418753
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
#345112 Akkor mire értetted azt, hogy a páncélja nem változott? -
#345111 "Miért mi ellen véd a páncélja?" hol írtam ilyet hogy véd?
-
#345110 De ha azok jönne szembe?
Akkor nem engedheted meg azt, hogy rng miatt most épp vagy beadja a helyes találatot vagy sem, márha maximálisan kompetetív akarsz maradni a szemben álló ellenfelek ellen.
E-100 abból a szempontból jobb, hogy agilisabb mint a maus így bizonyos szituációkba meg lehet úszni a lövést úgy, hogy még pont időbe kifordítod az alját autobounce szögbe pl, de maus-nál ez kb lehetetlen, mert annyival lassabb a forgási sebessége.
E 100 jobb tank a maus-tól és az meg már csak a ráadás hogy jobb ágyúi vannak, még a 12.8-as is gyorsabb rajta.
A 15.cm-es meg azért csak 750-et vág lövésenként, amíg a 12.8-as lehet bead neked egy 380-at.
Én alapból nem vagyok képes full gold használatra, egyszerűen mikor meglátok olyan felosztásokat, hogy 15-ből 13 papír,könnyen belőhető tank nem bírom rávenni magam, de sok esetbe még így is van hogy jobban járnék vele, mert lehet könnyen belőhető, de a 246mm nagyon simán le tud pattani egy-egy jobban páncélozott helyről pl jp2 felépítmény, erre ha az apcr-el lövök szinte biztos átütés vagy jt felépítmény/hull.
JT-nél a legjobb példa talán, mert azt kb automatice beütöd ekkora átütéssel míg a 246 csak tökéletesen merőleges szögbe+jó rng melett esedékes. -
#345109 Miért mi ellen véd a páncélja?
Maximum a gyengébb átütésű 6-os tankok ellen és még azoknál is 50-50%.
Ha mondjuk párosítjuk azzal, hogy a chi-to,comet 3mp-ként lövöldözi ezt rád az rng miatt valszeg több fog átütni, mint ami nem.
Szóval a páncéllal még t6-ba se lehet mit kezdeni igazából, tehát az ágyúján kívül nincs semmije, csak egy lassú,védtelen platform.
Tigris esetében teljesen érthető miért adtak neki kiemelkedő rof-t, hisz az összes többi tulajdonságában ezt kompenzálják.
Ergó a tigrist tökéletesen balanszolták, ezt azzal elég butaság cáfolni, hogy egy jó játékos mivel nagyon magas sebzéseket tud produkálni vele op.
A tigris eleve egy ilyen rákfene a Tigris P-vel egyetembe, ha nem kapnák meg csak a történelmi ágyújukat akkor még t6-ban is egy átlagon aluli tank lenne, így viszont teljesen történelmietlenek kb akkora hülyeség mint a jelenlegi vk45b.
De a legtöbb német ilyen.
-
yossarianHUN #345108 Amit mondasz mind hatványozottan igaz az E-100-ra, mégis teljesen használható (sőt, igen jó) AP-vel. Vagy te életformaszerűen sidescrapelő IS-7-ek és E3-ak ellen harcolsz? Nem? Akkor nem értem, miért lenne kötelező alapból arannyal lőni. -
yossarianHUN #345107 Amit mondasz mind hatványozottan igaz az E-100-ra, mégis teljesen használható (sőt, igen jó) AP-vel. Vagy te életformaszerűen sidescrapelő IS-7-ek és E3-ak ellen harcolsz? Nem? Akkor nem értem, miért lenne kötelező alapból arannyal lőni. -
#345106 Teszt szerón amikor játszok én is mindig ki szoktam próbálni és én is tudom, hogy nagyon sok dolog tud pattanni róla, elmebeteg szögebe lehet vele állni.
Ágyút viszont jól ismerem, hogy igen sok esetbe nagy hátrány ha épp nem úgy áll vmi hogy ráláss a gyenge pontra és társtva a legrosszabb rof-al, na ezért kell a gold, hogy maximálisan ki tudd használni azokat a lehetőségeket amikor van időd és lehetőséged lőni.
pl átlehet lőni egy E3-at is ap-val gond nélkül csak megint valószinű hogy nem fogod ott eltalálni ahol átmenne. -
#345105 a tigris átlagon aluli volt és most pont az ellentéte, de ez téged cáfol, mert a páncélja változatlan maradt
full gold a 20 ha csak azt használod mausba ez kétségtelen -
yossarianHUN #345104 Meg azt is mondták, hogy lesz rombolható környezet, meg több száz HD tank 3 hónappal ezelőttre, és így tovább. Ugyan kérem, amit a WG mondott, annak mindig is az ellentettjét kellett venni. És ha nincs Maus II torony? Az IS-3 tornyában meg nem férne el a BL-9, az E-75-ben a 128-as, a WT PzIV a valóságban tripla hátraszaltókat dobott volna minden lövés után ezzel az ágyúval, arról nem is beszélve, hogy az ágyúcső miatt alapból beborult volna a sárba. Ha ezek az apróságok nem zavarták őket, ez sem fog gondot jelenteni.
Egyébként nem tudom mennyit játszottál te Maussal, de én minden teszt szerveren elviszem pár tucat körre, és az, hogy papír, az nettó marhaság. Sokkal veszélyeztetettebb manapság a sok nagy átütésű ágyú között, mint 2-3 éve, az tény, de semmiképp nem papír. Sidescrapebe állva vele, a tornyot forgatva elmebeteg mennyiségű sebzés tud pattintani, pedig teszten még a Jagd E-100 is full golddal lő.
Az, hogy "kötelező alapból arannyal lőni" vele, az megint orbitális böszmeség. E-100-zal, aminek tíz miliméterrel kevesebb penje van, tíz meccsenként ha ellövök goldot, azt is csak jól játszó IS-7-re vagy E3-ra, és így is elég jól megvagyunk.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 21:43:03 -
#345103 És mennyire lenne jó a tigris, ha nem lenne akkora rof-ja?
Akkor meg kb az utolsók között kullogna, mert se páncél, se mozgékonysága nincs.(pl amx m4 a jó példa erre, azon sincs semmi páncél, de hasonlóan jó ágyú mellé ott már van egy elég jó mozgékonysága)
Szóval az olyan sniper tankokat amik nagyok,lassúak és páncéljuk haszontalan az adott szinten máshogy nem igen lehet kezelni.
Egyébként nálam full gold a 20 is, mert igen kevés meccsen lövök ki ennyit ilyen lassú rof-os tankokkal.
-
#345102 full golddal lőni meg hogy raksz bele 20 goldot az nem ugyan az. Én is rakok a tankokba 1/5-öd goldot és havonta 1x lövöm ki. Jelenleg egy szar a maus ez kétségtelen, de a tiger jelenleg az egyik legjobb t7es, azt nem pariba hozták a többivel, hanem jobb a többinél. (kivéve t29) Ha azt akarod akkor az nem pariba hozás hanem erős buff, ami a többi fölé emelné. -
#345101 Azt, hogy nem lehet kibalanszolni egy olyan tankot aminek a páncél lenne a lényege egy ilyen közegbe.
Jobb ágyút sem fog soha kapni, mert elmondták jópárszor nem lesz maus 2 torony.
eggyetlen megoldása van, mint írtam kiemelkedő rof, jó soft ágyú statok, mint a tigrisnél.
De ehhez nem kell neki az L/61, mert ezt a jelenleginél is megtudnák csinálni, ha akarnák.
pl eleve miért lenne törvényszerű az, hogy ha meg is kapná a jobb 12.8-as ágyút akkor jobb rof-ot kapna?
Szinte biztos, hogy elég jól lerontanák azt az ágyút a maus-on és nem úgy kapna meg mint a jt-n van. -
#345100 ez mausnál kb 20 arany lövedéket jelenete kb, én kb 8-10-et szoktam mindenbe rakni prém lőszerből és csak nagyon ritkán használom ténylegesen.
Másrészt meg aki komolyan akar Maussal játszani annak elég kötelező alapból arannyal lőni, a jelenlegi feltételek melett.
Itt nem 40 gold lőszert értek, hanem mint fentebb említettem 20-25 lövedék kb.
Amíg ilyen könnyen belőhető addig nem lenne pariban, bármilyen ágyút is kapna..ha csak nem adnának vmi beteg rof-ot a Maus-nak.
pl lehetne a jelenlegi ágyújának medes szintű rof-ja, a tigris-nél is ez volt a megoldás, maus kb ugyan abba a helyzetbe van t10-be. -
yossarianHUN #345099 Most akkor buffoljuk a páncélját, a mozgékonyságát, az agyúját, csináljuk kisebbre a modelljét, és még pár lézerágyút is hegesszünk a tornyára, vagy mit vársz? Ha a legrosszabb T10 ágyúja van, akkor kapjon egy jó ágyút, oszt csókolom, a tulajoknak máris könnyebb lesz megbirkózni a méret és a goldspammerek okozta problémákkal. Maradjunk már a realitások talaján. -
#345098 DPM szar, akkor nem a jelenlegit kellene inkább buffolni rajta?
Épp ezért mondom, hogy az ágyú nem segítene rajta, mert az csak 1 eleme ami miatt gyenge.
Maus egy nagy,lomha,lassú dög, de cserébe van páncélja...csak ez a páncél nem működik, köszönhetően a gigaultramega átütésű ágyúknak és az arany lövedékeknek persze.
Ehhez jön még plusszba, hogy történetesen a legrosszabb 10-es ágyúja van és még a dpm is az.
Maus koncepciója ilyen feltételek melett nem működik.
-
#345097 én nem tudok semmit se full golddal használni prém nélkül, de L/61el pariban lenne sztem -
yossarianHUN #345096 Pedig egy jó ágyú szerintem igen sokat dobna a Maus használhatóságán. Hogy pariba lenne-e a többi T10 heavyvel azt nem tudom, de mondjuk a JT hosszú 128-asával legalább lenne visszatartó ereje és DPM-e. Azzal azért már komolyabb tényező lenne közeli tűzharcokban, nem csak a mozgó fal szerepét töltené be. Az artykon és goldosokon nem segítene, de a semminél sokkal több lenne. -
Hassel74 #345095 A csúcson kell abbahagyni...
-
#345094 De itt nem az volt a felvetés, hogy jobb legyen mint a mostani, hanem hogy egyszinten legyen a többi nemzet 50-es gépeivel szembe és ezen nem változtatna az hosszabb 12.8-as ágyú.
Ennyi erővel most is használhatod full goldal 311-es pen-el, akkor most pariban van a maus így?
-
#345093 Valószínű rosszul lett lefordítva, mert belső modult kell kilőni. -
Malarki #345092 Aha, az jó, és ez miért nincs leírva sehova? Direkt azért mentem láncra hogy gyorsan meglegyen. -
Simulacrum #345091 LT-15 Prokhorvoka 7606 spot
szereplők:
WZ-132 - Simula
Vicces ellen Amx1390 - Görögország
Soha nem mozdulunk meg JgPz1000 - Lengyelország
Egymással trécselő artyk - Magyarország
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
replay -
#345090 Azon semmit, de a Te logikád alapján ágyú se kéne rá akkor se lenne rosszabb -
#345089 Vannak modulok, amik nem számítanak. A lánc asszem ilyen pl. -
Malarki #345088 Na most itt akkor mégis mi a francot kellene csinálni?
-
toma77 #345087 KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁS!
(Nem reprezentatív jelleggel.)
MI A PERSONAL MISSION-RA HASZNÁLT LEGJOBB/KEDVENC TANK?
Minden küldetéskategóriában két tankot - egyet kisebb tierben, egyet nagyobb tierben - lehet választani.
1. LIGHT TANK:
2. MED TANK:
3. HEAVY TANK:
4. TD:
5. ARTY:
Válaszokat lehet nyugodtan ide a fórumra beírni, indoklás fakultatív.
Ha elegendő válasz érkezik, összesítem, és leközlöm az eredményt.
Köszönettel! -
#345086 Csak akkor nem úgy mondja be a legénység, hogy critical hit.
-
yossarianHUN #345085 Azért ne feledjük, hogy az is critical, mikor sebzel, ÉS modult is ütsz. De tény, hogy a köznyelvben már 10-ből 9-szer a nulla sebzésre értik a népek. -
Pares #345084 Itt a critical hit pont az ellenkezőjét jelenti, itt nem örülsz neki, hanem megátkozod SerB egész családfáját. Például amikor JagdE100-al belelősz egy AMX könnyű tank oldalába, és besárgítod a lánctalpát, 0 sebzéssel. -
#345083 köszi, akkor azért van. mert eléggé modulokra lövök ha nem látok alvázat -
#345082 Itt azt jelenti, hogy ellövik az eggyik modulodat, de nem sebzed a tankot hp tekintetében. -
#345081 mi az a critical hit? kritikus találat, általában a játékokban az extra nagy sebzést jelenti, itt meg nem vesz le 1% életerőt se :D -
#345080 Light: t37
Med: Chi-To
Heavy,: WZ-111, Tiger-1
TD: T30, ISU-152
Arty: GW Panther -
lexlutor #345079 es kimaradt h azert meg kiirtak ra egy egerfogo badget is, hogy ha esetleg megis bemennel vele, azert tuti-biztos valaki radszaljon :D -
yossarianHUN #345078 Már csak részben. Kb. fele-fele arányban oszlik meg a meló a belsős és külsős modellezők szerint, legalábbis pár napja ezt olvastam. -
Oddball29 #345077 A modellezés ki van szervezve. -
#345076 Mit javítana a lomha,gigantikus és lényegébe gyenge páncélján az l/61-es ágyú?
Mert első sorba ezért rossz a Maus. -
#345075 L/61-el nem lenne pariba a többi 10-sel? hmm -
yossarianHUN #345074 Majd összehasonlíthatjuk az Obsidian teljesítményével, ha kézhez kapjuk az AW-t. -
yossarianHUN #345073 Jó, csak tudod, a Maus a nagy öregek egyike, amik már a béta eleje óta bentvannak. Akkor még bőven jó volt, sőt, jó kezekben egy igazi bulldozer, amivel át lehet gyalogolni az egész ellenséges csapaton (mondjuk a 4 tieres MM ebben a keze alá dolgozott). Aztán bejöttek a T10 TD-k, T10 artyk, meg a rosszullétig feltápolt, új tankok (T57, T10 medek, satöbbi), mert valamelyik leleményes Iván kitalálta, hogy ezzel fogják megcsinálni a nagy zsozsót, és bejött. És a Maus szép lassan rohadtul elavult, ma már többnyire csak artycsemege, meg XP-zsák a sok elmebeteg átütésű T10 indulónak.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 19:21:26