World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maala
Inkább ez, minthogy a bukkakke-tálcát csatolja magára, nemde?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Az E25 szörnyû kis féreg tud lenni. Egy korábbi emlékem van vele, ahol ellenfél volt, és Himmelsdorfon egyedül maradt három heavy tankunk ellen.

Mindenki már hátradõlt kényelmesen, hogy ez meglesz, de az E25 szépen sorban kivégezte mind a hármat. Nem messzirõl, hanem fürgén mellé ment közvetlen közelrõl, és lecsipegette mindet. A nehéz tank ágyúja csak felette lõtte a semmit, ez meg vígan zabált. Az volt a mázlija, hogy nem együtt voltak, hanem szétszóródva lesték a felbukkanását. Jött is szépen sorban mindegyikhez. <#vigyor0>

Hát te tudod, mindenkinek megvan a perverziója.
Mert a trollkodásra sohasem sajnáltam az idõt... 😄

Ha ennyire sajnálod az idõt erre a pocsék játékra, akkor most kötekedés nélkül miért jársz még mindig rendszeresen a fórumon? Nekem idõpazarlásnak tûnik.

nemtudommivan: Ezért kell résen lenni. A legtöbb tízes heavy nem ugrik vissza fedezékbe fél másodperc alatt, ha jól csinálod még beléjük tudsz durrantani egyet, csak hogy érezzék a törõdést. Nekem elég jól bevált ez a harcmodor.
Maala
Trololol.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

A dps vs alfa mindig szituáció függõ. Nagy nyílt terepen, a nagyobb dps kifizetõdõ, míg szûk utcákon a nagy alfa. És mivel a játék pályáinak 80% már nyílt lett és az esetek 99%-ban ezekre is kerülsz így a dps sokkal jobban jön most szerintem.
Ha nem lenne ilyen tankhúzó undorom és nem sajnálnám erre a pocsék játékra az idõt már rég kihúztam volna egy wt-e100-at, britt 10-es td-t meg jópár medet trollkodni...

Es ha az ellen is visszamegy fedezekbe miutan lott ? Tenyleg nem kotekedni akarok de nagyobb eselyt latok arra hogy tarkon lodd az eled ugro csapattarsad mint hogy te talalsz el valakit ugy hogy az nem lo beled. Nekem csak a full camp jott be vele tizesek kozott. Leghatul maradni es onnan probalni lovoldozni. Ha szem elott voltam akkor ugyis engem akartak. Kivetel ha volt mellettem egy francia "heavy"..
Idióta csapattársak,túl jó csapattársak, rohanni kell a sebzés után, 15:2-re gyaluljuk az ellenfelet,buzi az összes artista,OP TD-k.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Valóban van olyan prém tank, ami nagyon erõs, de nem mind.
Én vettem régebben Tier5-ös T-25 öt, meg Excelsiort, hogy majd de jó lesz.

Hát egyáltalán nem érzem a prémium mivoltukat a csaták alatt. Sokszor úgy szétkapnak, mint foxi a lábtörlõt. Sem erõs páncél, sem erõs ágyú, és még lassúak is, hogy tényleg ne legyen érezhetõ elõnye.

Feljebb csak SP, és IS-6 van. Azokkal inkább érzem. Bár goldot nem használok szinte soha, mert nem akarom elpuffogtatni a kredit hozamot, amiért elvileg a prém tankokkal megyek. <#vigyor0>

Ömm... Mindenhol, ahol nagy heavyk vannak? Amíg õk felfogják az ellenséges tüzet, te együtt mozogsz velük, kikukkantasz, lõsz. Lehetõleg a testüket használod fedezékként a saját testednek, a tornyodat meg lõhetik. Megvárod amíg a nagyok kiosztják egymásnak a pofonokat, és mikor tölt az ellen, belecsípsz, majd vissza fedezékbe. Szépen el tud tûnni az ember a T10 bestiák között, senki nem veled foglalkozik, mikor épp egy E-100 kályhacsöve mered az arcába. Ez persze a szánalmas célzási idõ miatt fõleg csak közelharcban mûködik, de ott igen jól.
Ez szep elkepzeles de hol lehet ezt alkalmazni ? Kitolatos uzemmodban csak utban lennel , nyilt terepen meg ugyis mindenki csak teged akarna loni.
SP-hez be van készítve 10 darab gold, de csak is akkor használom, ha szituáció úgy kívánja azaz, hogy csatát dönthet el...

Mindenkinek 2x azt kívánom, amit ? kívánna nekem.

En az sp-hez mar nem is viszek goldot. 4800 kredit egy 240-es sebzesert.... Van hogy jol jonne de ha hasznalnam akkor ertelmet vesztene a kor ami egyebkent is ertelmetlen.
Ha T34-ben rádugrik egy med, akkor az már régen rossz. T10-ben szigorúan heavy gruppban vonulni, rácuppanni az E-100, IS-7 seggére, és sunyi módon csipegetni mögülük. De szigorõan bolyban haladni.
Ha meg baszódni, akkor meg kell baszódni..😊 Egy Ruinberges provinciát utoljára úgy foglaltunk el, hogy E-100-al parancs nélkül jól beshieldeltem két foglaló tankunkat, és hamarabb húztuk be, mint õk. Egy lövést nem vittem be egész csata alatt, mégis volt benne szerepem.

Hogy ki megy suicide spotra, az egyszerûen spamming order alapján megy legtöbbször. Aki a legközelebb van.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Utána lehet kommentálni, menet közben nem. Én is szidtam már FC-t csata után, hogy mi volt ez a hülyeség, de csata alatt csak ötleteket próbálok adni, meg csinálom, amit rám bíznak. A nagy pofám ellenére legtöbbször elsõk között pickelnek.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

E25: A DPM(S) szerintem akkor mérvadó ha valóban arról szólna a játék hogy 30-60 secen keresztül folyamatosan szórod az áldást. Ez ugye több okból nem igy van a WOTban: az ellenfél fedezéket használ, NEKED is fedezéket kell használnod mert vissza is lõnek, plusz a lövöldözéssel nagy eséllyel elbuktad a rejtõzködésbõl fakadó pluszt. Alfa szerintem többet ér mint a DPM.

SP: a goldhasználat sztem elég erõsen elveszi az értelmét a farmköröknek, ami a prémtankok lényege (de majd megcávolsz ha van adatod). Funtanknak meg nem tudom elképzelni az SPt.

T34: persze, egész addig fun T10re lõni amig vissza nem lõ. Addig tényleg kifizetõdõ. Aztán rádugrik egy T10es/T9es med, és kifiléz. Agilitásod nincs, ROFod nincs, páncélzatod nincs.

Plusz nincs ráhatásod a térképre hogy éppen mit ad, és soxor ugye nem cipelheted magaddal a dombot a hulldownhoz.

Én amúgy szeretem a hulldownos tankokat, de azt túlzásnak tartom hogy a hulldownos tankoknak nincs hátránya.

Nagyon érdekes volt ezt olvasni. Ebben is nagyon ott van ez a játék, hogy teljesen más játékélményt képes nyújtani különbözõ játékosoknak.
Én egyértelmûen a randomot imádom. Amikor csapatban mentem minden percét untam, hogy beálltunk valahova, aztán vártuk az ellent, akik tök ugyanolyan tankokkal jöttek és a random döntött. Untam, hogy minden pályán minden csata ugyanolyan, semmi változatosság. A szakaszban nem szeretem, hogy nem csinálhatom, amit szeretek, amit szoktam, nem mehetek a kedvenc helyemre, mert lehet a társammal más taktikán vagyunk.
Az ESL-ben biztos nem szeretném, hogy 1vs1 van. Biztos 10-bõl 9-szer kikapnék, hisz nem ezt szoktam meg, randomban rettentõ ritkán van 1vs1. Nem szeretném, hogy gondolom full golddal megy a játék, mikor én sosem használok goldot.

Szóval a lényeg, hogy mennyire más dolgokat lehet ebben a játékban szeretni, ez rettentõ jó dolog szerintem.

Ilyen nagy múlttal azért elgondolkodtató, hogy nem tudtál lejátszani egy korrekt 1v1-et egy "noname" fórumlakóval. <#hehe>
j0nNyKa
szerintem meg ne akarjam megelozni cifut buntetopontokban 😊

SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/

Szerintem meg szedjél be egy levél xanaxot...

Elolvastam, csak nem a jó szót használtam ott amire végül most reagáltál.
Tudom azt írtad, hogy a prémium tankok erõsek, de nem a legerõsebbek. Én meg azt szerettem volna írni, hogy a prémium tankok nagy hányada igen is a legerõsebbek. És miért? Mert majdnem mindnek van olyan tulajdonsága ami miatt kiemelkedõek a saját szintjükön és ha azt használod (miért ne használná az ember) akkor ugyanolyan stat padder tankok mint mondjuk a hellcat.

lammaer: Conokra ragálva
E25:
- kis sebzés: Az alfa nam nagy az tény. De kit érdekel ha 2-2.5 másodpercenként lövök? Ez elsöprõ dps azon a szinten.

Super Pershing:
- kevés pen? ott a gold. Nem láttam még SP-t gold nélkül lõni, de elhiszem van olyan állatfajta.

T34:
-10-es csaták: Most ez komoly? Egy extrém keény toronnyal, 250-es pennel, 400-as dmg-el nem örülsz ha t10-be mehetsz? Ott van a sok lõhetõ hp meg credit.

Az ideális prémium tanknak szerintem olyannak kellene lennie mint a type59. Tudja az átlagot de semmiben se legyen kiemelkedõ. + egy két nyilvánvaló gyengeség. Pl ammo rack.
Aki kreditet akar az szenvedjen csak érte...

most nem vagyok benne biztos hogy a nick mögött a játékos van-e, ettõl nagyobb baromságot nem lehetett volna odabüfögni, az FC-nek van a legnagyobb felelõssége a csapatból így érthetõ ha "inkább a vezetésre koncentrál a dmg-elés helyett", kizárólag az õ döntésein múlik a csata, tanácsokat nyílván kaphat de az õ döntése az elsõdleges, ha nem így van akkor a végtermék a káósz. Hami egy világi seggfej, de csatát azt tényleg tud vezetni. Volt szerencsém a legjobbakkal együtt "dolgozni" (wow, dugesz, MajorGoldfield, Daggerheart, HonorX, Humbart, killerpit19 és Hami, LiveIT századai) és egy olyan cw a legjobb fc-kkel felejthetetlen élmény, gondolok itt elsõsorban az egész csata lebonyolítására és MajorGoldfield filmekbe illõ németes angoljára.
ezzel szemben a 2869. Magyar Páncélos dandár (remélem nincs ilyen nevû klán) egy teljesen más játékot játszik...

"A CW-ken elég szép summa aranyakat lehet kaszálni. Tehát ha valaki egy jó klánban rendszeresen harcol CW-ken, akkor elvileg gyûlhet annyi aranya, hogy vásárolhat magának tisztán játékon belüli eredménnyel prémium tankot is. Plusz az eventek, amikkel valódi prémium tankokat lehet szerezni kvázi ingyen. Meg a különbözõ események kapcsán kiadott kódok, amik aranyat adnak."

Ez az állítás több sebbõl vérzik:
- CW-n NEM lehet annyi aranyat összeszedni mint pl ESL-en és az ESL könnyebb is.
- még a FAME-be is igen kevés goldot osztottak (6 csatáért kaptam anno 1500 goldot)
- azok az ún. jutalom tankok közül eddig csak az M60 tartozik a kiváló kategóriába (med player mivoltomnak betudható) a VK szarabb mint az E100, a T23E3 egy nagyon aranyos édes tank, de sokkal gyengébb mint pl egy Comet, ráadásul nincsen tuningolt kreditszorzójuk, egyedül a legénység tekintetében viselkednek prémium tankként.
- a gold "nyereményrõl" összehasonlításképp:
CW: 1 hét alatt a ZWACK-al az elsõ aktív cw-s hetünkön összeszedtünk 15.000 aranyat, szép és jó, de ezt el kell osztani arányosan az aktív játékosok között sávokra osztva. a legaktívabb playereknek jut kb. 400-600 gold
ESL: ez a 400-600 (átlagolva 500 gold) egy 1vs1 top32 és indulóktól függõen 1-2 meccset kell nyerni.

most is 2-essel kezdõdõ 5 számjegyû összeget várok a kedves WG-tõl.
ESL-en keresztül szó szerint KORLÁTLAN gold áll a rendelkezésedre. (amennyiben megvannak hozzá a képességeid, én sem így születtem)

bevallom, hogy én is azért csatlakoztam az akkor még Team WD-hez (most: DTQ, melynek ma is büszke tagja vagyok), hogy kiakasszam a jobb felsõ sarokban azt a csinos kis arany színû mutatót. Aztán jött az elsõ Pro League (most Golden League) meccs a SPALE ellen, nyertünk, felejthetetlen élmény volt a kis t1-el rohangálni a "nagyok" között, aztán kezdtem egyre és egyre komolyabban venni ezt az egészet, most pedig eSport-ként tekintek a WoT-ra. Csak Trainingezni, ESL-ezni és csapatozni járok fel (néha sajnos becsúszik 1-2 random, de könnyen agyvérzést kapok tõle).

remélem jó volt a szemléltetõ példa.

az sg fórum annyira 2014

Így hirtelen, minden pozitívumnál igazad van, de a negatívumokat elfelejtetted.

Kb igy:

E25
Pro: Tûzerõ, rejtõködés, sõt én még hozzáteszem: agilitás
Con: kicsi sebzés/lövés (csipegetnie kell), armor (ha meglátják nem pattog)

(mondjuk ha vennék prémet, õt venném 😊 )

Super pershing
Pro: Páncél (igaz)
Con: ágyú (ami fájdalmas, mert az hozza a creditet, nem a páncél), agilitás (nincs neki), csak a frontnak van spaced armorja

T34
Pro: Tûzerõ + jó torony (megint csak igazad van)
Con: nagyon gyakran T10 ellen harcol, hulldown miatt nem használható mindenhol effektíven

(IS6 és SU122 ügyében nem tok nyilatkozni)

Te sem olvasod végig azokat az írásokat amikre reagálsz? <#vigyor0>

Kifejezetten azt írtam, hogy a prémium tankok erõsek.

Viszont abból a szempontból igen is fair a játék, hogy pénzért nem vehetsz magadnak olyan extrákat, amik a játékon belül a többiekkel szemben elõnyt biztosítanak. Vagyis nem a pay to win elvet követi.

A többi meg amiket említettél mindenki számára anyagi helyzettõl függetlenül ugyanazt adja.

Na ja, háborúban a bakának fingja nincs arról mi is a big picture 😊

Nem. Mindennek van gyenge pontja, hátránya. Csak ismerni kéne õket.

Ja, mint én a HPTS-ben a Leóval.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

De a random faktor pozitívan megnövelt manipulációit igenis meg lehet szerezni.

Amúgy meg prémium tankok nem erõsek?
Tûzerõ, rejtõködés: E-25, SU-122.
Páncél: Super Pershing, IS-6
Tûzerõ + jó torony: T34
és ez most csak így nagy hirtelen jutott eszembe.

Ráadásul ott van a rengeteg unbalanced tank/tankág. Az artik játékban betöltött szerepe.

Az meg hogy ingyen kapsz prémium tankot? Igen játszál 1 hónap alatt 3-400 órát aztán kapsz valami random baromságot.

Fair play díjat a wg-nek!!!

Ha egy dolgot kellene kiválasztani, ami miatt fair-play díjat érdemel a WG, az a premium tankok rendszere.

A premium tankok így is erõsek a saját tierjükben, bár igaz nem a legerõsebbek. Amiért fizetsz, az a magasabb kredithozam, és nem egy a pór nép által legyõzhetetlen szörnyeteg.

De ha valaki nem akar, vagy nem tud fizetni, az is teljes értékû játékot játszhat, és nincs igazán hátrányban.

A CW-ken elég szép summa aranyakat lehet kaszálni. Tehát ha valaki egy jó klánban rendszeresen harcol CW-ken, akkor elvileg gyûlhet annyi aranya, hogy vásárolhat magának tisztán játékon belüli eredménnyel prémium tankot is. Plusz az eventek, amikkel valódi prémium tankokat lehet szerezni kvázi ingyen. Meg a különbözõ események kapcsán kiadott kódok, amik aranyat adnak.

Lehet szidni a WG-t a játék különbözõ nem tetszõ hibái, az MM miatt, de azt nem lehet mondani róluk, hogy a jómódú kiváltságosoknak bármilyen elõnyt biztosítanának a játékon belül. És ez így korrekt.

A jómódúak vehetnek accountot akárhány T10-es tankkal ha akarnak. Megvehetik az összes prémium tankot. De a játéktudást, a tapasztalatot, rutint nem lehet pénzért megszerezni. <#vigyor0>

Ez az én bajom is sokszor,beálldozom magam a nyerésért.
Példa:Ruinberg map,Hellcat-el voltam.Már betöltéskor felfigyeltem a másik csapat 3 fõs Hellcat szakaszára,az xvm szerint nem voltak valami nagy ászok de a de 3-an már veszélyesek voltak a csapatunkra.Eldöntöttem hogy nekem lesz a feladatom megütközni velük és legalább kicsit megnyírbálni õket.Abban is biztos voltam hogy elõször a nyilt terepen fognak jönni és ott ledarálni mindenkit utánna a maradékot a városban hátulról betámadják.Mivel nem lesz segítségem nekem kell lépéselõnyben lennem,tehát a J0-ás legbokrosabb részére becampingoztam magam így legalább az elsõ 1-2 lövésnél nem spottolódok fel.A lemmingvonat bevonult a városba 1 arty és 1 Cromwell maradt kint és egy scout valami aki szerencsémre elszaladt elõre és felspottolta a 3 Hellcat-ot,így tudtam hogy jó helyen vagyok.Végül is 1-et kilõttem a másik 2-õt megsebeztem amibõl a Cromwell még 1-et kiszedett.Igaz nem éltem túl de legalább nyertünk.Úgy érzem hogy akkor jól döntöttem.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Az ilyen elsõnek meghaló áldozat embereket váltogatják amúgy néha vagy nekik mi az élvezet ebben?

Pales27
bocs erre ment válaszként #314833

Pales27
Ha minden tank prémiummá varázsolható lenne, mondjuk t8ig nem hiszem, hogy IS-3ak lepnék el a csatákat, amire 18-20k aranyat írtam.

Nem egészen... 😄
Kérdezd meg Pointer4-et, sokat játszott vele.
És még mindig RRO val lõtt? 😄

Szóval megnyerik neki a lilák a játékot, míg õ afk módban elbohóckodik meg szövegel valamit... 😄

Erre egyszerû a válasz: megcsinálod, amire utasítanak, mert nem te vagy az FC, nem a tiéd a felelõsség. A jó irányítók sokszor beáldozhatnak egy-két tankot, hogy taktikai elõnyre tegyenek szert; ezt a saját tankodban ülve nem látod. Az is gyakran elõfordul, hogy a maptacticon levõ eligazítás közben tisztában vagy azzal, hogy meg fogsz halni az elsõ fókusztól, mert Te leszel elöl a támadóékben. Itt jön be a csapat érdeke: szó nélkül végrehajtod az utasítást akkor is, ha tudod, hogy 1 perc múlva sebzés nélkül elfüstölsz.
Az EU szerver egyik legjobb FC-je Hami, sárga játékos az XVM szerint, de szinte mindig lilákat irányít. 85% körüli a win rate-je...
kisTekila
😉
olvasok én vissza, csak kések a válasszal

xfire: kistekila

kisTekila
Overlay 3.8.23-as van a 3.0.14-es ts3-on. és megy rendesen
Innen kell az utolsó

xfire: kistekila

Fú, tényleg nincs benne, csak a lövés utáni álcavesztés.
Akkor bocs. 😊
mi az hogy nerfelt ???

hozzásem nyultak!!!

csak tervben volt, de visszavonták, nézd meg a változások listát.

Nerfelt Helókitty
Camper's Paradise

Replay
Ebben biztosan igazad van. Próbáltam nem egyszer a szakaszt és a csapat módot is, de pár kör után éreztem, hogy nem való nekem. Nem ehhez vagyok szokva, nehéz máshogy gondolkodni. Ahogy Greenscape írja biztos van, aki meg pont fordítva van ezzel és egyedül nem megy neki igazán, mert nem azt szokta meg. Nem véletlen, hogy eddig egyetlen klánban sem voltam (amiben voltam abban is csak a klános event miatt), igaz nemcsak emiatt, de ez is az egyik ok volt.

Most így ahogy írom felvetõdött bennem, hogy milyen érzés lehet pl. az, ha egy unikum játékost egy zöld vezetõ irányít egy csatában és mondjuk az unikum azt érzi, hogy rossz döntést hoz a vezetõ, akkor vajon mitévõ legyen? Ilyen problémák elõ szoktak fordulni csapatban vagy direkt olyan vezetõt választanak, akinek nagy a tekintélye?

Roger6
1.100 csatám van vele (tudom, vannak itt többel rendelkezõk). Nem akarok vitázni. Szívesen beülnék melléd 50 csatára, aztán megnéznénk, hányszor dob T10-be. Aztán 50 csata után ahányszor nem dobott T10-be, annyi pofont kevernék le neked. Nem esne jól... neked.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Amíg ágyút grindelsz, tegyél goldot a D-25T-be. Picit kisebb pen, viszont nagyobb rof, azzal már el lehet bohóckodni.
patchaou
Én örülnék egy prémium 50-100-nak 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Feleségem is így áll hozzá(m) 😊
Visszavettem az 50-100-at mert csak az is3 volt T8-as. Gondoltam az 50B fasza legenysegevel majd megyek jo koroket. Erre szinte mindig T10-be rakott. Mindegy, hogy reggel, delutan vagy este. Gondolom sokan azzal farmoltak akinek nem volt prem tankja es a rovidebb varakozasi idore fogva leszopattak a nyolcasokat.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.