World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha jól játszik, akkor úgyis beforgatja a tornyát, és vár rá hogy te lőj először, és akkor még golddal se lövöd be a tornyát, vagy ha igen, akkor ugyanúgy hosszasan kell céloznod, mint gold nélkül.
Egy hónapja nem mentem egy kört sem, de attól még tudok olvasni a sorok között.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
angelus1991ster.blogspot.hu
Látod, pont erről beszélek. Kötelező feladatnak tudod be a játékot, kvázi munkaként kezeled, mert "le kell dupláznom", "meg kell nyernem", stb. Nekem soha nem volt olyan, hogy kényszerből dupláztam volna le a tankjaimat ha nem volt kedvem játszani. Majd leduplázom másnap, vagy hétvégén. Ha épp nem megy jól a játék, nem játszom. Az a baj, hogy sokan nem tudják szétválasztani a szórakozást a mindennapi küzdelmektől, és a játékban is ezt a "vérre megy" mentalitást nyomják, ennek az eredménye meg látható nap mint nap a sok, fórumon habzó szájjal kurvaanyázó idegbeteg képében. Jó dolog a versenyszellem, én sem áltatom magam azzal, hogy nem érdekel hogy nyerek vagy vesztek, én is szeretek jó teljesítményt hozni a játékban, de nem annyira, hogy ilyen demagóg módon rágörcsöljek, mint itt egyesek. Mert ezzel pont a játék része szűnik meg a játéknak.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Ezt a játékot területre meg pozícióra játsszák, és nincs annyi, hogy csak úgy fel lehessen adni...
Meg azt ne felejtsük el hogy a HEAT et ugy nyeli a spaced armor mint kacsa a nokedlit, szóval nemigazán jó az mindig.
\"A GOTO veszélyes, mire juthatsz véle, a JOIN meg költséges, cseberböl vederbe\"
Illetve már nekem sem. Így csak a goldspam és a pay-to-win lesz több. Az meg nekem nem játékélmény.
Vagy nem randomozunk t10-ben mert kész anyagi csőd. Aztán az jut majd az eszükbe, hogy tier8-ban is túl kicsi a páncél szerepe..
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 21:15:23
Hiába mondják azt, hogy buffolják a páncélt ezzel, csak azt akarják h több gold fogyjon. 235 pennel is be lehet verni csak nem 5ből 4x hanem 5ből 2-3x. Am nem tudom hogy lehetne mindig flankelni ilyen kis pályákon.
Köv szituban mit csinálsz?
senki nincs rajtad kívül aki ki tudná szedni, az amugy hulldownban lévő, golddal simán kilőhető e100at, flankelni már nem tudsz mert a csapat elhullot, vagy bevédték a seggét
Számomra a játék pont azért játék, mert az élettel ellentétben itt megengedhető a vakmerő kísérletezés, és az, hogy olykor feláldozz egy-egy győzelmet a kísérletezőkedv oltárán. Ha flankelni próbálok és leszednek, na bumm, ez van, de ha bejön, mennyivel nagyobb élmény, mintha golddal szedtem volna szét az ellenfelet. De persze, le lehet darálni mindent szemből golddal, és lehet örülni, hogy 60% WR meg lila stat meg istenkirályság, csak nekem a játék nem az ilyen mérvű teljesítményorientáltságról szól. Valamilyen szinten persze, de nem ennyire visszásan szélsőségesen, mert ez a saját szórakozásom rovására menne.
Épp elég, hogy a hétköznapokban gépiesen is a maximumot kell hozni a túlélés érdekében, aki kikapcsolódás címén is ezt teszi, az szerintem szomorú sorsú ember. Persze csak personal opinion😛
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2015.05.10. 21:10:21
OFF: Tudja valaki mikor lesz Tapolcán tankfesztivál?
Tavaly május 24-25-26-án volt, hétvégi napokon volt.
Ha meg a prémiumos full golddal szétlő, akkor csókolom a kezét, az eddig is szétlőtt, fizesse csak a súlyos tízezreket, én meg majd jókat röhögök, mikor a spaced armorban meg a láncban elakad a lövése. Bizony értelmezem az új számokat, és sikitófrász helyett visszagondolok a bétára, mikor még nem voltak elmebeteg átütésű medek és TD-k, és bizony örülök. Ja, hogy akkor még nem volt kredites gold ammó? És akkor mi van, az első egy-két hónapban masszív goldozás lesz, aztán a full gold és a T10 elviszi paradicsom lajcsikáék kreditjét, és mehetnek vissza T5-be farmolni. Azok meg, akik elég jók ahhoz, hogy eltartsák a goldozást, azok eddig is azt fosták (mint látható), úgyhogy tőlük szintén nem fogok a szívemhez kapni.
Hogyne lehetne flankelni? Első lövés lánc aztán megyek is mellé.
Összességében azt tudom írni, mint korábban, ha nem győzünk nem dőlök a kardomba, ha nem sikerül a tervem, hát nem sikerül. Ha jól látom akkor annyi a különbség köztünk, hogy te azt mondod használsz aranyat, mert a győzelem fontos, én meg nem.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Replay-t elfelejtettem bekapcsolni, nála meg alapból ki vannak nyomva. Engem meggyőzött a tank, ha lesz időm, akkor jobban ráállok én is a fejlesztésére. Kár, hogy nincs emelt kreditszorzója. Így csak 30 ezret kerestem tisztán a 2 körrel, pedig prémlőszert nem lőttem egy darabot sem.
http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png
De nem értelmezed a lebegtetett új számokat, csak dobálod a rég érvénytelen közhelyeket.
A pályák többségén meg csak van 3 cső és annyi.
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
Flenkelés... Ugyan már. Csak akkor működik, ha más leköti neked a kiszemelt célt.
Oddball29 szerintem nagyon CW oldalról közelíti meg ezt tudat alatt, egyszerűen azért, mert ő olyat is lát. Én egyetlen CW csatán se vettem részt így csak a randomból tudok kiindulni. Ahogy az előttem levő is írta, én pontosan tudom, hogy randomban senkire nem számíthatok, így nem is a csapatért játszom, hanem hogy élvezzem a játékot és adott tankkal úgy menjek, ahogy szerintem kell vagy ahogy szeretem. Ha ez megvan én már jól szórakozom, vereség esetén is.
Utoljára szerkesztette: Simulacrum, 2015.05.10. 20:31:56
Mert freeben játszom így NEM lőhetek goldot.
X6 1090T,Thermaltake Spin Q,Asrock 770 Extreme3,8 GB 1600,GTX 1060,FSP Hexa 500 (HS)Hülye suttyók. WOT:GyuszopapaHun
Igen, le lehetet szedni HE-vel 50-150 pontokat. Ezzel szerintem nem is volt baj.
Csak normalizáció-változtatás miatti veszteség tier10-es APCR-nél teszem az 120/60-as páncélnál 30 mm-nyi átütés, nem 10- meg 15, és ez csak függőleges, pedig változott az oldalszög is. Heviknél AP-átütés veszteség kb. 10mm nerf és 15 mm kompenzáció miatti veszteség 60 fok ellen (ennél csak több szokott lenni tier10-ben). Igen, akkor még lehetett boldogulni az esetek többségében csak AP-vel is. Hát így oldottam akkor meg.
Közben meg ugye E-100, Maus, meg IS-7 toronyfrontot, IS-4 homloklemezt is buffolták.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 20:08:47
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Such news, much original, many exciting.
Dinamikus játékmenetet meg alkalmazkodást ettől a változtatástól ne várjál. Éppen hogy kevesebb lehetőséged lesz egy csata menetének befolyásolására.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 19:51:14
Itt a te módod Renton <#nevetes1>#nevetes1>
Sztem van elég random csatám t10-ben, hogy el tudjam dönteni, mit lehet inkább megcsinálni, meg mit nem. Tetszik, nem tetszik, a gold része a metajátéknak, mert kicsik a pályák. Az átlag 8 gold lőszerem 10-es meden az pont a nehéz/csak részben látható célokra kell (és így is weakspotra kell vele lőni), mert az esetek többségében ott kell neki ártani/ott kell leszedni, ahol van. Kurvára nincs idő finomkodni, illetve lehet, csak az ellenfél meg éppen nem fog, és amiatt úszik el a lehetőség, mert én becsületesen más ellenfelet keresek, vagy kerülni akarok olyan többségében olyan pályákon, ahol jó, ha 2-3 értelmes dolgot lehet csinálni, és az útvonalakat rég lefogta valami kemper.
Nonszensz.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 19:46:41
Mivel te meg CW-zel, pont azt a szeletét látod, és annak fényében teszel általad széles körben érvényesnek ítélt állításokat, ami a randomtól tök idegen. Randomban nincsenek szervezetten, összeszedetten beállt, több beásott, kemény heavyvel megtámogatott, egymást rétegesen védő csapatok. Randomban maximum egy-egy magát jól beásó heavy van, de ezeknek is ez szokott lenni a vesztük, mert amíg a túlerővel vannak elfoglalva, te a mededdel szépen megflankeled és oldalról/hátulról szétszeded. Legalábbis ezt kéne tenned. Az, hogy CW-n mi van az cool story, de köszönőviszonyban nincs a randommal, márpedig az emberek 90%-ának a random a WoT, nem a CW. Ahogy például engem is totál hidegen hagy, hogy mi folyik a kláncsatákban. Igen, CW-n biztos sok olyan szitu van, ahol egy jó csapat összeáll egy olyan fajin felállásba, amit csak masszív goldozással lehet feltörni, de a random ettől olyan messze van, mint ide Lacháza. Aki a randompistik anarchisztikus forgatagában nem tudja meddel kikaparni a gesztenyéjét goldfosás nélkül, az vessen magára.
De ne beszéljük túl, maradjunk annyiban, hogy másképp látjuk a dolgokat.
Nem akarom a beásott hevit feltétlen kilőni, viszont lehet éppen azzal teszek jót a csata menetének, ha van lehetőségem "kiugrasztani" a helyéről. Ledogfightolni meg csak akkor tudom, ha magában van, és van körülötte hely, meg ha tökhülye. Mondjuk talán azért is kéne foglalkoznom vele, mert esetleg nincsen más 10-es vele szemben? A csatát megnyerni akarom, nem azért megyek be, hogy teljesítsek valami szent medes éthoszt.
Mivel nem CW-zel, a játéknak csak egy szeletét látod. Oda már a T-62A is lassú, és csak passzív/védőtankként jön számításba. De már randomban se tudsz vele sokszor pozíciórusholni, mert nem ér oda időben, az FV meg az M48 pedig még annyira sem. Az STB-1 az első, ami gyorsnak mondható, de az is határeset.
Ez a plusz páncél legyen olyan mint a felirat és a festés. 7napos , 30 napos és örök verzió.
De a többágyús dolgot se képesek megcsinálni, akkor mit várjunk el rőlük.
Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.05.10. 19:20:13
A normalizációt illetőleg meg ez a 25-30 miliméteres különbség mindketten tudjuk, hogy erős túlzás. Egy 40 fokban döntött, 160 miliméter vastag lemeznél (ez elég életképes példa T10-ben), a normalizációt figyelembe véve AP-val 226, APCR-rel 239 miliméter vastag effektív páncélt kell átütnöd. Hát tényleg katasztrófa az APCR normalizációja.
Arról meg, hogy a T10 medek lassúak, egyszerűen no comment. Ezt maximum a Pattonra és az FV-re lehetne mondani, de azok is abszolút alkalmasak gyors helyzetváltoztatásra, mindenhova odaér velük az ember, ahova kell.
Nem kell atombiztos hely, elég ha átlag háromból kettőt már tudok pattintani.
Ez a medes harcmodoros prédikálás már az első tízes medek kijövetelekor baromság volt. Háromból kettőn nem volt hozzá elég gyors, és azóta globálisan nerfelték a mozgékonyságot és a többszörösen az átütést (kompenzációt 8-ről 2-re), ergo olyan, mintha eleve olyan 240 körülivel kezdtek volna.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2015.05.10. 18:55:40
E50M Cliffen