418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Userx2
    Ehhez nem nyúlnak, akkor tényleg mindegy.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Terrain Resistance
    On Hard Ground: 0.96
    On Medium Ground: 1.44
    On Soft Ground: 2.3
  • yossarianHUN
    -There is an option to implement the cheiftain as a separate 10, then we lose the branch, but we really want the cheiftain…

Istenem már, ez tényleg kezd kabaré jelleget ölteni. 2 évük volt meg hányni-vetni a dolgot, és most, az utolsó pillanatban kezdik a vergődést. Nekem már bármi jó lenne, csak legyen valami, de most kik a fejlesztők, mi vagy ők?
  • yossarianHUN
    Hát most már merik buffolni, elvégre nem fenyeget a veszély, hogy tömegesen venni kezdik:D
  • lexlutor
    a tierlimites jt88nal, ez a pancel kimondottan erdekes lesz...
    ..plane annak tukrebe, ha premiumhoz nem nagyon nyulnak nerfelessel.
  • yossarianHUN
    – Armour is the only thing that, practically, we aren’t touching for balance purposes, and aim to keep it that way.

A Maus és az IS-7 üdvözletüket küldik.
  • yossarianHUN
    Hehh fajin, a JT 88 és a T34 is elég komoly buffot kap. Plusz kíváncsi leszek, lehet-e majd ezután úgy szétszedni az IS-8 tornyát, ahogy azt az IS-3-éval lehet tenni.
  • yossarianHUN
    El lehet, de valószínűbb, hogy egyszerűen elrohant. Azok a retek francia artyk egy pillanat alatt olajra lépnek, ha megneszelik a bajt. Még meddel se egyszerű utolérni őket. Általában ha az ellenfélnél három arty van, és az egyik francia, mire odaérsz a bázisra és kibelezed a másik kettőt, a franci már rég a térkép másik oldalán lapul egy bokorban.
  • lexlutor
    hmm..

http://ritastatusreport.blogspot.nl/2015/09/100-armor-changes.html#more
  • András77
    Most két egymást követő csatában a type61-el 3-3 arty. Mondom megpróbálom a pascucci-t most már nem számolom hányadik alkalommal. Első csata szteppe, Elmentem az erős oldalra és a sínek mögötti arty fészket elértem, egyedül voltam, a saját artykat az ellenfél batchat-jei zaklatták, mondom itt az alkalom, első lövés crit 0 sebzés, a qrva ..... Aranyat töltöttem, azzal kiszedtem gond nélkül a 2 artyt bár az egyiket ki kellett ugrasszam a bokorból, odalőttem, megmozdult és utána tudtam csak spotolni és kilőni. A harmadik suttyót meg egyszerűen nem találtam. Futottam körbe a pályán, egy francia 10-es arty volt, de sehol.

Egy kérdés a síneken túl, fent a domboldalban el lehet úgy bújni, hogy ne vegyem észre? Szerintem nem, de akkor egyszerűen nem értem hova lett, hacsak nem eleve messze fent volt és elszaladt a bázisunk irányába.

Másik csata, szintén zenész, siegfried, encounter. Kicsit önzően játszottam, volt is belőle ugatás, de kellett a hp a végjátékra. Sajnos megint életben maradt 2 tetű scout, akik ahelyett, hogy a másik oldalon támadó obj704-t villantották volna fel a saját artyknak, elindultak a mezőn artyt vadászni. Az egyik scoutot próbáltam kilőni, de mellé ment sajnos, gyorsan utánuk és én találtam meg az első artyt, de kb 80%-ban takarásban volt, másodikra meglövöm, de kicsi az alfa és marad hp-ja utána persze az egyik scout kiszedi előlem. Utána kiszedtem a másik két artyt, de 3 kéne ugye. Megint a szokásos nóta, kicsi az alfa, csapattársak mint a zergek rohamoznak az artyra, elszedik előlem a frag-et.

Azon gondolkodom, hogy a kínai wz120 (meg 121, ha nem kap tier10 artyt) lenne a megfelelő tank, az elméletileg 1 lövéssel kiüti a <=tier9 artykat. Van ezen kívül nagy alfás med ami egy lövéssel ki tud szedni egy artyt, ami max a tier-je? Nekem nem jut más most az eszembe.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.09.28. 18:55:33
  • Myke28
    WG droid elvan az új tankjával :)
  • Master91
    Újabb 28 jármű modellje lett átalakítva HD-ra: KV-220 (renamed to KV-220-2), KV-1, 212A, IS-8 (renamed to Т-10), Marder 38T, Sturmpanzer I Bison, G.Pz.Mk.VI (e), Pz.Kpfw. 38 (t) n.A., Wespe, VK 20.01 (D), Pz.Kpfw. II, Grille, Pz.Kpfw. II Ausf. J, Tiger II, Pz.Kpfw. S35 739 (f), 8,8 cm Pak 43 Jagdtiger, Jagdpanther II, T2 Medium Tank, M2 Мedium tank, M3 Stuart, M7, T34, AMX 12t, AMX AC mle. 46., Vickers Medium Mk.III, Matilda, Loyd Gun Carriage, Covenanter.

Bison? Loyd Gun carriage? Vickers? M2 ??? M3 Stuart?? ezeket minek? Csomó nagyobb szintű tank van amiket "ú gecc" széppé lehetne tenni, erre Loyd Gun-t csinálják meg.
    A mazsolákat akarják ezzel maradásra biztatni hogy behugyozzon milyen szíp a hádé bizson? Áh
  • Master91
    szinte minden csatába rampage módba vagyok, már 4 tankot kéne kapjak ezért :D
  • Plata
    Francba le akartam duplázni T49-et de ma nem megy,vagy lelő csapattárs vagy 15-1-2-3-ra vesztünk.
    De hoztam nektek egy Type 59 bónusz kódot.
  • lexlutor
    Rampage mod? az mi lesz?
  • yossarianHUN
    Our Professional Russian sources tell that the 10.0 patch will be postponed due to the big number of bugs and crashes. Additional tests will be conducted.
  • yossarianHUN
    A JT-nek tökmindegy, eddig se tudta elérni még a 28 km/h-t se, ha a lóerejét nem növelik, tök mindegy a végsebesség.
  • Mnemomic
    QB most streamel néhány új prémium tankról. Most éppen a t22-vel megy azt mondta, hogy majd a Rampage módban lehet megszerezni. Elég jónak tűnik így elsőre.
  • Userx2
    0.10.0 - Release note -wotinfós
    - FV4202 cserélve lett a Centurion Action X-re. Ufff.
    - 88mm Jagdtiger: Végsebessége 28-ről 38 km/h-ra nőtt. Erre is kíváncsi vagyok. A JT8.8 most egy kalap ***.
  • pointer4
    Szerintem az O-Ho egy katasztrófa. A type4 egy nagy ugrás, báááár, a nagy csővel csak.
    Igaz, a 17.5 másodperces töltésidő, és a 20km/h sebesség (egyenes terepen, emelkedőre fel 6km/h) nem ad lehetőséget sok helyzetváltoztatásra. Vagy kempelsz hátul, és sznipeolsz, amire az ágyú amúgy jó lenne, csak a csapattrásak fognak anyázni, vagy eldöntöd, hogy elindulsz valamerre, és akkor kiderül jól döntöttél-e a végén.
    Kicsit felidéztem vele a t-95-ös érzelmi hullámokat :D
    Az a csata, ahol többet sebzek, mint pattintottam, ritka. Bár van amikor az is3 is belő bárhol, van amikor a jegpze100 HEAT-je pattan 3x.

pár vicces csata ízelítő gyanánt:

http://wotreplays.com/site/2177853#himmelsdorf-pointer4-type_4_heavy

http://wotreplays.com/site/2177852#redshire-pointer4-type_4_heavy
  • lexlutor
    a mai mese:

-Another French Heavy Line will not appear so quickly. Developers are concentrating all their forces at the Czechoslovakian, Italian and Swedish trees. Sorry for you @tankated

-Devs are putting emphasis on having 10 nations in the game.
  • davidbog
    Most hogy írtam erről, egy ilyen gyenge ponton át is ütötte egy M103 a Type 4 lövegpajzsát. :)
  • Angelus1991ster
    Útóbbi április elsejei tréfa volt a War Thunder-ben, míg előbbi a PT-76 behozása után csinálják meg. Kétéltű tankok csak pár pályán lennének jók. Ahhoz is átkéne szabni a partvonalakat. De nem lenne rossz , így belegondolva:D Erlenberg-et kettészelő folyón,Windstorm pályán is lehetne hajókázni:D Korallzátonyos pályát is kéne csinálniuk akkor.
  • davidbog
    Van pár harckocsi ami ilyen. Ez azért van mert a lövegpajzs mögött már nincs semmi. Van egy nyílás a torony elején, ahova a löveg van beépíteve. Ebbe a nyílásba nem mm-re pontosan fér bele a löveg van egy kis hézag a löveg és a nyílás közt. Ezt is fedi a lövegpajzs. A T110E5-nél ez a felület nagyon kicsi, kb akkora amekkora a lyuk a képen és 275-280 mm effektív védelmű, egy tier 10 TD AP lövedéke jó eséllyel át is üti. Az IS-4-nél a löveg körüli körgyűrű is ilyen, annak 300 mm a védelme, holott a lövegpajzs többi részének 400-500 mm védelmű. A Conqueror lövegpajzsának a nem döntött része is 260 mm effektív védelmű. Maus lövegpajzsán is van egy apró terület ami 250 mm effektív védelmű.

Viszont nézegetve a T110E5 lövegpajzsát, elég shot trap gyanús a kialakítása. Ha az elsó részén találja el a lövedék, lehet hogy a vezető búvónyílásának a fedelére pattan a lövedék amit talán át is üt. Majd valamikor kipróbálom gyakorlóba egy haverral.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.09.28. 13:55:49
  • ROMOTO
    Elfelejtetted a kétéltű tankokat meg a felfújható verziókat.
  • Userx2
    Ezen a lövegpajzson azért meglepődtem.
  • Angelus1991ster
    Ezévben lesz összesen 8 ág. Jövőre jön a 9.-ik, aztán várható utánna valószínűleg egy 10. (olasz/jugoszláv/vagy valami) Egy ekkora játéknak épp elég lesz. További bővítésben tier 11-12-es tankok és első világháborús tankok lehetnének. Fun módnak meg Da Vinci vagy SteamPunk, Warhammer tankok jöhetnének.
  • ROMOTO
    Nem emlékszem hogy a svédekről is írták volna hogy összevonják valamivel, elvileg az az érdeke a wg-nek hogy nemzetenként minél differenciáltabb legyen a tankfelhozatal, az hogy pár nemzetet hozzácsapnak másokhoz csak a kényszer miatt van, azaz ha még terv szinten sincs minden tierbe betehető tank az adott nemzetnél. A cseheknél is ez az új 9 es med vlmi háború utáni terv alapján készült, csak 1:1 fából készült makettig jutottak, még prototípus sem volt belőle.
  • Angelus1991ster
    Mivel a német ágat már csak alig lehet bővíteni. Ezért logikus lenne t2-t7-ig magyar típusokkal, t8-10-ig osztrák-svájci típusokkal feltölteni.
    Indien Panzer -> t9-es Panzer 61 Prototype (svájci) -> t10-es osztrák Kürassier.
    (kár , hogy a t8-as Panzer 58 prémium lett, illett volna ide.
    - egy a mostani nyárvégi patch-be elég lenne, jövő ilyenkor.

Francia nehéz ágba mit lehet behozni? alsó szintű FCM 1-2 óráisokat, Renault G1L-t, AMX M4 1948-at, AMX 65t-t? ez csak egy tavaszi/őszi közepes patch-be elég.

Svéd ágba is van minimum 10-15 db típus ami egy nagy karácsonyi patch-be elég.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.09.28. 13:06:53
  • Angelus1991ster
    Összevissza beszélnek. Tiszta Orwell 1984-e van wg-sre lebutítva. Egyik pillanatban Óceánia halálos ellensége Kelet-Ázsia, majd másnap: mi mindig is Eurázsia ellen viseltünk hadat.

Mondják azt, hogy bizonytalan a magyar, román, jugoszláv, lengyel, izraeli tankok behozása a játékba.
  • yossarianHUN
    "- two branches will come in 2016: Swedish branch and French heavies"

Ez megint vicces, tekintve, hogy pont pár napja közölték, hogy nem lesz EU ág, és a magyar és a svéd tankok (ezek voltak a konkrét példák) csak prémek lesznek a nekik megfelelő (német) ágakban.
  • davidbog
    Az O-Ni szerintem jó, azt még érdemes kipróbálni. Azt lehet később majd vissza is veszem.
    Az O-Ho se rossz, de a kis tornyok miatt sokat romlik a lövegkitéríthetőség és evvel a használhatóság is. Ez már nálam határeset, hogy megtartsam-e.
    A Type 4 most lett meg, de nem tűnik valami valami jónak. Az előzőekhez képest is nagyon lassú, nagyon nagy, ráadásul kicsi DPM-el (az előzőek saját szintjükön elég jók voltak DPM-ben. A páncélzata meg olyan, hogy AP nehezen üti át, de APCR és HEAT meg simán átviszi. Amint szembe kerülnek vele szinte azonnal töltik is az APCR-t és HEAT-ot. Eddig nem úgy néz ki, hogy megtartom.
    Szerintem a Type 5 nem éri meg. Pláne úgy hogy most ilyen erős lett a T110E5. Ha már eddig eljutottam kifejlesztem a Type 5-öt, de nem tudom megveszeme. Ez a T110E5 vicc kategória lett. Szerintem az AMX 50B és E-100 kivételével feleslegessé tette az összes többi tier 10 nehéz harckocsit. Igen troll lett a HD modell páncélzata, főleg ahhoz képest, hogy a valóságban valószínűleg 255 mm lett volna a frontális effektív védelme, mert az M103 védelmével meg voltak elégedve, nem azon akartak javítani, bőven volt máson javítani való. Szerintem ezzel az új HD T110E5-el egy kicsit megint átestek a ló másik oldalára. De nem baj élvezzük amíg lehet, nem biztos, hogy így marad.

Így a T110E5 után kiváncsian várom a francia második heavy ágat. "- two branches will come in 2016: Swedish branch and French heavies" Ez alapján jövőre jönnek. Na azért 3 év után csak méltóztatnak berakni őket... Ez az AMX M4 Mle49 is nagyon erősnek tűnik tier 8-ba. Bár valószínűleg a tech treebe ugyanez tier 9 lesz 120 mm-es löveggel.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.09.28. 12:36:43
  • ROMOTO
    Nekem úgy tünt hogy kb. lehetetlen beforgatni normálisan a kib... csöcsei miatt, ha szögbe fordulsz akkor azokon lesz egy rakás totál frontális lap, vagy a tornyon, lövegpajzsa nincs, a lövegnél simán belőttek ahogy emlékszem, kibasz..tt tohonya szar, ráadásul mivel óriási mindig azt hiszem hogy valami komoly tankba ülök, rongyolok (cammogok) előre amíg be nem kapok pár lövést, utána meg cseszhetem, szal rám pszichésen elég rosszul hatnak ezek a méretek
  • R3nton
    Nekem sem jön be az OI. Valahogy nem fekszik a tank. Nem tudom megéri-e a 10-es. Nekem ez a 6os nem fekszik.
  • SzocsA
    utolsó előtti lövés

Szerintetek eltaláltam egyből utolsó lövéssel? :D

Nem még egy második lövés kellett bele :D
    Hogy lehet giftet csinálni?
  • András77
    Én nem sírtam a kv2, honnan veszed ezt (vagy épp trollkodsz egy egészségeset)? Egyébként hátulról is elég jól páncélozott az OI, az oldala gyenge csak. A gyengébb átütésű tier5-6 ágyúk csak megfelelő szögben viszik be az oldalát is. Mellé egy meglepően pontos troll ágyú.

Nyilván nerf érett tank, de a WG akkor is pontosan tudta, hogy felborítja a játék egyensúlyt tier 5-6-ban vele, amikor bevezette. Még tier7 tankok is megszenvednek vele, nem mondanám könnyű menetnek a kiszedését pl egy kv3-al.

Ennyi a történet, miközben össze-vissza reszelgetik a tier6-t, kv1s-t, hellcat-ot nem győzték reszelgetni, sőt ugye az oroszt szét kellett választani, mert máshogy nem bírták ballanszolni. Ezek után, mintha semmiből nem tanulnának behoznak egy szörnyet a tier6-ban.

Az a szerencse, hogy a prém tankjaimon kívül csak a fejlesztés idejére tartok tier5-6 tankot és nagyobb tier-ben már nem ennyire durva az egyensúly eltolódás. T-25-el kerülnöm kell, mint a tüzet az OI-t, egyedül jó helyezkedéssel (amire nincs mindig lehetőségem) és bátor arany használattal tudom legyőzni. kv220 teljesen esélytelen vele szemben, kerülnöm kell. Rudy már el tud vele bánni, körbefutni, helyezkedni (ez sem megy mindig, kell hozzá tér és az, hogy ne legyen minden bokorban sniper). Dmax belövi, meg az olyan távolságból felspotolja, hogy van esély a jó lövésre, aranyra itt is szükség lehet. E25 szintén nem bír vele szemből, de azzal megkerülöm, talán ha beállok az oldalába, akkor nem lát rám, még nem próbáltam. stb, egyébként a wz111 meg az sp sem üti át szemből egyértelműen.

Egyszóval a prém tankjaim megszenvednek vele, normál tankok tier6-ig szintén és ez egy tier6 tank. Csak gratulálni lehet a WG-nek a "sikeres" tier6. Engem megmondom őszintén, hogy zavar, mert megváltoztatja a csatákat és nem a jó irányba. A WG kétfenekű dumája is zavar, bármit hazudnak, pontosan tudták, hogy mi lesz a hatása, tehát tudatosan b.sszák szét a játékmenetet.
  • lexlutor
    t5osok szembol, hatulrol nem tudnak veled mit kezdeni, a t6osok is kicsit beforgatva pattognak.oldalra kell figyelni, a segge meg olyan kemeny mint az eleje. lassunak meg lassu. a stok agyu meg a tobbi jap t6 ellen jo, mert a derpet kicsit forgatva pattintja es amig o 20 sec alatt betolt, szepen lebontod.
  • ROMOTO
    Én kicsit hanyagoltam eddig, elvette a kedvem az ócska a stock lövege, de akkor nekifekszek és kihúzom a trollt, ha már ennyit dícséritek

Tono34
    Elfelejtettem írni hogy med tank lesz, állítólag dinamikus menettulajdonságokkal, jó löveggel, szarka páncéllal.
  • lexlutor
    foleg majd a tas protoba :)
  • lexlutor
    Sokat nem mehettel meg ellenuk t5el, ugyhogy ezt a par mondatodat majd ne felejtsd el!
  • Tono34
    Mintha egy leo is3 ötvözet lenne :D