418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Count Adyn
    Nekem sigfrien line védekezésnél volt 5 arty az ellenfélnél, Ru-val ki is romboltam rájuk de az utolsót kicsapta előlem a saját artink -.- sose lesz meg az 5ös buziverő medál...:D
  • besti
    Ne is mondd. Valamiért mintha kevesebb arti is lenne mostanában. Ami alapból üdvözítő, de nekem is ez a két küldi van aktiválva. WZ-120-szal már kettőt kilőttem és a 3. 80 hp-s 7-es vagy 8- as lorraine artit becéloztam - és "did not go through". Hogyne, 250 pen az smafu. Azóta nem láttam 3 artit, ennek pedig már vagy két hete.
    Lighttal egyszer volt esély kb. 50 csata alatt. Westfield, végjáték, nincs másik light, én még full HP-n - őriztem az artikra. Ezen a pályán tudjuk hol vannak az artik, szépen, egy kupacban. De sajnos látom egy IS6 pálya közepéről eszeveszetten rombol a bázis felé - ebből baj lehet. Kicsit hamarabb ér oda, de nem sokkal. Szépen villannak az artik, mind a háromba gondosan belelövök egyet, mert állítólag bugos ez a küldi. Csata után látom a 3-ból csak egyet spotoltam, kettőt az IS. Szomorú történet. Nem értettem miért rohant a bázis felé, mikor még voltak tankok. Lehet foglalós küldije volt :) - mind1, egyikünknek sem sikerült.
  • Sunsetjoy
    Ugye nem írja, hogy mit ért "play" alatt...
  • András77
    A t55a küldetések, amik már annyi kreditet adnak másodlagos célra, hogy érdemes nekik menni újra, a T28htc esetében csak úgy érdemes, ha már megvan a 15., de a tankhoz még nincs meg minden token, akkor vissza lehet menni javítani. Ha meglesz a t28htc és mész majd tier5 tankkal, akkor kiválasztod a t28 küldetést és próbálsz javítani (mert a t55a-hoz úgyis tier6 kell legalább).

Azért a t55a-nál már vannak sz.patós küldetések. Ez a medes pascucci medál, komolyan nem normális aki ezt berakta, de a light-os megfelelő 3 artys küldetés se könnyebb sokkal, sőt. Valamelyik artyt kiszedik előlem vagy a nyűves artyk szednek ki engem full sebességgel a kanyarodóban. Azért az már nagyon régen volt, hogy az artyk tehetetlenek közelharcban. Kizárt dolog, hogy megússzam bekapott splash találat nélkül, onnantól meg az rng kegyeire vagyok bízva és ugye három ilyen csótányt kéne kiszednem. Arról nem is beszélve, hogyan jut el az ember egy med tankban az artykhoz lehetőség szerint elég hp-val, hogy legalább 1-2 splash túléljek. Ütném a fejét a falba, aki ilyen küldetéseket kitalál és a másik, hogy észrevehetően kevesebb arty van a csatákban, ahogy aktiválom ezt a küldetést.

Most értem el a 30. teljesített t55a küldetést, a ht-6 sikerült végül a tigerp-vel és a 2k sebzés is megvolt, el se hittem. Ezzel is mióta sz.vok, eddig mindig ellopták a frag-et előlem vagy nem értem oda.
  • Tono34
    T28C heavy-s küldit HP-d kétszeresét kell blokkolni nem gondoltam volna, hogy a wz111-el teljesíthető lesz... pedig de. Sajna kilőttek és a csatát is buktuk, de nem fogok még egyszer nekiállni....
    Ennek a jeles alkalomból a csata végén be is zárta a wot saját magát.
  • Tarathiel2
    Arty alpha iz fine (természetesen autoaim 2 sec célzással)

Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.04.22. 19:36:04
  • Simulacrum
    Nem szeretem ezt a mediumot, egyértelműen ezzel szeretek a legkevésbé játszani a T10-es közepesek közül. Valahogy nem érzem hogyan tudnám jól kihasználni a DPM előnyét. Nade akkor mit mondjak a csapattársakról? Hihetetlen, hogy T10-ben is vannak ilyen meccsek. Azért azt gondolná az ember, hogy mire ide eljut valaki valamit csak megtanult a pályákból, tudja valamennyire használni a tankját, de elnézve ezt a végeredményt szomorú lettem. Nem volt arty, nem rohantak le, nem is értem. Persze, jobban játszott az ellenfél, de akkor is.

• Kronos79
    Isten tartsa meg ezt a jó szokásukat! Bár a lightokat engedhetnék.
  • yossarianHUN
    - the mass-production of HD models was already started and theoretically HD models should be now produced and implemented

Ezt hányszor is hallottuk már? Én ötre tippelem, amiből az első úgy egy éve hangzott el.

- Storm on ultra-HD textures: "For now, our position is that players do not need those. But there are several opinions on that within Wargaming. It's possible something will change."

Látom a prioritások megvannak a playereknél is, hogy már hetek óta ezzel b*sztatják. Bámulatos, milyen betegesen felületes az emberek jó része.

- developers are considering reducing the artillery alpha

- according to Storm, the most important feature of BigWorld is that it allows the players to play even on really bad computers (unlike Frostbite, CryEngine and Unreal engine). Developers tested it.

Tényleg? Akkor miért van, hogy Unreal Engine-re tíz éve fejlesztenek játékokat, és még a legdurvábban szénné kozmetikázott verziója alá írt játékok is 40-50 FPS-sel futnak a 8 éves gépen, míg ez a BigWorld-ös fos lowon alig megy 35-tel?
  • yossarianHUN
  • Maala
    - apparently the 9.7 brought a nasty bug where artilleries and light tanks for some reason are being stacked in the queues and not put in battles.

Best. Bug. Ever.
  • yossarianHUN
    Én szerettem, de tény, hogy nem az a tank, amivel meccseket szokás lehozni. Az UFP-je elég erős, az LFP-t viszont minden, minden szögből átviszi, úgyhogy nem is érdemes ferdén kidugni az orrát sarok mögül, mert aki nem hülye, probléma nélkül széjjellő. A tornya meg olyan jó random. Van, hogy minden pattan róla, máskor meg a tavaszi szellő is átviszi. Kicsit objektívebben viszonylag erős torony, de közel sem ad olyan megbízható hulldownt, mint egy T29.

Ezzel gondolom nem mondok újat, de forgatni se érdemes, mert az oldalát mintha vizes papírzsepikből hajtogatták volna, és még a lőszerrekesz is ott van. Olyan igazi support heavy, én megkedveltem miután ezt beláttam.
  • lammaer
    Nekem nincs, csak ellenfélként találkozok vele.
    Ez alapján úgy érzem, ahogy mondod, az ágyújától nem tartok különösebben (sebez, de átlagosat), viszont SZEMBŐL nagyon nem szeretek lőni rá, ott nekem elég sokat szokott pattogni még a test is, a torony meg végképp.
  • Count Adyn
    Ez a Caern tényleg ilyen szar tank vagy csak én nem érzem? A gun lófasz visszatartó erővel bir, a tornyot meg belövi minden második paradicsom...
  • vasasgabri
    Ezzel még elég jól adja. Pöttyös tomato
    Kép
    Utoljára szerkesztette: vasasgabri, 2015.04.22. 15:20:02
  • lammaer
    Heavyt csak egyzászlós módban tudok elképzelni hogy hegyre menjen. Nagyon sok időt elcsesz vele, hiányozni fog az a sebzés plusz ha nincs elég TD az utcákon simán átjön az ellen mert nem tudjk a medek/lightok tartani a helyeket.
  • lammaer
    Hát, pedig sztem célszerű lenne leszokni arról, nagyon rossz beidegződés lassú top tankként egyedül elmenni valahova.
    Úgy szednek szét hogy semmivel nem járulsz a csatához, ráadásul ha a csata elő perceiben semmit se csinálsz, nagyon fog hiányozni a sebzésed.

Akkor már inkább a lemmingtrain, mert akkor érsz valamit, plusz nem egy csatát láttam / nyertem úgy (tegnap is vagy 3-at), hogy kezdetben a csapatunk teljesen üresen hagyta az egyik oldalt, ledarálta a másikat, s az üres oldalról beérkező ellenség meg annyira széthúzódott, hogy gyakorlatilag egyesével gyaktuk le őket. A himmel hegy tipikusan ilyen széthúzó hely, a meredek emelkedő szépen leválasztja a gyors scoutokat/közepeseket a lassú nehéztankoktól és TDktől).

Ne haragudj hogy rádförmedtem, de nagyon nem csipem ezt a "mindenki más fasz csak én nem" mentalitást főleg olankor amikor nem olyan egyértelmű hogy te éppen nem voltál ugyanolyan hibás mint a csapatod.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.22. 14:43:30
  • András77
    A heavy tank sem biztos, hogy hegyet kell másszon, mert ott meg arty csemege lesz belőle, ráadásul számtalan hely van, ahonnan lőhető a hegy. A legtrükkösebb, amit ismerek a térkép szélénél, a pályaudvarnál, pont úgy van beomolva egy épület teteje, hogy egy szűk sáv lőhető a hegyen, akik ott lapítanak a kastély mellett.

A hegy általában elég gáz hely, megy az időhúzás folyamatosan, meg a passzív játék. Akkor jó csak, ha kicsit bevállalósabb a csapat és nem torpan meg. Ellenben lent a házak között lehet taktikázni, én is jobban szeretem.

Most azt a taktikát próbálgatom egy ideje, hogy kicsit színesítsem a játékot a magam számára, hogy amelyik pozícióba dob a program az elején, attól függően megyek minden pályán máshova. Azért, mert egy idő után azt vettem észre, hogy mindig x típusú tankkal mindig ugyanoda y-ba mentem és ez kezdett már unalmas lenni. Persze ha erős lemmingvonat van, akkor nem alkalmazom ezt az elvet, de általában igen és ha úgy dob, hogy a hegyhez vagyok közelebb, akkor felmegyek.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.04.22. 13:59:51
  • técs
    Nem azért sírtam, mert a hegyen kilőttek-egyedül maradtam és 0 sebzéssel elhullottam. Egyébként az E5 sztem pont olyan tank, aminél még valamennyire lehet is a páncélra támaszkodni. Ez a csata kb 1,5 éve volt, ennyi maradt meg bennem amit leírtam. Nem tudom mi volt a csapat öszetétele, hogy akkor még játszottam-e mindhárom csata típust vagy már akkor is csak kettőt. A leírtakra is csak azért emlékszem, mert egyedüli tier10 voltam t8-9 ellen, de a csapatnak köszönhetően semmit nem tudtam csinálni.
  • realcsabi
    Tehát a csapat java a vasútnál volt, mint ahogy az ellenfél csapat java is. Te pedig egyedüli top heavyként inkább felmentél a hegyre. :D
    Én nem csodálkoznék a helyedben.

Egyébként szerintem encounter módban is csak akkor kifizetődő hegyre menni ha olyan heavyben ülünk ami még támaszkodhat a páncélra. Minden mással lent sokkal jobban lehet operálni, sőt lent is lehet legalább 4-5 olyan pontot ahonnan hatékonyan lehet segiteni ha a hegyen veszni látszik a helyzet.
  • técs
    Ja, köszi a megjegyzést. Én a legtöbbször úgy játszom a csatáim, hogy megnézem merre indul el a jónép és ha van valami kritikus pont ahol kevesen vannak akkor igyekszem oda menni, esetleg támogatni az autoloadereket ha egyedül vannak, nem pedig a lemming trainre felülni. Ebben az esetben a lemming horda elzúdult a vasút fele, gondolta akkor én fel a hegyre, de mire felértem elveszett a csata.
  • técs
    Talán azért, mert az esetek 80%-ban ott dől el a csata?
  • Simulacrum
    Igen, alapvetően tényleg többször nyer csatát az a csapat, akié a hegy, de én mostanában éppen azt tapasztalom, hogy alulról is lehet nyerni. Ahogy írod alulra általában td-k mennek. Azokat a vasút felől oldalba vagy hátba lehet támadni. Ha senki nem megy föl vagy kevesen, de elérik, hogy egy kicsit megtorpanjon az ellen, akkor lehet nyerni a hegy birtoklása nélkül is.
  • DasIsFuck
    Egy ideje az a pálya már a hegyen dől el, legalábbis egy ideje már az a meta rajta.
    Sokszor eleve az van, hogy lent nem jön semmi és maximum pár nagy td álja az utad, amiknek t8-tól már elég önygilkosság nekiindulni, közben meg a hegy jó esetben áttörődik egyik vagy másik oldal irányából.
    Meg ha alul át is tudtok 1-2-en törni ha nehéz tankokba vagytok sokszor mire felérnétek a hegyen harcolók mögé, már átnyomták.
    Persze ideális esetben az ellenség noob és akkor meg lehet őket flankelni.
  • Simulacrum
    Pedig gondolom ez történt. Biztos valahol alul kezdett és mire felért a csapata fentebb induló tagjait legyilkolta az ellen.
  • kHares
    Pár napja "száguldoztam" a T95-el. G.W. Tiger P rámlő, eltalál majd lepattan. Elmosolyodtam, ekkor már tudtam rngesus velem van, az ő lábnyomait követem semmi baj nem érhet. Aztán újratöltött és max hp-ról kikapott (nem ammorack). Amikor túl későn derül ki a rossz lábnyom után mész.
  • Solten
    Egyik srac megkeresett meccs utan es megkoszonte a jo felderitest.

Na ilyen is ritka, vannak azert jo arcok... :))
  • lammaer
    Gondoltam már rá, de encounterben hogy tartana neki 1.5 percig felmenni a hegyre egy E5-el, (plusz encounterben ugye tele van a hegy ellenséggel és saját csapattaggal is, tehát nem tudnak a csapatából 10 embert csak úgy lemészárolni).

Sztem kilóg a lóláb, pont olyan csapatot kapott amibe beleillik :D
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.04.22. 10:07:21
  • Simulacrum
    Ez nekem is feltűnt, de gondolom encounter volt.
  • lammaer
    Miért megy a top heavy himmelsdorfon a hegyre? És ezek után miért gondolja azt hogy a többiek a rühedék majmok....
  • DasIsFuck
    Na igen, én is úgy vagyok már vele, hogy egy ideig pihentetem, ha huzamosabb ideig játszottam egy pár napon keresztül.
    Azért sokkal másabb úgy visszatérni, hogy 4-5 vagy 1 hete nem léptem fel, mint mikor 3.napja vagyok szopóágon és olyan triviális dolgokon akadok fenn, amin nem is kellene vagy lenne szabad, de olyankor más is a hozzáállásom.
  • András77
    Te utolsó szegény tigerp. Valami hasonlót kaptam én is, csak tier9 artytól

Mondom én be kell tolni egy pattogós zenét és máris jobban megy a játék. 60e bruttó bevétel (nettó 53, mert 1 aranyat ellőttem) prém nélkül azért nem rossz. 4,8k spot + 1,2k sebzés, mert most nem spotra mentem, úgyhogy adtam nekik. Főleg a spot bokrot használtam, aztán megforgattam egy su12254-t, három tankunk ott szenvedett, nem merték megtámadni, de egy jó könnyű tank nem sz.rja össze magát ha TD-t kell elkapni Mára ennyi volt, nagyon jó köröket mentem a könnyű tankokkal a végén, ez végre igazi szórakozás és játék volt, bár a tiger p is jól adta tulajdonképpen, de lassú tank = kis szórakozás. Hiába ez az igazi játék, ami megunhatatlan, sz.patni agyba-főbe a jó népet a könnyű tankokkal, ez a legnagyobb fun faktor a játékban. Nem is tudom miért nem játszom többet könnyűvel, át kell ezt gondoljam, mert ezekkel nagyon jó szórakozás menni, sok más tank meg kínszenvedés. Artyt egyenesen rühellem, ha nem lenne im nem mennék velük.

Victory!
    Battle: Redshire
    Vehicle: Type 62
    Experience received: 2 499 (x2 for the first victory each day)
    Credits received: 60 723
    Battle achievements: Mastery Badge: "I Class"
  • Angelus1991ster
    Remek érzés provokálni a 10 ezer csata feletti 100-200-300 effes emberállatokat. Plusz több a bevétel is
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.04.22. 00:31:32
  • Pales27
    még hogy nem lehet nyerni randomban, 15 win zsinórban t10ben, persze kellett hozzá a platoon meg a jó játék
  • joe662
    Úgy látszik ezek aTigerP-k már csak ilyenek
  • András77
    Egy lövéssel kiszedte a tigerp-t a rohadt arty a csata elején, úgyhogy ez volt a jel, hogy mára hagyjam abba a nehéz tankos vonalat és elő a megunhatatlan bulldogot. Van a játékban pár tank, amik egészen kiválóak, de a bulldog mind felett. Be kell tolni egy jó zenét hozzá és mehet a száguldás. Természetesen mióta bekapcsoltam a 3 artys küldetést max 2-t kapok, de mindegyiket kiszedtem legalább, nem menekültek. 7 frag sikerült és persze csak első osztályra elég ez az xp.

Ha lazítani akarok én mindig a bulldogot szedem elő, ami talán a játék legjobb tankja még a nerf után is, fun faktor szempontból legalábbis, ez a meggyőző sebesség, gun dep, 10-es tár, akinek nincs meg, nagyon sürgősen be kell szerezni és menni vele, megtanulni használni, ezt javaslom.

Victory!
    Battle: Fisherman's Bay
    Vehicle: M41 Walker Bulldog
    Experience received: 2 734 (x2 for the first victory each day)
    Credits received: 27 969
    Battle achievements: Top Gun, Mastery Badge: "I Class"
  • TiborTamas
    Itt még az is számítani fog majd, hogy ki milyen gyorsan tud bejelentkezni.
  • lexlutor
    ez a mai hirekben kulonosen vicces volt: - Regarding the upcoming penetration nerf - some of the top guns are actually the relics of the time when there was +/-3 MM.

hany eve volt az mm +/-3?? :D
  • técs
    Kb évente 1x van ilyen szerencsés mm, ahol kb 2-en vagytok top tierek, a játékosok zöme meg -2 tier. Amikor még megvolt az E5 volt 1800 csata alatt 1 olyan csatám, ahol egyedül voltam tier10, 2 tier9 a többi meg tier8. A map himmelsdorf volt, de a 1,5 perc alatt mire felértem a hegyre, 0-10 lett az állás. Megköszöntem a sok rühedék majomnak hogy elbaszták az életem csatáját.
  • darkwraith
    húz fel, MINT régebben - bocs, ez kimaradt