418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Sherman0070
    Fasza. Jött wotinfo-ra új fejlesztői hírcsokor. Na olvassunk
  • McFrost
    Köszi!
    Egyszer kipróbáltam, szaggatott mint a rossebb, ezért hanyagoltam.
  • yossarianHUN
    A játék a gyakorlatban két célkereszttel dolgozik, egy szerveroldalival, és egy kliensoldalival. Te alapértelmezésben a kliensoldalit látod, azonban a "valódi" célkereszt a szerveroldali, a szerver azt veszi figyelembe, az alapján számítja a lövésed irányát, így a lövés is oda fog menni, ahol a szerveroldali állt. Na most a kettő többnyire szinkronban van (tehát ugyanott vannak), de vannak esetek, amikor mégse. Például biztos neked is volt már olyan, hogy egy ház mögül kijőve lőttél, és a tankod tornya/ágyúja hiába nézett az ellenség felé, és hiába volt rajta a célkereszt, a lövés valami tök elmebeteg, az ágyúból kb. 45 fokos szögben kirepülve mérföldekkel mellément. Ez azért van, mert a te kliensed és a szerver közötti "súrlódás" miatt a te kliensoldali célkereszted (és a kliensoldalon megjelenített tankod lövege) már a célon volt, de a szerveroldali még csak akkor indult meg felé. És ugye a szerveroldali a mérvadó.

Logikus lenne a kérdés, hogy akkor miért nem használ mindenki szerveroldali célkeresztet? A válasz egyszerű. A beépített, szerveroldali célkereszt ugyanis meglehetősen "akadozva", darabosan mozog, elvégre figyelembe veszi a géped/kliensed és a szerver között minden kis apró eltérést, illetve például a már említett szerverkésést (te úgy látod hogy már B-re nézel, de a szerver szerint még A-ra), míg a kliensoldali a folyamatosság, ergo a kényelem érdekében már egy elsimított, "kozmetikázott" mozgást végez. Ez a szaggatottság sokakat (például engem is) rohadtul zavar, így inkább maradunk a kliens célkeresztnél, és kockáztatjuk, hogy néha-néha megviccel a szerver-kliens eltérés, és nem pont oda lövünk, ahova akartunk.
    Sok modder is csinált saját szerveroldali célkeresztet, nem tudom, ezek jobbak, simább mozgásúak-e a gyárinál, ezt majd a többiek, akik használnak ilyet megmondják.
    Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.13. 17:02:57
  • McFrost
    A szerveroldali célkeresztnek mi a lényege? Van rá mod, de benne van a játékban is, akkor hogy is van ez?
  • Pares
    Lentebbi hozzászólásokban jól leírták, miért beszélsz hülyeségeket. Ha 0-10-ig kéne osztályozni, hogy egy tank mennyire noob safe, akkor ez -10-et kapna...
  • davidbog
    Jaja, pont ilyen noob safe tank a tier 10 közepesek 75%-a is. Betölti a goldot aztán csak klikkel. Nyílt terepen 1 vs 1-be meg se kell mozdulni mert DPM-be bármit lever, kivéve egy még nagyobb DPM-ű tier 10 közepest. Csak arra kell figyelni hogy ne találjon el a gold lőszer külső modult vagy rétegelt páncélt, ezért ezekhez kell a legnagyobb skill. Ha épp nem 1 vs 1 szituáció van és mozogni kell az se baj, mert többségük simán robog 50 km/h sebességgel. Na jó terepen néha csak 40-el, de akkor is bárhova könnyen odaérnek. Persze közben szintén lehet lövöldözni, mert nekik van a legjobb célzási idejük és menet közbeni pontosságuk. Ja és persze némelyiknek szuper álcája is van. :D

Hát kb ilyen szinvonalú volt ez a JgPz E-100-as hozzászólásod. xD
  • Master91
    LOL! hát ez beszarás azért :DD

2 lövésből 2k dmg

IGEN ha oda megy a lövés ahova akarod ÉS ha át is üti az ellenfelet

páncél? goldot töltenek,mehetsz a picsbe a páncéllal. pikk-pakk mögéd/melléd kerülnek, mehetsz a picsbe. Artyk kedvence vagy, mehetsz a picsbe. Páncélt sokszor kitudtam használni,valóban, városi pályán 1 utcát feltudok tartani, ha elrejtem pocakot és nem lőnek goldal.
    de másik oldal elesik, és balról lőnek szét.
  • popey8
    Ebben most nincs igazad. Nekem is van és bár olyan jó lenne, mint ahogy te lefested. 1. Páncélja nem olyan rossz, meg tud fogni jópár lövést, de az alját - ezt mondjuk el is lehet rejteni - és a kis dudort a tetején simán belövik AP-val is. 2. Egy nagyobb mapon jól meg kell gondolni hova mész vele, mert nagyon lomha, nem könnyű utólag oldalt/pozíciót váltani. Artynak könnyű célpont. 3. A löveg. Na igen az tényleg elég jó, de közel sem annyira, mint ahogy te állítod. 2 lövésből ritkán csinálsz 2200 sebzést. "goldot betöltik, nincs olyan felület, amiről lepattan, keresztül fossa még a legvastagabb lövegpajzsot is" Ez instant hülyeség. A goldja HEAT és még egy nem olyan vastag lövegpajzs vagy egy light/bat lánca is simán benyeli. Mondjuk ezek az AP-t is, és utána több mint 20 mp-ig malmozhatsz. Hiába a nagy pen, ugyanúgy gyenge pontot kell célozni, különben egy elhibázott lövés után szépen kifiléznek.

Ha teheted próbáld ki vki accján vagy tesztszerón. Lövöldözz vele HEAT-et lövegpajzsokra meg csak úgy. Meg fogsz lepődni. Az AP meg olyan helyekről tud pattanni 303 (asszem ennyi az AP penje) pennel, hogy csoda. Szal, ez kb. csak papíron annyi. Gyakorlatban az RNG sokszor "véletlenül" kevesebbet ad neki;)
    Utoljára szerkesztette: popey8, 2015.02.13. 16:09:17
  • foxbat88fx
    na erre nem tudok mit mondani :DDDD
    agyfaszt kaptam :DDDDDD
  • FosTalicskaa
    Szerintem 3 csata után sírógörcsöt kapna. Ezt tudatalatt ő is érzi, hogy a TD-k neki meghaladják a játéktudását, képtelen jó stratégiai döntéseket hozni már a kör elején, így csak konstans rage-el mindenkire aki mégis ezekkel az ágakkal megy és még jól is játszanak vele. Így marad a noobsafe medeknél, lightoknál ahol 70-el mehet, magas pen, jó alfa, dps és és extrém jó camo várja. Ráadásul az utóbbi idők wot fejlesztései is ebbe az irányba terelik a fejősteheneket (akarom mondani a még aktív játékosokat).

Ja bocs elfelejtettem neki vannak háromszög ikonnal rendelkező heavy tankjai, szóval akkor ő már tudja miről is beszél...
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.02.13. 15:44:37
  • yossarianHUN
    A Trógert kihúztad, az FV-t meg ki akarod, de ezt nem, mert a noobok tankja? Hát jó:P
  • R3nton
    nem nekem való, a noobok tankja :P :D Amúgy a 2 angolt húzom. A régebbi FV elég durva lett most ilyen toronypáncéllal :D
  • yossarianHUN
    Én már megmondtam. Húzd ki:)
  • R3nton
    Hát az! 2 lövéssel 2200 sebzés már, viszonylag jó páncél, goldot betöltik, nincs olyan felület, amiről lepattan, keresztül fossa még a legvastagabb lövegpajzsot is.
  • yossarianHUN
  • Pares
    "kivéve persze az ilyen agyament jgde-100 a full noobok tankja." Ezt fejtsd ki kérlek, mert mintha azt mondanád, hogy a JagdE100 noobsafe tank...
  • Userx2
    Letöröltem a gémet egyenlőre. Klánból kirakhattok, rátok bízom.
    Utoljára szerkesztette: Userx2, 2015.02.13. 15:26:13
  • Toweliee
    Oka, dobj egy invet nekem is.
  • madmanic
    nick? Ugyan ez?
  • McFrost
    megyek
  • madmanic
    heavy mindegy med 6 7 9 td 9 10

Meg bulldoggal kellene artynak spotolnom
    Utoljára szerkesztette: madmanic, 2015.02.13. 14:44:45
  • Toweliee
    Hanyas tier és mivel?
  • madmanic
    valaki platoon..?
  • madmanic
    a csapattársaknak kell 1500 at sebezni, kell egy kill neked, és a másodlagoshoz kell mindenkinek legalább 1000 at sebezni...

• R3nton
    lel mostanában szinte csak TD-vel játszok, ha nem küldetést csinálok
  • lammaer
    Tényleg muszáj a platoontársnak sebezni? Stugos küldinél még mindegy volt, a lényeg az hogy te meg az arty egy platoonban legyetek, aztán hogy ki sebzi azt amit mutatsz az már irreleváns...
  • Oddball29
    Egyébként boldog péntek 13-at... Itt az ideje nekiállni azoknak az LT-15-öknek...

SPG-knek with love.

Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.02.13. 14:21:53
  • bornofakone
    ennyire nem drámai a helyzet, csak kár volt felébresztenem az alvó oroszlánt :) legközelebb megpróbálom visszafogni magam :D
  • FosTalicskaa
    Gondoltam visszanézek ide a földi siralomvölgybe néhány hét után és mit látok? R3nton szidja az OP TD-ket. Azért vicces, hogy egyes dolgok sohasem változnak. Lefogadom megint seggel tolatott előre a mezőn és kilőtte 15 jpanzer e100 akiket nem tudott 1 vs 15-ben megcsinálni és most megy a sírás. :D
  • R3nton
    ha csak nincs camo skillje lel, az az első amit a TD-kre rakok
  • madmanic
    az összes arty MÉG PLATOONBAN IS tehetségtelen szar.

Mit nem lehet azon érteni, hogy AZT LŐDD AMIT SPOTOLOK TE AGYATLAN MAJOM, mert az a kurva feladat??

És vérig van sértve ha a nyolcadik után elküldöm a picsába...
  • Kotomicuki
    Egen, egy VÉGIG bokorban gubbasztó TD TALÁN még előbb fog észrevenni, ahogy felelőtlenül átsiklasz a mező két széle között a most már nagyon is OP med-del, de ha MEGMOZDUL az a TD - pozíciót váltana, mert lekövetné a csata menetét, hogy szerinted OP lehessen, végre - , akkor már BÁRMI előbb meglátja (hacsak nincs camo skill-je a crew-nek, de ekkor is életveszély megmozdulnia) -> EZÉRT lesz még több, általad is megénekelt, "csak ül a bokorban azt' csak klikkel" egyén!
  • Kotomicuki
    Maradjunk annyiban, hogy mostanra simán kicsinálták őket, ahogy azt bornofakone is leírta, ennyi!

Az általad említett szovjet TD-ág meg talán az egyedüli a wot-ban, amiben nem volt eleve használhatatlan jármű és mind legalább jó, ha nem OP volt a szintjén!
  • András77
    Én is játszom TD-vel, de nem érzem gyengének egyiket sem. A nerf beb.szott és kevésbé hatékonyak, de tényleg az a helyzet, hogy a sok idióta az arty nerf után átült TD-be és nagyjából ugyanabban a bokorban, ahol korábban az artyval gubbasztott, most végigüli a csatát. Esetleg egy bokorsorral közelebb megy, ez a nagy változás a játék stílusában.

Nekem meg tele volt a búrám azzal, hogy harcol az ember nehéz tankban, medben, lövi az ellenség, az összes arty aki mozog, a bokorból a TD-k, meg néha még a csapattársak is, persze csak segítő szándékból. Ezután leharcolva kéne még előrenyomulni és megsemmisíteni a bokrokban lapító TD-ket, amiknek nagyobb a látótávja, mint nekem. Amúgy is még most is egy aktív binoval bokor mögött figyelő TD hamarabb észre fog venni, mint én őt, csak némileg később és a másik dolog, hogy már nem ússza meg felspotolás nélkül a lövést, ennyi a változás.

A másik dolog meg, hogy lehet nevelni a legénységet, nekem pl a T25/2-ben 3,5 skilles csapat, alap látótáv így már 401m, ami tier7-ben már jónak mondható.

Persze az is igaz, hogy az artyknak is nerfelni kéne a látótávját, mert ugyanaz a nóta, bokorból úgy kiszed, hogy csak akkor spotolom fel, amikor lő, ő meg már kilóméterekről meglát.
  • bornofakone
    Én egyik meddel se tudok játszani :D
  • R3nton
    Amúgy azért arra kíváncsi lennék, hogy melyik medet mondanád OP-nak!!! Én talán a cromwellt, de azzal is tudni kell játszani..
  • bornofakone
    :D
  • R3nton
    Meg az ISU a mai napig, a su-100, stb stb, van még jó pár. Meddel játszani is tudni kell, mondjuk most már valamennyire TD-vel is, kivéve persze az ilyen agyament jgde-100 a full noobok tankja.
  • bornofakone
    Kár volt írnom :D Én hibám...:D Maradjunk annyiban h én a medeket látom op-nak, mivel most játszok velük, te meg a td-ket :D
    (a bortányosan op-t meg inkább mondanám a WT, borsig és egyéb szarokra, nem az egész class-ra)
  • R3nton
    Botrányosan OP-k voltak, én most játszok velük és még így is brutál jók. Persze nehezen lehet megszokni azt, ha a botrányosan OP cuccból csak simán jó lesz. Ezt nehéz lehet megemészteni gondolom. Ja egyébként a medek 90%-a lassú.