World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Részleges overmatch: Ha a lövegkaliber legalább *kétszerese* az eltalált páncél vastagságának, a normalizáció megnõ. Ettõl függetlenül a 20 foknál alacsonyabb dõlésszögnél ez is automatikusan lepattan.
- Teljes overmatch: Ha a lövegkaliber legalább *háromszorosa* az eltalált páncél vastagságának, a 20 fokos autobounce nem számít, csakis az effektív páncélvastagság és a részleges overmatchnek megfelelõ megnövelt normalizáció. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha teljes overmatch van, szinte mindig átütöd a páncélt, legyen az akármilyen dõlésszögû.
Utóbbi miatt lehet szétszedni az IS-3-at a tetején. Az IS-3 alap tornyának (Kirovets-1) teteje 50mm, ehhez tehát minimum 150mm-es löveg kell(ene). Viszont a fejlesztett tornyának (IS-3) a teteje csak 30mm, ahhoz elég 90mm vagy nagyobb kaliberû löveg. 88-assal tehát ezt sem ütöd át, csak ha az IS-3 alattad van és ezzel megnõ a becsapódási szög; viszont egy 90 millissel már simán megy szembõl is, csak találd el azon a helyen.
Másik példa, Királytigris: a tornyának teteje 40mm, tehát ehhez minimum 120mm-es löveg kell. Például 122-essel átviszed a toronytetõt, legyen az akármilyen döntött.
Namost...
Hogyan érvényesül ez a lánctalp esetében? Mert ugye az is rétegelt páncélnak számít.
Csak azért kérdem, mert volt már olyan, hogy egy velem majdnem szemben lévõ AT-2 távolabbi láncát találtam el, és láncolódott+sebzõdött. Mivel az AT-2 lánctalpában nincs hp sérülést okozó pont (pl. a Churchilltõl eltérõen), ez csak úgy lehetséges, hogy a lánctalp megváltoztatta a lövedék útját befelé, és az a lánctalp után valahogy a test oldalát találta el (amit pedig abból a szögbõl nem is láttam).
Szerintem az a 20° valójában csak 10°, mert például az IS-3 tornyának a teteje is mindig autobounce lenne. Pedig sokszor nem az.
Nem te voltál az aki egyszer azt írta itt a fórumon, hogy két-három olyan orosz rohamlöveget ismer ami 203 mm-es löveggel lett volna felszerelve?
Nem felhajtogatva,és földi célok ellen...
There is but one rule: Hunt or be hunted.
Amikor kifelé csúszik a lövedék az akkor fordul elõ amikor a döntött páncélt nem üti át. Belekap az anyagba de nincs elég energiája, hogy átüsse, a kisebb ellenállás felé modosul a lövedék pályája és végül egy hornyot mar a páncélzatra. De az átütésnél és a páncélzatba behatoló de azt át nem ütõ lövedék gyakorlatilag egy az egyben egyenesen át megy vagy beragad. Nem igazán változik az irány fel vagy lefelé, minimálisan csak egy-két mm-ert, ami a nem jelent semmit azon a vastagságon amin ténylegesen át kell hatolnia a lövedéknek.
Szóval ami az ftr bolgon volt az sehogy nem igaz.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
A lövedékekre vonatkozó a célpont páncélzatának a döntöttségén változtat. Csökkenti a döntöttséget. Én úgy tudom, hogy most ezek a kompenzációs értékek a következõek:
AP - 5°
APCR/APDS = 2°
HEAT, HE, HESH =0°
Ez azt jelenti, hogy ha van egy a vízszinteshez képest 30°-ban döntött páncél (pl E-100 homlokpáncélja) akkor az a páncélátütésnél csak 35°-nak lesz számolva ha AP-vel, 32°-nak ha APCR-el és 30°-nak ha HEAT-al lõnek rá. Tehát ez a kompenzáció megkönnyíti az átütést.
A beforgatás pedig a harckocsi helyzetét módosítja. Ez tudomásom szerint 5°. Tehát ha egy harckocsit a hossztengelyéhez képest beforgatsz mondjuk 10°-al jobbra akkor az az oldalpáncél 10°-ban áll. Erre jön rá a kompenzáció ami szerintem 5 fok és így 15° lesz. Tehét kicsit jobban kifordítja az oldalát mintha jobban rálátna.
Viszont a homlokpáncél a hossztengelyhez képest 80°-ban áll, de a homlokpáncélnál nem 75° lesz mint ahogy gondolná az ember hanem 85°. Ennél pedig a kompenzáció úgy módosítja a poziciót mintha kevésbé lenne beforgatva. Mert ez a kompenzáció mindig úgy adódik hozzá az aktuális szögekhez, hogy csökkentse a védelmet. Felülrõl nézve a harckocsi téglalap testét "paralelogrammasítja".
Az az igazán szép amikor a beforgatott döntött homlokpáncélra lõsz és mind a kéét kompenzáció érvénybe lép.
Tudomásom szerint az AP lõszer normalizációja 2-3 fok körüli (régebben 4-5 volt, még régebben még nagyobb), APCR lövedéké kisebb, 2 fok. HE és HEAT lõszernek valszeg nincs normalizációja, tehát ezek gyengébbek a döntött páncél ellen.
A baj az, hogy az elsõ percben a roham miatt már 9-0-ra vezetnek, a maradékkal szemben meg kb ennyit érek:

De ez normalizáció ez mi is?
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Van replay is,ha valakit érdekel, van benne egy két jó dolog, építõ jellegû kritikákat szívesen várok.
:T-44
There is but one rule: Hunt or be hunted.
Ez esetben a frontlemez 45°-os beforgatása csak 40°-nak minõsül és a 88-at kell elosztani cos40-el, ami 114,88 mm.
Leszedtem, csak elterelte figyelmem.
wot nick: PsychoTrooper
játékstílus kérdése az egész. Én még csak T7-nél tartok a francia TD ágon, de eddig a SAu, az S35CA és az ARL nekem nagyon tetszett (105 mm ágyúval mind). Legtöbben nem szeretik ezeket a TD-ket, de hát nem vagyunk egyformák. A T7-es nagyon szenvedõs nekem, visszaraktam a 90mm-s ágyút (én is a célzássebességtõl és a "pontosságtól" kaptam agyvérzést), így haladok lassan a T8 felé. A tier 10-es ágyú - bár lassan céloz - nagyot üt, ráadásul nem kell a Foch-on újabbat grindelni. Mondjuk nekem a francia heavy vonalról ki vannak fejlesztve a motorok és a rádiók, így kevésbé szenvedõs.
A múltkori vita nem a panaszkodás miatt indult. Velem is elõfordul, hogy felbosszant a játék, rengeteg a lepattanó, engem viszont átlõ mindenki. Néha-néha én is elsírom itt a bánatom. A vita a napi rendszerességgel posztolt "vérvörös idióta kisiskolás lengyel noob" hozzászólások miatt kezdõdött. Egyébként a problémakörre van néhány egyszerû megoldás:
1. high tier csaták; magas tierben gyakran elõfordul, hogy nincs piros/narancs játékos egyik csapatban sem, sárga is csak elvétve.
2. szakasztársak; ha már 3 jó képességû játékos együtt tolja, és mindenki vérvörös a csapatban és az ellenfélnél, akkor szinte garantált a gyõzelem.
3. klán; A századozás a másik megoldás, a fent emlegetett vitapartner KV-1S-sel nagyon profi lehet, fõleg, hogy a legénységénél már kb. a hatodik skillnél tarthat. Tier 6-os században eleve jobb játékosokkal van egy csapatban, jobbak az ellenfelek is, és nem mindenki a saját feje után megy, hanem meghatározott taktikát követ. A játékélmény is szignifikánsan jobb társakkal - TS-en kommunikálva.
XVM nektek sem megy? Test3 van fent.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Hétvégéhez képest meglepõen jól lehet játszani.
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Mindez T5-6-ban. Arra is rajottem hogy miert nem tudok lehozni egy meccset ellenuk. Ezek rohamoznak . Mindegy milyen tipusu geppel vannak. Egyszeruen felderitenek es elinteznek. A gond az hogy a sajat csapatom is rohamoz. Ja az orosz td agat huzom jelenleg su 85-el de mar ki van fejlesztve a su 100.
A 85-el megvan a tank az es jo par kor volt amiben szinten meg lett volna de egyszeruen nem eleg a gyozelemhez.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...