418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• lammaer
    "-ha nem lennének, akkor 20 perces kempfest lenne a 15 perces csatákban"

Ezt minden csatában beírom a közösbe, ha sok arti van vagy ha egy sincs.
    És milyen érdekes, ha egy arti sincs pörög a csata, ha meg oldalanként 4 figyel egy malinowkán, vhogy senkinek nincs kedve kibújni a házak mögül...

És annak ellenére hogy világos mint a nap hogy az artik mellett szoló érv komplett hülyeség (mindenki láthatja nap mint nap), csak tolják még hivatalosan is.
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.19. 12:26:30
  • lammaer
    "de lehet látni a csaták során, hogy mikor kedvez nekünk az RNG"

Én ezt a mai napig a számítástechnika random csodájának tartom. Nálunk is van randomrendszer ahol tesztelem a különféle funkciókat, és simán van olyan hogy 50-50%os odds beállítása után zsinórban 6-7x kapom az egyik értéket. És nincs itt WG meg semmi. Volt már hogy már majdnem jelentettem hogy elromlot a framework mire végre dobta a másik számot.

DE komolyan, tegnapelőtt kinevet a végént játszottunk a purdékkal, és ott is előttem dobta zsinórban a kicsákó a hatosokat, miközben ugyanazzal a kockával én meg szórtam az 1-2t.

A fentiek alapján persze engem is idegesít a WG random, de továbbra sincs üldözési mániám. Egyszerűen túl sok az az 50% szórás amit beállítottak, ezek után nem kell szergej meg a titkos kapcsoló.

Tényleg csak javasolni tudom mindenkinek, vegyen egy dobókockát és nézze meg mi a random... simán lesznek egyes meg hatos sorozatok, nem szépen sorban fog jönni az 1-2-3-4-5-6 :)

Mondjuk az még simán lehet hogy csata elején seedel egyet a random és azt nyögjük utána, de ez megint számítástechnikai sajátosság, nem a gonosz WG :)

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2015.05.19. 12:27:20
  • vasasgabri
    Így igaz ezt már én is töbször jeleztem de a válasz, tanuljak meg játszani.
  • FosTalicskaa
    Hallottuk őket eleget.
    -Bújj el, ha eltalálnak az a te hibád
    -tanulj meg együtt élni ezzel mert a játék részei
    -ha nem lennének, akkor 20 perces kempfest lenne a 15 perces csatákban
    -nem szednek ki soha senkit egy lövéssel, extrém pontatlanok, valójában ehhez kell a legtöbb skill
    -még mindig nem sebeznek elég sokat ahhoz, hogy a 10-ből 2 csatában ők döntsék el egyedül a végkimenetelt... (a maradék 8-ban már úgy is ők dominálnak)
  • TiborTamas
    "szóval érdekes lehet egy kemény artysta igazsághű beszámolója"

De mindenképpen csak akkor, ha azt mondja, amit hallani akartok... :) Egyébként meg hülye/noob/buzi/WG-bérenc/strucc/stb.
  • popey8
    Hát tényleg buzi mocsadék az összes. Most is T92 el se talál, bőven mellém megy a lövés erre -710 hp.
  • okosszöszi26
    nemcsak artiknál van ez így
    előfordult már, hogy az 5-6 tök természetellenes lepattanó, vagy összevisszamelléaláfölé lődözés után kiléptem egy tankkal a játékból, mert ennyi elbaszás után, amit nem te basztál el, mert gondosan céloztad a weakspotot, már tudod, hogy ebben a csatában semmi nem fog összejönni
    főleg, ha közben téged mindenféle célzás nélkül kapáslövésből eltalál 200m-ről az az AMX13-90 is amiről az előbb 3X egymás után pattantál, aminek a célkör beszűkülési ideje amúgy fél óra
    jobb hagyni is a fenébe ilyenkor az egészet, mert csak pazarolod az időt, menni egy másik csatába ami jó lehet
    Utoljára szerkesztette: okosszöszi26, 2015.05.19. 11:42:49
  • András77
    "Ha van rendes spot és türelmesen kivárod míg beszűkül a kör, nem vaktában lövöldözöl, akkor elég jó arányban lehet találni artyval,"

Ez kérem szépen az egyik legnagyobb tévedés. Sokszor csodálkozunk, hogy a tomató hogyan lőtt meg minket a fordulókörünkön teljes gáz mellett és egyszerű a válasz: RNG.

Lehet azt mondani, hogy összeesküvés elmélet és a WG egészen biztosan nem csinál ilyent, de lehet látni a csaták során, hogy mikor kedvez nekünk az RNG és nem egy lövésnél, hanem az egész csata alatt, ami ugye ellentmond mindenféle szabálynak és logikának, de ez így működik. Magyarázat biztosan van, de most erre nem vállalkozom.

A lényeg, hogy simán elengedi az ember a lövéseket ilyenkor nulla és minimális becélzás mellett és talál vagy legalább a splash elkapja.

Teljes gázzal repesztő LTTB-t kaptam már így el, ami ekkora célzókör mellett nagyjából a lehetetlen kategória és mégis és nem is egyedi eset, mintha az artyk esetében úgy működne az RNG, ha jó számot dobott a kockával, akkor el fogja találni az ellenfelet, mindegy, hogy teljes gázzal repeszt, mindegy, hogy mennyire van becélozva, mindegy, hogy elé céloz-e az ember, mindegy, hogy irányt vált, el fogja találni és kész.

Elég gyakori eset ez, szóval qrvára érdekelne a matematikája, mert én rohadtul nem ezt tanultam a véletlen generátorról, illetve a játék logikája is megkövetelné a teljes becélzást, de mondom, ha látszik a csatán, hogy az erő és az RNG velem van, simán eregethetem a lövéseket bármilyen becélzás mellett, bármilyen sebességgel mozgó ellenfél, bármit csinál, találni fog. Vannak persze olyan csaták is, hogy full becélzásnál rendszeresen mellé megy, ilyenkor meg mondjuk azt, nincs mellettünk az RNG, mert ugye egy véletlen generátor pontosan így működik (irónia, a gyengébbek kedvéért).

Ja igen, a legszebb, hogy amikor elkapom a teljes gázzal repesztő ellenfelet, akkor jönnek a dícséretek, hogy gj arty, pedig a világon semmi nem múlt rajtam, azon kívül, hogy lenyomtam a gombot. Még egy dolog, hogy én keveset artyzom, szóval érdekes lehet egy kemény artysta igazsághű beszámolója, ha egyáltalán lehet ilyent várni egy artystától (jellem kérdése ugye, milyen jellem lehet egy kemény artysta, hmmm)
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.05.19. 11:33:40
  • popey8
    buzi az összes artista :)
  • lacibacsi
    "Átlagos játékosként semmi nehézséget nem érzek benne"

Nyilván csak én vagyok béna artysta. Ez természetes.
  • TiborTamas
    az SG fórumon sem értik meg az ember jogos panaszait
  • lacibacsi
    Messziről jött ember azt mond, amit akar... Nem lesz róla képe. ez tuti.
  • lacibacsi
    Igazad van. Helyesbítek: ELMÉLETI átlagsebzésed 1000HP/találat. +RNG, +szopatási szabály, +egyebek... De ezek fordítva is igazak: az ellenség is lehet szopóágon.
  • Master91
    Oldalanként 6? gondolom van róla képed is ...
  • Tono34
    Artik ellen a legjobb: kiválasztod az ölj x arti küldetést, ettől fogva alig lesznek :D
  • okosszöszi26
    csakhogy itt HP/találatról van szó, a szopatási alapszabályban pedig, 2X annyi találatról, nem pedig arról, hogy az ellen 2X annyit sebez egy találattal
  • FosTalicskaa
    Pont te írtad még a 2X-es szabályt nem? Akkor szorozd meg 2-vel ezt a vélt dmg-et és megkapod a lacibácsi féle átlagot.... ennyi.
  • Kryon
    Ha van rendes spot és türelmesen kivárod míg beszűkül a kör, nem vaktában lövöldözöl, akkor elég jó arányban lehet találni artyval, akár mozgó célpontba is, és a te lövésed nem pattan le. Meg kell saccolni a becsapódást, nem ész nélkül lődözni. Átlagos játékosként semmi nehézséget nem érzek benne, pedig nem szeretek artyzni, unalmas, csak IM-ek miatt húzom.
    Utoljára szerkesztette: Kryon, 2015.05.19. 11:10:22
  • okosszöszi26
    hát nem tudom, nekem eddig csak 2 féle 7-es artim volt, francia és amcsi, de az 1000HP/ találat inkább hasonlított 3-500 HP/ találatra
    Utoljára szerkesztette: okosszöszi26, 2015.05.19. 11:08:26
  • lacibacsi
    Egyébként olyan ez, mint a Star Trek fanok és a Star Wars fanok örök vitája... Mindenki pontosan tudja, hogy mi a jó a sajátjában, vagy éppen mi a hülyeség a másikéban. Folyamatosan megy a vita, de az egymás meggyőzésének az esélye a nullához közelít. Ettől függetlenül mindenki jól érzi magát és élvezi azt ami neki jobban bejön...

@ FosTalicska: Egy átlagos csatahossz legyen 7 perc. 1 perces töltési idővel ez 7 lövést jelent egy magasabb osztályú artynak. 30% találati aránynál ez KETTŐ találatot jelent. T7-ben mondjuk legyen az átlagsebzésed 1000HP/találat. Akkor ez 2k sebzést jelent egy csatában. Ez sok? T7-ben? Persze ha az RNG is úgy akarja, akkor akár négy találatod is lehet és az már 4k sebzés, de ennek a böjtje a következő három nulla sebzéses csata lesz...
  • AlucardHuN
    Jajj mindjárt megesik a szívem az artykon... főleg hogy manapság láttam olyat is hogy oldalanként 6 féreg van. Most lassan megint ott vagyunk mint a "nerf" előtt. Sőt néha rosszabb. Hosszú idő után sikerült Passuccit szerezni, mert kis dögök olyan akkurátusan kilövik a lightot is hogy öröm nézni.

Elképesztően easy a kezelésük is, egyedül városi mapon kihívás ( múltkor Tiger-el hülyét csináltam egy Is 6-ból, akinek egyszer megengedtem hogy meglőjjön, 9% hp-n volt mikor a 7-8-as nemtudok melyik amerikai szarkupac ellőtte azt maradék 80% hp-mat... nagy tudás kellett hozzá, egyébként alig sebzett. És lám milyen fura, artyk nélkül is jó csaták vannak, a heavyk ilyenkor olyan helyeket tudnak kihasználni Hulldown vagy sidescrape céljából amiről nem is álmodhatnak. A sok gyökér tüzér nélkül is működik a játékmechanika.

És hogy csak álló célpont ellen jók? Jó vicc, még én is lőttem már ki mozgó célpontot, pedig noob vagyok velük. (havernak t6 franciája van, én t4-ig vittem németet mikor hasonlóan arról volt szó h pontosak e)
  • FosTalicskaa
    Tudományosasn bizonyítottan ott vannak az ezzel foglalkozó statisztika oldalak, ahol meg lehet nézni, hogy az artiknak átlagosan 25-30% a találati arányuk és ennek ellenére is elég szép sebzést ki tudnak osztani. Ez hogy lehet, ha sohasem, vagy ritkán találnak meg sebeznek... ööö ez roppant furcsa... de a strucc taktika mindig nyerő.
  • okosszöszi26
    A WOT szopatási alapszabálya, hogy az ellenségnek mindig 2X annyiszor kedvez a játék, mint neked.
    Vagyis te feleannyiszor fogsz pl. leláncolni ellenséges tankokat X lövésből, mint ahányszor téged leláncolnak ugyanannyi lövésből
    feleanyiszor találsz telibe artival ellenséges tankokat X lövésből, mint ahányszor téged telibe találnak artik ugyanannyi lövésből
    feleannyiszor találod el az ellenséges tankokat X lövésből, mint ahányszor téged eltalálnak ugyanannyi lövésből
    feleannyiszor pattanak le az ellenséges tankok rólad X lövésből, mint ahányszor te lepattansz róluk ugyanannyi lövésből

tudományosan bizonyított
    minden esetet jegyeztem...
    a fejemben
    szóval tudom na

és qrvasokan vannak akik ugyanígy érzik
  • FosTalicskaa
    Ezek már a fényre jönnek...

Userx2: Igen, sok ember azt nem veszi észre, hogy az artik, 1000m+ ra leadott lövéseinek a 30-50%-a közvetlen találat, míg a maradék 40%-a is egy akkora splash mint egy átlag heavy tank 2 közvetlen átütő találata... Míg ugyanez tankokkal mi lenne, ha 650m-re lövöldöznél jó ha 10%-ot bead és abból is szerintem minden 10. lenne sebző, már ha egyáltalán sebez.
    De valóban az artik papíron tényleg pontatlanok, viszont ha azok nem értem miért megy az atomkemp minden pályán ahol legalább már 3-3 van oldalanként...
  • Nazarov77
    Na sikerült végre megcsinálni a gyújtogató küldetést T-55nél, ugye 2 kigyulladást kellett okoznom egy csatában, megtaláltam az egyik legalkalmasabb tankot rá:

2 T29 volt az áldozat, mind a kettőnek kitáraztam a hátsóján míg nem figyeltek, szép látvány volt (és még a deadeye skill sincs meg) :D
  • Master91
    Persze hogy próbáltam.....vagy 2 éve adtam el GWE100at.
    Most 8as USA és brit tüzérem van, tudom hogy kell használni őket

De az vagy merész vagy butaság egy ilyet kijelenteni hogy pontosabb...

Hiába látod jól a Battle moddal, tuti nem fogod eltalálni. 4 méteres splashe van a 7es amcsi tüzérnek, Borsig ALATT robban a lövedék, és örülök ha felvillan, nem hogy még sebezzek.....pont ahogy írták, sokat kell lőni mire van találat.

Persze, meg adhatja hogy 2-3 lövés egymás után telibe lövi, de általában pár centiken múlik hogy találat legyen.
    Közel sem egyszerű JÓ tüzérnek lenni!
  • joe662
  • lacibacsi
    Próbáltál már artyval játszani? Legpontosabb, meg legjobban használható eszköz? Mi van? Ha nem artyval vagy, akkor azt érzékeled, hogy telibekap valamelyik. De azzal tisztában vagy, hogy egy telitalálatra mennyi mellélövés jut? Tudod te, hogy mennyi időbe telik valamit becélozni, ha mozog? Tudod mit jelent a +-4 fokos oldalirányú kitérés (pl. Su-14-1 topágyú)? Azt, hogy gyakorlatilag csak álló célok ellen használható!
    Ha meg sokáig állsz egy helyben, akkor megérdemled a sorsod... Mi a baj a BA móddal? Egy parancsnoki/felderítő szakasz (aki az önjáró lövegek szeme) pontosan így látja az ellenséget. Ráadásul itt csak egy arty teszi azt amit szeretnél. Mi lenne, ha egy egész ütegnyi arty lőne, összehangolt tűzvezetéssel? Amikor engem kap telibe egy arty, akkor én is szidom még a meg nem született rokonait is. De attól még ez része a játéknak és nem fogok neki írogatni, hogy ..... clicker, meg hasonlók. Sőt. Ha valami artysafe helyen kapom be a cumit, még gratulálok is neki. Szóval nem kell sírni az artyk miatt és nem kell bántani az artystákat sem. (Ja, én is az vagyok. Kb minden 10. csatám artyval van. Sorry)
  • sempike
    Szerintem meg nem az arty a legnagyobb gond a játékkal, hanem a jutalmazás rendszere.
    Rohadtul idegesítő hogy folyamatosan egy csapat vásári majom miatt büntet a játék fél XP-vel. Mert megtehetsz mindent, kinyírhatod a fél ellenséges csapatot de a meccsed akkor is el van baszva, ha vesztettél. Egyszerűen nem fér a fejembe, miért nem lehet úgy megoldani mint a WT repülősében. A játék leszarja, hogy vesztettél vagy nyertél, az egyéni teljesítményt díjazza (javítsatok ki, ha nem, de nekem ez jött le pár kör után). Ami a hab a tortán az a rengeteg bot. Ha a WG nem tesz a botok ellen semmit legalább tegyen azokért valamit, akik próbálnának jól szórakozva eltölteni egy kis időt ezzel a vacakkal.
  • Userx2
    Lőjj már meg légyszi egy 600 méterre álló IS-7-et 10X ugyanonnan egy T92-el vagy brit CGC-vel és mondjuk egy E3-al. Mékkel sebzel többet? Gyanítom az arty lesz a győztes. Kíváncsi lennék a találati arányra is.
  • TiborTamas
    Kicsit elkésett az április tréfával, de azért így is jót nevettem. :)
  • Userx2
    A papíron 0.7-es pontosság azt jelenti ugye, h 100 méterenként 0.7 m szállhat mellé a lövedék. 0.7 x 6 (600 m)= 4.2 m Ha ez így lenne nem is zavarnák, az artk. Meg ok, h ez egy árkád game, de bármilyen messze van úgy látod a célpontot, mintha 150 méterre lenne. Meg ott van a bitang nagy célzási idő, ami durván 0, ha nem kell fordulni. Tankok meg kaptak jókora pontosság nerfet. Kinyalják azoknak a se**ét akik képtelenek tannkal játszani. Ez nem nyafigogás csak a relatív pontosságot fejtettem ki.
  • Userx2
    Battle Assistantot próbáltad már. Álló célpontot tankot nemigen lehet elvéteni. Egy papíron pontosabb tankkal annál inkább.
  • Master91
    "Az artyk a wot relatíve legpontosabb, legjobban használható eszközeivé váltak. "
    Wat?
  • Userx2
    Szerintem ezzel a gusztustalan IM/MM szivatással nagy öngólt lőtt a WG. Még az eddig vakoknak is bebizonyították mennyire manipulálható szinte minden a wotban. Az lenne minimum, hogy kiveszik az artykat a francba, vagy max 1db. Az artyk a wot relatíve legpontosabb, legjobban használható eszközeivé váltak. Egy tankok játékról beszélünk. Néha látom a reklámot a weben a szemem sarkából. "löjj löveggel"... Ha arty helyzet így marad és lesz másik játszható játék a WG több játékost veszít, mint amennyi pöcsverőt megtart. Legyen igazad, h korrektebbek lesznek.
  • yossarianHUN
    Aha, de ha ennek a kiaknázása a játékmechanika rovására megy (mint a WoT-ban), akkor hosszútávon többet vesztenek rajta, mint amennyit nyernek. Úgy látszik ezt az Obsidian felismerte.
  • Userx2
    És ha ők is g*nyák lesznek? A fejlődésben lassított játékosnak több időt vesz igénybe egy ág. Esetleg többet is költ. Kapzsi faj az ember.
  • LeviWot
    nem,en szarnak talalom es leirtam a velemenyem,most ezert miert kell nekemrontani,nehogymar 500 goldert kovesem,amugy jofej a Rudy!

• Master91
    de ezért a tökéletes mondatodért megnyitottad, sőt, időt is áldoztál rá

ha szarnak találod van lehetőséged neked jobb nyereményjátékot csinálni, rajta
  • LeviWot
    Rudy jol eleresztette 500 gold lol,meg jo hogy ingyen lehet nyerni xd,annyiert nem nyitom meg a bongeszot