418753
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
#344189 jaj ez a pixeltank, először azt hittem hibás a játékom... szerintem tök fölöslegesen tették bele, mint valami régi sega játék felülnézetből itt meg TPS nézetben kapjuk meg ugyanazt. -
#344188 Persze... de azért engedd meg nekem, hogy ellenérzéseim legyenek egy olyan szisztémával kapcsolatban amely a csapatbeosztáson keresztül csökkenti az esélyeimet a győzelemre, mivel jellemzően több a megnyert csatám, mint a vesztes..
.
Sőt továbbmegyek:
Amennyiben elfogadjuk a WG szabadalomban leírt MM működési funkciót valósnak, akkor matematikailag is levezethető, hogy pl. rám nézvést ez a szisztéma hátrányos és szó sincs "vice versa" kiegyenlítésről, hanem egyértelműen többször kell tapasztaljam a negatív hatását mint a pozítivet. Ennek oka, hogy gyakrabban kell korrigálni a győzelmek után mint a vereségek után, mert abból több van.
Semmilyen szubjektív elem nincs ebben egyszerű "matek".
Akinek kevesebb a megnyert csatája mint a vesztes, az viszont gyakrabban élvezheti a pozítív hatásait a szisztémának bármi is legyen az.
És ez nem 1-1 csatára vonatkozik vagy 20-as sorozatokra, hanem ahogy írod az összes csatájára kivetítve.
.
Itt nyer értelmet az a régi kijelentésem ami sokakat sértett és vitára adott okot: "majd érezni fogod a hatását ha eléred az 53% winrátát"
Fentiekből levezethető, hogy van egy győzelmi arány szint amely felett már szubjektíven is érzékeli a játékos a visszahúzó hatást.
Ezt a játék-faktort én elfogadom, sőt a játék részének tartanom, ez biztosítja hogy ne legyenek szélsőséges winráták. Ahogy korábban írtam (lehet nem volt érthető) a kiegyenlítő mechanizmus ciklikus megjelenését tartom zavarónak, néha bosszantónak. Szerintem lehetne ezt finomabban is csinálni. -
yossarianHUN #344187 Te azt mondod anomália, hogy 20 csatát nyersz vagy vesztest zsinórban, én azt mondom, ez a random, amíg az összes lejátszott csatádra kivetítve megvan az 50% (+/- annyi, amennyit a skilled befolyásol rajta), addig ez teljesen normális. A 20 vereséges szériádért valahol 20 győzelmes szériával fog kárpótolni a rendszer, és vice versa. Nem a napi, vagy heti statisztikákat kell nézni, hanem az összes csatára kivetítettet, mivel a rendszer azt veszi alapul, nem a rövidebb időperiódusokat. -
#344186 Szerintem nem pont ugyanarról beszélünk, vagy nem értjük egymást.
.
Hogy lefordítsam WoT-ra. Az én, te (vagy bárki ) csatáinak vereség/győzelem aránya hosszabb távon tartani fog az 1-hez. Ezt csak az egyéni teljesítmény térit el pár százalékkal.
A rendszerben az a zavaró számomra, hogy ciklikusan változik a győzelmek és vereségek lokális aránya, és ezzel együtt járnak szubjektíven tapasztalható jelenségek is. Én azt feltételezem hogy az MM működése okozza ezt az inga effektust. Konkrétan le írja a WG az MM szabadalomban, hogy a győzelem/vereség arány szempont a besorolásnál. Azaz nem hagyja a játékosokat túlnyerni, vagy sokat veszíteni.
.
De senkit nem akarok meggyőzni semmiről, tényleg elhiszem, hogy más nem tapasztal anomáliákat vagy nem zavarja, nem foglalkozik vele.
Fogjuk fel úgy, hogy csak panaszkodom mint sokan mások, ha valami nem úgy van kedvenc játékában ahogy szeretné.
Ettől még naponta nyomjuk. -
#344185 Ezt hívják játék mechanizmusnak, ők a fejlesztők még szép, hogy faragnak rajta néhanap, az hogy nem jelentik be már évekkel ezelőtt kiderült egy patch-nél amikor azt mondták minden módosítást nem írnak le a patch note-ba csak (számukra) fontosakat.
Általában a vita azon szokott lenni, hogy van-e egyéni manipuláció .
Szerintünk nincs se egyéni, se semmilyen manipuláció, mert ez nem manipuláció hanem így van megírva a játék mechanizmusa, amit a mai napig szabályoznak a saját belátásuk szerint.
(A játékmechanizmus egy elemét RNG-nek hívják, de ez már nem egy színtiszta, hétköznapi RNG csak a neve maradt, az évek során rárakodott sok kiegészítő képlet amitől az lett ami.) -
#344184 Grat! Ezt milyen LT-vel csináltad? Buldog is képes lenne erre 1 skilles legénységgel? (parancsnok majré lámpa a többi álca) -
R3nton #344183 Most mázlim volt. Egész nap szívtam az egyik platoonos lightos küldivel. Most este bejött platoonba az ezek szerint szerencsét hozó klántársam :D Elsőre meglett vele, és utána rá rögtön az utolsó 15ös küldi perfektre. Malinovka+ru251+jó oldal, be egyből az előttem áló bokorba és szénné spotoltam őket. Na jó nem szénné, de az 5000 meglett a conceptért. És utána másodikra meglett a heavy 15 is amivel már szintén szívtam eleget :D Maussal pattintottam közel 8000ret :D -
campernoob #344182 Kedves kolléga! Te vagy nagyon be voltál rúgva, amikor ezt a hozzászólást írtad, vagy bölcsésznek kellett volna menned... -
yossarianHUN #344181 Nem tudom ezt honnan veszed, akármilyen, és akármennyi minta előfordulhat, amíg az 50-50 közeli arány megmarad. Az is lehet, hogy 5000 csatán keresztül csak nyerni fogsz, aztán 5000 csatán keresztül csak veszíteni. Statisztikailag minimális a valószínűsége, de nem lehetetlen, ahogy te próbálod beállítani. És mi ehhez képest az, hogy 20 csatán keresztül csak win/lose... Simán belefér a képletbe.
-
bekescsaba #344180 F8-nál a szirten van egy bokorcsoport. Nem látnak....Nyilván déli oldali indulásról beszélek. Onnan ellátsz a bázist védő td-kig is, illetve látzs mindent, ami D E 9 0 -ban van, plussz adod a spotot a szemközti kakasüllőről. -
#344179 Nem tévedek.
Egy véletlen sorozatban nincsenek ismétlődő minták, főleg nem olyan minták amelyek kis elemszámúak.
Az MM figyelembe veszi a játékosok győzelmi/vereség arányt, ezért alakulnak ki ezek a "randomtól" idegen mintázatok, azaz a nyerő és a vereség szériák.
.
Abban természetesen egyetértek, hogy az MM eltérítés mindenkire egyformán vonatkozik, és a végeredmény 49,5 / 49,5 +1% döntetlen. A wr%-ot csak az egyéni teljesítmény téríti el hosszabb távon.
De engedtessék meg az egyszeri játékosnak az a kétely, ha az MM-be ilyen módon belenyúlnak, akkor máshol is, máshogy is meg teszik, a saját jól felfogott érdekükben. Azaz a cél a kiegyensúlyozott játékmenet és a profit szerzés. -
András77 #344178 Basszus, most jöttem rá, hogy mentor-t kellett volna adnom a winter módos tankoknak és a végén resetelni a parancsnoknak. Most már mindegy, de kár, hogy nem ezt tettem. -
Lorder #344177 persze, meg van az is, ott áll a garázsban :D de azzal már hónapokkal ezelőtt sem találtam el semmit, pedig "forgótornyos" és gyorsan szűkül. Olyan kicsi a célzókör, hogy egy 3-4es spotter tank is kilóg belőle mégis mögé/elé megy 1-2 tanknyival. Bishop meg volt de nem bírtam megszokni a kis lő távot így ezt az ágat hanyagoltam :)
Utoljára szerkesztette: Lorder, 2015.01.31. 01:06:35 -
Userx2 #344176 Angol ágat próbáltad? Birch Gun-al ma mindent eltaláltam. Igaz arany kell bele mert gyengécske, de működik. M37 kuka, francia is. -
yossarianHUN #344175 Azoknak, akik panaszkodtak, hogy nem kapnak medet ellenfélnek a lőj ki két medet küldetésnél:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
És a vége:
Így megy ez, gyerekek. -
yossarianHUN #344174 "De annak az esélye viszont nagyon csekély, hogy 100 dobásonként a páros vagy páratlan számok aránya jelentősen eltolódjon"
Piff, na itt tévedsz. Ugyanis senkit nem érdekel, mi van 100 dobásonként, a random azt jelenti, hogy ha tízezret dobsz, a tízezredik dobás végén közel 50-50 eredményt fogsz kapni (két változó esetén, hagyjuk most a dobókockát). Ez pedig itt is bejön, azaz az emberek WR-je 50% körül mozog. Rossz játékosoknak valamivel rosszabb, de még így is ritkán van 45% alatt. Jóknak valamivel jobb, de csak a legjobbaknak van 55 felett. Akkor mi a kérdés? -
Lorder #344173 Hát nem tudom...eddigi napi statjaim 30-40 csata után is 3000 feletti WN8 volt. Most több hete már de 15-20 csatáig tart ez (ha tart egyáltalán) majd ha megyek még 10et 1500ig süllyed le, pedig ugyan úgy használom a tankokat mint előtte. Nem pszichés dolog mert ez sok idő után vettem csak észre. Aztán pl ott a retkes arty. Régebben a német Tier4,5,6,7 es artyval nagyon OP voltam. Gore medálokat kaptam, nagykalibert és elég sok tankot kilőttem. Majd egyik napról a másikra semmit nem találtam el a 7es artyval. Megvettem a 8ast azzal sem, majd ez azóta is tart bármelyikkel próbálkozom. Megvolt a francia 7ig és az amcsi 7ig is. Ha 1000et sebzek 1 csatában és 10-12 lövésből talál 1 akkor már nagyon jó vagyok, plussz poén hogy többször találok el lightokat is félig beszűkülve mint totál rácélozva egy állótankra. így még a küldetés is nagyon nehéz, pedig piti feladatok vannak artynál és sokszor a lehetőség is adott aztán már csak a km-re szálló lövedék marad :) Külön öröm látni, mikor az agyhalott vérpistike kapásból ellő 40-50el 2-3 mp spot után tiertől függetlenül.
Nem mondom hogy összeesküvés elmélet de 3-4 hete olyan szarul megy a játék mint még soha, és napról napra szarabb.... (a paranormális jelenségekről nem is beszélve ;) ) -
yossarianHUN #344172 Sóhaj... Ha azt mondom, hogy igazad van, akkor a továbbiakban leszállsz a témáról? -
András77 #344171 Az biztos, hogy nagy kavarások vannak az MM-el, aki ezt nem látja és ráfogja a véletlenre, az vak. De szerintem nincs ezzel olyan nagy probléma. Azért nincs, mert akármik is a szabályok, akármilyen kuszák is, az egészen biztos, hogy ezek általánosak és mindenkire vonatkoznak. Egyénre szabott szabályokat őrültség lenne belevinni, nem is lehetne még talán elméletben sem a több tízmillió felhasználó miatt.
Szóval ha a vérpista meg a bika béla ugyanazokkal a tankokkal megy és ugyanúgy csinálja a dolgokat, akkor az MM is ugyanúgy kezeli őket, nincs olyan szabály, hogy csak a vérpista kerülhet sz.póágra ha jó WR-t mutat fel és a bika béla meg soha. -
Userx2 #344170 Azoknak akik pont ezért a tankért grindlnek megnyugtató lehet, hogy nincs az a küldetés, amit ne lehetne megcsinálni vele. Tudni kell használni. Mondom ezt annak fényében, hogy a te WR-ed 59 % vele, az enyém meg 46 %. Mondhatni hülye biztos gép. Ezért a kedvencem. Aztán majd egyszer nekem is lesz egy igazi orosz nehéz tankom. :-) De ezek a missziók... -
#344169 Nem fogják meg érteni :D
régen én is próbáltam elmagyarázni más embereknek igaz, de nem ment (lehet én voltam a noob) -
#344168 Nem hinni kell, hanem elolvasni pl. olyan hiteles dokumentumot, ahol maga a WG írja le, hogy miként befolyásolja az MM-et a játékos győzelem/vereség aránya. Szerintem meg egy 20-on éves is megérti, mégha az általa hitt manipulációmentesség megdőlne ez által.
Vagyis nincs "random" csatába sorsolás.
Megdőlt ez a hipotézis. -
#344167 "Randomban" nincsenek ismétlődő mintázatok.
Dobjál 10.000-et egy dobókockával. Az eredménylistában lehetnek akár olyan szakaszok ahol 30 páros szám követi egymást vagy akár 30 páratlan. Ez természetes.
De annak az esélye viszont nagyon csekély, hogy 100 dobásonként a páros vagy páratlan számok aránya jelentősen eltolódjon és ez sorozatosan ismétlődjön. Akkor az nem "random", hanem valamely külső tényező vagy hiba befolyásolja a véletlen eloszlást. -
yossarianHUN #344166 Szerintem attól még, hogy valaki elmúlt 40, nem kell bizonyíthatatlan dolgokban hinnie. -
#344165 Ha felesleges időpocsékolás, akkor minek írtál ennyit?.
,
Egyébként meg ne sértődj be, a precíz válaszaid mindig hasznosnak tartom, neked még tiszta a fejed és egy ilyen kiterjedt paraméterhalmazzal rendelkező játék szabályrendszerét és összefüggéseit nem esik nehezedre fejben tartani.
.
Majd 20 év múlva látod a dolgok humán oldalát is a számok és szabályok mögött.
Mert ugye érdemi válasz arra nem érkezett tőled, hogy aki a negyedik napon eljut T28c-ig annak józan becslés szerint napi 12 órát kellet nyomnia, megfelelő tankokkal és képességekkel.
És ez fényévekre van az átlag játékostól. (fizikusnak mondom: ez nem az a fényév) -
yossarianHUN #344164 Könyörgöm, engedd már el, kezd irtó fárasztó lenni. -
#344163 ja, bejelölhetnéd a térképen hogy hol voltál, meg hogy honnan indultál
Ha felül kezdek, és senki nem megy alul a híd felé, akkor D8-ból lévő bokrokból szpottolok, vagy pl. isuval periszkóppal onnan osztottam ki nem rég 5k dmg körül
Utoljára szerkesztette: Master91, 2015.01.31. 00:14:18 -
bekescsaba #344162 mindjárt.... -
Userx2 #344161 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nagyon rossz ez a brit nehéz tank. :-) -
yossarianHUN #344160 És megosztanád azt a bizonyos zseniális spot helyet?:) Jól jönne a T37-es szenvedéshez. -
bekescsaba #344159 Meglett a spotolj 5000-et, és csinálj 2 kill assistot. Swampon találtam egy kurva jó spot helyett, 7400-at hozott, és 4 kill assistot.
TD-vel lövök 5000-et, és két kill, aztán zsebben a T28 Concept, anélkül, hogy egy medes küldit is meg kellett volna csináljak. -
#344158 Ez a 11-es heavy küldetés jó nagy hülyeség. Sebezz is, de ne hagyd hogy modul vagy legénység sérüljön... Majd leállok kempelni akkor egy sarokba és várom hogy ki rohan ki elém. -
foxbat88fx #344157 képzeljetek bele.... aki pont megcsinált volna egy kibaszott nehéz missziót :D
erre elszáll a szerver :DDDD -
András77 #344156 A winter mód megy -
Rivanka #344155 Megy. Nem megy, Újra nem megy. Bruhaha -
toma77 #344154 azaz megy is meg nem is -
toma77 #344153 újra megy -
toma77 #344152 ki nem hagyom :)
-
Hassel74 #344151 A 2 megy. Mégsem. :D
Utoljára szerkesztette: Hassel74, 2015.01.30. 23:19:59 -
lammaer #344150 Mind1, holnap éjjel villogj majd rám, felveszem a tollboámat :)