, hogy egy velem majdnem szemben lévõ AT-2 távolabbi láncát találtam el, és láncolódott+sebzõdött. Mivel az AT-2 lánctalpában nincs hp sérülést okozó pont (pl. a Churchilltõl eltérõen), ez csak úgy lehetséges, hogy a lánctalp megváltoztatta a lövedék útját befelé, és az a lánctalp után valahogy a test oldalát találta el (amit pedig abból a szögbõl nem is láttam).
Igen, erre gondoltam, amikor azt írtam, hogy hornyot váj a páncélzatba.

Szerintem az a 20° valójában csak 10°, mert például az IS-3 tornyának a teteje is mindig autobounce lenne. Pedig sokszor nem az.

Nem te voltál az aki egyszer azt írta itt a fórumon, hogy két-három olyan orosz rohamlöveget ismer ami 203 mm-es löveggel lett volna felszerelve?
Pontosan,a valóságban így használták:

Nem felhajtogatva,és földi célok ellen...
Megkérdeztem egy fizikához értõ embert. Azt mondja, h a sima AP lövedék valóban mindig egyenesen igyekszik elõrefúrni magát, kivéve, ha annyira döntött a célfelület, hogy azt a lövedék nem a csúcsával, hanem az oldalával/aljával stb., tehát a peremével találja el. Ezek a játékban tipikusan az "autobounce", 20 foknál kisebb szögû felületek.
Ha még csak TD lenne. De önjáró légvédelmi löveg. Szóval rohadtul nem itt van a helye. Mintha egyszer azt nyilatkozta volna Serb hogy akár 4-5 ágra való német TD-rõl van adatuk. Ja hát így hogy beraknak minden légvédelmi meg tüzérségi szart persze hogy van annyi....
GabeE3e
Ilyet,hogy képesek berakni?
Mindjárt elkap a hányinger,úgy néz ki.
új német td...

There is but one rule: Hunt or be hunted.

Lehetséges. Ehhez szerintem tesztadatokra lenne szükség. Lényeg, h a játékban szereplõ pozitív normalizáció a valóságban csak kevés, modern lövedékre volt jellemzõ.
Pedig mintha valami újabb patch changelogjában olvastam volna, hogy csökkent az AP normalizáció. Na mind1, lehet, hogy rosszul emlékszem.
Ez a két kompenzáció szerintem egy és ugyanaz. Mindegy, hogy oldalra vagy lefelé vagy felfelé van döntve a páncél - van egy becsapódási szög, és ezt csökkenti a normalizáció. Pl. az IS-3 cápafej frontját eltalálva is ugyanaz az egyféle normalizáció lép életbe, pedig az döntött vízszintesen és függõlegesen is.
Ez a befúródos dolog jelentéktelen. Régen már társalogtunk errõl és emlékszem én is azt állítottam, hogy a lövedék kivelé csúszik a könyebb ellenállás irányába. Na ez nem így van.

Amikor kifelé csúszik a lövedék az akkor fordul elõ amikor a döntött páncélt nem üti át. Belekap az anyagba de nincs elég energiája, hogy átüsse, a kisebb ellenállás felé modosul a lövedék pályája és végül egy hornyot mar a páncélzatra. De az átütésnél és a páncélzatba behatoló de azt át nem ütõ lövedék gyakorlatilag egy az egyben egyenesen át megy vagy beragad. Nem igazán változik az irány fel vagy lefelé, minimálisan csak egy-két mm-ert, ami a nem jelent semmit azon a vastagságon amin ténylegesen át kell hatolnia a lövedéknek.

Szóval ami az ftr bolgon volt az sehogy nem igaz.
Köszi, ez is érdekes és hasznos volt😊
Ahha értem köszi. 2. vh-ban én olyan lõszerrõl tudok ami "rákenõdött" a páncélra, de befúródós ahogy mondod késõbb jelenhetett meg. Na mindegy, ilyen ez a wg😄
AP-nek kb. 5 most, APCR-nek 2. 8.0 elõtt volt ~8 egységesen.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Ez a játék átütésszámításában egy érték. Arra van, hogy mekkönnyítse az átütést a valósághoz képest. Alapvetõen két kölönbözõ kompenzáció van: lövedék és beforgatás.

A lövedékekre vonatkozó a célpont páncélzatának a döntöttségén változtat. Csökkenti a döntöttséget. Én úgy tudom, hogy most ezek a kompenzációs értékek a következõek:
AP - 5°
APCR/APDS = 2°
HEAT, HE, HESH =0°

Ez azt jelenti, hogy ha van egy a vízszinteshez képest 30°-ban döntött páncél (pl E-100 homlokpáncélja) akkor az a páncélátütésnél csak 35°-nak lesz számolva ha AP-vel, 32°-nak ha APCR-el és 30°-nak ha HEAT-al lõnek rá. Tehát ez a kompenzáció megkönnyíti az átütést.

A beforgatás pedig a harckocsi helyzetét módosítja. Ez tudomásom szerint 5°. Tehát ha egy harckocsit a hossztengelyéhez képest beforgatsz mondjuk 10°-al jobbra akkor az az oldalpáncél 10°-ban áll. Erre jön rá a kompenzáció ami szerintem 5 fok és így 15° lesz. Tehét kicsit jobban kifordítja az oldalát mintha jobban rálátna.
Viszont a homlokpáncél a hossztengelyhez képest 80°-ban áll, de a homlokpáncélnál nem 75° lesz mint ahogy gondolná az ember hanem 85°. Ennél pedig a kompenzáció úgy módosítja a poziciót mintha kevésbé lenne beforgatva. Mert ez a kompenzáció mindig úgy adódik hozzá az aktuális szögekhez, hogy csökkentse a védelmet. Felülrõl nézve a harckocsi téglalap testét "paralelogrammasítja".

Az az igazán szép amikor a beforgatott döntött homlokpáncélra lõsz és mind a kéét kompenzáció érvénybe lép.
A normalizáció: a WoT-ban a becsapódási szög a páncélátütés szempontjából mindig csökken adott fokkal adott lõszertípus esetén. Ezt úgy magyarázzák, hogy a lövedékek a kialakításuk miatt "befúrják" magukat a páncélba. (Holott a valóságban kevés lõszertípus képes erre, és azok is modernek - a többi lõszer pedig kifelé csúszik, tehát negatív normalizációnak kellene lennie.) Így a játékban gyakorlatilag könnyebb átütni a döntött páncélt a "nyers" cosinus értékhez képest. Pl. ha a normalizáció 3 fok, a becsapódási szög 45 fok, akkor a gyakorlati becsapódási szög 45-3=42 fok lesz csak.

Tudomásom szerint az AP lõszer normalizációja 2-3 fok körüli (régebben 4-5 volt, még régebben még nagyobb), APCR lövedéké kisebb, 2 fok. HE és HEAT lõszernek valszeg nincs normalizációja, tehát ezek gyengébbek a döntött páncél ellen.
A sima AP normalizációja tudtommal a 8.8-cal (vagy 8.7-tel?) lement az eddigi 4-5 fokról 2-3 körülire, ezért írtam 117-118 mm-t. APCR-nél a 8.6-os patchtõl kezdve 2 fok.
"Ezek rohamoznak ."

A baj az, hogy az elsõ percben a roham miatt már 9-0-ra vezetnek, a maradékkal szemben meg kb ennyit érek:

Érdekes ilyen velem is volt, a házra lõttem, hogy elbontsam, mert mögötte állt a delikvens. Ellõttem a ház falát és mögötte az ellenfelet ammorackeltem. Csodálkoztam is erõsen.

Szent szar😄 Amúgy én a 110-et mint kerekített átlagértéknek mondtam. Mobilra találltam egy jópofa 3d modelles cuccot, nagyjából beforgattam 45 fokra . Így néztem ilyen 114, 110 113 stb-k jöttek ki.

De ez normalizáció ez mi is?
popey8
Csinálva tanulás!!!! Az a fordítás...<#falbav>

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

GabeE3e
Végre rendesen kijött a lépés a triplázónál:

Van replay is,ha valakit érdekel, van benne egy két jó dolog, építõ jellegû kritikákat szívesen várok.
:T-44

There is but one rule: Hunt or be hunted.

Attól függ, hogy mekkora a kompenzáció beforgatásra. Régen 10° volt, talán most 5°, ugyanannyi mint az AP lövedék kompenzációja.

Ez esetben a frontlemez 45°-os beforgatása csak 40°-nak minõsül és a 88-at kell elosztani cos40-el, ami 114,88 mm.
Nekem kiütötte a damage panelt.
Leszedtem, csak elterelte figyelmem.

wot nick: PsychoTrooper

Szia Destydeme,
játékstílus kérdése az egész. Én még csak T7-nél tartok a francia TD ágon, de eddig a SAu, az S35CA és az ARL nekem nagyon tetszett (105 mm ágyúval mind). Legtöbben nem szeretik ezeket a TD-ket, de hát nem vagyunk egyformák. A T7-es nagyon szenvedõs nekem, visszaraktam a 90mm-s ágyút (én is a célzássebességtõl és a "pontosságtól" kaptam agyvérzést), így haladok lassan a T8 felé. A tier 10-es ágyú - bár lassan céloz - nagyot üt, ráadásul nem kell a Foch-on újabbat grindelni. Mondjuk nekem a francia heavy vonalról ki vannak fejlesztve a motorok és a rádiók, így kevésbé szenvedõs.

A múltkori vita nem a panaszkodás miatt indult. Velem is elõfordul, hogy felbosszant a játék, rengeteg a lepattanó, engem viszont átlõ mindenki. Néha-néha én is elsírom itt a bánatom. A vita a napi rendszerességgel posztolt "vérvörös idióta kisiskolás lengyel noob" hozzászólások miatt kezdõdött. Egyébként a problémakörre van néhány egyszerû megoldás:
1. high tier csaták; magas tierben gyakran elõfordul, hogy nincs piros/narancs játékos egyik csapatban sem, sárga is csak elvétve.
2. szakasztársak; ha már 3 jó képességû játékos együtt tolja, és mindenki vérvörös a csapatban és az ellenfélnél, akkor szinte garantált a gyõzelem.
3. klán; A századozás a másik megoldás, a fent emlegetett vitapartner KV-1S-sel nagyon profi lehet, fõleg, hogy a legénységénél már kb. a hatodik skillnél tarthat. Tier 6-os században eleve jobb játékosokkal van egy csapatban, jobbak az ellenfelek is, és nem mindenki a saját feje után megy, hanem meghatározott taktikát követ. A játékélmény is szignifikánsan jobb társakkal - TS-en kommunikálva.
popey8
Köszi. Ez vajon tényleg megbízhatóan mutatja, h golddal lõttek-e rád? Az a gondom, h dmg panellel együtt van és már használok egy jól beváltat, de azért majd kipróbálom.

XVM nektek sem megy? Test3 van fent.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

akkor csak nekem nem jön össze, 10 csata 4 gyõzelem

Talán így:
link

Valójában több, mint 110mm. A szög 45 fok, a normalizáció miatt ez lemegy kb. 42-re. (Asszem a legutóbbi patchben csökkentették a normalizációt az eddigi 4-rõl.) 40 foknál a szorzó 1,31. 88x1,31=115,28, tehát: kb. 117-118 mm átütés kell minimum.
Végre nem 😊

Hétvégéhez képest meglepõen jól lehet játszani.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

http://forum.worldoftanks.eu/index.php?/topic/299941-received-damage-announcer-v14-088/

Köszi a választ! Amúgy régóta van kifejlesztve az oroszoknál hogy a ház textúráját átlövik, és ott megbújó tankot találják el vele? 😮 Bezzeg ha én ugyan ezt tettem volna meg, akkor a házat rombolná le...
amúgy rajtam kívül más is szopóágon van, vagy csak én?

Mobilról macerás lesz de keresem.

Nyiltabb palyakon halomra lovom oket ha nem rohamoznak. Sajnos ha utoljara maradok akkor mar cseszhetem. A 280meter latotavolsagommal olyan vagyok mint a vakond.
Úgy néz ki frissíteni kell az xvm-et.

popey8
Mi ez a gold lõszert visszajelzõ mod?

Volt újraindìtás is mivel teszteltem a gold lõszert visszajelzõ mod-ot. De semmi nem változott. Ma már mindegy mert délutános vagyok. Holnap reggelre meg csak jó lesz.

kilépés/visszalépés és megint megy.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Múltkor prohorovka encounterben vk 3001 h-val alig indulltal el balra, megjelent egy gagyi ágyús kv-1s a pálya közepén és mint az idióta rohant felénk. Alig lõtte valaki fõleg én. De persze hiába van 157 penem, mozgás közben pattog... aztán láncolltam és ott pusztullt meg. ok de szépen felspotollt és hiába vagyok a pálya túlfelén 1%-ra lõtt a sok retard. Utánna összejött kb 850 dmg meg + még 1 kill amíg ki nem lõttek. Olyan kibaszott bátor az ellenfél néha mákjukra bemennek lehetetlen helyekre ahol egybõl halál lenne, csak épp nincs arrafelé tankunk pedig kéne és így szív az ember😄
áhh megelõztek😄
Kb 110 mm.
Tegnap felraktam az xvm-et. Még soha nem volt fent de kivancsi voltam kikkel rak ossze a "véletlen". Döbbenet... En azt hittem magamrol hogy en vagyok noob. mindket oldalon 10 csatabol kilencszer nincs kettonel tobb ember aki 50% gyozelmi arany felett lenne.90%-a (vagy tobb ) 0-1-2-3 ezer csataval rendelkezik. igy mar ertheto hogy miert ez az alacsony szinvonal a jatekban.
Mindez T5-6-ban. Arra is rajottem hogy miert nem tudok lehozni egy meccset ellenuk. Ezek rohamoznak . Mindegy milyen tipusu geppel vannak. Egyszeruen felderitenek es elinteznek. A gond az hogy a sajat csapatom is rohamoz. Ja az orosz td agat huzom jelenleg su 85-el de mar ki van fejlesztve a su 100.
A 85-el megvan a tank az es jo par kor volt amiben szinten meg lett volna de egyszeruen nem eleg a gyozelemhez.
kb 110 mm

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Churchill tornyát ami 88 lapos páncél lemez alkotja, ha azt megdönteném azaz elforgatnám 45 fokban (ellenséggel szemben) az milyen átütést bírna úgy max?
Nincs mit 😊
Köszömöm.
Azért vagyok bizonytalan mert én a felsõ ágat húztam ki azok meg nem ilyen támadós cuccok mert lomha mind kivéve a 10 est. Aztán így most hogy ideraknak egy ilyen gépállatot majd 3000 es DPM el meg T44 mozgással kicsit szokatlan. Hupákolok még egy kicsit aztán élvezem ezt a gyönyörûséget hogy ezzel ilyet is lehet. <#taps><#idiota><#violent><#vigyor1>