418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Maala
    Kevés a 260-hoz sajnos. :P
  • popey8
    IS-7-tel 4130 blokkolt sebzés. Na ez milyen...
  • TuskoMobile
    Előtte is bevetették a napalomot
    Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.05.19. 16:40:00
  • Maala
    Akkor egyetértünk. :)
  • Oddball29
    Mindkettő csinálta.

Viszont például a szovjet harcászati doktrína szerint az ellenséges páncélosok elleni harc fő súlyát a tábori tüzérség viselte, nem a harckocsizók. Az előbbi viszont elég tág fogalom, de minden orosz tüzér át lett minősítve abban a pillanatban páncéltörővé, ha a látómezejébe került egy ellenséges tank.

Nyugaton pedig ha egy kilométeres frontszakaszra, akár csak egyetlen beásott lövészszázad elé összpontosíthattak átmenetileg 6-10 tüzérosztályt, ott semmi nem jött át...
  • FosTalicskaa
    "Meg most komolyan, ki a franc szerette, ha szórta a környezetét a tüzérség?? Nem egy egészséges állapot, hogy körülötted folyamatos robbanások vannak... német közepes harckocsizók, lol, meg amerikai shermanek, meg szovjet vágómarhák, meg fel lehetne sorolni mindenkit."

Erre vonatkozik ez! De könnyebb úgy kötekedni, hogy bizonyos részeket egyszerűen kihagysz amikor olvasol. Én is összeszartam volna magam és amennyire szeretem a tankos játékokat, annyira nem vágyok rá, hogy benne üljek nem béke időben! Sőt úgy gondolom, hogy egy gyalogos katona sokkal nagyobb esélyjel menekülhetett meg egy rosszra forduló csatából, mint egy olyan aki a tankban ült. Szóval a túlélés is elég siralmas egy tankban, mert egy akkora jármű nagyon sok tüzet magára tud vonni ám...
  • Kryon
    Remélem WG-től nem olvassák ezt a fórumot, ne adj nekik ötleteket... :)
  • FosTalicskaa
    Ez tiszta sor. De látod te sem azt írod, hogy Szergejevics Puncinyalovics felküldte a drónját és azon keresztül real time képen közvetlen találatokkal lövöldözte ki a gaz németeket. Az egész ebből az abszurd irrealitásból indult ki.
    De így ezzel a szabadon értelmezett megközelítéssel, azt is lehetne írni, hogy a tankok ellen rendszeresen csatahajókat küldtek harcolni, mert azok is lőttek olyan területet, ahol páncélosok is voltak...

Oddball29: szerintem a napalmot, inkább a légierő szórta rájuk, de mindegy...
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.05.19. 15:48:59
  • Oddball29
    Az ardenneki csata alatt egyébként ez már csak rosszabb lett a páncélosoknak, ugyanis a szövetséges tüzérség elkezdett napalmmal lőni.
  • Kryon
    Olyan ez mint a repülés. Kicsi az esélye, de ha mégis pont a te géped zuhan le, az pech.
  • Maala
    "Az egészből csak a tetőpáncél és a lövedék találkozási esélyeire kellene asszociálni, de erre jön ez."

Talán arra próbáltam utalni, hogy nem tudod 75 év távlatából egy szaros számmal leírni az egészet? Milyen kényelmes megkérdezni a fotelből, hogy miért fosott a baka a tankban, mikor csak 1 az X-hez volt az esélye, hogy bekap egy gránátot. LOL.
  • Oddball29
    Arra írom, hogy tüzérséget aktívan használtak páncélosok ellen a második világháborúban is. Ha nem is közvetlen pusztításra, akkor "mission killre". Gyalogság nélkül vak vagy, nem mehetsz tovább előre. Illetve mehetsz, csak az első pakfront le fog vámolni még könnyű páncéltörőkkel is.

De ha a felfejlődés szakaszában már lő az ellenséges tüzérség, az a legbiztosabb jele annak, hogy felkészülten várják a támadásod, és inkább vissza kéne fordulni.
    Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.19. 15:40:38
  • FosTalicskaa
    De most ezt mire írod? Ki állított olyat, hogy a tüzérség teljesen ártalmatlan volt? Az egészből csak a tetőpáncél és a lövedék találkozási esélyeire kellene asszociálni, de erre jön ez.. Lefogadom 2-3 perc után jön még valami malaa v2 aztán ő is elkezd moralizálgatni egy olyan dolgon ami még csak szóba sem került.
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.05.19. 15:20:35
  • bekescsaba
    Ha jól tudom, az oroszok ezt hívták leválasztásnak, amikor is a gyalogságot, meg az esetleges légelhárító egységeket zevarták el a páncélosok mellől irányított tüzérségi zárótűzzel, amihez használtak elég sok repeszgránátot is.

Volt az oroszoknak egy, a 30-as években kifejlesztett F22-es ágyújuk, ami mindenre jó volt, légvédelminek, páncéltörőnek, tüzérségi ágyúnak. Sőt, a II Világháborúban még létezett, kifejezetten páncélosok ellen kifejlesztett tüzérség is.

• Maala
    Cica, egy kis empatikus készséget fejlessz már.

Képzeld el: Háború van, távol vagy a családodtól, mert valami retardáltnak világmegváltó tervei voltak, amit persze a népével kell megvalósíttatnia... Aztán kinn találod magad egy konzervdobozban, miközben melletted 150kg-s bombák csapódnak a földbe, másodpercenként minimum 1.

Szerintem még ha békeidőben valószínűségszámítást tanítottál valamelyik egyetemen, akkor is húzod vissza a beledet a biztonságba, hogy legalább az esélyt megadd magadnak, hogy Fostalicskaané-t viszontláthasd pár hónap/év múlva.
  • FosTalicskaa
    Szerinted mennyi esélye volt annak ha 15-20 kilóméterről tetőpáncélt ért a tüzérségi találat? Arra inkább a repülők voltak veszélyesek nem az artik!

Meg most komolyan, ki a franc szerette, ha szórta a környezetét a tüzérség?? Nem egy egészséges állapot, hogy körülötted folyamatos robbanások vannak... német közepes harckocsizók, lol, meg amerikai shermanek, meg szovjet vágómarhák, meg fel lehetne sorolni mindenkit.

"ott kiskanállal kell majd összevakarni a temetéshez a maradványokat"
    melyik átütő találatnál nem ez történt? Ahol bent robbant fel a lövedék, ott többnyire darálthús született. Jah van olyan is ahol olvadt fémpermet rendezi le a legénységet, vagy kigyullad a tank és szénné égnek. Egyik sem szép halál, de ez megintcsak nem arti sajátosság. Egyébként ezeket mire is írod?
    Utoljára szerkesztette: FosTalicskaa, 2015.05.19. 15:05:36
  • TuskoMobile
    régebben nézegettem nagyon komolyan utána xD de wotnál teljesen mind1 ez nem szimu játék szóval már nem annyira izgat
    +régebben még hivatalos fórumon is nagy viták mentek de ezek mindent jól tudnak a wg-nél mindenre van érvük és nekik van mindig igazuk
    Utoljára szerkesztette: TuskoMobile, 2015.05.19. 14:53:44
  • patchaou
    Nem gyengén zsibbasztottatok le az "artyzáshoz skill kell" faszságotokkal... Beléptem a játékba egy kis bérduplázgatásra, láttam egy ismerős nevet innen a fórumról és rá is köszöntem, majd jó fél perc elteltével esett le hogy Én vagyok ben azzal az accountal XD

Kérdés. Mekkorára kell beállítani a fov-ot hogy ne tűnjenek ilyen tetű lassúnak a tankok? (1980x1020)
  • Oddball29
    Ha a kísérő gyalogságot leválasztották róluk, az már önmagában elég baj volt.
  • Oddball29
    Volt értelme, mert a német közepes harckocsizók nem szerették, ha elkezdték őket szórni a tüzérséggel. Általában visszavonultak, mert tudták, hogy ha tetőpáncélt ér egy 105-ös, ott kiskanállal kell majd összevakarni a temetéshez a maradványokat.

Mondjuk ez nyugati front, ott minden hadnagyocska rájuk hívhatta 3-5 percen belül a hadosztálytüzérséget, 10 percen belül meg a hadtestét.
    Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.19. 14:35:48
  • lammaer
    "Bocsánatot szeretne kérni.... anyukájától kérjen"
  • Sunsetjoy
    "Itt ülünk már két órája. Ez a hármas szektor, nem a négyes! Nem érdekel, hogy a parancsnok mit mondott! Nem érted Mulligan miről van szó?! Hogy a mi állásunkat vetted tűz alá!
    Nem jól hallasz? Eláruljam, hogy miért? Mert az ágyú ott dörög a vonalnak azon a végén, és itt robban a lövedék ezen a végén!
    Nem a németek vannak itt! Mi vagyunk itt! Mulligan, minket bombázol, te marha!
    Nem tudom, hol vannak a németek, de ezt a rohadt zárótüzet vedd le rólunk! Vége!"
  • lacibacsi
    Egy jól vezetett dandár szintű tűzcsapás simán szétkapott egy mozgásban lévő menetoszlopot.
  • bekescsaba
    Ellenséges felvopnulási, összevonási területeket lőttek tüzérséggel.

Most meg nem mondom, (utána kéne nézzek), hogy hány gránátot jelentet ez hektáronként egy ilyen össztűz során.

Valahol vannak róla adataim, hogy átlagosan mekkora veszteség érte a páncélos csoportosulásokat egy ilyen záró tűz után, de nem érte el 15 %-ot sem, s ezek is javíthatóak maradtak, csak ép nem harctéri körülmények között, ergo a soron következő csatából kimaradtak.

• Mardel
    A minap néztem wotinfon az egyik zwackos játékát su-122-44-el.

Nála az az ágyú lézer szikeként müködött, nálam meg alig akar valamit eltalálni teljesen becélozva.
    Legelső csatámban vele (su-100 legénységével) tiger I-re céloztam himmelsdorfon a hegy melletti hosszú utcán és egy tog II-találtam el aki már befordult az egyik mellékutcába és semmelyik része sem volt látható.

A fent említett videó számomra egyik kedvenc része meg az mikor mondja, hogy tier 8-9-be ritkán kerül.

Ha én megyek vele 10 csatából 6-7ben 8-9-ben vagyok.

Szóval érdekesek az ilyen dolgok.
  • okosszöszi26
    asszem??

asszem az UFO-k is léteznek
  • TuskoMobile
    de aszem volt a tüzérségnek külön spéci alakulata is páncélosokra az amcsiknál meg voltak ott spéci APCR lőszerek is csak nem műholdról célozták/lőtték xD + nem HE-vel hogy bumm felrobbantál
  • FosTalicskaa
    Igen, megkapták a tüzérek, hogy a poronyivoska falvacskában (koordinátákban persze) mellett a felderítés látott 30 tankot meg 1000 embert. A tüzérek meg szétbombázták a területet, majd a biztonság kedvéért még ráküldtek gépeket, hogy megpuhítsák az ellenséget és utána ment a biomassza, hogy kiüsse a másik biomasszát a faluból. De még a modern tüzérség is alkalmatlan lenne arra a feladatra amire a wotban használják... Vannak már tesztek speciális "intelligens" lövedékről ami érzékeli a célpontot és gyakorlatilag rávezeti magát a célpontra, de az is a rakéta specialitása nem pedig azé ami kilőtte....
  • Oddball29
    Éppen használtak, csak nem ebben a formában.
  • okosszöszi26
    mámegin báázz!!
    IS3 mindenféle célzás nélkül, kapásból eltalálja a Fosom tetején a békaszem közepét elsőre!
    még a tornya sem volt rám fordulva teljesen, mire bekaptam a találatot
    köszi RNG
    bezzeg ha én vagyok IS3-al, nem hogy ilyen találatom nincs, hanem ha végig várom, hogy beszűküljön a célkör, még akkor is melléföléalálepattanócriticalhitdin'tevenscratchthem
  • okosszöszi26
    nem jelenlegi állapotukban, hanem EGYÁLTALÁN SEMMI keresnivalójuk nincs ebben a játékban, mivel a tüzérséget soha nem alkalmazták páncélozott járművek elleni harcra, amiről ez a játék szól
  • TuskoMobile
    Hát én másképp látom sőt szerintem ha egy majomra bíznák az is jobban megcsinálná lehet RNG-ben de hát még az is jobb.
    Jajah 3pontos ütköző zóna már amikor nem rakják teli kemper zónával és menj előre, képtelenség.

+Amióta átdolgozták fizikával meg újdonságokkal a játékot szerintem még rosszabb lett én ettől konkrétan azt vártam jobb lesz mert átlehet menni dolgokon és több út lesz de nem több akasztó pontot csináltak bele szándékosan ne tudjál átrohamozni sehol se többnyire.
    Talán ezt azért hogy védjék az artistákat a light-októl.

Szóval ha egészében nézzük a játékot egy bujkálós bújócska játék és az az ügyes aki a háttérből érvényesülni tud a végén. Legalább is a legtöbb xps köröket nézegetve ez a kifizetődő csak így nem igazán akció játék ez hanem minden körben átlag 6 perc azzal telik el hogy vársz.
  • popey8
    Rage ON Mekkora csaló szájbakúrt játék ez. Heavyvel (hp-m 2x-t kell blokkolni) csak nyílt mapra rak persze min 3 artyval, lighttal meg (2k passzív spot dmg) csak zártra. IS-7-tel sikerült nemrég ez a küldi, de persze nem ez volt aktiválva. Azóta mentem már vagy 50 csatát, de folyton átlövik vhol ezt a szart, nem beszélve az agyhalott csapatokról, akik miatt 3 perc után már körbevesznek. Ha nem kellene még 1 csaj az AMX30-ba már rég befejeztem volna ezeket a direkt szopatásra, idegesítésre meg ki tudja még mire kitalált ótvar küldiket. A fene ott egye meg az összeset a WG-vel együtt. OFF
  • Pares
    Én az IM miatt kezdtem artyzni, most a GWPanthernél járok, és az a véleményem, hogy jelenlegi állapotukban semmi keresnivalójuk nincs a játékban. Hiába teljesen random a pontosság és a sebzés, akkor is össze lehet szedni elég telitalálatot és splasht, hogy stabilan lehessen sebezni. Csak ugyebár a többi tanktípustól eltérően szinte teljesen veszélytelenül potyogtathatják a frontvonalon harcoló játékosok fejére az áldást. Legfeljebb annyit kell csinálnia, hogy lövés után pár méterrel odébb áll. Arról már nem is beszélve, hogy td módban milyen hihetetlenül pontosak tudnak lenni még gyorsan mozgó célpontok ellen is. A td módban való lövés lehetőségét alapból el kéne venni az artyktól, és szerintem ezt az élő képet sugárzó szatellit nézetet is le kéne cserélni valami kevésbé abszurdabb mechanizmusra. De szvsz 99%, hogy a WG már semmit sem fog megváltoztatni az artyk működésén.
  • okosszöszi26
    öö... bocsi, csak felületesen olvastam el, mert éppen indítottam egy csatát artival
  • FosTalicskaa
    Úgy látom nem érezted ki belőle az iróniát, ha már így pontról pontra meg akarod cáfolni. :P
  • okosszöszi26
    "ha nem lennének, akkor 20 perces kempfest lenne a 15 perces csatákban"
    szerintem pont fordítva!
    azért van "kempfest" a csatákban, ahol arti is van, mert mindenki attól fél, hogy felspotolódik és az artik azonnal szétcincálják
    ezért inkább lapít mindenki a bokor mögött, várva a csodát
    amikor nincs arti mindenki sokkal bátrabban megy előre, mert nem fél, hogy a klikkerek mozgás közben is telibevágják a tankját
    aki ezt kitalálta, hogy azért jó az arti, mert akkor nem kempelnek a népek az akkora hazug, mint bármelyik politikus kishazánkban

"valójában ehhez kell a legtöbb skill"
    valójában ehhez leginkább szerencse meg türelem kell, a többit intézi az RNG, ami vagy veled van, vagy nem
    ha igen, akkor lesz egy jó csatád, ha nem, akkor lehet akármilyen tapasztalatod artival, baszhatod

• FosTalicskaa
    Egyébként meg nem a mapokkal van a baj, hanem a balanszolás + láthatósági rendszer az ami kiheréli az egész játékmenetet. Innentől kezdve csinálhatnak bármilyen mapot az úgysem lesz jó a fenti okok miatt. Ettől függetlenül persze vannak tényleg rossz pályák. A kedvenc sablonjuk pl. a 3 pontos ütköző zónák kialakítása: ez lehet híd, völgy, sziklák, külön jó amikor felspotolódás veszélye nélkül be lehet védeni az egészet, a támadóknak persze semmi fedezék, aztán megy a csodálkozás, hogy most mivan, miért nem támad senki....
  • FosTalicskaa
    Láthatod milyen karalábéhadosztály nyom rá a csata gombra nap mint nap. Szerinted nekik feltűnnek ilyen apróságok? Van arti, 10-13 perc/ csata, nincs arti 4-5perc/csata. Már persze ha olvasnak bármilyen fórumot. Aki meg aktívan olvassa és érdekli milyen változások történnek a WOT bekein belül azok tudják, hogy baromság, csak már belefáradtak, meg az AW óta azt is megtudhattuk milyen robosztus cenzúra rendszer uralkodik a hivatalos fórumokon is...
  • TuskoMobile
    A játék készítőket is fejbe kéne rúgni de nekifutásból hogy ilyen fos mapokat tudnak csak szerkeszteni.