418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Negritis
    lehet tudni, hogy a VK45B-t mikor cserélik le?
    és hogy mi lesz a 45b-vel? mert nem tudom hogy lenne-e értelme kihúzni még kb 130k xp hiányzik a 45A-n, hogy meglegyen
  • Simulacrum
    Nem szeretem ezt a T54E1-et mégis fantasztikus köröket megyek vele. Ennyi epic kört talán nem is mentem még kedvenc tankjaimmal se, mint ezzel. Pontatlan, kicsi átütés, papír. És most ebben a csatában még egy hibája kijött. Elfogyott a lőszer. A végén a körünkben lökdöstem a T-43-at, aki egy ideig pattogot, majd váltott aranyra aztán kinyírt. Ez egy elég hülye dolog, ezt simán kivehetné a WG, mármint lehessen minden tankba elég lőszert vinni, ne ilyenen múljon már egy kör. Ez egy nyert kör volt, ha van elég lőszer.

• okosszöszi26
    nos, miután meggyőződtem róla, hogy artival képtelenség közelről eltalálni akármit félóra célzás nélkül, akárhány próbálkozásból, kíváncsi lennék rá, hogy a mozgó artik, amiknek ugyebár teljesen szétugrott a célzóköre, engem hogy durrantanak széjjel miközben körberohangálom őket LT-vel.

rettentően érdekelne, ugyanis 10-ből 7-szer simán kiszednek így, holott ez gyk. a képtelenséggel határos

azt ne is mondja senki, hogy a random nekik pont beadja, mert ennyiszer nem lehetséges!
  • VaFec
    Üdv!

Arty-s szakasztársat keresek Light küldetés teljesítéséhez. Játékon belül megtaláltok ezen a néven.
  • rahotep
    Sziasztok!
    Már csak szakaszban élvezhető ez a rakás szar játék! Annyi a hülye,hogy már a játék élményét is elveszti az ember.

Mi a frászt kellett volna még csinálnom??? Természetesen az arty a végén 1 lövéssel kilőtt 63hp-ről,de sajnos olyan jó volt az álcája,hogy 60 méterre volt és nem spotolódott fel...teljesen korrekt!
  • Tono34
    LT15 nagy nehezen összejött (kb az utolsó esélyed ma estére te kib...t játék). Ru251 prokhorvka, érzésre nagyon szar kör lett, majd a csata végén látom, hogy megvan 4300+ spot :)

Sikeresen beparkolva a stug a garázsba :)
  • Palinko
    szerintem a valósághoz képest így is túl pici, mondjuk a sniper elite 3ban meg túl nagy volt
  • EmR3
    Az álcaháló biztos belelógott a parancsnok kémlelőjébe és ezért nem volt látható az ellenfél.
  • DasIsFuck
    köszi:)
  • davidbog
    A hozzászólásomat nem találtam meg. De a kép még megvan a képtáramban:

A lényege az, hogy a torony frontja 205 mm és 220 mm között változik. Ráadásul úgy, hogy a középső kevésbé íves rész a 205 mm vastagságú, majd felfelé és lefelé amikor a görbülete már nagyobb akkor megvastagodik 220 mm-re. Míg a játékban végig mindenhol 240 mm vastag, ezáltal a torony frontrészének a középső sévja kap kb +35 mm védelmet.

Ez egy általam készített összetett kép külön szerepel a rajz és külön a szürke hátterű szöveg. Mindkettő a Jentz - Doyle páros Panzer Tracts No.6-3 - Schwere Panzerkampwagen Maus and E-100 című könyvéből van. A rajz a 6-3-47. oldalról van kivágva, a szürke hátterű szöveg a 6-3-19. oldalról és az van a rajzra rakva. Ha akarod felhasználhatod fórumokon, csak említsd meg hogy kreált kép és hogy melyik része honnan származik. Úgy kevésbé tudnak belekötni.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.02.05. 03:08:41
  • DasIsFuck
    Hát én a kinti fórumokon meg ftr-en olvastam ott úgy hivatkoztak rá, hogy jobb lenne a mostanitól.

Maus armor is based on research of Yuri Pasholok, who said that the values could be different and 200+
    eggyik q&a-ba ezt olvastam.

egyébként betudnád linkelni azt a postot, engem érdekelne.
  • davidbog
    Aha, az a Krupp féle torony, hát az 200/80/150 mm vastag volt ugyanilyen szögek mellett ami a játékban is van. A Maus Porsche-tornyáról nem rég raktam be képet, valójában csak 205-220 mm vastag volt és pont a 205 mm-es rész volt a legkevésbé döntött. Ha a WoT-ban is ennyi lenne a vastagságuk akkor minden tier 10 löveg könnyedén átütné őket, ezért lettek buffolva.

De nem értem miért lenne jó a Krupp-torony a Mausra. A front részen a belöhető viszonylag keskeny sávot leszámítva sokkal gyengébb.

Tier 8-tól felfelé nagyon át lehetne variálni a harcjárműveket és a lövegeket is. Több mint egy éve írtam ide is a saját elképzelésemet. Kis modósítással még mindig jó lenne.
  • popey8
    Az angol lövegek kurv@ pontosak ám...
    5-ből 1 win ma is kezdésnek. Hetek óta ez van. Ma se fogok 10-nél több csatát játszani.

Utoljára szerkesztette: popey8, 2015.02.05. 01:20:59
  • DasIsFuck
    Elvileg igen, azt tervezték az e-100-ra rakni csak kisebb páncéllal.

• Master91
    fél órán belül 4x teszi be a light tankomat pearl riverre ez a gyehena szar
  • davidbog
    Mi az a Maus 2 torony? Ami az E-100-ason van?
  • DasIsFuck
    Igen, de ha kap egy kiemelkedő rof-ot akkor a kis átütéssel is el lehet boldogulni.
    Ha nem akkor nyilván a másik megoldás a jobb, de mégis csak az első lenne a wg szempontjából a történelmibb megoldás.

Nagy rof-al alapvetően élvezetesebb a játék, számomra.
  • fsb1000
    Szerintem nincs nagy gond a Maussal. 10 golddal jól játszható. 10-ből max 2-3 csata olyan, hogy esélye sincs, mert vagy nem ér oda, vagy rommá lövik mielőtt érdemben viszonozhatná a tüzet.
    Városi pályán a legjobb. November tájékán valamit piszkálhattak rajta mert érezhetően jobb lett, Persze aki akarja és tudja az belövi.
  • yossarianHUN
    Sóhaj. Bekezdéseken keresztül részletezted, hogy milyen kevés a 246 pen, meg hogy nem elég pontos ahhoz, hogy weak spotot lőj, ezért sokat pattan, ezért goldozni kell vele. Erre megoldás lenne az L/61, de nem, most már tök elég a pen, csak RoF buff kell. Sounds legit.
    És mit mondtam, egyrészt sokkal nagyobb pálfordulásokat is láttunk már a WG-től, úgyhogy simán lehet Maus 2 torony, másrészt nem kell neki mindenképp a torony, elvégre hogy csak egy példát mondjak, az IS-3 tornya se fogadta volna be a BL-9-et, mégis bennevan a játékban.
  • DasIsFuck
    Su-100y-al lehet probálkozni.
  • András77
    Szinte az összes nyolcassal TD-vel meg tudod lőni a 4e-t, persze a top ágyúval. Talán csak a brit meg a francia lóg ki lefelé a sorból, de a többi viszi. Én a borsig-ra hajtok, mert annak a stock ágyúja azonnal képes ilyen sebzésre (sőt az a jobb ágyú). Gondolkodtam még a proto-n, de ott elég sok grind a nagy ágyú és addig nincs esély.

A borsig a legjobb választás szerintem, 1e szabad xp-ből felteszed a nagyobb motort és kész a tank, utána a láncot kicsi később, de már ilyen állapotban is képes a 4e-re (meg sokkal többre).

Tier7-ben már húzósabb a dolog, egy jpanther esetleg, ha nagyon elsül a kezed, talán még a szent emil a nagy elefántölő ágyúval és kedvező pályán, kevés arty mellett, meg az e25-el összejöhet, bár ezt a tankot már nem lehet ugye megkapni. A többi tier7 TD szerintem elég esélytelen.

Tier6 és lejjebb meg felejtős.
  • DasIsFuck
    Én szívesen megnézném egy teszt keretében vajon melyik verzió az életképesebb.

Én pl simán áldoznék az átütés+alfa rovására, ha megjobb rof-ot kapna és minimális célzás/pontosság buffot.

Jt ágyúhoz meg mindenképp kellene a Maus 2 torony, ami jobb lenne a jelenleginél.
  • yossarianHUN
    Muszáj kötnöd az ebet a karóhoz? A jelenlegi kap egy jó RoF-ot, váo, világmegváltó lenne. Az L/61-nek rosszabb lenne a RoF-ja, cserébe lenne 30-cal több átütése, 70-nel több alfája, és jobb célzási ideje/pontossága. Mindezt úgy, hogy több hsz-en keresztül fejtegetted, miért kevés a 246 pen manapság. Let it go.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 23:12:39
  • DasIsFuck
    TD ágyú, kizárt, hogy olyan álomszép statokkal bekerülne a mausra.
    Ezért lenne egyszerűbb a jelenlegi javítása, történelem hű

Tigris alatt konkrétan, hogy értelme legyen az adott tieren.
    Maus is sok esetbe hasonló helyzetben van, nyilván nem annyira erősen mint a tigris.
    Ezért marad az ágyú soft statisztikájának javítása az eggyetlen lehetőség.

Mivel még az sem megoldás, hogy lemegy t9-re és vmi átveszi a helyét, mert nincs más.
    szóval vagy iszonyat túl kell buffolni, vagy sniper tanká kell tenni ami egy igen "op" ágyút igényel.
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.02.04. 23:13:49
  • yossarianHUN
    Én JP2-vel csináltam meg.
  • yossarianHUN
    "maximum ágyúkkal lehet kibalanszolni, ugye a tigris-nél is ez volt a helyzet." Egyrészt a kibalanszolni alatt szinte biztos vagyok, hogy azt értetted, hogy "pariba tenni", másrészt közvetlenül ezután hasonlítod a Tigrishez, ami, mint pár hsz-el lejjebb ki is fejtettétek, nemhogy pariba lett téve, de jobb is lett a legtöbb versenytársánál.

Hogy az L/61 egyetlen előnye az átütés? Na ne ba, pajtás, az a játék talán legjobb ágyúja. Elmebeteg RoF (10 mp körüli), ergo elmebeteg DPM, durva alfa, és álomszép célzásidő és pontosság adatok. És igen, ez lehetne ugyanilyen a Mauson, mert a JT T9, a Maus meg T10, de még ha nerfelnek rajta is egy keveset, akkor is kiemelkedően jó ágyú lenne.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 23:08:04
  • Pales27
    isu 152, rhm
  • Kubukli
    Ajánljatok már TD-t a StugIV legtöbb sebzéses TD küldijéhez T9 alatt.
  • DasIsFuck
    Pedig itt sem írtam, hogy pariban lenne, csak hogy ez az eggyetlen módja, hogy balansz ügyileg javítani lehessen rajta:D

Azt már leírtam miért nem lenne a jobb ágyútól sem pariban a tank(lassú,nagy,gold lőszer és ultra magas alap átütések)

Másrészt meg az l/61 eggyetlen előnye, hogy nagy az átütés, én erre írtam, hogy a jelenlegin is nagy ha aranyat is használunk és azt meg tudjuk, hogy a nehéz tankon jóval rosszabb soft értékei lennének az ágyúnak mint egy td-n.
    Akkor meg nem mind1, hogy a történelmileg pontos ágyú soft értékein húznak, vagy adnak egy történelmietlen ágyút lenerfelve a egy +35 átütésért cserébe?

Én inkább a kiemelkedő rof,kicsi átütés valamit picit javított pontosság melett a 490-es átlagos átlagsebzés melett döntenék, mint egy gyengített jt ágyú ami hasonló rof-ot kap,kis alfa és pontosság javulás melett.

Mint mondtad a 246 is elég az esetek többségébe, ha gyorsan lőhet akkor meg egy jó kompromisszum a legkisebb átütés szvsz.
    (én pl a jt-n is eléggé élveztem azt az ágyút olyan rof-al)
    Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.02.04. 23:07:04
  • OnkleTonto
    Ez meg a mai kedvencem:

célzom az AT15-öt, szintén lepattanó, majd eltűnik, és folyamatosan a semmiből jönnek a lövések. Persze nem lett látható, ami érthető is hiszen olyan pici és lapos, hogy a pusztában állva sem spotolódik fel.
  • Pales27
    pont az ilyen gyöngyszemek miatt olvasom a fórumot :D
  • yossarianHUN
    Folyamatosan magad ellen beszélsz. Előbb azt mondod, nem elég a jobb ágyú, most azt, hogy igen. Oké, akkor igen, erre mikor azt mondjuk, hogy akkor kapjon egy L/61-et, ami tényleg jó ágyú, akkor azt mondod, nem, inkább maradjon a mostani fos, jobb soft statokkal. Most akkor döntsd már el.
  • Pales27
    nem, te azt mondtad, hogy jobb ágyúval se lenne pariba a többi 10-sel
  • yossarianHUN
    "Épp ezért mondom, hogy az ágyú nem segítene rajta, mert az csak 1 eleme ami miatt gyenge."
  • DasIsFuck
    De épp ezért mondtam, hogy az olyan tankot mint a Maus maximum ágyúkkal lehet kibalanszolni, ugye a tigris-nél is ez volt a helyzet.

De ehhez nem feltétlen az l/61-es ágyú a megoldás, hanem a jelenlegi soft statjainak buffolása, rof,aim time,pontosság...
  • lexlutor
    t28 c kuldtes: - lt12 - light platoon 3000 spot dmg kozosen ez az elsodleges kuldetes, masodlagos: egy platoontag elje tul
    csata harmadanal kilottek, mivel ez volt az utolso korom kileptem a csatabol es a platoonbol is.
    harmunknak kozosen lett 3500 spotsebzes, ebbol 1500 az enyem volt. egyikuk tul is elte, a csata vegeredmenye dontetlen.
    a jatekbol nem leptem ki, ugyhogy 10 perc mulva nezem eredmeny dontetlen, utanaszamolok, et megvan, tul is elte egyikuk. kitunetes figyelmeztetes sehol.
    megnezem a kuldetest: completedbe van, de nem kituntetessel!
    a masik ket platoonmembernek kitunteteses!

nem kicsit furcsa ez igy..

erosen ajanlom mindenkinek, h csak akkor lepjen ki a platoonos kuldetesekbol, ha vege a csatanak!
  • OnkleTonto
    Az imént találkoztam egy T28HTC szakasszal. Mi a jó k. anyja ez a tank, hogy az IS3 nagylövege sem viszi golddal hátulról?
    50 méterre sem voltam, legalább kilencszer durantottam seggen, abból vagy 3 gold volt, és mind rikoséééééé, na ne mááár.
    Kéne még pár ilyen sosemvolt übertank mert alig van belőlük a játékban.
  • Pales27
    arra, hogy ugyan az maradt a páncél (szar) és a tank jobb lett ergo a maus is lehet jobb ua. a páncéllal
    Utoljára szerkesztette: Pales27, 2015.02.04. 22:32:20
  • patchaou
    Szerintem a masu ágyújának a legnagyobb hátránya hogy magason van.

Maala - ha fele arányban visz a masu goldot akkor is letolhat egy csatát full golddal :)
    Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.02.04. 22:29:00
  • Maala
    Mivel 60 lőszer fél el a mausban, nem gond fele-fel arányban vinni a goldot és a sima AP-t.