World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ha eddig nem volt, már nem is lesz. Mellesleg nem is érzem szükségét.
Jéé. Meg mernék esküdni, hogy fél órája még úgy volt kitéve FTR-re, hogy "accuracy on the move will also be improved".
Sunsetjoy
Még visszatérve a normál->prémtank módszerre. Ha rajtam múlna, én így csinálnám:

Tier 4-Tier 8 között

Mivel a tankot a jóból rakod át remekre:
Csak elit tankra (minden kifejlesztve)
Csak akkor ha minden legény legalább az alapképességnél 100-as.

1 tank/account (de cserélhetõ)
Havi 300-350-400-450-500 aranyért (tierfüggõ)
Egyértelmûen csak kreditnövelõnek (hiszen azt a tankot már kifulloztad).

Pofátlanság-módban csak ingyen szerelhetõ felszerelés engedélyezett (láda,háló,periszkóp) 😊

De nem rajtam múlik 😊

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Csak kapná meg az a moslék is ezek mellett a a Foch155 féle 5 seces tárazásidõt is...

ToCsEk
Waffenträger E-100 will be changed as such: stock gun (128mm) will lose one shell in its autoloader, but the clip reload time will be buffed from 60s to 51s, the accuracy on the move will be nerfed

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Oké, ez mind szép és jó, de az E-100 mikor lesz már buffolva?
ToCsEk
artistától aritstáknak

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Már nagyon rég nem cw-ztem komolyabban. Régebben egyszerûen megundorodtam az egésztõl. Unalmas, meg nincs is sok idõm. + Mikor a Hunsba voltam, ott meg mire hazaértem és beestem a játékba 21kor már rég megvoltak a csapatok.

Döntéshozatal alatt stratégiai döntések meghozását értettem. Hogy ha látod hogy sokan vannak egy oldalon, akkor vagy átmész oda és segítesz, vagy új védelmi pozíciót veszel fel, mész foglalni. Vagy látsz egy rést a pajzson és áttörsz rajta. Ilyeneket cw-n nem csinálhatsz! Elküldtek a nyamvadt ház, kõ mögé akkor max annyi szabadságod lehet, hogy ha rázós a helyzet akkor arrébmész 10 métert egy másik kõhöz (ha úszik a csata akkor meg leordítják a fejed, hogy azért lett bukta mert nem annál a kõnél álltál és blablabla!!!!!), vagy ha vonulnak elõtted akkor kicsivel bevállalósabb lehetsz, hogy kioszthass 1-2 sebzõ lövést, persze azt is csak akkor ha nem túl nagy a kockázat, mert ilyenkor már az FC feladata eldönteni hogy megéri e az egész vagy sem.

Szóval hozni kell döntéseket? Igen. Azt tehetsz amit akarsz? Nem!

összesítve inkább buff mint nerf... gg wg

az sg fórum annyira 2014

Megkezdték a termék kivezetését? Már az elejétõl kezdve 4 kellett volna hogy legyen olyan 45 mp töltési idõvel.

"planned obsolescence"

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

WT E-100 tárakapacitás nerfelve lesz 6-ról 5-re, a tárazása buffolva 60-ról 51 másodpercre, menet közbeni pontossága buffolva.
popey8
Ekkora baromságot is rég hallottam. Úgy látszik te így CW-ztél. Ez elég szomorú. Ezért nem ment neked. Gondolkodni és döntést hozni a soldiereknek is muszáj. A csapat szintû taktika betartása mellett egyénileg is teljesíteni kell. Nyugodtan lehet mozogni, ha van rá lehetõség. Nem szabad odaragadni, ahova az FC mondja, de feleslegesen kockázatot vállalni sem. Egy jó CW-n a játékélmény pedig sokkal jobb, mint randomban valaha is lesz.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Abszolút egyetértek, a fõ ok, amiért nem játszom szakaszban, csapatban, hogy összevissza érek rá. Én se szeretném ha várna rám valaki, én se szívesen várnék valakire. Van amikor egy csatára van idõm van amikor 20-ra, de ez teljesen kiszámíthatatlan. Nem lenne idõm összeszokni valakivel, pedig egyértelmûen jó lehet az ilyen szakasz.

Na most erre van egy elég profán hasonlatom, de én inkább úgy tekintek a dologra, mint egy virtuális pótlékra. Azt az élményt emulálja egy sikeres csata, amikor elmentünk mammutra vadászni még abban a korszakban, amikor még kergettük a vacsorát, vagy azért rohantuk, hogy ne mi legyünk a vacsora.

Részvétel-arányosan. Teszem azt kétheti bevétel mondjuk 100k átlagban, ez kb. eloszlik olyan 50-60 aktív tag között.

Jogos, az aranyat elfelejtettem, azt biztos egyenlõen osztják szét gondolom a csapattagok között.

A másik oldala az éremnek, hogy egy hasonlattal éljek, egy egyszemélyes kajakban evezni a folyón 2 órán keresztül sokkal unalmasabb mint mondjuk ha 2-en, 3-an esetleg 4-en vagytok ott...
Sõt, ha valami haverral folyamatosan együtt lógtok, akkor egy idõ után úgyis összeszoktok és már fel sem tûnik, hogy kicsit a te játékstílusod is megváltozott. Szóval egy szabadabb szellemû szakasz, ahol senki sem akarja irányítja a játékot, ugyanakkora szabadságot ad, mint mondjuk ha egyedül játszanál, azzal a különbséggel, hogyha baj van akkor tudsz kire számítani.

De a cw és szakasz csaták tényleg unalmasak. Van egy-egy megmondóember és az általuk vezetett birkanyájak akik egymásnakrontanak aztán annyi... és a baj az hogy az a játkmód azt kívánja, mert ha többen is elkezdenek gondolkodni akkor az káoszt és vereséget fog eredményezni. Szerintem ezeket a játékmódokat azok élvezik akik nem szeretnek döntéseket hozni és sokkal fontosabb nekik a WR mint a játékélmény maga. Kivétel a cw mert ott azért sok olyan ember is van akik csak azért van bent mert beráncigálták oda. Ez persze meg is látszik a lelkesedésükön, meg a teljesítményükön. + rosszabb esetben a csapatén is.

CW-n mint századben az ellenfél összelõtt xp és kredit felét a gyõztes csapat kapja. Ha nyerünk, olyan mintha nekünk is dolgoztak volna.

Az sem utolsó szempont, heti négy-öt csatával is össze tudod szedni a havi prémiumra valót.

Ez teljesen világos, én azt akartam szemléltetni, hogy egy sportban megkapod az adott jutalmad, itt meg nem feltétlenül. Csapatként is a dobogóra álltok mindannyian, mindannyian megkapjátok a nyakatokba az érmeket, itt viszont nincs kredit és xp ezért csak a csapattársaid elismerõ szavai.

Sunsetjoy
Ezt én így gondolom:
A CW talán a csapatjátékokhoz hasonlítható, mondjuk foci, kosár, jégkorong, vizilabda. Te pedig egyéni sportban szeretsz kitûnni, ahol nem egy csoportképen hanem a dobogón szerepelhetsz 😊

Oddball pl. focis hasonlattal bevetõdött pár kapura lövés elé hátvédként- a végére meghúzodott a lábában néhány ínszalag, de azt tette, amit elvártak tõle- nyert a caapat...

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Szakasz: Nagyon sok múlik azon, hogy milyen tankkal mész szakaszban. Ha mindketten medek vagytok, akkor marhaság lenne nem együtt menni, ezzel máris dõl az egyéni taktika esetenként. Ha mondjuk TD-med páros van, akkor is maradni kell a TD-vel és neki spotolni. Én eddig akivel szakaszban mentem mindig mondtam neki, hogy úgy játszom, ahogy egyedül szoktam, pedig egyértelmûen nem ez lenne a követendõ. Bár végülis három lila játékos ha szakaszban van és nem dolgoznak össze akkor is simán lehozzák a meccset.
A szakasznak még olyan hátránya is van, hogy láttam már többször, hogy lilák is megjátsszák, hogy együtt mennek és a másik oldal elbukik, pedig ha mondjuk 2-1-ben osztanák fel az oldalakat lehet nyertünk volna. Persze ez nem fogható egy lemmingvonathoz, de ha van szakasz az egyik oldalon akkor van a másikon is és az dönt melyik szakasz játszik jobban, fõleg ha jó játékosokról van szó.

CW: Sosem mentem még CW meccset, csak replayokat láttam. Így hirtelen egy Moutain Passos ugrik be, ahol az északról induló csapat el sem mozdult a kezdõhelyrõl az egész csata folyamán. Jó persze valószínûleg nem ez az általános.

Várunk: Igen, randomban is várunk, de közel sem ugyanaz 1 percig várni vagy 15-ig. Ezért játszom ritkán TD-vel, mert én nem bírok a fenekemen ülni sokáig, abban semmi élvezet nincs. Ezért se fogom sose megérteni azt, aki artyval játszik.

Illetve még az merült fel bennem a csapat, CW csatákat illetõen Oddball írásából, hogy pl. úgy hoztak le egy meccset, hogy õ pajzsként funkcionált, de nem lõtt egész meccsen. Ezt ugye nem honorálja a játék, nem látszik meg xp-ben, nem látszik meg kreditben, nem látszik meg wn8-ban. A társak a végén virtuálisan megveregetik a vállát aztán ennyi, valahol elveszik a "jutalom". Természetesen egy csapatban tudni, hogy a te tevékenységed kellett a gyõzelemhez, az nagyon fontos és jó, de valahogy ez kicsit olyan, mintha elmennél egy futóversenyre a végén utolsó leszel, de otthon kapsz egy tortát. <#smile> Nem tudom érthetõ-e mire gondolok.

Torony tetején keresztül, az ágyú felett.

Sherman Jumbo egyik kedvencem, simán be tudsz úgy állni, hogy a testérõl pattognak a kv1-s és hasonló átütésû játékosok is, persze, csak akkor, ha nem tudod hova kell lõni, mert ezt csak gyenge játékossal lehet eljátszani. Akinek van egy kis esze az szembeáll vele és telepumpálja...
én a Sima troll ágyúval használom és simán az õrületbe lehet kergetni vele a folyamatos láncolással bárkit :-)

Mindenkinek 2x azt kívánom, amit ? kívánna nekem.

híres =/= hírhedt 😊 márk szerintem az utóbbi. vitathatatlan képességû remek játékos, majd idõvel a viselkedése is jobb lesz (javuló tendenciát mutat 😊 )

az sg fórum annyira 2014

Marksokszám nagyon szomi lesz, hogy hamarabb lettél híres, mint õ. Így magára marad a parával a magyar érettségi miatt.

JeffDunham
A leges legjobb hogy a Pz4 tornyán az egyik zászló magyar, a másik lengyel. Ha láttál már embereket kiakadni/lefagyni... 😄

Irkál lengyelül már vagy egy perce hogy klánba szervezzen, felé fordul a torony másik oldala... és ott vége mindennek. 😄

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Tier6-os "Sherman Jumbo" med tank. 128 penes ágyúval.
A tornya kemény, de a teste nem. Ha egy ilyen kifilézett téged, akkor az egy nagyon ügyes kölyök lehetett.

popey8
Nekem tök mások a tapasztalataim.

Platoon: no offens, de sztem amit leírtál ezzel kapcsolatban az hülyeség. Damagelni és nyerni lehet platoonban is😉 Ezeket szeretjük mindannyian csinálni, nem igaz? Én platoonban szinte mindig a kedvenc helyemen kezdek, aztán alkalmazkodok a szituhoz, közben figyelve és segítve a társnak vagy õ nekem. Ettõl még hozhat az ember önálló döntéseket, sõt. Valójában randomban egyedül is ezt csináljuk, csak ott a másik 29 embert kell figyelni (- a kilõtteket). Randomban sincs olyan, h megszokás vagy hogy egy séma szerint játszol egy mapon egész csatában. Hiszen miután már a kedvenc hely nem mûködik, alkalmazkodni kell a kialakult szituhoz, ergo nem csinálhatod állandóan ugyanazt mindig minden egyes pályán. Sõt, tovább megyek: nálam adott oldaltól, battle tiertõl, a tankomtól (típus, mire alkalmas a legjobban), az enyém és az ellen csapatának összetételétõl függ, h éppen hova megyek. Ha olyan az összeállítás, akkor lehet a legnagyobb hülyeség lenne a kedvenc helyeimre menni (mert ebbõl sem 1 van, hanem több). Ha jó platoontárssal játszol, akkor sokszor össze sem kell játszani direktben. Jön magától minden. Lesz egy jó képességû, segítõkész "random" csapattársad😄

Csapat mód: itt részben osztom a véleményed. Általában ugyanazok a tankok és mapok, ugyanazok a taktikák. Én sem szeretem, nem is játszom. A random persze sokat számít, mert nem nagyon szabad hibázni, de közel sem csatadöntõ. A skill és egy jó taktika többet ér. Ez nagyjából igaz randomban is, nem?

CW: Errõl konkrétan nem írtál, de ahogy látom az írásaidból kb. a csapat módos véleményedet érthetem erre is. Csapat módnál sokkal jobb, jóval több a változatosság taktika és tankok terén is. Mivel itt 15vs15 van, a végjáték is sokkal változatosabb, mint csapat módban. A 7vs7-tel szemben itt már azt érzi az ember, h tényleg csapatban van.

A végére hagytam azt ami viszont (persze nem minden esetben) mindháromra igaz. "Amikor csapatban mentem minden percét untam, hogy beálltunk valahova, aztán vártuk az ellent". Ezt csináljuk a random csata elsõ pár percében is, nem? Megnézzük, h állt fel az ellen, melyik tank hol van és ez alapján döntünk a továbbiakról, hova megyünk, mit csinálunk. A fenti 3 módban is nagyjából igaz ez. CW-n sem mehetsz egybõl rusholni. Tudni kell hogy és hova állt fel az ellen, milyen taktikát alkalmaz. Aztán mehet egyik vagy másik oldalon a támadás, elterelés stb. A gyõzelem a cél és olykor ez megköveteli, h 10 percig kempeljünk, rendezzük a sorainkat, átmozogjunk és hagyjuk az artyt dolgozni (fúúúúj😄). Persze vannak mapok, szituációk, taktikák stb., amikor a helyzet mást kíván. Az FC mentalitása sem utolsó tényezõ.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Mi a fene ez a M4A3E2 szembõl alaplõszerrel szarrálõtte az IS3-at én meg csak pattogtam róla.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

JeffDunham
Jézusom ide tették ki? 😄

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Én nem emlékszem arra, hogy ennyire szenvedõs lett volna az IS-3.
Természetesen a top ágyúval az igazi, de nem volt említésre méltóan rossz elõtte sem. Használd a 100mm-es ágyúval, amíg nincs meg a nagy. Annak a tûzgyorsasága talán kárpótol.

Új WoT-celeb születésének vagyunk a szemtanúi.

De még a tank név alatti szöveget és a csata gombot is letakarta, nehogy látsszon hogy nem lengyel 😄

https://wotinfo.hu

De aranyos kis chipmunk

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Már lefordították neki az egyik kommentben😄.

Az IS3 erõssége a front, hogy nem kell forgatni, illetve az oldalai, mert ott spaced armor van, ami szereti elnyelni a lövéseket.

A probléma abban van, hogy gold lõszer ellen (ami sztem már T8ban sem ritka) a front igazából már nem véd. Szóval tessék továbbra is óvatosan játszani, használj sok fedezéket és a páncélzatban csak végszükség esetén reménykedj.

3 elég, hiszen Õ a noob.

Elkezdett játszani, tehát bejelentette hogy a noob szezon elindult. Legalább van önkritikája 😊

Amúgy mi az erõssége a IS3-nak,a frontja?Mert még 8-asok is keresztûlpisálnak lépten nyomon.Még a KV-4-el sem szoptam ennyit,vagy csak nem emlékszem.

X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun

Na most lett elegem ebbõl az IS3 húzásából.1 lövés az IS8 oldalába nem sebezte,1 lövés az IS3 oldalába láncolás,1 lövés a KV4-oldalába semmi.
Újabb 0 sebzéses kör.Nem beszélve makkoskukachadnagy nevû gyerek kipittyeg a térképen a nyilt terepre erre mindeki oda kimegy az ellen elé.Úristen.

Maala
Azért nem tudni még, hogy milyen tierû nehéz tankok voltak... Pl. lehetett éppúgy csörcsill is, mint KT... Nem mindegy azért szerintem.

De a véleményem nekem az, hogy Himmelsdorf szûkös utcáin ki lehet egy ilyen helyzetet védekezni, házhoz farolással, fordulással, társbevárással.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Valamiért úgy érzem sikerült találnom egy noob e25-ös drivert... XD

Hülye.

Gondolom neked nincs E25-od. Hiaba furge varosi palyan nagyon nehez ugy flankelni, hogy ne kapj be legalabb 1 lovest. Ez 3 tank eseteben mar halal.
Raadasul az E25 eleg szarul fordul ha gyorsan megy.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

Grat Jeff, tényleg fantáziadús név!!

FTR Hall of Shame

az sg fórum annyira 2014

"3 csatát játszottam, de azt hiszem hivatalosan is elindult a noob szezon."
Mindezt 3 csatából. LoL.

TomDantes: Igen, a hülye heavy hibája, hogy az õ 5km/h-val forduló és 20-al közlekedõ tankjának az oldalába tud kerülni egy ilyen 65-70 km/h-val közlekedõ és majdnem ilyen gyorsan forgó tank. Ejj mekkora noobok...

Bénák voltak. Az E25 átütése igen kevés. Ha nem gold-al lõ, egy éppeszû nehéz tanknak közvetlen harcban nem lehet ellenfél. Ha meg olyan hülye az illetõ, hogy hagyja, hogy az E25 az oldalába álljon és szétlõje...az a õ hülyesége.

3 csatát játszottam, de azt hiszem hivatalosan is elindult a noob szezon. 3 csatából 3 vereség, ebbõl 2 t9-es csata, vk könnyû tank, az egyetlen spotter, hátul a td mellett napozik, sõt miután rászóltak, még meg is sértõdik, hogy csúnyán mondtak neki, meg olyat mond, hogy szépen kérjük meg, és akkor csinálja a dolgát... W.T.F. A másik csatában meg az E-75 és a KT kempingezett a td-k és az artyk közt a leghátsó vonalban. Teljesen fogalmatlan emberek... <#boxer>
Szóval nagyjából:
hétvége van*, nem lehet nyerni (*bármilyen napszak behelyettesíthetõ)

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Maala
Tehát a 3 heavy bukta el a saját hülyeségével. A szokásos.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU