World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak félszemmel követem az eseményeket, de ha jól tudom gold akció nem nagyon szokott lenni. A goldért vehetõ dolgok árát szokták csökkenteni (pl olcsóbb prémtankok, olcsóbb napi/heti/havi prémium acc), de maga a gold nem szokott olcsóbb lenni.

Én azt mondom, vegyél egyhavi prémet és JÁTSSZ az E75el. Mert a játék a lényeg.

Teljesen egyetértek, nekem a játékban eddig az E-75 "A HEAVY TANK"
Azóta sem játszottam olyan jó tankkal, ami ennyire megállja a helyét.
Bár ha belegondolok heavy tankkal sem toltam már vagy egy éve. 😊
Rég volt, de úgy emlékszem, hogy egyáltalán nem volt fájdalmas az E-75 grind. Szerintem nem éri meg a goldköltés rá. Van olyan tank amire lehet, hogy érdemes, de akkor meg kiveszik egy fontos örömfaktor a játékból (a fejlõdés érzése). Max free xp-t költs rá.
Master91
E75 HASZNÁLHATATTLAAAAAAN?????

Többet sebez mint a mocsok Is7!!!

Pocakot elrejti alig ütik át !!

Legerõsebb tier9, ha tier10 lenne még akkor is meg állná a helyét !
Elõtört belõled a fotelkommunista?

Szerintem ne szórd el a pénzed ilyen használhatatlan tankokra. De még erre a játékra sem, nem érdemlik meg...

Lunki88
Szerintetek lesz karácsonykor olcsóbb gold? Mert végre megvettem az E75-t, de kigrindelni biztos nem fogom. Inkább átkonvertálnám a tiger I-el megszerzett xp-t szabad tapasztalattá és egybõl meglenne minden modulja. A baj csak az hogy ehhez legalább 6000 goldra lenne szükségem... 😄
Azért a visszaszámolás durva lenne, tényleg (kicsit sok infót kellene lenyúlnia az adott tankról és legénységérõl).
Viszont az utolsó bekapott találattól eltelt idõt az egyik damage panel (GambitER féle) mutatja századmásodperc pontosan. 8.7-ben azt használtam s most egy replay erejéig visszatettem, mûködik. ld: mellékelt ábra.
A képen viszont jól látható, hogy sok egyéb mód van a tankok tulajdonságainak kiíratására. A töltési idõ kapásból három helyen is látható (plusz egyéb infók), szóval nem hiszem, hogy a kupán a célkereszt ezért tiltott, vagy csak a többirõl nem tudnának?

Nem pont ez volt, de ebben is ott van a "timer reloading guns enemy gun". Bár ezt nem tudom mennyire lehet pontos, amit videón láttam az elég pontos volt.
Engem csak az zavar ebben és még néhány hasonló modban, hogy túl sok olyan információt ad az ellenségrõl, ami nem éppen korrekt.

Maala

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Nem, de kerestem most egy videót róla és már leszedték. Egy rendszeresen WoT-videókat toló YouTube-osnál láttam, de már nincs ott, szóval lehet tiltották is a cuccot.

Maala
Ha az tetszik, akkor menj arra. 😊 Tapasztalt kezekben mindegyik tank jó. De ha még meg is gondolnád magad, a T7-es Tiger P-rõl át tudsz menni a sima Tigerre. Pluszpont.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Maala
Te tuti nem a damage indicatorra gondolsz? Amikor meglõnek, aztán elkezd visszaszámolni vagy 7mp-ig, azt jelezve, hogy mikor tûnsz el legkorábban az ellen elõl?

Nem tudom mi a mod neve, de különösebben nem is érdekel. Annyit láttam belõle, hogy meglõtték a komát, célkeresztben az ellen és pörgött az óra visszafelé, századmásodperccel egybekötve(nem ilyen gagyi jobb felsõ óra, ala Maala).

Máskor írhatnál rövidebben, ha szarkazmálsz, mert így lényegét vesztette. Ha szerinted az nem elõny, akkor nem tudom mi lenne az.

Sziasztok,
Német ág, PzIV után melyik irányben érdemes továbbmenni? Nekem a Maus tetszik, de meg is éri arra hajtani?

Maala
1100 a HE sebzése. Ha 1000-et sebeztél, akkor az penetration, csak fos volt a dmg roll.

Nem penetrationnél szokott fele dmg lenni (durva páncélnál negyed), ha meg a modulsebzésnél a modul megdobja mentõdobást, akkor 0. 😄

Maala
Lol, nem is gondoltam, hogy a base xp a prém nélküli lenne. 😊 Késõ volt, nah.

kabel15
Én S51 el próbálkoztam 😞 De nekem nem jön be. Lassan tölt és piszok pontatlan. Teljesen össze szûkült körrel se mindig találja el az ellent. Szerencsére ha mellé lövök és közel robban akkor is sebzi. De úgy nem lehet ki hitelni. A másik hogy mire oda érek a cél keresztel mire az össze szûkül vagy eltûnt az ellen vagy kilõtték :/

BattleTag: kabel15#2672

A HE sebzését tudtommal elég erõsen befolyásolja, hogy milyen vastag a páncélzat ott ahol eltaláltad. Ugyhogy bõven lehet átlag alattit lõni vele, ha a HE lõszer átütése jelentõsen kisebb a páncélzat eltalált pontjánál. Legalábbis az én agyamban még így van 😊

Melyik mod számol vissza?

Nekem "csak" olyan van, ami ugye jelzi hogy ki lõtt rám, mivel lõtt rám, mennyit sebzett és neki mennyi a reloadja, de az értelemszerûen nem számol vissza, hiszen ha egyszerre 4en lõnek, mégis kitõl számoljon? 😊
Vizont kiváncsi lennék az implementációra egy ilyen visszaszámolósnál 😊

Összehasonlításul itt egy 8-as TD XP-je. Igaz, végig elsõvonalban voltam vele, teljesen rámásztam az ellenfelekre. A német új TD vonal, meg egyértelmûen kempelõs. Én azért imádom ezeket a franciákat. Pontosabban innen a 8-astól lett álom a dolog. Össze se tudom hasonlítani a VII-es társával. Ez már pattog, ez már halad rendesen. Már a második ágyújával 13 meccsre tankász. Tökéletesen nekem való tank.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Igaz tegnap volt de valamiért nem tudtam képet feltenni
Nem kevés ez az xp ennyi dmg hez ? más tankkal sokkal kevesebb dmg ért 2000 feletti xp t kaptam

Ez mekkora kör volt! 2-en artyval 11 kill + 8k dmg. A vége elég izgalmas volt. 2v3-ban maradtunk egy másik artyplatoon ellen és már csak fél perc volt a meccsbõl mikor még 2 ellenfél élt, aztán... Nézzétek meg areplayt! <#taps>

Ez meg a következõ csata:

Megérte szenvedni a Crusader SP-vel. Még csak ~20 csatát mentem vele, de lehet ez lesz az 1. tier 8-as arty, amit érdemesnek találok megtartani az artynerf óta.

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

Már volt szerencsétlenségem az emberhez korábban, igazán nem érdemes vele foglalkozni.
Szep kor, grat. Viszont ha megnezed a detailed reportot akkor lathatod, hogy nem 2k+ az alap exp-d. 2058 ext valami action payout-ra kaptal.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

Maala
Azért ha telhetetlen akarnék lenni, megjegyezném, hogy a HE átlag alattit lõtt a WT-be...

Maala
- penetrating the railway wagons (SS: for example on Port map) will also be introduced, but “significantly later”, not in 8.10

A sokat várt kérdésre a lehangoló válasz.

Maala
Igazából az a gond, hogy a WoT-ban annyira a képernyõ közepén van az akció... CoD2-ben, UT-ban, stb. simán ment, hogy fontos eventnél (quad, bombalerakás) ránéztél az órára, és tudtad, hogy mennyi idõd van még.

Itt meg egyszerûen annyira kell koncentrálni középre, mert ha egy kicsit is mellépillantasz, akkor már rosszabbul vagy beforgatva, mert eltoltak, és már átlõnek.

Éljen a fizika.

Mondjuk ha már úgy is ki lehet íratni chatben, hogy mivel lõttek meg, nem ártana azt is kiíratni, hogy mikor, és máris nyersz 5 centit, amivel a tekinteted arrébb kell húzni, és vissza. De a jobb felsõ sarokba... wtf.

Igen, de azért itt a nem mindegy, hogy nagyjából ismeri, vagy visszaszámol neki a célkereszt mod.

Kétlem hogy egy noob eljutna odáig hogy a töltési idõre építse a taktikáját, aki meg jó és sokat játszik az úgyis ismeri nagyjából ezeket az adatokat.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Azt a modot csípõbõl tiltólistára tenném, mert tényleg van ilyen.
Aki ismeri nagyjából a tankokat, az kb. tudja mennyi a töltési ideje egy ellenfélnek, de azért pontosan behatárolni nem kellene az ilyesmit, mert még mindig ott vannak azok a játékosok, akik nem ismerik a töltési idõket. Nem beszélve arról, hogy még aki tudja is mennyi ideje van, az is csak saccolni tud rá, nem számolgatja a másod/századmásodperceket.

T7 az érdekesebb sztem, ez is az lett volna eredetileg. Nem kell feltétlen az ESL felállást erõltetni. Csak a WG nyomására álltak át menet közben egy ilyen vegyes rendszerre, ami aztán valakinek azért nem tetszik, mert már túl ESL, másnak azért mert nem eléggé az.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

"A WG ezért erõlteti ezt a 7/42 formulát ESL-en, Pro Series, Pro League csatákon, és így volt a WCG-nél is alig egy héttel ezelõtt."

Ezután mindenki képzeljen oda egy DE ITT kettõspontot. 😊

"Az élet egyik legkegyetlenebb leckéje, hogy alkalmanként rá kell jönnöd, hogy a bolondoknak is lehet igazuk." - Winston Churchill Youtube csatorna: https://www.youtube.com/scheffTV

Legalább próbálkoznak a srácok 😄. Úgy látom hogy már az is elõrelépés hogy a standardnak számító T8 van az eddigi T7 helyet (ami miatt a kommentekben ment is a füstölgés).

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

GabeE3e

a "sátor" a bázison (a dobozok, stb.) is átlõhetõek lesznek a 8.10-ben - meg fogja változtatni az elfoglalási dinamikát
- az álcaháló álca bónusz akkor is érvényben van, mikor elsütöd az ágyút: lövéskor, nehezebben leszel észrevehetõ álcahálóval, mint anélkül
- T2 LT 4es szintû csatákba kerül? "Megérdemli a komplex jellemzõibõl kiindulva."
- jelenleg (bár alacsony helyen van a fontossági sorrendben) a fejlesztõk azon gondolkodnak, hogy rended tesznek a páncélmutató rendszerben WoT-ban (SS: a jellemzõiknél néhány tank a legvastagabb páncélvastagságot írja ki pl. KV-220 elülsõ toronypáncél, mások a legnagyobb páncélrész vastagságát). Ez nem fog a páncélvastagságon változtatni, csak a mutatóján. Azért alacsony fontosságú, mert a kiírt értékek a tank tulajdonságainál nem befolyásolják a tank teljesítményét.

- amikor az átüthetõ tereptárgyak bekerülnek a 8.10-ben, akkor pl. ha egy tank egy ilyen tereptárgy mögött rejtõzik és te tudod, hogy ott van, de a körvonalai nem látszódnak, mert egy átlõhetõ fal van köztetek, akkor a lövedék röppályája úgy lesz kiszámolva, hogy a fal a célpont, nem a tank, (SS: szóval fontos lesz kicsit feljebb célozni), habár átütöd a célpontot a fal mögött.
- lehetséges lesz több egy,ás mögött lévõ tereptárgyat egy lövéssel átlõni, de az átütés veszteség összeadódik. pl. egy 4 autón átmenõ lövés 4x25mm = 100mm-t fog veszteni
- átüthetõ vasúti kocsik (SS: pl. Port pályán) is lesz, de "sokkal késõbb", nem 8.10-ben
Yurko2F a prémium tankokról (amikor arról kérdezték, hogy a prémiumok gyengébbek a normáloknál, és árt-e a csapatnak, ha több van belõlük az egyik oldalon, mint a másikon):
"A prémium jármûvek csak kicsivel rosszabbak a normál társaiknál, fõleg mert majdnem mindig egy csinos kis legénység ül a prémium tankban, és tele vannak pakolva felszereléssel, álcaháló stb. Továbbá, a játékosok sok idõt töltöttek velük csatában, így kiismerték a jármûvüket. Ezért feltételezzük azt, hogy a tank rosszabb paramétereit kiegyensúlyozza a játékos tapasztalata és képessége. És a különbség a prémium és a normál tankok között olyan kicsi, hogy bõven belefér a megengedett 10%-os csapatok közötti MM súlykülönbségbe. A játékosok döntik el, nem a tank.
- amikor egy átüthetõ tereptárgyat eltaláltok, akkor képileg semmi sem lesz új: megsemmisül úgy mint eddig, csak az AP lõszer tovább fog haladni és a sebzése NEM csökken
- minden buff/nerf döntés egyedi, a tank minden tulajdonságát figyelembe véve (SS: vagyis, nincs "bizonyos nyerési mutató = nerf" séma minden tankra), a módszer részletei nem lesznek kiadva
- orosz játékos sírása, hogy a prémium tankok túl gyengék: "Ne sírj kérlek, az a személyes véleményed, természetesen szabad, hogy legyen, de nem fejezhetnéd ki kevesebb érzelemmel egy másik fórum topikban?"
- K: "Van tervben álcafestéssel rendelkezõ lánctalp bevezetése?" V: (Ser😎: "Persze, festett talpak ftw."

Forrás:http://wot-kpp.blogspot.hu/

There is but one rule: Hunt or be hunted.

Nincs igazán logika ebben a szabályban sem. Hónapokig tesztelik a felállásokat, a pályákat és éveken keresztül tökéletesítik a szabályzatot az ESL-nél. Mostanra már tényleg nagyon gördülékenyen haladnak a dolgok. A WG ezért erõlteti ezt a 7/42 formulát ESL-en, Pro Series, Pro League csatákon, és így volt a WCG-nél is alig egy héttel ezelõtt.

Online versenynél tiltják a textúra modot. Ha gyenge a géped, akkor megszívtad. 😊

Egy nap alatt lemehetne a verseny, de egy héten keresztül, minden este BO1-et kell játszani.

Tank picking helyett meg kell beszélni egy idõpontot, amikor mindenki egyszerre beteszi a tankját.

A szervezõk felülbírálják az évekig tesztelt szabályokat, és azt mondják, hogy a 8 tier pont hülyeség, legyen helyette 17 pont. BO3-nál 45 tier pont. 😊

100K goldot a következõképp sikerült elosztani
Helyezés - Fejenként - Összesen
1. 2 500 30 000
2. 1 500 18 000
3. 1 200 14 400
4. 900 10 800
5. 744 8 928
6. 744 8 928
7. 744 8 928
8. 744 8 928

A negyedik helyezett csapat lejátszik egy elõdöntõt, majd lejátszik egy bronzmeccset, és 156-tal több goldot kap, mint akit 4-6 csatával ezelõtt megvert. Komolyan? 😊

1. 2500 30000
2. 1500 18000
3. 1250 15000
4. 1000 12000
5. 500 6000
6. 500 6000
7. 500 6000
8. 500 6000

És ott van 1000 gold, amit random kisorsolhatnak a stream nézõk között vagy a nevezett játékosok között, ha teljes mértékben ki akarják használni a 100.000 goldos keretet.

Sok minden van még, de nem akarom koptatni a klaviatúrát, mert ez a fejlesztõk szerint amúgy is csak trollkodás. 😊

"Az élet egyik legkegyetlenebb leckéje, hogy alkalmanként rá kell jönnöd, hogy a bolondoknak is lehet igazuk." - Winston Churchill Youtube csatorna: https://www.youtube.com/scheffTV

Logikus xd.

505thZajcev[PT]
A hivatalos magyarazat az erre, hogy a celzomodok rontjak egy picit a lovespontossagot, es nem akarjak hogy ez miatt problemazzanak a userek ha vmit nem talalnak el <#dumcsi>

Valamelyik célkereszt modnak tán van olyan funkciója, ami kiírja az ellenfél újratöltési idejét. Szerintem az zavarta õket.

Engem speciel nem izgat hogy ki milyen modot használ. Kupákon/ESL-en nem játszok szóval ilyen szempontból se érdekel a dolog. Csak szimplán nem látom a logikát ebben a szabályban.

Mondjuk engem egyik se zavar. Gyárival lövök a mai napig, XVM sose volt. Locastan minimapot a múlt héten raktam elõször. Nem is kellett semmit állítanom vagy kivennem.

Én ezen röhögtem még régebben:
"- Tilos a World of Tanks beépített célzórendszerét módosító bármilyen mód (Jimbo, Meltymap, stb.) használata, továbbá tilos mindenféle textúrát módosító mod."

"Az engedélyezett modok az alábbiak:
- Zoom modok"

Tehát az a célkereszt mod tiltva van aminek a fõ funkciója már a játékba is be van építve (töltési idõ mutatása), de a zoom mod meg engedélyezve van, ami viszont tényleg ad elõnyt.
Az XVM szintén engedélyezve van a minimap modjával együtt, de a tankod töltési idejének a kijelzése már a csalásnak számít. XD

Majd ha nem leszek ilyen lusta akkor nekilátok 😄.

JeffDunham
Szpeci átnézhetnéd a topik linkeket. <#awink>

-"" nem létezik a fenti linkre kattintva

-az 50k sebzést pedig át kellene írni 1 nap prémre a kredit helyett

-az igényes blog (tényleg nagyon jó) de 14 hónapja (8.0 óta) lezárták

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Voltak ám red zorrók!<#nyes>

It\'s a trap!!! :)

Master91
Sok TD van a csatába? Igaza van Serbnek! #275989

Haverom lõtte:

TADADADAAAAA! Alig van TD !

De mondjuk én a mi csapatunkra gondoltam, mert annyira össze-vissza mentek meg lõttek, hogy már mi röhögtünk magunkon utána.

Én beküldtem az enyémet, miután kicsit csapkodtam az asztalt a szervezõknél, mert az illetõ már nem is találjuk online. Azt mondták, nyugi, jó lesz,