World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Palinko
szerintem a valósághoz képest így is túl pici, mondjuk a sniper elite 3ban meg túl nagy volt <#idiota>
Az álcaháló biztos belelógott a parancsnok kémlelőjébe és ezért nem volt látható az ellenfél.

wot nick: PsychoTrooper

DasIsFuck
köszi😊

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

A hozzászólásomat nem találtam meg. De a kép még megvan a képtáramban:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A lényege az, hogy a torony frontja 205 mm és 220 mm között változik. Ráadásul úgy, hogy a középső kevésbé íves rész a 205 mm vastagságú, majd felfelé és lefelé amikor a görbülete már nagyobb akkor megvastagodik 220 mm-re. Míg a játékban végig mindenhol 240 mm vastag, ezáltal a torony frontrészének a középső sévja kap kb +35 mm védelmet.

Ez egy általam készített összetett kép külön szerepel a rajz és külön a szürke hátterű szöveg. Mindkettő a Jentz - Doyle páros Panzer Tracts No.6-3 - Schwere Panzerkampwagen Maus and E-100 című könyvéből van. A rajz a 6-3-47. oldalról van kivágva, a szürke hátterű szöveg a 6-3-19. oldalról és az van a rajzra rakva. Ha akarod felhasználhatod fórumokon, csak említsd meg hogy kreált kép és hogy melyik része honnan származik. Úgy kevésbé tudnak belekötni.
Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.02.05. 03:08:41
DasIsFuck
Hát én a kinti fórumokon meg ftr-en olvastam ott úgy hivatkoztak rá, hogy jobb lenne a mostanitól.

Maus armor is based on research of Yuri Pasholok, who said that the values could be different and 200+
eggyik q&a-ba ezt olvastam.

egyébként betudnád linkelni azt a postot, engem érdekelne.

Aha, az a Krupp féle torony, hát az 200/80/150 mm vastag volt ugyanilyen szögek mellett ami a játékban is van. A Maus Porsche-tornyáról nem rég raktam be képet, valójában csak 205-220 mm vastag volt és pont a 205 mm-es rész volt a legkevésbé döntött. Ha a WoT-ban is ennyi lenne a vastagságuk akkor minden tier 10 löveg könnyedén átütné őket, ezért lettek buffolva.

De nem értem miért lenne jó a Krupp-torony a Mausra. A front részen a belöhető viszonylag keskeny sávot leszámítva sokkal gyengébb.

Tier 8-tól felfelé nagyon át lehetne variálni a harcjárműveket és a lövegeket is. Több mint egy éve írtam ide is a saját elképzelésemet. Kis modósítással még mindig jó lenne.
popey8
Az angol lövegek kurv@ pontosak ám...
5-ből 1 win ma is kezdésnek. Hetek óta ez van. Ma se fogok 10-nél több csatát játszani.

Utoljára szerkesztette: popey8, 2015.02.05. 01:20:59

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

DasIsFuck
Elvileg igen, azt tervezték az e-100-ra rakni csak kisebb páncéllal.

Master91
fél órán belül 4x teszi be a light tankomat pearl riverre ez a gyehena szar
Mi az a Maus 2 torony? Ami az E-100-ason van?
DasIsFuck
Igen, de ha kap egy kiemelkedő rof-ot akkor a kis átütéssel is el lehet boldogulni.
Ha nem akkor nyilván a másik megoldás a jobb, de mégis csak az első lenne a wg szempontjából a történelmibb megoldás.

Nagy rof-al alapvetően élvezetesebb a játék, számomra.

fsb1000
Szerintem nincs nagy gond a Maussal. 10 golddal jól játszható. 10-ből max 2-3 csata olyan, hogy esélye sincs, mert vagy nem ér oda, vagy rommá lövik mielőtt érdemben viszonozhatná a tüzet.
Városi pályán a legjobb. November tájékán valamit piszkálhattak rajta mert érezhetően jobb lett, Persze aki akarja és tudja az belövi.

Sóhaj. Bekezdéseken keresztül részletezted, hogy milyen kevés a 246 pen, meg hogy nem elég pontos ahhoz, hogy weak spotot lőj, ezért sokat pattan, ezért goldozni kell vele. Erre megoldás lenne az L/61, de nem, most már tök elég a pen, csak RoF buff kell. Sounds legit.
És mit mondtam, egyrészt sokkal nagyobb pálfordulásokat is láttunk már a WG-től, úgyhogy simán lehet Maus 2 torony, másrészt nem kell neki mindenképp a torony, elvégre hogy csak egy példát mondjak, az IS-3 tornya se fogadta volna be a BL-9-et, mégis bennevan a játékban.
DasIsFuck
Su-100y-al lehet probálkozni.

Szinte az összes nyolcassal TD-vel meg tudod lőni a 4e-t, persze a top ágyúval. Talán csak a brit meg a francia lóg ki lefelé a sorból, de a többi viszi. Én a borsig-ra hajtok, mert annak a stock ágyúja azonnal képes ilyen sebzésre (sőt az a jobb ágyú). Gondolkodtam még a proto-n, de ott elég sok grind a nagy ágyú és addig nincs esély.

A borsig a legjobb választás szerintem, 1e szabad xp-ből felteszed a nagyobb motort és kész a tank, utána a láncot kicsi később, de már ilyen állapotban is képes a 4e-re (meg sokkal többre).

Tier7-ben már húzósabb a dolog, egy jpanther esetleg, ha nagyon elsül a kezed, talán még a szent emil a nagy elefántölő ágyúval és kedvező pályán, kevés arty mellett, meg az e25-el összejöhet, bár ezt a tankot már nem lehet ugye megkapni. A többi tier7 TD szerintem elég esélytelen.

Tier6 és lejjebb meg felejtős.
DasIsFuck
Én szívesen megnézném egy teszt keretében vajon melyik verzió az életképesebb.

Én pl simán áldoznék az átütés+alfa rovására, ha megjobb rof-ot kapna és minimális célzás/pontosság buffot.

Jt ágyúhoz meg mindenképp kellene a Maus 2 torony, ami jobb lenne a jelenleginél.

Muszáj kötnöd az ebet a karóhoz? A jelenlegi kap egy jó RoF-ot, váo, világmegváltó lenne. Az L/61-nek rosszabb lenne a RoF-ja, cserébe lenne 30-cal több átütése, 70-nel több alfája, és jobb célzási ideje/pontossága. Mindezt úgy, hogy több hsz-en keresztül fejtegetted, miért kevés a 246 pen manapság. Let it go.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 23:12:39
DasIsFuck
TD ágyú, kizárt, hogy olyan álomszép statokkal bekerülne a mausra.
Ezért lenne egyszerűbb a jelenlegi javítása, történelem hű

Tigris alatt konkrétan, hogy értelme legyen az adott tieren.
Maus is sok esetbe hasonló helyzetben van, nyilván nem annyira erősen mint a tigris.
Ezért marad az ágyú soft statisztikájának javítása az eggyetlen lehetőség.

Mivel még az sem megoldás, hogy lemegy t9-re és vmi átveszi a helyét, mert nincs más.
szóval vagy iszonyat túl kell buffolni, vagy sniper tanká kell tenni ami egy igen "op" ágyút igényel.
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.02.04. 23:13:49

Én JP2-vel csináltam meg.
"maximum ágyúkkal lehet kibalanszolni, ugye a tigris-nél is ez volt a helyzet." Egyrészt a kibalanszolni alatt szinte biztos vagyok, hogy azt értetted, hogy "pariba tenni", másrészt közvetlenül ezután hasonlítod a Tigrishez, ami, mint pár hsz-el lejjebb ki is fejtettétek, nemhogy pariba lett téve, de jobb is lett a legtöbb versenytársánál.

Hogy az L/61 egyetlen előnye az átütés? Na ne ba, pajtás, az a játék talán legjobb ágyúja. Elmebeteg RoF (10 mp körüli), ergo elmebeteg DPM, durva alfa, és álomszép célzásidő és pontosság adatok. És igen, ez lehetne ugyanilyen a Mauson, mert a JT T9, a Maus meg T10, de még ha nerfelnek rajta is egy keveset, akkor is kiemelkedően jó ágyú lenne.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 23:08:04
Pales27
isu 152, rhm

Ajánljatok már TD-t a StugIV legtöbb sebzéses TD küldijéhez T9 alatt.

DasIsFuck
Pedig itt sem írtam, hogy pariban lenne, csak hogy ez az eggyetlen módja, hogy balansz ügyileg javítani lehessen rajta😄

Azt már leírtam miért nem lenne a jobb ágyútól sem pariban a tank(lassú,nagy,gold lőszer és ultra magas alap átütések)

Másrészt meg az l/61 eggyetlen előnye, hogy nagy az átütés, én erre írtam, hogy a jelenlegin is nagy ha aranyat is használunk és azt meg tudjuk, hogy a nehéz tankon jóval rosszabb soft értékei lennének az ágyúnak mint egy td-n.
Akkor meg nem mind1, hogy a történelmileg pontos ágyú soft értékein húznak, vagy adnak egy történelmietlen ágyút lenerfelve a egy +35 átütésért cserébe?

Én inkább a kiemelkedő rof,kicsi átütés valamit picit javított pontosság melett a 490-es átlagos átlagsebzés melett döntenék, mint egy gyengített jt ágyú ami hasonló rof-ot kap,kis alfa és pontosság javulás melett.

Mint mondtad a 246 is elég az esetek többségébe, ha gyorsan lőhet akkor meg egy jó kompromisszum a legkisebb átütés szvsz.
(én pl a jt-n is eléggé élveztem azt az ágyút olyan rof-al)
Utoljára szerkesztette: DasIsFuck, 2015.02.04. 23:07:04

Ez meg a mai kedvencem:

célzom az AT15-öt, szintén lepattanó, majd eltűnik, és folyamatosan a semmiből jönnek a lövések. Persze nem lett látható, ami érthető is hiszen olyan pici és lapos, hogy a pusztában állva sem spotolódik fel.
Pales27
pont az ilyen gyöngyszemek miatt olvasom a fórumot 😄

Folyamatosan magad ellen beszélsz. Előbb azt mondod, nem elég a jobb ágyú, most azt, hogy igen. Oké, akkor igen, erre mikor azt mondjuk, hogy akkor kapjon egy L/61-et, ami tényleg jó ágyú, akkor azt mondod, nem, inkább maradjon a mostani fos, jobb soft statokkal. Most akkor döntsd már el.
Pales27
nem, te azt mondtad, hogy jobb ágyúval se lenne pariba a többi 10-sel

"Épp ezért mondom, hogy az ágyú nem segítene rajta, mert az csak 1 eleme ami miatt gyenge."
DasIsFuck
De épp ezért mondtam, hogy az olyan tankot mint a Maus maximum ágyúkkal lehet kibalanszolni, ugye a tigris-nél is ez volt a helyzet.

De ehhez nem feltétlen az l/61-es ágyú a megoldás, hanem a jelenlegi soft statjainak buffolása, rof,aim time,pontosság...

t28 c kuldtes: - lt12 - light platoon 3000 spot dmg kozosen ez az elsodleges kuldetes, masodlagos: egy platoontag elje tul
csata harmadanal kilottek, mivel ez volt az utolso korom kileptem a csatabol es a platoonbol is.
harmunknak kozosen lett 3500 spotsebzes, ebbol 1500 az enyem volt. egyikuk tul is elte, a csata vegeredmenye dontetlen.
a jatekbol nem leptem ki, ugyhogy 10 perc mulva nezem eredmeny dontetlen, utanaszamolok, et megvan, tul is elte egyikuk. kitunetes figyelmeztetes sehol.
megnezem a kuldetest: completedbe van, de nem kituntetessel!
a masik ket platoonmembernek kitunteteses!

nem kicsit furcsa ez igy..

erosen ajanlom mindenkinek, h csak akkor lepjen ki a platoonos kuldetesekbol, ha vege a csatanak!
Az imént találkoztam egy T28HTC szakasszal. Mi a jó k. anyja ez a tank, hogy az IS3 nagylövege sem viszi golddal hátulról?
50 méterre sem voltam, legalább kilencszer durantottam seggen, abból vagy 3 gold volt, és mind rikoséééééé, na ne mááár.
Kéne még pár ilyen sosemvolt übertank mert alig van belőlük a játékban.
Pales27
arra, hogy ugyan az maradt a páncél (szar) és a tank jobb lett ergo a maus is lehet jobb ua. a páncéllal
Utoljára szerkesztette: Pales27, 2015.02.04. 22:32:20

patchaou
Szerintem a masu ágyújának a legnagyobb hátránya hogy magason van.

Maala - ha fele arányban visz a masu goldot akkor is letolhat egy csatát full golddal 😊
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2015.02.04. 22:29:00

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Maala
Mivel 60 lőszer fél el a mausban, nem gond fele-fel arányban vinni a goldot és a sima AP-t.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

DasIsFuck
Akkor mire értetted azt, hogy a páncélja nem változott?

Pales27
"Miért mi ellen véd a páncélja?" hol írtam ilyet hogy véd?

DasIsFuck
De ha azok jönne szembe?
Akkor nem engedheted meg azt, hogy rng miatt most épp vagy beadja a helyes találatot vagy sem, márha maximálisan kompetetív akarsz maradni a szemben álló ellenfelek ellen.
E-100 abból a szempontból jobb, hogy agilisabb mint a maus így bizonyos szituációkba meg lehet úszni a lövést úgy, hogy még pont időbe kifordítod az alját autobounce szögbe pl, de maus-nál ez kb lehetetlen, mert annyival lassabb a forgási sebessége.
E 100 jobb tank a maus-tól és az meg már csak a ráadás hogy jobb ágyúi vannak, még a 12.8-as is gyorsabb rajta.
A 15.cm-es meg azért csak 750-et vág lövésenként, amíg a 12.8-as lehet bead neked egy 380-at.

Én alapból nem vagyok képes full gold használatra, egyszerűen mikor meglátok olyan felosztásokat, hogy 15-ből 13 papír,könnyen belőhető tank nem bírom rávenni magam, de sok esetbe még így is van hogy jobban járnék vele, mert lehet könnyen belőhető, de a 246mm nagyon simán le tud pattani egy-egy jobban páncélozott helyről pl jp2 felépítmény, erre ha az apcr-el lövök szinte biztos átütés vagy jt felépítmény/hull.

JT-nél a legjobb példa talán, mert azt kb automatice beütöd ekkora átütéssel míg a 246 csak tökéletesen merőleges szögbe+jó rng melett esedékes.

DasIsFuck
Miért mi ellen véd a páncélja?
Maximum a gyengébb átütésű 6-os tankok ellen és még azoknál is 50-50%.

Ha mondjuk párosítjuk azzal, hogy a chi-to,comet 3mp-ként lövöldözi ezt rád az rng miatt valszeg több fog átütni, mint ami nem.

Szóval a páncéllal még t6-ba se lehet mit kezdeni igazából, tehát az ágyúján kívül nincs semmije, csak egy lassú,védtelen platform.
Tigris esetében teljesen érthető miért adtak neki kiemelkedő rof-t, hisz az összes többi tulajdonságában ezt kompenzálják.

Ergó a tigrist tökéletesen balanszolták, ezt azzal elég butaság cáfolni, hogy egy jó játékos mivel nagyon magas sebzéseket tud produkálni vele op.
A tigris eleve egy ilyen rákfene a Tigris P-vel egyetembe, ha nem kapnák meg csak a történelmi ágyújukat akkor még t6-ban is egy átlagon aluli tank lenne, így viszont teljesen történelmietlenek kb akkora hülyeség mint a jelenlegi vk45b.
De a legtöbb német ilyen.

Amit mondasz mind hatványozottan igaz az E-100-ra, mégis teljesen használható (sőt, igen jó) AP-vel. Vagy te életformaszerűen sidescrapelő IS-7-ek és E3-ak ellen harcolsz? Nem? Akkor nem értem, miért lenne kötelező alapból arannyal lőni.
Amit mondasz mind hatványozottan igaz az E-100-ra, mégis teljesen használható (sőt, igen jó) AP-vel. Vagy te életformaszerűen sidescrapelő IS-7-ek és E3-ak ellen harcolsz? Nem? Akkor nem értem, miért lenne kötelező alapból arannyal lőni.
DasIsFuck
Teszt szerón amikor játszok én is mindig ki szoktam próbálni és én is tudom, hogy nagyon sok dolog tud pattanni róla, elmebeteg szögebe lehet vele állni.

Ágyút viszont jól ismerem, hogy igen sok esetbe nagy hátrány ha épp nem úgy áll vmi hogy ráláss a gyenge pontra és társtva a legrosszabb rof-al, na ezért kell a gold, hogy maximálisan ki tudd használni azokat a lehetőségeket amikor van időd és lehetőséged lőni.
pl átlehet lőni egy E3-at is ap-val gond nélkül csak megint valószinű hogy nem fogod ott eltalálni ahol átmenne.

Pales27
a tigris átlagon aluli volt és most pont az ellentéte, de ez téged cáfol, mert a páncélja változatlan maradt

full gold a 20 ha csak azt használod mausba ez kétségtelen

Meg azt is mondták, hogy lesz rombolható környezet, meg több száz HD tank 3 hónappal ezelőttre, és így tovább. Ugyan kérem, amit a WG mondott, annak mindig is az ellentettjét kellett venni. És ha nincs Maus II torony? Az IS-3 tornyában meg nem férne el a BL-9, az E-75-ben a 128-as, a WT PzIV a valóságban tripla hátraszaltókat dobott volna minden lövés után ezzel az ágyúval, arról nem is beszélve, hogy az ágyúcső miatt alapból beborult volna a sárba. Ha ezek az apróságok nem zavarták őket, ez sem fog gondot jelenteni.

Egyébként nem tudom mennyit játszottál te Maussal, de én minden teszt szerveren elviszem pár tucat körre, és az, hogy papír, az nettó marhaság. Sokkal veszélyeztetettebb manapság a sok nagy átütésű ágyú között, mint 2-3 éve, az tény, de semmiképp nem papír. Sidescrapebe állva vele, a tornyot forgatva elmebeteg mennyiségű sebzés tud pattintani, pedig teszten még a Jagd E-100 is full golddal lő.

Az, hogy "kötelező alapból arannyal lőni" vele, az megint orbitális böszmeség. E-100-zal, aminek tíz miliméterrel kevesebb penje van, tíz meccsenként ha ellövök goldot, azt is csak jól játszó IS-7-re vagy E3-ra, és így is elég jól megvagyunk.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.02.04. 21:43:03
DasIsFuck
És mennyire lenne jó a tigris, ha nem lenne akkora rof-ja?
Akkor meg kb az utolsók között kullogna, mert se páncél, se mozgékonysága nincs.(pl amx m4 a jó példa erre, azon sincs semmi páncél, de hasonlóan jó ágyú mellé ott már van egy elég jó mozgékonysága)
Szóval az olyan sniper tankokat amik nagyok,lassúak és páncéljuk haszontalan az adott szinten máshogy nem igen lehet kezelni.

Egyébként nálam full gold a 20 is, mert igen kevés meccsen lövök ki ennyit ilyen lassú rof-os tankokkal.

Pales27
full golddal lőni meg hogy raksz bele 20 goldot az nem ugyan az. Én is rakok a tankokba 1/5-öd goldot és havonta 1x lövöm ki. Jelenleg egy szar a maus ez kétségtelen, de a tiger jelenleg az egyik legjobb t7es, azt nem pariba hozták a többivel, hanem jobb a többinél. (kivéve t29) Ha azt akarod akkor az nem pariba hozás hanem erős buff, ami a többi fölé emelné.

DasIsFuck
Azt, hogy nem lehet kibalanszolni egy olyan tankot aminek a páncél lenne a lényege egy ilyen közegbe.
Jobb ágyút sem fog soha kapni, mert elmondták jópárszor nem lesz maus 2 torony.

eggyetlen megoldása van, mint írtam kiemelkedő rof, jó soft ágyú statok, mint a tigrisnél.
De ehhez nem kell neki az L/61, mert ezt a jelenleginél is megtudnák csinálni, ha akarnák.

pl eleve miért lenne törvényszerű az, hogy ha meg is kapná a jobb 12.8-as ágyút akkor jobb rof-ot kapna?
Szinte biztos, hogy elég jól lerontanák azt az ágyút a maus-on és nem úgy kapna meg mint a jt-n van.

DasIsFuck
ez mausnál kb 20 arany lövedéket jelenete kb, én kb 8-10-et szoktam mindenbe rakni prém lőszerből és csak nagyon ritkán használom ténylegesen.

Másrészt meg aki komolyan akar Maussal játszani annak elég kötelező alapból arannyal lőni, a jelenlegi feltételek melett.
Itt nem 40 gold lőszert értek, hanem mint fentebb említettem 20-25 lövedék kb.

Amíg ilyen könnyen belőhető addig nem lenne pariban, bármilyen ágyút is kapna..ha csak nem adnának vmi beteg rof-ot a Maus-nak.
pl lehetne a jelenlegi ágyújának medes szintű rof-ja, a tigris-nél is ez volt a megoldás, maus kb ugyan abba a helyzetbe van t10-be.

Most akkor buffoljuk a páncélját, a mozgékonyságát, az agyúját, csináljuk kisebbre a modelljét, és még pár lézerágyút is hegesszünk a tornyára, vagy mit vársz? Ha a legrosszabb T10 ágyúja van, akkor kapjon egy jó ágyút, oszt csókolom, a tulajoknak máris könnyebb lesz megbirkózni a méret és a goldspammerek okozta problémákkal. Maradjunk már a realitások talaján.
DasIsFuck
DPM szar, akkor nem a jelenlegit kellene inkább buffolni rajta?

Épp ezért mondom, hogy az ágyú nem segítene rajta, mert az csak 1 eleme ami miatt gyenge.

Maus egy nagy,lomha,lassú dög, de cserébe van páncélja...csak ez a páncél nem működik, köszönhetően a gigaultramega átütésű ágyúknak és az arany lövedékeknek persze.
Ehhez jön még plusszba, hogy történetesen a legrosszabb 10-es ágyúja van és még a dpm is az.

Maus koncepciója ilyen feltételek melett nem működik.

Pales27
én nem tudok semmit se full golddal használni prém nélkül, de L/61el pariban lenne sztem