World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Nem tudom, hogy ma hogy megy valójában a lőelem számítás. De gondolom a következő adatok állnak rendelkezésre: saját koordináta, ellenfél koordináta. Ebből számolható a távolság, annak ismeretében a lövegcső emelkedése. Ezt befolyásolja a töltet ereje, ami a malac kezdősebességét adja meg. Ezek vagy egy táblázatban vannak, vagy számítógép adja meg a löveg kezelőknek. Aztán ha mindent beállítottak a megadott értékekre, akkor rátenyerel a tűz gombra, és reménykedik hogy talál.
Ha van tüzérségi megfigyelő, az meg a további lövések előtt tudja korrigálni a beállításokat.
Aztán gondolom még korrekciós tényezőknek ott vannak a szélirány, sebesség adatok, a légnyomás sűrűségi adatok, páratartalom meg még egy csomó dolog.
Tüzértiszt kolléga! Tartanál egy rövid tájékoztatót a valóságról? <#vigyor0>#vigyor0>
"Nem tudom, hol vannak a németek, de ezt a zárótüzet azonnal vedd le rólunk, vége!"
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
(Azt hiszem, most jelenleg így van...)
Utoljára szerkesztette: NewHewkas, 2014.09.04. 15:28:36
Aztán ha meg betalálod az ellenfél mellett a sajátodat is ("a mi állásainkat bombázod, Mulligan!"😉, kapod a levonást 😄
De persze belerakták, aztán ezvan. De az, hogy mindig más miatt nyígnak, az igaz.
Ezen a brit, német, cseh feljelentés-rinyálás témán kicsit meglepődtem amúgy.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
De talán: legyen rosszabb álca érték, mert nem igaz hogy előbb lát meg közel harcban mint én őt, és közelharcban TD-ként ledurrant.
Te hogyan tennéd be az artikat a játékba?
jöjjenek fel sg-re és nézzék meg, hogy 1 héten belül ha 150-en rinyáltak artyk miatt akkor legyen nerf?
ugyan
Persze az a baj eleve elcseszték az egész koncepciót, és próbálják időnként toldozgatni, de csak még szarabb lesz, és még hülyébb ötleteik lesznek.
De ettől még tényleg nem egyszerű az egyensúly, és a játékosok is roppant hülyék, és mindig rinyálnak valami miatt, akár jogos, akár jogtalan.
"TD-uralom" is azért van mert "nerfelték" az artykat, és nem azért mert teleb*szták a játékot sose létezett OP sz*rokkal...
Egyébként kösz a fordítást.<#eljen>#eljen>
Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.
Régen? Most is az.
Én 75% osokkal mentem és iszonyat erős, opé.
Gyors, gyorsan tolat, FORGÓ tornyos TD, jó camoval, viszonylag jó kitérhetőséggel. Sebzése is bőven jó.
Az még hab a tortán ha skilles legénységgel + álca festéssel használják.
Tulajdonképpen a paradicsom pityuka kezébe is veszélyes lehet
Azért kíváncsi vagyok 75%-os legénységgel stock tankkal még mennyire versenyképes a többi VI.-os td-hez képest.
Azért op a Hellcat mert sok jó játékos fullos tankkal és legénységgel megy vele vagy azért mert még mindig jobb a nerfek ellenére mint a többi gép? Azaz a számok sohasem hazudnak?
(nekem: 769 csata: 59,5% win)
Utoljára szerkesztette: PetiPetiHUN, 2014.09.04. 14:19:12
"Hello everyone,
according to Evilly (RU developer – he got promoted apparently), test will come tomorrow (“If we manage to check everything”)."
mert hogy pl. a wt-nek tuti hogy nem szar a camoja.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Sziasztok!
Sok ember azt hiszi hogy a Wargaming-nél nem foglalkoznak a problémákkal és a balansszal - de valójában igen. Hála a "belső informátornak" , aki a múltban megbízható információval látott el minket, egy WG-s belső levelezést küldött el az e-mail fiókomra. Itt is van - természetesen a neveket kérésre törölnöm kellett, de ismerem őket és biztos vagyok benne hogy valódiak.
Van egy rész ahol SerB dühöng - oroszul. Néhány fejlesztő oroszul is ír, a fordítás azonban nem az enyém, hanem az informátoré aki lefordította és én nem szeretnék javítani rajta. A levelezés több alacsony és közepes tierrel foglalkozó fejlesztő beszélgetését tartalmazza, valamint SerB véleményét is mindenki kedvenc témájáról, az önjáró lövegekről.
A beszélgetés első része sok hónappal a Nagy Arty Nerf (8.6-tól talán? nem emlékszem) előtt játszódik le. A levelezés felépítése módosítva lett, hogy összeálljon egy párbeszéddé. (Kivettem a sok "re: re: re:" jelzőt stb.)
Fejlesztő 1: Szóval, milyenek a visszajelzések az Arty problémáról?
Fejlesztő 2: Miféle arty problémáról?
Fejlesztő 3: Az arty rinyálókról.
Fejlesztő 4: Mutass néhány arty statisztikát és rinyát a fórumokról
Fejlesztő 1: *A 4. fejlesztőre reagálva* Biztos hogy helyesek az adatok?
Fejlesztő 5: Attól tartok a játékosok 95%-a játszik artyval, 14 csoportot jegyeztek fel az EU/USA/OROSZ régióban, de a leghangosabbak a fórumon panaszkodók akiknek még 5%-át sem írtuk össze. A legtöbb gond az USA régióban van.
Fejlesztő 5: *megmutatja az USA szerverről származó arty statisztikákat*
Fejlesztő 2: tehát miért gondolkozunk egyáltalán az arty nerfen? mióta demokrácia ez?
Fejlesztő 6 (USA): Annyi bizonyos hogy néhány artillery sebzési fizikáján változtatnunk kell, a SU-26-nak már biztos, ahogy a franciákon is... de hogy az összeset? A legtöbb arty közel játszhatatlanná fog válni hacsak nem javítunk a kódon. Storm mit gondol erről?
Fejlesztő 2: *AZ AGYAM ELDOBOM*
Több héttel később... a Wargaming az arty nerfen dolgozik
Fejlesztő 5: Kérlek küldjétek el a tesztelőknek az új visszajelzéseket a sebzési modellről. 25%-ra becsültük a csökkentést az összes arty sebzési modelljén, meg tudjátok ezt erősíteni?
Fejlesztő 4: Megerősítve. Az Object 212-től sírva fakadnak a paradicsomok, mi ebben az élvezet egyáltalán?
Néhány levélváltást követően, a fejlesztők még mindig az arty nerfet vitatják amikor Serb dühösen közbeszól és az egyik leghíresebb szóáradatát zúdítja a fejlesztőkre. Kérlek figyeljetek oda mit jósolt meg előre SerB.
Sergey Burkatovskiy *szerkesztve*@wargaming.net
>>>Figyelem!
Emlékeztetnék mindenkit hogy ez egy üzleti modell, nem demokrácia. Annak ellenére hogy miről rinyálnak a játékosok, 90%-uk rendelkezik artyval, kicsitől közepes szintig és 83%-uknak van 10-es szintű. Ez ellentmond a jelenlegi "az artyk szarok" statisztikáknak és most figyeljetek, ezek a kis ovisok azt sem tudják mit akarnak, csak azt szeretnék hogy állandóan nyerjenek és amikor ez nem sikerül akkor mindent hibáztatnak amit csak tudnak. Mihelyt nerfeljük az artykat, utána a TD-k lesznek a bűnbakok. Vakok és csak azt keresik ami a leggyorsabban az előnyükre válna a győzelemhez és utána majd a páncélvadászokkal lesz bajuk - ez túl sok hogy kordában tarthassuk mert csak kezdődne minden elölről! A legújabb statisztikák azért vannak hogy kevesebb legyen a csatánkénti kiosztott sebzés és úgy tűnik bevált. Ezen mostantól nem fogunk változtatni hacsak az üzleti modell nem kívánja másképp. Arra kell koncentrálnunk hogy a szerverek statisztikái mit mondanak, nem valami fórumon firkáló hangadókra. Az arty a játék része, ami alapját képezi a modellünknek, ezért soha nem fogjuk kivenni.
>
>>
A CW térképek statisztikái azt mutatják hogy minden rendben az önjáró lövegekkel, a "profik" lehet hogy rinyálnak érte a fórumokon, de ettől még ugyanúgy használják a területük megvédéséhez, tehát hibás a logikájuk. A számok nem hazudnak.
>
Mostantól ne foglalkozzatok az arty témával, csak azzal amit a számok mondanak, mivel azok soha nem hazudnak. Ha majd az átlag win rate 50.1% felé emelkedik akkor újra beszélhetünk róla, előbb nem.
>
Néhány arty a változtatások miatt állandóan alacsony win raten lesz, javítsátok ki őket ennek megfelelően, a csatánkénti sebzési elvárásokhoz és pontossághoz ne nyúljatok az új modellnél.
>
>>
>>>
Na hol van az italom?
És a válasz...
Fejlesztő 7: Minden tervezőnek, a prioritás most már a lokalizációkon van, Wot Blitz, WoWp, WoWs, és WoT: Generals van folyamatban. A játék balanszolással egyelőre ne foglalkozzon 6 embernél több, az artyk már nem élveznek prioritást. Tájékoztassátok erről a fórum adminokat is.
Majd hónapokkal később...
Fejlesztő 9: Megmondtam, most már a TD-k a bűnbakok. Van valami tervetek?
Fejlesztő 1: A szomorú, nagyon szomorú igazság az hogy az új visszajelzésekre várunk, elsőbbséget élveznek a Hellcat, T49, T18, Tortoise, az egész Waffentrager ág, az új 1.18-as álcázási modell. Ez mind folyamatban van, lehet hogy ezzel elrontunk valamit, szóval nem javaslom az álcázás módosítását amíg az új fizikai modell nem érkezik meg a 9.5-ben.
Megmondtam hogy a rinyálás soha nem szűnik meg, most hogy kijavítjuk a problémákat az artyk nem lesznek buffolva, a számokat ellenőrizzük. Nem fogjuk az artykat piszkálni, keressetek más megoldást.
Megjegyzés: az FV304 esélyes jelölt a módosításra, mivel a win rate globális szinten meghaladja az 52%-ot. A cél az hogy 49%-ra szorítsuk le.
Fejlesztő 8: Az emberek még mindig az artyk miatt panaszkodnak? Mazochistának kell lenned hogy egyáltalán játssz vele, vagy nagyon bénának hogy eltaláljanak vele, viszont az FV-t illetően egyetértek.
Fejlesztő 10(USA): Amerikában mostanában "égi ráknak" hívják.
Fejlesztő 5: Ez olyan mint az európaiak lengyel utálata, undorító a gyerekes játékosközösségről hallani, és jogosan nem is foglalkozunk vele. Eddig is kaptunk panaszokat és kiosztottunk pár állandó kitiltást a hangadóknak. A legtöbb sértegetés Nagy-Britanniából, Németországból és Csehországból érkezik a jelentések szerint. Továbbá kérlek ezentúl tartózkodjatok a rák kifejezéstől *szerkesztve* a feleségemet nem rég rákkal diagnosztizálták és jelenleg is orvosi kezelés alatt áll, néhány játékos azt sem tudja mit kíván a másiknak amikor a seggükből beszélnek... csak mert az interneten ezt is szabad.
Fejlesztő 11(USA): általában a kitiltott/elégedetlen játékosok a wotlabs.net nevű fórumon gyűlnek össze, olyanok akik utálják az artykat vagy a td-ket és egy bannolt játékos "vezeti" őket.
Egyébként, bocs a zavarásért de van egy óriási problémám a phyton fájlokkal és *szerkesztve* megint szabadságon van (most éppen egy üzleti úton Lengyelországban hogy felállítsa az új lokalizációs csapatot). Lesznek változások a tankok neveit illetően? A phyton néhány tankra utal eltérő nevekkel mint általában és már kaptam levelet a Chicagoi csapattól amiben azt írták fogalmuk sincs.
Fejlesztő 10(USA): Elnézést a rák megjegyzésért, mostantól tartózkodom tőle, azonban a játékosok most a "láthatatlan" td-kről panaszkodnak. Elképzelhető hogy ez az arty nerf mellékhatása?
Fejlesztő 1: Kijavítottam a phyton fájlokat, most már egyeznie kell a lokalizációs szoftvereddel. Igen ez egy mellékhatás amire számítottunk, a páncélvadász játékosok száma 40%-al emelkedett, viszont a win rate-jük nem növekedett. Kruta és Grom folyamatosan ellenőrzik.
Az új prioritást most a könnyű tankok újratervezése jelenti, azért hogy "kedvelhetőbbek" legyenek, mert jelenleg szegényesen teljesítenek és nem kívánatosak, mivel a játékosok csak a közepes tankok és a td-k felé haladnak. Viszont ha túlságosan felerősítjük azzal felborítjuk az egyensúlyt. Egy új tervet kell kidolgozni.
Fejlesztő 12(EU): RIP Arty, hagyjátok már békén! Ha eltalálják őket az a saját hibájuk, bármennyire is tagadják, a win ratet nem lehet 50% felé vinni ha csak artyval játszik valaki, ellentétben a többi tankkal és nem létezik ilyen játékos hiába is állítják.
Tehát mit gondoltok erről? SerB előre megmondta és meg is történt, a TD-k dominanciája egy újabb nerf sorozathoz vezetett. A történet lényege: a Wargaming alkalmazottai (általában) tudják mit csinálnak.
Az eredeti cikk itt található meg angol nyelven:
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
Az előbb 54% volt nekünk XVM szerint, viszont -1.500 HP-ban kezdtünk, szintén Tier8. Kikaptunk. Persze véletlen is lehet, bár eddig nem úgy tűnt nekem. De amúgy meg ha balfékek vezetnek, semmilyen komponens nem számít, ezért nem értem miért megy a rinya a KV-1S miatt.
This clan does not accept applications.
Mindenkinek 2x azt kívánom, amit ? kívánna nekem.
AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |
Hiába van az egyik oldalon egy TOG, aminek nagyon sok a HP-ja még nem fognak nyerni, mert a sok HP-t cseszheti, ha lassú és papír. Inkább két Hellcat mint egy TOG a több HP ellenére.
De ha 2 heavynyi hp-t akarsz, 15k hp-d 10k hpnyi FV-vel szemben. 😄
Utoljára szerkesztette: Maala, 2014.09.04. 12:19:14
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"A BORG kollektíva része.
Elvárások: aktivitás,TS-használat, minimum egy 10 színtű tank vagy ágyú."
vagy
"A 2BORG klán felvételt hirdet. Pofon egyszerű az egész, fun klán, nincs megkötés. Ha meguntad a sok ugráltatást, csatlakozz közénk!"
Mindenkinek 2x azt kívánom, amit ? kívánna nekem.

Igy szerintem ez a mérőszám önmagában semmit nem ér, max arra jó hogy az elején felhúzd magad ha látsz vmi különbséget 😊
AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |
nice mm
mondjuk legalabb a td-k tuzerej tudta volna kompenzalni. az sokkal szebb amikro meg az sincs meg 😊