418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• kHares
    A hölgyeket milyen vasakba raktátok?
    Elgondolkodtam és nem tudok dönteni. Igazán egy adott géppel sem játszok sokat mert haladok sorba az ágakon de vannak persze kedvencek alacsonyabb szinten. Viszont akármennyire szeretem a kv2-t vagy hellcat-t vagy bármit nem "pazarolnám" el őket. T10-ben eddig nem nagyon játszottam de pl. a T57 megtetszett és végül ebbe kerültek a stugból szerzett lányok. Mondjuk ezzel az amcsik kilőve még orosz és német vonalban gondolkodtam hiszen ezekből van a legtöbb tank legfeljebb később átképzem őket.
    Német T10-em nincs, E100 van kifejlesztve de 6 ember, nem valami optimális. Oroszoktól a T62a és a Obj 140 van kihúzva, ezek között nem láttam túl nagy különbséget, valószínű majd az egyikre lecsapok csak T10 lenne az ideális. Persze még sok idő mire lesz egy másik legénység de tessék, most mindenki elmondhatja hogyan gondolkodott

• yossarianHUN
    KV-2.
  • Angelus1991ster
    Stug IV LT-10-et ti hogy a rossebbe csináltátok meg?
  • madmanic
    A HT4 küldit hogy célszerű csinálni? 5 belső modul vagy legény sérülés.
  • lammaer
    Szép elemzés, +1 :)

Sztem mindenki jobban jár ha a síros hszek gazdái egyből odaírják hogy "replay nincs mert nincs elég helyem a vinyón". És a kölcsönös bizalom jegyében elfogadjuk hogy volt egy csatában 37 leadott lövése amiből 32 lepattant, 4 nem is talált, 3 meg nullás krit volt. :) Persze mindezt replay nélkül számolta, on dö fláj.

ui: a számok nem véletlenül azok amik ;)
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.03.13. 16:56:35
  • Malarki
  • Maala
    Wow, a leprechaun hozott egy leárazott FCM-et. -.-
  • Maala
    És véletlenül az nem lehet, hogy csak szimplán sötétebb az alja, mint a teteje/oldala, és ezért kontrasztosabb a szemnek? Egyszerűbb lenne összeszámolni, csak 1000 pont van. :)
  • Maala
    Nekem is ugyanolyan törés van, benne, szerintem jól néz ki. :) De nem az IM kezdetétől, hanem mióta újrakezdtem novemberben. De hát más mentalitásban is játszom. :)
  • Mnemomic
    ez a te fejed mikor borotválkozol.
  • rudii
    Péntek! Yeahhhh! 1 hét után ideje újra adásba lenni! Gyertek és lessetek be. :D
    http://www.twitch.tv/rudii1991
  • yossarianHUN
    Discount on equipment
  • Frankie69
    Másnak is van olyan tankja amivel tartósan sehogy nem sikerül nyerni, vagy csak én vagyok ilyen szerencsétlen béna? Su122-54-gyel 91 csata 36% győzelem, és esélyét sem látom, hogy ez pozitív irányba változzon, csinálhatok bármit állandóan csak veszítünk.
  • Sherman0070
    Valakinek ötlete van hogy ma hány órakor jön a 9.7 teszt?
  • Tarathiel2
    Ezek a WG_IEM_Finals nevű emberkék mi célt töltenek be a játékban?
  • Tessellia
    Hétvégi akció

Ezentúl a bannerben írják ki a leárazásokat, bónuszokat.
  • András77
    Régebben én mindig mondogattam a haveroknak, hogy a lövések gyakran lefele húznak, de mindenki csak oltott, hogy nem, csak az RNG miatt lehet ez. (Ok, de felfele meg ritkán, mondhatni soha nem húz a lövés, szóval wtf, a fizika miatt? ja, mert az RNG-t érdekli a fizika?). Most, a nerf miatt kiadtak egy csomó "céltáblát" és meg lehet nézni rajtuk, hogy lefele több megy valamennyivel. Nem nagyon feltűnő a dolog, de amikor gyenge pontra céloz az ember, pláne amikor gyújtani akar, akkor azért észreveszi, hogy már megint a lánctalpba ment. Főleg a fehér körön kívül eső részt érdemes nézni, én úgy látom, hogy a lenti részre több lövés jut, ami megfelel az én észrevételemnek is.

Szóval igen, ha valaminek a működését nem ismerjük pontosan, akkor érdemes némi mozgásteret adni a gondolatainknak.
  • Oddball29
    Boldogabbá tesz, ha nyilvánosságra kerül egy kutatási eredmény, hogy a nemzeti átlag csak 1200?:)
  • okosszöszi26
    nos azt hiszem kijelenthetem, hogy nálam elérte a célját az RNG nerf

hogy a hím paci elsődleges nemi jellege töltené ki a végbelét az összes retardált, kapzsi WG főmuftinak
  • WR104
    Ha a jatek ugy akarja akkor szinte barmi bemegy ha meg nem akkor celozhatsz a legprecizebben akkor is pattan, critical vagy el sem talalod. Folosleges itt elemezgetni. Vannak csatak amiket nem lehet megnyerni vagy elveszteni akarmilyen a csapat. Szerencsere kis szazalakban ilyenek, de a jelenseg letezik. Kell a sikerelmeny mindenkinek es ezt az aranytalan rng-vel tudjak megoldani. Hozza kell tenni, hogy sikerrel mert ahogy a pelda is mutatja vannak sokan akik nem akarnak tovabb latni az orruknal.
    Ha szamon tudjak tartani a killeket, loveseket, hany fat dontottek ki meg azt az ezer masikfele adatot majd pont ebbe nem tudnak beleszolni. De nincs ezzel semmi baj mert mindenki ugyan ugy kerul a "fasz" mindket oldalara ugyhogy nem befolyasolja az egyeni teljesitmenyt.
    Utoljára szerkesztette: WR104, 2015.03.13. 15:28:25
  • Maala
    Félreérted.

Nem azért nézik "hülyének" az összeesküvés "elméletek" hívőit, mert hívők, hanem azért, mert nem tudnak replayt felmutatni. Azaz nincs semmi, amivel valóban elméletet gyárthatnának, csak a megérzéseik. Enélkül pedig ez nem elmélet (tézis), hanem hipotézis. Egy feltevés, vagy állítás. Ami sokkal gyengébb lábakon áll, mint egy elmélet. És tegyük fel, hogy adott esetben két állítás van egymással szemben, pl. az enyém, és a tiéd. Nekem van replayem, amiben nem tudsz felmutatni olyan esetet, amiről beszélsz, neked pedig nincs. Akkor most kinek is kell hitelt adni, aki bármiféle bizonyíték nélkül hőbörög, vagy aki adott esetben tud lobogtatni ellenpéldát mutató replayeket?

Ez így működik a világban.

Persze az SG fórum az más, itt azokat hurrogják le, akiknek van a kezében replay. A legtöbbünk csak néha szól már bele, inkább csak csendben olvassa a hülyeségeket. :)

---

Megnéztem Voivoid IS-es replayét is.

1. lövés UFP célozva, elment picit oldalra, távolabbi szélét eltalálva, lepattan.
    2. lövésnél a tank nem látszódott, de előtte sem a torony oldalát célozta, hanem inkább UFP-t. Várni kellett volna, míg spotolódik, mert előtte nem volt jó szögben, a tornya meg már elkezdett fordulni.
    3. lövés, tank oldalát mutatja, tornyának is oldalára lát rá, mégsem oda lő (a kettő találkozásához), hanem az oldalát-alját (gondolom hátha kigyújtja).
    4. Lövés elhamarkodott, a torony oldalát kellett volna lőni, de megint UFP-re akart menni a lövés. Nálam amúgy a lövés pillanatában nem is a tankon volt a célkereszt közepe. Pedig a lövés csont oda ment, ahová céloztál.
    5. lövés még mindig UFP-t céloz. Könyörgöm, ne. 175 pennel szemből az alját tudod legnagyobb eséllyel átlőni.
    6. lövés szépen elécélozva, torony és test magasságában megengedett lövés. Talál, sebez.
    7. lövés, a lánc alját lövi, amikor nem is néz rá az ellen IS-e. Elkapkodott lövés. Értem én, hogy túl hátra álltál, és nem volt elég a gun elevation (amúgy kétlem), de a tank nem nézett feléd, nyugodtan várhattál volna 1-2 mpt, vagy célozhatsz még egy kicsit elé, hogy jobban átlásd, mi is fog jönni. Aztán bekapsz egy lövést a tornyodon, a löveg mellé. Célzás nélkül.Legyen.
    De hogy a kövekező, 8. lövést MIÉRT kellett megint a lánctalp aljába lőni, azt nem fogom megérteni. ha láncolni akarod, lődd az első, vagy hátsó görgőt, és sebzel is. +1 mp, de volt időd, neki meg nem volt már javítója, mert akkor feltette volna az előző 2 alkalomnál.
    Ugyanúgy kellett volna, ahogy az utolsó, 9. lövésnél, és akkor megvan.

A 9 lövésből az 1., a 3., és az 5. lövésre lehet azt mondani, hogy nagyon elszállt célkereszt közepétől, a többi vagy sebzett, vagy egyszerűen elkapkodott volt maga a célzás, és a célkereszt közepe nem megfelelő részre mutatott.

A fenti KV-85 elég rossz szögből látta, mielőtt rád ment az ellen IS-e, nem csoda, hogy nem tudta sebezve lőni.
    ---

Gyanítom, pont az ilyen "elemzések" miatt nem merik felrakni a kérdéses replayeket a konteósok, és inkább mondják azt, hogy "nincs". Mert a végén kiderülne, hogy egyszerűen elkapkodják/izgulják a dolgot, és azért megy mellé a 9 lövésből 2-3 is. Ami már bőven elég egy 1v1-nál, hogy kikapj.

---

Félreértés ne essék, nekem is 160/100 a vérnyomásom, és 100as a pulzusom az ilyen szitukban. Még elsőre visszanézve is az volt ennél is.

De meg kell tanulni azt is, hogy ugyanúgy gyenge pontra kell célozni ilyenkor is. Fejből tudni kell az ellen töltési idejét a miénkhez képest viszonyítva, és kihasználni hátralévő időt a biztos sebzés érdekében, mielőtt visszabújsz a fedezékedbe.
  • kHares
    Na ez se semmi, 8 csata 8 loss. Mert T9 is már arról szól hogy lemmingek vagyunk. Új meta hogy mindenki egy oldalon aztán ha a szerencsés oldalt választottuk nyerünk?
  • WR104
    Ezt a segget a szadbol csinaltad amikor odairtad a kommentedbe, hogy "erdemes megnezni"?
    Jo lett nagyon.
  • Mnemomic
    gold azért lett betöltve hogy biztos legyen. addig nem használtam csak mikor kellett. bénázás azért volt, mert nem akartam előre menni igen bekaptam tőle kettőt amit nem kellett volna de ennyi.

Amúgy kösz.
  • WR104
    Gold spam, auto aim, kurva nagy szerencse az obj. 268-cal es az elejen a T-62-vel benazasrol mar ne is beszeljunk.
    Ezeken kivul tenyleg jol toltad
  • András77
    Csapatmunka

• stork13
    Ez nem IM volt, mert a Ferdi foglalt.
    Nekem ez még új, pár év és 13k csata alatt nem volt hozzá szerencsém (látni).
  • András77
    Megnéztem és ez még durvább valóban. Az a gond ezzel, hogy látom és tapasztalom ezt a jelenséget. Tényleg nem gyakran, de eléggé sűrűn ahhoz, hogy feltűnjön. A WG letagadja vagy ködösít, aki meg beszél róla, hülyének néz ki ezek után, mert biztos az RNG szórakozott csak vele. Hát én nem tudom, játszottam már elég sok olyan játékot, amiben volt RNG, de ilyen szisztematikusan visszatérő mintára nem emlékszem, ezt egyedül a WG féle RNG tudja produkálni, szóval gondoljak, amit akarok...

stork13: amikor beindultak az IM küldetések, megfigyelhető volt, hogy mikor ér el a tömeg a két (light és heavy) foglalós küldetéshez. Akkor láttam ilyeneket, állandóan foglaltak, többször is reseteltünk, de még jöttek foglalni, úgyhogy többen is megszereztük. Ritka dolog, de megesik. Vagy olyankor pl, mikor a 2/3 ellenséges csapat berohan foglalni odamegyünk resetelni és simán megkaphatjuk többen.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.03.13. 11:50:16
  • stork13
    Most egy kicsit meglepődtem. Pár meccsen túl vagyok már, de még nem volt szerencsém olyat látni, hogy egy meccs alatt 2 ember is megkapja a Defender medált. Nos, ma sikerült. Látni is és megkapni is az egyiket. :)

• kHares
    Tegnap E50-el próbálkoztam a rammolós mission-t megcsinálni. Házak között meglátott valaki egy t71-t és tudtam eljött az időm. Átvágok a pusztán, tudtam hogy kilőhetnek de ezek a küldetések határozottan elérték hogy ne törődjek ilyen baromságokkal mint csata nyerése stb. Sikerül házakhoz beszorítva elkapni majd durr durr és lefejeltem. A siker mámorában elmosolyodva végre körülnézek, esetleg valami hasznosat is kéne csinálni. Hátbakapok egy E100-t meg két alacsony hp-s gépet, azokat kilövöm de már nem sikerül megmenteni a fickót akit akartam. E100 megcsap, marad 60 hp és manőverezni már nem nagyon lehet.
    Aztán lepattan a gold ammoja. Meneküljünk de jajj, ez a 130 tonnás szörnyeteg gyorsabb mint gondoltam, seggbe fog lőni. Aztán leláncol. Végül kiértem a dzsungelbe ahol még rámlőtt.....ahol elhibázott. Kapta a chatbe a szöveget, gondolom ideg volt már a végén.
    Amikor a "noob protection" nekünk kapcsol be ritkán vesszük észre de bizony jókedvet csinál
  • lexlutor
    amikor meg anno toltam t95 meg csak francia taras tankok voltak, es megszerettem - 176 meccs 60%win. valamiert azota is itt van a garazsba nekem a nagy csotany:)
    megvan a maga baja a dolognak, amikor az embernek csak annyi a feladata, h kivalassza a legrovidebb utat elore :)
    nem kell taktikazni, meg terkepetenezegeti, hogy mikor tornek at a masik oldalon, stb. csak gurulni szep lassan.
    aki elvan a angol heavykkel, annak nem lesz ezekkel sem problemaja szerintem.

persze azota sokat valtozott a vilag, anno meg nem a szteroidos lightokon, meg medeken szocializalodott a vilag, meg az aranyeson.
    meg a csodas hepehupas palyakon... minap abbeyen mentem tortoissal, ami hasonlo eset, es ra kellett dobbenem, h a kastely melletti egyenes ut, csoppet megvaltozott. kulso nezetbol fel sem tunt igazan, h tele van olyan huplival amibol alig latok ki belso nezetben....

• voivod32
    Ajánlom figyelmedbe ezt a replayt! Replay voivod32 #349164
    Utoljára szerkesztette: voivod32, 2015.03.13. 11:29:38
  • Simulacrum
    Ha van tank, aminek nem fekszik Prohorovka, akkor az a WZ, mégis, ha nincs arty akkor lehet vele szépen játszani.

• madmanic
    Tegnap is7 tel közvetlen közelről 4!! lepattanó low hp s E75 weakspotjairól...
  • lexlutor
    +1

megbizhato, korrekt.
  • András77
    Ez a dolog, amit a legjobban utálok a játékban, amikor úgy dönt a program, hogy bekapcsolja a "noob protection"-t a béna játékosokat védő mechanizmust és parasztvakító módon elnevezi ezt RNG-nek meg szórás nerfnek, hogy mindenki megértően bólogasson.

Az AMX simán kapásból mozgás közben eltalált többször is, modult is kiütött, hogy ne maradjon javítóm a végére én meg többször rálőttem és mind mellé. Jó, fogjuk rá a szórásra és az RNG-re a mozgás közben. Két esetet emelek ki, mert ezek egyike sem mozgás közben történt, szóval elméletileg kisebb szórás, kevesebb szerver oldali lag stb.

Szépen látható az első esetben, ahogyan a lövedék gondosan kikerüli az ellenfelet, szinte centikkel húz el mellette, ok, itt még elég nagy a célzókör, rá lehet kenni a szórásra, mert nem sokkal előtte álltam meg, még csak minimálisat szűkült, de mondjuk azzal együtt is furcsa. A második eset már egyértelműbb, a tank kitölti a célzókört szinte, bármilyen lag is van, biztosan benne kell legyen. Lövök, füst, hang és, és semmi. Se találat se lepattanó se lövedék nem látható még a lassításban sem. Kösz WG, értem mit akartok, nekünk nem lehet megnyerni ezt a csatát.

Egyébként a bélát is figyeltem és amellett, hogy idióta módon kiment a városból eléggé "szerencsétlen" volt, nem bírta sebezni az AMX-t közvetlen közelről. Ez lehet "véletlen", lehetett béna vagy bekapcsolt noob protection, jó kérdés.

Az meg külön öröm volt ebben a csatában, hogy a béla kirohant a nyílt terepre megtámadni az AMX-t úgy, hogy 3 ellenséges arty volt. Utána, mikor szétszedték, akkor egy löwével kórusban nekem estek. Mostanában azt csinálom, hogy aki fenyeget riportolással bárkit, azt azonnal riportolom. A 10 lehetőség elég szűkös szokott lenni egy napra.

• EmR3
    Régebben többször vásároltam tőle. Nem kell ekézni, ahogy mondja úgy van.
  • Maala
    Pedig anno én is vettem tőle 2500 gold + 1 hónapos kódokat 2-3000ért. Nem hazudik, egyszerűen vmi számgépes boltban dolgozik, ahonnan kifutó cuccokat vissza kell küldeni. Nem hiányzik senkinek sem az a kód. :)
  • yossarianHUN
    T28 mint olyan sosem létezett, a játékban található T28 egy T95, amin nincs rajta az eltávolítható, külső láncpár. Ezen felül a WG-sek önhatalmúlag elvégeztek rajta némi totál légbőlkapott kozmetikázást (kisebb lövegpajzs, az ágyú alatti, előreugró "áll" rész, stb.), és megszületett a T8 T28. Nem véletlenül szoktak legtöbbször T28/T95-ként hivatkozni rá: eredetileg T95 volt a megjelölése, amit egy-két évvel később T28 szupernehéz tankra változtattak, mivel gyakorlatilag ők maguk se tudták eldönteni, hogy kéne definiálni azt a szörnyeteget.

Az E3-at illetőleg meg annyit, hogy szerintem aki végigszopja a T28-T95 párost, az megérdemli az E3 túlbuffolt páncélzatát.
  • DasIsFuck
    Mondjuk a t28 proto,e3 fake úgy ahogy van.

t28-mondjuk félig meddig az csak, mert az a t95 első fejlődési fázisa volt vagy mi:D(régebben volt is ftr-en egy q&a ahol megpendítették, hogy majd egy t95-re fogják cserélni ami pontosabb lesz a valóban létező járműhöz)

Mondjuk az E3 az szerintem kb olyan szinten túl van buffolva páncél ügyileg, mint a vkB 9-es szinten jelenleg.