418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Angelus1991ster
    Legalább van egy nehezen leküzdhető harckocsi. Ugyanúgy oldalról és hátulról ki lehet iktatni.
    Továbbá KV-2-el is lehet ugyanúgy írtani. Előtte meg azért sírtatok, hogy az milyen erős.
  • András77
    Csináltak egy tankot az egységsugarúaknak. A ballansz tényezője a sebessége ugyebár, mert lassú, tehát a manőverező harcra nem alkalmas, de az egységsugarúnak nem probléma ez, hiszen ők amúgy is kempelnek vagy egyenesen törnek előre, mindkét "harcmodorra" alkalmas.

Nyilván reszelgetnek majd ezen is, szerintem pont az ágyúval csinálnak valamit, mert nevetséges, hogy több száz méteres lövéseket simán lead és betalál, ezért tudnak vele sniperkedni. Meglepően pontos. Volt KV2-m is, az fasorban nincs ehhez az ágyúhoz. Azzal tényleg művészet eltalálni valamit nagy távolságra, az OI-val meg egyszerűen megy.
  • lexlutor
    mondjuk ezt a t6oson levo agyut en sme ertem h kepzeltek, mert ez a kv2 trollal ellentetben minden t5ot atut es egylovesez.
    t5el meggyakorlatilag szembol atlohetetlen.
  • lexlutor
    szokasos powercreep. ha szar lenne, senki nem huzna.
    nyugi! 1-2 patch es szepen letekerik majd oket.
  • András77
    Azért örülök neki, hogy a WG-nek megint sikerült játszhatatlanná tenni a tier5-6-t. A napi duplákat próbálom csinálni a jpziv-el. A japán ág bevezetése óta ugye hemzsegnek az oi exp és oi tankok. A tier5-t még legalább be tudom ütni, de az oi-t még oldalról is csak akkor, ha nagyon jó a szög, különben lepattan.

Ami igazán fáj nekem viszont, hogy ezeket nem lehet beütni HE-vel egyszerűen. Mondom szépen lecsipkedem a hp-ját, de egyszerűen sehol nem viszi be az HE, ha mégis, akkor meg 7hp sebzés.

Gyakorlatilag amelyik csapatban hülye vagy hülyébb az OI az veszít, hacsak valamelyik tank nem csinál csodát és valahogy jó szögből tudja lőni az oldalát.

Nekem is van OI-m, látom, hogy megint milyen ballance, egyensúlyi problémát okozott a WG a pénzéhségében. Csak abban lehet bízni, hogy lassan kikopnak, de a noobok rettenetesen dicsérik a chat-ben, úgyhogy nem biztos, hogy kevesebb lesz, akár még több is, ha minden egységsugarú megtalálja, mint kedvenc tank. Én fejlesztés után nem tartom meg, de szerintem sok egységsugarú igen, mert milyen jó kis tank, nehéz belőni és közben az szétb.ssza a száját mindenkinek a troll ágyúval.

Olyan értelemben komoly gond csak, hogy 1:1-ben leküzdhetetlen a legtöbb tier6 tanknak. Csapatmunka nincs, ráadásul sok oi simán sniperkedik, azaz nagy hp-val ottmarad a csata végére és diadalmasan lehozza.

Most volt olyan csatánk, hogy 4-en maradtunk egy közel full hp OI ellen meg egy ellen arty is maradt. Éppen csakhogy tudtunk nyerni, persze csapatmunka az nix, nem volt, rohantak rá, mint az őrültek, aki amikor odaért rárontott. Churchill III-al voltam, először az artyt megkerestem és utána normál lőszer egyszerűen esélytelen vele szemben, arannyal sem lövi be megbízhatóan, rám jött és kiszedett egy lövéssel 1/2hp-ról.

Csak azt nem értem, hogy miért pofáznak állandóan játék egyensúlyról, faragják össze-vissza a tankokat, közben meg behoznak egy ilyent, ami felborít mindent.
  • ROMOTO
    Kevesebbet kapunk vissza, mint nyerünk, de mindenesetre megszűnik ez az négyzetes látótávanomália, a másik hogy a térképek nemigen lehettek letesztelve hogy a kör alakú látótávban hogy működnek, valószínű hogy pár pályán módosulni fog a játékmenet (ellehetetlenül pár kemper-spotter hely, borítékolható hogy pl a td-k megfogják szívni, mivel ezeknél a leggyakoribb a régi átlós látótáv határértékek melletti lövöldözés....
  • SzocsA
    hát így jártam jt 8.8 al tegnap ensken, lentről indultunk beálltam a házhoz a bokorba a másik jt 8.8 meg szembe a fentii háznál volt. néha látott csak én meg mindig és szedegettem szépen meg ő is nekem 850 hpm volt neki meg 400 valamennyi, még két lövés betalált az utolsó előtti lövés is gold volt szépen átütötte, maradt neki 83 hpja, onnantól az összes gold lepattant akárhová lőttem. és ő szedet ki mert felszpótolodtam..... előtte az összes lövés talált egy kettő pattant csak utána meg mikor 83 hpja volt vagy 5× pattantam egymás után golddal.

Amúgy meg olyan is van, hogy ha elvileg két lövés kéne a tankba, mert mondjuk 500 hpja van és te átlagban sebzel 250et, de mindig marad neki vagy 1 hpja vagy ilyen 100 alatt....
  • Sunsetjoy
    Szóval elveszik a sarkakat, és az oldalak közepére kaptunk egy kicsit belőle :)
  • Dorgal
    Ez a játék már a vicc kategória legalja.Az már nem zavar,hogy három lövésből kettő nem bevágódik,hanem LEPOTTYAN a tank előtt.Az sem zavar,hogy öt méterekkel mellé lövök./Rhm-4x100%-os legénység/.Úgy tÍz perccel ezelőtt állok egy épület mögött,amelyiknek a másik oldalán valami döntögeti a fákat.Nem látom.Megkerüli az épületet és belém lő vagy kettőt,még mindig nem látom.Kilő,kb három méteren belül,még mindig nem látom.De volt ennél jobb is.KiÍrja,hogy a bal lánctalp megsérült egy GW Pantherral való ütközés közben.Közel-távol semmi nem látszott.Bal oldalon volt,mondom odalövök egyet,kilőttem,erre megjelent.Küldtem printscreent,mondanom sem kell,le sem szarták.Modot nem használok,de ugy 10-15 percenként kidobál.Éveken kereszűl ment a játék gond nélkül,ez kb három hónapja tapasztalom.
  • yossarianHUN
    Én aztán nem akadtam ki, csak nem értem, miért égeti magát valaki szándékosan, és notóriusan, ráadásul úgy, hogy ezt már többen és többször kérdezték tőle. De hát kinek a pap, kinek a paplan, a Helga asszony szintű fórumtrollokhoz képest ez szinte logikus.
  • joe662
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Mondhattam volna más példát is,azon még jobban kiakadtál volna
  • yossarianHUN
    Hát öhh ja, így is mondhatjuk.
  • joe662
    Nem dicsekvés akart lenni,csak azt szerettem volna érzékeltetni ez által,hogy nem vagyunk egyformák.
    Mindenkinek más az értékrendje.
    A wot -ban is.

• András77
    Szerintem félreérted ezt, nem erősködik itt senki, hogy szabály lenne ez, inkább annyi a megfigyelés, hogy erre jobb felkészülni. Meg ahogy írtam, ha takarásban az ellenség, akkor készülj, hogy rengeteg lövés megy a földbe. Ha valaki nem hisz ilyesmikben, akkor hagyja figyelmen kívül, felőlem.

Ezek akkor g.ci dolgok, amikor az idő szorongat és nem lehet kiszedni az ellent vagy az eltűnik a sikertelen lövés után és ottmarad az ember hátában folyamatos fenyegetésnek, nem lehet nyugodtan tovább haladni.

Biztos nálam is megtörténik, hogy nem tudnak kiszedni, de amikor záporozik rám az áldás, nem szoktam még a sebzés listát is böngészni. 1:1 esetében feltűnőek ezek a dolgok és tényleg sokkal jobban teszi mindenki, ha felkészül erre, mert gyakoribb, mint hinné az ember.

Ennyi az egész történet, aztán, hogy direkt manipuláció vagy a véletlen varázsa, hogy kritikus helyzetekben ilyen gyakran előjön a jelenség, azt nem lehet megmagyarázni, mert az RNG-re bármit rá lehet kenni.

Most volt pont egy olyan esetem, hogy ráraktam az autoaimet a brit fv prém tankra, le volt láncolva, de nagyobb távolságra volt. kv85 stock ágyú. 3 lövésem, mind bevitte úgy, hogy kibújtam a szikla mögül és megvártam a teljes becélzást, lő és gyorsan vissza. Mondtam is magamban, most jön a végső lövés, ugyanaz a taktika, még mindig le van láncolva, ki, céloz, lő és lepattan, hmm, újra, ki, céloz, lő és lepattan megint. A kis hp tankot is ki lehet szedni persze, így is lett egy csapattársam kilőtte miután én kétszer lepattanót lőttem.

Ha nem lett volna ennyire szorongatott helyzet, akkor nem autoaim-el lövök, hanem kézzel célzok, de egyrészt 3 lövés már bement ugyanezzel a módszerrel, másrészt 2 arty volt meg az fv is oda volt szűkülve, nem volt egyszerűen arra idő, hogy kimenjek és kézzel célozzak máshova, túl sokat lettem volna kint.

Utoljára szerkesztette: András77, 2015.09.28. 00:17:57
  • ROMOTO
    Új prémtankok páncélértékei
  • yossarianHUN
    A kurva anyádat talán nem, de dicsekedni vele elég perverz elmére vall
  • --deathstroke--
    Ma például a full hp-s e25 leállt az én 500 hp-s su-122-44-em ellen fightolni..eltaláltam kapáslövésből ő engem célzottan nem talált el.Utána elkezdett darálni addig míg 97 hp-m maradt neki pedig 428..ő előbb töltött egy kicsivel de az utolsó lövedéke lepattant míg az előző 3 beütött mint a büdösszar..mondanom sem kell én kibasztam 428 hp-ról..
  • joe662
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Az is a játék részehol itt a probléma
    Képzeld vettem valódi pénzért pixel tankokat is
    Sót mondok rosszabbat,V-power racinget tankolok,már évek óta,gondolom ezért is az én k...anyámat

• yossarianHUN
    " Ez túl feltűnő " - Ez még igaz.
    " és gyakori " - Ez már nem. Mindenkinek az marad meg, amikor pattintják az utolsó kivégzőlövését, nem az, amikor bemegy, és kiüti a célt. A negatív példára persze hogy mindenki emlékszik, mégis garantálom, hogy ha tudsz célozni, az esetek túlnyomó többségében át is ütöd az egy lövéses tankot, ha meg nem, akkor ugyanúgy pattanna ha full HP-s lenne, de az persze megint nem tűnik fel, mert az nem csalás.
  • András77
    A gyakorlatban mégis ez úgy működik, ahogy a videó mutatja. Táras tankoknál figyelhető meg a jelenség legegyszerűbben vagy nagyon gyors töltésű ágyúval (hogy kb ugyanoda menjen a következő lövés is).

Ahogy 1 lövéses lesz a tank, szinte garantálhatóan pattanni fog vagy mellé megy, akkor is ha nem mozdul az ellenfél és én meg teljesen becélzok. Ez túl feltűnő és gyakori, hogy pusztán véletlen legyen. Főleg azok az esetek feltűnőek, amikor sorozatban mondjuk 3 lövés sebéz, de a 4., ami kiütné az ellenfelet nem.

A másik, ami a pontosság nerf óta megfigyelhető és látható a videón is, ha az ellenfél egy kicsit is takarásban van, akkor nagyon gyakoriak az olyan lövések, amik a földbe csapódnak. Azért érdekes, mert ha nincs takarva a tank, akkor nem ennyire feltűnő a jelenség (mármint, hogy húz nagyon lefele a lövés).

Van valamiféle noob protection vagy utolsó esély, hívjuk aminek akarjuk. A jó hír persze, hogy ez mindenkinek segíthet adott esetben, de leginkább tényleg az olyan egyszerű játékosoknak, akik csak úgy kitolják a tankjukat és mozdulatlanul puffogtatnak. Máskülönben ők biztosan nem élnék túl a szituációt, de a WG kicsit segít nekik ilyenkor és rákeni az RNG-re.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.09.27. 23:36:37
  • yossarianHUN
    Ja, az artyzás, a goldozás, meg a goldozva artyzás. Te aztán odateszed a vasat, oszt megszórod keményen. Itt jön képbe a tehetség.
  • joe662
    Ja nem is szoktam sűrűn menni velük nem annyira fun
    Bezzeg ez
  • yossarianHUN
    Az E-100 hasának effektív védelme 235 mm, a 13-90 goldja 186 és 310 mm között üt át, tehát fekete mágia és sátánimádás nélkül is lepattanhat akár háromszor-négyszer is egymás után (bár elméletileg akár ötvenhatezerszer is).
  • ROMOTO
    Skoda T-50 9 tier

Akit érdekel a kör kerületű látótáv változása hogy néz ki pár térképen az megnézheti
    Utoljára szerkesztette: ROMOTO, 2015.09.27. 23:08:58
  • patchaou
    Látom mindenkinek sikerült megérteni a videóból a lényeget...
  • Gyuszopapa
    Most nem azért de a HT-kat is eléggé szopatják mikor berakja őket Prokhorovkára és klónjára,ott jóval tehetetlenebb egy HT mint egy Light bárhol..Egymás után 3-szor voltam IS-4-el azon a pályán,mindháromszor szarrá szívtam maga.Tölthettem arany vagy gyémántlőszert édes mindegy.A harmadiknál inkább beálltam egy bokorba és kimentem szendvicset csinálni mert mindegy volt,akár fejre is állhattam volna akkor sem változott volna semmi.
  • lexlutor
    ha ez nem lenne akkor a szegeny 16k meccses 45% veglenynek meg a vegen elmenne a kedve a jatektol..
  • joe662
    Igazad van,ez egy remekül spotolhato pálya, 7-1 állásról már ne is beszéljünk,gondolom az is miattam ment el
    Tudom hogy a dilid a goldlöszer,meg az E25-ök pláne ha ezt a kettőt még kombinálják is de most speciel arra szerettem volna rávilágítani,amiről lejjebb is beszéltek,noobprotection müködésére,ami kibaszottul idegesítő.
  • yossarianHUN
    Felháborító, pedig milyen szép világ is lenne, ha mindenki nyolcas lighttal goldozná szét a tízes heavyket szemből.
  • Master91
    Igen, csinálja mindenki ezt, light tankal szórjuk az aranyat a 2 szintel nagyobb heavyre, véletlenül se csak spottold vagy próbálj meg oldalba lőni, nem, töltsünk aranyat, és szedjük a sebzést
  • joe662
    Nálam ez verte ki a biztosítékot

miután egylövéses lett jól látszik,hogy ugyanoda megy a másik 2 is de az már nem megy át,de érdekes
  • lexlutor
    miert nem lehet ezeket a 600 effes veglenyeket egy sajat szerverre osszezarni?????????
    mi a faszert lehetnek ezek top tankok??
  • ximix #362150
    Ugyan már, csak bezárt a móka Miki AW tára és jönnek vissza az eltévedt báránykák, SerB bácsi ölelő karjaiba :)
  • lexlutor
    ..hetvegi kibaszott veglenyaradat..
  • ilovearty
    Tegnapi álmokfutás idegből 2 toronyreptetős kör után. Kénytelen voltam ellőni a t32-re 4 goldot mert az istennek nem bírtam beütni.

• ilovearty
    Véletlenül nem piros vagy narancs volt az illető ? Mert azt észrevettem hogy ezekre garantált a lepattanó, vagy a mellélövés. Csak ők képesek kimeni 6 tank elé hogy kilőjenek egy felderítőt majd fél hp-val visszamenni. Én hasonló helyzetben 3-ig nem tudnék elszámolni és végem lenne. . Ők "véletlenül" túlélik. Artyval is kell 3 lövés mire eltalálod őket hiába egy helyben állnak. Most egy wz-111 noobbal küzdöttem ( nem is értem hogy szerezte meg ) szintén wz-111-el és kétszer kapásból kilőtte a sofőrt szemből sebzéssel karöltve gold nélkül. Mondjam hogy én nem tudtam hozzáérni vagy kitalálod magadtól is ?
  • Nesuten
    Nippon a csapásirány - Élő
    Utoljára szerkesztette: Nesuten, 2015.09.27. 16:11:24
  • ROMOTO
    Manapság a ferdit ugyanúgy belövik ha másképp nem akkor golddal, szóval 1 lövés előnye van néha amíg goldra váltanak, a jp2 néha pattint, különösen ha egy kicsit rásegít valami domb emelkedője ami mögött hulldownozik, ami a ferdi mellett szól az az hogy komfortosabb a lövegkitérítése miatt lövöldözni vele, nem kell annyit forgolódni, cserébe kicsit lassabb, a jp 2 vel ahogy nézem állandóan mocorogni kell hogy befogja a célt miközben szétesik a célkör ugye...nekem ferdim van, ha nem rambózok nagyon vele egész tűrhetően teljesít
  • Lucifer001
    Régóta ki van fejlesztve , csak folyamatosan csoró vagyok .
  • joe662
    Egész jól haladtál akkor a fejlesztéssel,mert a múltkor még azt mondtad nincsenek artyjaid